- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
Remus389 #512 üzenetére
Majd egy évvel ezelőtt vettem annyiért az N8-at. Az még belefért lélektanilag. Részben a kamera miatt vettem, de nagyon ritkán használom, részben a képminőség, részben a kezelhetőség miatt, de főleg azért mert nincs állandó fényképezés ingerenciám.
Most vettünk tesómnak lumia 710-est, a fényképező gyengébb, az építése sem túl jó, így az N8 mellett elég kacatnak hat, viszont piszok gyors és jól kezelhető. Ma már nem vennék N8-at, de ezt az új 808-at sem, mert rohadtul nem ér annyit az a fényképező. -
Ijk
nagyúr
válasz
Remus389 #510 üzenetére
Már végre a 30k-s kompaktokra szelídült a topik, te pedig megint belinkeled ezt az őrült tesztet. Nem tudom ki készítette, de még viccnek is rossz az egész, nekem van dslr-em és van n8-am, nem egy dimenzió a kettő.
Szóval egy belépő kompaktnál jobb a képminősége, talán még egy 60-70k-sal is felveszi a versenyt. Abba azért bele kellene gondolni, hogy kinek lenne elsődleges fényképező eszköz egy telefon? Nyilván egy hobbifotósnak, vagy igényesebb embernek nem, aki meg 40k-s kompaktot vesz, nyilván azért mert nincs 130k-s gépre pénze. Bezzeg egy telefonra lenne ugye.
Azért jó a telefonban fényképező, mert évente néhány helyzetben, amikor nincs az embernél rendes fényképező még mindig kéznél van. Csak erre meg nem éri meg ennyiért megvenni ezt a készüléket. Én mondjuk 60-80k-nál többet nem adnék telefonért (N8-at anno 70-ért vettem alig használtan). -
-
dlt
tag
válasz
Remus389 #448 üzenetére
Nagyrészét igen, meg persze van amiből még többet is, de nem mindenki szeretne a google védőszárnya alá tartozni. Én nem. Ha megfér két zárt rendszer (ios, wp) a piacon akkor két nyitottabnak is lehetne helyet szorítani. Szerintem a többi symbian felhasználó nevében is nyugodtam kijelenthetem, hogy minket nem zavar a többi oprendszer, még akkor sem, ha jobb egyes területeken a symbiannál, de az teljesen elrugaszkodott a valóságtól hogy annyival le lenne maradva, hogy be kéne zárni. Ez már zavarhatja a symbiant használókat mégsem ők mennek fikázni a többi oprendszer topikjába, hanem önnan jönnek ide többnyire megmondani a frankót. Azt még hozzátenném, hogy általában a symbian felhasználók nagytöbbsége találkozik a többi gyártó termékeivel, hisz iphone vagy bármilyen androidos kütyü lényegében minden második embernél megtalálható, vagysi tesztelhető. Ez fordítva kevésbé igaz, inkább az olvasott tesztekre alapoznak, amiket nyugodtan sorolhatunk a vicc kategóriába, vagyis egy "picit" részrehajlónak érzek.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Remus389 #291 üzenetére
Nem fogok ezen vitázni, ha szerinted érzékelő méretével ellensúlyozni lehet egy 3mm-es méretű objektívet, akkor rád hagyom mit hiszel, engem nem izgat különösképp. Az sem ha az embereknek tetszenek ezek az agyontupírozott műanyag mintaképek.
donceleger8: Nem én hasonlítottam össze dslr-el, hanem Remusz által linkelt cikk. Csak tudnám minek jöttem ide.
Mondjuk már magában röhejesnek tartom hogy van N8-am, de akinek nincs az jobban tudja milyenek fényképező képességei.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Remus389 #287 üzenetére
Azért ez egy elég nevetséges cikk. Nekem van DSLR-em és N8-am. A telefon meg sem ugatja a dslr olcsó kitobis képminőségét. És most még el is tekintettem a mélységélességtől, ami telefonon közel végtelen, szimplán 28mm-es látószögű városi és tájképekre gondolok. Persze épeszű ember nem hasonlítana össze két ilyen teljesen különböző tudású eszközt.
Egy jó kompakt minőségét nem fogja tudni hozni ez az új telefon, egész egyszerűen a pár milliméteres fix optika a korlátozó tényező (meg a kezelhetőség, de ez egy másik kérdés). A mintaképektől nem tudom miért kellene elájulni, elég sok utómunka van bennük, és a színek finoman szólva sem túl jók. Ráraknak jó erős kontrasztot, amivel nő a színtelítettség, még egy alapos élesítés és mindenki elélvez hogy milyen jó képek, közben pedig műanyag az összes. De ez körülbelül tükrözi is a mai igényeket egy fényképpel szemben.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #287 üzenetére
mondjuk ebben a mobilban egyedül a brutális kamera tetszik, maga a mobil meg a symbian csak mérsékelten(igaz symbianos telóm még nem volt)
ha másra nem is arra jó lesz hogy a Samsung vagy az Apple felvegye a kesztyűt és az sgs4-be vagy iphone 5/6-ba valami hasonló brutál kamerát rakjon
én megelégednék ilyen fotókkal, sőt már az n8 is elég lenne nekem(fotózási szempontból)
mik ezek ha nem szép fotók/n8 és ez ettől sokkal szebbet tud majd elvileg, bőven jó ez bárkinek, sőt már sok is
és abban se lennék biztos hogy első blikkre bárki meg tudja majd állapítani(főleg az itteni fikázók és hozzánemértők) hogy ez vajh a nokia 808-cal vagy valami komoly géppel készült, esetleg kinagyítva, átgondolva, de hát akkor meg mi értelme fenyógépet venni?
lassan tényleg nem lesz értelme külön fenyógépnek, idő kérdése
és pont az ilyen mobilok ássák meg a sírját a kompaktoknak
-
gerilee
aktív tag
válasz
Remus389 #279 üzenetére
Nem is fogod megérteni. Pont olyanok, mint a farkasok meg a nyuszika. Van rajta sapka, nincs rajta sapka.
A Nokiának egyetlen esélye lenne náluk, ha átírnák a fizika törvényeit. Elvárják, hogy egy DSLR érzékelőjét építsék bele egy zsebben elférő készülékbe és ha ez nem sikerül, de beleteszik a technikailag legfejlettebb megoldást, onnantól kezdve jön a "minek tették ezt bele, úgyis szar lesz" című szappanopera. De ha nem teszik bele (mert minek, ugye) és kap egy 5 Mp-es EDOF-ot, akkor már az a baj, hogy nem tesznek bele AF-t, ha beleteszik az AF-t, akkor jön újra a kérdés, hogy "minek tették ezt bele, úgyis szar lesz". És a kör bezárult... -
B1T3
addikt
válasz
Remus389 #282 üzenetére
Hivatalosan pedig korábban elkezdték fejleszteni ezt, mint ahogyan a Microsofttal megegyezett volna a Nokia, nem is nagyon kételkedek ebben. Kíváncsi vagyok, 1-2 év múlva (talán pont egy MWC-n) milyen utódja lesz ennek (csak már valószínűleg nem Symbian alapokon, bár ki tudja).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest