Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
válasz
ToniSoprano #2799 üzenetére
Én is ezt írtam, hogy hosszabb távon ez a csili-vili kijelző fárasztja a szemem. De sokkal jobb a kijelzője. Pl vidd ki mindkettőt napfényes időben. Jobb a betekintési szöge. És mivel nem a legrosszabb Samoled van benne (mint az S3 Miniben, vagy a ma megjelenő alsós Samsungokban), bizony hiába kevesebb ppi-ból áll, szerintem jobb a kijelzője.
Sosem állítottam, hogy szar a Lumia 640 és nem is fogom.Nem minden a ppi. Ott az Xperia Z. 441ppi, jó nem? Mégis jobb ránézni egy LG L9 2-re (312 ppi).
-
ToniSoprano
addikt
válasz
janeszgol #2797 üzenetére
Ezen a kijelző dolgon kicsit vitatkoznék érdemes élőben megnézni. Mondjuk a 640 betekintési szöge lehetne jobb, de nekem pl. nővérem S4 mini kijelzője ami hasonló felbontású mint az A3-é nem tetszik, fura, fárasztó használni és nem azért mert kicsit. De a kijelzőt úgyis személyesen érdemesebb megnézni, mert az kicsit szubjektív kinek mi tetszik.
-
janeszgol
félisten
Sok a hibás A3? Lehet, nem tudom. De azt tudom, mint WP-fan (nem sokára ex WP-fan), hogy a nokiáknak magas a selejtarányuk. Úgy mondom, hogy nekem még rossz Nokiám nem volt (610, 710, 5db 520, 620, 2db 630, 640, 920, 625). Nézz bele a fórumaiban, rossz eszközök tömkellege. És ez nem kategória függő: rahedli 930, anno 925, ami rossz volt (jack, ferde kijelző, kamera).
-
janeszgol
félisten
válasz
maroskah #2780 üzenetére
Ha eddig Samsungjaid voltak Androiddal, akkor maradj is ott. Az app hiány valóban bántó lehet annak, aki sűrűn használja az Playt. (Engem annyira nem érdekel.) A Samsunggal egy gond van, kell neki a 3 giga ram. Volt a kezemben 1,5 gigás Samsu (S4 Mini, S3 Neo). Lassúak voltak sajnos. Jó, ha "kiheréled", talán jobb lesz. Igaz a WP is gondolkodós (fícsőr?).
A kamerája nem jobb az A3-nak, mint a 640-nek. Az A3 kijelzője szebb (hiába kisebb a ppi száma), jobban olvasható. Igaz hosszú távon az én szememet fárasztja ez a színkavalkád, de állítható ugye.
Nekem a Lumia 640 hangminősége tetszik. Ezt az A3-ban nem néztem meg.Ha nem sűrgős, várd meg a w10-et és utána dönts. Ha sűrgős, Galaxy A3-at mondanám. De ez az én véleményem.
A többiektől kérdezem. Miért jó ennyire a Symbian? Már nem egyszer olvastam, hogy az volt a legjobb, Symbian így, Symbian úgy. Elárulja valaki? (Én S40-ről - Nokia 5310 - váltottam iOS-re - iPod Touch 1G, majd iPhone 3G stb, szóval nem sokat tudok róla.)
-
ToniSoprano
addikt
Én sem utáltam a symbiant, én a c5-03-at céges, hívogatós telefonként most is használom 4-7 napot kibír net nélkül+ Mp3 lejátszás. Nagyon szeretem, hogy már akkor kimondta a hívó fél nevét, amit simána beállítások között kellett csak bekapcsolni. De baromi lassú, bár lehet a hardverek miatt volt inkább.
minolta5 ez a samus állításod tényleg elég nagy provokáció, jó telókat gyártanak, a kamerájuk mindig is a legjobbak között volt még alsó kategóriában is. Inkább a formaviláguk elég fura, nekem elég sokáig nem tetszettek a samu telefonok, most van pár ami tetszik, de a Huawei formavilága szerintem jobban eltalált.
Pl. az A3 egész normális telefon formára.
-
zzola
titán
Ezt te állapítottad meg, vagy van statisztikád? Lehet sok a hibás Samsung, de ugye ez a cég a világ legnagyobbika most. Nagy számok törvénye...
A Noki/MS sehol sincsen, a Xiaomi pl. több készüléket ad el, mint az MS és Sony összesen.Idei Q1, MS-t nem látom...Samsung 82 millió készüléket adott el.
-
zorzy4
addikt
Kösz, szoktam is használni a 808ast sokszor.
Na visszatérve a témához. Az iránytű nálam sem jó. De félek, "hogy ez nem bug, hanem feature". -
-
Black$taR
tag
Nem akarok senkit önérzetében megsérteni (távol álljon tőlem) de ez a topik a Lumia 640 és 640XL-ről szól és nem arról, hogy az Android vagy a WP vagy IOS, BlackBerry a jobb választás. Sorry.
-
samu2062
senior tag
-
zorzy4
addikt
válasz
maroskah #2780 üzenetére
A wpnél nagyon sok a megkötés, az értelmetlen baromság. Lásd nem rezeg csörög egyszerre, nem lehet a sim neveket használni, oda menteni stb. De maga a rendszer stabilabb gördülékenyebb, olyan mintha együtt élne a telefonnal. Alkalmazás is van minden ami kell, híresztelésekkel ellentétbe.
Az android jobban hasonlít egy klasszikus telefonra, ezért jobb a kezelhetősége beállításai, de ezt tudod te is.
A lumiák prémium minőséget képviselnek hardver terén, a samu viszont ipari hulladék, és mégis minden marha azt veszi. -
maroskah
aktív tag
Sziasztok!
A MS Lumia 640 és Samsung Galaxy A3 között gondolkodom, na most eddig Samsung párti voltam, még mindig az a kecsegtetőbb számomra, na meg a Lumiától egy kicsit félek is, szóval mit gondoltok?
Telenornál a Lumia 640 a legjobb WP, ami jelenleg kapható, szóval WP terén nem nagyon tudok válogatni. Droid terén már annál inkább, de ott is az A3 lehet a befutó.Szóval mit gondoltok? Tapasztalatokat, előnyöket, hátrányokat tudnátok írni? Miért lenne jobb választás a WP, mint az android? Eddig nem tudtak meggyőzni róla, hogy jobb lenne. Az ára viszont a Lumiának verhetetlen.
-
Gusztáv
addikt
válasz
krizoli #2761 üzenetére
A telefon hardvere vajon meddig fogja bírni? (mert láttam hogy már a 3GB RAM is terveben van, de hogy az mennyire hat ki később a jelenlegi készülékekre WP-nél azt nem tudom)
A WP-nél egyszerű a matek, a kijelzőtől függ HD-ig 1GB, FHD 2 GB, QHD 3 GB. Mivel a 930-on és a 1520-on kívül minden WP-s telefonban max S400 szintű SOC van, így a Win 10 is szépen el fog ketyegni ezen a hardveren. Már most a 10149-óta a rendszer sebessége rendben van, csak van még pár renitens app, amin van mit csiszolni (pl a Store).WP 10 bejövetelével mennyi az esély arra, hogy kicsit bővítenek az áruház tartalmain, és minőségein?
Szerintem jók az esélyek, ha a Win 10 gyorsan terjed desktopon (amire minden esély megvan), akkor az Universal app gyártás is fel fog pörögni, plusz iOS és Androidról is remélhetőleg sok alkalmazást fognak portolni az új fejlesztőkészletekkel.Valamint régebben említettek nekem néhány feature-t ami WP10-nél lesz elérhető. Volt valami continuum amire azt mondták nekem hogy csak 5" felett lesz, és hogy 5"-ra nem, ez mennyire igaz? Ellenben hogy mi a többi ilyen azokra sajnos nem emlékszem.
Pillanatnyi állás szerint a Continuum-hoz új hardver kell, és jó eséllyel az elején csak a csúcskategória privilégiuma lesz. -
-
WindyJoe
aktív tag
válasz
WindyJoe #2501 üzenetére
Akinek az iránytűvel lenne gondja:
Úgy néz ki automatikusan kalibrálja magának. Ha elállítódna, akkor valahol nyílt térben, ahol nincs semmi mágnesesség, elindítod valamelyik progit, ami használjaaz iránytűt, pl here-t és 8-as alakban mozgatod a telót, úgy ahogy 1. kalibrálásnál kellett. (Fejjel lefelé is álljon ahogy körbe-körbe mozgatod, ne csak mint egy tepsit, amiben víz van... (: )
Remélem segít nektek is a módszer... -
válasz
ToniSoprano #2772 üzenetére
Én sem tudtam, hogy van, de utána néztem, mert nekem ilyen csomag kellett, mert külföldre megyek dolgozni és az itthonikkal kellene tartani a kapcsolatot.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Sub-ZeRo #2770 üzenetére
Jaja tök jó csomag, tényleg jó, hogy Európán belül bárhol felhasználható a mobilinternet ezt nem is tudtam van ilyen. Mondjuk a 10 ezer Ft havidíjas Red Basic EU-ban még csak 500 MB van ami nagyon-nagyon kevés, én erről írtam. A 2 GB sem sok, de azért az már egész sok mindenre használható.
-
válasz
ToniSoprano #2769 üzenetére
Vodafone red médium, 11990 Ft, 2 gigabájt internettel, korlátlan beszélgetés és sms. Külföld belföld játszik, roaming nincs... 😉
-
ToniSoprano
addikt
válasz
scream24 #2768 üzenetére
Jaja én is ezt magyarázom. Ilyen helyen, mint Magyarország, ahol 10-12 ezres előfizetések mellé is 500 MB-os internetkeretet adnak, ami vicc kategóriába tartozik, nem a letöltési sebesség a legnagyobb probléma. Főleg úgy, hogy ha beszélgetős kártya/elfőzetés mellett neten le is tiltják a VOIP szolgáltatásokat 2 szolgáltatónál. Így csak kb. félig lehet használni a netet, ami nagyon nagy gáz.
Legjobb megoldás erre az APN net kártya, de ez csak dual simmel oldható meg, de így jóval olcsóbb a net is.
-
okoska74
senior tag
válasz
krizoli #2761 üzenetére
- Mennyi az esély arra hogy a július közepén vásárolt terméknél is aktiválhatók a bónuszok?
Én szerdán vetten a 640 Lte -t és csütörtökön regelve megadta mind a három bónuszt.
- Mivel sokat filmezek, így nélkülözhetetlen egy olyan lejátszó, ami mindent, mindenféle kódolásban, felirattal (akár ha mellékelve van) rendesen le tud kezelni. Létezik jelenleg ilyen?
A Moliplayer szerintem a legjobb de majd kijavítanak a többiek ha tévedek. [link]
-
krizoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni WP fronton nagyjából minden tekintetben. Behalt végleg a DHD-m így készülékváltásra adtam a fejem. Nincs kedvem megint ~100k-t kiadni egy droidért (amilyenek a mostani telók 2-3 év azt csere úgy is), ezért nézelődtem WP-t (meg a stabil rendszer végett is). Ahogy láttam nagyjából vannak a lumiák és kész. Itt láttam 830-at (tetszetős, de leginkább sufni gsm-ek árulják olcsón, én meg most inkább biztosra mennék), de azt hamar elvetettem. Viszont a Telenornál a 640-est (51k) és a 735-öst (53k) is árulják még, így inkább ezek felé hajlok. Látom hogy hogy a hw azonos, leginkább csak a képernyő tér el. (Olvastam a fórumot, tudom többen is kérdeztek már hasonlóakat) Ezért is nehéz a döntés, bár eddig a 640 tetszetős, de még úgy is tervezem majd személyesen megnézni őket.
A lényegi kérdések (és ha isszonyatosan nagy butaságot kérdezek, kérlek ne kövezzetek meg, rég vettem telefont és az se WP volt):
- Ha szolgáltatónál veszem, akkor a garanciával semmi problémám nem lehet, jól gondolom?
- Mennyi az esély arra hogy a július közepén vásárolt terméknél is aktiválhatók a bónuszok?
- Nem tudom WP-nél mennyire lehet gond a headseteknél, ezért inkább megkérdem, hogy az Ozone Oxygen fülest befogadná-e a telefon?
- A telefon hardvere vajon meddig fogja bírni? (mert láttam hogy már a 3GB RAM is terveben van, de hogy az mennyire hat ki később a jelenlegi készülékekre WP-nél azt nem tudom)
- WP 10 bejövetelével mennyi az esély arra, hogy kicsit bővítenek az áruház tartalmain, és minőségein?
- Mivel sokat filmezek, így nélkülözhetetlen egy olyan lejátszó, ami mindent, mindenféle kódolásban, felirattal (akár ha mellékelve van) rendesen le tud kezelni. Létezik jelenleg ilyen? (ugyan ez a kérdés zenére kiterjesztve)
- Olvastam hogy a rezgése az gyenge. Ennek ellenére azért érzékelhető ha zsebben van?
- Valamint régebben említettek nekem néhány feature-t ami WP10-nél lesz elérhető. Volt valami continuum amire azt mondták nekem hogy csak 5" felett lesz, és hogy 5"-ra nem, ez mennyire igaz? Ellenben hogy mi a többi ilyen azokra sajnos nem emlékszem.Hirtelen ennyi jut eszembe.
A válaszokat előre is köszi, valamint bocsánat a hosszú szövegért. -
JamesFinn
senior tag
válasz
ToniSoprano #2759 üzenetére
Én egy Acer Iconia W1-810-es w8.1-es tabletet használok. Májusban vettem a MM-ban 46e huf-ért. Nekem bőven megfelel.
-
ToniSoprano
addikt
Az a kérdésem, hogy az XL-t mennyire fárasztó egy kézzel használni, pl sokat használom igy, ezt is egykezesen gépelem. Zsebben menyire zavaró, nézegettemaz MM-ben, de nem tudtam eldönteni, mert rajta van hátuljána csatlakozó. Most 640 van a tablet elromlott. A választás vagy XL-re csere vagy 7-8 colos wp tablet. Milyen wp tabletet ajánlotok? Pl. Modecom 825-ről hallottatok valamit, most 30-ért vam ? Vagy ez a kategória felejtős?
Más a fényerő a napon időnként gondol olyat hogy leveszi magát nagyon, még ha nem automatikusan van akkor is mitől lehet? Egyszer gondolja magát és visszaáll másnak is csinálja? -
scream24
senior tag
Üdv.
Egy kérdés felétek, már aki használja a facebook messangert. Miért van az, hogy hiába kapcsolom ki a rezgést, akkor is rezeg mint a disznó, ha üzenet jön? Rohadt idegesítő este és tök felesleges is. Vagy én vagyok béna, vagy ez ilyen?
És egy kis összegzés igy egy hét távlatából. A telcsit egyszerre használom magyar és osztrák kártyával egyszerre, magyar és osztrák földön egyaránt. Soha nem dobott le egyik hálózatról sem, a net vígan megy mindkét kártyával stabilan.
A telefon összességében jó. Egyszer fagyott le csontra mikor leszedtem egy youtube alkalmazást, na az kicsinálta.
Töröltem is melegében. Akku stabilan egy jó nap. Bár én használom rendesen.
-
mtm800
senior tag
A háttérben futó alkalmazások módosítása nálam sem megy....majd a legközelebbiben.Email....most épp jött hanggal és számjelzéssel is, de azt már kezdem megszokni ,hogy időszakosan jó avagy nem.Az viszont bíztató ,hogy már az opció szerint ki lehet tenni a záróképernyő gyors állapotára az outlook postát és az időjárást....no majd meglátjuk...későre jár és lehet hogy matekozik még a háttérben is.Holnap többet tudunk
-
galmat
aktív tag
Megjelent a legújabb build a Windows Insiders Fast Ring-ben lévők számára!
Ez pedig a Windows 10 Mobile 10166-os build. Az előző a 10149 volt ugye. Sok apró grafikai javítás, teljesítménybeli csiszolás történt, minden kicsit stabilabb és jobb.
Kezd alakulni a rendszer, és majd most fog igazán beindulni, hogy az asztali W10 megjelenik, sokkal több figyelmet kap a mobilos változat is végre.A 10149 ismert bug-jai voltak:
- Nem működött a Health and Fitness app, nem számolta a lépéseket, újratelepíteni nem lehetett a Store-ból
- Nem érkeztek email értesítések
- Nem működött a Háttérben futtatható alkalmazások menüpont a Beállításokban
- Sok grafikai bug, eltérő színek, fura gombok, stb.
- Beépített Térképek alkalmazással a navigáció 10-15 percenként megfagyott, leállt
- Az Áruház (beta) iszonyat lassú módon telepítette az alkalmazásokat, már ha tudta, Here Drive+ meg Here Maps a világért nem tudott frissülni, meg amúgy is, sok alkalmazás nem volt telepíthetőMeglátjuk, javították-e már ezeket.
-
putyesz
csendes tag
Sziasztok,
Szeretem a telefont, mert a Szamszung után mindenhol van térerő, de a böngésző egy nagy szar.
Úgy tudok netezni, ha a második kártyát ami egy román vodafonos kikapcsolom. Újabban viszont a laptopnak jól átadja a netet, de a telefonon egyszerűen nem tölti be az oldalakat, szar és fos. Van jobb böngésző?? -
BobTail
őstag
válasz
sokom94 #2744 üzenetére
A .nar fájlban tárolja a 2 vagy 3 fotót, és szerkesztésből onnan nyitja meg (total commanderben ha megnyitom a fájlt, akkor mint egy tömörített fájlban, benne van a 2 vagy 3 fotó). Ha törlöd, akkor nem tudod módosítani a HDR-t / flash-noflash-t. Galériában a .jpg fájlt látod, nem a .nar-t.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
sokom94 #2744 üzenetére
Ezeket elég és minden mást, pl. progikat egyszerűen át tudod másolni SD-re, ha veszel, és utána hogy az SD legyen az alapértelmezett hely, azt is be lehet állítani. A HDR-es dologot nem nagyon tudom, de szerintem ha törlöd akkor is az eredeti kép megmarad, valahol azt is be lehet állítani asszem, hogy nem mentse az összes képet eredetiben.
-
sokom94
csendes tag
A héten fotózgattam és hát megtelt a 8GB.
És nézegettem gépen hogy melyik képet hova rakjam stb. A lényeg, hogy ha jól gondolom a HDR móddal a kb 2 MB-os fotó mellé egy 4-8MB .NAR kiterjesztésű fájlt is rendel. Sejtem, hogy mikor telefonon megnyitom a képet és utólagos munkával még kiélesedik a kép, az emiatt van. Vagy nem is tudom. De a PC ezt nem kezeli le... így mi értelme?!Másrészt meg elcseszem a minőséget/a képeket, ha ezeket törlöm?
Legalább, ha gépen áthelyezem a fotókat SD-re akkor azok a fájlok ott is üzemelnek?
Meg, ha törlök egy fotót ezt nem hagyja ott szemétként, igaz?! -
sysrq
őstag
-
kutjaaa
tag
Sziasztok,
Tud valaki valamilyen infót arról, hogy milyen füles az amit most adnak a telenornál ajándékba? Az érdekelne, hogy vállalható-e vagy kapásból vegyek mellé egy normálisat?
Üdv,
Kutjaaa -
soldi3r
veterán
Ujabb kerdes:
Beallitasok/Office/Office 365. Kell ide kulon regisztracio valahol? Nem tudok belepni a ....@outlook.com cimemmel. Illetve a Skype hivast hol tudom regisztralni?(#2739) obga, Ezt 3.5"-ig irjak.
-
Ranbo
tag
sziasztok,
nincs valakinek infója, hogy a magenta színű szolgáltatónál mikor kerül a kínálatba a 640-es?
itt már megemlítik a 640 LTE-t (ez már egy ideje fent van):
http://www.telekom.hu/mobil/4g_sim_kartyak
kékeknél, pirosaknál már rég polcon van, nem értem mivel tötyörögnek ennyit.
köszi
-
okoska74
senior tag
Sikerült regisztrálnom az Office 360 -at. ( Csak internet explorer -el működik az aktiválás! ) Kaptam mellé 100Gb One drive tárhelyet is.
De a Skype 60 perc nem működik. Azt írja, hogy nincs kreditem a híváshoz.
Pedig elvileg aktiváltam a Skype 60 percet is.
-
bali73
tag
Tud valaki egy jó könyvolvasó programot?
-
gilfoyle
őstag
640XL-hez használ valaki autós tartót? És milyent?
Mert a speedshopnál akciós Nokia CR-123-ba nem fér bele a fórumok szerint... -
MarQs
senior tag
Próbáld ki úgy, hogy belső tárhelyre csinálsz egy videót - mondjuk egy beállítás+újraindítás után. Ha megszűnik a jelenség, akkor a kártya a gyenge láncszem!
Memóriakártyákból class6 a minimum, amit ajánlanak WP-hez, az optimális választás pedig class10 - igaz, ez főleg kártyára telepített appok esetén kritérium főleg. Érdemes megbízható forrásból, hivatalos csatornán keresztül (bolt) intézni a vásárlást! A Vatera/Ebay nem sorolandó ide... -
8kati
csendes tag
válasz
Giovan! #2636 üzenetére
Nekem is belassul
Class 4 em van benne 16 GB os .
Ráadásul én még küzdök azzal is ,h ledob a mobil hálózatról, most 2 G vagyok azzal próbálom! Természetesen sim el nincs gond az zsír új ,pont ezért lecseréltettem hátha ... Lehet a 2 karis telók betegsége , többektől hallottam más márkájú dualos okon... Mérges vagyok , már nem szeretem a telót
Ezzel ,hogy is fogom tudni visszaküldeni a szervizbe, h van térerőm, de közben nem érnek el, meg néha akad a videó ... hmmmm
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Gusztáv #2723 üzenetére
Ez azért, jó, mert ha a boltnak kiterjedt hálózata van és a szerviz mondjuk az adott városban nincsen, akkor nem kell pl. Pestre jönni, hanem ők ingyenesen intézik. Ez így olcsóbb, bár kicsit hosszabb, és Pesten ezért mondják, hogy egyszerűbb közvetlen szervizbe vinni a kütyüt, mert így rövidebb, plusz a szervizessel is tudsz beszélni, közvetlenül megmutatni a hibát.
-
Gusztáv
addikt
válasz
#90000640 #2712 üzenetére
A forgalmazót arra kötelezi a törvény, hogy foglalkozzon a garanciális problémáddal, nem hajthat el azzal, hogy vidd márkaszervizbe. A garanciális ügyintézést, elbírálást, javítást továbbra is a gyártó, vagy az általa megbízott szerviz végzi, a forgalmazó csak átveszi a hibás eszközt és továbbítja.
Pl én is vittem már vissza Panasonic fényképezőgépet Edigitalba, ott nagyon korrektül tájékoztattak, hogy márkaszerviz javítja, és ha oda viszem jóval rövidebb idő alatt megvan. De nekem nem esett útba, meg nem is volt sürgős, így ők intézték az egészet (volt is kb 1 hónap). -
tutis
őstag
válasz
FksOriginal #2720 üzenetére
-
japy
őstag
válasz
FksOriginal #2720 üzenetére
Az 535-ön nincs is glance tehát lezárt telefonnál nincs semmi kijelzés! Valamit te nagyon benéztél!
-
FksOriginal
újonc
Ha minden igaz szombaton büszke tulaja leszek eme készüléknek. Márpedig minden igaz.
Lenne egy pár dolog amit tudni szeretnék.
Az 535-ön láttam a vodánál, hogy ki volt rakva a lezárt telefonra az idő mellé az időjárás is. Ezt meg lehet oldani a 640-en is?
A hátlapra sokan panaszkodtok, de nekem az lényegtelen mert ígyis-úgyis veszek tokot, ti milyen tokot ajánlanátok hozzá? Flip tokon kívül.
Van olyan app ami vakuval jelzi az értesítéseket meg a hívást?
Még szombatig kérdezősködni fogok mert még WP szűz vagyok. Bár annyira nem idegen a rendszer mert az ismerősöm 920-asát és a másik ismerősöm 1320-asát nyomogattam már párszor és azért is döntöttem a WP mellett mert nekem egyáltalán nem furcsák a csempék még úgy se, hogy most androidot használok. -
sysrq
őstag
-
okoska74
senior tag
Sziasztok!
Ma, boldog tulajdonosa lettem egy Lumia 640 Lte -nek.
Egy gondom van csak vele, mégpedig, hogy bármilyen zseblámpa alkalmazást töltök le egyik sem kapcsolja be a vakut. Fényképező alatt működik a vaku.Tudnátok ajánlani olyan appot amivel lehetne zseblámpaként használni a vakut?
Előre is köszönöm.
-
gyuri2008
veterán
A csempe animációt kibírom kapcsolni valahol?
-
Gusztáv
addikt
válasz
#90000640 #2710 üzenetére
Pedig olyan, hogy garancia, tényleg nem létezik. Van a jótállás és a szavatosság. A jótállás alatt a gyártó van kötelezve, hogy bizonyítsa a hiba a nem rendeltetés szerinti használat miatt keletkezett. A szavatosság alatt a dolog megfordul, a vásárlónak kell bizonyítani, hogy a hiba már a vásárláskor fennállt. A jótállás törvény szerint 12 hónap, ennél a gyártó önként vállalhat hosszabb jótállást (a maga által meghatározott feltételek szerint), de az első 12 hónapban mindenképp a törvény által biztosított feltételek az érvényesek.
Tehát konkrétan a Lumia telefonoknál az eső 12 hónapban a törvény szerinti jótállási szabályokat kell alkalmazni, utána a linkelt korlátozott gyártói garancia:Ez a Korlátozott garancia kiegészíti és nem befolyásolja azokat a jogokat, amelyeket Önnek a fogyasztási termékek értékesítésére vonatkozó nemzeti jogszabályok biztosítanak.
-
törölt tag
Nyugalom, ne idegeskedj, a kukacok amúgy sem kompenzálnak semmit.
Ki mondta, hogy ED-s a gari papír? Mert, én azt írtam, h nekem is olyan van ( mint a képen)
Btw, a gari papír lehet forgalmazó sajátja is, pl Telekom.
A linked specifikus: FIGYELEM! Ez a Korlátozott garancia a „Nokia”, a „Lumia” és az „Asha” márkanéven értékesített termékekre, valamint az azokhoz kapcsolódó tartozékokra vonatkozik. Ha bármilyen ellentmondás mutatkozik az itt feltüntetett használati feltételek és a termék értékesítési csomagjában található dokumentáció között, akkor az értékesítési csomagban található használati feltételek élveznek elsőbbséget
A törvény a forgalmazót ugyanúgy kötelezi a jótállásra. [link] Ez ugyanaz a törvény, amit te is írtál. Ez van abba a gari jegybe, ha megnézed, mindenhol a vallakozó szó van feltűntetve, nem a gyártó. Azaz ez a forgalmazó irányában érvényesíthető jogaidat írja le!
-
gyuri2008
veterán
Ezt nem értem, milyen tárhelyet?
A kamera app ra gondolsz? -
gyuri2008
veterán
Hogyan kell beállítani azt,hogy az sd kártyára mentse a képeket amit fotózok?
-
samu2062
senior tag
válasz
GordonSamway #2662 üzenetére
A térképeket nem lehet sd kártyára menteni.
Azok minden esetben a telefon memóriájába kerülnek. -
zzola
titán
válasz
#90000640 #2701 üzenetére
Értem!
Akkor most jól vésd a fejedbe, mielőtt ezt a b@romságot máshova is beírod!
Itt tisztán és világosan le van írva, hogy a jótállás 24 hónap a készülékre, 12 hónap a tartozékokra és 6 hónap az akkumulátorra!A jótállás fogalmát a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 248. § szabályozza. A jótállás és a garancia fogalma ugyanazt jelenti, azonban a törvényi, jogi közegben a jótállás használatos, míg a köznapi nyelv inkább a garanciát használja.
Jótállás:
-Szerződést biztosító mellékkötelezettség, amely alapja a felek közötti szerződés (vagy reklám) vagy jogszabály (ez a kötelező jótállás esete, nem minden ország jogrendjében létezik, de nálunk igen) lehet, tehát nem minden esetben van ilyen felelőssége a kötelezettnek. Fontos tudni, hogy a jótállás nem azonos a szavatossággal.Garancia:
A fentiekkel szemben nem jogi fogalom. A köznyelvben többek között a jótállás szinonimájaként használatos.Te a jótállást kevered a szavatossággal!
A jótállási jegyet az MS adja és nem az Edigital! Az Edigitalos nem is így néz ki, az egy színes, narancssárga feliratú keményebb papírból van. Egyszerűen el van írva...
-
törölt tag
Az, hogy ők a forgalmazók, a jótállás a forgalmazókra is vonatkozik. A jótállás meg nem ugyanaz, mint a garancia, A jótállás csak arra vonatkozik, hogy a forgalmazó - EDigital, stb - szavatolja, hogy a termék legalább egy évig működni fog, ha tetszik neki, ha nem.
Nekem is ez van a MS gari levelen, de az ott nem gari, hanem JÓTÁLLÁS!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A redmondi cég két új terméke 5 és 5,7 hüvelykes HD kijelzővel és Snapdragon 400 SoC-vel rendelkezik, de kamera és akku terén már nagyban különböznek.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest