Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
defymoto
senior tag
4000
-
fil
őstag
válasz
Zolee72 #3985 üzenetére
De ezek a %-ok csak a relatív fogyasztást jelzik! Ha neked 90% a phone idle ,akkor az csak azt jelenti ,hogy a vizsgált időszakban az össz fogyasztásból ennyivel részesedett. Ez nem jelenti sem azt ,hogy ez sok ,sem azt ,hogy ez kevés. Akinek a phone idle 1-2% az nagyon keményen használja a telóját valamire. Nekem pl. most az idle 30% ,a bluetooth 31% ,a mobile standby 31% , a wifi 6% ,maps 2% (2. napja megy a töltés óta). Ez csak azt mutatja ,hogy a teljes fogyasztás hogyan és mik között oszlik meg. Ez alapján egyikre sem lehet azt mondani ,hogy abszolut mértékben sok vagy kevés.
-
nortol
senior tag
válasz
Dark Archon #3987 üzenetére
"a ROM csere visszafordíthatatlan"
Itt a fórumon jópáran azon dolgoztak és dolgoznak jelenleg is, hogy ez az állítás már ne legyen igaz!
Ha duda azt teszi amit írtam neki, akkor az eredeti eu-s, 2.3.5-ös android alapállapotú telefonja lesz ismét...
-
M_AND_Ms
veterán
-
válasz
duda1978 #3951 üzenetére
Na, ezért nem kell kísérteni a sorsot egy visszafordíthatatlan ROM cserével. Ráadásul még jegelgetsz meg törölgetni akarsz dolgokat... direkt keresed te, hogyan lehetne végleg kinyírni a telefont
vegato: olvasd el az 1. hsz-t, ha már belemodoltattam, hogy a ROM csere visszafordíthatatlan. Amit most páran próbálnak elkövetni, az sem gyári megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee72
tag
válasz
M_AND_Ms #3972 üzenetére
Kedves M_AND_Ms!
Örülök, hogy válaszolsz nekem, de kicsit mintha elbeszélnénk egymás mellett :-).
Engem se izgatna a 90-100% Phone idle (repülős módban), hogyha 4-5 nap hozzá nem érésként produkálná a defy+.
Viszont egy nap alatt kicsit durva, miközben mások óránként max 1-2%-ot mondanak.Neked volt már a sor elején a Phone idle és Cell signal az akku használat listában, miközben mondjuk használtad is a készüléket? Mert nekem az a logikus, amit pl a HTC Legendemen tapasztalok, hogy a hívások és a kijelző eszi leginkább az akkut.
-
Matisz77
aktív tag
válasz
#71562240 #3950 üzenetére
E szerint csináltam! (100% kompatibilis a telomal ésnem hinném hogy rossz lenne mindkét zip fájl de megprobálok egy harmadikat is)
choose zip from sdcard
Ezzel a funkcióval lehet az SD kártya bámelyik könyvtárából, bármilyen néven szereplő zip fájlt telepíteni. Ez a fájl lehet egy rom, egy új kernel, egy alkalmazás, egy téma, vagy bármilyen módosítás “recovery-flashable zip” formátumban. Ez egy igen széles körben használt funkció a főzött ROM-ok telepítésére, amit letöltöttél és az SD kártyára másoltál előzőleg. -
vegato
csendes tag
dobtam én is egy csillagot. rég jártam erre, de akkor ezek szerint még mindig nincs használható custom rom cm vagy bármi?
-
nortol
senior tag
-
defymoto
senior tag
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Zolee72 #3963 üzenetére
Mert az is fogyaszt: proci alapjárat, ram, stb.
A teljes fogyasztás x százalékát ez adta. Képzeld, hogy feltöltöd és repülős módba lerakod a telefont az asztalra. Hetek múlva ránézel, de nem indul el, mert lemerült az aksi. Ha feldugod a töltőre és elindítod, majd megnézed, akkor majdnem 100% lesz a Phone idle. -
defymoto
senior tag
A rádiót hogyan kell kihangosítani?
-
jeni
félisten
szia
magyarosan rootolt 2.3.5 45.0.1250.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU telóra tetted a gyári frissítést wifi-n vagy kábelesen?
esetleg a 2.3.6-ra való frissítés esetén vissza kell tenni a 2.3.5 eredeti állapotot,ha igen miképpen kell? a biztonsági mentésem van róla,azzal és hogyan,milyen sorrendben?
nem szeretnék téglát csinálni a telefonból
ezért kérdezném
[ Szerkesztve ]
-
-
Zolee72
tag
válasz
Goose-T #3958 üzenetére
Mondom, még repülős üzemmódban is merül.
Nekem a HTC Legend-em lazán el megy 2 napig és a Phone idle 8%, a Cell signal pedig 15%, igazából a kijelző és a hívások szoktak sor elején állni az akku használatban (Legendnél). Igaz azon 2.2 android futkos. De gondolom a Defy+ -nál se a 2.3.5 miatt fogyaszt ennyit a Phone idle és a Cell signal.
Egyszerűen nem tudok már mit kikapcsolni ezen a Defy-n.
-
Zolee72
tag
Sziasztok!
Pár napja használok egy Defy+ telefont, de van egy nagy problémám vele. Egy nap alatt lemerül akkor is, hogyha hozzá se érek :-(.
Próbáltam utána olvasni, de nem találok rá megoldást, bár mintha valaki írt volna olyat, hogy egy újraindítás megoldotta neki.Én már túl vagyok visszaállításon, root-oláson (hogy állíthassam a frekvenciát, vsel értéket), de semmi se segít. Hardveres lenne a problémám? Létezik?
CPU spy szerint 90% fölött vagyok Deep sleep állapotban, az akku használat szerint pedig
Phone idle 40-45%
Cell signal 40-45%
tehát ez a kettő eszi az akkumat. Ha repülőgép üzemmódba teszem, akkor lassabban merül, de akkor is merül, ilyenkor a Phone idle egyedül viszi a pálmát olyan 80-90%-al.Van valami ötletetek?
-
fil
őstag
válasz
meridaharcos #3952 üzenetére
Én biztos multibootot csinálnék. Akkor nincs ez a para.
A napokban linkelt be valaki róla valamit.[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
-
meridaharcos
senior tag
Sziasztok!
2.3.5-ös androidom van magyarítással és 720p videóval.
Ha felteszem cwm-el a cyanogenmod 7.2-t, akkor ezek az előzetes módosítások nem fognak bezavarni?
Köszi előre is! -
duda1978
tag
contacts storage alkalmazás com.motorola. contacts folyamata váratlanul leállt.
Kérjük,próbálja újra.Telefonkönyvből ha telefonálni akarok ezt írja ki........
Nem tudom törölni szerkeszteni és hívni se a névjegyeket
csak a tárcsázó müködik....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Lovas78 #3930 üzenetére
Drivereket telepítetted? Megfelelő csatlakoztatási módot kiválasztottad...?
(#3947) whatnot: Sajnos kénytelen leszel továbbra is kilődözgetni őket task killerrel, esetleg Titanium Backup-pal törölheted/jegelheted azokat az appokat, amelyeket tartósan nem használsz.
(#3938) Matisz77: Ennyi infó alapján kb. ezer oka lehet, kezdve azzal, hogy rossz a zip, nem kompatibilis a szoftver a mobiloddal, lopás elleni védelem van a szoftverben, rosszul csinálsz valamit...
-
Ez sem feltétlenül igaz, mert WiFi-n T-Online hálózatra csatlakozva is megy a levélküldés. Arra tudok már csak gondolni, hogy mobilnet esetén a mobilszolgáltató SMTP szerverét kéne használni (ha egyántalán azt lehet), de lefogadom, hogy az meg majd Wifin nem fog működni, állandóan átírogatni vagy emiatt két postafiókot csinálni meg macerás. Egyszerűbb akkor már a webes felület vagy még annál is egyszerűbb a Gmail.
nfcfx: kösz a semmit
-
whatnot
őstag
válasz
M_AND_Ms #3946 üzenetére
Mert amikor 30-40mega környékére kerül úgy, hogy semmilyen aktív programot nem futtatok, akkor belassul. Amikor meg szeretnék elindítani valamit, akkor pláne.
"Egy rendszer ha van hely, akkor megpróbálja a lehető legjobban használni a RAM-ot hisz ezzel éri el, hogy gyors legyen."
Ez igaz, feltéve, hogy az adott programra, amit ott tárol, szükség lehet.
Amikor a számomra teljesen felesleges music playert, social networkinget, weather app-ot stb. pakolja be, akkor nem, akkor csak szimplán céltalanul terhelik a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
YAS-dude #3945 üzenetére
Én sem értem. Egy rendszer ha van hely, akkor megpróbálja a lehető legjobban használni a RAM-ot hisz ezzel éri el, hogy gyors legyen. Ha neked van egy nagy műhelyed, akkor ésszerűen minden szerszámodat kirakod, amit lehet, hogy gyorsan tudj dolgozni. Ha nincs helyed, akkor vagy kénytelen állandóan elrakni, majd újra elővenni őket, de ezzel lassan tudsz dolgozni
Ha mindig sok szabad RAM-od van, akkor az azt jelenti, hogy feleslegesen sok a RAM-od, hisz nem használod.Ha nincs számottevő lassulás, akkor felejtsétek el a szabad RAM figyelgetést és használjátok a telefonjaitokat!
-
tomlac14
tag
válasz
pete_21 #3939 üzenetére
ami nekem segített ilyen esetben:
-állíts be fixen egy csatornát pl. 3.
-mac adress szűrést kapcsold ki (mondjuk nekem nem kellett, de hallottam,h másnak ez volt a baj)
-SSID Broadcast legyen bekapcsolva
-nézd meg, h a routereden a beállított időzóna megegyezik-e a telefonoddal (nekem ez volt a probléma érdekes módon) -
nczoli
csendes tag
Sziasztok.
Gyári, Vodás Defy+.
Frissítettem 2.3.6-ra.
Minden simán ment.
Lehet tudni, mi az újdonság? Mert a megváltozott lockscreenen kívül mást nem látok. -
pete_21
addikt
válasz
pete_21 #3934 üzenetére
Átállítottam a routert csak N-es módba, és a telefonom nem is látja így a wifis hálózatot...
Akkor ez így már biztos, hogy hibás készülék??
Egy ZTE Blade, ami csak b/g-s hálózatot tud, az látja a csak N-es wifit, de nem tud rá csatlakozni (értelemszerűen), csak próbálkozik. Illetve a Blade-nek jobb is a jelerőssége az összes észlelt hálózatnál olyan 6-7dB-el, mint az én Defy+-omnak. Szerintem a Defy-nek jóval erősebb jelerősségeket kellene produkálnia egy gyenge Blade-nél
Kifogtam egy hibás darabot?[ Szerkesztve ]
-
Matisz77
aktív tag
Hali próbálnék telepiteni .zip-et 2 db játékról van szó de mindkettőnél azt írja ki a végén Instalation Aborted!
Mi lehet a hiba? -
mrdc
csendes tag
Hozzám is megjött a frissítés, Superuser maradt a menüben, viszont a root jogaim elszálltak :/ (anno SuperOneClick-el rootoltam)
Mivel tudnám rendbehozni? Esetleg újra rootolás / unroot socval majd újra root / vagy esetleg factory reset és újra rootolás?
Előre is köszi a segítséget
-
whatnot
őstag
Nálam ha kilövök minden app-ot, aminek nem kell futnia, akkor láttam eddig max. 103megát, de idővel újra bepakolja a rakat szart, mint pl. a social networkinget. (ha kiszedem a live wall-t, akkor nyilván lenne több is)
Komolyan nem értem, miért kellett ezt így megcsinálni, semmi értelme. -
pete_21
addikt
Sajnos az én otthoni wifimmel nagyon nem működik tökéletesen... :S
Ez így mondhatni otthon használhatatlan.
MAC szűrés be van kapcsolva, csatorna 3-ason van. Próbálgattam mindent, kifogytam az ötletekből, semmi sem használt egyelőre...(#3849) kammerer: Köszi a tippet, így már működik.
(#3854) whatnot: Nálam is van WPA2, ezt biztos nem fogom kikapcsolni...
(#3870) csl1982: Meg tudnád nézni, hogy a Wifi Analyzer Neked a Signal meterben mit mutat? Szakadozik a jel, vagy ott stabil?
Neked milyen routered van? TP-Link TL-WR1043N vagy ND ?? És milyen FW van benne?
Nekem a gyári, 3.11.5 Build 100427 Rel.61427n . Lehetséges, hogy az új fw megoldaná ezt a gondot?? Mert tibi-d kollégának a legújabb van, és neki nem szakadozik... (csak lehetséges, hogy nem, és még mást is elrontana, ami eddig jól ment, és nincs fw downgrade. :S )[ Szerkesztve ]
-
defymoto
senior tag
Nekem sincs frissítés.
-
Lovas78
csendes tag
Sziasztok,
Most vettem egy Defy+-t.
Próbáltam csatlakoztatni a PC-mhez, de a leírással ellentétben nekem nem ugrik fel egy ablak amikor csatlakoztatom...
Mi lehet a probléma? -
whatnot
őstag
Hol lehet egyáltalán megnézni, hogy van-e update?
-
jeni
félisten
unrootolni kell a telót ha frissíteni akarom 2.3.5-ről 2.3.6-ra?
ha igen mi abban a sorrend,és esetleg kell még törölni a teló mappájában valamit?SndInitDefy_2.0.apk ?
a mentett biztonsági mentést,hogy tegyük fel vissza?
azért kérdezném ,mert a vissza állítás az eredeti állapotba,arról nincs infó felrakva
-
jeni
félisten
roootoltam,illetve magyarítottam a telót verzió megmaradt
ilyenkor mi a teendő?
nem merek ráfrissíteni -
fil
őstag
Az nem lehet ,hogy akik nem "kaptak" updatet ,azoknak nincs aktív Blur accountjuk?
-
törölt tag
Akkor most kezd bonyolódni a gyári frissítési helyzet. Lehet, hogy sokan kapnak majd mostanában 2.3.6-ot OTA vagy MSU-val.
szerk.: mármint a hsz.-ed alapján úgy vettem, hogy neked közvetlenül a mobilodra, tehát OTA módon jött a frissítés, nem pedig számítógépen keresztül.[ Szerkesztve ]
-
nortol
senior tag
Valaki ellenünk dolgozik :-)))
eddig szenvedtünk az sbf-el, most meg a 2.3.6-osat a kezünkbe adják? :-)))Amúgy most én is megpróbáltam: Motorola Software Update cannot connect to the server to complete your software update. This may be due to server maintenance or your network configuration.
Eddig ilyen nem volt egyszer sem...
-
hoki
csendes tag
Jött egy update a telomra.
android 2.3.6
firmware 45.0.2310.en.EU -
defymoto
senior tag
Kitettem a blogomra, szavazást! Szavazzatok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- Friss trailert kapott a Devil May Cry anime sorozat
- Hardcore café
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113