Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobTail
őstag
-
scyllarus
veterán
Ránéztem ma a T weboldalára, és eltűntek a 635-ösök és a 735 is. 435-520(kifutó)-530-830-930 van csak.
Nekem ez jó jel, nincs középkategóriás Lumiájuk most. Csak nem a 640-nek ágyaztak meg? -
ToniSoprano
addikt
válasz
Dalai Láma #384 üzenetére
Azt javaslom menj be mindenképpen a Mediamarktba, vagy ahol ki van rakva mindkettő pl. vodafone üzletben lehet még és nézd meg mindegyiket, plusz amit még javasoltam ha van rá keret akkor a nézd meg a 830 egy nagyon jó telefon, veri mind a kettőt sok mindenben, nem tudom mennyiért tudod megkapni. Nem tudom annak lesz a új verziója de az a 830 most is egy nagyon jó szép, masszív teló.
Majd írd le a benyomásaidat, független értékelőként.
-
Darellus92
aktív tag
Na rendeltem Office Depotról egy 640 XL-t. Most a hosszú hétvége miatt szerintem csak jövő hét közepe fele érkezik. Lehet majd kérdezgetni.
-
zombinyul
addikt
válasz
liquidgold #388 üzenetére
Az enyemen nem, vagy csak marha bena vagyok.
-
liquidgold
tag
Dupla kopp a nav gombok sávján lezárja a telt. (én erre egy csempét használok a jobb felső sarok a
820on )
-
scyllarus
veterán
Alig várom már, hogy legyen a T-nél.
Kínomban olvasgatok -
janeszgol
félisten
válasz
ToniSoprano #383 üzenetére
Mi a probléma a hátlappal? Eddig nem vettem semmi problémát észre rajta.
-
Dalai Láma
őstag
válasz
ToniSoprano #383 üzenetére
Igazából arra várok, hogy jöjjenek új készülékek is.
735-öt 36-ért tudnék venni, 640 meg még nincs a listában, szóval annak még kérdéses az ára.Nem cserélem gyakran a telefonjaimat, még egy 7.8-as van, egy nagyon masszív LG, több, mint 3 éve.
Androidra viszont nem visz rá a lélek... -
ToniSoprano
addikt
válasz
Dalai Láma #380 üzenetére
Neked kell dönteni a kettő között, nézd meg személyesen ha tudod az MM-ben, az egyik kijelzője IPS, a másik Amoled. A 640-nek nagyobb kijelzője, a 735/730-nak stabilabb a hátlapja, masszívabb. De ha van pénzed a függetlenül kb. 65 ezres Lumia 735-re akkor már a 830-at is nézd meg mindenképpen.
Itt vannak a specifikációk összehasonlításai, olvasgass, elég hasonló tudásban a két teló: [link], [link]
Arra, hogy vársz-e a windowst 10-re te dolgod, ha jól tudom mindegyik teló megkapja a windows 10-et.
-
janeszgol
félisten
Nos, első blikkre. Frankó kidolgozás. Matt feketét kaptam. Egy régebbi kérdésemre válaszolva (még senki nem válaszolta meg, pedig a Lumiáknál ez sokszor gyenge pont) a gombok minősége kiváló. Nem olyan, mai a Lumia 520, 620 stb telefonokon van. Remélhetőleg ezek strapabíróbbak lesznek!
A többit majd később.
-
Dalai Láma
őstag
735, vagy 640?
Most ezen gondolkozom.
Illetve már a windows 10-re várok, és felmerült bennem, hogy várjak készülékvásárlással addig, amíg megjelenik hivatalosan a w10, hátha kijön pár új telefon is vele együtt. Mondjuk középkategóriában. Vagy kár erre várni, mert ezért jött most ki a 640? -
ToniSoprano
addikt
válasz
Hejja1234 #356 üzenetére
Én ilyet tettem rá fóliából, 590 Ft volt darabja:[Microsoft Lumia 640 képernyővédő fólia].
A honlapon lévő képpel ellentétben fekete csomagolású Screenguard fóliát adnak, és az van ráírva ultra clear, és 3 rétegű. Azaz a valóságban én ilyet típust kaptam: [link]
Nemrég rátettem , teljesen jól használható, tényleg ultra clear, nagyon jól átlátszik, alig lehet észrevenni. Kimentem a napra, ha az "olvashatóság napfényben" a telefonbeállításokban be volt kapcsolva, akkor tök jól lehetett olvasni a szöveget. Az érintés érzékelés is teljesen jó maradt. Szerintem az egyik legjobb fólia kütyükre.
Nagyon jól véd is a fólia saját tapasztalatból mondom, korábbi telómon ugyanitt az Ecellnél ezt vettem és használtam kb 1,5 évig. A telót rendszeresen a táskámban időnként a kulcsok között tartottam, meg ami még benne volt. Azért eléggé karcos volt már a végén fólia, ezért nemrég levettem, a kijelző tökéletes maradt alatta. A régi telóra először még a 2 db-os Myscreent rendeltem, de nekem egyáltalán nem jött be egyik sem, úgyhogy az nekem bukta volt.
-
janeszgol
félisten
Na végre megjött a telefon. Az LTE verziót vettem meg a vodától. Még csak rápillantottam (fáradt vagyok), de holnap alaposan megnézem. Mindent.
-
ToniSoprano
addikt
Érdekes, azt vettem észre, ha a Beállítások -> megjelenítés -> Olvashatóság napfényben be van kapcsolva, mintha kicsit rosszabbul, lassabban érzékelne az érintőképernyő.
Kipróbálja más is, hogy érzi-e ezt a különbséget?
-
sebifater
csendes tag
válasz
ToniSoprano #374 üzenetére
Citromsárga lenne az álmom
-
ToniSoprano
addikt
Ja én is akarok színes hátlapot rá, a kék hátlapot néztem ki rá, valami színeset akarok a fekete, szürke telefonok után. A képek alapján egész korrekten néz ki abban, plusz még rá egy Szerintem pár hónap és megjelenik 2-3 ezer körül itthon is. Most ebay-en 3000 Ft a színes gyári hátlap spanyolból, csak a szállítás elég drága.
-
Ryoo
senior tag
válasz
Kis Samurai #371 üzenetére
Igen, nekem is mozog, fehér színűm van, de úgyis veszek másik hátlapot rá, az tuti jó lesz. Lumia 525-nél is a fehér változat ropogott, arra vettem egy sárga gyári hátlapot, ami tökéletesen illeszkedett. Vhogy a fehér hátlapokat nem sikerül méretre csinálni
-
zombinyul
addikt
Amoleden nekem sincs nagy baj, de szemmel láthatóan rontja. A napfényben való olvashatoaagot is, meg eleve, a kepminoseget is. De annyira jol nez ki, hogy marad.
Párom telefonjan az IPS-nel sincs egetrengeto proboema, bar ott a napfényben való lathatosag se 100-as mar...
Az erzekelsrol nem is beszelve, ami szinten hibátlan maradt. -
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Hátlap az előlapi kameránál másnak is mozog 1-2 millimétert? (Ez a legnagyobb hibája a telefonnak 5 nap használat után
)
-
galmat
aktív tag
válasz
zombinyul #368 üzenetére
Nos az nem jó, ha rontja az olvashatóságot 640-en, mert nekem ez előtt AMOLED-es Lumia volt, amin sosem okozott gondot a szabadban a kijelző olvasása. Viszont a 640-nél már előfordult bizonyos helyzetekben, hogy el kellett takarnom a kezemmel a kijelzőt, hogy olvasni tudjam. Fólia nélkül. De szerencsére ez csak ritkán fordul elő.
-
zombinyul
addikt
-
sebifater
csendes tag
válasz
liquidgold #354 üzenetére
értesítést kiteszi csak időjárást nem, de azután rájöttem nem is kell az.
Az ember folyamatosan cseszegeti a telefonját, ha kell megnézi a fontos szerintem az idő és az értesítések. -
Mr.Silkó
veterán
Nem lettek ezek rosszak.
-
ToniSoprano
addikt
Office depotban a 640 XL DS white 61 rugó, ami nwgyon durva!!! 640 DS 47 itt rugó feketében is.
-
Hejja1234
tag
Most sem működik a led semmilyen appal, csak fényképezésnél. Videozas közben sem kapcsol be.
Szép kis bug. -
nicu71
addikt
Kiváncsi vagyok hogy az extrák és info milyen szoftverkiadást említ a 640-nél?Gondolom nem Denim,vagy igen?
mivel ez már update 2,eddig mindig külön fantázianevek voltak a különböző frissitéseknél.
-
Hejja1234
tag
válasz
liquidgold #354 üzenetére
Csak az óra van a glance screen-en.
Lumia 720-nál pl mutatta a dátumot, naptarbejegyzest, etesiteseket.Foliahoz: En ebayrol rendeltem 5 db-ot 2 dollarert, leírásában nem volt benne de matt lett, tenyleg mint egy nagyon finom smirgli, konkrétan hallani ahogy húzod rajta az ujjad. Mostanra használhatatlan lett tőle a telo, ugyhogy leszedtem.
-
Gusztáv
addikt
Érdekes, amit a Messenger-re írtok, nálam azzal soha nem volt gond. Asztali gép, iPad2, Surface 2, Lumia 830-re kb 10s szórással érkeznek meg az üzenetek. Wifi-n, 4G-n folyamatosan aktív. Jók lettek ezek a telefonok, az Office 365-al együtt nagyon jó ára van.
Messenger, Facebook, Chrome Lolipop alatt sem egy leányálom, pedig egy Nvidia Shield-et használok, Tegra K1, 2 GB ram.
-
sebifater
csendes tag
válasz
Hejja1234 #346 üzenetére
Glance nekem is csak az órát tudja egyik éjszaka csesztettem az istenért nem akar többet.
Színt is csak éjszakai üzemmódban tud.
Fólia nekem myscreen van rajta a mattot raktam fel ha elcseszném akkor fel tudjam rakni a másikat.
Egyenlőre annyi, hogy az ujjam nehezen csúszik rajta olyan mintha valami finom szemcsés smirgli lenne.
Flippes tok nekem egyáltalán nem tetszik marad a fólia meg ebayről rendeltem tokot hozzá, remélem mihamarabb megérkezik. -
razzorr
őstag
Egy telefon használati eszköz, ha meg karcolódik, oda se neki, úgy se befektetésnek veszi az ember. Az enyém mindig karcos, gorilla ide vagy oda, de nem vagyok hajlandó befőttesüvegben használni, csak mert az megvédi.
Pont tegnap láttam egy csillámpóni trendi párt egy mobil boltban, a szifonjukat úgy szétfóliáztatták elöl-hátul is, utána meg bele egy tokba, hogy alig bírtam megállni a röhögést.De inkább olvassunk a 640,640XL tulajok beszámolóiról (már ha van)
-
helixP
nagyúr
válasz
ToniSoprano #335 üzenetére
Nem a kulcs és a pénz a fő gond, hanem a por.
-
ToniSoprano
addikt
Aki feltett rá fóliát, attól kérdezem, hogy milyen típusú fóliátok van. Én a korábbi telefonhoz, itt rendeltem a drágább myscreen fóliát és amiben van matt és fényes erős. Mindkettővel eléggé rossz lett az érintés, a matt fura lett, az átlátszó meg elég vastag lett. Aztán vettem itt egy nonamet olcsón szerintem az 590Ft-os fólia, azzal tök jó volt, semmi baj nem lett. [link]
Szóval ezért kérdezem. Én vettem most egy 590-eset de még nem raktam fel.Bementem tegnap az MM-be, megnézzem a 640 XL-t de nem volt kirakva, valaki tudja BP-en hol van már kirakva az XL? Bár ahogy nézegettem a hasonló telókat, biztos nagy lenne nekem.
Annyi hogy azért aki 735-en és 640-en között vacillál mindenképpen nézze meg egymás mellett a készüléket, az után döntsön, meg mindenkinek úgy is magának kell tapasztalatot szereznie. Az MM-ekben általában mindkettő ki van rakva úgyhogy ha van rá lehetőség oda elmenni, össze lehet hasonlítani. Az hogy mit mond egy 735/730 tulaj 640 tulaj nem igazán mérvadó, úgyis a saját telefonja lesz a jobb, és ha utólag vesz akár másnak egy 640-et a 735-öse mellé, nyilván fura, más lesz mint a megszokott és ez oda vissza igaz. Szóval az a tuti ha személyesen megnézitek, úgyis a tulaj fogja használni, övé végső felelősség és minden egyénnek más más a fontos, más más tetszik. A kijelző pl.egészen más, mások a színek, színárnyalatok, de ez a különböző technológiából ered.
Nézegettem a telefonokat, láttam még, hogy ami még nagyon szép telefon az a Lumia 830 az az IPS kijelző gyönyörű, extra betekintési szögek, ha nem kell dual sim és ha nem átverős csökkentik az árakat 80 körülire (most 90 körül van pclandban) és van pénz rá, akkor nem kérdés egyértelműen jobb, mint a 640 - 50 rugóért sokkal igényesebb mint a 735 - 70 rugóért függetlenül. A 830 keretében fém is van , szerintem nagyon igényes az IPS kijelző kijelzője, meg a készülék többet tud.
-
Hejja1234
tag
Van egy másik problémám is: A led néha működik néha nem, ha a flashlight xt vel vagy egyéb hasonló programmal akarom bekapcsolni.
Fenykepezesnel mindig működik, Úgyhogy nem hiszem, hogy hardveres gond van. -
Hejja1234
tag
Matt vagy fényes foliad van? Az enyem matt, de mar rendeltem másikat, bízva abban, hogy azzal jobb lesz.
Munkám miatt mindenképp kel rá fólia, mert eleg gyakran csúszik be melle egy csavarhúzó vagy egyéb szerszám
Office 365 gift elerhetosegrol nem tud senki semmit?
Meg hogy a glance csak az órát mutatja...
-
sebifater
csendes tag
válasz
liquidgold #328 üzenetére
Próbáltam már de az valahogy nem szimpatikus, de lehet kénytelen leszek.
-
TBT
addikt
Az Extreme Digital kuponjának hála én is beújítottam egy ilyen készüléket. Nem hittem volna, hogy ez ekkora telefon lesz. Kisebbre számítottam. A doboz tartalma valóban foghíjas. A régi Nokiás korszakban temérdek "cuccot" adtak a telefonjaim mellé. Ez van. Viszont gyors és szép a kijelzője. Az összeszerelés valóban nem a legjobb, de nem is egy 100 000 Ft-os készülékről van szó.
Eddig nagyon bejön bár számomra kicsit még agysebészet ez az egész, hisz ez az első Windows-os telefonom. A Symbian után meg főként furcsa ez a WP. Bele kell tanulnom ebbe.
Viszont azt sajnálom, hogy Cortana nem érhető el Magyarul (Magyar régióból).
Egyáltalán lesz a közeljövőben belőle Magyar változat (Windows 10 hatására)? -
ledgeri
nagyúr
-
galmat
aktív tag
válasz
n.andras74 #331 üzenetére
Karcálló a túrót...
nem egy telefonom volt Gorilla Glass-os, és mind megkarcolódott sajnos.
-
janeszgol
félisten
Én egy időben "fólia-buzi" voltam. Elsők között tettem rá mindig. Aztán leszoktam róla. Hiába crystal, ilyen átlátszó, nem tompít. Nem a fenéket nem. Rosszabb lesz a kontraszt, illetve sokkal pontatlanabb a telefonon gépelni.
Emlékszem kb 1 hónappal ezelőtt vettem egy L520-at. Három, fólia volt rajta. Nem egy három rétegű, hanem három darab három rétegű. Volt rá vigyázva az fix (azt adtam el nem rég), de ezt már túlzásnak tartottam.
Leszedtem kettőt és kaptam egy másik telefont szinte (kontraszt).Ma már tokot is csak akkor veszek a telóra, ha leesik a hátlap (de ilyen még nem volt).
Hogy ne csak off legyen. Már csomagolás alatt van az L640. Remélem 2 napon belül kihozzák!
(Akinek van, mennyire pontos az érintő? Állítólag 10 ujjas.) -
-
zorzy4
addikt
válasz
n.andras74 #331 üzenetére
Dettó, a feleségem lenovója sem karcolódik, pedig hírből sem ismeri a gg.t, és az én nokia 808am is két éve karcmentes, plusz a kollégám 3 éves nagy tepsi prestigója is.Mikor szoknak le az emberek erről a fólia hisztiről (a jelenlévők kivételek), főleg gg,nál.
-
boncser
aktív tag
válasz
liquidgold #327 üzenetére
Valószínűleg ez lehet a hiba, de szerintem nem lenne szabad bezárnia azt az egyetlen oldalt amit éppen nézek, zárjon be akármi mást ami a háttérben fut ha memória hiánya van
-
Gaga80
csendes tag
Sziasztok,
én most tervezem egy 640 vásárlását, eddig droidos voltam ez volna az első wp telefonom. Az érdekelne, hogy mennyire könnyű átköltözni, elég sok telefonszámom van és semmi kedvem beírogatni, eddig a droid mindig megoldotta a gmail fiókkal a költözési problémát. Ez esetleg itt is működik? -
chipesz
őstag
válasz
n.andras74 #298 üzenetére
No offense, de még mindig nem lumiNa, hanem Lumia.
(Ez a luminázás legalább olyan gyakori, mint a lumnia.
)
-
Hejja1234
tag
Sziasztok,
(640, független, DS)
az ajándék havi 60 perc Skype-ot, hogy lehet aktiválni?
Glance screen nálatok is csak az időt mutatja? 720-nál be tudtam kapcsolni külön a dátumot meg a naptár eseményeket is.
Office 365 meg 1 TB tárhely jár a telóhoz?
Én ezt a tokot vettem hozzá, annyira patent, hogy a bal felső szélén nem is pattan rá rendesen, leszedni szerintem már nem fogom, max a hátlappal együtt :S
Fólia felrakás után elég szar lett a kijelző érzékelése...
-
Bukk900
őstag
válasz
ToniSoprano #310 üzenetére
1. hangos hívóazonosító telefonhívásokhoz, nálam nincs
2. nincs
3. külső programmal
4. Lumia Camera -
ToniSoprano
addikt
Köszi a segítséget. Végülis az 5. volt a lényeg, gondolom a magyarítások előbb utóbb meglesznek, mert a régi symbianos Nokiákon még működtek, működnek pl. hívófél , utcanevek kimondása, bár akkor még volt itt gyár is. (Az én mai napig használatban lévő Nokia C5-03-mat még Magyarországon gyártották benne is van a Made in Hungary, mint ahogy a rokon Angliában vásárolt Blackberry-jébe is ez van írva, de ez már a múlt.)
El vagyok ezek nélkül, nem létkérdés. Nekem tetszik ez a WP 8.1 egész stabil, megbízható rendszernek tűnik és ez a lényeg. Az akku egész jól bírja 2 aktív kártyával, folyamatos 3G-vel, valószínűleg nem terheli agyon a WP rendszer hülyeségekkel.Nyilván tudtam amikor megvettem a telót, hogy a WP-nek még vannak dolgok amiben még fejlődnie kell.
-
-
pitius
tag
válasz
ToniSoprano #310 üzenetére
5. Beállítások -> értesítések + műveletek menü és azon belül "Gyorsműveletek kiválasztása"
6. Here Drive+ ezt nem tudja (magyarul asszem), ha mindenképp kell, akkor már app után kell nézni. -
sebifater
csendes tag
válasz
liquidgold #309 üzenetére
Működik a leírás szerint, köszönöm!
-
szf
csendes tag
válasz
sebifater #305 üzenetére
töltsd le a fájlok nevű lumia alkalmazást, ott keresd meg, látni fogja. Nekem is vlt hasonló problémám, így 3 év után mondhatom, WP rendszer egyik fő gyenge pontja a hanglejátszás (lejátszás, nem hangminőség), amilyen átlátható az egész annyira kusza a gyári lejátszó importálás után
-
ToniSoprano
addikt
Nekem a WP-hez vannak kérdéseim, mert nekem elég új a rendszer még:
1. Be lehet állítani, hogy a hívó telefonkönyvben lévő nevét kimondja?
2. Van olyan program, ami automatikusan programozható hogy este 11-kor pl. repülő üzemmód, reggel vissza?
3. A hangfelismerés magyarul is működhet valahogy, valamikor?
4. Van ez a Oneshot program, ez vagy a gyári kameraszoftver csinál jobb képeket, ki mit használ?
5. Az értesítő sávban lév lehúzásával megjelenő 4 ikont lehet-e cserélni másra, hogyan? Nekem ott a fényképező teljesen felesleges.
6. A navigáción be lehet állítani azt, hogy az utcaneveket is kimondja, hogy?Segítségeteket előre is köszi, összességében nekem tetszik a WP oprendszer,
-
n.andras74
aktív tag
Hol van jóárosítva jelenleg a 640?
-
sebifater
csendes tag
válasz
Darellus92 #303 üzenetére
Ez az, hogy nem látja a program...
-
sebifater
csendes tag
Sziasztok!
2 hete használom a telefont a hardwerrel nincs semmi bajom, viszont a wp-vel egyre több.
(én akartam váltani nagyon fagyott a xperia l droid.) Letöltöttem reggel két podcastot. elindítom a lejátszást de csak az egyiket látja. Megnézem az sd kártya tartalmát mind a kettő ott van. már 3 lejátszót letöltöttem egyik sem látja. Olyan mintha a programok nagyon korlátozottan beszélnének egymással.Például azt sem tudom kiválasztani, hogy melyik lejátszót használja. Videóknál hasonló a problémám nem tudok programot társítani. Van erre megoldás és vagyok az egybites user???
Köszi előre a segítséget! -
BobTail
őstag
válasz
n.andras74 #300 üzenetére
Én beszúrnám erre az oda érkezett választ is: [link], mert szerintem nem teljesen állja meg a helyét a fenti hsz - ami a rendszer folytonosságát illeti. 930 mellett én legalábbis nem érzem darabosnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A redmondi cég két új terméke 5 és 5,7 hüvelykes HD kijelzővel és Snapdragon 400 SoC-vel rendelkezik, de kamera és akku terén már nagyban különböznek.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest