- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
Pingüino #298 üzenetére
Objektíven: Valóban más a kettő, csupán analógiának szántam a következmények tekintetében. Nevezetesen, hogy a többségnek nem okozott volna áthidalhatatlan nehézséget, de azért kétség kívül lettek volna akiknek nem kis bosszúságot okozna. Elvonatkoztatva a jogi részétől, felhasználói oldalról azért sokkal emberibb megoldás ez.
Szubjektíven: Nem mondom, hogy nem értelek meg, de én inkább minden szempontból versenyképesebb alternatívát nyújtanék és akkor magától menne a levesbe. Bár ez már inkább szemlélet kérdése, de szerintem egy értéktelenség meghaladásának a helyes útja nem az elpusztítása, hanem az ha csinálunk olyat ami értékesebb, jobb, szerethetőbb.
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
Pingüino #267 üzenetére
Azt azért ne feledd, hogy a Flash nem az Adobe saját fejlesztése, mint a PDF, hanem egy akkor 10 éves szoftvert vettek meg 2005-ben. És mivel a Macromedia is ingyen adta a lejátszós plugineket a böngészőkhöz + akkoriban TÉNYLEG nagyon elterjedt volt a neten, ezért össznépi harag lett volna, ha hirtelen fizetőssé tették volna a lejátszót.
A fejlesztői része viszont, tudtommal, fizetős program volt, szóval jött onnan pénz (bár nem lépődnék meg, ha a kicsik közül sokan torrentről szedték volna le).Valaki írta az XP-t, és szerintem is az elengedés lett volna helyes megoldás. Mert a régi Windows életciklusok végén is MINDIG ment a hiszti a sok-sok felhasználó miatt, de aztán 1-2-3 év, és lecsökken a számuk és arányuk ha hinni lehet a statisztikáknak, hogy már ne jelentsenek jelentős kockázatot. Szóval, nem lett volna példa nélküli ez sem, és ha lassan is, de kikopott volna a technológia, DE! a nosztalgiázók még mindig tudtak volna Flash játékokkal natív módon játszani.
#282 Minden hibája ellenére a közszféra egy biztonságosabb alternatva az álláshely szempontjából, azaz ott kisebb az esélye a megszűnésnek vagy a leépítésnek, mint egy versenyszférás cég esetében. Persze az se 100 %-osan biztonságos, főleg egy kormányváltás után, bár akkor inkább a felsővezetésnek kell izgulnia.
Illetve azt se feledd, hogy egy munkahelyváltás mindig rizikós, és nem minden esetben teljesülnek azon ígéretek és elvárások, amik miatt a váltás mellett döntött a dolgozó. Nem beszélve arról, hogy ha az embernek pl. hitele van, akkor tényleg nem nagyon érdemes kockáztatni.#284 gabo9201 +1, vidékiként én is átérzem.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Pingüino #270 üzenetére
Így sem fog vezetni valós kivezetéshez, mert mindig lesz kiskapu. Nyilván egyre kevesebben fogják használni, de ez már az utóbbi években is jellemző tendencia volt. Tényleg csak a legfontosabb dolgok miatt ment, de legalább ment.
molnarpeter
Teljesen egyetértek. Nem rég olvastam, hogy vannak közintézményekben is olyan nyomtatók amik emiatt most behaltak. Na arra kíváncsi leszek mikor lesz helyette új.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Pingüino #270 üzenetére
Részemről az a baj, hogy nem csak "nem támogatott", hanem konkrétan működésképtelen lett a dolog. Saját felelősségre továbbra is működik pl. egy Windows XP, ellenben (a jelentéktelen) nyomtatóm szoftvere abszolút használhatatlan
Létrejön egy igény piaci alapon, hogy az antivírus legyen felkészítve, az szerintem természetesebb megoldás volna.
-
Gargouille
őstag
válasz
Pingüino #264 üzenetére
Nem volt célom meggyőzni, csupán árnyalni szerettem volna a képet és esetleg kicsit több belátást javasolni.
A konkrét példa szóra sem érdemes, viszont attól, hogy vannak jól menő KKV-k is akik valóban értelmetlenül szórják a pénzt, vannak olyan kis cégek is, ahol tényleg komoly kiadást jelent akár egy új notebook beszerzése vagy egy szoftver licenc megvásárlása. Lehet te nem láttál még ilyet, de ettől még léteznek és nem is kevesen. Nekünk is van sok ilyen ügyfelünk a nagyobbak mellett. Ez nem egyszerűen "gyávaság" vagy "lustaság" kérdése. Az, hogy összemosod az egészet és általánosságban csuklóból lekutyázol mindenkit, az elég degradáló. Olyan mintha azt mondanád, hogy nincsenek szegények az országban mert az átlagfizetés alapján mindenkinek elég pénz jut. Pedig az átlag pont abból jön össze, hogy van akinek nagyon sok van és van akinek nagyon kevés. Na most itt pont azokról van szó akiknek nagyon kevés van...
Az Adobe-nak pont ugyanannyiból tartott volna szimplán elengedni a Flash kezét, mint letiltani. Ez szimplán csak döntés kérdése volt. Sokan mások is megtették már előttük, kis túlzással mondhatni ez a bevett gyakorlat a szakmában. Szerintem értelmes ember nem tapsol egy ilyen döntésnek, mint amit most az Adobe meghozott.
-
Gargouille
őstag
válasz
Pingüino #251 üzenetére
"Eleve miért használ valaki olyan programokat, amik már évek óta nincsenek fejlesztve? Agyrém. Még ha nem is jelentene önmagában biztonsági kockázatot a flash, akkor is egy több éve nem frissülő programban lazán kerülhetnek elő olyan problémák, amit már senki nem fog kijavítani. Hányan érvelnek itt PH fórumon pl. azzal, hogy szervereknél azért nem váltanak tömegesen AMD konfigokra, mert nincs meg a support. És akkor jöttök egy ilyennel, hogy több éve nem frissített programot használtok, és mekkora érvágás, hogy most le kell cserélni. Már bocs, de ez a legalja hozzáállás."
Ez azért elég lenéző / lekezelő hangnem. Csak egy példát mondok (és ne kezdj el a példán lovagolni), mondjuk azért használnak, mert például tízen éve költségesen lefejlesztették valakivel a programot adott feladatra és mondjuk adatokat kezelnek vele és az évek alatt tetemes mennyiségű adat került bele, amivel folyamatosan dolgozniuk kell. Mivel nem értenek hozzá, így maguk nem tudják "újraírni", az eredeti fejlesztőt már elcsapta a villamos, aki anno értett hozzá a cégnél az már rég külföldön él, akitől meg ajánlatot kértek rá az elmúlt 3 évben, az olyan árat adott amit nem tudnak kigazdálkodni. Egy multi esetében az ilyen helyzet nem kérdés, van rá elég pénz, paripa, fegyver, hozzáértés stb. De egy kis KKV simán meg van lőve. Használni meg kénytelen mert ez a munkaeszköze... de ez persze csak egy fiktív példa, ezer olyan szcenáriót lehetne mondani a való életből, amikor valaki történeti okokból benne ragad egy ilyen ügyben. Nem csak a flash-el volt persze ilyesmi, csak itt egy elég értelmetlen önkényes döntés miatt történik.
Felhasználói oldalról nézve ez az eljárás, ahogyan az Adobe ezt "kivezette", hát hogy is fogalmazzak, nem volt túl elegáns, akárcsak a legaljázásod. Legalábbis nehezen érthető, hogy még tapsolsz is hozzá.
-
btprg
senior tag
válasz
Pingüino #251 üzenetére
"Eleve miért használ valaki olyan programokat, amik már évek óta nincsenek fejlesztve?"
A mondandóddal alapvetően egyetértek, de ez a kijelentés szerintem nem jogos így generálisan. Ha egy program megfelel arra, amire használni akarjuk, akkor nincs vele gond, hiába 20 éve nem fejlesztették
Fejlesztőeszközből viszont valóban nem jó ötlet nem támogatottat használni.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Pingüino #251 üzenetére
"Eleve miért használ valaki olyan programokat, amik már évek óta nincsenek fejlesztve?"
Talán, mert egyelőre nincs újabb?
A megoldás az lett volna, ha már évekkel ezelőtt elkezdenek fejleszteni egy teljes rendszert, amelyben a tanmenetnek megfelelő digitális oktatóanyagok naprakészen, folyamatosan frissítve szabadon elérhetőek a diákoknak, tanároknak (ja és persze nem Flash alapú)."Nekem ne mondd, hogy totál felesleges, több milliárdba kerülő stadionok mellett nem lenne néhány százezer forint, hogy egy ilyen szoftvert valakivel leprogramoztassanak."
Ez meg már politizálás. A szivárványosok biztosan jobban csinálnák.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Pingüino #178 üzenetére
Nem ragaszkodnék én hozzá hidd el ha nem lennének eszközvezérlő szoftverek amik még igénylik. Komolyan annyi jött le beszélgetésünk során hogy ragaszkodom a flash-hez? Nekem nem hiányozna ha megvárták volna míg kikopik mindenhonnan... routerek, ilok, ipcamok, nyomtatók, stb. Vagy ha az eszközparkunk olyan lenne hogy nem érintene a dolog. De nem csak én vagyok így, sok sok országban van még olyan IT rendszer ami nem csak 5évnél fiatalabb eszközökből/szoftverekből épülnek fel. És azokat is működtetni kell, ami mostantól bonyolultabb lesz. Arról nem is beszélve milyen agyrém módon megírt sérülékenységekkel megáldott programoknak vagy rendszereknek kell működni mert nincs helyettük semmi. Bár az utóbbi három évben látszik némi javulás de még mindíg túl lassú fejlődés. Hidd el nem a jetigames hiányzik...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Pingüino #148 üzenetére
"ide nagyon csúnya dolgokat akartam írni rólad hirtelen haragomban, de van annyi eszem, hogy nem engem fognak kitenni miattad"
Ne aggódj, ez kölcsönös!
"ott van a tablázatokban feketén feheren, hogy melyik gumival milyen időben milyen féktavokat és köridőket mértek"
Akkor miért nem nézed meg?
"Azt nézd már, ne azt, hogy a cikkíró milyen szubjektív lezárást tett a végére"
Aha, tehát pont csak a ténymegállapítás nem számít, ugye? Jól van, ennyi...
"Elmész most már a sunyiba."
Látom csak hajtasz arra a banra...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Pingüino #134 üzenetére
Hiába csűröd-csavarod, ugyanaz a vége. Ott van benne világosan. Értem hogy kényelmesebb lenne neked kitakarni a cikk felét, és csak a koncepciódba illő félszavakat láttatni, de hát ez nem így működik.
"És akkor még hozzátettem, hogy ez egy 3-4 éves cikk. Azóta fejlődött is a 4 évszakos."
Meg a téli is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Pingüino #131 üzenetére
Elkanyarodni?
Te linkelted ezt.
Megint csak a cikkedből (téli vs 4 évszakos, értékelés):
"aki viszonylag keveset autózik, és télen-nyáron egyaránt le tud mondani az elérhető legjobb teljesítményről. 10 ezer kilométer körüli éves futásteljesítmény mellett egy jó négyévszakos gumi önmagában is elég lehet. Aki ennél többet autózik, vagy fontos számára a maximális tapadás minden körülmények között, cserélgesse az abroncsokat – én is így teszek, és továbbra sem érzem magam hülyének"
Az igaz, hogy elérhető olyan 4 évszakos is, ami nyáron a nyárihoz, télen a télihez áll közelebb, de egyrészt a közelebb még nem ugyanaz, másrészt tipikusan nem tesztgyőztes gumikat szoktak vásárolni az emberek. Főleg ha azt se tudják hogy télen téli gumit kellene használniuk.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Pingüino #119 üzenetére
Ugye el is olvastad amit linkeltél?
"Első próbánk a latyakban is a féktávolság mérése, de nem 100 km/óráról, hanem csupán 40-ről – ez is bőven elég jelentős különbségek kimutatásához, többre egyébként sem volt hely. A téli szettel kezdtük a programot: 19,1 méter alatt állt meg a jégkásás, vizes latyakban. Másodjára a nyári gumi került sorra, a különbség döbbenetes, 30,7 méter alatt állt meg az Astra a nem épp szédítő tempóról."
"Ha valaki az első tesztnapi eredmények alapján azt gondolta volna, jó ötlet kihúzni a telet a nyári gumival, annak ezen a vizes, latyakos pályán egy életre elment volna a kedve az ilyesmitől.
Szubjektíven is az volt az érzésem, hogy a nyárival akkor járnék a legjobban, ha nem tudnék kiállni vele a parkolóból. Úgy lett volna a legkevésbé veszélyes, és akinek nem kell a tudományosság oltárán halaszthatatlan mérési feladatokkal áldoznia, pontosan ezt is tanácsolnám."
No comment...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Pingüino #115 üzenetére
Meg esőben, meg napsütésben... Egyszerűen más hőmérsékleten érzik jól magukat, a nyári gumi télen csúszni fog. Akár kamionon, akár gördeszkán. Az ADAC teszteket ezért mondtam, mert külön tesztelnek mindenféle időjárásra, nemcsak szibériai 5 méteres hótorlaszra. Persze itt a Balkánon minek az ilyen felesleges dolgok, szeretünk veszélyesen élni, van aki még XP-t meg Win7-et használ frissítés és vírusirtó nélkül. Más meg nyári gumit télen.
És a nagy tömeg mégis miben szabályozza azt hogy a nyári gumi télen elveszti a tapadásának jó részét? A fekete lyuk közelében megváltoznak a fizika törvényei, de azok 4-5 Nap tömegnél kezdődnek, nem 3.5 tonnánál...
#127pcsullogÚjVálasz2021-01-07 21:37:39:
Valószínűleg nem dobták össze a rendszergazdák a tulajok helyett a pénzt fejlesztésre... -
SaGaIn
senior tag
Szerencsére ezt az európai legfelsőbb bíróság máshogy látta, ezért lehet EUban legálisan megvásárolt bármilyen szoftver példányát továbbértékesíteni, úgy hogy te már nem használod igen még az OEM-et is (ha a gép meg szűnt létezni). Utána lehet nézni az ítéletenek. Hál istennek a bírósági írtélet még a legkomoylabb EULA-nál is erősebb.
Köszi amúgy az ötletet szembe sem jutott az államtitkár úrnál kopogtatni hogy csessze meg a keretszerződését nem veszek HP szervert... Felhívtam, sűrűn bocsánatot kért majd felajánlotta lemodását...
(amúgy semmi gond nincs a szerverrel 2007 óta kisebb hardver cserével de üzemel csak Flash alapú az ILO-ja, ha az adobe nem szarozik 200km ről tudnám két hét múlva is bekapcsolni vagy megnézni mi van vele) -
Dr. Akula
félisten
A "nem a tulajdonod, csak használati jog" nem azt jelenti hogy kegyet gyakorol neked, és örülj hogy egyáltalán ideig-óráig használhatod, hanem csak azt hogy sima használaton kívül mást nem csinálhatsz meg vele. Nem módosíthatod, nem állíthatod azt hogy te fejlesztetted, és ezért nem szedhetsz sarcot mástól. Az a tulajdonos joga, mint a zenében a szerzői. Ugyanakkor a használatod korlátlan, nem visszavonható, hiszen te azt megvetted. Ha mégis visszavonják, jogosan perelhetsz értékcsökkenésért, hibás teljesítésért. A használati jog olyan mint ingatlanon a haszonélvezeti. AKinek olyan van, annak sokmindenben még a tulajnál is több joga van (pl. az ingatlanban tartózkodni).
-
SaGaIn
senior tag
Gabesz84: Nyilván a kliensre gondolok.
Pingünino. Légyszi ne hasonlítsunk már egy flashplayert életvédelmi berendezések használatához és az ittas vezetéshez... úgy tudom flashplayer használatától még nem halt meg senki... de cáfolj rám légyszi, vagy hagyd meg a demagógiát annak aki vevő rá.Az eljárással nem értek egyet. Nem tudom ti miért tapsoltok annak hogy egy multi ismét erőből diktál "majd én megmonom, hogy nálad többet az eddig ingyenes termékem már nem futhat, sőt az sem amit más írt de ezt ingyenes lejátszót valahol felhasználja" ... ez valami mazohista fetisizmus?
Érezzük már a különbséget a support megvonása, a további verziók nem kiadása és az ellehetetlenítés között...
Eddig az utóbbi 5 évben nem emlékszem arra hogy flashplayer használat miatt lettek volna a legnagyobb adat biztonsági botrányok... valahogy mindíg inkább a hanyag jelszóhasználat és szándékos zsarolóvírusos károkozás volt a vezető hír."régen el lett mondva, hogy nem biztonságos, és akinek nem muszáj, ne építsen rá" de nagy különbség van ez és az ellehetetlenítés között.
Másik példa: Mindenki tudja hogy Lenin gondolatai bizonyos témákban elavultak vagy tévesek. De senki nem zúzza be a könyveket amiket alkotott.. akkor olvasod el akarod akarod. Nem jön a hatalom hogy eddig és ne tovább mert tévesek a gondolatok.
Vagy senki nem jön be hozzád elkobozni az egy hónapja lejárt mustárt mert azt aztán már nem nyomhatod rá a kolbászodra, mert mint mond a Glóbusz. Remélem már érted hogy nem a elavultatással van a bajom hanem ezzel a manapság egyre népszerűbb erőből való megoldási gyakorlatra. -
jerry311
nagyúr
Ne keverd a szezont a fazonnal.
Biztonsági övet kötelező használni, de a döntés szabadsága a felhasználóé. Ha nem használja lehetnek negatív következményei.Ittasan vezetni tilos, de a döntés szabadsága a sofőré. Ha ittasan vezet lehetnek negatív következményei.
Ennyi erővel lehetne a Flash használatát is tiltani, de meghagyni a felhasználónak a döntést a maga negatív következményeivel együtt.
-
SaGaIn
senior tag
Persze fontos a biztonság de nem nekik kéne eldönteni hogy mi merre meddig. Szerintem ha hagyták volna playert úgy ahogy van semmi nem történt volna... de nem ők inkább erőt fitogtatnak. Csak az támogatja ezt a hozzáállást aki hasznot húz belőle. Most a sok programozó tapsolhat hogy csörögnek a milliók a programok újraírásából valami másra, amit meg majd megint újraírhat valaki más 15év múlva... Előre modnom jönni fognak a thirdparty flashplayerek persze már pénzért amik mégannyira se lesznek biztonságosak ellenben szükségesek. Még az is lehet hogy régi adobe fejelsztők leszenek mögötte... Ki van ez találva.
Ha minden ma használt programot újra akanánk íratni a legfejlettebb nyleveken akkro ötször annyi programozó kellene a világban mint ami van... és erre nem megoldás az hogy hathónapos gyorstalpalókon oktatunk jávát varrónőknek meg pincéreknek... Én 4 félévig tanultam főiskolán jávát 8tárgyban és még így is kevés volt... nem is foglalkozom vele mert beláttam hogy hosszú évek kellenek mire az ember igazán programozónak mondhatja magát. És ez csak egy nyelv... -
Dr. Akula
félisten
A téliguminak nem csak a bordamélység a lényege, hanem az anyaga. A Nyári felkeményedik, és szánkózik az autód. Bordázattól függetlenül. Megnő a féktáv, elütöd a gyalogost, aztán meg majd sírsz hogy ne kelljen bevonulni 20 évre. Sokminden van amit nem tiltanak, ezért használják saját felelősségre, de ha baj van, súlyosbító körülménynek számít. A biztosító se fog fizetni neked, mert nem tettél meg mindent a baj elkerülésére. Igen, 8-900k egy téligumi kamionra, de ott ez az olcsójános szint. Maga a kamion se annyiba kerül mint egy "mi autónk" Szuszka. A 4 évszakos az a gumi ami sehova se jó, de a minimumot kompromisszumokkal mindenütt hozza.
-
Dr. Akula
félisten
Akkor most én is újat fogok neked mondani:
BKV: a hegyvidéki járatokon van téli abroncs, a többi busz négyévszakos gumikkal közlekedik
Azért mert az olcsójánososk szar 4évszakos vacakkal veszélyeztetik a többi közlekedő életét, nem jelenti hogy nincs is más megoldás, csak azt hogy szarnak bele. Egész addig amíg nem történik egy veronai buszbaleset, aztán meg sírnak-rínak hogy ne töltsék a hátralévő életüket börtönben, többszörös gyilkosságért (persze ott nem a gumival volt (a legnagyobb) baj, de majd a következőnél...).
"Ugyanis a téli gumik mintázatának csak erős hóban, illetve jégen veszed hasznát."
Meg vízes, latyakos úton. Külön tesztelni is szokták komolyabb helyeken erre (pl. a német ADAC), de a Totalcaron is olvashatsz ezekről.
Szóval nem csak a román horrorkaravánok léteznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Macbook White 13" unibody
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest