- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SanyiSay
aktív tag
Jól bevált alkalmazásokról nem csináltunk gyűjtést, de tulajdonképpen lehetne ha már a telefonon úgysincs fejlődés.
Alkalmazások terén egész nagy eltérések vannak ki mit szeret, mire használja egyáltalán ezt a készüléket de azért talán mégis csak lenne létjogosultsága, mert már többen kérdezték.Mondjuk itt van épp a GPS, segéd alkalmazások, hogy gyorsan legyen vétel és sok műhold.
Nagy kedvenc a itt a másik amit mostanában használok az MT GPS előnye a másikkal szemben hogy még az minden alkalmazásnak külön indító parancsikont hoz létre hogy hatásosabban kapja meg a jeleket, ez utóbbinak nem kell ilyen. Lehetne mondani hogy az MT GPS csak EPO fájlokat tölt le és azt a telefon magától is megcsinálja de mégis hozza az elvárt eredményt, és szépen működik, ráadásul sokkal több holdat talál azóta a készülék. Ami nem elhanyagolható hogy nekem pár launcher nem tette ki a parancsikont a képernyőre így az inj nem is tudott működni. Tulajdonképpen ezért váltottam.Tárcsázóból a gyári lenovo ideafriend a nyerő nálam, sokat javított a proxi szenzor működésén.
Most pld amire rászoktam a MailDroid Ennél érzem csak úgy hogy mindegy PC-n vagy ezen nézem az emil fiókjaim ugyanazt látom. Gyorsan meg tudom nézni a levelek fejlécét ezzel sikerült elkerülnöm a fix IP cím problémáját, de ez egy másik topik témája.
E-robot és társai is sok problémám megoldanak nálam.Többnyire csengőhangot, témát, meg efféléket nem változtatok, van egy csengőhangom meg rezgés minden másra, kicsit zavarna ha egy bekapcsolt flippergép csücsülne a zsebemben.
Szóval lehetne összefoglaló de talán a gps az egyetlen amire mindenki ugyanazt használja és tényleg hasznos tipp.
Launcherből is mindenkinek megvan a sajátja, de többnyire abból is mindenki többet telepítget.
Nem egyszerű.
Root meg recovery legyen a többi meg úgy is változik. -
SanyiSay
aktív tag
Az én általam eddig tapasztalt különbségek.
- CWMnél többen mondták az md5 hibát , TWRP-re még nem panaszkodott senki
- CWM gombokal irányítható, másik képernyőn érintőfelülettel kényelmesen.
- CWM ben az usb mount nekem ment és csatlakozott a PC hez így recovery módban is tudtam SD re írni, TWRP nem csatlakozik.
- CWM ben nem lehet átnevezni a mentés fájlokat csak utólag, twrp-ben mentés előtt megteheted
- TWP ben mentésnél el tudod dönteni miket szeretnél menteni nem kell az egészet.Hát nagyjából ennyi amit én használok belőle.
Egy próbát megér, szerintem. -
SanyiSay
aktív tag
Digi mobil netnlél is más APN kell ezzel én pont ma vacakoltam.
Pedig telenoros a net, és meg is örültem milyen szépen beállította a telenor által kért apn eket, aztán erre hát még is csak át kelett írnom.
hogy ez is meglegyen.igen amit az SD re mentett azokat kell elmenteni és ha szerencséd van vissza is tudod majd tölteni.
Előfordulhat hogy nem tudja visszaállítani a Backuppot md5 hibára hivatkozva. Én ezért nem használom.
md5 mismatch problem- üzenettel leáll.
Elvileg ha törlöd az md5 fájlokat akkor működik rendesen, de ezt nem próbáltam.
Ám ha lecseréled a recoveryt TWRP-re akkor ezzel nem lesz gondod.Aksi melletti százalékot a beállításoknál tudod kitenni, az aksi menüben legfölül.
A többi amiket írsz, többnyire le szoktuk szerélni a play ről mert minde romban más van és van megszokott mindenkinek. Szóval play ről kell keresned megfelelő billentyűt, hangot, stb, vagy a neten ha nincs a kedvenced épp a play en.Igazából szinte, mindent célszerű lecserélni így nincs nagy különbség kívülről a romok között, amúgy a rommal kapott alkalmazások többnyire nem is a legjobbak
pld.
Launcher
tárcsázó/címtár
galéria/fényképező
email
Így szinte nem is tudom ezek hogyan néznek ki a telepített romokban.
Persze ez csak az én véleményem. -
-
SanyiSay
aktív tag
Rom telepítésed az úgy jó ahogy van, ha beindult.
Vannak dolgok amiket cwm alól kell/lehet telepíteni, (speciális alkalmazások)
és van a többi alkalmazás amit a google playról töltöttél le eddig, vagy netről, ezek ezután is így lesznek.- ha andrea romot teszel fel akkor abban minden benne van nem kell vele csinálni semmit. root, gapps, mined.
- instalálod és használod.
- instalálás után nyomj még cwm-ben egy wipe data/factory reset -et
- mindegy hova teszed SD re mert megkeresheted akárhova is tetted
- nem kell formázni az SD-t, de törölni nem árt mindent amit nem te tettél rá, vagy nincs rá szükséged. Az új rom úgy is létrehozza a saját könyvtárait indítás közben. Így kevesebb szemét lesz rajta. Amikor telepítesz egy alkalmazást az létrehoz egy mappát+ fájlokat és amikor törlöd, akkor bizony otthagyja szemétnek.Amikor kész vagy és belaktad az új romot feltétlen csinálj egy CWM-Backup-ot és időnként egy újat, mert ha valamelyik app elrontja a romod csak visszateszed az utolsó jól működő mentésed max 10 perc és mintha mi sem történt volna.
Mentéseid a clockworkmod mappában lesznek , néha nem árt törölni a nem kellőket mert sok helyet foglalnak.
Tapasztalatom alapján csak a legelső és az utolsó kettőnél nem kell több. Ha csak nem több romról van mentésed.Csak hogy én is írjak a témához.
-
Blizzardking
őstag
Nem kell, ez jónak tűnik. Mikor flashelted a kínait, minden kocka be volt pipálva?
Szerintem a belakott rendszered ugrott, mert ráküldted a teljes romot, ami tartalmazza a data particiót is. Viszont öröm az ürömben, hogy fogsz tudni mentést csinálni a rendszeredről a "backup and restore" résznél.
Az "install zip" pedig ahhoz kell, hogy romokat telepíts, vagy google apps-ot vagy bármit.
Azt megkérdezhetem, hogy amit ráflasheltél az mi volt pontosan és honnan szedted le?
Ez valami andrea által összerakott kínai rom cwm recoveryvel? Asszem valamiről csúfosan lemaradtam... -
vlevi
nagyúr
Nem, ezt nem kell.
Rámásolod az SD kártyádra az " andrea_d86-lenovos750-4.2.2-141211.zip"-et, belépsz a második menüpontba (install zip). Ezt nem kell kicsomagolni, magát a zip file-t kell másolni.
A CWM menüben a hangerő gombokkal lehet lépkedni, az "OK" gomb pedig a bekapcsoló gomb.
Előtte (vagy utána???) egy wipe data/factory reset azért mindenképpen ajánlott. -
Blizzardking
őstag
Király vagy, gondolom a kínai rommal együtt felment a gyári recovery is. Ez le kell cserélni a CWM recoveryre.
Gondolom SP Flashtoollal tetted fel. Ha nem, akkor inkább beszéljünk mielőtt csinálsz bármit.Leszeded a CWM recoveryt innen, Sanyisay oldaláról
Elindítod az SP flash toolt
Betallózod a kínai rom scatter fájlját, ahogy tetted az imént mikor a teljes romot felpakoltad
mindenhonnan kiszeded a pipát, kivéve a recovery négyzetből (így csak azt rátölteni)
rákattintasz arra a sorra hogy recovery (magára a szóra), erre bead egy tallózó ablakot
rátallózol a cappa-féle recoveryre, aminek img a kiterjesztése
rányomsz hogy download és rádugod a telefontpillanatok alatt feltölti a cappa féle cwm-et a gyári helyett. Ha kész, úgy kapcsolod be a telefont, hogy nyomod a hangerő fel gombot folyamatosan és a bekapcsolót egyszerre, és nem engeded el.
Ha bejött a cwm, bármikor tudsz mentést csinálni az aktuális rendszeredről, illetve innen tudsz romot telepíteni.
Ha kb ilyesmit látsz akkor jó vagy.Kis kiegészítés:
én ezt írtam "- Ráflashelném a CWM recoveryt". Ha a fentieket megcsináltad volna mielőtt a teljes gyári romot ráteszed, azaz csak a recoveryt cserélted volna le, tudtál volna csinálni arról az állapotról egy mentést. Mivel nyakonvágtad a teljes gyári rommal, azt az állapotot már buktad. Ergo újra kell kezdeni belakni a telefont, de legalább magmentetted az életét. -
vlevi
nagyúr
Az Andrea ROM telepítése az xda-ról, elég részletesen le van írva.
[link]
Letöltöd a LenovoS750_KitFlashOfficialROMwithCWM.zip-et, ezt kicsomagolod.
Feltelepíted a windows drivert,
kikapcsolod a telefont, de teljesen. legtutibb, ha kiveszed az akkut belőle. Ne legyen összekötve a számítógéppel.
elindítod a flash toolt, és a Open Scatter-loading File. gombra kattintva kiválasztod a MT6589_emmc_VV01.0.026.00-user.txt filet.
Ezután megnyomod a firware upgrade gombot. Csak a gomb nyomása után dugd össze a géppel a telefont, még mindíg teljesen kikapcsolt állapotban (az akssit azért tedd vissza).
Várni kell néhány percet, amíg egy zöld karika megjelenik, akkor van készen.Ezzel még nem az andrea romot kapod, hanem csak a gyári lenovo kínai ROM-t, amiben viszont CWM recovery már van. De már ezzel is működőképest a telefon, annyi, hogy csak kínaiul és angolul tud.
Ezután lehet felmásolni a telefonra az andrea romot, újraindítani a recovery-t és recoveryből telepíteni andreát. -
CTDPeti
csendes tag
Priviben egy fórumtárs hamarabb bekopogtatott érte, de érzek közös halmazt, ha Neked csak kasztni kellene.... Max leboxoljátok
Pár karc van azért ezen is, eléggé kontrasztos az életmódom, a nap közbeni zakó és az esti/hétvégi műhely (hobbi) miatt, nos, az esti dolgok egy része meglátszik rajt, de egyébként vállalható szerintem.....
-
Blizzardking
őstag
Naponta több órát használok bluetooth-os headsetet, és sosincs ilyen problémám.
A mobil internet alaphelyzetben 2G-n szokott lenni, és már volt róla szó, hogy a 3G is tud eldobást kiváltani.
Minideal rom van rajta, az amivel jött. Szerintem mielőtt bármit veszel, próbáld ki 2G internet kapcsolattal (vagy kikapcsolva), mert ha túl sokat kell nyitogatni az ajtaját a vezetékes headset miatt, akkor az a vízállóság rovására fog menni. Mióta 2G-n van, az üzeneteimet ugyanúgy megkapom, és csak akkor rakom át 3G-re ha valamit le kell töltenem vagy komolyabban böngésznem, azóta ezek az eldobálások gyakorlatilag megszűntek. A bluetooth nekem sose kavart be, de lehet hogy csak mákom van.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.
- Apple Iphone 14 Pro Deep Purple Gyári független készülékem váltás miatt eladó
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- iPhone 11 128GB - fekete, kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest