- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #4001 üzenetére
Nem tudom mi az, eddig fel se tűnt, csak ma ránéztem a Battery Status alkalmazásra, és az eléggé előresorolta a fogyasztók között. Délután újraindítottam a telefont, és azóta nem látom nyomát. Biztos van, de most nem fogyaszt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3999 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
EM SIM ME Lock nevű valami ismerős valakinek?
Mostanság vettem észre, van egy ilyen, és elég sok CPU-t, akksit zabál.
Neten keresgettem, de nincsenek válaszok, csak kérdések. -
vlevi
nagyúr
Hivatalaosan a Lenovo nem adott ki egy bikmaknyi frissítést sem erre a telefonra, tehát nemlehet.
Nem hivatalosan viszont sokan, sokféleképpen módosították az alapszoftvert, azokat a módosításokat érdemes átolvasni, hátha valamelyik orvosol valamilyen problémát.
De ezek közül egyik vátlozat sem "frissítés", azaz nem lesz belőle kitekat, vagy lalipapi.
Megmarad a 4.2.1-es android, kigyomlálva, rootolva, finomhangolva. Ennyi a maximum, amit el lehet érni így saccperkábé 3 év után. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3985 üzenetére
Sokan vagyunk így ezzel, az ujabb telefonok már nem adnak annyi pluszt, hogy mindenáron cserélni akarja az ember. Sok évvel ezelőtt a sony k750 telómat elhagytam, akkor vettem samu galaxy ace-t. Azután ég és főd volt az s750. De ez nekem már elég. Nemmondom, jobb lenne egy nagyobb 5.5"-os valami, hogy gps-t jobban tudjam használni, de akkor már jó lenne hozzá valami brutálnagy fényerő is. Ja, és legyen már nagyobb aksija is, meg elfogadhato kamera is. Ha mindezeket aprópénzért utánamhajítják, akkor talán cserélek, addíg nem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3983 üzenetére
Érdekes, hogy az s960, ami (ha jól olvasom), ugyanúgy mtk6589, mint a 750, kapott kitkatot, de a 750-esre egy bikmaknyi frissítés se jött a lenovótól.
Vagy ez már egy újabb eresztés, gyárilag kitkattal, és csak azért van rajta?
Ez a nagy bajom a droiddal, hogy frissítésekre tojnak a gyártók magas ívben. Legjobb esetben is 1 verzio frissítést adnak ki (pl kitkatról lolira), aztán vége -
vlevi
nagyúr
válasz
andris1602 #3848 üzenetére
Recoveryben particionald vissza az eredetire.
Lehet, hogy a te romod nem szereti, ha nincs belso tarhely, mert a 2.77-es particionalas az eltunteti teljesen.
Most telorol nem tudom belinkelni, de van olyan particionalas, ami csak 2.5 gigara particinal, az valoszinu menni fog neked is. Azzal viszont nekem az volt a bajom, hogy van olyan alkalmazas, ami a 2.5giga folott megmarado aprocska, 140mega koruli helyre akarna telepulni, es oda nem fer el. -
vlevi
nagyúr
válasz
weareinluck #3824 üzenetére
Blizzardking etotalk romja magyar. Néhol felbukkannak angol szövegek, de egyáltalán nem vészes a dolog.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#63050240 #3787 üzenetére
Még egy gyorsítótár törlést meg lehet ejteni, az is fel szokott szabadítani helyet. Meg egy telefon újraindítást, mert, ha régen volt újraindítva, akkor pl. a google play szolgáltatások otthagyja a szemetét.
"hogyan csináljam?"
Segíteni nem merek
Azthiszem, nekem volt 2-3 köröm, teljes újratelepítéssel, ahogy kell, mert elb...tam a partíciókat.De az xda developer fórumon a 2.5gigára particinonálás menete.
"Modified EBR - Lenovo-S750_data-repart-to-2.5GB.zip"Aztán mehet is fel a Blizzardking rom (persze akkor kapsz egy új, üres telefont
)
[link]Viszont utána még meglesz a picike partíció miatti probléma, amit a vold.fstab cserével lehet megoldani.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#63050240 #3785 üzenetére
Természetesen nem a 64Gigás SD a kevés. A telóban gyárilag asszem 4giga belső tárhely van, és ez elég szerencsétlenül van feldarabolva, ha jól emlékszem, kevesebb, mint 1 giga a belső tárhely, kicsivel több a telefonmemória (vagy fordítva? ), és ez szokott elfogyni. Ezen csak újraparticionálással lehet segíteni, de az a telepített appok elvesztésével jár. És lehet, hogy belebolondul az android rendszered is, mert van, amelyik nem működik átparticinionálva. Nekem volt Andreám, particinonálva, működött, de mivel csak 50-60mega maradt a belső tárhelynek, és az is megcserélve a telefon memóriával, nekem meg így nem akart néhány dolog települni. Például az igo szülinapp, mert ő a telefon memóriára (arra az 50 megára) települt volna, az meg kevés volt neki. Aztán én felraktam azt a romot, amit Blizzardking csinált, azzal szinte tökéletes a telefon. Át van particionálva, 2.5giga a belső tárhely(az a kics 50mega az nincs is), és 32giga a telefon memória. Igazából az az SD kártyám, de teflon memónak csatolja fel, így SD kártyám látszólag nincs is.
-
vlevi
nagyúr
Ma nagyon hirtelen megzuhant az akksim
Igen, jól látjátok, nem voltam túl aktív mostanában (csak 2G hálózat, mobilnet nincs, néha wiif, de legfőképp elő se vettem a telefon). Ma reggel még volt 30 valahány százalék, de hazaérve ki volt kapcsolva.Ez mi lehetett? Természetesen feltöltöm a telót, és figyelni fogom az akksit.
-
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #3533 üzenetére
Szia!
Átizéltem a vold.fstab.nand-ot, így már települ az iGo. Viszont azt vettem észre, hogy a 143 megás partíció szőrénszálán eltűnt. Van a teflon memória, 2.5giga, és az sd kátya, 32giga, és nincs más.Amúgy a rigó marhajól néz ki. Nem tudom, mi hiányzik belőle, A-ból B-be elvisz, ez biztos. Nem tudom, mit spóroltak ki belőle, de tetszteős. Úgylátom az épületek igencsak ritkásan vannak vidéken (sehogy), de ez legyen a legkisebb baj. Sávinformáció, kresztáblák benne vannak, azthiszem ezek azok a dolgok, amik magasan a többi navi (google, here) fölé emelik.
-
vlevi
nagyúr
Vajon hogyan lehetne rávenni az igot, hogy találjon elég helyet magának? Vagy a play storet, hogy ne a 143 megára akarja letölteni???
Másik kérdés, màr inkább témába vág. Etotalk romban nem lehet valahogy elővarázsolni a többi fejlesztői lehetőséget? Az animációkat állítanám kisebbre, meg talán a gpu gyorsítást is jó lenne bekapcsolni, más nem nagyon kell.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3529 üzenetére
Fennt van, müködik, de a nyamvadt igo továbbra is helyhiány miatt nem akar felmenni
Pedig át van állitva az alapertelmeezett hely.Én még nem nyuztam sokat, csak felrsktam, emilt beállitottam, aztán nagyjábol ennyi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #3524 üzenetére
Akkor nekikezdek, szurkoljatok.
Előbb egy TWRP mentés, aztán telepítés, és imaSzerintem az IGO-t pont az zavarta össze, hogy össze van cserélve a mount (vagy nemtudom), mert SD kátyának a 143 megát látja (/sdcard0), és belső tárhely (/emmc) a 2.5giga. A külső microsd pedig a /sdcard1 Ő meg nem akar a belső tárhelyre letölteni. Vagy nem tudom, de én erre tippelek.
-
vlevi
nagyúr
Igo Szülinappot próbáltam letölteni a playról, de azt írta, nincs elég hely
biztos, hogy az kavar be, hogy a 143 megát látja, és az kevés lesz neki, mert térképet is töltene. Pedig ott van a másik, átparticinonált tárhely, több, mint 1G szabad hellyel, és persze az SD kártya is, 20G szabad.
Csak meg fogom próbálni az etotalkot, andrea helyett. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3515 üzenetére
Az én telóm jelenleg át van particonálva. Mi történik, ha ezt a romot felraom? Meghagyja a partico kiosztást, vagy ujraparticonalja magának a belső tárhelyet?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Gezakekazeg #3477 üzenetére
Elvileg az van rajta. Mármint, az S750-esen Gorilla Glass üveg van. Ettőlfüggetlenül nekem is van rajta védőfólia. A korábbi az jobbfajta fólia volt, elég sokáig bírta, de a mostani az nagyon hulladék, mert nagyon hamar karcodik. Igaz, mit is várja tőle, 5db volt 1-2dollár. Olyanis.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3462 üzenetére
"Másik használható rom a Minideal."
Na, azon már én is gondolkodtam, hogy egyszer, ha nagyon unatkoznék, akkor visszaraknám, Andrea helyett
Azzal nekem nemigazán volt bajom. Igaz, nem kétsimezek, nincs BT, mobilnet, csak 2G telefon, és wifi.
csak a tárhely. Mostmár Andreát felokosítottam 2.5gigára, és már nincs kedvem telefont reszelgetni. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #3410 üzenetére
Nekem nincs mobilnetem, ezért ugy van beallitva, hogy a wifi kapcsoljon ki, amikor a telefon kepernyoje is kikapcsol.
A masik, amit erdemes kikapcsolni, mert allandoan ebren tartja a gépet, az a helymegosztasi szolgaltatas. Amikor felraktam andreat, elfelejtettem ezt kikapcsolni, es 1 nap alatt 23 ora volt az ebrenleti ido -
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #3408 üzenetére
Ja, hogy igy hirtelen zuhant meg?
Nekem egyzser volt olyan, hogy a wifi vacakolt. Egesz nap csak probalt kapcsolodni valahova (nem voltam wifi kozelben), de nem jott ossze neki. Annyira, hogy otthon sem sikerult. Wiszont az akksit folyamatosan szivta.
Wifi ki-be kapcsolás megoldotta a problémát. -
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #3403 üzenetére
" leesett az aksi 40-ről 10 % ra 3 óra alatt"
Na, ez azért nemjó. Szélsőséges állapot volt karácsonykor, mert nem használtam a telefont semmire, szinte csak standbyban volt, csak a 2G telefonkapcsolat ment rajta, se wifi, se mobilnet és így több, mint 1 hetet állt. Még mielőtt nekemugrik valaki, megismétlem. állt. Nem használtam, talán naponta 1-2 alkalommal felébreszetettem a képernőt, hogy lássam, van-e újdonság. De nem volt.
Gondolom, neked ez a 40-ről 10-re 3 óra alatt azért volt, mert, éppen próbáltál minden létező és nemlétező alkalmazást elindítani, és ott átállítani mindent ?"Automata fényerő nem hullámzik mint andreánál."
Nekem az a minideal féle ROM-al is hullámzott. -
vlevi
nagyúr
válasz
killer8586 #3370 üzenetére
Arra odafigyeltél, hogy a frissítés közben ki legyen kapcsolva a telwfon, és az usb-n is csak a frissítés gomb megnyomása után dugod össze? Mert, ha máshogy csinálod, nem fog menni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
killer8586 #3363 üzenetére
Ha ennyire döglött a telefon, és nincs mentés, akkor a nulláról újrakezdés lehet az egyik út, amit már ajánlottak előttem. Ha itt rakeresen andrea-ra, akkor megtalalod az xda forumos linket, és azt, hoyg hogyan kell azt feltelepiteni. Az elso andrea rom telepites egy gyari rom telepitese az sp flashtoollal, ehhez megvan a letoltesi linkben az xda forumon minden.
Megtalaltam a linket.
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
weareinluck #3346 üzenetére
Szerintem mindegyikhez kell füles, mert a fülhallgató vezetéke az antenna a rádió vételhez.
A rádiő ap felmásolása viszonylag egyszerű, ha van egy rootolt a820-ad, akkor abbol root browserrel a /system/app-bol kimasolod a radio alkalmazast, es megprobalodfeltelepiteni a masikra, sima alkalmazásként.
vagy az xda forumon érdemes szétnézni rádió ügyban, ha a play store-ban nincs megfelelő. -
vlevi
nagyúr
Ó, hogy verné szájba az a rohadt .... satöbbi.
Korábban (pár hete) megcsináltam a 2.5Gigás partícionálást. Az Andrea ROM-t használom. Ma a ződ kamera miatt újraindítottam a telefont, és hogy rohadna meg az a tetves ...., feltűnt, hogy minden arra a kis vacak 140megás belső helyre megy. Elindítottam a file kezelőt, és most az a szopás tárgya, hogy őszerinte a telefonmemória, és az SD kártya is 140 mega, és dugig tele van. Pedig korábban természetesen jól mutatta.
Kezd a ...-om telelenni ezzel a szarral.Ja, mégannyit, hogy a 2.5gigás partícionálással pont ez a baj, hogy 140 megát hagy szabadon, és valami mindíg telefossa. Ha más nem, akkor valami kamera thumbnail.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kisdeme85 #3285 üzenetére
Ezt a telefont Kínán kívül hivatalosan nem forgalmazták, emiatt EU-s boltban megtalálni szerintem nagyon nehéz lesz. A Geekbuyingnak tudom, hogy van spanyol boltja, de szerintem nekik sincs.
[link]
A minidealnak is van EU raktára, de ott is csak néhány készülék szerepel -
vlevi
nagyúr
Nem, ezt nem kell.
Rámásolod az SD kártyádra az " andrea_d86-lenovos750-4.2.2-141211.zip"-et, belépsz a második menüpontba (install zip). Ezt nem kell kicsomagolni, magát a zip file-t kell másolni.
A CWM menüben a hangerő gombokkal lehet lépkedni, az "OK" gomb pedig a bekapcsoló gomb.
Előtte (vagy utána???) egy wipe data/factory reset azért mindenképpen ajánlott. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3249 üzenetére
"a kínai rommal együtt felment a gyári recovery is."
Nem. Az Andrea féle telepítéssel már a CWM recovery van a kínai ROM-ban is. -
vlevi
nagyúr
Remélem nem fordítottam félre semmit az xda fórumról. Én így telepítettem, és működik.
Én viszont a múltkor a partícionálással kínlódtam.
Andrea ROM-ra felraktam a repart 2.5GB-ot, ez rendesen meg is történt. De nem tecccet a 140Mega szabad hely, az azért már kevés, mert csak lenne ott pár dolog. Pl. első bekapcs után rögtön 30mega elfogyott róla, tehát valami használja.
És itt jött a baj. Itt kellett volna megállni
Mert próbáltam a korábban valaki által belinkelt alaklamzással partícionálni 2gigára (így 600 maradna a belsőtárhely), de ez valami csúnyát csinált, mert többé nem volt belső tárhely. 2gigát megcsinálta, az rendben van, de belső tárhely nem volt. CWM-ből sem lehetett formázni a /emmc partíciót, ráadásul az megint összecserélgetett valami mountolást, mert több programom nem indult, ésa külső 32gigás sd kártyám lett az elsődleges. Na, és innen nem volt megállás, már majdnem falhoz vágtam, míg végül újra nulláról feltelepítettem a gyári romot és andreát, úgy, ahogy az előbbi linkben is szerepel. Aztán teljesen mentés visszatöltés CWM-ből. Igazából, amit vesztettem, az 2-3 óra, és az, ami a belső tárhelyen volt. Néhány odatelepített alkalmazás, és pár csengőhang. -
vlevi
nagyúr
Az Andrea ROM telepítése az xda-ról, elég részletesen le van írva.
[link]
Letöltöd a LenovoS750_KitFlashOfficialROMwithCWM.zip-et, ezt kicsomagolod.
Feltelepíted a windows drivert,
kikapcsolod a telefont, de teljesen. legtutibb, ha kiveszed az akkut belőle. Ne legyen összekötve a számítógéppel.
elindítod a flash toolt, és a Open Scatter-loading File. gombra kattintva kiválasztod a MT6589_emmc_VV01.0.026.00-user.txt filet.
Ezután megnyomod a firware upgrade gombot. Csak a gomb nyomása után dugd össze a géppel a telefont, még mindíg teljesen kikapcsolt állapotban (az akssit azért tedd vissza).
Várni kell néhány percet, amíg egy zöld karika megjelenik, akkor van készen.Ezzel még nem az andrea romot kapod, hanem csak a gyári lenovo kínai ROM-t, amiben viszont CWM recovery már van. De már ezzel is működőképest a telefon, annyi, hogy csak kínaiul és angolul tud.
Ezután lehet felmásolni a telefonra az andrea romot, újraindítani a recovery-t és recoveryből telepíteni andreát. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3090 üzenetére
"a mattot nem javaslom"
A táblagépemen tapasztaltam, hogy nagy a szórás a fóliák minősége között. Volt egyfajta fóliám, elment, használtam, de valahogy látszott rajta, hogy kicsit töri a fényt. Pedig nem a matt fajtából való. Amikor már nagyon karcos lett, a másik, amit vettem helyette, azt rátettem, és nem is láttam, hogy rajtavan. Pedig mindkettő occó kínai fólia volt. Most egyébként egy matt fólia van a táblagépemen, mert a táblán sokkal többet olvasok, és ahhoz jobb a matt. De valóban egy kicsit tompítja a kijelzőt (mily meglepő, hiszen azért matt), a színek nem annyira élénkek. De ez a matt fólia még vállalható.
-
vlevi
nagyúr
Nekem már tiszta karc volt az előző fólia a telón, múlthéten, gondoltam lecserélem. De valahogy nem akarták az égiek, hogy ez sikerüljön, kettőt b***tam el, mindíg maradt alatta valami szösz, amit későn vettem észre, a harmadiknál úgy felbosszantottam magam, hogy ottrohadjonmeg, nem lesz rajta. De lehet, hogy kipróbálok még egy matt fóliát, mire megérkezik kínából, addíg talán lenyugszom
-
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3062 üzenetére
"Szerk: nekem az SD kártya lecsatolást egy Sandisk kártyával csinálta. "
NNnaa, nekem is Sandisk van. 32 gigás.
Ha majd megint előjön a hiba, akkor kicserélem majd, mert van itthon egy ritkán használt 16G-s Samu is. -
vlevi
nagyúr
Na, azért közben eszembe jutott 1-2 hülyeség a minidealos ROM-al is.
Néha azzal fogadott, hogy az SD kártya lecsatolásra került. Néhány havonta csinálja ezt. Fogalmam sincs miért, leginkább reggel írta ezt ki, természetesen éjszaka senki sem babrálta.
A másik, hogy volt (van) valamelyik progi, nem tudom melyik, akkor a képernyő altatása után nem lehetett újra magához téríteni a telefont, csak az akksi kivételével. Nyáron többször is csinálta, azóta csak egyszer fordult elő. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3058 üzenetére
Bevallom férfiasan, a particionálásba nem mertem belekezdeni, de végigolvasom mégegyszer (még sokszor)
CWM mentésem már legalább van, a minidealosról és az andreásról is. -
vlevi
nagyúr
Azt vettem észre Andreával, hogy elég érdekesen érzékeli a töltés kijelzést.
Nemrég, 14% körül rádugtam, értesítő LED világít, de a töltés % egy óra múlva sem ment feljebb. Amikor kihúztam, akkor visított is, hogy le fog merülni. De amikor visszadugtam a töltőt, akkor 56% körüli töltést mutatott. Szóval tölt, de nem mutatja. ??? Ráadásul most, olyan 90% környékén kikapcsolt az értesítő LED. Pedig megy bele a töltés.
Másik "vicc" az volt, amikor a system.ui process leállt. Azthiszem ez volt az üzenet. A baj csak az, hogy ez magával rántotta pl. az ébresztőórát is. Ha ezt éccaka csinálja, akkor az szarügy, ha nem fog reggel 6-kor csörögni.Hát, nem is tudom, nekem a Minideal ROM-al semmi ilyesmi furcsaságom nem volt, mint Andreával. Egyedül a kevés tárhellyel volt bajom, emiatt próbáltam ki.
-
vlevi
nagyúr
válasz
gegsite #3031 üzenetére
""És, mivel a droid (vagyis alatta a Linux) nem teszi lehetővé, "
Igazad van, ezt benéztem. Pedig annakidején én is szórakozgattam ilyenekkel. Csak az már rég volt.
A baj az, hogy a droidba annyira bele van drótozva a hardver, hogy valami eszméletlen.
pl. van Cyanogenmod11 valamelyik mtk6589 procis telefonra, de senki nem merné meg felrakni.
Vagy, a különböző android tv okosítók, majdnem ugyanaz mindegyik (nagyjából rk3066, rk3188, amlogic s802-ből lehet választani), de mégsem lehet használni az egyik rk3188-as ROMját a másikhoz. Táblagépeknél szintén.
Ebben kellene valami nagyon előrelépnie a droidnak, hogy felrakhassak egy bármilyen google által kiadott androidot, és majd valamilyen formában rákerül a telefonra/tabletre a működéshez szükséges driver. -
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #3029 üzenetére
Windowsnál most annyi történt, hogy a 8.1-es megkövetel néhány olyan dolgot a processzortól, amit egyes, régebbi, de egyébként teljesen jól működő, win7-et, vagy 8-at futtató procikban nincs benne.
De más nincs. Annak meg tényleg bele kell férnie, hogy tízegynéhány évente frissül a hw követelmény.
De az, hogy a telefonodat azzal az operndszer verzióval vagy kénytelen évekig használni, amivel megvetted, és a rendszeren semmilyen frissítési lehetőség nincsen, az nem ugyanaz.
De sajnos ez van, ez ellen én sem tudok mit tenni. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #3024 üzenetére
"pl a kernel mindegyik esetében a gyári Lenovóból lett kibányászva."
Hááát, igen. Sajnos nagyon gyér a telefonunknak a gyári supportja.
De ha lenne például Cyanogenmod a telefonra, akkor más lenne a helyzet.Amúgy elég nehéz, pontosabban fogalmazva alapos utánajárást igényel, hogy valaki olyan telefont használjon, amit hosszú távon supportálnak. És jó is. Valami miatt az Android világban kialakult az a fajta hozzáállás, hogy olyan gyorsan jönnek az új készülékek, és olyan gyorsan "elfelejtik" a régebbi telefonjaikat, tabletjeiket a gyártók, hogy (kis túlzással) szoftverfrissítés helyett dobhatod ki a kukába a telefont. Persze, mivel még mondhatni az elején vagyunk az útnak, mert a droid, mint rendszer alig néhány éves, és időközben a telefonok teljesítménye, hardver achritektúrája, és a belépjük épített egyéb herkentyűk (4G, NFC, ésatöbbi) olyan gyorsan bővül, és annyiféle hardver van, hogy szinte képtelenség a visszamenőleges kompatibilitást megoldani. Nem vagyok android fejlesztő, de azt azért látom, hogy megszámlálhatatlan féle hardver létezik már a telefonok között. 2-4-8 mag, 512M-2G RAM, Mediatek, Snapdragon SOC-ok tömkelege, bennük Mali, PowerVR GPU-k, szóval majdnem esélytelen. És, mivel a droid (vagyis alatta a Linux) nem teszi lehetővé, hogy a rendszer alatt a drivereket utólag rakja rendbe az ember (mint pl. Windowson egy laptopnál), így a gyártók sem tudnak "csak" drivert írni a telefonjaikhoz.
-
vlevi
nagyúr
Felraktam Andreát.
Három dolog érdekel
1. Gyári alap böngészőt honnan lehetne levadászni?
2. Menü gombok rezgését hol tudom vajon kikapcsolni? A billentyűzet rezgőjét már kikapcsoltam
3. Amikor scrollozok a képernőn, akkor a végén "túlszalad" fél képernyőnyit, utána visszaugrik. Na, ettől is megszabadulnék, nagyon szívesen. Régebben ez úgy működött, hogy alul, ahol kifutott volna, ott elszíneződött, de nem szaladt tovább.És végül 4
Úgy vettem észre, hogy néhány alkalmazásnál, amikor képernyőt vált, pl. Tapatalkban a fórumok között mozgok, akkor villódzik jónéhányat, és utána vált. Ez vajon mi lehet? -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #2973 üzenetére
Ha a gyári lenovo tárcsázó tudna keresni az ékezetes nevek között, akkor tényleg jó lenne.
De nem tud.
Nem is értem, egy kínai gyártónak nem tűnik fel, hogy nem csak az A-Z közötti 26db betűre kell keresni??? -
-
vlevi
nagyúr
"A belső tárhelyen kb 900 mega szabad"
Biztos? A belső tárhely összvissz nincs több 1G-nál, egy üres telefonon sincs rajta annyi szabad hely.
Szerintem inkább a telefonmemóriából lesz ott 900M szabad hely, a belső tárhelyen pedig kevesebb, mint 100.
Officesuite pro-t pl. én sem tudom frissíteni, ugyanebből az okból. Le is törlöm róla, asszem egyszersem indíotttam el.
Egyébként pedig, amit lehet, át kell tenni a belső tárhelyről a telefonmemóriára. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
gegsite #2779 üzenetére
Ezt nekem 1-2 havonta megcsinalja, sajnos.
Ejszaka leteszem a telefont, reggelre ott a felkialtojeles haromszog :-(
Raadasul kettot kell restartolni, mert azzal, hogy eldobja az sd kartyat, a tarolasi hely is visszaall a belso tarhelyre, azt is vissza kell allitani sd-re. -
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #2705 üzenetére
"minek kell mondjuk egy sima zseblámpa alkalmazásnak "
Most vettem észre, hogy a droidos minipc-men, amin kitkat fut, ott ezeket gyárilag lehet engedélyezgetni, és letiltani.
De a kérdésedre azthiszem háromféle válasz lehet.
- Vagy vacakul van megírva a program, és használ olyan librarykat a fejlesztő, amire nincs szüksége, de bennemarad a forráskódban, és ezek a libek igénylik ezeket a jogosultságokat,
- vagy más miatt, pl. reklámokhoz kellenek,
- vagy tényleg valami csúnyát akar csinálni. -
vlevi
nagyúr
"Minideal rom-mal 5-8 napig is bírt."
Andreánál nincs véletlenül bekapcsolva a helymegosztás? Nem a GPS-re gondolok, hanem a wifi alapú. Ha ez be van kapcsolva, akkor a minideal sem bírt 3 napot, még készenlétben sem.
Ha elindítasz egy google térképet, és az rááll a helyzetedre, akkor egyértelműen be van kapcsolva. -
vlevi
nagyúr
Xda forumon, az andrea rom topicban irta valaki, hogy megjelent a vibeui 2 nehany lenovo telefonra. A lenyeg, hogy ez kitkat. Sajnos az s750-re nem, de a 820-ra igen. Ha jol olvastam az xda forumot, akkor mintha azt irta volnw, hogy a forraskod is elerheto. Es ha nincs sok elteres a 820 es a 750 kozott, van esely a portolasra.
Vibeui.com oldalon lehet nezelodni.
Linkelni sajnos nem tudok, telefonon nem akar osszejonni. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #2556 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
Van egy érdekességem a google naptár szinkronizációval, amit nem értek.
Alapvetően működik a naptár, de nem értem, hogyha fel van telepítve a google naptár alkalmazás, akkor az egyik naptáramat nem szinkronizálja, azaz meg sem mutatja. A Chronus widgetet használom a naptáresemények megjelenítésére, és ha nincs telepítve a google naptár alkalmazás, akkor megvan minden naptáram, de ha feltelepítem, akkor el-eltűnnek naptárbejegyzések. Pontosabban, egyik másik naptáram, amire fel vagyok iratkozva.
Nagyon furcsa a dolog, mert van két másik droidos eszközöm, és azokon nincs ilyen probléma, sőt ezen a telefonon sem vettem észre eddig ilyen, csak az elmúlt időben csinálja ezt a hülyeséget.
minideal rom van rajta, és semmit nem bohóckodtam vele, egyedül a naptáras appokat pakoltam vissza a telefonra a business calendar helyett. De ezt még akkor, majd fél éve, amikor a telefont először bekapcsoltam. Azóta semmit nem babráltam rajta.
Nemértem... -
vlevi
nagyúr
Nekem most azt csinálja a telefon, hogy a google naptáraim közül az egyiket nem jeleniti meg. Mindegyik ugynaaz alatt a gmailes accounton van, de nem hajlando megmutatni, pedig kiprobaltam több naptár alkalmazást. Természetesen eddig semmi baja nem volt, 1-2 napja tűnt fel, hogy hiányos a naptár. A google webes felületén, sőt, másik droidos eszközömön is ott van ez a naptár, csak az s750-ről hiányzik.
-
vlevi
nagyúr
NNNNaaa, naaa, lesz belőle tényleg valami?
iPon Hírek
Android 4.4 frissítések a Lenovo háza tájánVajon csak az ipon hírszerkesztője szőtte bele az MT6589 szöveget, vagy tényleg várható valami?
Persze ez nem csak a Lenovotól függ, mert ha a Mediatek nem csinál semmit a 6589-hez, akkor megette a fene. -
vlevi
nagyúr
válasz
obligat #2124 üzenetére
"mondjuk a telefon memóriájának összevonása érdekelne..."
Én most letettem róla.
Múltkor már alig volt szabad hely, de nem gyanakodtam semmire. Aztán egy beállítás miatt újra kellett indítani a telót, és rögtön lett fél giga szabad helyem. !
Mi a bánat ....-ta ennyire tele?
Oké, egy restarttal felszabadult a hely, de akkor sem kellene. -
vlevi
nagyúr
válasz
SanyiSay #2110 üzenetére
Ez részben jó, de annyira nem.
Én legszívesebben nem az sdcard0 és sdcard1-t cserélném meg, hanem az sdcard0-on lévő másfél gigát hozzácsapnám a "belső tárhely" nevű partícióhoz, mert az fogy el. Van sok dolog, amit nem lehet onnan kimozgatni.
Ja, meg akartam nézni, hogy hogy állok szabad hellyel, mert emlékeztem rá, hogy fogyóban van. Ekkor láttam, hogy hiába be van állítva, hogy az alapértelmezett tárolási hely a külső SD kárya, de időnként visszamászik, és a belső tárhelyet pöttyenti be mentési helyként. Miért? Mi csinálja ezt? Vajon akkor áll vissza, amikor USB-n csatlakoztatom a számítógéphez, és emiatt unmountolja a két partíciót, és utána vissza?
Természetesen rányomtam, hogy külső SD legyen a hely. Ekkor van egy rastart és hirtelennagyon lett fél giga szabad helyem a belső táron az appok telepítésére!!!
Megjegyzem, marharégen volt újraindítva a telefon.És egy kicsit off : Lenovo S8
És egy kis elmélkedés. Nagyon megfordult a világ, mostanság a környezetemben lévő Windowsos rendszerek hetekig-hónapokig mennek, de az a néhány Linux alapú valami, amit használok, azt gyakrabban kell újraindítgatni. Régebben ez pont fordítva volt.
-
vlevi
nagyúr
Ez engem is érdekelne.
Pontosabban fogalmazok, volt erről már szó a fórumon, de valahogy sosem mertem hozzákezdeni.
Korábbi telefonomnak nem volt kettéosztva a belső memóriája (volt neki 250mega összesen), ott minden csak a külső SD-re tudott menni.
Nekem igazából ez is megfelelne, hogyha nem lenne teflonmemória, csak a belső tár hely (4giga) és SD kátya (32Giga). Úgysem használom soha a telefont SD kártya nélkül. -
vlevi
nagyúr
Van egy május 20-i andrea
[ROM][MULTILANGUAGE][2014.05.20] Lenovo S750 (MTK6589) - andrea_d86-lenovos750-4.2.2
Én nem használom, mert tök jól elvagyok a minidealossal, de biztos érdekel egyeseket.
-
vlevi
nagyúr
válasz
CsaBully #2035 üzenetére
nulla visszajelzés, nulla tapasztalat, én nem vennék innen. Az Aliexpress az nem egyetlen bolt, hanem a kínai ebay (vagy vatera, jófogás,...). Csak megbízható eladótól érdemes venni.
Ráadásul gyanúsan feleannyiba kerül, mint máshol...
minideal, geekbuying, ezek az oldalak ajánlottak. -
vlevi
nagyúr
válasz
obligat #1989 üzenetére
Én is hozzáteszem ugyanezt a fólia vitához.
Tabletem 1920*1200 felbontasu, 10"-os szerkezet. Az elso fajta folia nem igazan volt jo rajta, mert egy kicvsit piseles volt a kep. Valahogy megtörte a fényt, vagy mittudomén, és ettől mindnennek volt egy kis szines széle. Aztán vettem masik fajta, szinten kina foliat. Ez olyan, mintha rajta se lenne. Mar csak egy jo matt foliat kellene talalni hozza (cube u30gt2) -
vlevi
nagyúr
Akksinal sok minden aprosag szamit. Az egyik, amit en eszrevettem az az, hogy a szokasos (wifi, 2g,...) dolgokon kivul a helymegosztasi beallitasokban a halozatalapu (a gps-en tul) helymegosztast is ki kell kapcsolni. Lehet, csak bebeszelem magamnak, es valami mas volt, de nalam a 2-3 nap keszenlet utan akar 1 hetet is kibir, ha egyaltalan nem hasznalom, csak ott van az asztalon. Tudom, ez nem hasznakat, nem is az egy het miatt irtam, hanem csak azert, mert nekem ezzel a beallitassal kb duplajara nott az uzemido.
-
vlevi
nagyúr
válasz
minifoximaxi #1901 üzenetére
Nekem egyszer volt ilyen. Nem tudom jobban megfogalmazni, de "beszorult" a wifi. A státuszsorban látszott, hogy folyamatosan kínlódik, hogy csatlakozna valahova, de nem talált semmilyen hálózatot, csak kínlódott. Ekkor merült marhagyorsan. Nekem egy wifi ki/be kapcsolás megoldotta a problémát, azóta nem merül.
-
vlevi
nagyúr
válasz
minifoximaxi #1890 üzenetére
Sajnos nekem a sima apexxel (nem pro, hanem ami benne volt a minideal romban), nem akar fejjel lefele elfrodulni :-( Az meg tenyleg nem az igazi, hogy allandoan fut egy alkalmazas, ami egy ilyen lebego bizbassazl allandoan ott van, es azzal be tudom forditani a kepernyot. A launcherben amugy sem szeretem, ha forog, ott a fekvo elrendezes nekem telefonon nem jott be (tableten igen, de az mas kerdes). Csak az egyes alkalmazasoknak kellene a megfelelo iranyba elfordulnia. 3 helyzetbe be is all mindegyik, csak a fejjel lefele hianyzik. Erdekes, mert pl. a tabletem az tudja.
-
vlevi
nagyúr
Azt meg lehet oldani, hogy a kijelző mind a 4 irányba elforduljon? Mert most csak 3 felé fordul (álló, jobbra-balra fekvő). De néhány esetben pont jól jönne, ha fejjel lefelé is megfordulna. Pl. kocsiba csak állítva tudom a tartóba tenni, de olyankor a töltőkábelt nem tudom bedugni, mert nem fér el a szélvédőtől (tudom, vegyek másik tartót
), de ha fejjel lefelé lehetne a telefon, akkor lennt lenne a töltőkábel. Ami, ráadásul motoron a vízállóság miatt sem lenne rossz.
-
vlevi
nagyúr
Jézusmária, mi a rák van azon a telefonon, hogy így kell kókányolni????
Milyen memóriatakarító? Vírusírtó? Mialó....? Semmi ilyen nincs rajta az alap droid rendszeren.
Szerintem menj be a beállításokba, és csinálj egy felhasználói adatok törlését, és kezdd elölről az egészet. -
vlevi
nagyúr
válasz
BlackPriest #1791 üzenetére
Igen, ha explicit módon kikapcsolod, akkor nem kapcsol vissza. De én úgy használom, hogy a beállításokban az van beállítva, hogy ő maga kapcsolja le a wifit alvó módban. Ilyenkor időnként visszaéled. Gondolkodtam már azon, hogy lehet, hogy valamelyik alkalmazás csinálja, és feléleszti, de erre kevés az esély, mert alig van 1-2 app a telefonon. Én egyébként nem is bánom, hogy így működik. Fogyasztásban nem veszek észre ebből adódó problémát. Csak egyszer volt, amit írtam korábban, hogy beszorult, és folyamatosan keresett, de nem talált semmit, még itthon sem. Na, akkor fogyasztott rendesen...
-
vlevi
nagyúr
Trükkös egy kicsit, mert kikapcsol a wifi, de időnként egy rövid időre bekapcsol, és letölti a leveleket, frissítéseket, satöbbit. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy pl. az új leveleket, amit a PC-n megkapsz, nem jelzi azonnal, hogy megérkezett, csak 1-2 órával később csipog. Persze csak akkor, ha másik gépen nem olvastad már el azt a levelet, mert akkor már nem fogja a telefon újként érzékelni.
Nekem egyszer volt olyan, hogy beragadt, és tényleg folyamatosan wifit keresett. Akkor merült az akksi, mint a nyeletlen balta. Egyszer nyomtam neki egy wifi ki-bekapcsolást, ettől megjavult. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #1559 üzenetére
Nekem Galaxy Ace volt az elozo telefonom, abban nem volt ilyen jo a gps, mint ebben. En nem astam be magam a gps babralas rejtelmei, foglalmam sincs, hogy hogyan van beallitva, ugy van, ahogy a minidelatol megkaptam, es megy rendesen a gps.
Oreg vagyok en mar az allando babralgatashoz. Ugy vagyok vele, ha valami tulnyomoreszt jol mukodik, akkor nem nyulok hozza, mert tul sokat javitani ilyenkor mar nem tudok rajta, rontani annal tobbet. -
vlevi
nagyúr
válasz
Blizzardking #1557 üzenetére
Igy van, ahogy mondod. Az a-gps feladata, hogy mobilneten keresztul a gsm cekkainformaciok alapjan meghataroz egy hozzavetoleges poziciot, es megkapja azt az infot, hogy kb ezen a helyen mely muholdakat kell celiranyosan keresni a gps kapcsolathoz. A-gps nelkul vegig kell zongorasznia a telefonnak dsajat maganak mind a harmincvalahany gps muholdat, hogy megtalalja azt a nehanyat, amelyikkel kapcsolatot tud teremteni. Egy dedikalt gps eszkozben huszonsok csatornas vevok vannak, ami ezt joval gyorsabban megcsinalja, de a telefon, energiatakarekossagi megfontolasbol ezt mashogy oldja meg. Van, hogy percekig eltart a dolog, de ha mar megvan a kapcsolat, akkor az stabilan meg szokott maradni. Mondjuk nekem az elozo telefonommal volt olyan, hogy egyszer egy nyilegyenes uton elvesztette a kapcsolatot, es onnantol kezdve nem talalt vissza a helyes utra. De az s750-el mar korbemotoroztam jonehanyszor Zemplent, Bükköt, satobbit, sosem tapasztaltam ilyen problemat. Pedig nincs mobilnetem.
-
vlevi
nagyúr
Csináltak is ilyen modot az XDA-n.
-
vlevi
nagyúr
Bátraké a szerencse, itt egy Sony Xperia c-rol portolt verzio.
-
vlevi
nagyúr
válasz
szlibud #1262 üzenetére
Ha nem hasznalsz mobilnetet, csakwifit, akkor az egy sim kartyadat a 2g-s slotba teszed, kevesebbet fogyaszt. A helyhozzaferesben nem csak a gps-t kapcsolod ki, hanem a wifi alapjan tortneo helyazonositast is. Ez a ket dolog elege sokat szamit, es akkor szo sincs arrol, hogy csak a standby idore gyurva allna a telefon a sarokban. Persze, nem fog 8-10 napot elmenni, az mar extrem hasznalat (pontosabban egyaltalan nehazsnalat:-) ), de egy napot boven kibir intenziv haszanalattal is, es nem csak konnektortol konnektorig tudsz a mobiloddal kozlekedni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
minifoximaxi #1205 üzenetére
Már megint?
Na, jó, felrakom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest