- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
1. 8.1 alatt csinálj HR-t, de a telefonról ments le mindent, mert az alaphelyzetbe állítás funkció, az utolsó szálig mindent legyalul a készülék belső tárhelyéről.
Beállítások - névjegy - alaphelyzetbe állítás. Az SD kártyát ne pipáld be! A ti esetetekben, vagyis W10-ről, RECOVERY TOOL-lal állítjátok vissza 8.1-re, HR itt már nem kell. Letöltés
2. Ha a készülék újraindult és felállt a rendszer, utána új készülékként az alapvető dolgokat állítsd be.
Az egyik a Wifi, a másik az Microsoft fiókód, hogy be tudj lépni az áruházba.
3. Letöltöd az Upgrade Advisor programot.
4.Majd utána indítod is az upgrade advisor-t, miután az ki fogja írni, hogy van frissítés...bla bla bla
5.Ezután a TELEFONBEÁLLÍTÁSOK - FRISSÍTÉS-hez navigálsz, ott pedig rányomsz a keresésre!
6.Elkezdi letölteni a W10 OS-t, ha telepítette, akkor kérni fogja az újraindítást.
7.Fogaskerekeket látsz egy jó darabig.
8. Ha felállt a kész rendszer, akkor ez még a 107-es verzió, majd a 5-dik ponttól megismétled az egészet, MINDEN MÁS LÉNYEGTELEN! amikor már a végleges 164-et fogja letölteni és telepíteni.
9. Ha a rendszer kész, az első dolgod legyen, hogy az áruházban az összes frissítést telepíted, különben nem fognak rendesen működni az applikációk! Belépsz az áruházba, majd bal oldalt fent a 3 csíkra katt és ott letöltések és frissítések opcióra tapizol. Ha kész minden, restart! Újraindítás után, lépj be újra az áruházba és ellenőrizd, hogy nem talál-e még további frissítést!
10. Most már belaktatod a telefont és beállíthatsz rajta véglegesen mindent. -
ToniSoprano
addikt
+1 Ja lehet hogy a kínai gyártók telói segítenek be az MS-nek mobil fronton.
De ezt a bénázást, idiotizmust amit az MS főleg az új mobiljaival csinált (üzleti szegmensbe szánt műanyag 950, 950 XL, értelmezhetetlen 650) ritkán látni ekkora és ilyen szintű cégnél. Ilyenkor elgondolkodik az ember kik ülnek ott a vezetőségben és elbizonytalanodik az ember kicsit a mobil részleg/ rendszer jövőjével kapcsolatban....
-
KunEmber
senior tag
Igen, mindenki szerint nagy a 640XL. Mindenki szerint, aki nem használta.
Amióta az van, el sem hiszem, hogy miért nem csak ekkora méretben gyártanak. Sőt, továbbmegyek, a feleségem sem értette, hogy miért kell ekkora. (Mondta, hogy a p..csöm miatt nem kell, az neki megfelelő, nem kell kompenzálnom.) Aztán most azon kapom magam, hogy el-el kéregeti tőlem netezgetni, videózgatni, pasziánszozni.
-
Aethelstone
addikt
-
gemini
aktív tag
Nálam úgy nem merül egész éjszaka ennyit, hogy a wifi folyamatosan aktív rajta (8.1). Ez volt az egyik oka, amiért visszatettem a régi rendszert. Legutóbb 3 nap alatt 25%-ra csökkent a töltöttség úgy, hogy wifi/mobilnet mindig aktív és sosem kapcsolom ki éjszakára a telefont. 10-es alatt már akkor boldog voltam, amikor 1 teljes napot kibírt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Itt még annyira nem is látszik, mert a "meleg" a téma, nevezzük így, talán pont jó hatással volt a fókuszálásra, de...
Sajnos nagyon gáz egyébként a sima 640 kamerája, amit eddig is tudtunk, de hogy ennyire azt most tapasztaltam meg, tisztára elmosódott az egész. Főleg, akkor ha a napsütés hátulról jön és a sötét árnyék is beleszól, egyszerűen nem tud vele mit kezdeni az elektronika. Győzte elmosni a szoftver a széleket, hogy legalább középen tudjon egy kicsit élesebb képet produkálni.
De beszéljenek a képek. w10 alapon, 640 LTE.
Tegnap készültek Siófokon... -
ToniSoprano
addikt
Talán élesebb a korábbi telefonnal, de nem egyértelmű, mert ott 4:3-as a képet tettél fel, ergo olyan mintha távolabbról néznénk a képet a monitoron, és nagyobb is az eredeti kép felbontása 4:3-ban mint 16:9-ben Lumián is. (Plusz ott van valami téma nem csak zöld természet, amit elég nehéz jól fotózni.)
A színek talán a Lumián élénkebbek, melegebbek lennének,a régebbi telódon kicsit mintha hidegebbek lennének, de ez témától is nagyban függ, kb egál lehet szerintem. -
starr
őstag
Érik egy HR.
Nekem a BT csinált ilyet, igaz az még 8.1-en volt, néz meg azt is!
Esetleg kapcsolj ki minden háttérben futó appot, különösen az Áruházat, Faceboot-ot, Edge-t.
Az Edge-ben zárd be a tapokat.
Javaslom, hogy menj át Fast Ring-re, ott a 63-as build az eddigi legjobb. -
Maximum1
őstag
Sajna ez nem így működik hogy egyszer beállítod és akkor mindig jó lesz.
Van olvasni való a témában bőven, ha ez nem veszi el a kedvedet és komolyan érdekel a dolog, akkor keres rá a többi anyagra. -
-
petya2012
őstag
-
Talán, ha a csempe színével megegyező hátteret használsz. Nyilván a sötétebb színek játszanak csak a fehér felíratok miatt. WP8 launcherben droid alatt engedett fekete csempét és akkor nekem jó lett. Itt nincs fekete.
Vagy a hátszín homogén és a csempék átlátszósága 100%-os. De szerintem ez csak a 10-ben lesz a képek alapján.Shinnokina
Szerintem pár ezer forintért nem érdemes kockáztatni. -
ToniSoprano
addikt
Azért kicsit kell bűvészkedni, én az élességet (SHRP) 3-ra vettem, a színszaturációt (SAT) 144-re, ezt nem kell minden egyes alkalommal beállítani megjegyzi, és több beállítást is elmenthetsz pl. C1-C3 custom beállítások erre vannak. (A képeket így lőttem, igazán a színszaturációt vettem fel időnként 160 köüli értékre, akkor színesebb lett a kép.)
Annyi még vele a probléma, nem működik rendesen az automata fókusz, ezért érdemes rábökni a képre, hogy tuti befókuszáljon. Elsősorban makróból tájképre való visszatéréskor zavaró, érzékelhető.
Emellett a CT contrastot és Temp azaz a színhőmérsékletet lehet érdemes variálni, de én ezeket még nem próbálgattam, de van még ezer bállítási lehetőség, nagyon sok kép filter lehetőség alapból pl. retro, mirror stb.Annyi sajnos, hogy a program lassabban jön be és menti a képeket cserébe.
-
ToniSoprano
addikt
Itt van néhány kép alapbeállításokkal, kb látod mit várhatsz a sima 640-től:
[néhány kép Lumia 640-nel]
Egyébként sokat javítottak időköben a fényképezőn, az állapark képeknél a színek élesség nem volt az igazi szabadban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged