Hirdetés
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkajt
csendes tag
Ollé nekem is megjött pixmániából
már csak haza kell érni..
aztán majd írok valami értelmeset is.. -
szkajt
csendes tag
Igen alapból bele volt téve a telóba egy 2 gigás microSD, nézd meg lehet ott van az neked is
nagyon állat amúgy a cucc, még mindig az államat keresgélem mivel ez az első okostelóm
átjött nagybátyám hogy miez és teljesen elájult amikor felismerte a telóján lejátszott dj-senki tücctücc miximaxiremixét
ráadásul eleinte úgy belefeledkeztem a nyomkodásba, hogy elfelejtettem beállítani hogy a wifit szívja, ehelyett a véremet sikerült 3G-n keresztül.. a tanulópénz.. -
szkajt
csendes tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan lehet fájlt cserélni gép és teló között? A wifi kapcsolatnál IE-t követel, és az usb sem megy Ubuntu alatt... only win.. mondjátok hogy van megoldás :-)
-
szkajt
csendes tag
Dehogynem lehet, válogass
* App Categories
* App Mate
* AppManager
* Auto App Organizer freeAmúgy azt vettem észre, hogy Launcher Pro-val nemcsak hogy dizájnosabb lett a telefon, hanem meg is táltosodott tőle!
Pl. a menü alapból akadozgatva ment, de most már teljesen simán pörög mint egy álom[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Lehet én vagyok noob de az ébresztő csak akkor funkcionál ha be van kapcsolva a telefon?!?
elég csúnya lenne
vártam szeretettel a reggeli ébresztést erre semmi.. hacsak nem annyira penge a cucc hogy a "belső órámat" állította be, mert amúgy sikerült felkelni időben.. -
szkajt
csendes tag
válasz zsirfecske #1691 üzenetére
Még lehet tölteni, jópofa kis játék anno csipáztam a diablokat is
Ma találkozom amúgy is szIfonos haverral majd ettől leesik az állaAmúgy kipróbálnám ezt a CPU húzást, viszont emlékszem anno néztem a marketben ezt a z4root cuccot de tele volt kínai betűvel és megijedtem tőle (pedig kicsit beszélem a nyelvet) és most hogy már lenne bátorságom feltenni egyszerűen eltűnt..
A másik kérdésem pedig az lenne hogy mennyire kell komolyan venni androidra a vírusvédelmet? Ti használtok vmi appot? Feltettem a "Lookout"-ot ami egész kellemes és szépen muzsikál, bár nem tudom van-e értelme. Mert amúgy Ubuntu linuxot használok és bár vannak erre is vírusírtók meg ilyenek a piacon de feleslegesnek érezném jelenlétét ha feltennék egyet
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
No felhúztam 1Ghz-re a procit meglepően gyerekjáték volt az egész, aztán CPU Tunerrel is beállítottam hogyan viselkedjen bizonyos szitukban.
Node.. az a Quadrantos benchmark progi elég hervasztó eredményt közölt. Emlékszem amikor még szinte új volt a teló 1101 lett az eredményem ami elég jó.. most viszont (restart után, minden belőve és húzott procival) azt várná az ember hogy jobb eredményt kap, erre 686..
De amúgy semmi észrevehető sebességbeli különbség nincs
Ennyit levenne a háttérben futó antivir progi+cpu tuner? :/
RAM sincs zabálva mert frissen indítva 240 körül szokott lenni szabadon szóval nem érteeem -
szkajt
csendes tag
válasz Devilske #1776 üzenetére
Erről majd pár nap múlva nyilatkoznék, pl. tegnap este nyomogattam a dungeonhunter-t és az kb. fél óra ujjerősítés után levitte 100-ról 80-ra ahogy kell
De ezek a beállításaim:
On Battery:
100% - 40% -> 600-1000 Mhz
40% - 25% -> 600-800 Mhz
25% - .. -> 300-800 MhzScreen off: 300-300 Mhz
aztán majd kiderül
De eddig 1,5 napokat bírt szolid telefonálással és nyomogatással, játékkal stb.[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
válasz Yogi Bear #1780 üzenetére
1. Használni.. Érdemes tenni rá magyar billentyűzetet, ezt már korábban leírták hogy kell AnySoftKeyboard + magyar szótárral.
Én még ajánlok feltenni egy Launcher Pro-t mert nekem szebb, jobb lett az egész menü meg minden.
Egy Astro-t ami ilyen könyvtárszerűen megjeleníti a fájljaid, Barcode scanner segítségével tudsz telepíteni könnyen QR-kód alapján, ha használsz Dropbox-ot, akkor már arra is van jó app. Youtube downloaderek is vannak lehet a Marketből válogatni bőven valamelyik sokcsillagosat kiválasztod (nekem a FREEdi-s van) ezzel leszedheted avi-ban vagy mp3 mp4-be a YT videokat. Ha csajozni akarsz akkor kell egy Google Sky Map is
ICQ, MSN stb. fiókjaidnak Meebo IM pl. meg van Skype progi.
SmartCity ha szeretsz BKV-zni.
Videólejátszókra is írtak már itt korábban pár példát, nekem egyelőre elég ami alapból van ebben sajnos nem tudok segíteni.2. Biztos vannak offline naptárak is, a Market vagy itt valaki biztos tud ilyet
3. nekem eddig semmire és nem is lesz sok mindenre szerintem
4. Lásd 1. pont és a Market-ből beszerezheted mindet. Rákeresel, telepíted és kész.
6. Én alapból wifin keresztül csatlakozom otthon is, erre jó a már előtelepített Phone Portal progi ami csak ad egy ip-címet amit beírsz a böngésződbe és már látod is az egész telót, vagy használsz mást, én pl. SwiFTP-vel csatlakozom mert nem win-t használok és a Phoneportal meg Internet Explorert kér a fájlcsere rész működéséhez..
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
válasz caverinha #2111 üzenetére
Nem használsz véletlenül Startup Auditort?
És abban nem lőttél ki vmi szükséges appot? Vmi Blurrel kapcsolatost?
Nekem akkor csinált ilyet amikor ezt megtettemÚgyhogy rajtam már csak egy kotyvasztott rom segíthet hogy kipucjam a Blurt meg a (számomra) felesleges cuccait.. addig meg csak zabálja az erőforrásaimat a mocsok
-
szkajt
csendes tag
válasz #41635072 #2158 üzenetére
Amikor éjjel is bekapcsolva hagyom, nekem is megeszik 10%-ot friss feltöltés után.
Finomítsd kicsit, pl. setCPU-val hogy screen offnál meg ondemand fusson min. 300Mhz-en, meg ha nyomogatod akkor is vedd le brightnesst 25% körülre (nekem afölött már amúgy is bántja a szememet) az is segít. Meg persze fölös appokat pucolgasd ki háttéből amennyire tudod.[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Eddig még nekem is 50%-on van úgy hogy 2 napja töltöttem (de estére kikapcsoltam). Mondjuk mindez minimális használat mellett 15 perc beszéd, 20 perc wifi, 1-2 óra egyéb nyomkodás meg progik próbálgatása.
setCPU (root kell hozzá):
300-1000Mhz, aksi ha 40% alá megy akkor 300-600, screen offnál meg 300-300.
Amúgy olvasgattam xda-n hogy a vsel érték is számít amin a proci kapja a delejt, ez alapból 72 ha felhúzod 1Ghz-re az órajelet, de még stabil 56 vsel-nél (custom settingsnél be lehet ezt is állítani) és így is kevesebbet fogyaszt állítólag.Meg a taskkiller is autokillen van screen offnál, szóval ahogy nézem így kibír simán 2-3 napot átlagos használat mellett ami már nem rossz
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
válasz DeadMeat #2215 üzenetére
És nem fog a teló megkergülni hogy törlöd ezeket a Blurös dolgokat?
nálam elsötétült meg akadozott, néha újraindította magát amikor csak a startup auditorral disable-ra tettem pár ilyet.Vagy akkor írjátok le pls, mi az amit nyugodt szívvel ki lehet pucolni ezzel a progival
-
szkajt
csendes tag
-
szkajt
csendes tag
bocs a hülye kérdésért, de ha szeretnék új microSD kártyát venni bele akkor a régiről elég ha csak egy az egyben átmásolok mindent, az összes azon levő progi menni fog mint azelőtt?
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
válasz Maxtreme #2690 üzenetére
igen erre én is kíváncsi lennék, mert ugyan itt van egy felsorolás:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=856104
de nem mertem mindent kiírtani csak a nagyon nyilvánvalóakat, szóval van még azért "szemét" rendesenleszedni: SystemApp Remover (1$)..
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Na asszem sikerült félig kinyírni a telót :-(
Elkezdtem backuppolni a Titaniummal, aztán uninstalltam pár dolgot ugyanonnan és kezdetben jött is egy FC a voice dealer miatt, de a restart után ez elmúlt, viszont telefonálni nem lehet egyáltalán, mert azt írja got null cursor on quiery, your device is low on resources.. és nem történik semmi. Viszont visszaállítani se tudok semmit a Titaniummal, azt írja van backup de nincs restore opció.. vagy csak hülye vagyok hozzá. Tud vki vmi megoldást? Kösz előre is. :-) -
szkajt
csendes tag
hát így első blikkre inkább gyárit tenném vissza aztán kezdeném előről az optimalizálást, de már okosabban bár egy szerintetek is jó és működő linket elfogadnék mert azt se tudom merre hány méter.. kicsit félek egy bétaverziótól, inkább működő telefonom legyen, nincs nagyon kedvem bugparádézni
de szerintem leszek most olyan hülye és mégis felteszem kipróbálni.. -
szkajt
csendes tag
No szerintem visszatérek én is a gyári romra mert ma reggel nem akart bootolni, csak az "M" logó látszott volna az idők végezetéig, amit szerencsére aksi ki-be megoldott.. amúgy nagy gondom nincs ezzel a Jboogie féle BlurlessGinger-el, de mégis inkább stabil cucc legyen a telón..
Szóval most éppen egy win7-et szenvedek fel virtualboxra, hogy feltehessem az RSD Lite-ot, meg a moto usb drivereket. Majd megírom hogy sikerült.. nincs is ennél jobb karácsonyi program
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Most már mindegy, de amúgy az eredmény: hiphip hurrá
Tényleg gyerekjáték volt, remélem ezzel már nem lesz semmi gond.
(ja amúgy észrevetted hogy OMAP 3630-nak ismerte fel az RSD Lite? )
Csak most akkor kezdhetem ezt is pucolgatni, de már szigorúan csak azokat amiket felsoroltatokKöszi ABE meg mindenkinek!
További kellemes ünnepeket.[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Igen azt a ROM-ot tettem
Kösz a részletes felsorolást, amúgy a Voice Dialer volt anno ami nekem megmakkantotta a rendszert és FC ciklusba került tőle, azt inkább nem bántanám most
De a többi menni fog a levesbe, thxszerk1: Mellesleg amúgy nem tudod mi az a progi amivel a Jbugi csóka a gallery-t megoldotta a custom romjában? Az elég komoly volt
szerk2: a sima VD volt
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Érdekes, mert nekem egy az egyben megmaradt minden amit a gingertémásra beállítottam, és nem backupoltam vissza semmit. Még a háttér is. A Home persze visszaállt, de ahogy feltettem a Launcherpro-t újra visszajött minden beállítás is
Szóval semmi se veszett el, képek, zenék minden a helyén minden ahogy a rom telepítés előtt.[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Valóban nincs sehol karcÁLLÓnak hírdetve.
... resistant - ... ellenálló
... proof - ...állóhivatalos moto reklámban is csak scratch resistant, viszont "Life proof"!
én személy szerint egy ilyen "sarkon" kapható occsó nokiás selyemvászon tokban tartom már mióta megvan, abban vághatnám akár mindenhez
-
szkajt
csendes tag
válasz midnightstar #6706 üzenetére
Igen elmegy, egész szépen viszi, nagyon ritkán azért meg-megdöccen de gond nélkül játszható. Sima 2.34-el, meg 900Mhz-re húzva.
De azért illik is vinnie, ha már a játék honlapján kiválaszthatod a Defy-t amikor megveszed.. 630ft-ot simán megér[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
nálam is jelentkezett a probléma 2.34 alatt, nincs semmiféle egyedi csengőhangom, csak kb. 10 kép hozzárendelve emberekhez (amit persze szerencsésen össze is kever).
Viszont most hogy lecseréltem az alap tárcsázót Dialer One-ra, most úgy néz ki megjavult. Ja és no call log-om sincs vagy micsoda.[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
nekem launcherpro-m van, ott a tárcsázó gombot ha megnyomom akkor alapból megkérdi hogy melyiket használja, a gyárit vagy ezt az újat. De biztos be lehet máshol is állítani de nem keresgéltem még
nálam is, ha nem nyúlok hozzá akkor 1 napra 15-20% a fogyasztása (ha éjjelre repülőre ülök), szóval az 5 nap az normális.
[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
Szeretném feltenni ezt a ROM-ot és modot:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=937319most sima 2.34-en vagyok, már csináltam flesst de ezt nem pontosan vágom itt mit is kéne csinálni:
"6) Important! Once the restore is complete pull the battery, as you are reconnecting the battery hold volume up, so that it goes straight into bootloader. "
nagyjából értem mit ír, de aki csinálta már az leírná pontosan hogy mi ez? nem teljesen világos a kontextus.. amint vége a visszaállításnak, utána kikapcsolom a telót és kiveszem az aksit, és amikor visszarakom aközben már nyomom a volUP-ot és ettől egyből megy a bootloaderbe?
valószínűleg könnyebb csinálni mint leírni, de nem szeretném berakni az "Another brick in the wall"-t és sírni
Kösz előre is.[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
hol látjátok hogy IP67?
http://www.motorola.com/Consumers/XW-EN/Consumer-Products-and-Services/Mobile-Phones/ci.MOTOROLA-DEFY-XW-EN.altazt szerintem csak valaki elkezdte terjeszteni róla és ráragadt (talán maga a motorola ültette el a bogarat, persze nem hivatalosan)
Stauffenbergnek igaza van, ez csak egy nagyobb környezeti behatásnak ellenállóbb telefon mint a többi. nem képes csodákra.
Benne van a használati utasítás pdf-ben is a végén, hogy NEM vízálló - amit pedig nem a szolgáltatók meg eladók írtak. -
szkajt
csendes tag
Mehetne 1hsz-be..
De azért látod mekkora riszpekted van itt, ha más nem akkor ez elérzékenyít és meglágyítja szíved
Amúgy szerintem a Defy a hibás ezért az unalmas topicért amiért olyan rohadtul tökéletes hogy már mindenki szét akarja barmolni.. mint ahogy én is most fogok nekiállni a Higgsy féle 2.2-nek.. nem bírom ki..
Remélem látunk még körünkben
-
szkajt
csendes tag
Üdv!
Jelenleg Higgsy_Modded_3.4.2_GB_Froyo_RC2 van fent, amivel nincs is sok gondom, minden klafán megy, de szeretném kipróbálni a Jboogie3 féle romot is.
Ezek közül is a "Orange Deblur BlurlessGingerFroyo 4(Final)" verziót.Higgsy: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=937319
Jboogie3: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=877058Kérdés:
1. használja-e már valaki ezt?
2. "restore BlurlessGingerfroyo4 deblur after flash this update.zip as i previously stated will bring full market access, extreme optimization, and improve performance.. previous bugs and theme issue fixed."
van is ott egy letölthető .zip fájl.
Most ha jól értem ezt a rom restore előtt(?!) kell a recoveryből "apply zip from sd card" (nem emlékszem pontosan) ott kiválasztani ezt és utána kell a restore?
3. "If you are already running my previous froyo rom or another , there is no need to do all the steps, just restore the rom."
addig hogy kínai rom, meg rootolás meg recovery telepítés ez oké hogy nem kell újra csinálni, de itt "Tmo_boot only.sbf"-et ír, miközben a Higgsy féle romnál mást kellett (Boot_Devtree_3.4.2_Froyo.sbf) még a végén flesselni.
Akkor ezek szerint még sem elég a sima restore, hanem előtte még ezt is rá kell tolni RSDlite-al? És mindezt még a fix előtt akkor vagy után?ilyen zippes történettel még nem volt dolgom és fura hogy egy fixet előbb kell feltenni..
de inkább kérdezek ha megengeditek, szeretném magyarul is hallani[ Szerkesztve ]
-
szkajt
csendes tag
válasz DeadMeat #9052 üzenetére
Na örömmel jelenthetem, hogy felkúszott az JBugi féle Orange rom, elég komolyan néz ki, orgazmizál a szemem ha ránézek
Tényleg nem kellett előről kezdeni semmit ha már van froyod, csak bebootoltam recoverybe, nyomtam egy data/cache wipe-ot, aztán restore. Utána install zip, nyomtam még egy wipe-ot csak az íze kedvéért, aztán még ráflesseltem azt a Tmobilos sfb-t amit az elején írt.. ugyan rom restorenál nem említette, de így volt biztos.. meg Higgsy mást flesseltetett a végén, szóval valószínűleg kellett ez.
Az elején kicsit "csehül" éreztem magam, de szerencsére megtaláltam az angol nyelvet..
Aztán a gugli sync lerántotta wifin keresztül az appokat is egyből, amik telepítve voltak szóval most örömködök. -
szkajt
csendes tag
Szívesen leírnám, de felesleges mert tényleg megtették már páran előttem, meg XDA-n is ott vannak az adott topikok 1 hsz-ben ami kellhet.
Abe is csak egyszeri és megismételhetetlen!
a hozzászólásai pedig kikereshetőek szerencsére
De ha újonc vagy mint én, akkor ne kezdj bele a romolgatásba inkább még ha gyerekjátéknak is tűnik (őszintén bevallom a froyo felrakása kicsit kalandos volt számomra, csoda hogy működik a telefon..) -
szkajt
csendes tag
válasz gagavectra21 #9132 üzenetére
még én is f*sok kicsit, mivel októberi pixmániásom van, és már kiesett egy játékos onnan hangszóróügyileg.. mondjuk én vigyáztam rá végig, sose áztattam, nem tudom mi lehet a trigger ami kiválthatja, ha már mondtátok hogy nincs sok köze a füleshez.. de próbálom nem ezen járatni az agyam mert még a végén bevonzom a bajt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 14 Pro 256GB 1hónapja aktivált garanciás
- iPhone 13 Mini 128GB Fehér Független Hibátlan/1-3 hónap gar./p3854/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest