- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!

Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!

LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
válasz
üzenetére
Én azt hallottam, hogy a topikgazda csupán teret enged a topik lakóknak arra, hogy ők is kibontakozhassanak.
Ennek pedig a legkézenfekvőbb módja az, ha a hozzászólásait a zen jegyében írja: magyarul csendben marad.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A téma-összefoglaló azért frissülget, és a TG az off-topikban is kénytelen volt kissé bővebben fogalmazva helyretenni néhány, a V10-et érintő nem éppen szakmai állítást.

Apropó hosszabb írások!

[Hi-Fi on]
Pár órája egy "kisebb" zenei hangfájlt (mp3, 320 kbps, 8 óra 00 perc, 12 másodperc, 48 századmásodperces hangfájlocska) játszottam le a Poweramppal, aux módban meghajtva egy végfokerősítőt. Természetesen 100% hangerőn ment a lejátszás. Powerampon elő lett csalogatva a 0-100% beosztású kerek hangerő szabályzó, ahol jól tudjuk, hogy a 100% = a rendszer szinten elérhető csúcs kimenettel, ami csak 75%.
Kb. 15 perces lejátszás után, váratlanul szignifikánsan halkabban kezdtek szólni a hangdobozok. Először a végfokerősítőre gyanakodtam, hogy talán az előfokban meghalt egy műveleti erősítő, de nem ez történt. A Poweramp hangerőszabályzója 100%-ról letekerődött 67%-ra, és nem is lehetett azt feljebb csavarni. Kvázi leszabályozta a hangot.

Na mondom, ez meg mi a "paci pénisz"?

Beléptem a "Hi-Fi DAC" menübe, és feltoltam maxra a virtuális toló potméter, és így újra maximális hangerőn mehetett a lejátszás.
Azt gondolom, hogy nem kell részletezni, hogy miért kell auxon maximális kimeneten hajtani a V10-ben lévő OP-AMP-ot. De elárulom: a V10 kimeneti jele így lehet az előehető legnagyobb, s így a végfokerősítő megkaphatja a vonali bemeneten elvárható "egészséges" jelszintet.
Kérdéseim:
Találkozott már valaki a fentebb leírt "hangerő leszabályzó bug-al" a Poweramp használatakor, aux kimenet esetén?
Ha igen, hogyan hárította el?Érzésem szerint, a probléma forrása a PowerAmp-ban előcsalogatható 0-100% osztású dedikált kerek hangerő szabályozó, ami az alap esetben a rendszer által használt toló potit cseréli le, a PowerAmp-on belül.
[Hi-Fi off]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Steam Deck
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- Mesterséges intelligencia topik
- OTP Bank topic
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok : FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)