Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
koboldsrac
üzenetére
Keress rá a fórumban és/vagy a cikkben. Ne csak "write only" legyél.

Egyébként igen, pl az Asphalt 5 megy rajta rendesen, mivel egy PowerVR SGX530 grafikus gyorsító van benne. -
csofti
tag
ezerszer kérdeztem, sztem Zsírfecskétől is, és válaszoltatok is rá nagyjából,
de azért megkérdem mégegyszer, utsó megerősítésnek: divx-eket akadás nélkül lejátssza valamivel? mondjuk rockplayerrel?
jövőhéten DEFYYYYYYYYYYYY
-
zsirfecske
addikt
ugye nekem is DE, kíváncsi leszek ez befolyásolja-e majd a froyo frissítést

vagy független telefonnál tökmindegy lesz, ha mind EU-s? hmmszige:
3g megosztás wlanként (3g hotspot gyári app) nagyon simán és egyszerűen megy, 15 másodperc volt összelőni a 2 telefont lekódolással együtt, brutál hasznos néha. a tethering meg aszittem ugyanezt jelenti. tévednék? -
Halo
senior tag
igen, a DE nagyon valószínű német

DE
- szóval választható a nyelvezet, pl. angolra is - s így nyomkodom. Igazából, mire megjön a magyar nyelv rá, akkorra már nem is lesz fontos 
egyébként, nem értem igazából minek ez a magyar nyelvért nyávogás - hiszen a programok attól még nem fognak magyarul beszélni... a settings pedig - próbálkozással is rájöhet az ember, ha nincs angol-tudás, ill. nem akar szótárazni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
Belekotty:
Nekem a régebbi Nokia BT GPS-em (LD-3W) van. Kakaóval 12-15 óráig bírja. Jól megvan ingzsebben, akér dzseki belsőzsebében is.
...máshoz nem jó(csak telefonhoz)...
Nem igaz. Megy mint a golyó laptoppal is (Google Maps, Autoroute, ADAC Route Planner) bármilyen GPS-t kérő alkalmazással. Persze Nokia telefonokkal is gond nélkül.
-
Tanisz
senior tag
Azért az jó, hogy pl a gsmhome-nál a gyártói garancia az 1 év és 104e HUF, igaz azt nem kérdeztem hogy miért.
Most tényleg, valaki adjon felvilágosítást arról, hogy melyik miért éri meg jobban.
Gyártói vagy bolti garancia?
Kezdek a kavalkádban egy kicsit összekuszálódni.
A bolti garanciában ha baja van, ők fogják bütykölni, a gyárinál pedig a motorola saját szervize? Akkor viszont hogy jut el a oda, akkor is a boltba viszem be és onnan küldik ki?Bocs, ha nagyon lagymatag kérdés, de ezzel nem vagyok tisztában

-
MC Pite
veterán
Saját szokás/vélemény:
Övtáska/zseb, mez alatt elfér a kábel.
De a Bt-ost hova rakjam? Zsebbe, telefon mellé? Hát nem túl jó. Táskába? Nem hordok csak nagyon hosszú túrákra, de oda nem egyedül megyek. Övtáska? Talán, de ha rajtam az övtáska a telefont is oda rakom.
Az hogy töltetni kell még és máshoz nem jó(csak telefonhoz), az más kérdés.
(A mostanimnál nem hátrány, hogy van hozzá sima 3,5es adapter, így utazáskor a laptophoz sem kell vinni fülest.)Ha van, inkább vezetékesre szavazok ezek miatt.
-
MrGoodkat
tag
Nektek mi a system version számotok? (settings / about phone / system version)
-
zsirfecske
addikt
válasz
luw2win
üzenetére
sz@rrá animált, de gyönyörű

"Én tegnap délután kínlódtam egy sort a Motoblur accounttal, szerintem sincs sok értelme."
online contact sync és lopás esetén gps tracking vagy teljes törlés nekem nem épp semmi..."Hol láttál te 380 €-ért MM2-t? Nyugodtan dobjál hozzá egy százast, még török webshopokban is 429 €, O2-nél meg 529 €..."
ennyiért jelentették be, ez volt a hír tegnapelőtt. nem láttam sehol nyilván sőt épp ezért szóltam hozzá, hogy raktáron még nem igen lehet itthon. én is ki tudom írni egy webshopba hogy 4 ft, aztán rendelésre 2 hónap múlva lesz is 6 ft-ért
-
szige
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Hol láttál te 380 €-ért MM2-t? Nyugodtan dobjál hozzá egy százast, még török webshopokban is 429 €, O2-nél meg 529 €...
-
Hakkuuuh
tag
Nah, a ko:cso:g posta miatt csak most kaptam meg. Kicsit idegesítő hogy mindenképpen kell csinálni MotoBlur acc-ot és ahhoz kell mobilnet (legalábbis nekem).
Angry birds-el azért teszteltem és a Sygic is megy rajta
.Gmail-es címlistát hogyan lehet szinkronizálni?
-
Edge
veterán

Quadrant-ot leltem...
-
gu007
aktív tag
üdv! nekem is bejön ez a teló. főleg a strapabírása végett. várható rá magyar nyelv?
-
Pompi
nagyúr
Akinek már a kezében van megtenné, hogy megnéz két benchmarkot?
Linpack és Quadrant Benchmark - telón közvetlen a marketről vagy QR kóddal vagy ahogy sikerül

Köszi.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Jim Tonic Nekem is a bringazas miatt kellene.
Egy BT headset miért nem jó hozzá - ahogy már ajánlották? A telót lehet hátizsákba tenni, vagy a kormányra GPS-hez, és nem lóg mindenféle madzag keresztbe-kasul. Kicsit többe kerül, viszont univerzális, minden (A2DP-t támogató) telóhoz tudod használni.
luw2win: "Én még megvárom a karácsonyi lázt, meg a szilveszteri bulit"
Minek megvárni? Ezt nyugodtan elviheted a buliba, bírja a sört-bort-színes ásítást

Z.
-
MotorBoy79
tag
86e Ft környékén, de 100 alatt mindenképp be lehet szerezni ebay-ről is:
[link] -
Dinamiq
tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Köszi a választ!
-
Devilske
tag
Addig nyomogattam amíg elálítottam a képernyőzárat.

Azt hogy lehet visszatenni a lakat,hogy elhúzom jobb oldalra.?
Köszi -
szkajt
csendes tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan lehet fájlt cserélni gép és teló között? A wifi kapcsolatnál IE-t követel, és az usb sem megy Ubuntu alatt... only win.. mondjátok hogy van megoldás :-)
-
Dotcom
aktív tag
nalátjátok,mondtam, hogy nincs olyan, hogy a pixmania csomagokat bontogat, és fosztogat...
egyébként meg azért változik az ára, mert a forint zuhanásban van, ha erősödne, csökkenne...
-
-
IIIstIII
senior tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Igen, ezt aláírom. Nem ez az első eset, hogy még a nagy "premier" írások előtt kis hazánk boltjában már kapni lehet az új telefonokat. Szerintem csak előrendelni lehet, de ez most nem is fontos, ez a Defy topikja, kell a ráknak M2.

-
zaskar
senior tag
Zenehallgatás: bár 10 napja megvan a Defy, még csak most próbáltam ki a mellékelt headsetet, eddig a Nokia BH-103 sztereo BT fülessel hallgattam zenét. A Nokia nem nagyon igényli hangszínszabályzó használatát, a minőség számomra megfelelő anélkül is. Próbaképpen azért beléptem az Audio Effects menübe, és sajnálattal állapítottam meg, hogy a hangszínszabályzó csak vezetékes fülhallgatókkal működik együtt! A gyári fülest viszont egészen hallgathatóra lehet vele alakítani, jól jön az, mikor lemerül a másikban az akku...
Mivel a BH-103 csak hangerő gombokat tartalmaz, tudom ajánlani a BH-214-et, ami már tartalmaz funkciógombokat is.
Grat az új tulajoknak, remélem, meg lesznek vele elégedve. Ja, és az iGO tényleg szépen megy...
Az én tapasztalatom az, hogy az 500 megás csomag nekem elég lesz havi szinten. Persze a cégnél wifin használom, meg ott intézem a nagyobb letöltéseket is. -
Prien
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Igazad van, módosítanom kell magam, benne volt gyárilag a telcsiben, én meg külön csomagolásban kerestem.
Csak ez a nagy rohanás és a mai nap egész mozgalmas volt.
Tehát: van hozzá micro SD kártya, már gyárilag benne a telcsiben. Sorry.
-
MC Pite
veterán
Hátha tulajszaporodás közben valaki ezt is próbálta már:
Valami normális headsetet lehet illeszteni a defyhez, hogy legyen felvevő/hangerőgomb legalább?Sajna plbringázásnál kell a jó(l záró) füle, de hangerő, és felvevő gomb is...

-
luw2win
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
vsz a live wallpaperem - ez milyen?

-
zsirfecske
addikt
anysoftkeyboard + hun dictionary, látom nincsen ő,ű betűd

(#1121) Dinamiq:
első két kérdésre válasz korábban, képekkel, aksiról szintén írtuk 100x hogy felhasználástól függően 1-2 nap, bő 1 óra töltéssel full töltöttséget jelez, wifivel nyilván jobban merül.
teló nekem néha megakad, bár teleraktam mindenféle appal és vsz a live wallpaperem miatt bénázik, de azt meg imádom.. képernyő felbontás mindenhol hibátlan, és nem mellesleg gyönyörű.(#1127) Prien:
bocs a feltételezésért, de biztos nincs benne? csak mert pre-installed.(#1135) luw2win:
ezt a katonai szabványt nemtom ki találta ki (tudom a teszt videójában is ez van), de szerintem egyszerűen nem igaz. nem katonai, csak sima nemzetközi strapabírósági szabvány, minden egyébre is.(#1123) IIIstIII:
"128k a partnero-nál a M2."
vicces gsm bolt, elvileg 2 napja jelentették be európában, 380 eur nyitóáron. kétlem hogy lenne raktáron náluk
-
picur220
veterán
Üveg-témára:
nekem spicám van, és már leszoktam a fóliáról, mert szart sem ér, és így csupaszon sincs egy karc sem a kijelzőn (már 3-4 hónap után), ami akkor látszik igazán, amikor szűkebb zsebű gatyában ledőrzsölődik róla a sok zsír meg ujjlenyomat. -
szkajt
csendes tag
Igen alapból bele volt téve a telóba egy 2 gigás microSD, nézd meg lehet ott van az neked is

nagyon állat amúgy a cucc, még mindig az államat keresgélem mivel ez az első okostelóm
átjött nagybátyám hogy miez és teljesen elájult amikor felismerte a telóján lejátszott dj-senki tücctücc miximaxiremixét
ráadásul eleinte úgy belefeledkeztem a nyomkodásba, hogy elfelejtettem beállítani hogy a wifit szívja, ehelyett a véremet sikerült 3G-n keresztül..
a tanulópénz.. -
bikkamokka
tag
válasz
Devilske
üzenetére
Nem csak apndroiddal lehet letiltani a mobil netet, hanem ha
Settings -> Data manager -> Data delivery listában az All mobile data kapcsolót kikapcsolod, akkor is letiltod. Ilyenkor megjelenik két piros nyilacska az értesítő sávban, hogy "Mobile data disabled".
Szerk: ki-be kapcsolás után nekem ugyanúgy maradt. -
luw2win
őstag
válasz
bikkamokka
üzenetére
Nagyon jó, köszi szépen. Ez nekem nagy pozitívum, mostmár 100% hogy ez a teló a befutó.

Lovi24: Ahogy az előttem szóló igazolta, lehet Skype-al hívni, viszont a videótelefonálást az el kell felejteni szerintem. Ez androidon nem fog összejönni, én még nem láttam elsőkamerás androidos telefont.
iPhone4 jöhet szóba amin zökkenőmentesen megy még a Skype.
Még anno azt mondták hogy iOS meg Android tudja a legjobban kezelni a Skype-ot.
Még Nokia N900 jöhet szóba ott is szépen fut azt viszont láttam élőben is. -
Lovi24
senior tag
Sziasztok! Egy láma kérdés: ezzel a telóval lehet használni a Skype videóhívást?Vagy úgy egyáltalán a videóhívást?
-
mclaren777
senior tag
Bocsánat, ha már volt, de házilag, mondjuk adatkábelen is lehet ezeket az Androidos telefonokat frissíteni (jelen esetben ha lesz rá, 2.1-ről 2.2-re) vagy mindenképpen be kell vinni szervizbe?
Beállítások, telepítések megmaradnak?
-
My God. A vilag legtokeletesebb telefonja.

-
Ethar
csendes tag
No, akkor most beléptem én is a DEFY használók táborába.
Melóhelyről meglógtam hamarabb, elrohantam a telefonért, utána rohanás vizsgázni... Huhh, nehéz volt úgy ülni nyugodtan, hogy ott volt a táskámban a telo. A kettesig írtam a vizsgát, aztán léptem is le.
(Ok, nem csak a telefon miatt...
). -
Tanisz
senior tag
válasz
mclaren777
üzenetére
Írtam nekik emailt, majd kiderül

-
Prien
addikt
válasz
joshua7
üzenetére
Origi, lezárt csomagolásban érkezett, töltő és headset volt hozzá, valamint a nagy kartondobozban egy Pixmániás nyakpánt.
Bár Devilske azt írta,neki volt benne 2 Gb memória kártya, azért kíváncsi lennék, másnak is volt-e?
Én emiatt nem reklamálok, örülök,hogy 86-ért van egy ilyen telóm.
Úgyis egy Class 6-os 8 Gb-ost terveztem bele. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyomkodtam kicsit a Defy-t, próbahívások, fotó, videó jól működik. Hangsúlyozom, nincs összehasonlítási alapom Desire-hez vagy más felsőkategóriáshoz, mivel ezzel a telóval nyitottam.
Nagyon zsebbarát teló, nagyobbra számítottam. Ehelyett kompakt és könnyű. 
Nekem még szokatlan az Android is, bár van 150 Mb mobilnet az előfizumban, szerintem nagyobb csomagra váltok,mert az a benyomásom,hogy sokmindenhez kell neki a net.
További benyomásokról később, remélem tudok segíteni, aki döntés előtt áll.
-
-
ronaldo
őstag
MoDaCo-n két helyen is olvastam a fórumban, hogy OMAP 3630. Most a tulajokon a sor...
-
IIIstIII
senior tag
128k a partnero-nál a M2.
Méret: szerintem a legkompaktabb teló ilyen téren, ha azt nézzük mekkora készülékházban van egy 3,7"-os kijelző. Egy hajszálnyival nagyobb mint a mostani Samsung Pixonom pedig ebben csak 3,2" van. Ehhez képest a Samsung Wave egy batár állat (egyik ok amiért nem azt veszek). A többiről nem is beszélve. Gratula minden új tulajnak, mihelyst lesz T-nél én is csatlakozok közétek.

-
Tex
senior tag
94k Itt!

Ha ilyen ütemben esik az ára januárra 80-85k körül lehet.
-
Dinamiq
tag
Sziasztok!
Egyre jobban érdekel ez a telefon. Azt hiszem a Desire le lesz erre cserélve. Van azonban egy-két dolog, ami érdekelne. Nagyon hálás lennék, ha ezekre választ kapnék:
- Quadrant eredmény
- Milyen a készített fotók minősége? Esetleg minta fotó?
- Előfordul e akadás. Akár menüben, akár böngészés közben.
- Aki használ Handcent SMS-t, az milyen gyorsan nyílik meg?
- Mennyi a készülék akksi ideje?
- Wifin kb. hogy merül a készülék?
- Van már rá custom rom? Esetleg valaki használja is?
- A képernyő felbontás mennyire gond, hogy "egyedi"? (nem 480x800)
- Van aki hasonlítani tudja Desire-hez, vagy SGS-hez?Azt hiszem, így első körben ennyi. Előre is köszi a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Nah erről lehet oldalakat vitatkozni. Én mindig azzal érvelek, hogy az emberi fül más erősségűnek hall különböző tartományban lévő, papíron ugyanolyan erős hangokat. A középtartományt sokkal erősebben halljuk, mint a magasat és a mélyet (de ez is kis mértékben változó, a halláskárosodások mindenkinél máshogy alakulnak
). Másrészt bármilyen fasza a füles, annak is lesz egy másik ilyen görbéje, a papíron ugyanolyan erejű hangok, abból se ugyanolyan erővel jönnek. EQ-val ezt frankón lehet korrigálni specifikusan az adott fül+füles kombóhoz, így nagyjából ugyanolyan erősnek fogjuk hallani a különböző tartománybeli papíron ugyanolyan erős hangokat. (Ezt a korrekciót a zene keverése során pedig nem végzik el, legalábbis abban a műfajban amit én hallgatok, nem szokták. Igazából nem is lehet, mert amit korrigálni kell, az a fül és a füles együttes jellemzője.) Az mondjuk tény hogy a nagy többség csak feltolja a basszust az eq-ban, esetleg megpiszkálja a magast, és több időt a pontos beállításra nem szán. -
Prien
addikt
Nah,ezt már a Defy-röl írom...))) nekem nem volt hozzá mem.kártya,de amúgy minden oké
Szokatlan elsöre

-
Tanisz
senior tag
Pixnél már 90 e HUF + postaköltség

Ja és nincs raktáron...
A gsmline-os 98 e HUF-os árat megérdeklődtem, csak a hálózati töltő van benne, 2 év bolti garanciával.
101 e HUF a teljes csomag 2 év bolti garanciával, és 110 e HUF a motorola saját 2 éves garijával. -
joshua7
veterán
Írjatok már a zenei oldalról pls! Főleg, akinek mondjuk Nokia N vagy normális SE walkman (W800 és fölfelé) telója volt korábban.
Van a telóban hangszínszabályzó? Lehet rá tenni valamit, ha nincs? -
Prien
addikt
Most csomagoltam ki...VÉGREEE!
Karton doboz,benne a Defy doboza. Első benyomás: nem nagy készülék! Hihetetlen,hogy 3.7-es ez a kijelző.
Na, beüzemelem,megnyomkodom és folyt. köv.

-
hardverek
csendes tag
Nekem sajna nem hozták ki ma.

-
Hakkuuuh
tag
Ki hozta ki nektek? A Magyar Posta, MPL, egyéb szolgálat? Nekem még nem jött meg
. -
szkajt
csendes tag
Ollé nekem is megjött pixmániából

már csak haza kell érni..
aztán majd írok valami értelmeset is.. -
zsirfecske
addikt
válasz
Devilske
üzenetére
ahogy Tex mondja, a defy beállításai között a data saver azért legyen bekapcsolva (tömöríti a mobil adatforgalmat, leveszi a képek felbontását stb.).
a többi kérdés akkor megoldódott, de hozzátenném: tutira lesz 2.3 milestone 2-re

szerk:
ja és Devilske, a fenti android linken ott is van egy froyós újítás:
# Added an option to disable data access over mobile network[clarification needed]
tehát ez is lesz egyszer beépítve
-
ronaldo
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Nézd, Milestone 2-vel úgysem számolnak tovább még, mint fél év, arra nem is jön szvsz 2.3 hivatalosan soha. Aktuális zászlóshajó, tuti nem nyomnak rá 2.3-at, inkább majd a Milestone 3-ra. A Defy meg mivel állatira nem a M2 konkurenciája, nyugodtan megkaphatná a 2.3-at.
Persze ez mind racionalizálás, aminek semmi értelme, mivel a motorola birtokol már egy bluros, működő froyot, hasonló hardverre mint a defy, innentől kezdve ha szándékuk lenne, lassú tempóban is 1 hónap lenne kihozni defyre, ha meg néha dolgoznának is, akkor 2 hét

Ehhez képest 2011 Q2.
-
Devilske
tag
Igo kapásból felment rá és szépen működik

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak ez a nagy rohanás és a mai nap egész mozgalmas volt.

a tanulópénz..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)