- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
Major Major #270 üzenetére
igen valószínűleg...
-
moonman
titán
szerintem egyelőre kár lenne tesztelni. mivel a Linux is rászabott, először meg kéne várni, hogy mennyire custom XP lesz rajta és akkor letesztelni.
a Windows-os telefonok fagyását vagy háttérben futó dolgok okozzák, vagy egyszerűen túl sok dolgot indít el az ember a vashoz képest. a régebbi verziók egyébként valóban hajlamosak voltak a "beállíásra", bár nekem az 5-ös is csak belassulgatott és inkább újraindítottam, minthogy megvárjam, hogy magához térjen, de a 6-ost én még egyszer nem láttam belassulni se lefagyni.
-
moonman
titán
nekem meg se a telefonom se a laptopom nem fagyott még egyetlen egyszer sem. pedig jé Windows-os mindkettő. oda kéne eljutni, hogy egy szoftverfagyást legtöbbször dzsunka hardver vagy szarul megírt 3rd party driverek és bővítmények okoznak. azért ezek a rendszerek már igen stabilra vannak megcsinálva. mindkét oldalon.
-
moonman
titán
válasz
John Fowler #262 üzenetére
"sok-sok feltelepitett -és futó- progi, mind zabálja a RAM-ot, kismillió virus, trojan, minden ami csak szem-szájnak ingere"
ez talán nem maszlag? egy customizált embedded Windows-ra ugyan hogy telepítesz soksok programot, meg vírust meg trójait? szakítani kéne már azzal a szemellenzős elképzeléssel, hogy Windows = vírus/spyware/lassú/fagy.
-
moonman
titán
válasz
John Fowler #258 üzenetére
"mindenki tudja, hogy ami windows, az fagy is"
én most ms fanként azért mégis beszólnék: ez baromság. ami szoftver, az mind fagy.
-
moonman
titán
a WinFLP tulajdonképpen egy gyárilag testreszabott Embedded XP, szóval akár megfelelhetne, de tudni kell róla, hogy sok limitációja van és kompatibilitási problémák is lehetnek a hagyományos PC-s programok esetén.
a Windows kernel úgy van megcsinálva, hogy lényegében bármilyen hardveren fusson. XP-nél még más-más kernelt kellett telepíteni HAL-tól függően (ezt általában észre sem venni, mert a setup elején automatikusan felismerődik a hardver), Vistánál már ezt is egybegyúrták. a kernel maga amúgy 4 és fél MB és önállóan semmire sem jó, kvázi mindent külső library-kkal oldanak meg (az említett dll-ekkel), szóval igencsak szabadon alakítgatható a környezet. erről szól egyébként az Embedded is.
-
moonman
titán
nem tudom, mitől személyeskedés az, ha azt mondom valakire, akinek nem megy egy hétnél tovább a rendszere és 3 havonta annyira összedől, hogy újra kell raknia, hogy béna. a szoftverre mégse mondhatom, hogy szar, hiszen másoknál meg hosszú évekig jól működik.
ha valakinél havi szinten újratelepítés van, az akkor is béna, ha fejreálltok, vagy pedig annyit teszteli és hekkeli a rendszert, hogy attól borul meg, akkor viszont ne panaszkodjon, hanem viselje.
-
moonman
titán
"az ms mindent megtesz azért, hogy a legtöbb eszköze csak a winnel legyen kompatibilis, mással szóba se álljon"
talán ezért is van szinte minden hardvertermékén ott a Mac-es matrica a többi mellett... a szoftverek pedig ezért nyíltforrásúak az utóbbi időben.
amúgy ki mondta neked, hogy váltanod kéne? nyilván nem te vagy a Wines eee célközönsége.
"mit tud az eee, amit egy pda nem?"
bár nem tudom, minek összehasonlítani a PDA-kkal, de ha nagyon rá akarjuk erőltetni:
PDA-nak is van billentyűzete
kijelző kisebb, igaz
netezni lehet, igaz megkötésekkel
van rajta USB
1 kg helyett 10 deka, zsebben elfér, két-három napig tudod egy töltéssel használni, tudsz vele telefonálni is. de szerintem más a céljuk. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest