-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfagyuri
tag
Igen de a doidon volt és sajnos a melóhelyem miatt elég fontos lenne mert szeretik letagadni azt amit mondanak.
És nem legálisan le lehet szedni valahonnan?
Mert sajnos nem én akarom rögzíteni és illegálisan használni de sajnos egy két ember miatt jó lenne,hogy na tessék ezt mondtad te paraszt. -
ToniSoprano
addikt
Automatikus javítást vedd ki, az hülyeség, csak a javaslatokat hagyd benne, kb 3-4 betű után feldobja a szót, akkor ki kell választani. Főleg hosszabb szavak esetén sokat lehet spórolni, nekem ezzel sokkal könnyebb az írás, ékezetekkel. Bár van pár szó amit nem ismer, de elég jól tanul így, mi az amit többet használsz és előre teszi a javaslatok közé.
-
Syl
nagyúr
>hiába van bekapcsolva, ha nem veszed figyelembe az ajánlásait nem történik semmi,
Én nem így tapasztalom.
Ha olyan szöveget írok be amit ő ismer és a javítósávban bold-ra vált a szó(*), nincs az az Isten, hogy lebeszéld róla. A múltkor ékezet nélkül írtam SMS-t. Hát azt a szenvedést én senkinek nem kívánom! Ezért felraktam az angol billentyűzetet javítás nélkül és amikor ékezet nélkül akarok írni, átváltok arra.* Hogy ez a szófelismerés milyen logika alapján történik, valószínűleg még a WP programozói sem tudják. Például az "en"-t kérdés nélkül kijavítja "én"-re, de az "es" soha nem lesz "és"
Pedig mindkét szót ismeri, meg is jelenik a sorban az első helyen.
Szóval jó ez a billentyűzet, de a szófelismerése, az automatikus javítása a fasorban sincs az Androidos Swype mellett.
-
ToniSoprano
addikt
+1 ja én is szeretem a jvaslatokat, elsősorban az ékezetek miatt használom, kijavítja a szavakat ékezetesre, én viszont a sima gépelést nem tudom megszokni, fura ,hogy az "A" betűvel kezdődő oszlop keskenyebb és elég magasak a betűk. Ilyenkor zavaró a navigációs sáv is mert feljebb kerülnek a betűk, mondjuk mostanában már inkább eltűntetem gépelésnél, így kényelmesebb a gépelés tényleg.
A WM10-ben lehet cserélni a virtuális billentyűt?
-
zorzy4
addikt
Másolgatnak. Az nem baj ha telefon is tárollja a neveket, de hadd döntsem el én mit akarok. A méretre meg ott van a 500ftért vehető átalakító. De jön a szép jövő, a sim nélküli mobilok. Pont a gsm szabadsága veszik majd így el, és ott tartunk majd ahol az NMT. De vannak akik ennek is tapsolnak. De ez nem ebbe a topikba tartozik.
Bocs az off ért. -
dewil666
őstag
Értem én csak korábban nem találkoztam ilyennel.
Viszont azt nem értem, hogy ennek cserélhető az akku egyszerűen és van ez a fajta védelem az előző Lumiák (pl.625) nem cserélhető egyszerűen az akku és nincs ilyen védelem.
Bíztos az MS találta ki újítás gyanánt?!
Szerintem akkor is kicsit túlzás hogy közel 4 óra a töltés idő. Ha 2 óra lenne akkor sem bírná kevesebb ideig az akku ez majdnem biztos -
MeSKA
aktív tag
Személyes tapasztalatom, hogy a MS Camera összeségében szebb képeket lő (színek élénkebbek), viszont látszik kicsit a Nokiáknál tapasztalható"elmosás". Mindezek mellett én ezzel fényképezek inkább. De ha kell a manual focus akkor pedig a Lumia Camera. Ezenkívül a HDR funkció és az acfelismerés csak a Lumia Camera-nál érhető el. Sok hasznát nem vettem nekik... (640LTE)
-
-
Tiramiska
csendes tag
Jah ez a garis téma, nettó geciség. Anno vettem egy fényképezőgépet Németben, elromlott aztán símán megcsináltatták MédiaMarktban... (Únión belül kutya kötelességük is) Múltkor néztem gsmvonalon a készüléket, s tök jó árak voltak. Erre ott figyel fent a magyarnyelvű csomagok felirat... WTF? Hát nem tudom, összel vettem egy tabletet Németben, az tudott Magyarul.
Ezek a Magyar készülékek.... -
StLui
veterán
Megvettem, 640XL LTE lett végül, mivel nekem a netto ár számít, és sokat kellett volna várni, 2 órát, a Partnero-ban, így lemondtam telefonon az ott megrendelt DS LTE változatot amikor megtudtam rendelni euronics-ban a sima LTE-t, és át is vettem hazafelé menet.
Úgy döntöttem a netto 53150-ért inkább a 2 év garit választom, és lemondok a DS-ről, a partneros 1 év bolti gari és 59000Ft-os, tulajdonképpeni netto ár ellenében (0% áfás számla).Partneros ember egyébként teljesen korrektül elmondott mindent ott a helyszínen mi miért mennyi, kértem is, hogy hozassa oda akkor a telefont, de a lemondáskor telefonban sem problémázott, korrekt volt. Ha egyből elhozhatom akkor valószínűleg megvettem volna tőle, de nem is volt módom 1,5-2 órát várni mire odahozzák a telefont, mert irodából rámtelefonáltak, mennem kellett vissza.
920-ból sim kivéve, átrakva, és már mindennel szinkronizálva is, amire nem gondoltam, hogy a 32 GB-os teló után itt csak 8GB van, és muszáj a memória kártya bele.
-
ToniSoprano
addikt
Mindkettő foglalatba megy a 3G, csak egyszerre egy kártyáról tudsz netezni, ezt ki kell választani. Ha kiteszed csempébe a Beállítások - > Mobilhálozat+ Sim kártya almenüt pontosan 3 kattintással át tudod állítani melyik kártyáról menjen a 3G net, ebből egy a sim kártya kiválasztása.
-
zzola
titán
[gyartoi-korlatozott-garancia] , sajnos az akkura csak fél év van...
-
zzola
titán
Ha a bolt bolti garanciával adja, te mehetsz a gyártóhoz, elzavar a francba. A bolti garisak ezért olcsóbbak!
Ezt nehéz megérteni, nem? Samsungnál is így van, ha nem az adott régióba szánt a készülék és nem a hivatalos vonalon lett beszerezve, akkor nyema garancia és nyema prémium garancia... -
Persze azóta nevet is változtattak, vajon miért...
Nem csak áfacsalással ügyeskednek bizonyos boltok. Kinti előfizetéses telefon, új szoftverrel, stb. És az 1 év az valóban annyi, mert ilyen EU-ból hozottakra csak annyi jár. És akkor is a saját szervizesük javítja, nem a hivatalos gyári. Egyszer megégettem magam, olvass utána, érdekes történetek vannak. Azt a 10-15e forintot meg majd elautózod, parkolójegyekre elköltöd mire visszakapod a pénzedet. Ha meg vered az asztalt, megjelenik az A8-cal a főnök és megkérdezi mi is a baj kiscsíra...
Sok egy bolt a pozitív értékelése? Ebből ne indulj ki, naponta írat a dolgozókkal jó véleményeket magukról.
A legolcsóbbat megkapod egy zacskóban töltő nélkül. Talán még magyar nyelv sincs benne.Nem minden bolt ilyen. Az egész olyan, mint az orosz rulett.
(A fentiek pedig mind csak kitalációk, nem a valóságot tükrözik, csak hasráütésszerűen találgatok, senkit sem vádolok semmivel. Gondolom érthető)
-
ToniSoprano
addikt
"Írtam, hogy LTE nélkül már semmiképpen nem vennék telefont, szerintem ma már aki használ a telón netet, annak értelmetlen lenne a csak 3G-t tudó."
Jó csak hülyeségeket ne irkáljál össze vissza, attól hogy Tré mobil függő vagy és az leszel halálodig, a többség nem ilyen szokott váltani. A 3G házózatot vidéken szinte egyátalán nem építette ki a Tré mobil, míg a Vodánál 98,4%-os, Telénél 90-93% közeli a lefedettség, ami azért annyira nem rossz.Szóval aki nem T-s, az azért még pár évig elég jól el egész el van a 3G-vel főleg, hogy mivel szinte mindenki ismerősöm közül dual simeset és jellemzően független telefont vesz. Szóval szerintem ez a Tré-s maradok, nem Tré-s maradok dolog eléggé részletkérés az emberek döntő többségének.
Az volt nekem is a baj, hogy dual simes LTE-s normális telóból nincs igazán választék, vagy túl nagy a felár. Pl. itt lehet kapni, [link], de 18 ezerrel drágább, mint amennyiért én vettem a 640 DS-t, a Edigitalnal és az expansysnak nincs magyarországi telephelye, bár azt mondják korrekten intézi a garanciát. XL-ben is van dualos LTE-s az expansyban, az is 18 ezerrel több mint a sima dual az MM-ben,ami nem kevés:[link] Ha így tesszük fel a kérdést megéri az LTE jelenleg a plusz 18 ezer Ft-ot?
És szerintem azért sem fogják egy ideig hanyagolni a 3G-t, mert ha hirtelen mindenki LTE-s lenne akkor baromira lealassulna az LTE-s hálózat, most jobban eloszlik a terhelés, ezt egy volt osztálytárs mondta aki vezető fejlesztő az Ericssonnál és pont ezzel a témakörrel foglalkozik. Ő mondta ezek a 3-5-20 GB-os havi korlátok meg elég sokáig lesznek még, mert különben nagyon lelassulna a mobilnet az LTE hálózat, ha korlát nem lenne, és ahogy egyre több ember tér át az LTE-re az is lassulni fog...
Ezért van az, hogy pl. a Telekomnál a 8 GB-os táblagépes csomagban (ahol nincs letiltva a VOIP szolgáltatás pl. Skype, VIBER ) és a díja nem kevés 4300 Ft/hó, még ott is 30 Mbit/s-re van korlátozva maximális letöltési sebbeség, a 20 Gb-os csomagban érhető csak el az LTE 150 Mbit/s sebesség. [link]
És mit is írnak a garantált sávszélességre a legnagyobb 30GB-os csomag esetén, aminek a havi díja közel 10 ezer Ft.: 150 Mbit/s garantált az esetek 100%-ában 0 Mbit/s.
-
ToniSoprano
addikt
A Tré tényleg 2 éve teljesen leállította a 3G-t, valami 60%-os a lefedettségük, de a Vodafone-nál 98,4%-os a 3G lefedettség, én Telenoros vagyok ott is nagyon jó 90% feletti.
Ha 2 Gb-os havi kereted van, és az LTE maximális 150M/bit/s-et kihasználnád és csak letöltésre akkor pontosan 1 perc 53 másodperc alatt felhasználnád a havi kereted és utána maradna a lassú letöltés asszem 64 Kbit/s.
És tegyük hozzá a szolgáltató az LTE esetében is 0 azaz 0 Mbit/sgarantál a szerződésben, a 150 Mbit/s elméleti sebesség ami függ a leterhetlségtől.Ez az LTE szerintem parasztvakítás, amíg 5-10 GB-os csomagok vannak vicc az egész szerintem. A TRÉ nem épített ki a 3G-t mert spórolt vagy nem volt frekvenciája, de attól még a többi tök jól kiépítette a 3G hálózatot. Ezzel én is sokat szívtam, mert azt hittem mindenben ők az elsők, amióta Telenornál van a netem ég és föld a különbség 3G-ben.
A 4G, 3G helyett szerintem elég fontos a válaszidő ping, azaz egy kérésre mennyi idő alatt érkezik válasz, mert az internetes használat során nagyon kis adatcsomagokat kérünk egyszerre. A sebesség, sávszélesség inkább film letöltsénél ilyesminél fontos igazán.
-
janeszgol
félisten
Edigital, MM, Tesco. Ilyen helyeken vedd. Oké drága, 75 ezer azt hiszem az Edigitalban, de nem érdemes spórolni rajta. Jól jön az a 2 év gari. Persze ne keljen, de megnyugtató, ha van.
Én is már csak LTE-s telefonokat vagyok hajlandó venni, de van sima 3G-s is még. (Lehet eladom azokat.)
De! Ha netán külföldre mész, ott sokkal jobban kidolgozott 3G-s hálózat van, melyet nem fognak lekapcsolni ma. De holnap sem. Az igaz, hogy a Trékom csak a 4G-vel foglalkozik. Szóval ha Magyarországon fixen ott leszel, akkor minden képpen LTE-s telód legyen.Én azt mondm, ha van kb 60 ezred, tedd hozzá azt a 15-öt most, és add el a 920-ad. Meg is lett a különbözet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest