Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A második olcsóbb autós tartó is feladta, vennék gyárit, de csak a CR-200-at látom agyhalott áron, a CR-123 pedig kicsi a normál 640-hez is.
Valaki próbált/használt Samsung EE-V200-as tartót esetleg? Szélességre jónak tűnik, csak az érdekelne hogy mennyire férek hozzá az oldalgombokhoz.
-
Syl
nagyúr
válasz
gallimi #4693 üzenetére
Sok év iOS és Android használat után lettem vépés (táblagépem maradt androidos) és én nem pufogtatnám a szokásos frázisokat (stabil, unalmasan megbízható, nyugodt az élet, bottal sem piszkálnám a droidot stb., stb.). Ennek a rendszernek is megvannak a hibái. Mert állítson bárki bármit, vannak neki.
Csak egyetlen példa: Jön üzenet (tök mindegy milyen), megnézem számítógépen, a telefonon (bár a csempéről eltűnik a szám) az értesítési sávban benne marad minden egyes beérkezett üzenet. Az imént töröltem több tucat whatsapp bejegyzést az értesítési sávból, amit a számítógépen váltottam.
Szóval jó rendszer ez, (a gyártók nem tudnak belepiszkálni, mint az androidnál,) de van még hová fejlődnie. Valahol az iOS3-4 (iPhone 3G/Gs) környékére helyezném az egészet. -
razzorr
őstag
válasz
gallimi #4693 üzenetére
A stabilitással nincs baj. Az appok kevesebbek az tény, ha nagy gamer vagy és hardcore app letöltő,akkor ne a Win-t válaszd.
Nekem anno az tetszett meg benne,hogy ha el akarnak érni telefonon,email-ban akkor el tudnak,még droidnál csak akkor ha a telefon nem bal lábbal kelt fel aznap.
Valamint itt elég hamar le fogsz szokni a telefon buz.rálásról,mert már-már unalmasan jól működik -
JamesFinn
senior tag
válasz
gallimi #4693 üzenetére
Ki kell próbálni. Ennek a rendszernek is vannak hibái, de nem vészes. A Feleségem a hét elején kapta meg az új céges telefonját egy Huawei p8-at., BB után. Tegnap már panaszkodott, hogy a telefon nem vált wifiről 3g-re, és van hogy órákig nem szinkronizál a telefon semmit. És semmi piszkálás nincs a rendszerben.
Stabilabb a wp. Nyilván ez is egyénfüggő, ki mire használja a telefont. Próbáld ki. Nekem nem hiányzik a droid. -
patex1983
őstag
-
gallimi
tag
Sziasztok! Azon gondolkodom, hogy csatlakozom a csoporthoz de nem tudom, hogy android után mennyire lesz fura a rendszer. Már hetek óta figyelem a fórumot, látom vannak pozitív és negatív tapasztalatok. Hát nem tudom. Eddig egy Redmi 1s - t használtam. Hiába a custom romok azért itt is vannak még mindig akadások problémák. Viszont a Lumia rendszerre és stabilitásra nagyon kíváncsi vagyok.
-
razzorr
őstag
válasz
old rocker #4686 üzenetére
Van az a mondás hogy "ami nem kínai,az hamisítvány"
Én pl.asztaliteniszezek hobbi szinten és bárcsak kínai lenne minden ütőfa és borítás,erre ott díszeleg a "gagyi" made in Eu felirat. Na ez szíven tud döfni -
ktgida
csendes tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok. 5 év után leadom az androidot.
Lumia 640 dual-sim LTE telefont nézegettem, de ezt ha jól láttam itthon nem forgalmazzák hivatalosan.
A kérdésem, ha elromlik a hivatalos szervizben tudom e a garanciálisan szervizeltetni? (pl a samsung szerviz csak a Magyarországon vásárolt telefont szervizelte garanciában)
Használ egyébként közületek valaki dual-sim LTE típust a 640-ből? Mik a tapasztalatok vele? Érdemes inkább a 3G dual-sim-nél maradni?
Köszi a válaszokat -
old rocker
veterán
válasz
insyde5 #4681 üzenetére
Hát, erre a kérdésre azt tudom válaszolni, amitől van, aki kiakad, mert nem értékeli a repetíciót:
Ennek a telónak van egy nagy hibája: nagyon kell vigyázni vele, mert sajnos qrvajó...
A másik: ez egy Microsoft Lumia. Hogy a 3.14csában lenne "kínai gagyi"? (Ezzel nem a földrajzi gyártási helyet akarom kizáró tényezőnek beállítani, magát a "jelzős" szerkezetet: kínai gagyi... Nem mind kínai, ami gagyi és nem minden gagyi kínai... )
A 930 or 640 dilemmával kapcsolatban neked kell döntened, a minőségbeli különbség neked megéri-e az árbeli többletet. Vagyis az igényeid és a pénztárcád alapján neked kell döntened. Nekem jelenleg az utóbbi miatt nem érné meg. -
Üdv 640 tulajok.
Kérdezném, hogy mit szóltok a L640 ( ha van LTE mégjobb) telótokhoz?
Szükségem lenne egy olyan telóra, ami:
-Stabil
-Jó akku van benne
-Hot-spot wi-fi mobilnet megosztást tud
-nem gagyi kínaiKöszönöm a válaszotokat.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
razzorr #4677 üzenetére
Nekem a navi gombok zavarnak be, mert annyival feljebb kerül minden billentyű a képernyőn, ha kikapcsolod lejjebb kerül. De nekem tök mindegy.
A 435-ön nincsen navi sáv, mert ott érintőgombok vannak, ahogy apámék 532-esén, de tényleg valamivel jobb azon gépelni, a 640-en inkább túl hosszúak/magasak a billentyűk. -
razzorr
őstag
válasz
ToniSoprano #4675 üzenetére
A navi gombok mindegy hogy vannak vagy sem, nekem a gombok nagyobb mérete nem áll kézre. Pl.fektetett módban még nehezebb írnom. Tegnap este kipróbáltam az asszony 435-jén a gépelést és láss csodát,szinte hiba nélkül ment. Csak megszokom egyszer.
Az Office365-öt meg kipróbálom,hátha tudok még regizni,köszi a tippet. -
ToniSoprano
addikt
válasz
razzorr #4669 üzenetére
Mielőtt elkezdesz gépelni eltünteted a virtuális navgációs sávot? nekem mostmár ez az első lépés, mert anélkül nekem tényleg nagyon kényelmetlen gépelni, nagyon felülre kerülnek a betűk.
Office 365 gift-et letöltöd storeból, 5 eszközre akár számítóépre is 1 évig ingyen elepítheted, és használhatod a teljes Officet. De eredetileg augusztusig lehetett aktiválni csak, de lehet változott időközben.
-
razzorr
őstag
Ti aktiváltátok az ingyenes Office 365-öt? Miben ad ez többet mint mondjuk a normál Office az Outlookban? És hol kell egyáltalán aktiválni?
-
razzorr
őstag
válasz
#40993792 #4670 üzenetére
Olyannyira,hogy amikor anno voltak a sima kis nyomógombos telefonok, be akartam nevezni a gyorsasági bajnokságra.Elég jól toltam,meg kell hagyni. Meg a másik nagy gondom,hogy fejben mindig gyorsabb vagyok,mint arra a kezem képes volna és néha összeomlik a szoftver és a hardver
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem egy használtat, de eddig egyáltalán nem bántam meg. Májusban vásárolták a MM-ban. Még van másfél év gari és így volt 35. Szerintem megérte. Bár egyszer volt garis szervízbe 4420 a hibakód, azt mondták a szervízben, hogy audio hibája volt. Mindent kipróbáltam, eddig jól műkszik.Viszont egyet nem értek. 3 alkalmazás sem tud letöltődni, ráadásul 2-ről azt se tudom micsoda, mert írja ki. Ez mind a telefon visszaállítás után történt. SD kártya formázás, telefon visszaállítás, saját accounttal. Ugyanis már volt WP telóm (730), csak az ment Anyának.
Hogyan tudom ezt a 3 alkalmazást végleg letörölni, hogy ne akarjon se letöltődni, se frissülni, semmi...?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
x4matyee1986 #4663 üzenetére
Az BP. Arany János utcai szervízzel pozitív tapasztalatom van, korrektek, udvariasak, bár nem tudom hogy dolgoznak, nekem csak hátlapot cseréltek, de nem tűntek kókler bandának:
[link] -
x4matyee1986
csendes tag
válasz
x4matyee1986 #4661 üzenetére
Szerintetek hova vigyem szervízbe?
A helyzet hogy Balatonbogláron lakom de itt a környéken nem tudom hogy van e szerviz.
Nokia care merre van még kis hazánkban Budapesten kívül?
Fontos lenne mielőbb megcsináltatnom mert ebben van a céges kártyám is és ez így elég bizonytalan. -
zorzy4
addikt
válasz
x4matyee1986 #4661 üzenetére
Ez csak kontakt hibának tűnik.
-
x4matyee1986
csendes tag
Sziasztok!
Úgy tűnik ma meghalt a 640-em kijelzője.
A cégnél az asztalon volt és csörgött de nem lehetett felvenni.
Azóta ha a jobb felső sarokban megfogom a telefont akkor elszürkül a kép.
Megpróbáltam akku ki-be de nem segített.
Szerintem nem szoftveres hiba mert amikor ilyen szürke és csinálok egy képernyőmentést akkor a mentett képen minden rendben van.
A telefon soha nem volt leejtve, vigyázok rá mint a hímes tojásra.
Erős a gyanúm hogy szerviz lesz a dologból.Itt egy videó a hibáról
[link] -
razzorr
őstag
Bármennyire is hülyeségnek hangzik,de ezen a 640-en olyan nagyok a betűk gombjai,hogy sokkal többször félreütök mintha kisebb lenne. Anno 720-on az ügyetlenebb kezemmel is gyorsabban és pontosabban gépeltem mint itt kettővel se. Hátha egyszer megszokom,csak baromi idegesítő hogy nincs olyan leírt szó,amiben ne bakiznék.
Pl.ebben a szövegben még a "ne" szócskát is félreütöttem.
Nekem a kicsinyítés lenne a megoldás -
StLui
veterán
válasz
ToniSoprano #4652 üzenetére
Soha nem is láttam ezeket a lehetőségeket, köszi!
-
old rocker
veterán
válasz
ToniSoprano #4650 üzenetére
köszi!
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #4654 üzenetére
Akkor még nem használtad se a Swiftkey-t, se a Swype-ot.
Én megvettem anno mindkettőt, és a Swype a legjobb billentyűzet, amivel eddig dolgom volt. Vetekszik az iPad (auto javítás nélkül!!!) billentyűjével.
-
ToniSoprano
addikt
Én azért szeretem, mert elég ékezet nélkül beírni a szó elejét, de ékezetesen írja ki a teljes szóra javaslatot, és ez nagyban gyorsítja az írást, így gyakorlatilag az ékezetes betűk előhívásával bajlódni, (mondjuk pár szót nem ismer ez szívás).
A tableten, droidon pl. ékezettel kell kezdeni a szót, mert ha ékezet nélkül írom be, akkor nem ismeri fel javaslatként. Legalábbis ott nem találtam a google play-enilyen billentyűt ott ami így működne, szóval ebben pl. logikusabb, jobban használható nekem a WP. )
-
Syl
nagyúr
válasz
ToniSoprano #4647 üzenetére
>Érdekes nekem az es-re legelelsőnek mindig az és-t adja be a javaslat.
Félreérted. Beadja az és-t, de nem javítja ki automatikusan. Az én-t pedig igen.
De szerintem én is kipróbálom a te módszeredet, hogy a javaslatokat kérem, de az automata javítást nem.És persze reménykedem, hogy egyszer majd erre is lesz swype
-
ToniSoprano
addikt
Automatikus javítást vedd ki, az hülyeség, csak a javaslatokat hagyd benne, kb 3-4 betű után feldobja a szót, akkor ki kell választani. Főleg hosszabb szavak esetén sokat lehet spórolni, nekem ezzel sokkal könnyebb az írás, ékezetekkel. Bár van pár szó amit nem ismer, de elég jól tanul így, mi az amit többet használsz és előre teszi a javaslatok közé.
-
StLui
veterán
Nekem 3 év alatt alig párszor javított valamit automatikusan, de érdekes, hogy 2 hete beírtam egy mondatba, hogy "elmentetek" és nem vettem észre, hogy kijavítja "ellentétek"-re, utána háromszor próbáltam, és mind a háromszor kijavította, egyszerűen nem bírtam beírni a helyes szót. Másnap meg akartam ezt valakinek mutatni, ugyanúgy, ugyanabba a messenger beszélgetésbe írtam, és nem javított, valamint azóta sem javított semmit magától.
-
F.B.I.
veterán
válasz
old rocker #4648 üzenetére
Töröld le az angol billentyűzetet.
-
ToniSoprano
addikt
Érdekes nekem az es-re legelelsőnek mindig az és-t adja be a javaslat. Mondjuk én nem engedem a kérdés nélküli javítást, azt tényleg eléggé zavaró.
Más valaki tudja ezt: Lehet olyat csinálni WP-n, hogy a záróképernyőre kitenni alkalmazás gombokat, amivel meg lehet nyitni azonnal azokat közvetlenül a lock screenből?
-
Syl
nagyúr
>hiába van bekapcsolva, ha nem veszed figyelembe az ajánlásait nem történik semmi,
Én nem így tapasztalom.
Ha olyan szöveget írok be amit ő ismer és a javítósávban bold-ra vált a szó(*), nincs az az Isten, hogy lebeszéld róla. A múltkor ékezet nélkül írtam SMS-t. Hát azt a szenvedést én senkinek nem kívánom! Ezért felraktam az angol billentyűzetet javítás nélkül és amikor ékezet nélkül akarok írni, átváltok arra.* Hogy ez a szófelismerés milyen logika alapján történik, valószínűleg még a WP programozói sem tudják. Például az "en"-t kérdés nélkül kijavítja "én"-re, de az "es" soha nem lesz "és"
Pedig mindkét szót ismeri, meg is jelenik a sorban az első helyen.
Szóval jó ez a billentyűzet, de a szófelismerése, az automatikus javítása a fasorban sincs az Androidos Swype mellett.
-
törölt tag
Két SIM-es telefont használok két kártyával, elég sok kontakttal. Beállítottam a kapcsolatoknál, hogy kit melyik kártyáról hívjak, sokakhoz egyéni csengőhangot rendeltem hozzá. (belső tárhelyről, nem SD kártyáról). Akkumulátor kivétele után minden alapbeállításra állt vissza. Ilyen esetben mindig el kell játszani az újraállítgatást? Miért nem őrződnek meg?
-
ToniSoprano
addikt
+1 ja én is szeretem a jvaslatokat, elsősorban az ékezetek miatt használom, kijavítja a szavakat ékezetesre, én viszont a sima gépelést nem tudom megszokni, fura ,hogy az "A" betűvel kezdődő oszlop keskenyebb és elég magasak a betűk. Ilyenkor zavaró a navigációs sáv is mert feljebb kerülnek a betűk, mondjuk mostanában már inkább eltűntetem gépelésnél, így kényelmesebb a gépelés tényleg.
A WM10-ben lehet cserélni a virtuális billentyűt?
-
StLui
veterán
válasz
razzorr #4637 üzenetére
Pedig ennek a rendszernek ez a legnagyobb erőssége, nálam rengeteg szót eltalál, hiszen többet is felajánl egyszerre. Ráadásul csak akkor használja az adott szót ha kéred, ellentétben iOS-szel, ahol ha nem böksz az x-re akkor beszúrja a szót amit ő gondol, és az a legritkábban stimmel oda, így keletkeznek a hülye mondatok iPhone-on. Itt pedig hiába van bekapcsolva, ha nem veszed figyelembe az ajánlásait nem történik semmi, igazából így fölösleges kikapcsolni is.
-
razzorr
őstag
válasz
old rocker #4630 üzenetére
Ha egyszer öreg leszek, ígérem bekapcsolom megint majd ezt a fantasztikusan hasznos funkciót
-
MarQs
senior tag
-
Myair
tag
Sziasztok
Rendeltem egy 640xl lte lumiát.
Van valami amire érdemes figyelnem? Gondolok itt hiba, szoftverek, okosságok, stb.Samsung galaxy S2-ről váltok, 640xl lte mellett döntöttem.
Köszi -
dewil666
őstag
válasz
ToniSoprano #4621 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor nem aggódok hogy valami baj van a telóval.
Most szabadban nem mozogva offline elég gyorsan talált jelet 2-3 perc. -
old rocker
veterán
Én is csak dicsérni tudom. Azelőtt a TrueCalendárt használtam, de ez simán jobb. Nem nagy ügy a névnap, de azt is kiírja. A nem aznapi találkozók (beállítás dolga) halványabban jelennek meg az élő csempén. Jobban paraméterezhető.
Itt pont az élő csempe nem látható. Ügyelni kell, mert van egy másik változat, az régebbi, az nem oké. -
-
-
razzorr
őstag
válasz
Giovan! #4613 üzenetére
Nincs mit, igazából én sem tudtam, hogy mit csinálok és hogy mi lesz belőle. De a lényeg, hogy gyorsabban írok, mint a javaslatok megjelenítése, akkor az meg így minek
Mert szép dolog a javaslat, de sokszor nem érti amit akarnék, mert hiába tanul, én gyorsabban tanulok -
-
ToniSoprano
addikt
válasz
dewil666 #4616 üzenetére
Ez tök természetes, semmi baj ezzel, főleg ha mozgás közben vagy akkor pozícionál nehezen. Az online módban a cellainfok alapján 3-szögel, sokkal gyorsabban talál pozíciót lásd A-GPS. Mondjuk ezeket ha jól tudom letölti a műholdadatokat netről, de ha külfödön vagy akkor teljesen újra kezdődik minden, mert az adatok nem használhatóak.
Javasaltom, legelőször álló helyzetben pozícionálj be, vagy lehetőleg WIFI kapcsolattal pozícionálj, mert akkor letölti a műhold adatokat és elvileg után gyorsabban kéne pozícionálni utána.
Mozgó járművön sajna nagyon lassan pozícionál be a GPS internet adatok nélkül, azért a műholdak 20 000 km távolságra vannak töled ne feledd és azért kell pár számítást végezni a telónak a 10 méteres pontossághoz: -
bendi007
tag
Honnan tudnék rendelni 640re másik színű hátlapot (kék,narancs)?
-
dewil666
őstag
Sziasztok.
Adott egy 640 LTE Telenoros telefon.
Repülő módba kapcsolva külföldön vagyok és a gps-t szeretném használni. Offline módban akarom használni. A probléma az hogy 10-15 perc is eltelik mire jelet talál. Hiába állítom le a repülő módot, adatkapcsolat nélkül nagyon sok idő mire jelet talál. Többször is újraindítottam de nem lett jobb. Ötlete van valakinek mi a gond? -
razzorr
őstag
Azokhoz szólna a kérdésem,akiknek a 640 előtt kisebb kijelzős Lumiája volt.
A gépelés mennyire másabb nektek nagyobb kijelzőn? Nálam az a helyzet hogy hiába nagyobb,sokkal többet félreütök. Meg azt vettem észre, ha be van kapcsolva a szó javaslatok,akkor lassabban tudok gépelni,ergo még keresné a javaslatot, de én már gyorsabban írnám a következő szót és valamiért lassabb ergo több a hibás szó egy mondatban. A 720-ammal olyan szépen tudtam írni hogy szinte soha nem hibáztam. Érdekes.
-
JamesFinn
senior tag
válasz
Ultraviolet #4606 üzenetére
Beállítások - billentyűzet - Magyar - módosítás és kipipálod amire szükséged van.
-
Ultraviolet
tag
Hol lehet ki/be kapcsolni, hogy írás közben a szavakat kijavítása, illetve szavak jelenjenek meg a billentyűzet felett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A redmondi cég két új terméke 5 és 5,7 hüvelykes HD kijelzővel és Snapdragon 400 SoC-vel rendelkezik, de kamera és akku terén már nagyban különböznek.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest