Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FNZ
őstag
válasz
mobilizmo #2451 üzenetére
A TWRP-nek is adott jogot, de mégsem tudom flash-elni és nyitni a bootloadert. Illetve tudom flash-elni, csak fekete a képernyő és nem jön be a TWRP menü.
ez alapján csináltam, hamar meg van
quickshortcut_2.4.0 -
mobilizmo
addikt
Például úgy, hogy felraksz egy root jogot kérő appot, ha sikerül megadni neki és működik akkor tényleg van. De a kérdésem valójában arra irányult hogy csináltad, mert manapság a root-hoz vezető út a bootloader nyitásán keresztül vezet. Már nagyon régen nem működnek a gagyi King(O)root és társai. Egyébként azokat akkor sem volt ajánlott használni amikor még működtek.
-
FNZ
őstag
válasz
aprokaroka87 #2169 üzenetére
Sajnos nem működik, mert easy módban nem rakja ki az ikont az asztalra, normál módban kirakja, viszont nem indítja el.
7.1.1.0G-ről vissza raktam a rendszert 7.0.1.0G-re, mert azt írták, hogy azon működik, DE nem -
valakky
aktív tag
van valakinek ötlete hogyan lehet rábírni egy ilyen kotvadék telefont, hogy működjön a hotspot? mert alapból sosnincs dns, azt legalább egy otthonra beállított vpn-el meg tudom oldani, de kb. minden 2-3x-i kapcsolódás után nyíltra meg vissza kell rakni, meg állogatni a nevet, hogy egyáltalán net legyen, dns nélkül. úgy hogy utána megint 2-3 csatlakozás után megint ne adjon semmilyen netet...
gyakorlatilag az összes neten fellelhető praktikát kipróbáltam, 3 kipróbált m6 note-ból 2-nek is ez a problémája. 1-nek nem, de azon nem a legfrissebb van. viszont annak meg a kamerája ótvar. homályos, és tök más a látószöge mint a másik kettőnek. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #2438 üzenetére
Nem bonyolult, kicseréltem.
-
-
-
Gyári ébresztőt akartam használni de lebeszéltem magam róla, mert automatikusan nem kapcsol ki, a végtelenségig riaszt.
Akármilyen ébresztőt szedek le a play boltbol azok meg nem működnek mert nem ébresztik fel a telefont.
be van kapcsolva a futtatás háttéreben engedélyezve, mi kell még a működéséhez?
Na gyorsan valaki választ adjon. -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Cserélt már valaki ilyen panelt? Bonyolult?
-
mobilizmo
addikt
válasz
H.lacika #2436 üzenetére
1a, kitakarítod a telefont valami erre alkalmas appal (pl. SD Maid Pro ez a free, sajnos csak a fizetős csinál teljes tisztítást), jelenlegi használati móddal ez is igencsak átmeneti megoldás
1b, lehet még appokat is kell eltávolítanod és utána 1a, sajnos 32 GB manapság elég kevésnek számít még átlagos használat mellett is, így lehet kicsit több időt nyersz, de a végén
2, úgyis az lesz, hogy manapság a minimum a 64 GB tárhely, ezért kénytelen vagy új telefont venni (de akkor már jobb ha 128 GB tárhelyben gondolkodsz, vagy kitartasz a nagyon aszkéta felhasználás mellett) -
H.lacika
tag
Sziasztok, sd kártyát felismeri, hogy kell áthelyezni az alkalmazásokat?
Esetleg beállítani, hogy oda töltse le az alkalmazásokat? -
MeizuXx
újonc
válasz
mobilizmo #2431 üzenetére
De, ugyanarra. Tulajdonképpen az, hogy nem működil, lényegében azt jelenti, hogy nem tudok bejelntkezni semmilyen google fiókba, vagy semmilyen funkcióját nem tudom használni. Azt a beépített app clonert használtam, ami ott van az alkalmazások menüpontban a beállításoknál. ( És global rom-ot használok)
-
MeizuXx
újonc
Egy alkalmazáshoz használom a beépített app-clonert, de valamiért a google play services nem müködik a másolt alkalmazáson. Valaki tud erre egy megoldást, anélkül hogy le kéne törölni a másolt alkalmazást?
-
MeizuXx
újonc
válasz
gyulazsolti #2413 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet. Letöröltem szinte mindent, de még mindig 18 giga helyet foglalnak az appaok, peddig az összeset egyenként végignézve max 4 gigát kéne foglalniuk. Szerintem itt a factory reseten kívül nincs más megoldás.
-
masterful87
senior tag
Amúgy egy adott alkalmazás oldalán van az alkalmazás mérete, meg a felhasználói adatok, meg külön a gyorsítótár.
A gyorsítótárat értem, ha azt törlöm nagy baj nem lehet.
Na de a felhasználói adatok? Pl. az a bejelentkezett fiókomat jelenti, meg egy levelezőben a letöltött leveleket? Vagy micsodát?
Nekem úgy rémlik arra nem érdemes törlést nyomni.Pl. Outlook, 186 mega a program, 261 mega felh. adat és 3 mega gyorsító.
Messenger 97 mega a progi, 104 mega felhasználói és 16 mega gyors.
Facebook 50 mega az app, 239 mega felhasználói, 91 mega gyorsító.Úgy vettem észre a sima app-ok nem zabálnak ennyi helyet, pl. egy mobilbank, vagy pl. a Chrome-ba nem vagyok bejelentkezve így 163 mega a progi, 14 mega felhasználói, és akkor 215 mega gyorsító. A gyorsító méretét megértem, az a hasnzálattól függ, na de mi a franc tud 239 mega lenni a felhasználói adatok a Facebooknál???
-
mobilizmo
addikt
válasz
gyulazsolti #2424 üzenetére
Az alkalmazások nem maradnak meg, nem is lenne értelme. A gyári visszaállítást (Factory reset alias FR) képzeld el úgy, hogy utána olyan mintha most vennéd ki a dobozból a telefont. A Flyme fejlesztése lehet az első opció, hogy a fényképeket és a videókat megtartja, de nem tudom ezt hogy csinálja.
-
Heller2
aktív tag
válasz
gyulazsolti #2424 üzenetére
Azt hiszem, hogy igen, akkor megmaradnak. De azért várjuk meg egy tapasztaltabb hozzászólását!
Én mindent felhőzök, szóval nem nagyon szoktam parázni a dolgok eltünése miatt. Pedig lehet szükség lenne arra is (annak törlése), mert főleg oda szemetelnek az appok. De most az jutott eszembe, hogy mintha a képeket videókat lehet átrakni a memóriakártyára a belső memoriából. Így azok megmenekülnének
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Heller2 #2423 üzenetére
Tehát, ha itt nem jelölöm be, akkor minden mostani alkalmazása megmarad, és a fényképei sem vesznek el?
Akartam már teljes gyári vissszaállítást, úgy hogy lementem a képeket Pc-re, és majd vissza másolom, de azt nem akarja, nehogy elvesszenek amik most vannak a telefonon. -
Heller2
aktív tag
válasz
Ha root-olt lenne a készülék, akkor engedi az alkalmazások sd-re telepítését. Mostanában nem szeretik ezt a gyártók, mert a sok gagyi sd kártya miatt a készüléket szidták a tulajok a lassú, hibás alkalmazás futtatás miatt. Így nem minden készüléknél megoldható.
De visszatérve ehhez a készülékhez...nekem nem segített az alkalmazások eltávolítása, takarítás. rengeteg szemetet hagynak az app-ok. A gyári visszaállítás segített, de ne legyen bekapcsolva a fiókhoz tartozó "minden visszaállítása" funkció, mert akkor mindent leszed megint és telepít. Egy ideig ez segít, de egy pillanat alatt belakják megint, és ugyanitt vagy -
Daelion
őstag
válasz
gyulazsolti #2420 üzenetére
Nekem per pill 66 app van a telefonon, bár a többségük nem foglal sokat.
Így el tudok lenni 7-8 giga hellyel de nem is használom túl sokat a telefont igazából.Egy gyereknek annyira nem meglepő, hogy karcsú az a 32 giga.
-
mobilizmo
addikt
válasz
gyulazsolti #2420 üzenetére
Nyilván léteznek jól megírt, nem erőforrás zabáló appok is. Ilyenekből jóval többet lehet használni ugyanazon a készüléken. Lehet neked szerencséd van ebben a tekintetben.
Egyébként most ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy jó lenne egy a wakelock detector-hoz hasonló alkalmazás, ami appok tárhely felhasználását elemezhetné. Nem az adott időpontban konkrét tárhely foglalásra gondolok, ezt meg lehet nézni a rendszerben is, app is létezik rá. Hanem valami időbeni elemzésre. -
gyulazsolti
senior tag
-
mobilizmo
addikt
válasz
gyulazsolti #2418 üzenetére
Mostantól figyeld, hogy mennyi idő múlva fog újra nyavalyogni a teló, hogy nincs helye. De túl sokra ne számíts, én legfeljebb 1-2 hétre tippelnék (vagy kevesebbre). Szerintem a 60 app is sok ehhez a telóhoz, kiváncsi lennék mennyi ebből ami gyárilag van rajta. Persze vannak hírhedten tárhely gyilkos appok (Facebook, Google Fotók, Instagram, stb...), azok sokat dobnak a probléma létrejöttében.
-
Daelion
őstag
válasz
gyulazsolti #2416 üzenetére
Igen az elég sok.
Beállítások/Alkalmazások/Összes alkalmazás rész alatt ha kicsit vársz amíg betölti a dolgokat akkor ott lehet látni mi mennyit foglal azt úgy könnyebb szelektálni.Nekem most van rajta még ~7-8 giga hely és van fent 5 játék, bár csak ilyen 100-300 megás játékok a legnagyobb meg 800+.
Messenger/Skype/Discord meg pár alap/kicsi app van fent.Képek/videókat meg egy 32 gigás SD kártyára menti.
szerk:
Megnéztem pontosan és 13 giga alkalmazás/6.29 rendszer és 2.16 egyéb.
Többi az elhanyagolható 1-200 mega.
Telefon 2018 ~június óta van meg. -
mobilizmo
addikt
válasz
A különböző takarító programok, csak ideig óráig segítenek. Manapság 32 GB tárhely rendkívül kevésnek számít. Vagy drasztikusan lecsökkented a telepített appok számát, vagy venni kell egy olyan telefont ami a gyermek használati szokásainak megfelel (manapság 128 GB tárhely az amit én alapnak mondanék).
-
miaoumaoi
tag
válasz
Szerintem csak a képeket, hangokat és videokat tudod áthelyezni az sd kártyára, alkalmazásokat biztosan nem. Még esetleg állítsd be a kamera programban, hogy sd kártyára mentsen, ezenkívül még megpróbálhatsz helyet felszabadítani a biztonsági központban a szemét fileok törlésével, töröld az alkalmazások gyorsítótárát, egy idő után azok is sok helyet foglalnak akár több száz megát alkalmazásonkènt, főleg amik reklámokat töltögetnek le.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Gyermekem telefonján, hogy tudnék neki helyet feszabadítani?
A telefon megtelt, a memória kártya meg majdnem üres.
Az alkalmazásokból helyeznék át, de nem jövök rá hogyan lehetne
Folyamatosan dobálja fel az üzenetet, hogy megtelt a rendszermemória.
Vagy valami tipp, hogy mit csináljak? [kép] -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az M6 Note-on be lehet állítani, hogy sose kapcsolja ki a wifi hotspotot? Akkor se ha nincs rákapcsolódott eszköz és ki van nyomva a telő kijelzője...
-
medica
senior tag
na sikerült leejteni, kijelzőt ell cserélni. Hol érdemes venni vagy cseréltetni?
-
Pippen
csendes tag
Nem tudom mi lehet a gond leírásod alapján mindent kipróbáltál.Nálunk két ilyen teló van a családban mindkettő tökéletesen működik: SIM1 ben van DIGI kártya az van adatnak beállítva+ telefonálás,SIM2 ben T-s kártya csak telefonálásra.Így.
(Gondolom az APN-ek beállítását is lecsekkoltad.) -
Agyas
aktív tag
Sziasztok,
Meghalt 3.5 jack. Ha veszek microusb-jack átalakítót szerintetek tudok zenét hallgatni? Próbált már valaki ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest