- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
jo de van olyan is akinek pont az N8 szint a határ
vagy 808 szint elég
es fontos hogy zsebben legyen
nekem pl
mind1 most jön. pl a Galaxy s 3 illetve iphone 5, lefogadom legalabb az N8 szintjét tudni fogják ismerve a koreaiakat , tehát idő kérdése és nem lesz nagy biznisz a külön fenyogep, ahogy a kulon zenelejatszo sem nagy szám manapság( hisz telefonban benne van alapból)
különben az egyik sample kép 808-as, amikor csung az ember a sziklarol, rakozelitve a szőrös lábára ki meg lehet számolni a szoroket
szépek a színek, túlélés a kép, könnyű praktikusan hordozható mi kell még?
-
Remus389
veterán
conversations.nokia.com/2010/04/27/first-12-megapixel-sample-photos-shot-on-nokia-n8-untouched/
jó a z emberek 99%-a nem fotó képminőség buzi, nekik jó ez a képminőség is, a maradék 1% pedig vegyen fenyogepet es örüljön ha 200 méterre ia latszik a fuszal vagy falevel
ez a legtöbb embert hidegen hagyja
a Nokia N8 es pláne a Nokia 808 a csaladi kompakt gépeket képes kiváltani, senkise mondta hogy a felmillas profi gépeket
-
Remus389
veterán
kb 45 K használtan az N8
vagy ujonnan elofizetesre 45k, vagy akár 0 Ft
most ha hoz Egy 45K-s fenyogep szintjét mellékesen kapsz egy igen szép és használható okostelefont
ráadásul az emberek 99%-a nem hord magánál kompaktot tehát sokkal praktikusabb is, sőt még kisebb és könnyebb is
tehát megéri
-
Remus389
veterán
mobilarena.hu/hir/nokia_n8_vs_canon_550d_dslr.html
szépen helytall az n8 a profibb géppel szemben, sőt a különbség inkabb csak kinagyitva látható vagy ott sem
egy kompakt szintjét pedig hozza, es ez még csak az N8, nem is a 808!
ez bőven elég szép, nem is tudom mi a problémád
további előnye a kis tömeg, a praktikussag illetve ha eloveszel egy batár kilós fenyogepet, mindenki elfordul,(engem is zavar) mig mobillal diszkréten lehet fotózni,filmezni, jobb lesz a kép
azonkívül fenének sincs kedve hurcolaszni, elemet venni bele, még egy kompakt is idegesítő nekem gyalog
ezért ez a jövő amit a Nokia csinál
-
Remus389
veterán
mar megint ez a végtelen vita
az n8 hozza egy kompakt minőségét( a képre nézve nem mikroszkoppal vizslatva, de meg úgy is)
olvass vissza be lett linkelve N8 vs fenyogep Galéria nem egy, es mindenki szerint egyformák
ehhez hozzajon hogy sokkal praktikusabb telefonnal fotózni, nyilvánvalóan
-
Remus389
veterán
válasz
donceleger8 #346 üzenetére
Jah nem nem is Nokia volt hanrm Nokio vagy Nakia
az ujabb ipodok hangminosege nem epp az inyenceknek valo hanem inkabb a tiniknek
Misaly: +1 -
Remus389
veterán
akkor kérlek linkeld be a fotóidat, biztos csináltál összehasonlító fotókat
mert én a cikket látom, de van feljebb más összehasonlító cikk is, ott is megállja a helyét az n8 egy jobbféle Sony kompakttal szemben (nem jobb, de nem is rosszabb, vagy ha mégis mikroszkóppal kell vizsgálni)
Egy jó kompakt minőségét nem fogja tudni hozni ez az új telefon, egész egyszerűen a pár milliméteres fix optika a korlátozó tényező
ezt ellensúlyozza a jóval nagyobb szenzorméret és a minőség(Carl Zeiss), de látom te is mobil telefon kamera fejlesztő mérnök vagy, ha igen akkor nem szóltam
mert úgy látom mindenki okoskodik, és van egy felületes tudása
nekem is, viszont ezért mondom nézzük meg az eredményt, és ott helytáll
A mintaképektől nem tudom miért kellene elájulni, elég sok utómunka van bennük, és a színek finoman szólva sem túl jók. és mi van akkor ha a kamera szoftvere(a mobilban) csinálja meg az utómunkát, akkor az már jó, és ez a végeredmény
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #287 üzenetére
mondjuk ebben a mobilban egyedül a brutális kamera tetszik, maga a mobil meg a symbian csak mérsékelten(igaz symbianos telóm még nem volt)
ha másra nem is arra jó lesz hogy a Samsung vagy az Apple felvegye a kesztyűt és az sgs4-be vagy iphone 5/6-ba valami hasonló brutál kamerát rakjon
én megelégednék ilyen fotókkal, sőt már az n8 is elég lenne nekem(fotózási szempontból)
mik ezek ha nem szép fotók/n8 és ez ettől sokkal szebbet tud majd elvileg, bőven jó ez bárkinek, sőt már sok is
és abban se lennék biztos hogy első blikkre bárki meg tudja majd állapítani(főleg az itteni fikázók és hozzánemértők) hogy ez vajh a nokia 808-cal vagy valami komoly géppel készült, esetleg kinagyítva, átgondolva, de hát akkor meg mi értelme fenyógépet venni?
lassan tényleg nem lesz értelme külön fenyógépnek, idő kérdése
és pont az ilyen mobilok ássák meg a sírját a kompaktoknak
-
Remus389
veterán
nézd, engem a képek minősége érdekel és nem a technikai hókusz pókusz(az kevésbé)
az eredmény számít
ez olvassátok el nézzétek meg a képeket, és döntsön mindenki maga
még az N8 is ott van a szeren nagyon is, ez meg attól is durvább
5 év múlva meg arról fogunk vitatkozni hogy a 200 méterre lévő fűszálon látszik-e az erezet? mert lassan kábé ezen megy a vita
na ez az ami a legtöbb embert hidegen hagyja, és ezért jók ezek a szuper kamerás telefonok
, mindig kéznél van, zsebbe dugható, könnyű, másra is jó...
-
Remus389
veterán
De amikor olyanokat írnak egyesek hogy a 40-50ezres kompaktokkal felveszi a versenyt, az nagyon nagy túlzás. valóban, azt már az N8 is hozza, ez meg lealázza
WM-ra kellene ezt a kamerát kiadni és akkor tényleg ütne. ebbe lenne is valami, viszont valószínű nem képes kezelni egyelőre a wp7
-
Remus389
veterán
nem értelek téged és a fikázókat sem, a képeket megnézve iszonyat durván szépek(legyaláz egy kompaktot is)
és mindezt egy mobillal....
a legtöbb ember igényét túl is szárnyalja
tuti jövőre már Samsung, a HTC és az Apple is előrukkol hasonlóval
de persze tudom a kisujjamat nyújtom, te a karom akarod
nincs benne méretes optika? tán mobiltelefon kamera tervező mérnök vagy? biztos meg van az oka(ütődésre érzékeny lehet...)
de így is laposra veri a mezőnyt, és így is bőven meghaladja az átlagember igényét, sőt amatőr fotósok igényét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest