Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
" a sygicet nagyon szeretem és nem szívesen mondanék le róla
külföldön jobb mint az igo"
Ezt, hogy érted?A külföld vs. belföld egyszerűen területi megkülönböztetés. Akkor pedig a navigáció jósága az térképfüggő.
A Sygic Navteq térképekkel megy, míg az Igo képes Navteq, TeleAtlas és Topmap-es térképekkel is menni. Tehát ha az Igo alá odarakod azt a térképet, amivel a Sygic jobban megy külföldön, akkor tudod eleve összehasonlítani. És akkor hidd el az Igo okosabb lesz.(Arról nem beszélve, hogy Kelet Európára az a jellemző, hogy csak a TopMap-es térképek a jók. A másik két nagy kiadó többnyire csak főútvonalakat ismeri)
Ettől függetlenül biztos jó a Sygic is, különösen, hogy az Igo nem is lehet hivatalosan a Defy-n
-
sheep
addikt
azért, mert mint írtam a Motorola nem jó beállításokat használ amit az usernek kéne rootolt telefonon megváltoztatni (mivel rendszerfájlok)
a többi gyártó jó beállításokat használ
2.1-es defy-n még frankón ment a sygic, 2.2-től kezdve azonban már nem
ez egy régóta ismert probléma, a sygic is azt mondja hogy minél többen forszolják a motrolát hogy változatsson a rendszerbeállításokon[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
van igo-m, de a sygicet nagyon szeretem és nem szívesen mondanék le róla
külföldön jobb mint az igo
én már évek óta mobillal navigálok, szinte minden progit kipróbáltam
ismerem a motonavot is, egy igo-klón, de nem olyan jó
értem én hogy a másik is jó, de az a lényeg hogy a Moto csinálja meg rendesennortol:
utánanéztem már, de nem mindenkinek sikerült a 2.3.6-ot rootolni
esetleg ha a tiéd rootolt meg tudod nézni hogy megy-e a sygic? tudok segíteni abban is hogy milyen fájlokat kell átírni[ Szerkesztve ]
-
mazsi
senior tag
Szomorú vagyok. A Motorola 80 éve az egyik legjobb rádiótechnikában. Piacvezetők voltak a menüs rendszer megjelenéséig, mert legjobban a használhatatlan felületekhez értenek. 12 éve drukkolok, hogy a méltó helyükre kerüljenek a termékeik, de reménytelen. A cég fő ellensége nem a konkurencia, hanem a szánalmas ergonómus, UX bandája, aki a működő Androidból is dekorációs eszközt varázsol
8-10 Androidos telefonom közül messze a Blur robosztussága viszi a pálmát - messze a legelkúrtabb fércmunka.
Eladnám a telefonom, ha nem érezném a kihívást a félkész szoftverében
Az akksit lehet javítani és lehet bele másikat is tenni ideiglenesen. Van minimum 4 működő ROM Defy+ra kis kompromisszumokra, amik a töredékei a gyárinak eddigi ismereteim szerint.
Szóval nekem kell kísérleteznem? Kinek lenne még kedve csatlakozni?
-
Ombre88
csendes tag
Sziasztok a telómon ez a rendszer fut jelenleg:
System version:45.0.74.MB526.Retail.en.DE
Android Version:2.3.4.Az lenne a kérdésem hogy erre tudok e telepíteni magyar nyelvet?
Valamint érdemes e teljesen kezdőként belevágnom?2 hónapja van meg a teló és azóta is ezzel a gyári oprendszerrel használom.Nincs vele semmi bajom de szeretnék rá magyar nyelvet. -
sheep
addikt
ezt a sygic support írta nem én
a probléma jól ismert, a motorola rossz beállítást ad meg alapból a telefonon gyárilag és ezért nem megy a sygic
rootolással és a megfelelő fájlok konfigolásával javíthaó valószínűleg, csak még a rootolás se nagyon megy a defy+-on, meg alapból nem is engedélyezett mert ugrik a gari
ezért írtam hogy a Moto sara nem a sygicé, csak őket nem érdekli[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
"Ez alapvetőleg az android/Motorola sara, nem a sygicé"
Én szerintem viszont semmiképpen nem az androidé - hiszen mint írod ,más ,szintén androidos készülékeken megy. Hogy mennyire Moto vagy Sygic s(z)ar ,azt nem tudom. Az Ndrive nekem ment rendben a HTC Magic-emen is ,ami ugyebár jóval gyengébb vas. Át tetem erre és itt is megy. Anno azért választottam ezt mert a Sygicnek ott is volt valami kehe ,de lehet ,hogy csak nem volt hordozható ... ? -
sheep
addikt
utánaolvastam a fórumokon, sajnos semmi jóval nem kecsegtetnek:
a 2.1-nél magasabb android verziójú defy-ken fagy a sygic. Ez alapvetőleg az android/Motorola sara, nem a sygicé, a megoldáshoz rootolni kellene a telefont
csak ugye ha más telefonon meg működik root nélkül (pl most egy se live telefonom van 2.3.4, tökéletesen fut rajta) akkor nem értem hogy a Motorola miért nem tesz valamit mikor ez egy jól ismert probléma... -
elf_Lord
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a magentánál kapható domino-csomagos Defy+ készülék független-e? A vodásat megnéztem tegnap egy üzletben, az az volt. Én vodás vagyok, illetve külföldi kártyát használnék, ezért lenne fontos. Illetve azon felül azért, mert a Vodás árhoz képest a magentás webshopos ár lényegesen kedvezőbb kártyásan...Köszi szépen!
-
szabof1
őstag
Lehet, hogy ez segítene neked is: Mélyvíz #1612
-
törölt tag
válasz
Balázs1621 #2473 üzenetére
Alig hat rá az élő háttérkép. Ez egy rendes középkategóriás hardver. A Launcher Pro sokak szerint gördülékenyebb, én még nem használtam.
-
Mec
aktív tag
Meg lehet valahogy oldani a gyári tárcsázóban, hogy a hívások ne úgy jelenjenek meg hogy "egy órája,ma,tegnap, egy hete"...stb... hanem rendesen mint a régi nokiákban is: év/hó/nap óra:perc bélyeggel?
[ Szerkesztve ]
-
brian1974
tag
Erre nincs valakinek ötlete? Létezik valami hotfix, plugin, valami ami segit????
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
sygicre valaki?
[link][ Szerkesztve ]
-
nortol
senior tag
A defy+-os társaságnak nem nagyon van eddig rálátása normális, "másféle" rom használatára, ugyanis ilyen még nem létezik.
De ha neked sikerült, akkor azt osszad meg a publikummal is :-)De a nagy heggesztgetés elött olvasgass egy picit a defy+-ról, mert nagyot koppanhatsz.
-
mazsi
senior tag
Most untam meg 3 hét után végleg a Blurt
Meg akartam várni a CM9 stabil verzióját, de meggondoltam a telefonkönyv, az sms és a háttérben pörgő 10-12 gyári hulladék miatt.
Ki milyen Cyanogenmod verzióval szerzett kellemes tapasztalatokat? Hétvégén feltolnék egyet, de nem vagyok annyi szabadidővel megáldva mostanában, hogy 3-4 verziót hegesszek hetekig. Ugye nem mindenki gyári ROM-mal küszködik hónapok óta?
-
nfcfx
tag
A (#2448) mistar által ajánlott widget opensource, így annak forrását felhasználva elkészült ez: Defy+ Data Toggle
-
brian1974
tag
Ma kaptam meg a Defy+ telót. Feltettem erre a magyaritást. Hogy tudnám használni a 720p-t?
-
jeni
félisten
válasz
Balázs1621 #2452 üzenetére
olcsóbb mint a Vodafone-nál ahol 70000 Ft-ért kapható,én ott vettem ,mert nem mertem bevállalni,hogy esetleg mégis függős a telefon.
-
g_g
csendes tag
válasz
#71562240 #2459 üzenetére
Sajna ez nem akar összejönni.
PC-n létrehoztam a gmail-es accountot. Működök. Defy-ról is böngészőben be tudok rá jelenkezni, de az általad is javasolt Accounts menüpontban hiába adom meg a postaláda címét és a jelszót, némi szöszmötölés után a fentebb olvasható hibajelzéssel a folyamat megszakad.
Ez az én nagy szívfájdalmam... -
g_g
csendes tag
Sziasztok!
Friss Defy+ tulaj és android felhasználó vagyok.
A gondom - akárhogy próbálok úrrá lenni rajta - a következő:
Nem tudom a Google Account-omat hozzárendelni a telóhoz.
Wifin megy a net, be tudok lépni a gmail-es címemre, de amint pl. a marketre lépnék be először és kéri a gmail-es címet és jelszót, nem tud csatlakozni.
Olyasmit ír, hogy "nem hozható létre megbízható adatkapcsolat a szerverrel, ez lehet átmeneti probléma, vagy a telefon nincs felkészülve az adatszolgáltatásra. Ha a probléma tartós, hívja az ügyfélszolgálatot".
Bekapcsolt wifi mellett már engedélyeztem az adatforgalmat is (Data enabled) de így sem stimmel...
Kérlek adjatok új irányt próbálkozásaimnak.
üdv.
gui: párom fél évvel ezelőtt vásárolt Galaxy 3-jához persze egyből sikerült hozzárendelni a mail címemet, kaptam is érte (factory reset)
-
törölt tag
De rendes napfényben akkor is halvány! Még nem próbáltad nyári verőfényben, majd akkor meglátod!
Mint ahogy persze szinte minden más készüléké is halvány olyankor. Az elvárható fényerőt természetesen ez is tudja, én erősnek nevezném, de azért nagyon erősnek talán nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Kb egyenértékű erőben, tudásban a két CPU és GPU.
Nem fogja meg a live wallpaper.
Napfényben halvány, de normál viszonyok közt természetes, szép képe van.
Van CM7 stabil, sőt már a CM9 is fejlődik.[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz
az ardeno páros erősebb, de ez függ a felbontástól is
a defy-n akad a live háttérkép, az se live-on nem, de az jóval kisebb -
Balázs1621
senior tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem a telefonnal kapcsolatban, ez az OMAP3620 + PowerVR SGX530 mennyire erős? Mondjuk egy MSM8255 + Adreno 205 pároshoz képest? Pl. ha egy live wallpapert beállítasz háttérnek az nagyon megfogja a rendszert?, mennyire marad utána smooth a menü? Napfényben mennyire olvasható a kijelző, a HD2-őm ebből a szempontból siralmas volt. Az 1700 mAh-s akku hogy bírja? Gondolom, ha nyüstölöd, ezt is bőven le lehet meríteni egy nap alatt. Stabil cm7-es rom van rá? Témázhatóság miatt fontos nekem, a gyári felületet hamar megunnám.. 63k most dominóban, ha webshopban rendeled, elég jó ár érte...
Köszi előre is!
-
drexler92
tag
Helló,nagyon agyalok egy ilyen telefonon,az egyetlen,ami "elriaszt" tőle,az az,hogy nincsen rajta magyar menü. Lesz hozzá egyáltalán hivatalos magyar menü,és milyen "nem hivatalos" opciók vannak magyarosításra,ami nem jár garancia veszteséggel?
Előre is köszi a segítséget -
tbajusz
tag
Nahh, beadtam a derekam és elszántam magam, hogy megvegyem.. a Vodánál 46.ezer mobilnet hűségidővel! Aztán remélem jó döntést hoztam...
-
törölt tag
válasz
M_AND_Ms #2443 üzenetére
Persze, kiraktam a widgetet, és amikor ráböktem, akkor feljött a „szokásos” üzenet, hogy az Android nem engedi a mobilnet közvetlen kapcsolgatását, úgyhogy inkább uninstalláljam a Data enablert, különben lesz nemulass. Miután leokéztam az üzenetet, megnyitotta a Mobile networkot, ahol persze nem is tudnám bekapcsolni a mobilnetet, hiszen nem ott kell.
-
jeni
félisten
Tapasztalatra mondom,mert a mostani 2.3.5 az valami rém álom.
Wifi-t is nehezen talál meg.
A töltés részét tekintve meg csak 80% tölt.Nem kizárt,hogy a Sense annyival jobb mint a Blur és ezért az az érzés,hogy jobban hasit a HTC.
Mivel hardvert tekintve egyformák. Na jó a HTC-ben 5 helyett 8 MP kamera van. -
Gabesz77
senior tag
Erre valaki? [link]
Ahol tudtam, kikapcsoltam, mégis rezeg.
-
sheep
addikt
"sajnos ezt megerősítem,hogy azonos hardver teljesítmény mellett a HTC Incredible S majdnem 2x gyorsabb."
ez miben nyilvánul meg? csak mert a gyári blur felület egy kaka, akad mintha muszáj lenne
a htc-nél meg ugye ott a sense...
kipróbáltad esetleg launcher pro-val, vagy más launcherrel? Azzal pl hasít az alap defy is
vagy csak érzésre mondod?más:
A tesztben olvasom, és a sima defyben nálam is előjött az a hiba, hogy a sygic gps navigation progi lefagy, nem indul el.
Valaki ki tudná próbálni hogy a sima, gyári, nem rootolt, legújabb szoft-os telefonon működik-e a sygic? (a próbaváltozat letölthető a marketről)
A sima defyn van rá megoldás csak rootolni kell hozzá, de itt a fórumon nem olvastam még ezzel kapcsolatban semmit.Köszi előre is
-
Bailey
senior tag
Függetlenség: tegnap vásárolt vodás defy+ szintén független.
-
nortol
senior tag
válasz
Gabesz77 #2433 üzenetére
Azért legyen itt! mert holnap ismét megkérdezi majd valaki :-)
-
tomlac14
tag
el lehet érni vhogy azt, h a főképernyőről tiltsam/engedélyezzem a mobil adatforgalmat?nem akarok mindig belépni a beállításokba...
-
nortol
senior tag
-
Gabesz77
senior tag
Tud valaki segíteni, hogy az sms fogadásánál azt a francos rezgést hogyan lehet kikapcsolni? Már minden beállítási lehetőségnél kikapcsoltam, de folyamatosan rezeg. Go launchert és Handcent sms-t használok.
-
jazzkifli
tag
A függetlenségi vonalhoz írnám: December 24.-én vásároltam a döfi+-t a vodánál és függelten.
-
jeni
félisten
korábban lett írva,hogy az összes hardveres Defy+ az mind piros lencsés.
ezek szerint nálad mégsem?
a zöld lencsés sima Defy-nél több forrásban leírták,hogy az nem tud hardveresen 720p videó-t.
sajnos ezt megerősítem,hogy azonos hardver teljesítmény mellett a HTC Incredible S majdnem 2x gyorsabb.másik:
ha a telóban az android 2.3.5 angol változatát magyarosítom a 2.3.5 verziós magyarral,akkor a frissítésnél automatikus módban nem lesz gond,vagy csak az eredeti angol EU változatra szabad frissíteni.
System version: 45.0.1250.MB526.NonEFIGSRetail.en.EUha nem lehet,akkor miképpen lehet vissza rakni az eredeti szoftot ha netalán zűr lenne a telóval,hogy a gari megmaradjon?
[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
válasz
oliverkiss32 #2412 üzenetére
Erre gondolsz?
http://prohardver.hu/tema/re_motorola_defy_a_szukseges_plusz/hsz_2224-2224.html -
Mec
aktív tag
egy ideje a telefon frissítés kereső nem dob eredményt, csak forog az ikonja. ez mitől lehet? magyarítás és a lista szerinti dolgok vannak jegelve. előtte 1 percen belül kiírta, hogy nincs naprakész.
-
szpali
addikt
Aki "ápgrédelt" már 720p-re azoktól kérdezem, hogy tapasztalt-e fagyást fotó módban?
Illetve tapasztaltatok-e olyat, hogy nem sikerül elmenteni vagy megnyitni a rögzített videót (720p)
-
Pe-pe
tag
Egy rakás ratyi ez motorolás szoft.
AZ én plusom zöldlencsés, ez is tudja ugye a 720p-t?
Egyébként kinek milyen pc-s program jön be adatcserére? -
nfcfx
tag
A legújabb google searchre frissítve force closeol a blur home ha nyitott drawer mellett megnyomom a keresés gombot. Nálatok is van ilyen bug?
-
fil
őstag
válasz
KukoricaJano #2404 üzenetére
Ez nem Androidos progi. Miért is lenne a Marketen?
-
tbajusz
tag
válasz
KukoricaJano #2404 üzenetére
Én ezt használtam, az első találat a gugliban! jó volt és sikerült egyesíteni a contactokat így felraktam a gmail- ra 1 pillanat volt az egész...
-
KukoricaJano
csendes tag
Sziasztok!
Nokia telefonról szeretném a kis Defy+omba átteni a névjegyeket, sms-eket. Olvastam itt feketepetitől egy jó leírást: http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_defy_ez_aztan_dofi/hsz_9051-9051.html
de az említett NbuExplorer-t nem találtam a Market-on. Máshol találok a guglival, csak nem tudom eldönteni, melyik a megbízható forrás, nem szeretnék vmi piszkált programot feltenni. Szóval tudtok vmi megbízható helyet v lehet a Marketon is fenn van csak én nem találom.
Ezzel a programmal a naptárbejegyzéseimet is át tudom vinni? köszönöm. -
Pe-pe
tag
Motocast nálam örökkévalóság amíg feltelepül. :@
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Óra topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Horgász topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest