- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamal0
tag
Esetleg ha a régi hibás alaplapot fel tudnád ajánlati tesztelési célokra azt nagyon megköszönném
(azimut fórumtárssal elkezdtük kideríteni mi okozza a térerő hibát eddig nagyon jól haladod de csak 2 teszt lapom van és mind a kettő máshogy viselkedik ki kéne deríteni, hogy pontosan mi is okozza ezt.)
Amúgy abszolút semmi térerőd nem volt vagy csak gyenge néha néha? -
Blue Eagle
őstag
Duplán posztoltál, a másodikat töröltem. Semmi gond!
Menteni! Ez így van! Az NVRAM-ot mindenki mentse le a saját készüléke eMMC-jéről.
Elő a Flash tools-t és Readback-re fel! Ezzel szinte minden körülmények között menthető az NVRAM, és az egész pár pillanat csupán.
kezdőcím: 0xe00000
hossz: 0x500000
Fájlnévnek adjuk: nvram.bin
Az nvram bármikor visszaírható (mindenki a sajátját persze!!!!!!), scatter szerkesztés után megjelenik az NVRAM sor a FT-ben, az nvram.bin tallózása után mehet a feltöltés. A végén egy factory reset és kész.
-
Blue Eagle
őstag
Szia!
Hardverre gyanakszom. Azimut többet tud erről, elég rendesen belefolyt. Aztán ott van a 3 db. kiesett csavar esete, nem éppen egészséges. Sem önmagában, sem pedig a nyákra forrasztott modulokra nézve. Szoftveres hiba olyat nem csinál, hogy ugyanaz helyen egyszer van erős térerő, másik pillanatban meg nincs semmi.
Ami biztos, trémobilhoz bevált modemek (vidéken is GSM hálózatra): v17, v52, v101, v10p10. Én az legutóbbit használom, szerintem a legjobb, soha nem szakad meg a hálózat alapú adatkapcsolatom.(#13601) Casoli #13611) Casoli
Érdekelne engem, hogy melyik volt pontosan az a ROM amelyik fagyott és nem volt hálózatod? Mert én jelenleg is a P780_ROW_S124_140403_1GIntSD változatot használom és semmi gond vele, sőt nagyon szeretem, mert gyorsan fut ezen hardverpatformon. De rengeteget használtam a [Lenovo_P780_S228_ROW_PreRooted_TWRP] ROMot is. Ennél sem jelentkezett az általad felsorolt hiba.
Hozzá kell tennem és ez nagyon fontos, hogy az ezekben lévő modemek gyáriak, több ok miatt nem változtattam meg őket. Az S124-ben a v23, míg a S228-ban a v24 van. Mivel ezek a firmware-k mod recovery-t tartalmaznak, ezért a modemek cseréje borzasztóan egyszerű és biztonságos annak aki ismeri a recovery-k használatát.
T-mobilosnak kötelező is azonnal cserélni a fenn elsorolt modemek egyikére! Tapasztalat.Szóval várom válaszod melyik az ROM (Firmware) amelyik rossz volt nálad (linket is adj légyszi) és melyik szolgáltatónál vagy?
-
e=mc²
őstag
A most mar lassan 3 eves keszulekemet par hete kiejtettem a kezembol. Egybol arra gondoltam - meg mielott foldet ert - hogy amit itt lehetett olvasni, hogy egy nagyobb utes utan terero problemaim lesznek. A telefon tulelte, nem is kapcsolt ki, de a terero mindket simnel elment.
Kikapcsolas, simek kiszedese, erzem, hogy van egy pici jateka az egesz sim tarto keretnek, de nem tudtam be az utesnek, mert nem emlekszem, hogy elotte milyen volt. Kicsit megmozgattam, csak ugy ovatosan, hogy mennyire laza. Majd simeket vissza, beboot es megy. Azota egyszer fordult elo, hogy tererot vesztettem, de ott inkabb betudtam a tenyleges terero hianyanak, mert kocsiban voltam, de stabilan allt a keszulek a tartojaban.
En sem ertettem, de ami biztosan elkerulhetetlen az maganak a telefonnak a csereje. De meg nem tudom mire.
-
bogyo74
tag
Miért jobb a belső memóriára írni? Más a technológiája, mint a külső SD-nek? A belsőnek nem árt?
SZVSZ ha megfelelő a sebessége a külsőnek, akkor no para.
Mindkettő flash memória, elvéből adódóan egyik sem lesz jobb/rosszabb, mint a másik.
Ha mégis elhalálozik, a külsőt olcsóbban, könnyebben cserélem. -
han_lev
senior tag
Nem kem nem nyavajgot hibás tárhely miatt, amikor az aromával átparticionáltam az S124 es romot. 2 gigára, és 500 megányi maradt, amit megtartotta. ( az aromateperted végén megkérdezi, hogy elhagyod e, elrejted e fennmaradó részt, vagy megtartod, látható marad). Látható, de mindig másodlagos Sd-ként kezeli, így ha beállítod a memóriakezelésnél, hogy alapételmezett íráslemez : sdkártya, akkor csak az sdt fogja használni, meg a belső telefinmemóriát. És megmarad fennmaradó memória hely is.
Egyébként az S124re én recoweribő tettem fel valamelyik SLXet, és az is nagyon jó. Erre a telóra talán a legjobb.
-
janez
aktív tag
Halihó!
Na eddig működött az említett rom. Az is elkezdte, hogy nem látja a rendszer az sd kártyát. Vagyis néha csatolja, vagy én csatolom, de csak a következő újrainditàsig. Pedig jól működött négy hónapon át.
Tudtok ajánlani másik romot ami átengedi méretezni a particiókat és utána is működni fog ahogy kell? Előre is köszi! -
cs.zs.
veterán
1,5 m körüli volt, de mégsem kedvelte. A gyári kábele ennek a harmada, ezzel működik (driver letöltése után, ami eltartott 15mp-ig is, + egy laptop-reboot
)
Észreveszik ezek a kábelhosszúságot keményen. A minap a töltőjét úgy használtam, hogy 1,5m USB hosszabbító + 2 m USB kábel, aztán reggelig 6-7 óra alatt kb csak 60%-ot bírt magába szívni -
Itik
tag
Szerintem egyértelmű nincs. Azt biztosan állítom, hogy nálam (Telenoros kártyákkal) a V101-es modemmel ott ahol lakom gyakorlatilag nem tudtam telefonálni....illetve a 3g-s sim helynél talán 1-es térerőm volt. De a 2g-s simhelyen 0 térerőm volt....Pedig elvileg ott csak a GSM-s antenna részes Mhz-eknek kéne működniük... a V23-as modemmel ugyanott full térerő mindkét simnél.....pedig ott csak a 3g-nél jelenik meg a 900 Mhz. Tehát elvileg a 2g-t nem is érinti.....És még is..... (Ezek saját tapasztalatok, nem tudom másnál hogy működik) De persze "nagyon vidékre" nem mentem még vele így ott nem tudom hogy működik....
Ja még annyi hogy a V101-el Pesten full térerő volt.....Bár ha pincébe mentem le vagy lépcsőházakban voltam ott a térerő eltűnt....a V23-as modemmel most ezekről a helyekről is tudok telefonálni.
Nekem ilyen telóm van valószínűleg:
"A ROW (Rest of the World)
Nagyon kevés embernek van ilyen telefonja, elvileg csak a modem részben van eltérés, úgy tudni, ez a verzió működik 900MHz-en is...
(Valaki látott már olyat, akinek a testvére mesélte, hogy látott egy képet, amin van egy európai változat.) "
-
Itik
tag
Ez két dolgot is jelent: 1, Ha olyan helyre mész ahol a szolgáltatód 900 Mhz-en sugározza a 3G-s mobilinternetet akkor neked ott nem lesz 3g..... (Tapasztalatom szerint ilyenkor a GSM jel is 0-lesz) 2, ezek szerint ahol most van térerőd meg 3g-d ott a szolgáltatód 2100 Mhz-en sugároz...
-
Blue Eagle
őstag
Ez sajnos természetes jelenség. Ez azért van, mert a Beépített tároló és a Belső tárhely összevonásra került egy komplex Belső tárolóra. Ez a telepített alkalmazások részére kedvező lépés volt, viszont így a Beépített tároló nem rendelkezett semmilyen hellyel sem, így pl. a kamera itta meg a levét, de csak abban az esetben a mentés helye ide volt irányítva. Éppen ezért javasolt volt az alapértelmezett írási lemezt rögtön a legelején Külső tárolóra állítani, ezzel a kamera már az SD-kártyára fog írni. A bibi csak akkor van ha nincs a SD-kártya, ekkor pl a kamera felejtős eszköz marad. Későbbiekben ezt az irányt ill. romot nem láttam életképesnek, megosztásaimból töröltem, tőlem már régóta nem letölthető.
-
milapsy
aktív tag
sajnos nem fog menni! egy megoldás van csak, hogy újra flesseled a romot a flashtool-al és ott kicseréled a recoveryt. Sokat szívtam vele én is! és ha kis is cseréled akkor sem fog működni rendesen se a cwm se a twrp. maga a recovery működik, de elfog tűnni a root jog! és pl: egy modemet se tud kicserélni! látszólag lefut a flashelés de mégis ugyanúgy marad minden. 1 recot találtam ami hajlandó volt rendesen működni a rommal! P780-CWMrecovery-0626.img viszont ez kinai feliratos, de egész könnyen el lehet vele navigálni! én ezt használom ezzel a rommal így működik minden rendesen!
-
Blue Eagle
őstag
Szia!
KK mentése MTKDT-al egy kis mókolás kell megelőzze: [link]
Többet én sem tudok sajnos, nem használok KK romot (még).
A CDC serial ide nem kell. Az egy kicsit haladóbb beavatkozásokhoz szükséges, pl nvram íráshoz.
Mi gátolhatja a recovery cserét? Ha a gyökérben megtalálhataó a system/recovery-from-boot.p fájl, akkor ez akadályozza a cserét. Ez a fájl minden indításkor visszaírja az eredeti recovery-t. Ezért előbb ettől meg kell szabadulni.Ha Meta módban szeretnél MTKDT-ot használni és a CDC Serial-t is gatyába rázni, akkor neked az Extended Driver pakk kell. Ebből megoldható. -
Blue Eagle
őstag
A lehetőség előtted áll, javaslom ezt: P780_ROW_S124_140403_1GIntSD.
Innét csak egy kicsi lépés az SLXROM v24a, vagy SLXROM v26. Ha vissza akarsz lépni az S124-re, akkor pedig S124_ROW_ROM-Lenovo_P780.zip.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest