-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tekk
tag
válasz
joyszee #3535 üzenetére
Én igazából 2-3 dolog miatt rootolom az androidos telefonjaimat (stock rom esetében)
1. Bloatware jegelése / kitörlése (gyártók saját appjai, melyeket emígy nem lehet "csak úgy" kitörölni)
2. AdFree / Ad Blocker telepítése (bye bye reklámok)
3. Backup készítése (pl. Titanium Backup használata, mely app mondjuk az 1.-es pont dolgait is elintézi)Szerk.: Halo megelőzött
-
Halo
senior tag
válasz
joyszee #3535 üzenetére
igazából normál felhasználásnál nem jelentkezik sem előnye, sem hátránya.
ha elégedett vagy a telefonnal, és nincs olyan app, amit mindenképpen szeretnél futtatni, s annak root jogosultság kell, akkor hagyd a pi...manóba a roototha van root jogosultságod, akkor már a felesleges gyári alkalmazásokat is ki tudod gyomlálni, s jobban tudsz tenni-venni a motorháztető alatt. valamint tudsz olyan app-ot telepíteni, aminek muszáj a root. (lsd fent)
én pl. a N7-est azért rootoltam, mert csak így működött az OTG. (pendrive-ot tudtam rádugni a táblagépre)
-
kelly416
veterán
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
joyszee #2881 üzenetére
Milyen Android verzió van a RAZR I-den?
- 4.0.4 ICS esetén (tehát ha még nem frissítettél) : Settings / Sound / Vibrate (legalábbis elvileg, nem tudom ellenőrizni, nálam már 4.1.2 van fenn)
- 4.1.2 Jelly Bean esetén : szerintem automatikusan rezeg, ha pl. Quick Settings-ben "OFF"-ra állítom a csengőhangot.
- Mindkét android verziónál ha egy másodpercig nyomod a Power gombot a megjelenő menü legalsó sorában az ikonokra kattintva választhatsz, hogy: Néma legyen / Néma legyen de rezegjen / Ne legyen néma -
kelly416
veterán
válasz
joyszee #2632 üzenetére
Passz. Most kipróbáltam, hogy átállítottam a felbontást, hátha előlapi kamera kapcsoló vagy valami kisebb felbontáson működő extra funkció, mint a lassított felvétel vagy akármi, de le merem passzolni a kérdést.
Ránézésre azt mondanám, hogy felvétel közben a hangot veszi le, de ez sem nyert.És itt sem találtam semmit.
-
kelly416
veterán
válasz
joyszee #2600 üzenetére
Nos, igazából amit MFalcon fórumtárs linkelt itt, az is tök jó, nagyon testre szabható és 8 db érintési területe állítható, hogy érintésre mit csináljon. (Szerk: ) És majdnem tökéletesen olyan, mint az eredeti, csak tudod manuálisan frissíteni, napszaknak megfelelően megy balról jobbra a középső körben a felhő/nap/hold/bármi ami az aktuális időt mutatja képpel.
Amit Te linkeltél, azt nem ismerem, úgyhogy nem tudok nyilatkozni, melyik a jobb. -
Schanyee
senior tag
válasz
joyszee #2538 üzenetére
A smart actions az valamiért nekem is fut, de pl most 20 óra alatt merült 30%-ot a telefon 17 perc kijelzővel és 22 perc beszélgetéssel, szóval szerintem az nem lehet gond. A maps-et esetleg úgy próbáld meg amit írtam, hogy beállításoknál kiválasztod az accounts részen a google-t, majd ott a location settings, aztán azt kapcsold ki. Ott legalábbis azt írja, hogy ez csak a google programokra vonatkozik, melyek akkor is elérhetik a helyzeted, ha nem használod az adott programot. Nálam ezek be vannak kapcsolva, szóval inkább valami más miatt merülhet. Én még nem csináltam sose, android frissítés után sem, de ha nem okoz túl sok plusz munkát én lehet csinálnék egy reset-et a helyedben.
-
Schanyee
senior tag
válasz
joyszee #2533 üzenetére
Így már másabb. Amiket érdemes átnézni, google now be van kapcsolva? Sokan szidták, hogy nagyon eszi az aksit, bár nekem ez annyira nem tűnt fel, de a magas google maps százalék arra is utalhat. Vagy valamilyen google szoltáltatás ami a maps-ot használja, pl a maps
szintén futhat. Van amúgy külön beállítás, hogy a google programok használhatják a telefonod a háttérben lokalikzációs szolgáltatásokra, ez független a beállításokban lévőtől, legegyszerűbben a google now (vagy a kereső - home gomb hosszan) beállításai között találhatod meg. Ennél a telefonnál nem okozott nekem ez merülési gondot, de amit vettem anyámnak tabletet, ott ez 1%/ óráról lecsökkentette kb 0.2% / órára a készenléti állapotban a merülést.
Illetve lehet valami widget is meríti. Nézd végig a futó folyamatok listáját és abból is lehet valamit ötletelni. Nekem volt, hogy kint volt az időkép widget, és sokáig nem volt vele semmi gond, aztán mikor csökkent indokolatlanul a készenlíti idő, úgy vettem észre, miután azt eltávolítottam megoldódott.
Ja meg a smart actions, én is tasker-ezek, aztán elfelejtettem azt kikapcsolni teljesen, addig az is merítette az akksit. Nem túl sokat, de az előbbiekkel összevetve sok kicsi sokat eszik. Amúgy miután teljesen kikapcsoltam azután is ott van a futó folyamatok között, szóval nem tudom mi van
Egyébként mostanában én se érek el olyan könnyen hosszú készenléti időket, mint amiket régebben, de kb 2 óra kijelző használattal van hogy kibírja a 2 napot, viszont sokkal gyakrabban van hogy nem.
-
rpetercom
csendes tag
-
zsirfecske
addikt
válasz
joyszee #2530 üzenetére
sajnos mostanában én is ezt tapasztalom, ha használom akkor 1 napot bír ki, mintha ez régebben jobb lett volna.
viszont off: portolták végre a CARMAGEDDONT!!! fiatalkorom imádott játéka, nagyon jól sikerült írányítással (kihívás, de lehet virtuózkodni, pl. a hátrafelé kézifékes rendőrkanyar mikor üldöznek style bónuszos pedestrian gyilkoláshoz azért igényel 3-4 gombnyomást rövid idő alatt) és detto ugyanaz az élvezet. pont mint anno pc-n, grafika is butácska de tojni rá. van promo és full verzió, előbbit kipróbáltam és egy játék után megvettem a full-t 444 rúpiáért hogy támogassam a fejlesztést. 140 mega körül foglal, razr i-re tökéletes. egyetlen szépséghiba, hogy nem fullscreen és a softgombokat nem lehet eltüntetni. remélem ezt hamar megoldják
-
Schanyee
senior tag
válasz
joyszee #2530 üzenetére
Hát a küldött képernyőkép alapján akár normális is lehet. Abból csak annyi látszik, hogy a kijelző fogyasztotta a legtöbbet, magyarul gondolom végig be volt kapcsolva. Márpedig fél óra alatt 8% internetezés közben az szerintem elfogadható. Úgy lenne érdekes ez, ha a telefon készenlétben lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest