- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubus66
nagyúr
-
-
bubus66
nagyúr
(#5694) kertsa
A 160 karaktert csak akkor tudod írni ha balra dőlő ékezetett használsz, különben nem. a Gyári billentyűzettel iks lehet csak a nyelvnél mindig átt kell állitani EN-re.
Itt vannak billentyűzetek a Jelly Bean keyboard , a Swiftkey Keyboard alapból tudják a balra dőlő ékezetet. -
-
kertsa
senior tag
Hol tudom beállítani, hogy sms-be tudjak ékezetes betűket is írni úgy, hogy a 160 karaktert ki tudjam használni?
-
balint87
csendes tag
Sziasztok! Tegnaptól van egy új L9-em és az a problémám vele hogy az aksi használatnál csak a Bluetooth-ot jelzi pedig azt még be sem kapcsoltam. ICS-el kaptam tegnap, azon működött ez a funkció rendesen, JB update után ez van:
A SW infó így néz ki:
Tudja valaki hogy lehetne ez helyrerakni?
-
válasz
Milestone2 #5687 üzenetére
nincs CWM
Te már régen és százszor leírtad, melyik módszerek működnek és melyikek nem.
Ha valaki nem hisz és kísérletezgetni akar, tegye...én hiszek neki, de nekem olyan módszer kellett, amivel a bootloader zárva marad, plusz most pontosan azt a hexeditált bin cserélős módszert csináltam, amit a kolléga is mondott. csak valamiért nem sikerült, bár a legvalószínűbb, hogy én rontottam el valamit, de majd este nekifutok megint.
a végeredmény persze úgy is az lesz, hogy hagyom a pékbe az egészet, és bootloadert nyitok, CWM föl és felteszek egy új ROMot
addigis: van arra megoldás, hogy visszakapjam a Holo felületet? nem tetszenek az LG-s skinek
-
Milestone2
nagyúr
válasz
bubus66 #5686 üzenetére
Generalissimus, szerinted nem tudom, hogy nem ugyanaz?
Azt írta a kolléga, hogy látja, hogy a roothoz szükséges cuccokat felmásolta a telefonjára a script, csak nem futtatta és nem lett root.
Nem ismerem a módszert, amit kipróbált, ezért kérdeztem, hogy cwm recovery-t telepített-e az a script.
Azt írtam, ha netán telepített cwm-et, akkor onnan már tök könnyű fölrakni a SUPER Su-t.
Ergó, megint ugyanazt írtuk...ugyanazt gondoltuk...ebben az esetben még azt is írhatom, ugyanazt tudjuk...
Te már régen és százszor leírtad, melyik módszerek működnek és melyikek nem.
Ha valaki nem hisz és kísérletezgetni akar, tegye...
Peace!
-
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2 #5684 üzenetére
A CWM és a root nem ugyan az. Vagy a hexeditoros megoldás van a még, bin fájl cserével, a roothoz.
De ha már CWM-ed van fenn (van fenn? vagy ezek a scriptek azt sem telepítették?) akkor onnan simán futtathatod a root-hoz szükséges telepítőt...(UPDATE-SuperSU-v1.25.zip)
A Sd kártyáramásolt SuperSU-val sokkal egyszerübb rootolni.
(van fenn? vagy ezek a scriptek azt sem telepítették?) Nem telepitették mert ez csak a recovery img fájl, telepíti. Ez nem fog rootoln, csak a binary-s rootolt.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #5684 üzenetére
Ja igen annyi különbséggel, hogy a loader nyitáshoz már az új toolkit-et használtam: 1.3.1
-
Milestone2
nagyúr
Nem tudom, mi-hogy-miért, de a kdz-s offline verziófrissítést én így csináltam, és hibátlanul működött.
A bootloadernyitást + root felrakást meg így és az is hiba nélkül és sikeresen elsőre lefutott.
Nem tudok mit mondani más módszerekről. Azért írtam #5680-ban, amit, mert a többi módszerről eddig csak a nyögvenyelősségéről vagy sikertelenségéről olvastam. Illetve, hogy v10A-v10E verziókig lehetett azt hiszem loader nyitás nélkül rootolni, de ha jól emlékszem, akkor ezek a rootok minden sw frissítés után elvesztek, tehát vagy maradtál az alap ICS-nél, vagy nincs root-od. Ha meg már frissítettél JB-re, akkor csak loadernyitás után juthatsz SU-hoz...Ez van, tudtommal.
De ha már CWM-ed van fenn (van fenn? vagy ezek a scriptek azt sem telepítették?) akkor onnan simán futtathatod a root-hoz szükséges telepítőt...(UPDATE-SuperSU-v1.25.zip)
-
válasz
Milestone2 #5680 üzenetére
megcsináltam.
kétszer is
mindent úgy, ahogy a leírásban van
hibátlanul le is futott mindenegyetlen dolog hibádzik csak: root továbbra sincs.
a telefonba felkerültek a megfelelő apk-k és scriptek, mert látom, hogy ott vannak, de a flash közben a jelek szerint nem lettek lefuttatva / telepítve.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2 #5680 üzenetére
cmahendra Így van a neve az biztos, hogy a bin cserés vagy a nyitott bootloaderes.
Igen itt a szerkesztett bin fájl akkor kell ki cserélni mikor a kibontja a Phone mappába a kdz fájlt
Milestone2
Az elképzelhetőbb, hogy a sok beadvány hatására az LG hivatalosan nyitja a bootloadert, azaz már nem lesz garanciavesztést okozó cselekmény...Igen az valószinű hogy nem fog garancia vesztéssel járni ha az LG ki nyitja, de aki kinyította annak lehet, hogy ugorott akkor is a garncia, mert az látszik, hogy nem gyári kinyitás.
-
-
válasz
Milestone2 #5651 üzenetére
mindjárt jól kipróbálom
-
bubus66
nagyúr
válasz
satellite320 #5675 üzenetére
Nagyon szívesen.
-
sleen
tag
válasz
Long Man #5673 üzenetére
No ezeket utoljára a Samsung i5800-nál használtam. Ott erősen ajánlott volt, mert az ritka szar volt GPS terén.
Most töröltem néhány sort a GPS.conf-ban, úgy tűnik most korrekt. Épületben látott 13 holdat, ebből fixen fogott 8-at kb. 8 mp alatt.
Szerintem jó. Nexus S sem volt jobb ennél. -
Long Man
tag
Eleinte engem is meglepett a GPS (nem)működése ill. "viszonylagos" lassúsága.
Egy hasznos írás az AGPS-ről: [link]
Ezt elolvasva nekem tisztább lett a kép.
Aki esetleg bizonytalan a beépített GPS működésével kapcsolatban, érdemes megnézni a nyers adatokat is a rejtett menü-ben.
3845#*760#
- GPS Test
- Positioning Test, [Menü gomb] - START GPSItt megmutatja a műholdvétel minőségét.
Egy jó segédprogram: GPS Status & Toolbox [link]
-
sleen
tag
Sziasztok!
A GPS-re térnék vissza. Többen panaszkodtak rá, hogy nem vagy nehezen fog jelet, illetve több alkalommal eldobja azt.
Nekem spec tökéletesen működött, 10-15 mp alatt jelet fog, amit tart is folyamatosan, de megpróbáltam mókázni a gps.conf-al néhány leírás alapján.
Az eredmény lehangoló, most 1-2 perc után talál jelet, amit alkalmanként el is dob. Beállítottam a magyar szervert stb., ahogy azt írták néhány oldalon.Megy vissza az eredeti.
(primo-t használok és endomondo-t.)
-
válasz
sarkanyolo2 #5667 üzenetére
első dolgom volt az összes fóliát letépkedni
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
sarkanyolo2 #5667 üzenetére
Egyik már kezd lejönni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Most vettem eszre, hogy kis vedofolia van a hangerogombon, meg a telefon króm oldalain.
-
Long Man
tag
Van tapasztalatok androidos videófelvevő programokkal, ahol lehet állítani a felvétel bitrátáját?
(az LG beépítettjénél kissé túlzónak érzem 720p-nél a ~10-12Mb/s átlagot, 1:27" felvétel 118MB-os lett) -
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2 #5663 üzenetére
Az LG-nél is elfogod érni majd előbb vagy utóbb, hogy se kép se hang nem lesz. Viszont a SD kártya cuccot nem tudom, hogyan fogják meg oldani.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
bubus66 #5662 üzenetére
L9-nél egyszer sem sikerült elérnem, amit a Gio-nál jó pár ROM-nál, azaz hogy telepítés után se kép-se hang. Vagy csak szürke ANDROID logo órákon át...
Aztán magán a készüléken belül elérni, hogy ne csak azt a kurva 180MB tárhelyet érezze...Nekem nehezebb volt...
De végül sikerült.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2 #5661 üzenetére
A Samsungot nehezebb meg mokolni, hát ezt kicsit furcsa. Mitől kell félni max tégla lesz vagy egy éjszaka a gép előtt.
Nem nagyon írogatok mert nincs telefon vagy is van csak régi. Csak olvasgatok.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2 #5659 üzenetére
Tiszteletem mester!!!
-
bubus66
nagyúr
válasz
satellite320 #5643 üzenetére
(#5643) satellite320
(#5655) passat77
Az nem ilyen egyszerű, amit a ZTE Bladenál meg lehet csinálni azt az LG-nél nem ez fordítva is igaz
-
passat77
tag
válasz
Milestone2 #5656 üzenetére
THX......
-
passat77
tag
válasz
Milestone2 #5654 üzenetére
Korábban ZTE Bale-m volt. Annál nem volt probléma a a gyári bootboader lecserélése, mert úgy variáltam a recovery-t, particiót ahogy akartam. A gyári állapot visszaállítása egy mozdulat volt: sd-re image mappába egy image.bin file, bekapcs gomb+vol fel+menü...... Én erre gondoltam ,hogy LG-éknél is ilyen pikk-pakk-e a dolog
-
Milestone2
nagyúr
válasz
passat77 #5653 üzenetére
Nyitva van a bootloadered? Vagy sem?
Tudtommal a gyári állapot nem lesz visszaállítható (bár sose lehet tudni ügyes kezű és eszű szupermenjeink az xda-n vagy máshol mikor találnak ki valamit...)
Az elképzelhetőbb, hogy a sok beadvány hatására az LG hivatalosan nyitja a bootloadert, azaz már nem lesz garanciavesztést okozó cselekmény...
Mert jelenleg -ha JB-d van a telefonon- nem az a bajod, hogy ne tudnál egy rootolatlan szoftvert visszatenni a készülékre, hanem az, hogy a "törvénytelenül" kinyitott bootloder árulkodik a csínytevésedről...(3845#*760# rejtett menü)
-
passat77
tag
válasz
Milestone2 #5639 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ a root-olásra! Akkor még várunk a dologgal, amíg visszaállítható nem lesz a gyári állapot
-
válasz
itt írnak egy rootolási módszert zárt bootloaderrel
-
Milestone2
nagyúr
válasz
adatlapot=alaplapot
-
Long Man
tag
válasz
satellite320 #5643 üzenetére
-
oriic
HÁZIGAZDA
thx all
-
prannk
őstag
válasz
satellite320 #5640 üzenetére
T mobilnál nem de függetlenül igen!!
-
satellite320
csendes tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy LG Optimus L9 fehér színben kapható-e?
Köszi a választ.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
passat77 #5636 üzenetére
Állítólag a v10A még bootloader nyitás nélkül rootolható volt.
Másképp fogalmazva, ha nyitott a bootloadered, akkor úgy is mindegy
mert az garanciavesztő tényező.Ha még zárt, akkor van esélyed.
De bubus66 mester szavaival élve, ha nyitott a loadered, vágd gallyra
az adatlapot, és nincs az a szervizes aki meg tudja állapítani,
hogy nyitva volt... -
passat77
tag
Sziasztok!
Ha root jogot adok a telefonnak vissza lehet-e állítani a gyári állapotot ? (garanciavesztés miatt)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ki milyen játékkal játszik a telóján. Van valami best játék, amit mindneképp érdemes kipróbálni? Angry Birds meg ilyenek megvannak már persze.
-
-
Long Man
tag
Arról tudtok valamit, hogy mért nincs az LG Optimus L9 P760 a "Google Play Supported Devices" listáján?
[link]
Ez mit jelent számunkra, L9 használókra nézve?ps.
A P765, P769-et sem látom -
válasz
seawolf570 #5629 üzenetére
+ (#5630) prannk
Köszönöm, erre voltam kiváncsi! Azt hiszem, meg fog felelni... -
-
Long Man
tag
válasz
kisocsi #5613 üzenetére
"Külső gps vevőt nem szabad összehasonlítani 1 pdaval. Nincs olyan pda tudomásom szerint,amely megközelíti a külső vevő érzékenységét,pontosságát. De attól függetlenül simán használható navigációra!"
Most már tudom.
Ezért is írtam le hosszabban, hogyha más is beleszaladna ilyen problémába, ne lepődjön meg.Esetleg létezik olyan navigáció L9-re, ami tud használni beépített GPS helyett, egy külső vevőt?
(Nokia E51-en gond nélkül kezelte a Google Maps és a Garmin MobileXT is) -
válasz
jooker82 #5622 üzenetére
passz
nem én osztom szét, és nem is érkezett még meg mindegyik, így nem tudom, de még csak egy ember jött vissza nyűggel, úgyhogy még akár jó is lehetezzel kapcsolatban: egy kísérletező kedvű kolléga legyen kedves a következőt lecsekkolni nekem:
a SIM kártya nélkül beállított email-fiók (nem GMail) a SIM kártya behelyezése után elfelejti a jelszót?
(ugyanis ez volt a fentebbi nyűgje az egyik, elsők közt kiosztott telefonnak, és csak remélem, hogy egyedi eset volt)(#5621) orichalcos érdemes, mert az LG updater szinte azonnal írja, hogy van 4.1-es frissítés
-
nekem se jelezte egyik se, pedig még direktben rá is frissítettem, de az OTA szerint a 4.0.4 a legfrissebb.
(#5616) jooker82 rendszergazda vagyok, és a nagyfőnökség úgy döntött, hogy az L9 lesz az aktuális céges telefon, ezért van most egy raklapnyi L9-em.
frissíteni az LG Updater Toollal frissítettem, de holnap ki akarom próbálni a kdz updatert is, hátha gyorsabb lesz vele a munkám. -
mihione
őstag
Van par trukk a gyorsabb es pontosabb gps jel eleresehez,a gps.conf fajlt kell modositani vagy kicserelni persze ehhez is kell root
-
kisocsi
tag
válasz
Milestone2 #5614 üzenetére
Ki vitt haza,és milyen állapotba?!
Te milyen navit használsz? Engem a rigó is haza vitt mindig,csak ahol ismeretlen voltam,mindig ott dobálta el a jelet,ahol fontos lett volna az iránymutatás. Ez a program hibája,és nem hardver hiba.
Nekem legjobban a Sygic jött be. 1 hátránya van számomra,hogy lassan-soká tervez újra. De megszokható. -
Long Man
tag
Sziasztok,
Fejlemények és tapasztalatok a "GPS hibával" kapcsolatban.
(Szervizbe menetel előtt lekérdeztem a GPS nyers adatait.)Mindenek előtt egy "Mea culpa, mea maxima culpa"
:
a beépített GPS működik, sőt "A-GPS"-el pontosítva egész jól működik.
(műholdanként(7-10), 12 és 37 közötti a jelerősség)
Ez a tapasztalatok alapján normálisnak/átlagosnak mondható.
(a #4248, 4265, 4274, 4247, 4280, 4554 hozzászólásokban látható képeket vettem alapul)DE!
Nekem naaaaagyon lassúnak tűnik a pozíció megtalálása.
(különösen, ha egy új helyen indul a GPS vagy "Cold Start" után)
Ez tévesztett meg, hogy nem is működik.
(pedig szabad ég alatt, a város közepén próbáltam, többször is)Újraindítva ~30 mp. körül találja meg újra, navigációra alkalmasan a helyzetet.
(ha nem mentem arrébb)Úgy tűnik, hogy nagyon elkényesztetett egy külső, Nokia LD-3W GPS vevő. [link]
(ezzel bárhol, bármikor -nem zárt helyen-, kevesebb mint egy percen belül megjöttek a műholdak és alagútból kijövet is hamar volt újra jel)
Sajnos az LG szerint (és a tapasztalatból is) a beépített Google navigáció nem tud Bluetooth GPS-t használni.Összefoglalva:
A képességeinek határain belül (mégis csak egy telefon és nem dedikált GPS egység) használható a beépített navigáció.
A külső GPS-t is felismerni tudó programot még keresek.Remélem segítettek a tapasztalataim.
(A telefonjainknak -is- kívánok: Joo muekoedeest! )
Ps.:
A "hárombetűs" navigáció, tudomásom szerint nem támogatja ezt a telefont.
Ez is lehet egy ok, ha a hárombetűs nem vagy nem jól működik. -
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy a méretesebb pdf, ill. word dokumentumokat mennyire kezeli gördülékenyen a gép?
Folyamatos az oldalak betöltése, vagy kell várni pár mp-et két oldal között is? -
airmax_2.0
tag
Nem hiszem, hogy rám gondoltál, amikor azt mondtad megvádoltak ezzel-azzal.. hiszen én csak annyit mondtam feltehetően valami szoftver dologról lehet szó...
Szeretném elmondani, hogy egyetértek hogy megszabadultál tőle, ha megszűnt a bizalom, és abban is, hogy ha a neked szükséges szoftver nem megy akkor az neked nem jó.
A korrektség kedvéért viszont azt mondom, hogy mivel nem a telefonra telepített gps szoftvert használod, hanem külső gyártóét, előfordulhat szoftveres illesztési problémáról van szó. Felteszem az L9 a telepített google szoftverre van optimalizálva ami járhat azzal, hogy a külső szoftverek nem fognak ugyanolyan jól futni mint esetleg más hardwaren. (De elképzelhető más ügyesség is ami pl onnan jöhet, hogy a google-el együttműködő gyártók olyan megoldásokat alkalmaznak némi sugallatra, ami a google szoftvereit preferálja, a konkurenseké esetleg nem lesz tökéletes. Ki ne hallott volna ilyet?) Az iGo sem megy pl egyformán mindenen, különösen nem androidon,,, (és L9-en)
Persze, hogy vádaskodni fognak ellened, ha így direktben a gps-t szidod, amikor az a többség álltal használt google szoftverrel remekül működik. (pl nálam) Korrektebb ha azt mondod a te igényednek megfelelő gps szoftver nem működik jól a gépen ezért neked nem jó az L9. mindenki meg fogja érteni. Én legalábbis megértem, és ilyen formában egyet tudok érteni veled. -
Milestone2
nagyúr
válasz
kisocsi #5498 üzenetére
Drága kisocsi-kém!
Tényleg jó ez a ROM, amit találtál, amit Artas182x kreált.
Most már rájöttem, hogy attól fagyott ki, hogy erre a ROM-ra nem szabad CPU szabályozó programot tenni, mert Artas már beleépítette.
Teminálba beírod: su (már ha van fenn root/superuser, de különben meg úgysem működik a parancssor)
majd
optimal freq vagy optimalb akkor 1GHz-re állítja a max CPU-t (sanjose io-sched-sio)
powersave freq vagy powersaveb akkor 666 MHz-re állítja (ondemand io-sched-sio)
performance freq vagy performanceb akkor 1.1 GHz-re állítja (sanjose io-sched-sio)
midperformance freq vagy midperformanceb akkor 1.2 GHz lesz a CPU (hotplug io-sched-sio)
maxperformance freq vagy maxperformanceb 1.3 GHz húzás (hotplug io-sched-sio)Egyébként tényleg nagyon stabil, nekem tökéletesen megfelel. Mondjuk, mivel Terminálból szabályozható, belerakhatta volna a ROM-ba a Terminált is, de az a Paly-ról fél perc alatt leszedhető.
Majd ha kijön még egy MIUI-t szívesen kipróbálnék, már ha kijön egyáltalán L9-re...
-
Gzolo
senior tag
-
Long Man
tag
Engem is bosszant
, de ezek is csak gépek. Jobb, ha hamarabb derül ki a hiba, mint később.
Ha lehet ilyet mondani, szerencsésebb vagyok, mert egyáltalán nem működik.
(Ahol egy külső GPS vevő tökéletes műholdvételt ad, ott az L9 nem mutat semmit.)"a szervíz egy nagy 0 szakértelem SEMMI!"
Köszönöm az info-t, majd odafigyelek a papírmunkánál, hogy mit mondanak és tesznek.
Szerintem is jó telefon, ha hibátlanul tudja azt, amit a gyártó beépített.
X nap/hét és kiderül mi lett az ügy vége.
Ha megcsinálják/kicserélik jelentkezem a tanulságokkal.Addig is kívánom, hogy Nektek tökéletesen működjön és sose kelljen szervizbe menni vele.
-
sarkanyolo2
őstag
-
mnó77
tag
válasz
Long Man #5596 üzenetére
Én végig(3 hónapig élveztük egymás társaságát)a GPS-el szívtam,a szervíz egy nagy 0 szakértelem SEMMI!,szerencsére minimális bukással el tudtam adni!Végre-neked sajnos-van más is akinél sz@r a GPS mert engem már megvádoltak,hogy én találgatok meg mit pofázok itt mikor ezen a telón tökéletes a GPS!Nem vitaindítónak szántam de még mindig bosszant!Amennyiben ez nem gyilkolta volna ki az idegeimet akkor az L9 lenne a ma kapható az én igényeimnek messze megfelelő egyik legjobb-ha nem a LEGJOBB!-telefon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest