- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ForRedGlory #656 üzenetére
Az S7 sokkal jobban bírja a zajt, de jobban túlélesíti a képet. Ha lehet állítani, érdemes kicsit lejjebb venni az élesítést.
Az exif adatok alapján a V10 rekeszértéke kamunak tűnik.
-
válasz
stemplar07 #613 üzenetére
A hifi előfizetés kell, a prémium csak 320kbit aac.
-
válasz
stemplar07 #593 üzenetére
Ez millióféleképpen készülhetett.
Ha jól szól, örülni kell neki.
-
válasz
stemplar07 #590 üzenetére
Itt még a sztereó mesterszalagról levett analóg jelet rögzítették direktben DSD-be.
Ezeknek meg az a baja, hogy a 30 éves AD konverterek (az egybitesek is) szörnyűek voltak. Egyszeri AD-t még nagyjából normálisan meg lehetett velük csinálni, ezért kellett a mesterszalagot használni. De végülis elég jó eredmény lett.
-
válasz
stemplar07 #588 üzenetére
Az eltérő dinamika abból adódik, hogy az SACD anyagokat szándékosan nagyobb dinamikával adták ki. A CD és a többi PCM formátumban kiadott anyag dinamikája is képes pont ugyanolyan lenni. Valójában úgy készült a SACD, hogy lekeverték a hanganyagot, csináltak róla egy PCM mastert CD-re, szándékosan kisebb dinamikával, majd csináltak róla egy másik PCM mastert nagyobb dinamikával, és azt átkonvertálták DSD-be,, hogy SACD-on kiadható legyen, és legyen demózható különbség a kettő között
De ha a SACD-ot PCM FLAC-ba konvertálod, pont ugyanolyan nagy dinamikáal fog szólni, vagy ha a FLAC-ot DSD-be konvertálod, pont ugyanolyan kicsivel. Ma már kezd kikopni a DSD kiadás, mert a FLAC és a nagyobb felbontású PCM könnyebben eladható, Egy csomó bolt foglalkozik ilyenekkel (HDTracks, Linn Records). Itt csak annyi történik, hogy a fogják azt a PCM master anyagot, amit korábban SACD-be konvertáltak, és kiadják eredeti PCM formátumban.
-
válasz
stemplar07 #586 üzenetére
-
válasz
stemplar07 #581 üzenetére
Évek óta van DSD DAC-om, tudom, hogy más a hangzás. Még jobb is lehet bizonyos szempontból, akár egy gyngébb analóg jelút esetén is (ennek a DAC ic-k belső felépítéséből adódó oka van). Ezt már pár helyen kifejtettem, itt a fórumon a céltopikokban, amikor írtam a DAC ic-k belő működséről (fejhallgatós, DAC, és DSD topikban találsz részletes írásokat), amikor 1 bites delta-sigma jelet kap, és hogyan egy multibit pcm-mel (ott is delta-sigma konverzió stb.). De a másság még nem jelenti, hogy nem jár vele együtt hátrány. A valóban jó formátum a DSD128 (csak forrásanyag nem igazán van), mert ott az intermoduláció torzítással is csak 20kHz fölé mászik be az alapzaj nagy része.
Persze én is úgy vagyok vele, hogy azt érdemes hallgatni, ami inkább tetszik, függetlenül attól, hogy mit mondanak az okoskodók.
-
válasz
stemplar07 #579 üzenetére
A DSD egy sokkal prosztóbb formátum, mint a PCM. 20kHz-től fölfelé olyan durva zajt tartalmaz, ami ráadásul gyenge analóg rész (kevés kondi, márpedig egy hordozhatóban kevés se fér el) esetén intermodulációval szépen lemászik 10 és 20 kHz közé. Lehet jó a DSD formátum, de nagy anyagköltségű analóg rész szükséges hozzá, hogy legyen értelme. És emellett marha sok helyet is foglal, egy 96/24-os flac 3x-osát, egy 44/16-os flac 8x-osát. Én nem erőltetném csak azért, mert lehet.
-
válasz
stemplar07 #577 üzenetére
A Spotifynak olyan szörnyen döglött a hangja, hogy azon semmi sem segít. Szarabbul szól a Spoty az asztali Mytek DAC-omról, mint a Tidal az SGS-ről. Szóval azért nem kár. Neutront próbáltad? Szerintem annak jobb a hangja, mint a powerampnak. És az natívan kezeli a V10-et, nem kell hozzá fix.
-
válasz
stemplar07 #573 üzenetére
Azért bármyilen alappal lehet szart építeni. Mint mondtam egy halom szarabbnál szarabb Sabre DAC-ot hallottam már. Nyugátval a napot...
-
válasz
stemplar07 #571 üzenetére
Szerencsére csak az árcédula elkészítését bízták a Bangra. Ha már drága lesz, legalább nem lesz szar. Ez is valami.
-
válasz
stemplar07 #568 üzenetére
még nem hallottam, nagyon jó
-
válasz
stemplar07 #565 üzenetére
Termék még nincs, de a mókusvakítás már nagyon megy: támogatja a 32 bites, 384KHz-es HD audiólejátszást is.
B&O.
De legalább nem már Beats.
-
válasz
stemplar07 #559 üzenetére
b&o? Mehet is a kukába. Nem audiofil lesz, hanem adfil.
-
válasz
ForRedGlory #550 üzenetére
Biztos hogy gyengébb lesz, mint a V10, hiszen el kell adni a külső modult is jó sok pénzért.
-
válasz
stemplar07 #547 üzenetére
Igen, ők jóval kisebb mennyiséget adnak el, és célközönségnek szánják. A telefonnál előfordulhat, hogy egy anyuka bepereli őket, hogy károsodott a füle a gyereknek, pedig ő csak egy telefont vett neki. Szakértő megméri, már jöhet is a milliós kártérítés, és ami sokkal rosszabb, a presztízsveszteség. Semmilyen soccermom nem vesz többet lg készüléket a csemetéjének. Ha pedig egy fiiot perelnének be, kifizetik a kártérítést (ami amúgy is jóval kisebb lesz), oszt jónapot. Őket további kár nem éri, sőt, ingyen reklám.
-
válasz
stemplar07 #545 üzenetére
Ennek jogi akadálya van, sajnos. Hordozható eszközöknél a fül védelme érdekében szabályozva van a megengedett kimenő feszültség kisimpedanciás eszközökhöz.
-
válasz
stemplar07 #542 üzenetére
Bármilyen 50 és 500 ohm közötti ellenállás megteszi ami kéznél van, ha csak addig kell, míg a szoftver átbillen ess erősítő üzemmódba.
-
válasz
stemplar07 #538 üzenetére
Ja értem, így már világos, nem érdemes kapcsolóval bohóckodni. Egy ilyen előtétes toldót megcsinálok 300 forintból.
-
Olyannal próbálkozott már valaki, hogy egy toldóba dsdt kapcsolót épít, és egyik állásban van 75 ohm előtét, a másikban nincs? 75 ohmos állásban bedugni a fülest, aztán miután a telefon érzékelte a mutatott nagy impedanciát, visszakapcsolni az előtét nélküli módba, és akkor van erősítés is, és alacsony kimenő imp.
-
válasz
stemplar07 #535 üzenetére
Ha kisimpedanciás fejhallgatóval használnád a nagy erősítésű üzemmódot, akkor ahhoz folyamatosan az előtét ellenálláson keresztül kell hallgatnod a zenét? Vagy az előtét ellenállást valahogy ki tudod iktatni zenehallgatás közben? Mert egyébként a füles 75 ohmos kimenőimpedanciásnak látja az erősítőt (olyan, mintha a készüléken belülre forrasztottál volna ellenállást), a membráncsillapítás nagyon alacsony lesz (<1x damping, az optimális >10x helyett), lelassul a mély tartomány (és megnő az észlelt mennyiség is).
Ha jól értem, az aux mód előcsalogatható egy mezei, előtétellenállás nélküli toldóval/hosszabbítóval, és így is aktiválódik az ess erősítő, csak épp megmarad az alacsony (<1 ohm) kimenőimpedancia és ennek megfelelően a nagy csillapítás. Jól értem? Mert akkor iemre ez tűnik optimálisnak.
Pont azért cserélném az SGS-t (ez is simán odatehető a mai 100k-s dapok mellé) mert ennek egy 10 ohmos előtétje van (belül), ami már túl alacsony dampingot eredményez egy tízenohmos iemmel.
-
Sziasztok! Telefon és/vagy dap vásárlásán töröm a fejem. Azt kellene kitalálnom, hogy vegyek-e egy dapot és egy kínai telefont, vagy a v10 kiszolgálja a zenehallgatási igényemet annyira, mint egy 100-120k dap (AK100/DX50/X5)?
Olvastam, hogy népszerű, de pár oldalt visszaolvasva nem találtam infót a hangkarakteréről. Láttam, hogy Sabre dac-os. Nem karcos a magas tartomány? Mert a Sabre nagyon érzékeny a táplálás minőségére. Sokkal több gyengén sikerült megoldást hallottam már Sabréból, mint jót. Persze otthon nekem is Sabre alapú dacom van, de asztaliban könnyebb odafigyelni a tápra.
Hogyan oldható meg a hangerő szabályozása? Az android buta multimédia rendszerén keresztül, vagy létezik valami direkt megoldás, ami közvetlenül eléri a füleserősítőt a régi SGS-hez hasonlóan (jelenleg is hackelt az SGS-t használok zenelejátszónak).
Milyen a kimenőimpedanciája? Az SGS-t is azért készülök leváltani, mert meguntam a 250 ohmos T70 hordozását, lecserélem egy kisimpedanciás iem-re. Az SGS kimenője 10ohm, ami kiváló a nagyimpedanciás fejhallgatókhoz, de az iemek ennél sokkal kisebbet kérnek a megfelelő dampinghoz.
Köszönöm, ha kapok választ az ilyen idióta kérdéseimre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest