Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mate0314
aktív tag
mert?
vanez így, velem nem1szer fordult már elő igaz nem "általános" használat közben így nem tualjdonítok neki szerepet... (pl gta 3-ból ha ki akarok lépni és rosszra klikkeltem stb
)
mikor volt utoljára újraindítva?
nálam csodákra képes ha heti legalább 1szer újraindítom (nem tagadom, lehet h placebo...)
-
jeni
félisten
na meg van az első fagyás a Defy+. egymás után 2x fagyott le. volt valakinek ilyen? magyarosítva van a teló. érdemes factory resetet csinálni vagy vissza tenni a gyári állapotba,vagyis törölni kell a magyar update fáljt?
-
duda1978
tag
Hűha..... Custom recovery telepítettem....újrainítottam....
piros M logó ki be kapcsolódik....boot menüben nincs
Recovery- pont.....Most???
Tégla?
[ Szerkesztve ]
-
duda1978
tag
Próbáltam azt is igen. Letöltöttem a rotoláshoz való progit.
Namármost.... van egy MS-DOS-FÁJL..ahol azt írja csatlakoztassam
a telt.. Van egy mappa is ahol többminden is van pld unroot és a másik ami másképp
rootol vagyis ott folyamat közben .... a rendszer nem találja az elérési utat... ezt többször
kiírogatja egymás után és a végén kiírja...gratulálunk a telefonod rootolva van....
De hát mégsincs.... -
-
duda1978
tag
Sziasztok..
Rootolásnál kiírja,hogy csatlakoztassam a telefont az usb-hez....persze rajta van
Mit kéne csinálnom?
-
nortol
senior tag
"Has no cut-out for the proximity sensor. That means, that your screen will not light up during and after a phone call (phone thinks that you still hold it to your ear). But that is not a problem, just cut the upper part off (~5 mm). I recommend using a very sharp knife (scalpel, if possible) on a hard surface, to get a clean cut. If you use scissors, you will get a very small edge (< 1 mm) that will not stick to the surface (only looks ugly, does not peel off!)"
Vagyis ha nem vágod ki az érzékelőknél azt a részt a fóliából...
Ettől függetlenül tényleg jónak néz ki :-)
-
defymoto
senior tag
válasz
kótyagos42 #3077 üzenetére
oks
-
törölt tag
válasz
tbajusz #3065 üzenetére
A billentyűzár és a PIN kód (SIM lock) két különböző dolog, nem egymás helyett vannak, hanem egymástól függetlenül. A PIN kód kérést a SIM lock feloldásával tudod megszüntetni.
Az első problémádra is mondok egy nagyon okosat. Kikapcsolod a gyári billentyűzárat, és kialakítasz egy billentyűzár (display lock) pattern-t. "Eccerű" és használati utasítás szintű probléma, minden kérdésedre megtalálod a pontos eljárást a használati utasításban.Csatlakozván nortol-hoz, anélkül, hogy cseszegetni akarnálak, javaslom a helyes fogalmazást, akkor könnyebben adódik segítő ember. Három mondatba legalább öt nyelvtani és tartalmi (értelemzavaró) hibát "rejtettél el", ez megnehezíti a kérdésed dekódolását. Persze, ha akarom, értem, hogy mit írsz, de bele kell fektetni egy kis plusz energiát.
-
defymoto
senior tag
válasz
kótyagos42 #3075 üzenetére
De az csak rövid első lépések voltak nem? Mert azok nekem is.
-
szabof1
őstag
válasz
defymoto #3068 üzenetére
Ilyenkor kell a Google doksit szerkeszteni, aztán mehet a teszt hsz és utána (ha jó lett) újra szólni kell a modiknak. Figyelj oda a formázásokra!
Szerintem elég az elején hetente-kéthetente módosítani az indító hsz-t, aztán már csak havonta vagy még ritkábban.A többieknek:
Csak a tényszerűség kedvéért: azért az új 1. hsz. nagy része a Defy (ezt aztán döfi) topic indítójából lett másolva - ezt aktualizálta defymoto kolléga. és igyekeztünk törölni minden a csak sima Defyre vonatkozó részt. Az első lépéseket még én is segítettem. -
defymoto
senior tag
Köszi, de nemtom hogyan kell szerkeszteni
Újra küldjem el a Moderációs topicba?
Van magyar manual : innen letölthető[ Szerkesztve ]
-
nortol
senior tag
válasz
tbajusz #3065 üzenetére
Nekem pl az is a problémám, hogy gőzöm sincs, hogy mi az a "pattern" :-)
Így válaszolni sem nagyon tudok a kérdésre...
Ezt is csak offban mondom :-)Valszeg ezért nem kaphattál mástól sem választ, vagy azért nem mert nem tudják...
De azt leírni egy csomó embernek válaszul neked, hogy nem tudják, az nem valami logikus :-)[ Szerkesztve ]
-
tbajusz
tag
Korábban sem kaptam választ, valaki tudna segíteni:
Patternt tudok úgy beállítani, hogy a bill.zár ki legyen kapcsolva és csak a beállított zárat vegye figyelembe?
Másik, hogy bekapcsoláskor mondjuk szintén csak egy ilyen pattern legyen a SIM kód helyett?
-
szekka
csendes tag
Hali!
Úgy néz ki kinyírtam egy defy+-t. "Beázott" ( minden dugó jól állt rajta mielőtt vízbe került max 1 percig volt benne) Nem volt semmi baja még utána telefonáltam is vele, reggel nézem az összes led világít rajta egyszerre ha benne van az akksi. Nem reagál semmire a kijelző be van párásodva. ( Rootolva + magyar nyelv stb rajta ) Gázos a helyzet igaz?
-
defymoto
senior tag
Köszönöm
ha esetleg szeretnél segíteni akkor privátban elküldöd a gmail-es címed és engedélyezem, hogy tud szerkeszteni, de köszi az ötletet.
Bár bevallom hogy még a rootolást, és a hd videó felvételt nem tudom hogy kell, de ha van leírás, belinkelem a hsz-be.[ Szerkesztve ]
-
mazsi
senior tag
válasz
defymoto #3057 üzenetére
Szép munka, grat.
ROM-okról nem kerül bele a mostani 2 szónál több bele? Többek cuppannak a HD kamerára, vagy pár apróságra, talán érdemes belecsempészni. Ahogy a pánik gombot is, ha valaki téglát gyárt saját szakállára.
Talán még a gagyi Blur korlátozást hiányoltam belőle, ami miatt sokan nem tudnak értelmesen netet használni. -
nortol
senior tag
válasz
ambudriver #3056 üzenetére
Itt van egy féle megoldás, de nézz körbe rendesen és figyelmesen olvassad is el az eredeti topikban is a hozzászólásokat.
Máshonnan hallottam amúgy, hogy a defy-n is működik, én is neki akarok majd esni a dolognak, csak még nem értem el odáig! -
defymoto
senior tag
Kész van az első hsz
-
ambudriver
tag
Sziasztok!
Szeretnék hívásrögzítő programot telepíteni a telefonra. Sajnos amit eddig kipróbáltam csak a saját hangomat rögzíti a másik fél hangját nem. A telefonom rootolva van. Valaki légyszi segítsen.
Kösz!
-
jeni
félisten
-
brian1974
tag
defy+ on valamiért nem megy a GPS? nem talál műholdat. nincs valakinek ötlete?
-
tbajusz
tag
Egy gondomat röviden leírnám:
Korábban ADW launcher volt fent, most pedig Go- t használok, abból is egy magyar nyelvü változatát. Szép, gyors, stb.
De sokszor gondol egyet a defy+ és kikapcsolja a képernyőt magától, ha meg vissza akarom nyomni újra elsötétül!Valakinek volt már ilyen, vagy tudna segíteni??
-
AnTigy
tag
Szép napot Mindenkinek!
Aki új SD-kártya beszerzése előtt áll, vagy problémái vanna a jelenlegi kártyájával (sebesség, írás/olvasási hibák, progi FC-k, etc.), annak NAGYON hasznos lehet ha rápillant erre !
[ Szerkesztve ]
-
p1ranha
csendes tag
Aki tett már fel brando fóliát a telójára, legyen szíves írja meg nekem, hogy miként kell szakszerűen felhelyezni, mert én egy fóliát már széttéptem egyszer
-
jazzkifli
tag
A böngészőmben benne maradt egy fül, amire ráfrissítettem és ezt látom:
Ez akkor most mit jelent?
-
jeni
félisten
válasz
defymoto #3039 üzenetére
Szia
Éppen ideje lenne
,hogy többen ismerjük meg és egyéb nyalánkságokat és intelmeket is merítsünk azokból.
Egyes dolgokat a másik két topikból is ki lehet ollózni. Nagyjából azonosak a DEFY PLUSZ telóra vonatkozó ismeretek,mint a sima Defy telónál,KIVÉTEL a ROM cserénél használt SBF fájlok és azokhoz kapcsolódó főzött romok milyenségeik.
[ Szerkesztve ]
-
szabof1
őstag
-
defymoto
senior tag
Sziasztok!
Első hozzászólást készítünk?
Köszi. -
nortol
senior tag
A kérdés továbbra is az, hogy ha szervizelni kell, vissza tudsz e térni a gyári állapotra...
A magyarítás eddig is le volt már írva Joe30 által szépen szájbarágósan: http://motoroladefyall.info/content/motorola-defy-android-235-rootol%C3%A1sa-bootmen%C3%BC-telep%C3%ADt%C3%A9se-%C3%A9s-magyar%C3%ADt%C3%A1saA magyarítás tökéletesen visszaállítható, más idegen romokkal ellentétben...
Mert, hogy a defy+-ra még hiányzik az a szükséges plussz :-) (sbf)
[ Szerkesztve ]
-
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van, volt a headset-el kapcsolatban? Én úgy jártam, hogy zenehallgatás közben a zsinóron lévő gombon megnyomtam. A zene elhallgat, majd kisvártatva elkezd a kicsöngés hangja szólni. Mire elővettem a zsebemből, az utolsónak hívott számot újrahívta. Szerencsémre nem vette fel. A használati utasításban egy szó sincs a használatáról. -
csl1982
tag
Szia,
nekem a gyors routert nem bírja, 5-10 percenként szakad (TP 1043). Régi routerekkel (Linksys WRT54Gx) tökéletes.
bartos33-nak (#2996): a telefont december elejétől használtam. Céges, az ügyintézőnk küldte vissza futárral.
Üdv,
CsL -
-
jeni
félisten
szia
a Defy + a wifi milyen egyeseknek?
nekem gagyi,sajnos többször bont,talán annyira legyengült a wifi jel? lehet valahogy tesztelni? -
sniphoe
aktív tag
Letelt a szerkesztési idő..
Ezt próbálta már vki? Vagy inkább a SOC?
-
sniphoe
aktív tag
SBF file nélkül ha root-olnám a telefont, utána vissza lehetne csinálni a root előtti állapotra?
-
tomlac14
tag
nektek nem akad össze a blur-ös facebook acc a marketes facebook appal?
arra gondolok itt, h mindig 2x jelez, ha üzenetet kapok.van erre megoldás? -
Gabesz77
senior tag
Két napja a telefon úgy időközönként eldobja a wifi kapcsolatot, melyek eddig simán működtek vele. Az érdekes az, hogy utána megtalálja azt, csak nem csatlakozik hozzá. Keresés, kapcsolódás X hálózathoz, majd nincs kapcsolat.
Találkozott valaki hasonló problémával? Ismert esetleg valami alkalmazás, ami ezt okozhatja?
[ Szerkesztve ]
-
MiZY
tag
Nem kell tullihegni nyilvan, de hamarabb probalkozna az ember, ha tudja siman visszaallithatja a telefonjat a gyari allapotra.
Masreszt egy csupasz rendszernek jobban orulnek, mert folyton abba futok bele, hogy laggol az egesz telo, mert a Motorola altal felheggesztett "hasznosnak" velt ficsorok, fogjak a gepet. Jo az altalam feltelepitett cuccok is biztos kozrejatszanak az akadasba, de majdnem kizarolag olyan appokat pakoltak fel, amiket ugye Marketrol is leszedhetek. En mondjuk ezert orulnek az SBF-nek, es korantsem azert, mert hibaja van...[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
nem szóltam...
restart + reinstall segített
(hiába na! windózon szocializálódtam...
)
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Frisítette valaki a mai Astro update--t?
https://market.android.com/details?id=com.metago.astroén most tettem fel és nem indul el az app, FC-t se csinál
-
AnTigy
tag
Szép estét
Bár ismételten csatlakozom a hazai 2.3.5(CEE) sbf hiánya miatt szorkodók népes(?) táborához, az kell mondanom, h adnám én már alább is!
Eddigi tapasztalataim alapján a 2.3.5 igen jó, komfortos és stabil rendszer. Ha ezt sikerülte TELJESEN és hibátlanul "blurtalanítani", akkor szerintem sűvítene mint a szélvész.
Nekem NEM hiányzik sem a C7, sem a C9 (max. a blurtalanság miatt). Az egyetlen motivációm a mókolásra - ez idő szerint - egy 2.3.5 alapú MIUI telepítése lenne (nekem nagyon bejön az esztétikuma és szervezettsége), ami viszon - szintén ez idő szerint, valamint legjobb ismereteim szerint - még nem van, sőőőt NINCS. Javítsatok ki a ha ebben tévedek.
Szóval IMHO/SzVSz túl nagy sírásra azért nincs okunk és személy szerint a 2.3.6 update-ra az új kernel, új bootloader és új recovery miatt (amiről még a 2.3.5-nél is kevesebbet tudunk) NEM érzek vágyat.Ez az én véleményem, ami az enyém
Ti mit gondoltok erről?
[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
Szerintem azért ezt a főzött rom dolgot sem kell túllihegni.
Sok esetben ez nem jelent valami minőségileg jobb fw-t ,hanem egy az illető izlésének jobban megfelelő összeállítást. Egy neki jobban tetsző theme ,néhány nem használt app kihagyása ,lecserélése másra. Az egyediség érzése... Az öröm ,hogy minden tuningolás ellenére esetleg még mindíg működik
Kivéve régebbi a gyártó által már nem fejlesztett hw-t ,amihez az újabb fejlesztésekhez csak így lehet hozzájutni. A defy+ szerintem még nem tartozik ebbe a kategóriába...
Én nem hallottam még komoly hibájáról (a különböző bizonytalan eredetű egyedi eseteket leszámítva)
Az Android 2.3.x meg nem rossz és biztos vagyok benne ,hogy erre még kijön a 4-es is. Lehet hogy néhány verziónál már addíg nem is adnak ki 2.3.x-at. -
-
g_g
csendes tag
Ez alapján csináltam, addig minden OK, hogy kiválasztom az 1.0.7 (Latest version)-t, utána csak homokolás...
Sajna biztos nem a kiszolgáló oldal hibája, mert már 5 napja nyűglődök ezen a ponton.
A technika ördöge, ezt szeretem a számítástechnikában.
A Bluetooth is rejtély számomra, a többségnek minden gond nélkül működik. Persze nálam ez se teljesen kerek. Ma szükség lett volna rá (így ma próbáltam ki először a két héttel ezelőtti beszerzés óta), de az istenért nem akart fogadni semmit másik készülékről. Mindent kipróbáltunk - a nálam tapasztaltabb kollégámmal -, de nem jött össze. Kénytelen leszek én is valami célprogit felrakni. De előtte le szertném menteni a ROM-ot. Ördögi kör... -
defymoto
senior tag
Voltam a szervIzben, odaadták, hogy semmit nem csináltak vele, mert később gyártották, mint a garancia érvényes!
Aztán megint visszavették, és holnap hívnak.
-
nortol
senior tag
Ennél pontosabban és érthetőbben sehol sincsen leírva: nézz körbe itt!
Amúgy, hogy konkrétan mit és azt is honnan szedné le a netről a program, azt én sem vágom, de ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy a fájlok elérési helye elérhetetlen, és ezért homokol az egész folyamat...
Normális esetben kb fél perc alatt meg van.
[ Szerkesztve ]
-
g_g
csendes tag
Sziasztok!
Elkelne ismét egy kis segítség...
Le szeretném menteni a ROM-ot. A root-olás minden gond nélkül elsőre sikerült (SU települt + Root Check-kel is ellenőriztem), de a Defy 2ndInit-et nem tudom telepíteni. Adatkapcsolat Wi-Fi-n keresztül (tesztelve, böngészni tudok), Background data bekapcsolva. Indítás után a letöltési fázisból nem lép tovább. Többször vártam már 10-15 percet, de nem történt semmi. Türelmetlen voltam? Aki telepítette annak kb. hány percig töltött?
Már a root sikerességére gyanakodtam (nem volt None-ra állítva az USB kapcsolat először), ezért unroot-oltam, majd ismét root-oltam, de semmi előrelépés.
Jó lenne túljutni ezen az akadályon, mert mielőtt elkezdem erőteljesebben belakni a készüléket, szeretnék egy viszonylag steril ROM-mentést arra az esetre, ha becsap e mennykő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Horgász topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest