- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
Szerintem rosszul közelíted meg a dolgokat, sok más fotós megmondóemberrel együtt.
Nem azért vesznek az emberek ilyen telefont, mert ezzel akarják kiváltani a kompaktot, de ha már amúgy is egy okostelefont akar valaki, akkor miért ne legyen szempont, hogy kiválthasson egy kompaktot is?
Mellesleg nem kevésbé őrült dolog 150k-t kiadni egy telefonért, mint ugyanennyit kiadni egy fényképezőért úgy, hogy azt nem munkára veszed. De ha kicsit átgondolod a dolgokat, rájöhetsz, hogy egy 150k-s telefon ki tud váltani:
- egy középkategóriás kompaktot
- egy közepkategóriás médialejátszót
- kompromisszumokkal ugyan, de használható játékkonzolként
- egy középkategóriás navigációt (20-30k-s navikat látok 2.8-3"-os kijelzővel, vicc)
Mindezt amellett, hogy telefonálsz, netezel, facebookozol, sms-ezel vele. Ilyen megközelítésből pedig mindjárt ott vagyunk, hogy sokkal értelmesebb dolog kiadni 150k-t egy telefonra, mint ugyanennyit egy fényképezőre, aminek ráadásul alig lesz jobb a képminősége, egy hd tv-n pedig az n8 is csak sötét képekben lesz láthatóan rosszabb egy dslr-nél (ezt tapasztalatból mondom). -
attisx
addikt
Ezért is nézőpont kérdése. Neked, aki láthatóan mélyebben benne vagy a fotózás témakörében, ez nem alternatíva. Nekem viszont, akinek soha nem volt külön fényképezőszerkezetem (és nagyon nem is érzek ingerenciát, hogy legyen), ám ha néhanapján úgy adódik, hogy valamit megörökítenék, akkor azt szeretném - a lehetőségekhez mérten - a legjobb minőségben megtenni, már igenis szóba jöhet. Arról nem is beszélve, hogy én telefont is 2-3 évre veszek (a jelenlegi N86-om is lassan már 2 és fél éve nyúzom).
(#594) sheratan
"év végére jönnek az ilyen szenzorral szerelt wp7/8 cuccok elvileg."
A többes szám szerintem fölösleges. Nem hinném, hogy egyszerre több modellt kiadnának ilyen böszme nagy optikával. Viszont tény hogy onnantól kezdve, mind a Nokia marketing, mind a szaksajtó a WP-s verziót fogja tolni...
-
attisx
addikt
"Habár én őrületnek tartok 150k és hasonló összegeket kiadni egy telefonért."
Megközelítés kérdése. Veszek 40k-ért egy kompaktot, meg mellé 90-100k-ért egy "mezei" okostelefont, és napközben két kütyüvel a zsebemben rohangálok, vagy hasonló összegért megkapom a kettőt egyben...
-
Auratech
őstag
Mennyibe kerül egy minőségi kompakt 80-100? Szerintem hasonlítható.
Kezem alatt van (suliban) Samu760-(20e)-,Fujifilm AV300, Fujifilm Z90, HD2000(50e), Canon G12, Nikon-D90.
A G12 és a D90 jobb képet csinál...
Nyilván nem váltja meg a világot egy ilyen képfogó de a különbség kb. akkora, mint a vga kamera után a 3.2mp-Karl-Zeiss..
A lényeg, hogy ezután kényszerítve van a gyártói oldal ehhez hasonló innovációra, hogy előre tehessék a fejlesztéseiket a piacok hódításakor. Nem mondhatják, hogy húúú..16Mp.. egy telefonban! -
MR007RM
addikt
Nagyon el vagy tévedve, mert te csak a képalkotás részét nézed a telónak. Nem arra akarok célozni, hogy a többi része éppen kinek mennyit ér, hanem úgy cappak a teló mit vált ki. Összefüggésében nézd. Aki megveszi(azért nem 200huf-ért) az biztos nem "képminőségi buzi", de számít neki az is. Megjegyzem a videófelvevő sem semmi. A dslr önmagában meg drága és buta pl csak hogy tudd nem lehet vele telefonálni, meg még egy csomó minden ami egy mai OKOStelefonban bennne van. Te csak egy részét nézed a egésznek mikor a várható ár alapján itélsz. És még vmi. Vannak akiknek nem hobbi a fotózás és nem is értenek hozzá túl jól, na azoknak még inkább egy gyöngyszem lesz.
Mivel a symbian mindent tud, amit más platform is, vagy többet "pl microSD is van, amit kezdenek elhagyni a gyártók....hogy a tárolásért, és a "kémkedésért", adatforgalomért is fizess, mint szolgáltatás.....na mindegy." ezért lassan a mindennapi életben betöltött szerepe egy telefonnak a sokoldaluság irányában fog elmozdulni szerintem, főleg ha drága, mint egy svájci bicska. Vagyis lassancskán mindegy lesz milyen oprendszert veszel, mert a lényeg az hogy a céljaidnak megfelelőén okos, olcsó, és minőségi legyen.
Az okosba a fényképező is beletartozik ám.Egyébként ez nálad vmi irigységből fakad. Nehogy már ilyen olcsón és egyszerűen mások is tudjanak jó fotókat készíteni.
-
Remus389
veterán
jo de van olyan is akinek pont az N8 szint a határ
vagy 808 szint elég
es fontos hogy zsebben legyen
nekem pl
mind1 most jön. pl a Galaxy s 3 illetve iphone 5, lefogadom legalabb az N8 szintjét tudni fogják ismerve a koreaiakat , tehát idő kérdése és nem lesz nagy biznisz a külön fenyogep, ahogy a kulon zenelejatszo sem nagy szám manapság( hisz telefonban benne van alapból)
különben az egyik sample kép 808-as, amikor csung az ember a sziklarol, rakozelitve a szőrös lábára ki meg lehet számolni a szoroket
szépek a színek, túlélés a kép, könnyű praktikusan hordozható mi kell még?
-
Remus389
veterán
conversations.nokia.com/2010/04/27/first-12-megapixel-sample-photos-shot-on-nokia-n8-untouched/
jó a z emberek 99%-a nem fotó képminőség buzi, nekik jó ez a képminőség is, a maradék 1% pedig vegyen fenyogepet es örüljön ha 200 méterre ia latszik a fuszal vagy falevel
ez a legtöbb embert hidegen hagyja
a Nokia N8 es pláne a Nokia 808 a csaladi kompakt gépeket képes kiváltani, senkise mondta hogy a felmillas profi gépeket
-
Remus389
veterán
kb 45 K használtan az N8
vagy ujonnan elofizetesre 45k, vagy akár 0 Ft
most ha hoz Egy 45K-s fenyogep szintjét mellékesen kapsz egy igen szép és használható okostelefont
ráadásul az emberek 99%-a nem hord magánál kompaktot tehát sokkal praktikusabb is, sőt még kisebb és könnyebb is
tehát megéri
-
MR007RM
addikt
"Szánalmas már ez a sok vergődés a telefonok körül, nem is szoktam csak nagyon ritkán telefonos topikokba benézni, egyrészt mert rohadtul nem érdekel az egész"
Akkor minek jársz ide? Nem kötelező. Én speciel csak azért nézek be, mert érdekel mások mit gondolnak pl arról a készülékről, amit meg akarok venni. Azt már nehezen viselem mikor vki látatlanban nyomja a frankót. Mintha jobban értene a témához mint a Nokia azon szakemberei, akik ezt a telót több éves munkával létrehozták. Itt persze a kamera dolgaira célozgatok elsősorban.
Az már a napnál is világosabb számomra ezen vagy akár az előd példájából, hogy vannak ennek a symbian rendszernek nagyon erős oldalai is, amit sosem fog tudni behozni az ellenfél. És ami miatt lekopogom sok év múlva sem lesz felejtős. -
-
donceleger8
őstag
Úgy van! De van már TZ 10-es is. Az miben lett jobb? Nagyobb megapixelt tud, bár szerinted az nem jelent semmit. Ezen kívül már 20x-os optikai zoomnál tart és kapott 720p videózási lehetőséget. Az optika meg ugyanúgy 28mm-es Lecia.
Csak mert régi, attól még jó képeket lehet vele készíteni. -
fairi
őstag
41 MP nem képes az optika kiszolgálni, az egyértelműen látszik a képekből. Ám ha eredményt 5 Mp lekicsinyítjük, onnantól teljesen más a dolog. Teljes felbontásban használni nincs értelme, kivéve ha vágni akar majd a user.
Kép alapján elég normális méretű az optika, kb. akkora mint egy ultrakompkatté. Sokkal nagyobb mint a többi mobilban található. -
Zolom89
senior tag
-
törölt tag
Szerintem épp, hogy a ma embere pepet igényesebb a képekre mint mondjuk akár 10 évvel ezelőtt. De mind1. Akkor 100 000 forint környékén már 2MP digiket lehetett kapni oltári képminőségre volt képesek
a filmes gépek etetése képelőhívása meg külön keresetet igényelt.
Ma 100 000 forintért nézd már meg milyen gépet viszel haza. És láthatólag erőlködnek a mobiloknál is (iPhone 4s sem rossz, N8 és most ez). Ha igénytelenek lennének nyilván nem készülnének ilyen gépek.
-
Remus389
veterán
akkor kérlek linkeld be a fotóidat, biztos csináltál összehasonlító fotókat
mert én a cikket látom, de van feljebb más összehasonlító cikk is, ott is megállja a helyét az n8 egy jobbféle Sony kompakttal szemben (nem jobb, de nem is rosszabb, vagy ha mégis mikroszkóppal kell vizsgálni)
Egy jó kompakt minőségét nem fogja tudni hozni ez az új telefon, egész egyszerűen a pár milliméteres fix optika a korlátozó tényező
ezt ellensúlyozza a jóval nagyobb szenzorméret és a minőség(Carl Zeiss), de látom te is mobil telefon kamera fejlesztő mérnök vagy, ha igen akkor nem szóltam
mert úgy látom mindenki okoskodik, és van egy felületes tudása
nekem is, viszont ezért mondom nézzük meg az eredményt, és ott helytáll
A mintaképektől nem tudom miért kellene elájulni, elég sok utómunka van bennük, és a színek finoman szólva sem túl jók. és mi van akkor ha a kamera szoftvere(a mobilban) csinálja meg az utómunkát, akkor az már jó, és ez a végeredmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest