Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Péter
tag
Ki a hivatalos szerviz?Nálam is a gombok mentek el,a mx4 pro-nál,és kissé hervasztó,hogy anno egy csúcs mizúnál a gombok a hibásak.De lehet veszek egy m6 note,csak a tököm tudja,hogy a gombokat hogy csinálták meg,és ez nem két hét alatt derül ki,mint egy ilyen teszt alatt.
-
dlaj
őstag
válasz
GordonSamway #198 üzenetére
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem.
Most cserélem le a kék színű Redmi 5 Plusszomat egy két színű M6Note-ra.
Annyi lenne hogy a kijelzője felébred ha jön valami értesítés?
Köszönöm -
dlaj
őstag
válasz
V.Stryker #194 üzenetére
De, lehet elég lenne az is. Ki kell próbálni.
Az előbb kerestem fél órát azt az appot, amit a régi Meizu-n használtam, de nem találtam. Még a saját alkalmazásaim között sem. Amit találtam, az még nem tetszik.
Nekem is beszűkül a fenti rész. Én a Chrome-nál szoktam észrevenni. Hát, elég randa. Még nem jöttem rá, hogyan lehet kikapcsolni.
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
A középső home gombot be lehet állítani hívásfogadásra?Vagy csak az elhúzós módszer működik? -
V.Stryker
nagyúr
Köszi, így már megvan.
Amúgy nem elég a futhat a háttérben funkció bekapcsolása?
Akkor már csak valahogy gyorshívás indító névjegyikon kirakást kéne megoldani. Te milyen appot használsz hívásra? Ingyenes lenne érdekes.
MÁsik kérdés, hogy amikor beléptek a telefonba és a főképernyő van aktívan előttetek a felső sáv, ahol a térerő van, nektek is elszürkül?
-
feka0118
tag
Egy-két dolgon kellene még javítani kicsit. A hangszínszabályzás nállam is mindig visszaáll alapértékre. Fejhallgatóval nem tudok bejövő hívást fogadni, mert a bejövő hang üvölt amit nem tudok lehalkítani, engem meg alig hallanak(irodában dolgozok, telefon az asztalon, ezért kicsit zavaró, h ilyenkor mindig ki kell húzzam a fülest). Ezektől eltekinteve én szeretem a telót és nem cserélném le. De kisebb bakik még vannak a rendszerben.
A következő frissítésben(álítólag) : fordításon fognak javítani, a felhasználók által jelzett kisebb hibák javítása és google biztonsági patch frissítés. Utána jöhet a flyme 7 😁🤗😁 -
V.Stryker
nagyúr
Na, most van kicsit laptop előtt időm, így össze tudom szedni a problémáimat.
- Szegényes launcher. Pl. balra nem lehet lapozni, új képernyőt betenni, csak jobbra.
- Nincs értesítés jelzés az ikonokon.
- Nem tudom eltüntetni csak a felső értesítési sávot, hogy ne legyen ott ikonocskák az óra melletti felső sávban.
- Nem lehet gyorshívás indító névjegy ikont kirakni.
- Háttérbenfutást engedélyeztem, de még mindig bizonytalan vagyok,hogy a kirakott időjárás widget (ax weather) rendesen működik-e.
- Spotify hangszínszabályzójában beállítottak csak akkor érvényesülnek, ha belelépek a hangszínszabályzó beállításokhoz.
Kb. ennyi. Amúgy a fényképező minőségével én speciel pont elégedett vagyok.
-
V.Stryker
nagyúr
Pl. ha jön emailem, akkor a Gmail ikpnján miért nincs egy jelzés, egy szám, bármi?
-
dlaj
őstag
válasz
feka0118 #176 üzenetére
Az enyémen most 6.1.4.1G van. Gondolom, hogy mindenkién, aki lefrissítette.
Tisztelettel kérdezem, hogy mit vársz a 6.3-tõl?Én is szeretem a fejlõdést, de egy úgymond ”hibátlan” telefon esetében csak a kamera javulását várom.
Bár ez esetben elégedett vagyok. Ezt a képet nem régen csináltam. HDR, mert ellenfény volt. -
feka0118
tag
válasz
V.Stryker #171 üzenetére
Pont azóta alig érkezik frissítés, mióta két verziójú készülékeket adnak piacra. Előtte(amelyekben nem volt b20) havonta adták ki a frissítéseket. A tavalyi évben jelentek meg a global verziójú telefonok, vélhetően ennek hála 2 db frissítést adtak ki egész évben(a saját m5 ből kiindulva) , ha a bétát nem számoljuk bele. Remélhetőleg ez az idei évben pozitív irányban fog változni. A stabil 6.3 mat az m6note ra, május utolsó hetére igérték... 🤔
-
feka0118
tag
válasz
V.Stryker #173 üzenetére
Hali. Annak kicsit jobban olvass utána, mert a flyme forumon az egyik admin(kkpanda) kiemelte, hogy global verziójú készülékre nem javasolt feltenni a kínai romot, valamint ha emiatt összeomlik a telefon akkor bizonyos régiókban(ebbe nem tudom bele tartozik e magyarország is) a garancia elvesztésével jár.
-
V.Stryker
nagyúr
Ha jól tudom, akkor mostanság kezdtek nyitni az EU-s piac felé nyitni hivatalosan nem? Talán ennek most változnia kéne nem?
Illetve az "A", kínai romot mi miért nem használhatjuk ? B20 támogatás hiánya vagy mi? A google apps gondolom hiányzik, de azt pótolni nem nagy etvasz.
-
válasz
V.Stryker #169 üzenetére
Igen, ez a két baj a Meizuvel. Nem allokálnak elég erőforrást a szoftverre, és a globális piac csak másodlagos, így arra fejlesztők nem, csak ügyfélszolgálati munkatársak jutnak, akik határozottan állítják, hogy "nem tudom", "nem tudom", "nem tudom". Ezt kinőhették volna már.
-
V.Stryker
nagyúr
Na, még annyit sikerült olvasni a hivatalos Flyme fórumon, hogy elvileg a készülékből van egy kínai verzió és egy global verzió. A Meizu első sorban valamiért a helyi piacra koncentrál és nekik fejleszt első körben. A G verzó, ami a global romot jelenti, csak második körben kerül ki.
Most ugye azt írják, hogy dolgoznak rajta és nem írtak infót a jövendő frissítés idejéről.
Annyit hozzátennék, hogy a készülék alatti topikok nagyrésze a frissítés miatt hőbörög (jogosan), hogy január óta semmi és az android biztonsági patch is 2017 novemberi és mikor lesz már frissítés.
-
válasz
V.Stryker #165 üzenetére
Mivel szemből sokkal többféleképpen teheted oda az ujjad, mint a hátlapra, ezért máshogy kell az ujjlenyomatot fevenni. Nagyon alaposan körbe kell nyomkodni az ujj minden apró felületét, az oldalától a hegyén át az izületig. Sőt, akár két ujjnál is rögzíteni ugynazt az egy ujjat, hogy biztoasabb legyen a feloldás. Továbbá javaslom, hogy a hüvelykujjad is rögzítsd ugyanígy körbe, azzal a legkényelmesebb feloldani.
-
V.Stryker
nagyúr
Egy nap után vegyesek az érzelmeim és megint csak a Xiaomihoz tudom hasonlítani.
Pro:
- Telefonálási hangerő, minőség lényegesen jobb. Mindhárom xiaominál megvolt, hogy rosszul hallottak, halk volt stb. Itt tökéletes.
- A hangszórója, jóval hangosabb és jobban szól. 60%-nál ugyanazt a csörgést nem kell fentebb tennem, mert úgyis hangosabb, mint a xiaomi 100%-on.Kontra:
- A Flyme ezzel a verzióval meg sem közelíti a MIUI-t, hiában nem voltam oda a MIUI-ért. Alap dolgok nincsenek. Pl. gyorshíváshoz nem tudok kapcsolatot kitenni az asztalra.
- A Xiaomi hátoldali ujjlenyomat olvasója valahogy flottabbul működik. Itt ez a nyomkodós még annyira elsőre nem jön be. Illetve többször nem old fel elsőre. nyilván szoknom kell, de a xiaomi-t nem kellett.
- Az érintőfelület jó, de valamiért gyakran mellégépelek vagy hiányzik egy-egy betű. Nem olyan flott, kicsit talán lassú, pedig ugyanúgy swiftkey-t használok itt is.Összességében azt mondom, hogy hardveresen jobb a készülék, de szoftveresen ezt az előnyt rontják a hibákkal. Összességében egy nap után még mindig azt mondom, hogy újra ezt venném és nem egy újabb Xiaomi-t.
-
galervin93
addikt
Két napja van meg (szintén kék színben), egy jó öreg Lumia 640-et váltott. Előtte nem volt Droidos teleonom, így mind a rendszer, mind természetesen a készülék új nekem. Nagyon pozitív egyelőre az összkép, bár én abszolút csak koca-júzer vagyok, telefon, sms, Futár, meg egy-két apróság, ennyi nekem elég, ezt pedig tökéletesen hozza.
A rendszer kiismerése/megszokása egy másik történet lesz, de vannak itt is finom dolgok, pl. a Smart Touch nagyon baba .
Szóval részemről egy nagy plusz a telefonra! -
V.Stryker
nagyúr
Van lehetőség gyorshivas gomb, névjegy gomb kirakásra valahogy?
-
Stean20
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a tapasztalatokat, véleményeket, még örlődök a 2 között de majd lesz valahogyköszi még 1x
((note6 vs 5 plus))
-
V.Stryker
nagyúr
Mielőtt visszavinnéd, egy teljes gyári beállítások visszaállítását megpróbálnék, csak mint végső lehetőség. Ha úgy sem, akkor visszavinném.
Más:
Az néztem a flymeos honlapon, hogy a készülékek nagyon nagy része most április-május környékén kapott új szoftverfrissítést. Egyedül az M6 note kivétel....
Reméljük a napokban minket is megtisztelnek.
-
Szabcsizz
őstag
válasz
smirisandor #156 üzenetére
A Messenger akkor is rezeg, ha az alkalmazás beállításaiban be van állítva. Ez is egy lehetőség, hátha nincs..
-
smirisandor
csendes tag
Gondolom a fentről lehúzható menüben beállítottad a rezgést
. Próbáld meg újraindítani a készüléket. Ha újraindításkor sem rezzen, akkor olyan géped van, amiben halott a rezgőmotor, cseréltesd ki gyorsan a készüléket. Néha az újraindítás megold egy-egy furcsaságot. Pl. nekem egyszer nem akart működni a dupla koppos ébresztés, de újraindítottam, és soha többé nem fordult elő.
-
thepr
újonc
Flyme regisztrációnál elküldi a kódot smsben, de milyen jelszónak mit kell megadni?! (telefonszámnak értelemszerűen sajátot) Akárhogy próbálkozok, sehogy sem jó
-
end0
csendes tag
válasz
cezarlacrone #137 üzenetére
ha fontos a multitasking akkor 4GB ramot válassz. kb mintha nem is lenne ez a 3GB. 2GB mi3-ról váltottam de kb semmi különbség ezen a téren. asszem alapból majdnem 3/4-e foglalt volt (miuival ellentétben nem mutatja az értékeket vagy százalékot csak egy csík megy körbe)
Én csak átmeneti telónak választottam, és majd később net megosztásra, ezért az ár volt a döntő, amúgy raktam volna rá párezrest a 4GB ramért.
De nem ismerem az 5plust, nem tudom jobb-e egy tízessel.(meg amúgy sem akartam már miuit látni)
amúgy nem csúszik egy kézzel is lehet használni, de ha tök száraz a kezed akkor csúszik (elég sima felület) kb. egyszer éreztem, hogy elejtem 2 nap alatt. + egy kicsit furcsa látni ugyanezt a színt a zacskókon madzagokon XD csak a retro miatt választottam, mert első telóm is ilyesmi színű volt -
-
thepr
újonc
Valakinél előjött már az a hiba,hogy híváskor nem rezeg?
Tudta orvosolni? Vagy máris egyik betegsége lehet?
Egyébként teljesen meg lennék elégedve vele, teszi a dolgát mindenben! ár/érték arányban teljesen rendben van! -
judas13
addikt
Meizu (kínai) kiejtése:
[link] -
válasz
Szabcsizz #142 üzenetére
A pösze "sz" az "s" és az "sz" hang közötti átmenet, amikor nincs rendesen összezárva a nyelv és a szájpadlás. Az ebből a résből induló "i" hang csak rövid, de valójában kiejtik. Egyetlen h-sz-s-i-a-o diftongussal ejtendő. Az á-a kérdés megint messzire visz, mert egy iao diftongus szükségszerűen átmegy az "á" hangon, az iáo diftongus pedig az "a" hangon.
-
V.Stryker
nagyúr
az óra mellett megjelenő is alkalmazás értesítő ikonokat hogy tuntetem el?
-
cezarlacrone
aktív tag
válasz
V.Stryker #138 üzenetére
Lehet rosszul emlékszem, de anyám régebbi Meizu telóján sincs ilyen, hogy contacts ikon, csak a tárcsázó. Bár lehet tévedek és akkor nagyot.
Update: Ok visszaolvastam, csak nem tudod képernyőre rakni a contacts appot. Akkor meg én passzolok.
Lehet bekék nevezni egy kékre, csak vajon ez vagy a Redmi 5 Plus 4/64 10e felárral...
1 év alatt két Redmi Note 4-et "ettem meg", tehát eléggé megszoktam a miui rendszert.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
nickedez89 #136 üzenetére
Aham, köszi. Meg is van.
Nova Launcher beallitasra valami otlet?
No meg ho a névjegy ikonom?
-
cezarlacrone
aktív tag
válasz
nickedez89 #136 üzenetére
Szerintetek ezt 44 lepedőért, vagy Redmi 5 Plus-t 54 lepedőért? A Redmi 5 Plus 4/64, ez meg ugyebár 3/32 kiszerelésű. PRO/KONTRA?
Személyes PRO az a full fémház (antenna csíkok persze akadnak), nincs alul-felül műanyag "kupak".
-
V.Stryker
nagyúr
nova Launchert hogy lehet alapértelmezetté teni?
-
fecke78
senior tag
Ilyen telom van hogyan kell ejteni a nevét?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
cezarlacrone #126 üzenetére
Nem nagyobb a káva. Itt van párom Redmi Note 4 -je, semmivel nem másabb. Nagyjából ugyanaz. Színei rendben vannak. Szerintem jobb, mint a redmi note 4-é és mellette van az ez esti pihentető sárgítási opció, mint a mac-nél. Szeretem ezt a funkciót.
Más:
A tulajoktól kérnék némi segítséget, amire nem jövök rá:
- Hogy tudok névjegy gombot varázsolni az asztalra? Névjegyek app van az activity launcher szerint, tárcsázóból el is érem, de külön nincs rá gomb.
- Az egyetlen gombot hogy lehet beállításokkal ellátni és ha ez megvan, hogy tudom a három android gombot eltüntetni?
- van fejlesztői menü, mint a xiaominál? hogy lehet bekapcsolni?
-
V.Stryker
nagyúr
Amúgy névjegyek ikon nincs és csak a tárcsázóból lehet elérni? vagy csak nálam nem?
-
V.Stryker
nagyúr
Na, megjött a telefon. Kék. Eustocktól.
Csak xiaomihoz tudom hasonlítani, mert annak az ellenfele és előzőleg majd három évig nekem is az volt, onnan váltottam.
Doboz hasonló, kicsit talán jobb minőségű. Az usb kábel egyértelműen jobb és a töltő is meizu logóval ellátott. A xiaominál ahány készülék jött hozzánk, annyi fajta töltővel érkezett. Itt élből jobb, mint a Xiaomi.
Kézbe véve a xiaomi redmi note 4 -hez képest, valószínűleg a kék szín miatt... állat. Brutál jól néz ki.
A flyme-t szoknom kell , de egész normális, egyszerű. Kicsit jó lenne a betűket kisebbre állítani, de amúgy nem rossz.
A gombot szoknom kell.... mondjuk 30 perce nyomkodom.
-
cezarlacrone
aktív tag
Sajna én már lecsúsztam a Redmi 5 Plus 4/64- ről eustock-on. Árukeresőben még meg lehet találni. Eustock szerint leálltak a gyártással, nincs már készlet, ami van még az országban, boltokban azt kiszórják és finish. Kár, mert pörgethették volna, de hát jön a Redmi Note 5.
-
petymeg
addikt
Végre egy telefon, ami tetszik. Jó, hogy elől van az ujjlenyomat szkenner, öteletes és szép a vaku megoldása, jó ránézni erre a lészülékre. Jó lenne kézbe fogni és érezni a minőségét. Gondolom azzal sincs gond. A teljesítménye is biztos jó. A szofter támogatás nem tudom mennyire jó ennél a márkánál, mert nem ismerem. A jelenlegi Galaxy S7-et nem cserélném el erre, de ha nagyon kellene telefon, ez elég esélyes lenne. Ja és nem mellesleg nem kell több százezret kiadni érte.
-
Chevalier
tag
Wow telitalálat, kár aptx, nfc ért
-
dlaj
őstag
Tegnapra ígértem az összehasonlító képeket, de csak most van időm feltölteni.
Ebben a mappában a Meizu M6 Note képek, ebben pedig Xiaomi Redmi 5 Plus képek vannak.Párat fényképeztem 16:9 képaránnyal és 3-3-at 4:3-as képaránnyal a legnagyobb felbontáson.
Sajnos az elő néhány Meizu képen még rajta maradt a vízjel.
Illetve mivel a Meizu tud bokeh hatású képet, azzal csináltam 2-2-öt bokehhel és anélkül is.A képek minősége szerintem igencsak egyforma. A Meizu képei azért mégiscsak jobbak, mert annak a színei a valóságot tükrözik. A képek automata üzemmódban készültek.
-
dlaj
őstag
huawei vagy honor vagy xiaomi hátul tapizós az elősre nagyon tetszett és gyorsak is voltak. Redmi 5 plust néztem csak épp nem kapható és megjelent az m6 note, kicsit tanácstalan vagyok
Ahogyan írod, a Redmi 5 Plus villámgyorsan és mindig hibátlanul érzékeli az ujjad, és azonnal a home képernyő jelenik meg. Ezzel szemben a M6 Note olvasóját meg is kell nyomni a feloldáshoz. Szintén gyors és pontos. Viszont az nem tetszik, hogy ennél a telefonnál egy pillanatra megjelenik a képernyőzár. Nem kell vele semmit csinálni, eltűnik egyből és ott a home, de egy pillanatig látható. De ennél nagyobb baj ne legyen!
-
V.Stryker
nagyúr
Akkor hogy oldod fel a kijelzőt? Előveszem a zsebemből a telefont, akkor nem elég ráérintenem a gombra, hanem mondjuk meg kell nyomnom és közben olvas?
Stean20: Aliexpress tele van tokkal hozzá. Tegnap rendeltem. Minden féle van. Kijelzővédő is, de ahogy néztem lekerekített szélű... fene tudja,hogy hogy nézne ki. Én kihagyom.
-
eron009
tag
Néhol tényleg hiányzik a fordítás, ott angollal pótolták, kínaival még nem találkoztam. Ha valami hiányzik, akkor az egész mondat angol, nincs mondaton belül keveredés.
Üveget nemtudom, én mindig aliexpressről rendelem.Ujjlenyomat olvasó szerintem rendben van, mondjuk ez az első ujjlenymat olvasós telefonom, szóval nem tudom hogy milyennek kellene lennie. Annyi, hogy az érzékeléshez nem kell lenyomni, elég ha hozzáérsz DE csak bekapcsolt kijelzőnél működik.
-
Stean20
csendes tag
Sziasztok! Pont a legjobbkor
Telefon vásárlás előtt állok (ősöknek).
a szórásban: Meizu M6 Note & Xiaomi Redmi 5 pus állnak
Majdnem egy ár (eustock), 2 kamera egyik oldalt másikon xiaomi név kicsit többet mond és,hogy talán nem hagyják magára a droid 7-el... (vajon jár majd ezeknek a telefonoknak a keksz vagy nem? )
Meizu M6 note nál írták a tesztben ,hogy néhol hibázik a magyar fordítás, ezzel mennyire találkoztatok?
Ezekhez már van a sarki fűszeresnél tok/üvegfólia, vagy annyira újjak és kínaik ,hogy csak ebay-en lehet gondolkozni?Ez az ujjlenyomatos home gomb mennyire pörgős? (nekem s6 edge van ( egy picit elmélkedős de régebbi is a készülék ezen a téren)) pl. huawei vagy honor vagy xiaomi hátul tapizós az elősre nagyon tetszett és gyorsak is voltak. Redmi 5 plust néztem csak épp nem kapható és megjelent az m6 note, kicsit tanácstalan vagyok
ha tudtok valamit ami segíthet dönteni akkor szivesen meghallgatom, de szerintem szinte mind 1 ,hogy melyik
///én meg őrülök meg//
//miért nem csak 1 fajta telefon van oszt jóvan?//
Köszi
-
asdf_
veterán
Ennyiert nagyon rendben levo cucc. Ha nem hagytak volna ki belole az FM radiot es a ket kapacitiv gombot a home gomb mellol (igen, tudom, lehet a home gombot suhintgatni, nem erdekel), mar rendelnem is (bar szigoruan csak a 4 gigas verziot).
-
bagkri01
őstag
válasz
V.Stryker #103 üzenetére
Egy redmi 5-öt, szóval nem egy kategória az M6 note javára. Nem mondom, hogy jobb, de azt sen, hogy rosszabb. Szerintem a flyme logikusabb, egyszerűbb, letisztultabb, de a miui is jó, használtam már régebben is de akkor még nem volt ilyen jó, mint most. Szóval teljesen szubjektív, én most akartam valami újat és a miui erre tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 11, fekete, 128GB
- Samsung Galaxy A szériás készülékeket FELVÁSÁROLOK!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest