Hirdetés
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laurh
aktív tag
Más nem tapasztalt ilyet?
Annyiban módosítanám az előbbi posztom, hogy nem kell hozzá töltés, hogy lezárt képernyőnél fullra húzott média hangerőnél csippanjon egyet a készülék kb 30mpenként.Ahogy utána olvastam redditen sokan panaszkodnak rá, de megoldás nagyon nincs rá.
Kipróbálná nekem valaki?
-
bbendre
őstag
Teljesen egyet értek veled. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ami neked jó másnak lehet nem. Leírni, hogy:
"Vajon mikor lesz náluk az ujjlenyomat-olvasó az egyetlen logikus helyen, a képernyő alatt?"
Mintha azt írnám, hogy miért gyártanak autót a Maserati-n kívűl hiszen csak a Maserati az AUTÓ és minden más csak logikátlan hulladék, de persze senkisem megy ki szántani vagy bevásárolni egy sportautóval és szerintem mindenkinek meg kell hagyni a választás lehetőségét.
Én használok egy Note 20 Ultrát (kijelző alatti), Pixel (hátlapi), Iphone FaceID is és annyira nem érdekel, hogyan azonosít. Egyik topicban sem képviseltetem, magam, hogy milyen béna a telefon. Mindenhova írhatnék, hogy a Pixelnek van a top kamerája bár ezt mindenki tudja.
Valamint olvasd végig a Note 20 topicot, hogy mindenki valami hackot keresett az ujjlenyomat olvasóra. -
adesz444
csendes tag
Előtte Oneplus 5T-t használtam, az előtt Google Nexus 5X-et (úgy tűnik bejönnek az 5-ösök...
) , szóval én sem szívesen adám fel a hátlapi ujjlenyomatolvasót.
A legjobb feature, amit már tudott a Oneplus is és a pixelek is, hogy az ujjlenyomatolvasót simogatva le-fel lehet húzogatni az értesítési sávot. A pixel kijelzője kisebb, de a nagyobb kijelzős telókon elég hálás ez a funkció. -
DDA40X
aktív tag
válasz
bbendre #1587 üzenetére
Lehet hogy neked nem jön be. De a többségnek működik. Páran panaszkodnak. Ok. Ez mindennel előfordul. De az elöl lévő a legkényelmesebb. Asztalon lévő készüléket rohadt kényelmetlen állandóan emelgetni, hogy elérd az olvasót.
Még ha működne normálisan a smart lock. De még nem sikerült azt sem megoldani. Hiába állítom be, hogy a tartózkodási helyem körül ne zárjon, 10-ből 9-szer zár. Baromi irritáló. Azért meg nem fogok állandóan a menüben mászkálni, hogy ki be kapcsoljam az ellenőrzést!
A megoldás, normális elöl lévő olvasó. Én kipróbáltam már. Direkt megkértem ismerőst. Beolvastam, és 20-ból, 19-szer jó volt. Ő azt mondta, neki is ilyen fasza. Biztos van, akinek valamiért szalaszt a rendszer.. De az elég egyedi hiba lehet.. -
bl4ze
veterán
Végre megjött a Pixel 4a 5G tokom, baromi jó, nagyon jó tok : csak ajánlani tudom.
[link]
-
K82
őstag
Erre szoktam mondani h attól még h vmit meg lehet csinálni, nem feltétlenül kell. A hátlapinál praktikusabb és gyorsabb fp readert még nem találtak ki. A kijelző alatti meg hát... most is ilyenem van, nem rossz, de a hátlapi azért köröket ver rá (Nexus 5x, P2XL, P3 mind gyorsabb volt).
-
Laurh
aktív tag
Egy érdekességet figyeltem meg a pixel töltése közben.
Amikor töltöm és a "média hangereje" maxom van akkor 30mpénkt pittyen egyet.Amint lejjebb veszem a csúszkát nincs pittyegés.
Amikor maxom van és nincs töltés akkor sem pittyeg.Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? (Egyéb hangok és rezgések minden off)
Pixel 4a 5G
-
bbendre
őstag
Ha végre rendesen működne az ujjlenyomat olvasó ahogy logikus lenne. Nem fél óra nyomkodás, meg tapogatás a kijelzőn. Itt van a kezemben egy Note 20 ultra ami nem olcsó telefon ellenben drága volt és annyira rossz használni a kijelző alatti ujjlenyomat olvasót, hogy csak áldani lehet azokat a gyártókat aki nem tértek át erre a borzalomra.
-
DDA40X
aktív tag
Vajon mikor lesz náluk az ujjlenyomat-olvasó az egyetlen logikus helyen, a képernyő alatt? Nem hiszem hogy mostanában.. Majd akkor kívánni fogom. Akkor már jó vétel lesz. De ezek a hátlapi bohóckodások.. Note9-em van, és nem igazán jött be.. Az oldalt lévők megint csak gagyik. Balkezeseknek főleg.
Egyébként ezek most tetszenének, de így mégsem.. -
JoHn123
tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata német Media Markt-os garanciáztatással? Azt olvastam hogy hazai Media markt-ban is le lehet adni. Igaz lehet? Sajnos a kijelzom jobb oldala kezd "felválni".
-
bbendre
őstag
Én évek óta próbáltom elérni, hogy legyen és nem lesz ameddig nem lesz hivatalos forgalmazás vagy nem kerül fel a támogatott készülékek közé, ahhoz pedig kell(ene) több készülék a hálózaton. Szerintem kevesebb Google telefon van mint Oppo vagy valami random kínai márka sajnos.
BTW Én már 3-4 éve mindig használok Pixel telefont és kevés hátrányt éreztem. Nálam nem jelentkezett sok hiba. Voda a szolgáltató és legalább 5x beszéltem velük, hogy amit lehet kapcsoljanak be
. Elvileg mindent bekapcsoltak, persze továbbra sincs VoLTE de valamiért müködik a "HD call" a Samsung szerinte ami elvileg VoLTE. Sajnos teljes támogatás nélkül kicsit káosz lehet a működés
-
Rekro
aktív tag
Szerintetek a fenti problémák meglesznek oldva szolgáltatói oldalról vagy amig "hivatalosan" nincs Magyarországon a telefon nem érdemes erre számítani?
Nagyon tetszik a telefon, de ez az egész VoLTE/mobilnet vesztés nagyon elbizonytalanít.
-
-
bbendre
őstag
Az LTE profilok a VoLTE hiváshoz, tartáshoz, stb.hez tartoznak. Az LTE önmagában csak annyit jelent, hogy "long time evolution" és jobb lenne ha 4G-t látnál, a 4G LTE lassabb mint a 4G és az (Vo)LTE profilok nélkül "elveszhetnek" hivások (max üzenetet kapsz), üzenetek később érkeznek meg a toronyváltásoknál. A szolgáltatónak kellene bekapcsolnia a telefonszámra a LTE profilt valamint tárcsázó beirva: *#*#4636#*#* tudod megnézni a profilokat.
Itt nézd meg a "Data Network Type"-ot
Valamin tudod állítani a "Network type" -ot.
Ez a Pixeleknél itthon nehéz móka, de teljes értekű VoLTE nem lesz a gyári Radioval
Nálam jelenleg a Pixel3XL-en
Data: LTE
Voice: LTE
és a Samsung aki hív HD hivást lát. -
bbendre
őstag
válasz
adesz444 #1566 üzenetére
A szolgáltatók számára a LTE profilok elérhetőek. Azok kerülnek be a rendszerbe - ha jól tudom - amiket haza piacon meg lehet vásárolni hivatalosan és van hazai forgalmazása.
A Google Pixel nem elérhető Magyarországon és nem is támogatott ebben az országban.
Pl az Osztrákoknál tökéletesen megy a telefon. -
adesz444
csendes tag
Én a német mediamarktból rendeltem két hete egy Pixel 5-öst, pár nap alatt itt volt a Mailboxde.com csomagtovábbítót használva (német mediamarkt nem szállít ide). Ha ott a csomag, akkor több opció közül lehet választani, GLS ~13EUR-ért hozta el onnan.
Szerk: BP belvárosban szintén nincs para a hálózattal, de ezt a VoLTE dolgot szomorúan olvasom. Régi Oneplus telefonok sem voltak szolgáltatóknál, akkor azok miért támogatottak?
-
TaylorPro
addikt
válasz
horvath85g #1560 üzenetére
És ha némítod nincs ikon az állapotsávon.
-
TaylorPro
addikt
DP3 egész jó. Persze kiugró változás nincs.
-
bbendre
őstag
válasz
Szelley #1556 üzenetére
Sajnos itthon nem tamogatja egy szolgaltato sem a telefont. A VoLTE es tarsai ezt hivatottak kikuszobolni. Ameddig a telefon szenved a halozattal nincs net es forditva. VoLTE eseten telefonalas kozben tudsz netezni. Sajnos a Pixelel itthon nem kap meg egy tobb halozati funkciot amit mas telefon igen. Igy sajnos elofordulhat az amit irtal
-
Szelley
senior tag
En Szabolcs megyeben lakom, 36os Nyiregy es Tiszavasvari szakasz felen konkretan EDGE kapcsolatom van. Polgar fele szinten 36-os fele szakaszan ismet csak EDGE.
Sajat muhelyem tiszavasvariban van csak EDGE ott is. Tmobilenal vagyok. Oneplus5-6, I11, vegig 4g ugyanezen helyeken.
Es ami a legidegesitobb, hogy mikor varial edge es 4g kozott, akkor szamtalan hivasrol nem id tudok! Van, hogy 20perc mulva kapom az sms-t hogy 4 nem fogadott hivasom volt egy szamrol. -
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne.
Lehet valahol korlátozni, hogy pl a youtube only mobiladatforgalom mellet ne fusson?
Illetve a gesztusvezérlésnél a vissza lépésnél egy pillanatra rezeg a készülék. Ezt a rezgést ki lehet valahol kapcsolni?Köszi előre is.
-
SkyS1gn
félisten
Nekem van 1 P5-re illetve egy zöld strapa tokom is akit érdekel. Végül most OP 8 Pro-m lett.
-
Decske
senior tag
válasz
Szelley #1546 üzenetére
Sopron-Pest-Debrecen viszonylatában van tapasztalatom és egy Hua Mate 10 Pro-val tudom hasonlítani. Egyedül usb thetheringnél szokott makacskodni, ha nagyobb file-okat töltök le, akkor olyan 4-5 gb-onként kell egy airplane mód ki-be nyomnom, mert megáll a letöltés. A normál használat mellett nincs nagyon problémám vele. Utazás közben ugyan olyan sz@r, mint a többi, de ez a lefedettség miatt van.
-
Szelley
senior tag
Ti hogy vagytok megelegedve a Pixel5 tererejevel? En nagyon gyatranak tartom. Neha szivem szerint foldhoz vagnam.
-
Laurh
aktív tag
Valakinek van esetleg elfekvőben 1db fólia Pixel 4a 5G-re Pesten? Szívesen átvenném tőle.
-
shina
tag
válasz
TaylorPro #1541 üzenetére
Számos oka lehet annak, a pragmatikustól egészen az agyament extrémig, miért szeretne valaki valami más ROM-ot használni a gyári helyett.
Persze akik nyomkövetés mentességre törekszenek már ott elbaltázták a dolgot amikor vettek egy mobiltelefont, van internetük, vagy akár csak bankkártyával fizetnek. De azért a anti-tech meg a teljes Google élet közt van egy széles spektrum. Mindenki válassza magának azt ami tetszik neki, annak minden előnyével és minden hátrányával. -
K82
őstag
válasz
TaylorPro #1541 üzenetére
Aki Google-mentesen szeretné élni az életét, annak sok lehetősége nincs. LineageOS-szel a telefon teljesen funkcionális tud maradni gapps nélkül is és vkinek ez a fontos.
Mondanám h az informatikus osztályvezető is a cégnél a mai napig SIM kártyára mentegeti a telefonszámokat mert nem bízik a Google-ban. Persze Huawei és iPhone a két teló amit használ. -
shina
tag
Köszönöm a véleményeket. GCam porton elgondolkodom, de preferálnám ha nyílt forráskódú alkalmazásokat tudnék használni ahol csak lehet. Amúgy azért is nézem ezeket a készülékeket, mert LineageOS-t szeretnék, és támogatás gyakorlatilag mindig van Pixel szériákra, míg a többi gyártó készülékei a lutri kategóriába tartoznak ezen a téren (talán a OnePlus kivétel).
-
K82
őstag
válasz
Drakmusz #1538 üzenetére
Hasonló cipőben járunk. Ragaszkodnék a Pixel vonalhoz, de SD855 után nem szívesen vált az ember lefelé így a P5 kimarad, főleg ezen az áron. 4a5G a zasszonynak tökéletes, nem is tűnik lassúnak normál használat mellett (sőt...), de nekem már "bántja" a szemem a 60Hz. A P4XL méretben a maximum amit hajlandó vagyok cipelni, de a mostani mobilok mind kezdenek 160mm-es magasság fölé menni. Az S20FE meg tökéletesen passzol a 4XL tokjába, csak a kivágások vannak rossz helyen.
Xiaomi kiesik a MIUI miatt, OPPO/Realme tetszetős csak ami jó az batár nagy... Nem egyszerű.
-
K82
őstag
válasz
SkyS1gn #1535 üzenetére
Nem úgy mint a 4XL, az enyémet 350e Ft-ért vette az első tulaj az Alzánál.
Egyébként most kicsit megorroltam a Google-ra, mi a viharért kellett megszüntetni az overscan-t? Q-n még lehetett élvezni a tényleges full screen gestures-t, erre kettőt léptek visszafele, bámulhatom a navbar-t.
Annyira idegesített h fejest ugrottam egy 5G-s S20 FE-be, érdekes módon azon is 11 fut és el lehet tüntetni a navbart, sőt ha kell akkor mint iOS-en, overlay-szerűen ott van az app felett. Nem mondom h a OneUI a kedvencem lett, de élhető. P5-öt nem akartam a "gyenge" SOC miatt, remélem a P6-tal gurítanak egy nekem is megfelelő telót... OP most nem játszik, durván elszálltak árban és méretben is. -
TaylorPro
addikt
válasz
horvath85g #1529 üzenetére
Ennyire ritkán merítem le. Most csak a teszt kedvéért hagytam.
-
SkyS1gn
félisten
Mint az elektromos autóknál is, roadtripekre érdemes 100%ra tolteni.
Apropó a TSLA részvényeimnél már csak egy Pixel 5 lett volna jobb befektetés, brutál értéktartó. Nem igen esik az ára.
Most az OP 8T 8Pro-val szemezek brutál jó áron hozzá lehet jutni (140-150) Hiába na az a 60K felár egy P5-ért sok.
-
Decske
senior tag
válasz
horvath85g #1532 üzenetére
Igen, ha egy tartományon belül tartod azzal tudsz nyerni valamennyi akksi élettartamot, de az lehet bármi 100-40/90-30/80-20. 1 ciklusnak Li-ion akksiknál 0-100% töltés felel meg. Ha mondjuk, ezen a 60%-os tartományon mozogsz, akkor csak 0,6 ciklust viszel bele. Például nekem egy nap jellemzően 50%-ig merül le, így csak egy fél ciklust viszek bele.
A 80/60%-nak meg főleg akkor van értelme, ha folyamatosan áramforrásról használod a készüléket vagy hosszú ideig nem használod, csak tároló (a természetes kémiai degradáció 100%-os töltöttségen a leggyorsabb), de mivel a mobilok jellemzően kevés időt töltenek folyamatosan 100%-on feltöltve+hálózati áramon (plusz most már az adaptív töltés is segít ezen), ezért kb elhanyagolható ami élettartamot tekintve nyerni tudsz ezen. -
K82
őstag
válasz
horvath85g #1532 üzenetére
Ártani nem fog, elég sok helyen olvasni hogy az ideális töltöttség 20 és 80% van. Pár gyártó rendszerszinten elérhetővé tette ezt az opciót, nálam pl. a Samsung tabletnél be lehet lőni h ne töltse 85% fölé. De ha belegondol az ember, a Pixelek adaptív töltése ugyanez: feltolja 80%-ig este, a maradék 20 pedig gyk. az utolsó pillanatban kerül bele.
-
Decske
senior tag
válasz
horvath85g #1529 üzenetére
A mai Li-ion akksiknál nem kell figyelni rá. Tök mindegy milyen százaléknál teszed fel. Amúgy sem tudod túlmeríteni, mert a védelem kikapcsolja a telefont.
-
bl4ze
veterán
Érkezett ma frissítés, elvileg ezeket érinti :
-
ShadowLac
addikt
Pixel 4a 5g. Túl melegedést nem tapasztaltam.
Én egyből tettem rá üvegfóliat. ( Pár leesés volt, törés nem)
Open kamerát használom. Sajnos valamiért lassan exponal nem az igazi.( Mondjuk én csak azért használom mert külön mappát hoz létre és abba mennek a céges fotók. Nem keverednek a családi fotókkal)
Amúgy az open kamerát fölösleges használni, gyári jobb ,sokkal.
Üzemidő: K.. sok. -
Decske
senior tag
Pixel 5-ön a GG6 nálam jól bírja, nem használok semmilyen plusz védelmet a kijelzőn.
Túlmelegedést nem tapasztaltam eddig.
Custom gcamnak talán van értelme, szvsz minden más kamerás appot érdemes elfelejteni, csak rosszabb lesz az eredmény.
Nem lesz annyival rosszabb az üzemidő, mint a felhasználói élmény, ha fix 60Hz-en megy a kijelző (egyéni vélemény), de persze lehet korlátozni. -
shina
tag
Sziasztok.
Gondolkodom egy Pixel 4a 5G vagy Pixel 5 beszerzésében. Érdekelne a tapasztalatotok pár kérdésben amire nem találtam választ a topicban.Az első, hogy van-e túlmelegedési probléma hosszú videótelefonálásnál, mert a Pixel 4a-ról ezt olvastam több helyen is a neten (ezt más középkategóriás telefonok is bejátsszák és jól lefagynak, khm..khm Samsung, gondolom a SoC nem bírja szusszal). Ugye ez akkor érdekes ha több órát beszél az ember folyamatosan ("hurrá" járvány
) és mondjuk Bluetooth fülessel tolja az ember. meg esetleg még töltőn is rajta van.
A második kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalata van a Gorilla Glass 3-al. Valószínűleg tennék rá edzett üveget mert a karcolást gondolom annyira nem bírja, de jó lenne ha nem törne szilánkosra egy kisebb behatástól.
Végül a Pixel 5-ben lehet-e fixen 60Hz-re állítani a telefont? Nekem a hosszabb üzemidő többet ér.
Bónusz kérdés: milyen a kamera fotó minősége ha nem gyári appal van használva (pl. Open Camera)?
Köszönöm. -
K82
őstag
Izgalmasnak ígérkezik az idei széria, kíváncsi leszek rá. Eddig mindig "elrontott" vmit a Google, most talán összejön - bár lehet túl optimista vagyok.
Egy biztos, a zasszonyt még évekig kiszolgálja a 4a5G, én meg hűtlenkedek egy kicsit a 4XL után. -
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
normális mobilokon már ott van pár éve
-
bl4ze
veterán
Android auto futtatáshoz milyen adat kábelt ajánlotok? (4a 5G)
Ali, ebay nem s.o.s. sürgős... -
K82
őstag
válasz
horvath85g #1501 üzenetére
A nemrég bevezetett adaptív töltés csak akkor működik, ha van beállított ébresztés és elmúlt este kilenc. Az is úgy h kb. 80%-ig felpumpálja gyorstöltéssel, a maradék 20 pedig lassabb/lassú töltéssel kerül bele az ébresztés idejére. 20:59-kor töltőre rakva, vagy ha meg van szakítva a folyamat, az "alap" töltési metódus alapján kb. másfél óra múlva fullon lesz az akku.
-
TaylorPro
addikt
válasz
horvath85g #1504 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani, de kb 10%.
-
horvath85g
aktív tag
válasz
TaylorPro #1503 üzenetére
hmm, érdekes.
este megnézem, hogy hány amperrel tölt ébresztővel.
mekkora a különbség a gyorstöltéshez képest, érezhetően hosszabb a készenléti idő?
egy samsung a70-et használtam előtte, az érezhetően tovább bírta, és amúgy a kijelzője is sokkal fényesebb. szerintem abba jobb panelt raktak mint a pixelbe. sebességben sincs jelentős különbség. -
TaylorPro
addikt
válasz
horvath85g #1501 üzenetére
Igen, mindig úgy töltöm. De még így is tovább bírja a 750 milissel.
-
bl4ze
veterán
Én továbbra sem láttam még 5G jelzést a telefonon, pedig aktív a Telekom 5G 3 hónapos promo és jártam Budapesten lefedett helyen....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 5G-generációba léptek a Pixel mobilok, viszont az XL ezúttal kimaradt. Sok szempontból fejlődött a széria, és egy gáláns ajándék ismeretében az árazás is elfogadható lett.
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest