- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
válasz Totheground #98 üzenetére
Értem. Akkor elmondhatjuk, hogy jelenleg Mo-on magyar bank kártyájával nem lehet fizetni paypass elfogadó helyeken.
-
NGA
addikt
válasz Totheground #96 üzenetére
És milyen magyar bank kártyájával működik?
-
Somatom
veterán
Pontosan itt van az eb elföldelve. Szerintem ezek az eszközök olyan számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Az lenne a jó, ha a felhasználók lehetőségeit a hardver képességei határoznák meg, nem pedig az OS korlátozásai. Az iPhone hardveres képességekben nem nagyon különbözik az Androidos telóktól. Egyértelmű, hogy a korlátozások oka az Apple bíznisze. A hekkelgetés pedig akkor kezdődik, amikor a user megpróbál elhárítani egy akadályt. Ha az OS támogatná amit akar, akkor nem kéne hozzá hekkelni.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
NGA
addikt
válasz Totheground #90 üzenetére
És ezekkel hol fizetsz Mo-on fizikai helyen?
-
Somatom
veterán
Ez így, ebben a formában nem igaz, nem is értem, hogy miért állítasz ilyet. A Samsung is mobil gyártó, a Huawei is mobil gyártó és még van pár tucat. Tehát, nem arról van szó, hogy általában a mobil gyártók nem teszik ezt lehetővé. Az Apple nem teszi ezt lehetővé. A költői kérdés az, hogy miért nem. Felmérte a piacot és arra jutott, hogy ilyesmire nincs igény? Nemáááá.... A többi gyártó nem mérte fel a piacot?
-
Friczy
senior tag
Zárt, nyitott, érdekes kérdések ezek. Linux felhasználó vagyok, nem szeretem a Windowst, mert nem látok bele a mélyébe, és ha valami nem működik, kevés információt ad, ellentétben a Linuxszal, amit tetszőlegesen testreszabhatok, és emiatt inkább szemet húnyok a kétségtelenül létező hibái felett.
Ezzel szemben a telefon számomra nem annyira számítógép, mint használati tárgy. Nem akarok kipróbálni X-féle firmware-t, OS-t, nem akarom szénné hangolni, többek közt azért sem, mert míg a számítógépemnél nem tragédia, ha bármi miatt épp összeroskad, max. egy nap és rendbehozom, addig van másik. Telefonnal nem ilyen egyszerű, az munkaeszköz, amíg mókolok a rootolással, rommal, nem érnek el. És nem fogok amiatt egy másikat is venni, hogy amíg az egyikkel szórakozom, addig a másikat tudjam használni.
Szóval itt annyira nem zavar a zárt rendszer. (persze megértem azokat, akiket igen, nem vagyunk egyformák) Így aztán nem is volt akkora trauma, amikor kipróbáltam az iphone-t, persze vannak hülyeségei, főleg a file-kezelés terén. Viszont többnyire tényleg kényelmes, kézreáll. És jelenleg az Apple az egyetlen, amelyiknek van jó minőségű kisméretű telefonja (sajnos pont ezt a vonalat nem újítja, de ez más kérdés).
-
törölt tag
válasz yoshimitsu81 #84 üzenetére
Igazad van, meghajlok az éleslátásod előtt. Nincs semmiféle előnye, viszont így közel a negyvenhez baromi menőnek tart, aki csak látja a lefingott 5s-emet.
-
Totheground
addikt
válasz Blizzardking #81 üzenetére
Annyira ne sírj annyira a fizetés miatt.
Sőt, az órámon is elérhető az összes kártya, és meg telefonálni is tudok róla, szóval legtöbbször marad minden, csak az AirPods és az óra kell (a lakásba is be tudok menni az órával, így kulcs sincs nálam). A jack meg pont leszarós, utcán elég az airpods és nincs madzag, otthon meg megint csak van jobb eszköz.
BTW elmúltál már 18? Mert nem úgy látszik.
És ha sírásnál tartunk, elég ciki, hogy eddig csak a Samu tudott letenni az asztalra egy olyan security package-et, amit többé-kevésbbé általánosan elfogadnak minősített/PII adatokkal dolgozó cégek. A legtöbb helyen úgy néz ki, hogy iPhone vagy Knox Samsung a támogatott.
De legalább tolhatod a PS emut, bravó. Maradj is annál.[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
B-Clone
aktív tag
A mobil gyártó nem abból indul ki, hogy te nem veszed meg a ps4-edhez a ps4 játékot, hanem egy sóher fasz vagy és illegálisan letöltöd majd valahogy összetaknyolod a telefonodra.
Azért jobb helyen akinek van pénze 300k-s telefonra azt nem bassza földhöz egy ps4-se... Szakadjunk el a magyar rögvalóságtól, ahol sokan inkább esznek parizert zsemlével, de tuti teló azért legyen a zsebben...
-
NGA
addikt
válasz #40359168 #83 üzenetére
"Tényleg ott a bannkártya és pont annyi elővenni, mint a telefont."
Nálam ez azért nem így van. És másoknál sem. A zsebemben ott a telefon. Előveszem, és ahogy elővettem, oldottam az ujjlenyomatolvasóval. Majd odaérintem, és kész.
Bankkártya:
1. ha farzsebben van a pénztárca: - előveszem a zsebemből a pénztárcát, és előkeresem a kártyát. Ha ugye több bankkártya van, akkor nem érinthetem oda a tárcát. Majd visszarakom a kártyát, és visszagyömöszölöm a zsebembe a pénztárcát.
2. ha a táskában van - előveszem a táskát, előkotorászom belőle a pénztárcát, a többi lásd 1. pont.Szóval én ezért szeretek telefonnal fizetni. És pontosan látom rajta, hogy sikerült-e a tranzakció, amit a kártyán nem.
-
Pirosász
aktív tag
Szerintem így 2018 nyarán annyira..... 2013 egy android vs ios hitvita.
Nagyon jól látható hogy mindkettőnek van piaca. A szépen lassan iPhone ársávba kúszó csúcsdroidok is jól fogynak, mert jók!, és egy pöttyet nagyobb a választék. Iphone-t sem csak a tudatlan idióták vesznek, erre a PH a legjobb bizonyíték. (azért aki ilyen oldalak rendszeres olvasója, az tud racionális döntést hozni, nem marika a fodrászlány)
Szerintem az ilyen vitáknak már kvázi lejárt a szavatossága így 2018-ban. Ha nem tetszik az iPhone, van már jól használható alternatíva. Ha nem tetszik a droid, ott az iPhone, és (sajnos) már nem is sokkal drágábban mint egy csúcsandroid, mégis van mind a kettőnek vásárlói. Persze a másik oldal mindig hülye. -
Blizzardking
őstag
Nem az a cél, hogy minél kevesebb eszközt kelljen magaddal vinni, mert mindent kivált egyetlen cucc?
Ha valaki "A legjobb" címre pályázik, miért nem ő váltja ki a legtöbb eszközt?
Kiváncsi lennék, hogy ha az érintős fizetés ios exclusive lenne, hány csőrösszájú businessman lenne egyből az apple táborban, akik szerint "komoly ember" nem "bohóckodik" kártyával.Tibee86 - ne rontsd már el rögtön az elején, ezt a végső konklúziónak szántam, mikor már mindenkit sarokba szorítottam sziklaszilárd érveimmel!
[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Tibee86
nagyúr
válasz yoshimitsu81 #84 üzenetére
Nincs semmi előnye, az androidos telefonok mindenben jobbak, viszont sokkal menőbb egy iPhone, mint bármi más.
Blizzardking: Az megvan, hogy van az Apple-nak érintős fizetés megoldása? Mondjuk rohadjon meg, hogy itt a balkánon a nem működik, mert a bankok nagy ívben tojnak rá...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Blizzardking #81 üzenetére
Tényleg ott a bannkártya és pont annyi elővenni, mint a telefont. Sok hiányossága van az Apple-nek, iOS-nek, ez tény, de sok előnye is ezzel együtt. Utóbbiak miatt én személy szerint szívesebben használom, mint az Androidot.
-
Blizzardking
őstag
válasz Totheground #76 üzenetére
Nekem is ott az erősítő az asztalon, mi az ördögért akarnék a jack aljzatba fülhallgatót dugni? Meg van postaládám a kerítésre szögelve, miért zavarna hogy már emailezni se lehet holnaptól mert feltalálták az I-mailt?
Mondott egy példát, erre te pazar érvelőként elárultad hogy van erre egy céleszközöd. Bravó!
Akkora különbség van a gondolkodásmódotok között, hogy az egyszerűen leírhatatlan. De biztos vagyok benne, hogy nagyon izgi érzés tátott szájjal várni a frissítést "na majd most" alapon"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
<Lacy85>
addikt
válasz yoshimitsu81 #65 üzenetére
Nem tudtad, hogy csak nézettségért szidja az Apple-t?
-
Giovan!
addikt
Ha csak emiatt nem veszel iPhone-t, írj egy könnyfakasztó levelet az Apple-nek, hátha beteszik a következő iOS-be a PS emulátort. Engem meghatott a történeted, hátha őket is meg fogja. De ha nem, indíts egy petíciót, egy aláírásod már van
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Somatom
veterán
válasz Totheground #76 üzenetére
"Ott van a PS4 a tv alatt, mi az öreg istennek akarnék telefonon emulalni."
Ez is egy rossz kérdés, hiszen a válasz egyértelmű. Viszont nyilvánvaló, hogy az alap szitu az az eset, hogy nincs PS4 a TV alatt (ahogy nekem sincs). Ebben az esetben viszont némi nosztalgikus Tekkenezéshez fölösleges lenne a user -nek egy PS -re beruháznia, ha megteheti a telójával is. Az eredeti hsz. -t pedig Yoshimitsu81 -nek szántam, mert sztem nem véletlen nála ez a névválasztás.
[ Szerkesztve ]
-
-
jerry311
nagyúr
Hahahah! Gyönyörű troll, csak így tovább!
Ha a vásárló olyan hülye, hogy nem az igényeinek megfelelő terméket veszi meg, akkor egyrészt megérdemli, másrészt nem lesz elégedett. A gyártó nem határozza meg az igényeket, csak azt határozza meg, hogy mely igényeket kívánja kielégíteni. Ha a vásárló igényei nem esnek egybe a gyártó által lefedettekkel, akkor ez a termék nem ennek a vásárlónak való. Majd lesz másik gyártó, amelyik betömi a piaci rést.
Ha nekem egy kicsi 4"-os telefon kell, akkor nem veszek 6.1"-os Huawei P20-at és kezdem el mindenhol terjeszteni, hogy egy szar, mert túl nagy. Nem erőszakolta rám senki a P20-at. A rossz vásárlói döntés nem a gyártó hibája. Ha nem veszik elegen a terméket, és becsődöl a vállalat, az a gyártó hibája, mert nem volt képes olyat alkotni, ami a cég nyereségességéhez szükséges darabszámban fogy.
-
Blizzardking
őstag
"Szakmailag pedig minden olyan gyártó csalódást keltő aki nem csak felsőkategóriás készülékekkel van jelen
és nem tudja megelőzni az Apple-t."Ez maximum üzletileg csalódást keltő. Szakmailag az a csalódást keltő, ha valaki kizárólag középkategóriás termékekkel van jelen, felsőkategóriás árazással.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Somatom
veterán
"Nem az a kérdés, hogy lehet-e, hanem hogy az Apple vásárlónak van-e ilyen igénye?"
Sztem ez, így egy nagyon rossz kérdés. Ha én holnap vásárolnék egy iPhone -t, akkor máris kijelenthetnénk, hogy igen, az Apple vásárlónak van erre igénye. Arról nem is szólva, hogy egy Apple vásárlónak ki határozza meg, hogy mire van igénye? Tán az Apple?
Tehát sztem a jó kérdés továbbra is az, hogy ha van rá igénye, akkor megteheti-e?
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Amennyit szívtam androiddal középkategóriás és csúcskészülékeken is, ahhoz képest az iOS fényévekkel jobb. Még csak nem is az iX vagy valamelyik hiperszuper Apple telefon győzött meg erről, hanem az iPhone SE, amit céges telefonnak osztogatnak nálunk.Azóta a saját androidos telefonom is Apple-re cseréltem.
Persze ehhez hozzátartozik, hogy nincs igényem rootolt (vagy éppen jailbrakelt) OS-re, appokat a boltból telepítek, stb.(#69) Somatom
Nem az a kérdés, hogy lehet-e, hanem hogy az Apple vásárlónak van-e ilyen igénye?
Sörétes puskát sem azért vettem, hogy pontlövészetre járjak vele, cserébe kiválóan használható agyaggalambozáshoz.[ Szerkesztve ]
-
B-Clone
aktív tag
válasz yoshimitsu81 #51 üzenetére
Vegyük a huawei monilokat. Persze van benne 4 meg 6 giga ram, de az energia takarékosság miatt a rendszer kilövi a nem előre telepített appokat a háttérből. Így meg aztán sok értelme van
És még csak ki sem lehet kapcsolni
-
Somatom
veterán
válasz yoshimitsu81 #66 üzenetére
Androidos teló képét kitoltam HDMI -n monitorra. Telepítettem a telóra egy PS emulátort, csatlakoztam hozzá egy kontrollerrel és Eddy csúnyán szétütötte Yoshimitsut. Ilyet iPhone -nal is lehet?
-
B-Clone
aktív tag
Khmmm a 3 féle P20-ból eddig összesen nem fogyott fele annyi sem mint iX-ből.
Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy a két gyártó készülékének megjelenései tükör eltolásban vannak. Többet lehet eladni egy csúcson futó termékből, mint abból amit már kivezetnek mert 2 hónap múlva érkezik az új generáció? Hát ez aztán az óriási megfejtés
-
Danny365
őstag
válasz yoshimitsu81 #66 üzenetére
Nekem eddig nem volt gondom a RAM kezeléssel. És lehet mondani, hogy nem az iPhone-ban van a legjobb kijelző, kamera, stb. , de ezeket androidon sem egy készülékben találod meg. Mindenhol kell kompromisszumot kötni és mindenki el tudja dönteni, neki mi a fontosabb. Én 6 év android (csak csúcsmodellek) után váltottam X-re és valószínűleg egy jó ideig maradok is ios-en, mert itt van a szoftver és hardver leginkább összhangban.
Szóval lehet fikázni videók, meg xy személy véleménye alapján, csak szerintem tok felesleges.
-
yoshimitsu81
tag
válasz weberzolee #59 üzenetére
Fagyasztott csirke a macbook alatt és akkor nem lassul be xd nincs rajta kártya olvasó és 50 k ért tudsz rá venni??? wtf?? Amúgy elmondja a videóban idézem: "Már rég nem az i phoneoknak van a legjobb kijelzője, a legnagyobb kijelzője, nem ezek tudják a legtöbbet, nem ezeknek van a legjobb kamerája, ezek átlagos mobilok borzasztó drágán és a funkciókat többé kevésbé tudják mint amit beleígérnek. Az iphonomat rendszeresen újra kell indítani mert valamilyen funkció nem elérhető benne......." Elmondja a videó végén azért nem áll át mert sok időbe telne megtanulni egy másik rendszert. A samsung A3 az egy kalap..... olyat nem vennék. 100 körül az s7-et inkább.
-
Giovan!
addikt
Így van, a birka kretének megveszik az iPhonet és csodálkoznak hogy miért fordul el mindenki undorodva ha társalgás közben előveszik a telefont, vagy miért nézik ki őket mindenhonnan. Vagy várj, talán mégsem ez a helyzet, és aki 11 évesznél idősebb, leszarja hogy kinek milyen telefonja van? Persze tudom, egyesek nem tudnak túllendülni a dolgon, dehát ők meg boldogok, mert övék a mennyek országa.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz yoshimitsu81 #62 üzenetére
A sebesség tesztek elég viszonylagosak, de nem is erről volt szó, hanem a RAM kezelésről. Nekem mutogathat bárki bármit, én folyamatosan tapasztalom, hogy lényegesen jobb az iOS RAM menedzsmentje 3 gigabájttal, mint a legtöbb androidos csúcskészüléknek, ennél több RAM-mal.
[ Szerkesztve ]
-
Benetnes
tag
Érdekes a hsz-eket olvasgatni, látszik mennyire más emberek vagyunk. Részemről az Apple olyan zárt, hogy kizárt a váltás Androidról viszont a rendszer stabilitás miatt is sokan megveszik. Egy nyitott rendszer sokkal hívogatóbb számomra pedig volt iPhone-om. Nem csak kis országunkban státuszimbólum, bár presztízs miatt megvenni vérciki szerintem. Ezekre építenek és jól teszik amíg a sok birka megveszi nincs miről beszélni.
-
weberzolee
aktív tag
válasz yoshimitsu81 #55 üzenetére
Próbáld meg ezzel vigasztalni azt az ismerősöm aki Samsung A3 -mat vett (2016), és azon túl hogy a kamera egy hulladék, rendszeresen leáll a system UI, és a fókusz is csak ütögetésre működik. Persze olcsó volt, ne legyenek elvárásai. Az a jó, hogy a mezei júzernek, annak aki nem ért hozzá, 50-100 készülék közül kellene kiválasztani azt, amivel 2 éven keresztül nem fog szívni. Ez az igazi zsákba-macska...
Okos órában nem vagyok otthon, ott a zsebemben a mobil az időt meg tudom nézni rajta.
Mondok egy érvet erre te azt mondod téged nem érint. Na ezt a felállást képzeld el fordítva, ezért fogy az iPhoneÉpp hogy a videóban amit belinkeltem Mogyorósi Csaba(akinek van apple blogja is) épp arról beszél, hogy már a rendszer se úgy működik ahogy kellene.
Van benne igazság. DE a videó végén mégis azt mondja hogy marad az Apple termékeknél...De miért? Lehet hogy ennek ellenére mégis használhatóbb (számára)? Sanszos, és ez pont elég a választáshoz. -
evR
aktív tag
Ott a pont.
Plusz aki iOS-re rendezkedett be az evek alatt.
Bnom is raceodalkozott, milyen szep telok vannak mostansag, de csak azert sem upgradelt volna mas platformra, lett egy i8 pirosban.
Mas kerdes a piac is, hol hogyan vagjak hozzad a telot.
Anglia: felszallok a metrora, nyilvan mindenki a telojat butykoli, szetnezek -szellosen teli vagon- megszamlalom az emberkeket, 26 utasbol legalabb 18 iPhone. Piac.
Mas. En nagyon nagy WinPhone/Mobile rajongo voltam. Upgrade elott alltam, jott a hir h Win-nek vege, iPhone lett belole. Mert teszi a dolgat. Tavaly decemberben volt ez, fillerekert odaadtak a i7-t.
Elegedett vagyok vele NAGYON. Egyetlen dolog, h lehetne egy hangyafutyinyit nagyobb a kepernyo.
Mindegy. A lenyeg, h piaconkent eltero a dolog''...trend a lelke mindennek...''
-
Mr.Silkó
veterán
Kérlek, mesélj még!
Számtalan androidos és iOS-es (csúcs)mobilom volt már, de mind közül a mostani i8 Plus kezeli a legjobban az általad ekézett 3GB RAM-ot. Se a Huawei P10, se a Samsung S7 és S8 nem bánt így a 4GB RAM-mal – csak amik az elmúlt 1 évben voltak –, mint az iPhone a 3GB-tal. Reggel megnyitott játék 8-10 háttérben tartott alkalmazással párhuzamosan egy hosszú munkanap végén is szinte kivétel nélkül a memóriában marad.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Szep teritesi kiserlet.
...
Annyira azert megsem.
...
"azoknak ajánlom akik vakon vannak."
...
Na jo, megis.
10/10, would kek again.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
yoshimitsu81
tag
válasz weberzolee #52 üzenetére
Ezekre a funkciókra jó a droid is és sokkal olcsóbb. Épp hogy a videóban amit belinkeltem Mogyorósi Csaba(akinek van apple blogja is) épp arról beszél, hogy már a rendszer se úgy működik ahogy kellene. Okos órában nem vagyok otthon, ott a zsebemben a mobil az időt meg tudom nézni rajta.
-
janeszgol
félisten
Az öcsém jobban szereti az i8-at, mint az S8-at. Mindkettőre fejleszt, de a hétköznapi használatban leváltotta a 2012 óta tartó Samsung mániáját (S3, Note 3, Note 4, Note 5, Note 7, S8).
-
weberzolee
aktív tag
Nem tudsz elvonatkoztatni a saját felhasználási szokásaidtól. Az ismerősi körömben aki iPhone -ra váltott és nem geek (értsd telefon/sms/email/facebook/böngészés/fotozás/zene és slussz passz) az mind azt mondta hogy soha többé más. Ezek a funkciók mind flottul működnek. Egy átlag iPhone user nem akar torrentezni, ftp -zni, betűtípust váltani a menüben stb stb (és nem azért mert fingja sincs hogy mi az). Van az a vásárlói kör akinek a kevesebb de jól működő funkció megéri a felárat, a hasszú terméktámogatás meg csak hab a tortán.
És ha már Android vs IOS, csak érdekesség képpen egy Amazfit Bip okosórával a nem módosított, gyári MiFit alkalmazással gond nélkül megjelenik minden értesítés és hívó fél. Androidon ez valahogy hol megy hol nem, márkája válogatja. Rootolj, tegyél fel módosított MiFit -et, tegyél fel más alkalmazást, nem jó a jogosultság és így tovább. Nem vitatom, hogy más alkalmazással több funkciót is elérhetsz, de ha csak simán használnád úgy ahogy az ki lett találva, hát, elég esetleges.
[ Szerkesztve ]
-
yoshimitsu81
tag
Nem értem, hogy miért adnak az iphone-ért ennyi pénzt, mikor egy kalap sz.... Az iphone 6 óta csak szopatja a vásárlókat az apple, pl. jack elhagyása és azok be is szopják folyamatosan. Csak egy példa: Az x-ben 3 giga ram van, ami akkor ciki ha pár progit leraksz a tálcára és mikor megnyitod újra azt újra be kell töltenie xd, ezzel nem is lenne gond ha olyan 100 ezer forintba kerülne, bár már abban az árkategóriában is vannak olyan telefonok amik 6 gigarammal rendelkeznek és azoknál ez nem okoz problémát xd. Veszel egy telefont 400 ezerért és az a gond nem érzed azt, hogy hú ez mennyivel jobb mint a többi sőt, inkább egy kicsit olyan érzésed van, hogy egy kicsit átkúrtak. https://www.youtube.com/watch?v=_Cb_9RK9dQg Ezt a videót azoknak ajánlom akik vakon vannak.
-
opr
nagyúr
válasz Foglalt név #42 üzenetére
Igy hirtelen:
- Ami miatt a foldhoz tudtam volna vagni, az az, hogy ha egy telefonszamot copy-paste-ezel a tarcsazoba, utana nem tudod modositani. Mennyire alap dolog lenne ez mar komolyan? Anno eleg sokszor fordult elo (meg most is), hogy nemzetkozi hivast kellett csinalni, de nem olyan formatumban kuldtek el a szamot. Az, hogy beirtam valamit a tarcsazoba, mondjuk az elso 5 szamot, aztan atleptem a masik programba, hogy megnezzem a maradek szamokat, visszaleptem a tarcsazoba, es ures volt, a beirt szamok nelkul... Ahhh, ha ragondolok is felmegy az agyvizem. Vegul a copy-uj sms-paste-modosit-copy-delete draft-tarcsazo megnyit-paste-felhiv hihetelenul felhasznalobarat metodust hasznaltam, amig birtam...
- Ez ma mar valszeg nincs igy, de a testreszabhatosag teljes hianya, kameraban a beallitasok teljes hianya szinten idegesitett
- A htc-s telefonkonyv kontaktok minden massal osszekapcsolasa olyan szinten zsenialis volt akkor, hogy droidosoknal se nagyon volt parja, egyszeruen zsenialis volt. Namost ios-en gyakorlatilag nem letezo funkcio volt ez akkoriban (i5 talan)
- az, hogy a telefon nem tudott mindenfele izmozas nelkul sima hattertarkent mukodni, szinten megoritett. Az, hogy nem volt ra egy erdemleges filekezelo, es nem engedte, hogy szabadon garazdalkodjak, plane
- volt meg rengeteg aprosag, ami nem jut hirtelen az eszembe, arra emlekszem, hogy gyakorlatilag orankent jott szembe valami, amit meg akartam csinalni, de nem tudtam. Ja, az, hogy nem volt egy epkezlab ora-idojaras widget, meg egy ertelmes, mindennel leszinkronizalodni tudo teljes "oldalas" naptar widget, az meg aztan a jeghegy csucsa volt.En nem tudom, milyen droidos telefonokat hasznaltal, de amiket en hasznaltam (ok, foleg htc-k), ott egeszen hihetetlen a testreszabhatosag merteke.
Azzal en is ugy vagyok, hogy azt ertekelem, aminek valos erteke van, szamomra a samsung ezert esik ki csuklobol amikor telefont keresek (ezert most kapni fogok, tudom, de annyi felesleges, valojaban nem mukodo, vagy esetleg konkretan hasznalat szempontjabol karos baromsagot, mint a samsung a telefonjaiba pakol, hogy jobban menjen a marketing, senki mas nem csinal).
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
senior tag
"Tulajdonképpen az Apple az egyetlen gyártó, amelyik újra meg újra tetemes profitra képes szert tenni az okostelefonok körében."
Sajnos ez így igaz, mert a többi terméküket lesz*rják.
[ Szerkesztve ]
plus ça change, plus c'est la même chose
-
Foglalt név
addikt
Bocs, hogy direktben neked szegezem a kérdést, de mik ezek a falak? Volt 2 évig Windows-om, aztán 2 évig Androidom és most 2 hete iOS. A Windows bukása miatt valakibe nagyon bele tudnék rúgni, a 8.1 az egyik legkellemesebb rendszer volt a csempével és a robosztusságával, pár finomítás hiányzott, mielőtt a 10-essel vízbe fojtották volna. Az Android nekem egy beteljesületlen ígéret, bootloader, root 3 hét masszív szívás nélkül, amivel tönkreteszed adb-ben a telefonod, semmivel sem lehet többet testreszabni, mint a másik kettőben. Egy fizikai gomb viselkedését ugyanúgy nem tudom megváltoztatni csak Xposed vagy más hasonlóval. Elmúltam 12, úgyhogy azt értékelem, aminek funkciója is van, a lefolyik a mátrixbetű dinamikus háttérkép nem okoz örömet. iOS-ben például van smart invert, éjszaka jó lenne, mert a fekete háttér kevésbé zavar, mint a fehér. Működik? Majdnem. Androidon meg tudod változtatni a menu kinézetét root nélkül? Nem.
A Samsung például tudott olyat, hogy vibrál, ha felveszik a telefont, ügyfélszolgálatot hívva ez áldás, iOS tudja? Jailbreakkel… Andorid tudja? Nem.
1 héten 3x kellett újraindítani az iOS-t, mert stabil. Egyik kutya, másik eb, gigászi cégek, veszed amit elédraknak, mert a többségnek jó bármi, úgyhogy a profitjuk megvan, ha nem tetszik költözhetsz barlangba. -
Lobeu
csendes tag
válasz Totheground #34 üzenetére
Romániában a telekomnál tavaly december óta készlethiány van. Nonstop 1-2 hetet kell várni a telefonokra, ahogy jön szállitmány, megy ki előrendelésbe.
-
Kamikaze75
tag
Azt azért hozzá kell tenni jelenleg a huawei és samsung
adja a legtöbb és legfejlettebb innovációt és technológiát a mobiljaikba,huawei akku terén kiemelkedik a mezőnyből pld,és nagyon gondolkozom hogy következő teló huawei lesz,sokan ezért fordultak el az iphone-tól hogy fele annyiért mind minőségben technológiában azt vagy többet nyújt mint az apple
Bár sajnos kezd elszállni árakban a samsung és huawei is.
És itt van GPU turbo ami lehet csak ámítás de még takarékosabbak lesznek a huawei mobilok amely készülékek megkapják teljesítmény veszteség nélkül[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
"Így tovább." -Hát tényleg, csak had legyenek még még és még drágábbak a telefonok, hajrá!
Bakker ez most komoly, akármekkora fan is legyen valaki, már régen ott kellene tartani, hogy azt mondja Állj!
"53,3 milliárd dolláros árbevételre tett szert. A következő negyedévben Cupertino ennél is jobb eredményre számít: 60 és 62 milliárd dollár közé várja a céges árbevételt."
-Szóval látva, hogy a vásárlóik annyira elvakultak, hogy bármeddig emelik az árakat az nem baj, Így a következő negyedévben IS megnyomják az árakat.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
opr
nagyúr
Szerintem ez a kituno negyedev leginkabb az androidos gyartok szerencsetlenkedesenek szol. Ugy ertem, hogy alternativa nyujtas helyett copy-paste-elnek a barmok.
Jack elhagyasa, noccccs, nem cserelheto akksi, stb...
Ez regen ugy nezett ki, hogy (tajekozott vasarlo eseten) akinek eleg volt, amit nyujtott az apple, vagy talan meg szimpatikus is volt az egyszerusege, az megvette azt, akinek fontosabb volt, hogy a keszulek tobbet tudjon, szabadabban mozogjon, cserebe komplikaltabb kezelni, az vett droidot.Erre most mit lat?
A droidos gyartok annyira hatalmas balf@szok, hogy nem kepesek felismerni, hogy a hulye masolassal gyakorlatilag sajat magukat degradaljak masodik opciova. Hat, igy viszont mar megertem, ha a vevo ugy gondolkodik, hogy ha mindketto ugyan azt a baromsagot csinalja, akkor veszem azt, amirol azt hallottam, hogy gyorsabb, meg jo a kameraja es konnyu kezelni.
Tegyuk hozza, en egy hetig se birtam a droid utan az iOS-t, egyszeruen folyamatosan szamomra orjitoen idegesito falakba utkoztem, ugyhogy enyhen szolva nem apple-fanatizmus mondatja velem a fentieket, szimplan ez a szerintem megalapozott velemenyem.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
NGA
addikt
válasz Totheground #36 üzenetére
"Ez 17%-kal nagyobb árbevételt jelent 2017 hasonló időszakával összevetve"
Ha a legkisebb vehető telefont nézzük, akkor
6S 32GB - 449 USD
7 32GB - 549 USD
8 64GB - 699 USDTehát folyamatosan megy fel, igy a nagyobb árbevétel betudható "akár" az áremelésnek is nem? Természetesen nem a legkisebbet veszik, de ez az egyetlen, ami az ASP alatt van árban, a többi felette a 8-as sorozatban. Igy simán kijöhet a 724 USD ASP. ami nem is annyira brutális, ha azt látjuk, hogy 700 USD alatt szinte nincs is készülék.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Igen, pont ezt írtam le. Hogy ha bemész pl az MM-be, nem tudod kikerülni őket. És ha ez mellé azt hallják, hogy sokan veszik, akkor ez is a marketing része.
Totheground: 2q17-ben nem volt iphone x. És most csak 300e telefonnal adtak el többet. Akkor mégsem mehet annyira, mint várták. De lehet tévedek
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
"Nem megy az X", "Ketszer annyi van a raktarban, mint amennyit eladtak", "senkinek nem kell a notch miatt".
Ha
Ha
HaSuck it.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
strogov
senior tag
Azért fogynak jól a Huawei gépek, mert jók az értékesítési csatornái. Sok a reklám, áruházakban jó helyen vannak, sokszor külön pultot kapna, és alacsonyabb áron adják a telefonjaikat mint a Samsung. Legkevésbé sem szempont sehol, hogy most 2., vagy 3. helyen állnak eladásban.
Mi is huawei-t (p20 lite) vettünk most kedvesemnek, mert az A300 már kiöregedett. Samsung-ot szeretett volna _nagyon_, de az idei A széria egy rakás szar, a tavalyi meg nincs dual sim-mel. S8-9 túl van az összeghatáron. A8 nagyon szép gép, gyors is, de olyan képeket csinál, hogy nem hittem el. Xiaomi 5A-tól 30-ért többet vár az ember. A tesztek nem adják vissza azt a borzalmat amit élőben lát az ember.
-
Teo.
aktív tag
Gyilkos számok
5110\3410\OT565\6600\6630\5800\N97mini\710\N93\625\640\1020. 3S\Note4\Note5\Mate20\Mate20X⁵G. 13ProMax - ThinkPadT500\T520
-
NGA
addikt
"az emberek fejében szét van választva, hogy iphone és android."
nevetni fogsz. A telefonvásárlók egy része (és nem kis része) azt sem tudja, mi az az android, vagy az ios. Nekik ájfon, hüvej, szamszung van esetleg. Lövésük sincs róla, hogy melyik verzió fut a telefonon, és nem is frissítenek. Akkor döbbenek rá, hogy nekik másfajta van, mikor a barátjuk mutatja, milyen appot töltött le, és nekik nem olyan a programbolt :-) Sokan azt sem tudták mi az a windows phone, csak nem értették nekik miért nincs meg a pokemon. Sokan azt hiszik, hogy az internet=facebook+Youtube, nem is keresnek nagyon.
-
törölt tag
Nálam szinte az összes gyártó tiltólistára került a notch mánia miatt. Ugyanazzal a lendülettel fordítottam hátat a Xiaominak, mint a Huaweinek, stb. Droid fronton szinte csak a Samsung maradt, aki meg tudta őrizni az egyediségét. Tegyük hozzá, iX-et sem vennék soha a szenzorsziget miatt, mert ronda, nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Így tovább. A X-zel nagyon elégedett vagyok, tuti nem váltok más márkára egyhamar, csak a X nagyobb kijelzős utódjára.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
joey04
titán
válasz #65577472 #10 üzenetére
így van. az emberek fejében szét van választva, hogy iphone és android. így. nem apple és google, apple és samsung, huawei, stb, nem ios és android, hanem iphone és android. ennyi. szerintem egy darabbal sem ad el több készüléket a huawei, azért mert elmondhatják magukról, hogy másodikak. Szakmailag pedig minden olyan gyártó csalódást keltő aki nem csak felsőkategóriás készülékekkel van jelen
és nem tudja megelőzni az Apple-t. -
Somatom
veterán
"aztán mégis a robot a szegény ember iOS-e ugyebár."
Még nem, mert az IOS nagyon le van korlátozva. Most még úgy fogalmaznék, hogy az IOS az ecccerű user Android -ja. De sajnos, a Google egyértelműen az IOS irányába halad (lásd az aláírásomat).
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
" az egy részvényre jutó nyereség növekedése 40%-ra rúgott."
Ez nagyon durva.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #16 üzenetére
Ezt nem vitatom, de egyúttal totál leégették magukat azzal, hogy nem törekedtek az egyediségre.
(#17) Danny365 "aztán mégis a robot a szegény ember iOS-e ugyebár"
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Nekem semmi bajom velük általában, de számomra az Android kényelmesebben használható.
-
Danny365
őstag
Szerintem aki iPhone-t vesz/vett, annak teljesen lényegtelen, hogy egy huawei mennyit ad el, főleg, hogy csomó modelljük van mindenféle kategóriában.
Ennyi erővel az ios/Apple rég haldokolna, mivel háromszor annyi eszközön fut android, aztán mégis a robot a szegény ember iOS-e ugyebár.
-
NGA
addikt
Ennek ellenére a Huawei már több mint 10 millióval több telefont ad el, mint az apple. Ez a negyede az apple eladásainak. Mondjuk jelenleg már a csapból is a huawei folyik, ha pécsett bemész az árkádba, rögtön a bejáratnál ott van a Huawei, legalább 15-20 készülékkel kiállítva. Szinte beletolják a képedbe. És ha azt olvasod, hogy a világon a második legtöbbet eladott telefonon ez a név szerepel, akkor ez csak erősíti a pozitiv márkaidentitást.
Barkin: Érdekes módon az ismerettségi körömben régebben rengeteg volt a Samsung, és az Iphone. Jelenleg Mate 10 pro és P20-at látok már sokuknál. Meg is lepődtem.
[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
"A vevők szempontjából nem az a releváns, hogy melyik cégnek volt nagyobb a profitja, hanem melyik cég készüléke kelendőbb."
Szerintem a vevőket pont nem érdekli egyik sem. Elképzelem a beszélgetést:
- Tudtad, hogy a Huawei feljött a második helyre telefon eladásokban?
- Ne is mond. Most akartam Iphone X-et venni, de ezek után tuti P20 Pro lesz.
- Te hülye hát a Samsung az első!
- Tényleg ... akkor S9-et veszek. -
NGA
addikt
válasz #65577472 #10 üzenetére
Ennek ellenére már reggel óta minden médiából az folyik (kivéve itt), hogy a huawei lenyomta az apple-t. És mivel az emberek mást is olvasnak, mint MA-t, ezért mindenhol ezt fogják látni. Gondolom erre a Huawei rá is tesz pár lapáttal. És akkor amikor telefont vesznek, akkor mint lehetséges alternatívaként megjelenik a Huawei is. És ezért is releváns az eladott mennyiség jelentős növekedése, mivel a BB is azért ment a kukába, mert zuhantak az eladások.
-
NGA
addikt
Még szerencse, hogy elbeszélünk egymás mellett :-) Te a profitot írod, én az eladott mennyiséget. A vevők szempontjából nem az a releváns, hogy melyik cégnek volt nagyobb a profitja, hanem melyik cég készüléke kelendőbb. Mert ugye 20 millió légy nem tévedhet :-)
aprokaroka87:
A huawei stagnálását már 2 éve jelzik, de számomra az a döbbenetes, hogy ezt a növekedést az USA piac nélkül produkálják. Ezért nem merik beengedni az usa piacra, mert akkor tényleg nagy bajban lenne az apple.[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
-
törölt tag
Zsugorodó piacon 11,5 millió eladott iPad szép eredmény, "budget" iPad 2018 ide vagy oda.
(#4) NGA Kevesebb eladott modell nem jelenti azt, hogy ne tudja növelni a profitot az Apple.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
"Kitűnő negyedév az Apple mögött"
"Az Apple a harmadik helyre szorult vissza, szinte stagnáló eladásokkal"
:-)
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Mindeközben a Huawei második lett a Samsung mögött.
Apple harmadik.
Persze egy nano másodpercig sem sajnálom az Apple-t
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Nem csodálom. Sok helyen fikázzák a termékeket, főleg az újabb szériákat, de én sok más márkát is használva továbbra is az Apple cuccokat használom a legszívesebben, ezekkel vagyok a legjobban megelégedve. Használok néha mást is, mert egy márka szerintem nem tudja az embert kielégíteni 100 %-ban, de elsődlegesnek mindig visszatérek hozzájuk. Így tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla