Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gilfoyle
őstag
Én is erősen gondolkodom, hogy a 830-am lecserélem egy 640XL-re.
Ahogy nézegettem, egészen jó képeket lehet csinálni ezzel is, és hát a nagy kijelző jól jön... Sokat olvasok, netezek, levelezek telefonon. A két sim se hátrány.
A 940XL még jó messze van, az ára az egekben lesz, szóval ez a 640XL egész jó vételnek tűnik.
Hw ugyanaz, a kamera ugyan nem Pureview, de egész jó. Szerintetek? -
gyuri2008
veterán
Nehéz lesz átállni androidrol Windows -ra?
-
scream24
senior tag
Én is beléptem a klubba.
Nem ment túl zökkenőmentesen. Tegnap előtt megrendeltem a MM-ban a telcsit, amit tegnapra meg is hoztak. Első benyomás, egész jól összerakott készülék, nem recseg-ropog, kellöen gyors is. Rádobtam minden frissítést, a számomra fontos alkalmazásokat. Ugyan sim karit még nem dobtam bele (szerencsére), egyenlőre csak ismerkedünk. Ma délelőtt, hogy mentem volna el, volt még egy kis időm nyomogatni. Erre egyszer csak megjelent hosszában egy piros csik az egész kijelzőn (pixelhibák sorozata?).
Ujraindit, nem segít, hard reset, nem segít. Vihettem is vissza, kicserélni nem tudták így pénz vissza.
Itt még kitérnék arra, hogy mellettem egy ürge pont egy Lumiát vásárolt amire a másik eladó mondta neki, hogy egy év gari jár rá. A kollégája egyből mondta, hogy kettő. Majdnem összevesztek. Mondtam a csajnak, hogy mind a saját honlapotokon MM illetve a gyártó honlapján is két év szerepel. No csak azért fura, mivel ott dolgozik elvárható lenne, hogy tudja mit is csinál, dehát nem!
A lényeg a lényeg, vettem egy másikat, máshol. Ez is jól össze van szerelve, nem recseg ropog, pedig fekete és direkt jobban megtekergettem, mert elég sokat olvastam itt, hogy sokan erre panaszkodnak.
A másikat nem néztem meg, de ez elvileg vietnámi gyártású, remélem jobban sikerült.Fontos lett a dual sim, mivel "osztrákiába" megyek melózni s szeretnék bele egy ottani kártyát is, legalábbis internetre mindenképpen. Ilyen esetben milyen beállításokra lehet szükség, hogy gond nélkül netezhessek. Vagy csak beleteszem és jónapot? Soha nem volt duálos telcsim. Szép estét, kellemes izzadást.
-
törölt tag
válasz
#31816946 #2458 üzenetére
735: NFC, 4G, vezeték nélküli töltési lehetőség, ha fontos a selfie elülső kamera erősebb. Én is ezt néztem ki magamnak, de közben bejött a 640 és mikor a másik telóm végleg megadta magát, megállt a gyűjtögetés, venni kellett és kész. Persze, ott a 640 LTE, ami inkább közelít felé, de az meg már mindjárt nem annyi különbség lenne a kettő között anyagilag. Persze, nem mindegy, hogy az a 3000 forint különbség hogy jön ki.
-
ToniSoprano
addikt
Ja azonos ár mellett már tényleg meggondolandó lett volna. Amikor az Edigitalnal 42,5 ezerért 15%-os akcióban az elsők között hozzájuthattam a 640 DS-hez, megmondom őszintén nekem a 730 DS nem volt alternatíva, főleg hogy 50-nél többet nem akartam soha szánni mobilos kütyüre.
Nekem nem is tetszik/tetszett soha és nem is találom már ekkora méretben praktikusnak a Nokiás szögletes, sarkos formát, nem véletlen, hogy az Iphone-ok is 4,7 colos mérettől, le lettek kerekítve. Én örültem az új lekerekített formának, még ha nem is egyedi, de jó a fogása és nekem ez a legfontosabb hosszabb távon.
Nekem a sarkok miatt pl. kicsit fura a 735 fogása, ezért abban nem is gondolkodtam, a 630 tetszett meg először, de 512 MB és az előlapi kamera hiánya elég fájó pont volt.
-
janeszgol
félisten
Vodás 640 LTE, nem recseg, nincs hézag.
Az amoled szebb, igaz az én szememet hosszabb távon fárasztja. Nekem a 640 kijelzője bőven megfelel nekem (sőt én a 630-at is bírom, jó ránézni, használni).
A 640 50-60 ezerről indult, a 730 anno 110 ezerről, erre emlékszem. Nem egy ligának indult.A 730 mellett maximum a méret miatt döntenék.
-
zorzy4
addikt
Nekem a fekete 640 LTE nem ropog, teljesen passzentos a hátlap.
-
BobTail
őstag
válasz
ToniSoprano #2480 üzenetére
Itt van már pár: [link] (szerkesztett mellett ott van az eredeti is!)
-
ToniSoprano
addikt
válasz
BobTail #2479 üzenetére
640 XL-rel készült teszt fotókat teszel fel? Ez elég szemét dolog, hogy az XL méretbe tesznek bele jobb kamerát, az Iphone-t majmolva, bár a 640 kamerája is jól használható azért, várakozáson felüli lett.
szerk:_ Köszi a képeket makróban tényleg nagyon jó az XL, szépen utó lehetett dolgozni a képeket.
-
BobTail
őstag
Krumpli-burgonya...
nálam 640-640XL (színes hátlapokkal) rendben van minőségileg, és 640 és 735 közül én is inkább 640-et választanám.
-
ToniSoprano
addikt
Abban egyetértek, hogy a 735 jobban összerakottabb telefon. Hogy kijelzője jobb lenne abban nem, de ez kb. az IPS vs Amoled vita, én megnéztem egymás mellett a kettőt, nekem a 735 mesterségesnek, fakónak szürkésnek tűnt, viszont kicsit simábban görgetett.
"Én az XL mellett csak a kamera miatt döntöttem, ha a 73x-ben lett volna 10-15 MPX-es kamera, egyértelműen azt választottam volna..."
Az XL-nek majdnem 50%-kal nagyobb a kijelzője és mérete, ezek szerint elég rugalmas vagy a méretben, akkor meg miért nem jobb a nagyobb kijelzős telefon? -
zzola
titán
válasz
SpeedHUNGARY #2475 üzenetére
neked biztos egy kifaragott példányod van...Az én XL-em recseg-ropog, a kijelző felett és balra akkora a hézag a kijelzős és a ház között, hogy simán befér egy félbehajtott papírlap. Nyilván nem hasonlíthatom az Iphone-omhoz minőségben, de azért balgaság lenne azt kijelenteni, hogy olyan a feelingje, mintha egyben lenne...
Az összeszerelés minősége olyan, mint általában ebben a kategóriában, a 73x-nek van unibody feelingje minőség tekintetében... -
SpeedHUNGARY
aktív tag
A méret és a kijelző milyensége szubjektív kérdés. Ott az ízlés dönt. Ami az összeszerelést illeti: mint 640 XL tulaj ki merem jelenteni, hogy az olyan patentul van összerakva, minha unibody lenne, sehol egy hézag, nem recseg, nem ropog. A 640-ről szintén személyes tapasztalatból nyilatkozva pedig azt tudom elmondani, hogy a fekete és fehér hátlappal valóban érezni némi ropogást, illeszkedési problémát, de ez a narancs, valamint a cián hátlapokkal megszűnik és ugyanaz lesz rá is igaz, mint az XL-re.
-
zzola
titán
válasz
SpeedHUNGARY #2473 üzenetére
A 730-ban meg van értesítő led. A 640 és XL összeszerelésén érződik a gagyiság/olcsóság. Nyekereg az egész, míg a 730/735 legalább szépen néz ki, a kocka minimalista design miatt és jól is van összeszerelve + a kijelzője is jobb. Tehát azért van ami a két készülék mellett és ellen szól...
Én az XL mellett csak a kamera miatt döntöttem, ha a 73x-ben lett volna 10-15 MPX-es kamera, egyértelműen azt választottam volna... -
SpeedHUNGARY
aktív tag
Kb. az előlapi kamerában jobb. Ennyi. A hátlapi kamera simán hozza a 730 szintjét (tapasztalat), akksiban jobb a 640 (2200 mAh vs. 2500 mAh), na és végül pedig az egyik legfontosabb, hogy árát tekintve olcsóbb a 640. Arról meg nem is beszélve, hogy a Win10-et is első körben kapja majd meg. Szóval simán jobb (ésszerűbb) választás a 640. A glance screen-t meg majdnem kihagytam. Mert ugye a 640-ben az is van...
-
Sanya
nagyúr
válasz
ToniSoprano #2471 üzenetére
nekünk 640 (DS) van 8 megapixeles kamerával, de az is elég szép képeket. lő. Az xl meg mégszebbeket.
-
ToniSoprano
addikt
Akkor nézd meg az állatparkban benti kaméleonos képeket, meg a Kikában, meg este a Könyvesen készült képeket vegész élesek, meglepetésre sötétben is elég jól teljesít a 640, nekem ez volt a legnagyobb meglepetés.
A mobilarénás tesztekbena Lumia 735 pont ott lő katasztrófális teljesen értelmezhetetlen képeket. Szerintem ez a Carl Zeiss inkább csak egy marketing felirat lehet, vagy a teszteket rontották el.
-
tutis
őstag
válasz
ToniSoprano #2466 üzenetére
szerintem nappali fényben mindkettő jó képet csinál, a különbség a sötétebb, nem természetes fényű helyeken jöhet ki. Illetve a 640-nél nem értem az 1mpx-es előlapi kamerát, mennyibe került volna egy kicsit jobbat beletenni? 1-2 usd?
-
gemini
aktív tag
válasz
ToniSoprano #2464 üzenetére
A kijelző téma mindig egy szubjektív kérdés. Engem sosem érdekelt annyira a felbontása a készülékeknek. Nem Ful HD? Na és. Igaz én nem játszom és nem nézek rajta filmeket. Amire meg használom arra tökéletes a 640. A 735 kijelzője számomra is kicsit erőltetett. A 630-as kijelzőjét is szerettem, és mindaddig jobban is tetszett, míg be nem "kalibráltam" magamnak a 640-et.
Mobilarénás tesztfotók: Annál már csak a hozzátartozó leírás jobb, amikor valahonnan összeszedett szakkifejezések vannak mondatba foglalva. Nagyon tudományosan hangzanak, csak épen nem igazak az esetek többségében az adott képre.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #2466 üzenetére
Bocs azt akartam írni, hogy ezen tesztképek alapján a lumia 640 élesebb képeket lő a lumia 735-nél:
[lumia 640 teszt fotók]De a mobilarenás teszt nem mérvadó, úgyhogy tegyen valaki fel 730/730-tel készült képeket és látni lehet a különbséget.
-
ToniSoprano
addikt
Carl Zeiss ide vagy oda, mondjuk ezek a képek katasztrófálisak, életlenek, különösen az éjszakai fotók, bár a mobilarena tesztek nem mérvadóak, tudom: [link]
És azért a 640 kamera rossz alapbeállításokkal: [link]
Ezek még régi képek, amióta a Lumia Camera Betat használom javítottak valamit, élesebb képeket lő és kicsit jobbak, élénkebbek a színek nappali fénynél.Tegyen már valaki fel alapbeállításokkal a 735/730-tel készült képeket, hogy el lehessen dönteni mennyivel jobb, rosszabb.
-
tutis
őstag
válasz
SpeedHUNGARY #2461 üzenetére
jó, akkor átfogalmazom. Egyik paraméterében sem rosszabb, viszont több paraméterében jobb..Azért nem mindegy hogy 1mpx vs 5mpx, vagy carl zeiss optika vagy sem.
-
ToniSoprano
addikt
Én az árral, meg Amoled kijelzővel nem voltam kibékülve a 730-nál. Azért a fehér helyett inkább szürkés valami van csak az amolednél, ami pl.böngészésnél zavarja az olvashatóságot, a fehér legyen fehér!!!
A fekete tényleg szebb, de az meg tükröződik, ezért nem szeretem a feketét semmiben háttérként.
De egyénileg kell megnézni, összehasonlítgatni, kinek ez kinek az.
A 13,2 %-kal nagyobb kijelző sem elhanyagolható, a lekerekítés miatt szerintem jobb a 640-n fogása. (Pl. A 640 XL és 640 között 30%-a kijelző méretbeli különbség.) Plusz az ár is tényező lehet. Szóval szerintem nem annyira egyértelmű a történet.A 640-et inkább fehérben érdemes megvenni, jóval erősebb, keményebb, mint a fekete hátlap, én kékkel hasonlítottam össze, de kb ugyanaz lehet a fehér.
-
gemini
aktív tag
válasz
#31816946 #2458 üzenetére
Nálam csak a méret szólna a 735 mellett. Nincs túl nagy kezem, így a sima 640 is egy kicsit nagy nekem, de nem cserélném le egy 735-re, mert közben sokszor jól jön a nagyobb méret. A két formaterv egyaránt tetszik, hardverileg ugyanaz, fényképeket a 640-en is lő olyat amire szükségem van egy telefonon (más esetben meg van nálam tükrös gép). Eredetileg én is 735-öt szerettem volna, de most is a 640 mellett döntenék szerintem.
-
tutis
őstag
válasz
SpeedHUNGARY #2459 üzenetére
pedig a 735 jobb minden paraméterében, én tuti azt választanám
-
törölt tag
Melyik készüléket vennétek meg, ha csak 3.000 Ft az eltérés a kettő közt:
Lumia 640 vagy 735? -
zzola
titán
640 XL-el részt vesz valaki az Insider programban?
-
Gaga80
csendes tag
Sziasztok,
az OTG-t tudja? -
Na megjött a telefon. 640 xl ds lett, pedig nem irták a honlapon, de én Örülök neki. Eddig nagyon tetszik. Gyors, szép. A többit majd idővel. És fehér hátlappal kértem.
-
Mr. Nimbus
senior tag
-
buci868
csendes tag
Szevasztok
Kérnék egy kis segítséget , szeretnék venni egy 640 XL LTE -t kártyafüggetlent. Tudnátok mondani megbízható boltokat , honnan érdemes venni ; ahol adnak pl gyári garanciát ( ahol nem fogom megszíni ha valami gond lenne és gariztatni kéne) ...
Előre is köszönöm az infókat... -
galmat
aktív tag
válasz
Mr. Nimbus #2446 üzenetére
-
stefyY
őstag
Kezdek pánikolni. Nem tudom, honnan kellene narancssárga 640 XL DS-t vennem...
-
MarQs
senior tag
Microsoft Band, FitBit, vagy Xiaomi MiBand. Illetve, lehet akad még 1-2 megoldás, de eddig ezekkel találkoztam - amúgy, nem mintha bármelyiket is használnám.
A MiBand-hez egy lelkes "amatőr" fejleszti az alkalmazást, ami jelenleg publikus béta állapotban van (LINK), viszont ez szerezhető be a legolcsóbban. -
sysrq
őstag
A WP támogatja az okos-karkötőket? Használ valaki ilyet?
-
zorzy4
addikt
Szép nagy frissítés jött, de 640LTEre, de nem látok semmi változást.
-
andrás47
senior tag
válasz
ToniSoprano #2424 üzenetére
Biztosan letöltöttél valami lottót az áruházból,vagy ott kell a beállításoknála hangot kikapcsolni ,vagy törölni az egészet.
-
DeerDawe
tag
válasz
golyani #2373 üzenetére
Megérkezett a tok. Azt kell hogy mondjam, eddigi legjobb tokom!
Nagyon masszív, tökéletesen passzol a telefonra. És szerintem is olyan 1-1 mm a két része, úgy vélem anyagában színezett. Magáról a tokról tudok csak most képeket küldeni, holnap lesz nálam másik telefon, hogy a készüléken is lássad hogy illeszkedik.
-
ToniSoprano
addikt
Nekem időnként megjelenik ilyesmi, hogy skandináv lottó vásárlás riasztásként és jajjgat.
Nem tudja valaki hogy lehet kikapcsolni, mitől csinálhatja ezt? -
Zsolaf
addikt
Megválok a kicsikétől, asszem nem tudom megszokni a WP-t, feltettem a harverapróra.
-
ToniSoprano
addikt
Aktiváltam a skype perceket, azt írja, hogy "Előfizetése aktív" mégis ha elkezdek hívni egy mobil számat, azt írja, ki, hogy egyenlege lemerült. Mitől lehet? Bocs látom, csak vezetékes telefonokra érvényes, akkor ennyi.
-
golyani
őstag
Utána lestem ennek az office dolognak és jól értem, hogy ráérek aug 14-ig aktiválni a dolgot? Vagy meg kell csinálnom még ma?
-
zorzy4
addikt
válasz
CyberPunk666 #2417 üzenetére
És ha ez elmaradt, hogy lehet pótolni?
-
CyberPunk666
senior tag
Van benne és kell kalibrálni és ezt magától kellene megkérdeznie.
Nekem első indításnál feldobta, hogy kalibrálni kell és mozgassam nyolcas alakban.A drive még ezt sem igényli, az első mozdulatnál irányba ut állni, ahogy ismeri az előző és a mostani koordinátát, tudja, hogy merre mész.
-
zorzy4
addikt
válasz
CyberPunk666 #2413 üzenetére
És here drivenál? De amúgy sem akarja az igazságot sima térképnél sem. Kéne valahol kalibrálni? Vagy egyáltalán van iránytű a készülékben?
-
zorzy4
addikt
Az a problémám, hogy mikor betöltök egy térképet, és jelet talál, nem áll irányba. Mi lehet a gond?
-
sysrq
őstag
Wifi-t lehet csempéről ki be kapcsolni?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
dolfikavik #2403 üzenetére
Ha tutira akarsz menni, a nagyobb frissítések előtt nem árt, a kikapcs aksi ki, egy perccel később be dolgot megjátszani, legalábbis volt olyan frissítés aminél e nélkül furcsaságokat csinált.
-
gilfoyle
őstag
válasz
MoliPlayer, fizetős. A VLC ezt nem tudja és még butább is az előzőnél.
-
tutis
őstag
ha egy névhez 2 mobilszám van megadva, hogyan tudom kiválasztani melyikre akarok küldeni sms-t?
-
válasz
VLC?!
-
dolfikavik
csendes tag
No, úgy tűnik a hard reset mégiscsak hasznos volt. Elforgatás oké, és a zenéket is átnyomja már bluetoothon a kocsinak. Lehet hogy csak én voltam peches, de az azért elég gáz, hogy egy hard reset kellett ahhoz, hogy az előző szoftver maradékát eltüntesse.
Más. Tudtok olyan progit WP-re, amivel egy hálózati forrásból DLNA-n keresztül mkv fájlokat is le tudok játszani a telefonon? Smart Player-t használok avi-khoz, de ez nem viszi az mkv-t. Létezik egyáltalán ilyen?
-
gabancs
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A redmondi cég két új terméke 5 és 5,7 hüvelykes HD kijelzővel és Snapdragon 400 SoC-vel rendelkezik, de kamera és akku terén már nagyban különböznek.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest