Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
*RLaci*
addikt
Alza is beárazta, pont ennyire saccoltam, aranyárban. [link]
-
Prowler
senior tag
Pixel 5 GSMArena teszt - [link]
-
G.Zs.
senior tag
London falvan elek es UK Play Store rendeles.
-
Decske
senior tag
Sziasztok, én is rendeltem a Turbado-tól egy P5-öt, ami egy Mate 10 Pro-t fog váltani. Meguntam a Huawei borzalmas alkalmazáskezelését.
Viszont az zavar, hogy nem kaptam tőlük még visszaigazoló emailt a rendelésről. :/ -
bothb
újonc
Sziasztok. Szerintetek érdemes 4a 5g-t venni?
-
Jona00
tag
Kíváncsi vagyok megkapom -e annyiért (236e). Tegnap leadtam a rendelést a készülékre, érdeklődve várom mikor szállítják le.
-
K82
őstag
7T-m van a Tőled vett P4XL mellé.
Gcam-mel egész jó vagy akár jobb is lehet mint a Pixel kamerája - nappal legalábbis. Vegyük hozzá még h nem feltétlen lesz elsőre olyan amilyennek lennie kellene, újabb képet lőni nem biztos h van idő, innentől fogva még mindig inkább a Pixel. Ja és este elég sokszor hajlamos elcsúszni a fehéregyensúllyal. Rakjál fel egy gcam-et nappali xml-lel, egyet éjszakaival plusz ott az OOS sajátja - lutri mikor melyikkel lesz a legjobb. -
Viper26
nagyúr
Nagyon kéne egy P5, végre megvan minden egy Pixelben amit szeretnék, és még zsebben is elfér.
Ugyanezt nem tudom elmondani az OP7T pro-val kapcsolatban sajnos, és lehet emiatt válok meg tőle.
-
gyonyoruwok
tag
nagyon nagyon jó a turbados ár. simán 280-300 körülre vártam itthon. ájjáj, én meg kb eldöntöttem már, hogy megyek iphone-ra, ez a jó ajánlat meg bekavar itt nekem. akkor újabb fejvakarós időszak következik... meglátom mi, hogy, és mennyiért lesz készleten 2 hét múlva. eleget tologattam már a dolgot.
-
*RLaci*
addikt
Nálam a méret, illetve a front kinézete miatt egyértelműen 5. Más markáns különbség meg nemigen van. Kamera kb ugyanaz, kijelző 4xl nagyobb felbontás, 5 nagyobb fényerő, mindkettő 90hz, akkuidő jobb az 5, a teljesítmény béli különbség normál használat mellett észrevehetetlen, az 5 is ugyanolyan akadásmentesen, gyorsan teszi a dolgát mint a 4xl.
-
Gery20
tag
Jelenlegi árfolyamon 12e Ft-tal drágább mint a német Google Store-ból. Ráadásul ha bármi gebasz van vagy egyszerűen csak nem tetszik, 14 napon belül indoklás nélkül visszaviszed hozzájuk és visszakapod a pénzt. Ez megtörténik Amazon rendelés esetén is, de azért mégis körülményesebb...
Ráadásul kapsz magyar ÁFÁ-s számlát, ami azért előny lehet sokaknál...
-
nemorulok
csendes tag
Köszönöm a válaszaitok, akkor várok még. Csak nehogy közben becsússzon egy 8t
-
xhege
veterán
válasz
nemorulok #245 üzenetére
Csatlakozom natë fórumtárshoz. Én várnék egy kicsit míg rendberakják a kijelző problémákat.
Szerintem tavasszal lesz ez igazán jó vásár. Addig én is kiderítem, hogy elég-e a kicsi 4a nekem. Igazából rlaci fórumtárs képei alapján akár elég is lehet, mert érdemi változás fotózásban nem történt, a többi paraméter meg elegendő nekem a mindennapokban. Aztán majd meglátjuk mit gurít a 6-os széria. Tényleg lesz-e saját proci, OS fejlesztés, kamera fejlesztés...
-
-
nemorulok
csendes tag
Sziasztok! Arra ébredtem ma reggel, hogy kipróbálom a Pixel 5-öt zöld (vagy milyen) színben. Persze a füleses akcióról pont lemaradtam. Tudtok ajánlani nekem megfelelő beszerzési forrást? Mo-on élek. Köszönöm előre is!
-
G.Zs.
senior tag
Ma megrendeltem a Pixel 5-ot. November 17-en szallitjak ki. Elvileg benne vagyok meg a fejhallgatos akcioban is, ugyhogy meglatjuk abbol mi lesz.
-
xhege
veterán
Iszonyatosan bosszantó ilyeneket látni
Nyilván minden telefonnal előfordulhat, de akkor is. Az a baj a gyártók annyira pörgetik, hogy új telóval kell kijönni, meg pörögjön a biznisz, hogy félkész telefonok kerülnek forgalomba. Aztán, ha szoftveres gond van (márpedig mindig van), akkor majd félévig javítgatják frissítésekkel... Ha hardveres, az azért már kellemetlen. Ezért is jobb az egy éves csúcsokat nézegetni, mert ott már kiderültek a gebaszok és jó eséllyel javítva lettek.
-
natë
nagyúr
Most akartam szerezni egyet a Samsungos szopás után, erre : [link]
-
bekesi6386
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősöm megrendeli Angliában nekem Currys PC World -ről, hogy biztos lehessen claim-elni a fülest. Van most egy Amazon rendelésem, ha esetleg van érdeklődő a Google Pixel 5-re és nem tudja megvenni Amazonon, mert elfogyott, megbeszélhetünk egy pontos időt, amikor lemondom, és meg tudja rendelni azonnal.
-
TaylorPro
addikt
válasz
bekesi6386 #222 üzenetére
Amíg nem adják fel, tudod változtatni a kiszállítási címet. Vagy törlöd és újra rendeled.
-
bekesi6386
csendes tag
Sziasztok!
Ha megrendeltem már a telefont amazon.co.uk-ról egy magyar címre, az árban benne van a szállítás és adó, utólag tudom módosítani a címet gond nélkül egy angliai címre, hogy a fülessel se lehessen probléma? Valaki csinált már ilyet? Előre is köszi a segítséget. -
bbendre
őstag
válasz
mjani1172 #220 üzenetére
Csak móka és csak annyit akartam írni, hogy a fényképezés, mint az autó teljesítménye nem csak egy tényező határozza meg pl a szenzor vagy a megapixel ahogy az autónál sem csak a ccm-et kell ősszehasonlítani.. Arra volt válasz, hogy sokan a szenzor adatokat és a megapixeleket nézik csak és ezeket hasonlítják össze.
-
bbendre
őstag
"Google preferred this approach because Google said that this leads to less artifacts. Indeed when you (for example) use a Canon camera, there will be more artifacts when you use Canon's traditional HDR (different exposures) instead of Canon's multi shot noise reduction (exposures with same settings are combined). So we'll see how many artifacts the Pixel 5 will produce.
Last year when Google announced the Pixel 4, they already hinted that they are working on different exposures when Marc Levoy talked about capturing the moon and a moonlit landscape at the same time.
Different exposures won't improve the noise in low-light conditions (unless there are also bright light sources). The main advantage of combining different exposures is less noise in the shadows and better colors in the shadows at base Iso. For example Google phones can produce shadows with a purple tint at base Iso. Different exposures will fix this issue. If the Pixel 5 still has the shadows slider, the shadows should also look much cleaner at base Iso when you use the shadows slider. I also wonder whether there will be still HDR+ raw as this could be more difficult with different exposures."
"I want to add that different exposures have another disadvantage. There's less time for capturing exposures that capture the brightest parts of the scene (blue sky, sunset, etc..), if it also wants to expose for the shadows. So a blue sky might look noisier than with older Google phones."
-
törölt tag
Persze nem tudhatjuk biztosan, de szerintem igen. Legalábbis gyanús, hogy a 7 éve használt algoritmus működése pont a távozását követően lett újragondolva az alapoktól.
Nem hiszem, hogy ne adtak volna neki ebben szabad kezet, szerintem ha akarta volna, megléphette volna ő is már évekkel ezelőtt. -
törölt tag
"Google always combined only exposures with the same exposure settings.
From Pixel5 Now they also combine different exposures!"Mióta mondogatom már, hogy ezt kéne használniuk a nagy dinamikát igénylő képeknél... De persze itt a fórumon mindig kaptam érte a savat rendesen.
A legjobban pont akkor, amikor azt merészeltem írni, hátha Levoy távozása után nem ragaszkodnak majd annyira a régi recepthez.Ezek után kíváncsi leszek a P4 vs P5 összehasonlításokra.
-
xhege
veterán
No az az univerzális kamera app érdekelne majd. Mondjuk akkor a Pixel komoly versenyhátrányba kerülhet, ha bármelyik telóra letölthető lesz egy olyan app, ami ugyanolyan vagy jobb képeket készít. Egy komolyabb szenzort használó telefon esetén főleg. Tudom most is vannak gcam portok, de azért az nem ugyanaz.
-
bbendre
őstag
Ez csak arra volt válasz, hogy a fényképezés, mint az autó teljesítménye nem csak egy tényező határozza meg pl a szenzor vagy a megapixel. A Pixelek nagyon erős AI támogatott HDR+ feldolgozást használnak.
A módszer kidolgozója Marc Levoy és csapata. Marc az egyik, ha nem a legismertebb név ezen a területen. Jelenleg az Adobe-nél dolgozik egy univerzális Google camera "alternatíva" appon.
A Google kamera által használt HDR+ jelenleg az egyik legelismertebb szofveres feldolgozó módszer. Annyira, hogy több DSLR "gyártó" érdeklödőtt a módszer iránt és nem kizárt, hogy hamarosan elérhető lesz komoly gépekben is. [link] -
bbendre
őstag
Érdekes téma, cstark27 aki elég sok Gcam portot készített azt írta, hogy megvizsgálták a visszafele portolás lehetőségét pl Dual Exposure esetén és olyan API kulcsokkal védik a funkciókat amiket még nem sikerült megkerülni/feltörni. Pedig elvileg nem lenne fizikailag lehetetlen.
A Pixel4 ben volt a Pixel Neural Core és egy erős SD proci. A Pixel5 ben nincs Pixel Neural Core azaz a feldolgozást portolták a SD proci NPU-ra. Ebben viszont a Pixel4 erőssebb.
Ha megkapná ezt az updatet a Pixel4 is akkor gyorsabb lenne mint a P5.
Nem hiszem, hogy ezt megtenné a Google és nem is gondolom, hogy okos lenne üzleti szempontból. Vagy nagyon keresett lesz a Pixel4.
Jó alternatíva lehet mert nincs benne UW camera csak Zoom kamera. Van akinek ez a kombináció jobb lenne. A következő feature drop talán választ ad erre a kérdésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 5G-generációba léptek a Pixel mobilok, viszont az XL ezúttal kimaradt. Sok szempontból fejlődött a széria, és egy gáláns ajándék ismeretében az árazás is elfogadható lett.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Micro Four Thirds
- Torrent meghívó kunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Energiaital topic
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest