Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz
tomy88trance #4304 üzenetére
Tulajdonságokban.
-
Blizzardking
őstag
válasz
tomy88trance #4302 üzenetére
Melyik rom, melyik partició kiosztás? Itt kb a topik 3-4-e átparticionálta.
-
Blizzardking
őstag
válasz
BlackPriest #4293 üzenetére
Ott a srác!
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #4281 üzenetére
Igen, de nagyon szerethető modell volt. Nekem jelenleg Oneplus 5-öm van, aminél nem sok gyorsabb gép van a halpiacon, úgyhogy nyugodtan nyifoghatnék hogy milyen szar a 750, de nem teszem, mert nagyon tisztességes darab. Emlékeztek a gps esőtáncra? Anélkül nem is talált hódat.
Nekem se a Jellyvel, se a Lollival, se a MM-val nem volt problémám, nem értem ezeket a verzió fetisisztákat. -
Blizzardking
őstag
válasz
BlackPriest #4274 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #4260 üzenetére
Esküszöm nosztalgiával gondolok vissza azokra az időkre... Első okostelóm volt
Azóta is itt van velem, bevetésre készen. -
Blizzardking
őstag
válasz
domper2015 #4244 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
válasz
domper2015 #4242 üzenetére
Az enyém ma csekkeket fizetett be -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #4235 üzenetére
Szerintem értő kezekben simán lehet hogy jó lesz a dugi. Lehet hogy az optimalizálás egy kis (60%
) hányadát neked kell majd elvégezni, de szerintem a használattal nem lesz gond. Max nem megy el annyit, amennyit egy Huawei menne el egy ekkora aksival. A 3-4 nap meglesz vele szvsz.
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #4213 üzenetére
"Nem szeretném elburkolni hogy csak a kijelzőjét lehessen látni, mert akkor elvész a nosztalgia, de azért simán felragasztani a falra sem elegáns"
Tedd bele egy akváriumba úgy hogy az érintőképernyő kilóg elöl. Vagy arccal felfelé egy korsó sörbe. Ha elég kemény a hab, még nyomkodni is tudod!
-
Blizzardking
őstag
"Nincs kirootolva, nincs is rá szükség..."
"Fél óra alatt belaktam..."
"az új 3 napot tuti bírni fogja..."=
Öregszel
szlibud - nekem is itt van. A bankos tokent és a csekk befizető appot ő kezeli, ezeket nem szívesen hordom magamnál nap közben. Életem első androidos telója volt, mellém fogják temetni!
-
Blizzardking
őstag
Első hsz: 2013-07-29.
Kiváncsi lennék kinek van (és milyen) 4 éves működő telefonja! -
Blizzardking
őstag
válasz
#74018560 #4166 üzenetére
A zenét azért kérdeztem, hogy nem lehet-e a hangszórónak baja, de akkor ezt kizárhatjuk.
A tárhely probléma annál a gépnél problémásabb, mert alapesetben csak a belső memóriára hajlandó telepíteni. Ezért azt kell csinálni, hogy az összes belső memóriát összevonni, utána az SD kártyát úgy felcsatolni, mintha az lenne a belső memória. Ennek lépései annyira nem egyszerű, itt a topik 90%-a megcsinálta szerintem. Ennek lépései elszórva megvannak itt a topikban, keress arra hogy "átparticionálás" vagy "particionálás".
A csengésre esetleg megoldást jelenthet, hogy recoveryben nyomsz egy wipe cache-t, wipe dalvik-ot, és kivárod az első hosszú indulást.
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
gegsite #4157 üzenetére
Én is nézegettem. Nagyon elégedettek vele a topikjában, és jó arcok is vannak ott.
A gyilkos üzemidő mellett egy gyors és igényes telefonnak tartják a tulajok.
Ami nekem a problémám vele, hogy alig van hozzá rom, nem adták ki a forrást Lenovóék, és semmit nem lehet vele csinálni. Van hozzá 1 rom oszt kész, ennél még az S750 is izgalmasabb volt.
Az árral viszont beletrafáltál, nem 100 körül szokott lenni? Olcsóbb lett? Vagy akció van valahol?
Mindent összevetve szerintem is az egyik legjobb vétel most. A másik a O+3, de az más miatt.SanyiSay -
-
Blizzardking
őstag
Ápdét, tavaszi nagytakarítást végeztem a PC-mben, és megvan az S750 usb ajtaja, és bónuszként az órás stiftkiszedőm is. És egy stift is. Gyerek bedobálta a kis lyukakon
-
Blizzardking
őstag
Gegsite ments meg mindenkit nyomtatott ajtóval!!!
-
Blizzardking
őstag
válasz
Triton08 #4143 üzenetére
Sajnos sorszámot kell tépned
-
Blizzardking
őstag
Mert magát a resetet úgy csinálja a telefon, hogy újraindítja magát recovery módban, és abban törli a cache és a data particiót. Gyári reco esetén ezt hibátlanul végrehajtja, viszont ha custom reco van fent, és nem abból indítod a törlést, hanem az android adja ki neki a parancsot, gyakran nem sikerül megcsinálni, vagy ami mégnagyobb baj, hogy más particiók is törlődnek. Az android illetve a gyári rom úgy van kitalálva, hogy a gyári recoveryvel működjön jól együtt, ne a cwm-mel vagy a twrp-vel. Emiatt az a biztos, hogy manuálisan a twrp vagy cwm alatt nyomsz egy factory resetet. Persze lehet hogy bizonyos rom/reco kombinációknál lefut probléma nélkül, de sokszor nem, ezért nem szokták javasolni. Pl nekem a másik fajta telómat bizonyos rom esetén téglázza.
-
Blizzardking
őstag
"Szeretném újra indítani. A rom amit írt a telefonra az ebben az esetben elveszik vagy sem?"
Én ezt így értettem, de mostmár világos.
Ha a recoveryből factory resetet nyomsz, nem vész el a rom, csak alapállapotba kerül a teló. Érdemes előtte csinálni egy mentést. A menüben lévő gyári visszaállítás tényleg ellenjavallt
Gondolom TWRP reco van fent..? Azt meg tudnád nézni azért? Pl letöltöd a Titanium backup-ot, abban van olyan menüpont hogy "reboot to recovery". -
Blizzardking
őstag
Elvesztettem
zsebkendőmeta vízálló lezáró ajtócskámat. Ha valakinek van roncs telója vagy visszamaradt ajtaja, szánjon meg!! -
Blizzardking
őstag
válasz
teppik_amon #4101 üzenetére
Nincs rá KitKat. Valamint a 4-es bluetooth szabványt se tudja, úgyhogy az ilyen okos cuccok bukók, duplán. Az én órám rá se csatlakozik.
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #4089 üzenetére
A Mobile Uncle Toolt levették a playről? A reco még mindig azzal a legegyszerűbb szerintem.
REIT - azért nem tudunk adni egy lépésről-lépésre hogyan csináld listát, mert mi is évekkel ezelőtt csináltuk. Hülyeséget, elnagyolt, pontatlan dolgot nem akarunk direktben mondani, azért meg senki nem fogja visszacsinálni és utána újra ide vissza, hogy lépésről lépésre itinert tudjon írni. Ezért megadtuk azt a tudásanyagot, amit mi összegyűjtöttünk, illetve amiből mi dolgoztunk. Esetleg benézhetsz a Lenovo A820 topikba, annak a belseje kisértetiesen hasonlít ehhez, csak fele ennyibe került anno mert nem vízálló. Sokkal több fogyott belőle, lehet hogy ott van jobb leírás.
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #4076 üzenetére
Pont most volt, hogy a VibeZ2 Pro topikban az egyik rom nem talált fixet, és bedobtam egy működő gps.conf-ot. Kérdezték a srácok honnan tudtam hogy ez kell ide. Ránéztem az előttem (patika állapotban) heverő 750-esemre, és eszembe jutott az egész esőtánc, Apeelme, MobileuncleTools, agps injector és mindaz a kínszenvedés ami kellett anno hogy normálisan használható legyen a 750-es.
Most webkamera kiszolgálóként funkcionál a kicsikém. -
Blizzardking
őstag
válasz
#74018560 #4065 üzenetére
A telefonszámokat érdemes eleve a google fiókban tárolni. Az SD kártyára meg szerintem tudsz menteni valami értelmes fájlkezelővel, azt átrakod egy olvasóba és lemented a képeidet stb.
Az hogy a mókolás során borul minden azt vedd készpénznek mivel teljesen új partició kiosztást kap a telefon.
Cappa72 szavai sokára jutottak el az elmémig amikor megvettem az első androidos telómat (pont ezt ni) de az első amit felfogtam az az volt hogy "mentééés mhenthéééés".Sanyisay - Haligali! Ezerrel pörög a 750 topik! És hízelegsz!
(Tudod hogy azok Andrey romjai...)
gegsite - a Motókat én is mindig figyelem. Bejönnek erősen. Megy mindig a sírás az ős motósoknál hogy csúnya lenovo felfalta az ő kis motókájukat, én meg pont azt mondom hogy a kettő együtt sokkal jobb lesz. A Lenovo nekem mindig szimpibb volt.
Mikor látom hogy 140.000-es antutuknál járnak a csúcs gépek, és én a 750-esemet a maga 17000-ével tök vígan használom, mindig picit megsajnálom azokat a kényszerbetegeket akik rosszul vannak ha a telójuk csak a tavalyi legjobb, nem az idei. Mindezt februárban. Miközben kb 2-3 értelmes játékot tudnék felsorolni, és azok sem (milyen meglepő) a grafikáról szólnak. Aki meg nem játszik, annak kb a 4 éves csúcs- és 2 éves középkategóriás telók (kb Lenovo P70 óta) bármelyik jó mindenre. Csak kezdi az egész azt a szerepet betölteni, mint az Amerikai Psychóban a névjegykártya...
-
Blizzardking
őstag
válasz
#74018560 #4063 üzenetére
Szia, sajnos ennél a készüléknél még sokminden nem volt annyira magától értetődő mint manapság a kiforrottabb androidok esetében. Ha alapból be is teszel egy SD kártyát, arra nem fog tudni programokat telepteni, és nem fogja magától értetődően használni az oprendszer. Erre a megoldás az átparticionálás, azaz amikor a benne lévő memória területeket összevonot, felcsatolod egy másik meghajtóként az SD kártyát, utána elhiteted vele hogy az a belső memória. Ettől kezdve hatalmas tárhelyed lesz. Viszont maga a művelet nem annyira egyszerű, ha rákeresel a particionálás szóra itt a topikban, rengeteg infó van róla és rengetegen szívtak(tunk) vele.
Másik lehetőség, hogy felteszel egy olyan romot (Pl Andrea) ahol a fejlesztő már eleve ilyen particiókkal látja el a telefont, ergo újraindítás után ez a felállás fogad. Amúgy egyszer kell megcsinálni, és utána már bőven elférsz rajta az tuti.Itt egy remek összefoglaló, onnantól érdemes olvasnod hogy S750 particionálás.
-
Blizzardking
őstag
válasz
gegsite #4058 üzenetére
Kétoldalú ragasztóm nekem is van. Azt hiszem megrendelem együtt, a digitizer 1200, a kettő együtt kb 6000, a magyar szerviz 25 rugóért csinálná meg. Az a +4 rugó nekem ér annyit, hogy rendesen össze vannak szerelve és egy hibalehetőséggel kevesebb. Utána a kiszerelt kijelzőt+touchpanelt szétszedem, és a következőnél már lehet hogy külön veszem meg. Ez a terv.
-
Blizzardking
őstag
válasz
hifikus #4047 üzenetére
Kamu, be ne vedd. Ha mázlid van, kifogsz egyet 1800-2000 mAh körül, ha nem, megvezetnek egy 1000-1100-assal. Én kipróbáltam háromfélét, méricskéltem. Ha nagyon biztosra akarsz menni, írj nekik egy levelet, hogy adják meg az akku tömegét. Ebből lehet következtetni a kapacitására. A linktől érdemes olvasnod, akkoriban eléggé beleástam magam a témába, meg sok hszt gyártottam
szerk: még a 3714-et esetleg olvasd el!
-
Blizzardking
őstag
Én köszi. A vibramotor tönkre tud menni, az enyém se túl fickós már. Fillérekért lehet kapni, csak a cserénél a vízállóságot kockáztatod ugyebár, ha szarul rakod össze. Szerintem csinálj egy Titaniumos full backupot a user appokról, nyomass egy factory resetet, és lakd be újra. Olyan nekem is volt tényleg, most hogy mondod, hogy vissza kellett raknom gyorsban a system particiót mert nem bootolt be. Viszont ezt talán kétszer eljátszotta, azóta semmi baja, rengetegszer indult újra.
Melyik Cat-ra gondolsz? Én mindig egy irreálisan beárazott, és spúroskodásból 3 generációval régebbi hardverrel szerelt fosadéknak tartottam, de nem követem a tevékenységüket, lehet hogy a B14 óta taktikát váltottak... -
Blizzardking
őstag
válasz
kutyafül55 #4003 üzenetére
A zöld kamerát vagy úgy tudod elkerülni hogy leszeded a skypeot, vagy letiltod a kamera hozzáférést a skypenak és a vibernek, vagy felteszel egy Andrey Gav romot, viszont az nem tud magyarul.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Thomson1 #3996 üzenetére
Hangerő fel + powa
MobileUncle ToolsA FR utáni állapotot mi a fenének elmenteni..?
Inkább egy belakott rendszert ments el, annak nagyobb gyakorlati haszna van. -
Blizzardking
őstag
válasz
Thomson1 #3993 üzenetére
"Én a googleplay-ből töltöttem le..."
Ez nem így megy sajnos. Vagy rá kell flashelni az erre a telefonra testreszabott twrp-t, vagy mobileuncle tools-ból felrakni. Sanyisay-nek össze van szedve minden cucca, keress rá, és onnan töltsd le a megfelelő TWRP-t, másold rá a kártyára, és MobileUncle tools-ból tedd fel. Utána csinálj egy teljes mentést vele.Szerk - ezeket olvasd el
-
Blizzardking
őstag
Ebben 2 giga ram volt, úgyhogy szerintem ez egy későbbi modell, amikor már inkább a KK volt porondon. De nem ismerem azt a telót, ezért óvatosan adok tanácsot is. Egyébként nekem ezekről a verziókról megvan a - nem túl népszerű - magánvéleményem. Szerintem ha egy rom jól együttműködik az adott hardverrel, felőlem akár KitKat is lehet még ma is. Stabil legyen, legyen hozzá root meg custom reco, és menjen fel rá az Xposed. Onnantól kezdve tökmnidegy minek adták ki, mindent meg tudsz rajta csinálni. Nekem az S750 sebességével még ma sincs bajom, simán napi szinten melóra teljesen használható. Ha szar idő van, Őt viszem magammal, és tökéletes még mindig.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Jaffa75 #3981 üzenetére
Azt a készüléket nem ismerem, de a 750-est igen. Ilyenkor az a legbiztosabb, hogy számítógépről ráflashelsz egy romot. Az nem néz semmit, az adott területre beírja magát, és gyalulja ami alatta van. Úgy húzod le a telót a PC-ről, mintha most vetted volna ki a dobozból.
Pl a Needromon ezt találtam, van hozzá leírás, és mellé van csomagolva a flashtool is amivel flashelni tudod.
Ennél konkrétabbat nem tudok neked mondani, és mivel ezeket ezzel a telefonnal nem próbáltuk, ezért inkább nézz utána több helyen is. A Needromon több rom is van fent, hozzászólásokból le tudod szűrni melyik tartozik a jobbak közé. Amit linkeltem, ez elég magas értékelést kapott.
Ha már így flashelted, akkor érdemes rátenni egy custom recoveryt, rootolni, és rendszeresen mentéseket készíteni róla. Onnantól verhetetlen vagy. A flashelés menetéről Cappa72 írt okos dolgokat, a fél PH fórum az ő leírásából dolgozik. Sasa311 is írt egy flashtools-os leírást ittÉn személy szerint a vírusos teló gyomlálásával nem csöcsölnék, mert utána úgyse tudnék nyugodtan aludni, hátha bennehagytam valamit.
-
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3978 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3974 üzenetére
Ez mennyiben tér el az általam linkelt kettes számú versenyzőtől..?
-
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3971 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
válasz
Dee Dee #3924 üzenetére
Meg kéne nézni valami normális tesztprogrammal, hogy mi is történik pontosan. Pl ezzel.
Injektorból pedig ezt javaslom.
Nem mindegy, hogy meg se találja, vagy nincs bekapcsolva az agps, epo stb, vagy pedig megtalálja és eldobálja a jelet, ami inkább a hardver alacsony érzékenységére utal. -
Blizzardking
őstag
válasz
mikiholiday #3904 üzenetére
Ilyenkor fel kell tenni egy wakelock detectort, és beállítani hogy a rendszer appokat is monitorozza. Ott aztán minden kiderül.
Megott - át lehet particionálni a tárhelyeket, hogy egy nagy belső tárolód legyen, és az SD kártyát lássa phone storage-nek. Ezeket olvasd el ha gondolod.
-
Blizzardking
őstag
válasz
mikiholiday #3901 üzenetére
A Google Play services tud csúnyán beakadni, az meríti le sokszor.
-
Blizzardking
őstag
válasz
mikiholiday #3899 üzenetére
Settings-->apps-->Atom launcher-->clear defaults
ennek hatására valahányszor megnyomod a home gombot, megkérdezi melyik legyen, ha egyszer bepipálod a smart launchert akkor onnantól mindig az lesz. Akár le is fagyaszthatod titaniummal az Atomot.A Chronusra nem tudok csípőből válaszolni, de futólag belenéztem a playen a hozzászólásokba, és mások is panaszkodtak erre.
-
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3874 üzenetére
A proxy szenzort valami bekacsolva tartja. Lehet hogy valamelyik app, vagy valami beállítás, pl hogy zsebbe téve hangosabban szóljon. Bármi lehet, ami tudni akarja van-e valami a közelben. A merülésre pedig:
Az irreális mértékű aksi merülésért a google play services a felelős. Mindig frissítgetik, változtatgatják, mégis valahogy sokkal jobb lesz ha kap egy gyalut, és egyben felmegy a legújabb. Maga a szolgáltatás nem egy konkrét kiválasztható app, hanem egy szolgáltatás-csomag, aminek millió dologra van befolyása. Rootolt készülékeken viszonylag egyszerű a javítás.
- Kapcsold be a wifit, és telálj egy jó gyors helyet
- Előszöris kell egy app ami tutira használja, ezzel fogjuk rávenni hogy települni akarjon. Tökéletes erre a Google-féle my tracks. Ezt telepítsd fel, ha nincs fent.
- Utána titanium backupban meg kell keresni a google play servicest, és először azt kell nyomni hogy wipe data, utána meg azt hogy un-install. Ha legyalulta, akkor jó. Előfordulhat hogy felugrik egy ablak, hogy a titanium backup root jogot kér, azt allow-al kell jutalmazni.
- Ha ez kész, el kell indítani a My Tracks-ot, aki hisztizni fog, mert nem találja a play servicest, és egyből felajánlja hogy töltsük le.
- Ha felment, leszedhető a My Tracks, amennyiben nem akarod használni.Van még pár beállítás, amikkel tovább lehet javítani a dolgon, ha nem használod az adott funkciót.
A feltelepült programok között lesz egy google settings, illetve elképzelhető hogy van egy google app, amivel kereséseket lehet intézni. Van a googlenek egy szolgáltatása, a google now. Az a lényege, hogy teljesen meg akarja tanulni a szokásaidat, tudni akarja merre jársz, hogy testreszabott találatokkal tudjon bombázni. (Voltaképpen reklámokkal). Ha pl beírod a keresőbe (a google appba) hogy étterem, akkor előreveszi azokat ami a közeledben vannak. Én ezt a google now-t élből kitiltottam, egyrészt mert be tudok menni egy közeli étterembe egyedül is, másrészt mert folyamatosan használja a helymeghatározást. Azt hiszem valami google lapok vagy mi a neve. A másik, a google beállításokon belül van valami pipa, hogy engedélyezed-e a többi google appnak, hogy a helymeghatározási adatokon osztozzanak. Ez nem vonatkozik más programokra, pl navik, waze simán megy nélküle, de a fenti My Tracks például nem tud pozicionálni ha nincs bekapcsolva. Én azt javaslom, szedd ki a pipát, majd szól valamelyik ha kell neki. Van az a szekció (még mindig a google beállításokon belül) hogy miket szinkronizáljon.
Összefoglalva tehát, először le kell szedni a szarakodó google play servicest, feltenni a legújabbat, és utána a google settingsben minden olyan helymeghatározással- és szinkronizálással kapcsolatos funkciót ki kell kapcsolni amit nem használsz.
Ellenőrzés:
A wakelock detectorban a következőket kell beállítani:
- advanced mode pipa (innentől a rendszerfolyamatokat is mutatja)
- statistics since unplug pipa (én ezt azért szeretem, mert elkülöníthető szekvenciákra osztja a működést, ha kihúzod a töltőt, onnan indul.
- különböző wakelockok vannak, nekünk a cpu wakelock a fontos, ezt a fő képernyőn fölül lehet állítani, hogy mit mutasson.
Normális körülmények között 10-12 órával a töltőről való lehúzás után, egy-egy program nem mehet többet pár percnél (ez is azért ennyi, mert pl aminek szinkronizálnia kell, az függ a net sebességétől).Szubjektív tapasztalat:
Nekem eddig délután négyre 30-40% körül volt, igaz ebben sok telefonálás, pdf olvasás és némi navigáció is szokott lenni. Ma úgy jöttem haza a munkából, hogy 70% fölött volt, este fél 11-kor 66%. Ezzel meglenne a 2 nap simán.
-
Blizzardking
őstag
Ebből az új hóbórtból is kimaradunk
"Az új hóbort az extreme phone pinching nevet kapta, amit elég nehéz szépen magyarra lefordítani. Az egésznek az a lényege, hogy két ujjal kell a mobilunkat valami veszélyes helyen tartani, azaz például egy szakadék fölött, egy erkélyről lefelé lógatva vagy éppen egy medence mellett."
Szinte látom magam előtt, ahogy valaki egy korsó sör fölött két ujjal lógatja a 750-esét, így hódítva meg az "extreme phone pitching" legmagasabb ormait!
-
Blizzardking
őstag
válasz
andris1602 #3850 üzenetére
A "ROM" maga eleve több kisebb mentésből áll. Ha megnézed a TWRP mentéses mappádat, kell benne lenni egy boot, egy data és egy system mentésnek. Attól hogy átállítod a particionáló appal a particiók méretét, az elv maga nem változik visszaállításnál, a TWRP a bootot a bootra, a systemet a systemre, a datát a datára visszamásolja, csak előtte át lett szabva azok mérete. Szerintem neked a system mentés rosszul mászott vissza. A problémát még az esetlegesen fennmaradó kis területecske okozzhatja, az ellen van a letiltó zip, amit Cappa írt (és legalul belinkeltem).
Javaslom, hogy bootold be a telót recoverybe, csinálj egy teljes wipe-ot, és másold vissza csak a system mentésedet. Utána indítsd újra. Ha oké, teljesen szűz rendszert kapsz. Ne is kezdd el baszkurálni, rögtön menj vissza recoverybe, és állítsd vissza csak a datát. Ezután minden oké lesz. Ne kérdezd miért, nekem is csinálta ezt egyszer, hogy ha mindent egyszerre visszaraktam particionálás után, nem indult el.
Ahhoz hogy lássa az SD kártyát utána, és tudja is használni, total commanderrel (direkt ezért ágyaztam be a romba nagy bölcsen) a system/etc alatt a vold.fstabot nevezd át bármi másra, a vold.fstab.nand-ot nevezd át vold.fstab-ra, és ellenőrizd hogy a jogosultság 644 legyen. Újraindítás után azt kell látnod, hogy egyetlen phone storage nevű tárolód van, ami valójában az SD kártya, és nagyon jól el vagy eresztve internal storage hellyel. Ha más tárolót is látsz, akkor kell lefuttatni recoveryből a belső letiltó scriptet. Ha 2,77-re particionáltad, akkor elvileg ez nem áll fenn.Lxa - szerintem neked valami hardverhibád van. a 3. pontra amit kérdeztél ez a fenti válasz jó is, a többiről fogalmam sincs. Neked - ha 2,5-re particionáltad, tuti le kell futtatni a belső SD letiltó scriptet, és a fenti átnevezgetéses műsor után az SD kártyád lesz a "phone storage". Ha nincs SD kártyád, a particionálást felejtsd el, anélkül nem megy.
Erről van szó egyébként.
-
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3846 üzenetére
GravityBox-ban teljesen át tudod szabni az egyes lépcsőket az automatikus fényerőállításhoz. Az enyém is el van kalibrálva. Érdemes letölteni hozzá egy fénymérő appot, az jól jön az értékek megadásánál. Ráadásul nem futtat hozzá semmi pluszt a háttérben.
Esti olvasáshoz illetve szűréshez pedig a Screen filter nevű appot tudom ajánlani. -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3842 üzenetére
Az ember (aki kevéske szabadidejében vas lándzsahegyeket csinál másoknak), utoljára tette le a kőbaltát, és rájött, hogy a vas jobb csak rozsdásodik - így helyes
egyébként - hogy on is legyek - 2 napot elszartam rá, hogy megpróbáljam 1,5 - 1 re formázni, ami a meteos féle particionálóban lehetséges. Az vele a baj, hogy utána sehogy sem tudtam a fennmaradó kb 1 gigát mountolni. Semmi nem látta a phone storage-ből meghagyott részt, viszont a belső memória megnőtt 1,5 GB-ra. Végül meguntam és letúrtam 2,77-re. A total commanderben úgyis lehet afféle gyűjtő ikonokat elhelyezni a nyitó ablakban, amit gyakran használok (zenék, képek, videók stb) csináltam egy parancsikont és a valós mappaszerkezetet nem is kell látnom
szerk - Shadow simán lenyomná a Friut ninját, ahogy egy lézerkarddal is ki lehetne vágni egy Tigris páncélos páncélját.
-
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3827 üzenetére
A lite romok alapja minden esetben az amiket már előtte is itt próbálgattunk. Én csak kiszedtem belőlük a felesleges szarokat, és csináltam egy kis gps tuningot. Nyelvi szempontból az Etotalk rom (aki azzal kapta a telóját) és a lite rom tök ugyanaz. Sőt, majd' minden szempontból. A lite memória/akku fogyasztásban, gps-ben jobb, de a gerince tök ugyanaz.
-
Blizzardking
őstag
válasz
szlibud #3801 üzenetére
Ha a #2 slotban lévő kártyáról indítasz hívást milyen? Az előző hozzászólás (Hifikus) megszívlelendő. 2G-n legyen mindenképp a rádió mikor kipróbálod. Váltás előtt újraindítja a rádió modult és újra feljelentkezik a hálózatra. Kipróbálhatsz néhány modem.img-et Sanyisay tárhelyéről. A "néha nem" "de aztán megint" között volt valami összefüggés? Melyik kártya melyik slotban, milyen üzemmódban, aktív volt-e a 3G, ha beszéd közben átváltasz kihangosítóra vagy bluetooth-ra változik-e? Hibakeresésnél sekni sem fogja tudni megmondani neked a tutit, valahogy le kell szűkíteni a kört. Fentieket próbálgasd.
Egykicsipank:
Ha megvan a twrp mentés (lehetőleg mindenre kiterjedően) akkor másold fel az Andreyt a kártyára ide:
/storage/sdcard1/TWRP/BACKUPS/telefon neve/ <----- ide tedd
csinálj egy factory resetet twrp-ből, és utána restore, ha jó helyre másoltad, látnod kell a visszaállításra alkalmas mentések között. Visszaálltás után a kipucolt, zöld kamera- és fagyásmentes Andrey rom fogad. -
Blizzardking
őstag
válasz
timarcell #3782 üzenetére
Először csinálsz egy teljes mentést TWRP-vel a jelenlegi állapotról, (esetleg kimásolod valami külső helyre), utána wipe data factory reset, wipe system, wipe dalvik cash, utána restore, betallózod a kártyáról az előzőleg odarakott Andrey lite romot, és felrakod. Nem telepítéssel kell feltenni, hanem visszaállítással, mintha egy mentést tennél vissza. (Ezért kell előtte a sok wipe, mert nem csinálja meg magától).
Átparticionált telóval nem tudom próbálta-e valaki. Én nem, az tuti. (A 2.77-es particiómérettel volt aki rászaladt a bucira).
Ha nincs fönt a twrp, akkor a mobile uncle tools-szal fel tudod tenni a meglévő rendszered alól könnyen. Mivel a 2,77 sem magától mászott fel, gondolom van már hozzá sokmindened. -
Blizzardking
őstag
válasz
hifikus #3770 üzenetére
"Te lite romodat mókolta tovább andrey, és andrea is..."
Lol, ez igen hízelgő
Én nem is nevezném romnak amit csináltam. Gyakorlatilag Andrea és Andrey meglévő munkáit könnyítettem le, megváltoztattam a gps-hez a konfig fájlt hogy hamarabb fogjon műholdat, lecseréltem a launchert a legkisebb memória fogyasztóra, beállítottam a particiókat a számomra leginkább megfelelőre, és kiszedtem belőlük néhány felesleges alkalmazást. Attól még ez az ő romjuk, ezt amit én, bárki meg tudja csinálni 15 perc alatt. Azért tettem közzé (bár eredetileg magamnak csináltam), hogy másnak ne kelljen kínlódni vele (meg mert SanyiSay unszolt) -
Blizzardking
őstag
válasz
hifikus #3768 üzenetére
- csak az Andreák csinálnak belőle nexust, szándékosan
- az Andreákkal sose mondta senki hogy nem lesz zöldkamera fagyás, azt az Andrey orvosolja
- közelség érzékelőt töröld meg, az is jobban működik amúgy Andrey alatt, Andreával túl érzékenyAz Andrejé a legtutibb rom. Ha ennyire kell a magyar nyelv, akkor valamelyik Andreát javaslom, de a fenti hibákkal együtt kell élned sajnos.
Az Andrey-Minideal-Etotalk-Andrea-Miui-Lewa romok közti átállásnál kell csinálni factory resetet, a saját verziók között (Pl Andreából egy frissebb) nem kötelező.
-
Blizzardking
őstag
válasz
hifikus #3762 üzenetére
Akinek megvan a business calendar, ingyen frissíthet a business calendar 2-re, abban minden visszajelzés, beleértve a ledet és a hangos figyelmeztetést, tökéletesen működik.
Az egyes verziónál kellett trükközni a notification led xpose modullal, de azzal működött jól. Érdemes recoveryben törölni a cache és a dalvik cache-t, attól helyreáll ez a naptár baromkodás.
Általában elmondható, hogy az app (levelező, naptár) és a megfelelő google modul, framework alaphelyzetbe állításával elmúlnak ezek a problémák.
A my profilesre nem tudok mit mondani, semmi hasonlót nem tapasztaltam. Jelenleg a Llama-t használom, sokkal-sokkal jobb, minden tekintetben. Esetleg lehet gond ha valami bootolás után nem indul el, hogy át lett téve a phone storege-ba. -
Blizzardking
őstag
Akkor most fent van a twrp? onnantól azt a romot teszed fel amelyiket akarod. Nekem van Etoból eredeti is, és egy kipucolt, lekönnyített verzió is. A "letöltött kínai izét" most nem vágom... Mi az?
kamera - minden mobiltelefonnak egy nagy kalap szar a kamerája. Sosem fogom megérteni a nagy kamera-vájtszeműeket, aki szerint az Iphone meg a Lumia kamerája annyival jobb, hogy egy olyan országba, ahová vélhetően csak egyszer jut el, nekivág egy kaszvadt telefonnal? Olyan ez, mintha a 3 centis f@rkuak vitatkoznának a 3,1 centis f@rkuakkal kinek hosszabb, mindezt Kenyában.
-
Blizzardking
őstag
Az Andrey-féle rom kb ugyanaz mint az Eto, a mentett data particiót simán vissza lehet alá tenni, csak
- jobb az akkuideje
- nincs zöld kamera fagyás
- nincs hálózat eldobálás
- nincs bluetooth+3G hiba
- nincs senkisemtudja miaza program általi folyamatos adatkommunikáció
én a helyedben azt raknám...SanyiSay itt írja is, hogy Andrey romja külsőleg totál olyan mint az Eto. A meglévő dolgaidat ugyanúgy tovább tudod vele használni.
-
Blizzardking
őstag
SanyiSay gyűjteményében is benne van az onedrive-on
Leröltöd a twrp-t, rámásolod az SD kártya gyökerébe, és az Etotoollal azt választod hogy update recovery.
Kitallózod az SD kártyáról az állományt, és hagyod hogy feltegye.
Vársz 20 másodpercet, utána reboot to recovery és a TWRP fogad a gyári fos helyett. És menthetsz, romolhatsz, visszatölthetsz amit- és amikor akarsz TWRP-ből.Black Priestnek ugyanez csak a MobileUncle tollal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic V2 - origami
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Classic / Xbox 360
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest