- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezman
őstag
Eddig próbáltam igazságos lenni a rendszerrel szembe, de eljutottam odáig hogy ki merem jelenteni hogy ez a rendszer egy talicska fos, csak lebeszélni tudok róla mindenkit.
Minden műéödik rajta, csak a Microsoft nem, nem tudok bejelentkezni a outlook fiókomba, és az se aki az utóbbi napokba resetelte a telefont 8.1-re, azt írja a Microsoft hogy ezt egyenlőre ne erőltessük, majd , egyszer megjavítják, még szerencs hogy a google fiókomba is szinkronizálva vannak a névjegyeim, legalább telefonálni tudok ha mást nem, fasza, gratulálok
-
-
-
a 950XL-en frissítés befejeztével, nekem újraindítás után minden eltűnt fenn a status barbol, az órán kívül. Újraindítottam megint és most meg jó.
Szal, éééérdekes. Nekem kezd olyan érzésem lenni hogy a jelenlegi windows 10 mobile felhasználókat az MS bétateszternek tartja, hogy mire kijön a surface phone, azon ne legyen szar a rendszer
-
mtomi95
senior tag
Ha töltőn van ugyanúgy lehet vele gépelni mint bármikor! Ilyen hibával még az életben nem találkoztam, még fast preview szinten sem mióta meg van a két 640.
Ha ez WDRT-ra sem javul meg akkor az valami hardveres hiba is lehet.
A Facebook-os baromságok nem hibába olyanok amilyenek. IOS portok WP-re. De Androidon sem jobb, sőt most nekem 5s-el sem rögtön nyílik meg. Szerencsére nem érdekel a facebook. Böngészőből épp olyan jól használható, sőt itt vannak olyanok akik kiteszik a kezdokepernyore Edge lapként és így használják.
Normális Youtube alkalmazás van rá, max azt lehet kijelenteni, hogy hivatalos nincs WP-re a Google hisztijéből. Nálam az Awesome Tube és a MyTube van telepítve. Mindkettőre megvéve a reklám mentesség és így ezek jobban is tetszenek mind funkcióban mind dizájnban a gyáritól.
A lassúság sem épp jellemző egyik 640-re sem. Az RS2 is pörög meg az RS1 hivatalos is. Az nem az MS meg a rendszer hibája ha lassan nyílnak meg a hanyag külső appok.
Eladni nekem egyiket sem sikerült, itthon családban meg ingyen sem kell senkinek mert Windows. Szóval nekem ezek megmaradnak örökre, igazából nem is bánom mert kíváncsi vagyok az RS2 meg a 3-ra mikor kész lesznek, milyen rendszer lesz belőle. -
szucstom
őstag
-
starr
őstag
Nekem is ez a bajom a W10-el. Nagyon öreg úras a tempója.
Bármire rábökök 1mp animációt végig kell nézni. 2-3mp mire megnyitja a levelezőt, 8.1-en ez azonnal történt.
Kettővel ezelőtti androidos telefonomon (1mag 1GHz, 512MB ram) kikapcsoltam az UI animációkat, és villámgyors a W10-hez képest. Pedig annak idején összesen 3 hónapig bírtam elviselni az androidot, pont ezzel a telefonnal utáltam meg örökre. -
snakebait
senior tag
Én azt tapasztaltam ha érkező üzeneteket a csempéről nyitom meg akkor nem lesz beragadt üzenet. Viszont ha fejlécről vagy leugró értesítésről akkor beragad. Nálam az eltüntetésére a módszer,ami bejött,ugyan annak az illetőnek írok vissza és ha válaszol akkor a csempéről nyitom meg. Egyszerű sőt kőkorszakinak tűnhet,de nekem bevált
-
törölt tag
•Reliability, performance and stability improvements.
•Improvements to Cortana, including a fix for a problem that sometimes resulted in a crash when performing a search, and corrections to inaccurate times after Daylight Savings Time (DST) on meeting cards and reminders.
•Fix for a problem that could result in unexpected battery drain while syncing mail using IMAP.
•Improvements to the Maps app, including better stability, improved accuracy, and reduced latency with driving directions.
•Improved reliability of syncing text messages from the phone to the cloud.
•Reduced amount of time it takes some phones to completely power off after “Goodbye” disappears.
•Fix for a problem that caused some phones unable to re-add a primary Microsoft account without resetting after upgrading from Windows Phone 8.1.
•Fix for a problem that caused some phones unable to install keyboard and languages without resetting after upgrading from Windows Phone 8.1.
•Reduced the number of days a phone can go without restarting to receive an update from 14 days to 7 days.
•Fix for a problem that caused the phone to stop ringing from an incoming call, if interrupted by an SMS.
•Fix for a problem that caused Project My Screen to stop working on some phones. -
galervin93
addikt
Nekem nem állította vissza sem Viber törlés, sem teljes reinstall után.
Más: mégsem lett igazán pöpec a reinstall, icipicit mintha "laggolna" az egész, gépeléskor kimaradnak betűk, nem lehet fluidan gépelni, meg az egész rendszer hangyafasznyival, de lassabb. :-( Több helyen is gondolkodik, de legfőképp a gépelés zavar. Mintha kevésbé lenne érzékeny a kijelző, minden betűt ugyanúgy nyomok, mégis van amelyiket csak harmadszorra üt be... Erre van valami ötlet?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha ezt felteszed, a wifi jeled rendesen lecsökken. Van ilyenem...
Az meg nem áll ki, csak az a fax még ahhoz is annyira hülye volt, hogy a helyére pattintsa!
Tehát a wifi jel a kompromisszum ebben...-------------------------
Szerk:
Sorry...
Most látom, hogy már ki is tárgyaltátok, bár a térerőt én nem néztem, de amikor a wifi jel leesett, le is téptem róla azonnal. És most a SONY C5 ultra-ról van szó, amit még Bog is dicsért, hogy nagyon erős a wifi vevője, nos a 640 meg nem egy térerő bajnok...
-
-
fuze
őstag
Elsőre nekem sem volt jó, de ha oldalra húzol egyet rámegy az újdonságokra és akkor mar észleli hogy van facebook. Utána nekem az összes kontakt jó lett.
Nekem az az egy nem tetszik, hogy az edge-ben baromi kicsik a betuk. Hogy lehet visszaállítani nagyobb méretűre? Illetve ez a kék kis pötty mire jó a billentyűzeten? Húzom jobbra balra és semmi
-
Ricardo
titán
Az egy dolog, hogy sebességben minimális eltérés van (már ahol van), de kinézetre is nagyon hasonlóak. Valóban elegáns lett a 650, nagyon tetszik nekem is, de egy csomó helyen olvasom, hogy mennyivel szebb mint a 640. Szemből szinte ugyanolyan mindkettő. Másik oldalon van az előlapi kamera, és fényesebb a Microsoft felirat.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tegnap már kint volt ez a videó, ami szerintem egy baromi hülye teszt, nem lehet konzekvenciát levonni belőle. Egyrészt végleges w10 alatt kellene csinálni, másrészt, ha már mégis ezalatt csinálja, mind a két készüléken kellett volna csinálni egy HR-t és csak azokat a programokat, játékokat feltenni, amivel tesztelni akarja, mert kitudja milyen baromságok futhattak telefontól függően a háttérben, ami miatt nem lehet értékelhetőt levonni, és lehetőleg egyszerre indítsa el az applikációkat, a faszi még erre is képtelen volt.
Egy igazi bal..asz amatőrt láttattunk, aki nem volt felkészülve, mit nyomjon meg, de még ezzel sem lett volna gond, ha veszi a fáradságot és szépen megvágja a videót, amivel csak a lényeget mutatta volna be.
Ettől függetlenül, ha még a néha előbb is fejezi be a 640 a tesztet, mégis a 650-et hozza ki pontszámok alapján jobbnak CPU-ban és memória kezelésben is.
A béta rendszer hátránya tehát nagyban befolyásolhatta a tesztet, ergo a véglegesnek köszönhetően tovább gyorsulhat még mind a kettő, valamelyik talán jobban is.
A grafikai gyorsító biztos, hogy jobb a 640-ben, de a 650-et biztosan nem játékra gyártották, hanem annak, aki a mindennapokban gyors és elegáns készüléket szeretne birtokolni. Mondjuk, a 640 sem egy grafikai bajnok egyáltalán.Az is feltűnő, hogy a 640 kijelzője a videóban mennyivel zöldesebbnek hat a 650 mellett, ahol szinte vakít a fehér. Ha ez így van, akkor ott sokkal jobb lehet a kijelző minősége, de ez sem egyértelmű.
-
karldergroße
senior tag
Úgy, ahogy a symbian is eltűnt. Igaz, a Windows, mint PC-operációs rendszer nem fog eltűnni és ennek farvizén valószínűleg a wp is megmarad, de sajnos azon kívül, hogy sikerült kinyírni a symbiant és a Nokiát, nem sokat tett a Microsoft a rendszer elterjesztéséért. Az utóbbit pedig inkább barbár cselekedetnek nevezném.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezt nem mondhatod komolyan! Min nézted a képeket?
A 640 túlszaturált, kontrasztos, több helyen sávosodik, míg a 735-ös képei tiszták és nyugodtak. Egyszerűen szebbek.(#10782)
Dehogy nagyítom én ki, annyira nem érdekel ez a része (sem) elhiheted. De az előbb írtam, neked bejön és ez a lényeg.
Szerk: De neked ha 640 XL-es kamerás mobilod lehet azt hajtogatnád hogy mennyire szar sötétebb környezetben és miért nem tudtak egy normális 830 szintű kamerát belerakni pl.
Ne gyerekeskedjünk, hogy nekem milyen lenne a jobb, miért kell elvinni ezt az eszmecserét óvódás szintre? Fogadd el, hogy nekem nem jön be!
-
A_Papa
senior tag
-
F.B.I.
veterán
Nálam is ez van, 2 hét alatt elfogy 500MB.
Más: aki használ messengert, segítsen már, miért nem tudok bele kattintani az író sorba, mert a kezelő sáv feltolja az emotion sávot. Ez másnál gondolom nincs. Csak úgy tudok írni ha fénykép behelyezéséről váltok betűre de akkor se látom, hogy mit írok csak ha feltolom az újammal, aztán megint lecsúszik az emotion sáv alá.
-
Nooeca
senior tag
Sokan hívják a WP-t is symbiannak
Én csak mosolygok rajtuk.
De amúgy nem ez a fő oka ennek hogy az MS telói már MS néven futnak, hanem elsőképp az, hogy a Nokia márkanevet nem vették meg. A Nokia és és virul.
Vannak pletykák hogy visszajönnek majd mihelyst újra használhatják a nevüket, androidos telefonnal, másutt pedig WP alapúval, de én nem vennék ezeknek hitet hiszen nincs gyáruk sem már.
-
A_Papa
senior tag
Köszi szépen a választ!
Ahogy öregszem, egyre kevéssé van kedvem buherálni...Bekapcsolom és tegye a készülék a dolgát.
Ez a vágyam.Amire használom:
Telefonálás, sms, (Droidon néha egy telefonkönyv betöltése is lassulást okozott...), zenehallgatás, netezés, e-mail olvasás, Viber, dokumentumok minimális szerkesztése, olvasása, (stabil wifi).Konkrét tokot tudnál javasolni? Köszönöm!
-
l.skywalker
titán
Azért nem hiszem, hogy a 640 older-nek számít, mert már több országban kijött hozzá a Win10. Nálunk ugyan még nem, de máshol már igen.
UPDATE:
Csak ezt nem értem. A cikkek szerint a 02177.00000.15184.36002 számon kapták meg a lengyel készülékeke a frissítést.De ha ezen a számon keresek a Microsoft PL oldalán, akkor az jön ki, hogy Denim...
A Denim az 8.1, nem?
-
Aethelstone
addikt
Ez logikus, csak nincs értelme
Amik W10-el jöttek ki alapból, azoknál nem is értelmezhető az upgrade, csak a 8.1-es telóknál. Szerintem inkább a régebbi és újabb 8.1-es telók. Aztán ki tudja
Mindig is voltak olyan hangok, hogy pl. a Nokia féle Lumiák csak jókora késéssel kapnak W10-et, mert az MS Lumia széria előnyt élvez. És ilyen szempontból a Nokia Lumiák tekinthetőek kvázi régebbi, az MS féle Lumiák meg újabb telefonnak
-
chipesz
őstag
Szerintem is. Ha kezembe veszek egy androidos telefont el vagyok veszve. Teljesen átláthatatlan és logikátlan. Alkalmazások a zárképernyőn. Lapozhatóan, milliónyi oldallal akár. Alkalmazások a Home képernyőn. Szintén lapozható. Ha ez nem lenne elég alkalmazások az app-drawer-ben. Természetesen össze-vissza, mégcsak véletlenül sem névsorban (jó, most már az android nagy újítása az abc-s elrendezés, de az még nem elterjedt). Értem én hogy ezt mondjuk launcher-ekkel meg lehetne oldani. De nem azért veszem, hogy bíbelődjek vele, hanem hogy használjam.
-
csuf
tag
-
kirusz1
őstag
itt vettem
Látom hogy nincs készleten de jól szól volt alcatel idol 2s em ahoz adják gyárilag.ebbe a boltba 2x vettem már
legutobb múlthéten jött egy ilyen füles.esetleg felkéne hívni mikor lesz.ár,érték arányban jó -
ToniSoprano
addikt
Ja azonos ár mellett már tényleg meggondolandó lett volna. Amikor az Edigitalnal 42,5 ezerért 15%-os akcióban az elsők között hozzájuthattam a 640 DS-hez, megmondom őszintén nekem a 730 DS nem volt alternatíva, főleg hogy 50-nél többet nem akartam soha szánni mobilos kütyüre.
Nekem nem is tetszik/tetszett soha és nem is találom már ekkora méretben praktikusnak a Nokiás szögletes, sarkos formát, nem véletlen, hogy az Iphone-ok is 4,7 colos mérettől, le lettek kerekítve. Én örültem az új lekerekített formának, még ha nem is egyedi, de jó a fogása és nekem ez a legfontosabb hosszabb távon.
Nekem a sarkok miatt pl. kicsit fura a 735 fogása, ezért abban nem is gondolkodtam, a 630 tetszett meg először, de 512 MB és az előlapi kamera hiánya elég fájó pont volt.
-
SpeedHUNGARY
aktív tag
Kb. az előlapi kamerában jobb. Ennyi. A hátlapi kamera simán hozza a 730 szintjét (tapasztalat), akksiban jobb a 640 (2200 mAh vs. 2500 mAh), na és végül pedig az egyik legfontosabb, hogy árát tekintve olcsóbb a 640. Arról meg nem is beszélve, hogy a Win10-et is első körben kapja majd meg. Szóval simán jobb (ésszerűbb) választás a 640. A glance screen-t meg majdnem kihagytam. Mert ugye a 640-ben az is van...
-
ToniSoprano
addikt
Akkor nézd meg az állatparkban benti kaméleonos képeket, meg a Kikában, meg este a Könyvesen készült képeket vegész élesek, meglepetésre sötétben is elég jól teljesít a 640, nekem ez volt a legnagyobb meglepetés.
A mobilarénás tesztekbena Lumia 735 pont ott lő katasztrófális teljesen értelmezhetetlen képeket. Szerintem ez a Carl Zeiss inkább csak egy marketing felirat lehet, vagy a teszteket rontották el.
-
ToniSoprano
addikt
Carl Zeiss ide vagy oda, mondjuk ezek a képek katasztrófálisak, életlenek, különösen az éjszakai fotók, bár a mobilarena tesztek nem mérvadóak, tudom: [link]
És azért a 640 kamera rossz alapbeállításokkal: [link]
Ezek még régi képek, amióta a Lumia Camera Betat használom javítottak valamit, élesebb képeket lő és kicsit jobbak, élénkebbek a színek nappali fénynél.Tegyen már valaki fel alapbeállításokkal a 735/730-tel készült képeket, hogy el lehessen dönteni mennyivel jobb, rosszabb.
-
ToniSoprano
addikt
Annyi még hogy Telenor most emeli meg 400-zal havidíjamat, így 1690 Ft helyett 2090 Ft/hó lesz 2 Gb net, de annyira nem érdekel nagyon ők tudják mit miért tesznek, a 4G költségeire hivatkoznak ami azért kicsit vicces esetemben.
Az előbbiek miatt valószínűleg én is váltok a Vodához, 3990/hóért lehet kapni 8 GB-ot hűségidő nélkül. Ez nem sok de, már azért arra elég nagyjából hogy ne kelljen nézegetni a keretet. Ott 42 Mbit/s a maximális letöltési sebesség, bár a gyorsasággal a 7,2 Mbit/s-nél sem volt gondom. De a 98,4%-os 3G lefedettség azért elég jól hangzik, bár a válaszidő (ping) állítólag rosszabb és a mobilnetnél ez a legfontosabb paraméter szerintem.
-
ToniSoprano
addikt
Ez szerintem megint kicsit túlzás, szerintem inkább a rendelkezésre álló mobil keret határozza meg ezt, meg hogy mire használod, nekem korábban a Trénél 3G-s piciny 200 MB/hó keretem volt, belefértem, nem is használtam ki igazán, mert féltem lekorlátoz, ezért egy csomó mindent nem is használtam. Most 2 GB/hó 3G-s netem van és eléggé kihasználom, és már elég kevés sajna sokszor ezt is be kell osztani. Mondjuk az is igaz, hogy a Trénél a 200 MB-os keretnél a skype, viber, hangout ilyesmi le volt tiltva, tehát ez a forgalom ki is esett és eléggé korlátozott volt a így a használhatóság
Én rendszeresen skypolok 3G-n oda-vissza videóval vidéken is, prodcastokat használok, Spotify, Wazze, Whatsapp, és a többi. Nekem 2 GB-os a keretem és 7,2 Mbit/s-re van lekorlátozva net, mivel így jóval olcsóbb. Otthon 100 Mbit/s DIGI net jön wifi-ről nem nagyon érzékelek sebességben a böngészésnél . (Film/zene letöltésnél biztos nagy érezhető lenne a különbség, de arra nem használom a mobilnetet a keret miatt.)
Ezért én is sokszor 3G-t használom otthon netezésre, mert az nem fogyaszt szinte semmit a keretből, minimális a forgalom és sebességben nincs akkora érezhető különbség hogy érdemes lenne átváltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged