Hirdetés

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak

Hirdetés

Bevezető

Állati nehéz visszakapaszkodni egy olyan lejtőn, aminek egyszer már majdnem elérted a tetejét, de megcsúsztál, s az újbóli felmászást nehezíti, hogy közben egy tucatnyi másik arc felrohant melletted és kissé tönkretették az utat. Az LG ezt próbálja meg mostanság, hiszen a GT540 idején, az okostelefonok terjedésének hajnalán (tudom, hogy ez idétlenül hangzik) a koreai cégnek igencsak jól ment, aztán sok-sok szerencsétlen körülmény és saját balfékségük hatására is kissé megtorpant a diadalmenetnek ígérkező masírozás. Nem jöttek időben az új modellek, a régiekre nem jött a frissítés, aztán az újakra sem… közben pedig a többi gyártó nem teszetoszáskodott. Ebből a gödörből kell most kimászni, és bár még mindig nem ragyog állócsillagként az LG mobil szakosztálya, fényévekkel jobb a helyzet, mint amilyen mondjuk másfél éve volt. Vannak új készülékek, egészen jólárazva, egészen jópofa szolgáltatásokkal, jól sikerült az új Prada, a 4X, és talán a frissítési parák is lassanként megoldódnak.

LG Optimus L9

Ráadásul a következő Nexus telefont is az LG gyártj majd, közben lehet hallani a megadurva Optimus G érkezéséről is, elkészült a Note ellenfelének tartott Vu, kínálatban tudják tartani a 3D kijelzős kuriózumokat is, s persze ezeknek ára volt, mert mondjuk a tabletek piacáról kivonultak, de ha csak ennyi az ára, akkor még mindig jól jártak, mert oda bármikor vissza lehet ugrani. Viszont amíg nem érkezik meg a Google-féle referenciamodell, illetve nem kerül piacra a csúcsmodell Optimus G, addig sem árt, ha van valami az LG tarsolyában, így gondoltak egyet és megalkottak egy olyan gépet, amely méretben akkora, mint a most menő high-end modellek, ám tudásban nem akar mindent letarolni, így aztán kellemes árfekvésű is lehet a masina.

LG Optimus L9

Ez pedig az Optimus L9, amely a napokban meg is érkezett kicsiny szerkesztőségünkbe, és kissé tanácstalanul méregettük a szerkentyűt. Dr. Kind és Legendd is megvizslatta, megtudtuk, hogy közel 100 ezer forintot fog kóstálni a független piacon, nyomkodtuk, forgattuk és magunk sem igazán tudjuk, hogy ez most jó-e így, vagy drága, vagy tényleg pont ez kell-e, mert azért nem olyan baromi olcsó, ugyanakkor egész impozáns a hardver, és hát ugyan nem HD a kijelző, de a qHD is maximálisan elegendő tud lenni az esetek 95%-ban. Nincs benne négy mag, de hát ezekre tényleg ott van az Optimus 4X, nyilván nem kellene pont házon belülről kinyírni, viszont jókora tepsi ez is, ami manapság menő, tud lényegében mindent, nem akad, nem döcög, a formaterv is egyedi, legalábbis olyan "eldzsís". Még akár jó is lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés