- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gti16v
őstag
az a gond,hogy nem ideális fények közt a kompakt is szarokat csinál...bár én nem tudom mi a jó kompakt,mert nem vagyok egy nagy fotós...(ezek voltak a tulajdonommal,és ezekkel is sokszor ritka szar képet csináltam..) mindig automód(!) persze...
canon digial IXUS 60
fuji fine pix601
nikon e 2200
olympus fe100
samsung digimax a400ezekkel mind sikerült legalább annyiszor szar képet csinálnom mint az N8-al (nyilván azért nem olyan sokszor)
-
Remus389
veterán
mobilarena.hu/hir/nokia_n8_vs_canon_550d_dslr.html
szépen helytall az n8 a profibb géppel szemben, sőt a különbség inkabb csak kinagyitva látható vagy ott sem
egy kompakt szintjét pedig hozza, es ez még csak az N8, nem is a 808!
ez bőven elég szép, nem is tudom mi a problémád
további előnye a kis tömeg, a praktikussag illetve ha eloveszel egy batár kilós fenyogepet, mindenki elfordul,(engem is zavar) mig mobillal diszkréten lehet fotózni,filmezni, jobb lesz a kép
azonkívül fenének sincs kedve hurcolaszni, elemet venni bele, még egy kompakt is idegesítő nekem gyalog
ezért ez a jövő amit a Nokia csinál
-
kacsa7
őstag
Vegyél már 30k-ig akármilyen kompaktot. Legyen az fuji, olympus, pana, nikon, akár 14mpx is, fényképezz vele és hasonlítsd össze 1 N8-al. Elárulom, csak pislogni fogsz... Ugyanis az N8 röhögve hozza ezt a szintet. Max egy focipálya méretű területen, 0 külső fény esetén tudsz jobb képet csinálni velük, mint akár az N8-al.
Akkor szted ez a telefon mit fog tudni?#498:
Akkor cipelj magaddal akár 1 kompaktot is, ami legalább 3 N8 méretével egyezik meg. A komolyabbakról ne is beszéljünk. Nem fogom a nyakamban lógatni, vagy külön táskát ezért cipelni. Ha leakarok vmit kapni, akkor előrántom a telefont és nem kell aggódnom miatta h. nem fog látszani amit kiszemeltem.#500:
Ebből látszik h. te csak és kizárólag a hype-olt szarokat dicsőíted, és gyárilag fikázol mindent ami más, amiről lövésed sincs. Látatlanban te előre tudod h. szar, és minden ami bizonyíték van róla, az igazából nem is úgy van, mert ez csak szar lehet. Elvégre Nokia, hiszen ez Symbian, a szomszéd józsi is azt hallotta a pistától h. ez 1 szar, sőt igazából fényképezni se lehet vele, az is parasztvakítás. Na az ilyen sötét embereknek nem kell ilyen telefon. Annyira elavult a symbian, hogy mindent tud amit bármelyik konkurens rendszer, ilyen finomságokat tudott elsők között mint az NFC stb... De ez egy elavult szar.
Egy gond van vele, kevesebb programot írnak rá mint droidra v. iOS-re. Ez lehet maximum a gát egyes embereknek, akiknek kell vmi speckó program. Minden más csak mellébeszélés.Én nem megyek oda fikázni h. az iphone 1 fos, minden szart külön meg kell rá venni, nem lehet szinkronizálni semmivel, nem tudsz BT-on küldeni stb., mert nem használtam, nem ismerem se a valós előnyeit se a hátrányait.
Nem oltom a droidot h. nem tud ébreszteni, amit 10-12 éve az 5110-es nokia is tudott. Átláthatatlan, rendezetlen az egész menü, nem lehet semmit logikus helyen megtalálni stb...
De a hozzád hasonló primitív emberek úgy érzik h. nekik muszáj felvenni a megmondó szerepét, mikor fingja sincs a témáról. Jó esetben képen láttad a telefont, nem hogy a kezedbe vedd és a saját szemeddel lásd, hogy mit tud. Arra képtelen vagy h. bemenj 1 media marktba és nyomkodd, v. az elérhető, felhasználók által készített valós fotókat megnézegesd és az után vond le a következtetéseket. Nem, te azt hallottad vkitől akinek mondta a halálos ágyán fekvő nagyapja, h. fiam bizony a nokia szar, a symbian elavult, ezt jegyezd meg, ezért idejössz és osztod az észt. -
Misály
addikt
Az a baj hogy az ures tagadas mogott nincsnenek ervek. Addig amig nem tudod alatamasztani tenyekkel az allitasod, feleslegesen irogatsz.
"A cikkben levő képből indultam ki... Tesztképeket láttam, azok meggyőzők, de ennyiből még nem lesz pariban egy fényképezőgéppel." Ez onmagaban mar ellentmondas.
-
Lirion
addikt
Nem értem, mit vagy úgy oda azokért a képekért. Nekem vannak éjszakai N8 képeim, amik nem sokban maradnak el a tieidtől, ha egyáltalán, pláne, hogy te még szerkesztetted is a képeket. Szóval alapból nem fair az összehasonlításod... Ráadásul a te géped súlya majdnem az ötszöröse az enyémnek és árban se sokkal jobb.
"A legjobb nyaralásodról sem marad sok emlék egy szar géppel, mert élvezhetetlenek lesznek a fotók."
Én a nyaralásomat az n8-cal fotóztam végig és full hd tv-n néztük vissza a képeket, amik kivétel nélkül mindenki szerint gyönyörűek voltak. Számomra ez bőven bizonyíték arra, hogy már az n8 is több, mint elég a hétköznapi fotózáshoz és semmi szükség külön kompaktra. Még nyaralásra sem... -
Remus389
veterán
mar megint ez a végtelen vita
az n8 hozza egy kompakt minőségét( a képre nézve nem mikroszkoppal vizslatva, de meg úgy is)
olvass vissza be lett linkelve N8 vs fenyogep Galéria nem egy, es mindenki szerint egyformák
ehhez hozzajon hogy sokkal praktikusabb telefonnal fotózni, nyilvánvalóan
-
törölt tag
Ezt mondom neked, a Fuji Finepix S1500-al én mint amatőr felhasználó nem tudok jó minőségű éjszakai képeket csinálni. De tovább megyek van nekem egy Canon FS10 videokamerám 4 éves az pedig nem tud ilyen éjszakai felvételeket készíteni.
Fejlődik az ipar. A Nokia pedig most igencsak ütős dolgot rakott le az asztalra. Persze én is a teszt képeket nézegetem és ahhoz hasonlítgatok. Nagyon kíváncsian várom az első teszteket amikor kiderül, hogy mezei felhasználóknál, hogyan is teljesít. Bár a Mobilarenával már vannak fenntartásaim kicsit úgy érzem a Symbian-t általában igaztalanul szapulják miközben pl az Androidot az egekig magasztalják pedig fagynak lagolnak tele vannak trutyis alkalmazással amik hibás működést okoznak (ráadásnak ezek szinte mind a Marketről származnak) és meglehetősen sok furcsasággal találkozik az ember még egy komolyabb telónál is.
-
Misály
addikt
Láttál esti illetve félhomályos képeket 808-al, vagy látatlanban ítélünk megint?
Az S5600 mióta belépő kompakt, elcsúsztunk pár kategóriát nem?Ne fikázz ha nem tudsz... továbbra is a többi telefonnal tessék összevetni a készüléket...
Ja lehagytam a felsőbbrendű hozzáértést szimbolizáló smiley-kat. Tessék:
-
törölt tag
Hááát ez már megint a dolgok túllihegése. 20 éve mi volt? Film meg 24 képkockád meg az emberek 90% nem annyira jó gépe. Egy jó 10 éve bejöttek a digi kamerák. Emlékszem Sulinetben mint a cukrot vitték a 2MP 2 - 4X Zoom-ra képes HP fényképezőket 70 000 FT környékén. Nem tudott az semmit. Aztán azóta elmondható , hogy az olcsó gépek olyanok is. Mégis fogynak. A 808-as de már az N8-as is vette ezt az akadályt. Sőt szerintem ez a 808-as jobb képet csinál a 2 éve vásárolt Fuji Finepix S1500 gépemnél. Rossz fényviszonyokban az sem vitéz. Ez a minőség azonnal zsebből kikapva teljesen rendben van. Sőt nagyon is. Ha ilyen gép van az embernél teljesen felesleges egy alsó középkategóriás fényképező. Egyszerűen nem tudom elképzelni mire használnám. Mikor ez ugyanannyit vagy de inkább többet tud. És bizony sokan szeretnek kattintgatni ez egy valós vásárlói réteg.
-
gti16v
őstag
nyaraláslásra nyilván viszek gépet(mint mindenki más)...bár most nem vinnék,mert nincs...
de én a fent említett hétköznapi(!) példákról beszéltem....és annak gyakrabban előforduló prezentálásáról beszéltem...nem arról,hogy pl... jön az "úttörő vasút" és ahogy lefényképezem, látszódjon hátul a jánoshegyi kilátó kövein a háttérben 500 méterre,hogy rohad ....
csak bementem találomra a februári N8 mappába.... és én(!!!) pl ebben a képben nem látok kivetni valót....
és az asszonynak,sem a barátaimnak sem volt kifogása....,sőt fateroméknak is tetszett.... ...
...
egy embernek nem mutattam,a sógoromnak...de nem is fogom,mert kb 6 Nikonja van digitükrösök...és,úgy is azt mondaná,mint te,hogy "gagyi.de egy telótól nem rossz"....
most én meg nem a Nánási Pálnak meg társainak fotózok...az én ("alacsony")igényeimnek meg megfelel a fenti kép... és biztosan csak jobb lesz a 808...viszont abban feltételen bízok,hogy a tájképet szebben fotózz,mert amikor a budai helyekből pest fele fotózok.....hát az tényleg nem valami részlet gazdag...12 mp-ide vagy oda..
(de ez sem a hétköznapi használat része)
-
Lirion
addikt
Pl wp7re konkrétan kijelentették, hogy nem lehet ezt a technológiát rá még megírni.
Nyilván androidra se, máskülönben videozás közben mások is megoldották volna a korrekt zoomot, mint a nokia az n8cal. Mert ugye egy samsung vagy sony, amiknek vannak komoly fényképezőik, nyilván meg tudnák csinálni ugyanezt... -
zsigus
őstag
Korábban B1T3 kolléga linkelt egy sötétebb környezetben készült képet, íme: [link].
Sztem egyébként biztosan nem lesz túl olcsó (legalábbis meglepődnék ha az lenne). Nem hiszem, hogy 100-120k alatt lesz majd az induló ára. Azért egy ekkora érzékelőt biztosan nem 2 Ft-ba kerül legyártani.
Később pedig leginkább a kereslettől függ majd az, hogy milyen gyorsan esik az ár, remélem, hogy a megjelenés után kb. fél évvel akcióban valamelyik szolgáltatónál meg lehet majd venni 60-70k-ért. És akkor must have.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest