Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
Eddig nem volt gondom a CoreElec / Libreelec-el, de az új 21-es verziótol kezdve hiába rakom min: SMB1 max: SMB3-ra a Samba protocol-t egyszerűen nem tudja létrehozni a kapcsolatot.. Mindent úgy csinálok, mint az elmúlt 8-10 évben. RPi 1-el kezdtem annak idején.
Persze megoldottam FTP-vel, az SMB helyett, így nincs nagy gond, csak gondoltam, hogy ha lehet akkor az FTP service-t is letiltanám, és akkor több szabad memóriája lenne a NAS-nak. 512MB-nál minden byte számít -
Balinov
titán
koszi solti, az elmult 1 oranyi bas*akodas utan en is erre jutottam, atraktam a regi tartomanyra a fo routerben es azota megy az eleres, admin felulet, TM, file share, minden.
Raadasul meg az SSF HP-n futo proxmoxot is el tudom igy siman erni, ugylatszik, az is a .50-es tartomanyban volt.
SW kerdes utanH HW kerdes, a cucc mar van vagy 10eves, esedekes a venticsere mert mar kezd hangja lenni.
Ki milyen aftermarket ventillatorra eskuszik?
Udv
Bali -
[w]
őstag
vedd figyelembe, hogy ext4-es partíción nem fogsz windows-os gépen nézni semmit, de még ha olvasná is, jobb ha linux filerendszert nem piszkálsz nemlinux környezetben!
ha értesz hozzá, akkor nas-ra is létezik portolt hdsentinel, inkább azzal kellene megvizsgálni a partíciókat
-
aker
csendes tag
-
aker
csendes tag
A Zyxel nas 325 V2, hol lehet beállítani SMB-t? Sehol sem találtam.
Amit Arty írt, megtaláltam kodiban be is állítottam, viszont amikor a média tartalmat szeretnék forrást hozzáadni, az SMB választásnál hibaüzenetet ír ki, hogy nem éri el a hálózatot.
Mondjuk ezt KODI-t sem értem, már hozzáadtam a minidlna-t mint forrást, sőt Plexet. is tettem fel, de mégsem frissíti a médiatárat, tök üres marad. most vagy a képernyő felbontásánál valami menüpont a képernyőn kívül marad, vagy nem tudom mi a franc baja van.
A fájlkezelőnek az ablaknak miért van két oldal, mi a különbség? Hiába adok hozzá elérések, mindig azt írja, ki, hogy a médiatár üres. Tisztára olyan érzésem van mint amikor androidosként elöször fog az ember kezébe iphone-t. -
Tonyk
veterán
Utána meg jön a sírás-rívás, hogy gyenge
Ano:
"Továbbá szeretem hogy ha az eszközt készen kapom meg"Kismillió free nas rendszer elérhető az ilyen épített gépekhez. Ott is van minden (pl.: Xpenology (Synology rendszere x64-en), OMV, Freenas, Nas4Free, stb ). Out of box lényegében, és még lé is marad a zsebedben.
Befejeztem a térítést!
-
Tonyk
veterán
"nem teljesen értem miért kellett bele kötnöd a hozzászólásomba... "
Ha bele akartam volna kötni, akkor, akkor ebbe kötöttem volna bele:""Namármost ez 99% NATolt hálózatot jelent." ... "natot meg a belső hálózatra írtam..."
Mert namármost ez nem 99, hanem 100%, de privát tartomány (nem NAT-olt. Mert attól még, hogy 192.168.x.y, nem NAT-olt (a lehetősége adott). (mert ugye NAT-olást egy címfordító eszköz végzi, és nem szükséges, hogy egy hálózaton ilyen legyen).
Továbbá, ha kötekedni akartam volna:
"de ott van annyi szabadságod, hogy az external port bármi lehet. "Mintha máshol ez nem lenne szabadság. Ezt akármivel megcsinálhatod, hogy egy adott portot egy másik portra továbbítasz, belső eszközre.
Szóval, ha kötekedni támadt volna kedvem, valami ilyesmit írtam volna.
De, igazad van, nyertél. Csak kötekedni akartam. Bocsánat.
-
Tonyk
veterán
"Namármost ez 99% NATolt hálózatot jelent."
Ez a belső hálózata nem pedig a WAN oldal.
"Ha pedig távolról el akarod érni a transmissiont, akkor pedig a nas (192.168.1.226) 9091es portját engedélyezd a routeren"
Pont ezt nem kéne, így direktbe. Ezen a porton csesztetik alapból. Másik portról kéne megszólítani. Routeren pont másik portot kellene forwardolni a belső hálózatra, a nas 9091-ére.
padi68:
-
Zaji
őstag
Oké. 6 évvel ezelőtt raktam össze ezt a NAS-t. Akkor volt időm bújni a fórumokat, mi hogyan van. Ma már erre nincs lehetőségem. Ezért kértem itt segítséget.
"A peer listening port az a torrentekhez van" Éppen a torrentek letöltése nem működik. A TM tölti le a torrenteket, tehát "neki" kell portot nyitni, ha jól gondolom. Vagy mégsem? -
[w]
őstag
de kapja már be, attól hogy valami régi még szokás/illik vele visszafelé kompatibilisnek lenni vagy megadni a kockázatvállalás lehetőségét, hogy ha hülye vagyok és így is használni akarom akkor saját szakállamra tehetem...
de nyugodt vagyok, ezt a cuccot csak a tv használja belső hálón, nincs kiengedve. csak most kattanásom volt, hogy be akarok lépni - már elmúlt.
-
cellukx
tag
Szia!
Egyszerre, ha hozzáadtam +6 torrentet sem fagyott ki régebben. Ha várok sem javul.
Kezdek egyre jobban memória hibára gyanakodni. Most pl. olyat produkált, hogy a port zárva van, pedig nyitva. Daemon restart után megint jó a port. Tényleg kezdek az ötletekből kifogyni, hogy mi lehet a gond. Van valamilyen bevált memória teszt a NAS-hoz? -
spiky03
veterán
Azzal nincs baj.
Mert ha nem lenne jo akkor nem menne a feltoltes sem, nem?
Mert az a regi torrenteknel megy rendesen. Van, hogy 2 megaval is toltok fel.Nah meg akkor a bithurol sem tudnek tolteni. De pont most szedtem le onnan az uj Arrow reszt es az lejott rendben, es az oldalon aktivnak is mutatott. Meg epp vsorog lefele a Kobe utolso meccse is.
Ugyhogy itt az ncore kavart be valamkt a tracker valtassal,amiota ataltak arra a t.ncore.sh-ra...
Mas otletem nincs.
-
rruzsi
tag
Köszi szépen a Win 10 -es módot még nem ismertem
, a fehér terület az a böngésző volt hogy ne látszódjon a háttér tele ikonokkal az asszony is használja a gépet, amúgy meg lusta voltam vagdosni
de kösz mégegyszer ezentúl így csinálom! Esetleg ötlet a VPN -es problémámra?
-
ram34
tag
Szia.
Köszi az infót..kiderült a DIGI NAT-olt, mert ki is írja a router infojában...mindegy, az előbb leírtam, hogy végülis megy...azt nem értem, hogyha -sajátnév.ddns.net- et írok be akkor nem érem el, ha meg elvileg ugyanazt az ip címet amit a ddns szerver takar, akkor meg elérem...nem értem. -
TRob1
veterán
Az elméletet tudom, a gyakorlatra voltam kíváncsi. Ami az első mondatod. Köszi.
Viszont én nem látok ilyen ugrálásokat. Persze attól még lehet hogy van, de se asszony, se gyerekek nem panaszkodtak ilyesmire. Tehát itthon minimum 4en nem látunk ilyen ugrásokat.(Sőt, pl. öcsém se említette... szintén LG-n játszik le filmeket szintén ilyen Nas-ról a beépített lejátszóval. Meg még ki tudja hány millió ember világszerte. Lehet ez is olyasmi mint a vájtfül? Hogy kell egy bizonyos szemtípus hozzá?
)
ui: És pl. nálam a feliratok is hibátlanok, nem ocsmányak mint ahogy említetted. Lehet szép piros, zöld, sárga, fehér, kék közül választani, eltolni le föl, méretezni, késleltetni - pont a napokban próbálgattam - , és
mindenféleképpen hibátlan. Vagy legalábbis olyan mint pl. a pc-n.És akkor itt újra fel is tenném a minidlna szakiknak ezzel kapcsolatos kérdésem (biztos átsiklott mindenki felette
)
Ki lehet valahogy kapcsolni a feliratok automatikus indulását? Tehát felirat nélkül induljon minden esetben egy film. (Esetleg fixálni hogy melyik nyelvvel induljon ha van több is? Ezeket a gyerkőcök miatt kérdezem, egyszerűbb lenne ha mindig magyarul és felirat nélkül menne minden, nem az épp elsődlegesnek beállított nyelvvel és felirattal) -
-
-
Szia!
Az iptables kernelmodult használ, ahhoz meg alap, hogy a kernelben engedélyezve legyen a NETFILTER... De a ZyXEL úgy döntött, hogy ezt letiltja. Szóval hacsak nem fordítassz, majd töltessz be új kernelt (ami támogatja a NETFILTER-t), nem fog menni.
Viszont br2-nek van egy jó kis angol tutorialja (a nas-central fórumon), illetve egy openVPN csomagja, azzal 100%, hogy működik a távoli elérés.
-
spiky03
veterán
Igen tudom, hogy a Syno az tudja alapból, haver már ugye megcsinálta.
Igen azt gondoltam, hogy FFp alatt kell majd írogatni a dolgokat, de ha valaki letudja írni akkor én meg betudom másolni, hogy mit is kell csinálni.
Mert sajnos magamtól nem tudok egy ilyet összedobni.
Az jól hangzik amit már megcsináltál.
Jó mondjuk a Drive feltöltés is, azt úgyis elérem bárhonnan ahol van net ugyebár. Meg onnan törölni is tudom a videókat, vagy képeket, vagy amit küld, hogy ne foglalja a helyet. Igaz elvileg ugye van valami felhője a Zyxelnek is, de azt nem használtam még sose.Értem, mondjuk nekem is a kutya megfigyelésére kellene legfőképp, hogy lássam mit garázdálkodik napközben.
De ugye akkor streamelni is lehet ennek a kamerának a képet távolról is, pl telefonon vagy akár gépen is?
Elolvastam a tesztet arról a kameráról, jókat írtak róla meg viszonylag egyszerű is beállítani.
Mondjuk nekem 3 db kéne belőle, de minimum 2, az meg egy 20-as lenne. Mondjuk csak ugye egyszer kell megvenniArra is gondoltam ám, hogy pl a laptop webkameráját nem lehetne valami ilyenre használni?
Vagy ez már nagyon elborult ötlet?
-
spiky03
veterán
Köszönöm
Akkor lehet nekem elég lesz az IP is és a "B" verzió lenne a jó szerintem.
Annak azét nem örülnék ha egész Kína nézni, hogy mi történik nálunk meg a jelszavaimat is megtudnák.Pl havernak Synology NAS-a van és ő 3 db telefont kötött rá és azon át figyeli a macskát.
Hálóba én sem akarok tenni, csak a nappaliba kettőt, meg egyet ami a háló ajtajára néz, és ezekkel kb le is van fedve az egész lakás.
Amúgy nehéz ezeket beállítani?
Meg milyen kamarát érdemes venni, milyen árba vannak? -
-
Lehet.
Én annó saját
készítésűtákolású Kodi-t/openelec szerűséget dobtam össze és ott elkövettem azt a hibát, hogy a pufferméretet az alapon hagytam. (asszem 20 mega) Viszont kénytelen voltam feljebb venni, mivel a szimpla avikat (kis tömörítés) meg iso-kat még le tudta játszani, de egy nagyobb Blueray lemeznél már akadozott "Fejezet" váltáskor... NFS-en soha nem volt ilyen gondom (unfs3, a slacker repóból).Illetve nekem a routerem csak 10/100-as (a net sebessége miatt nem szükséges, h több legyen), de még 10/100-on is élvezhető volt.
-
M_AND_Ms
veterán
De én, leírtam, hogy nem tudok ajánlani és azt is, hogy mire figyelj, ha keresel. Mert azt hittem, keresel, miközben olvasol, és figyelsz. Ezek szerint tévedtem. Eszed agában sem volt.
De hagyjuk! Már így is túl sokat foglalkoztam a saját buzaságoddal, amihez még bűnbakokat is kerestél.
-
M_AND_Ms
veterán
Ne tekerd már itt a témát!
Én magam adtam egyértelmű típust, én magam egyértelműen leírtam, hogy a mi az a méret, ami fontos.
Egy valaki beadott ide linket, a nem megfelelő típushoz.
Ezek után többen (2, 3-an), megint egyértelműen jeleztük, hogy a linkelt típus, a méret miatt nem jó.De, te szaladtál és berendelted a hibásat. Akkor, most ki a kurva okos?
(A példád, meg ide nagyon sántít, kár volt idecitálnod. Azt meg te se gondoltad, hogy folyamatosan nyilvántartjuk ventillátorok raktárkészletekben való szereplését)
Nyeld le a békát, ezt elcseszted. Szerencséd, hogy csak néhány ezresed bánta.
Amúgy, a neten kutakodva vannak még belevaló ventillátorok, ha jól guglizol a 325v2-hez: pl az Amazon-on is, egyértelműen ajánljanak egy, típust: http://www.amazon.de/NOISEBLOCKER-BlackSilentFan-XC1-Gehäuselüfter-L-XC1B/dp/B001W7FR30Csak legyél már kicsit önálló! Tanácsot tudunk adni, de eszet hozzá nem.
-
Beni2360
félisten
azért ha ott nem találod azért ott van a google. és aztán ez.
Coolink Swif2-80P
Nem tudom mióta van meg neked de én egyből láttam, hogy nem stabil a betolt keret. Azonnal egy csík 2x5 cm olyan szivacs szerű de erősebb anyagból van amivel a csomagon belül szoktak csillapítani, avval szorítottam be az első keretet. Mivel nincs 2. vinyó úgy azt kivettem,jobb szellőzés és nincs lehetőség zajkeltésre. -
-
sedo
tag
Nekem minden wifin van, gépek, telefonok, a TV is, összesen 7-8 eszköz, N18U router. Simán megy a stream is TV-re, legyen az bármilyen magas minőségű tartalom, legalábbis amivel eddig próbáltam. Ettől még persze lehet, hogy a kollégánál most ez a gond.
Én egyébként akkor váltottam át minden lehetséges eszközön wifire, mikor egy közelben becsapó villám miatt gyakorlatilag minden eszközöm elszállt, amihez koax vagy utp vezetett, illetve olyan eszközhöz kapcsolódott, ami vezetéken volt bekötve. Hiába volt a 220-on túlfeszvédő, nem ott jött az áldás
Tudom, van koax és utp túlfeszvédő is, de akkor nekem nem volt
-
spiky03
veterán
Akkor csak a hard reset segít ilyenkor?
Mert ugye a felület nélkül nem tudom rendesen újraindítani, csak a NAS-on a bekapcsoló gombbal...Pedig pont azért akartam belépni, hogy csinálok egy restartot meg befrissítem az fw-t az újra.
Meg megnézem mi pörgeti úgy a winyót benne mert nagyon kerregett. -
Tonyk
veterán
Na, akkor ez már megint a 325v2 "újdonsága".
szerk: megnéztem gyors FTP-n a csomaglistát. És tényleg van ilyen már. Ettől függetlenül az FFP nagyon hasznos lehet, annak aki nem csak def. dolgokra használja. Másrészről meg valószínűleg telepíthető a régebbi nasokra is a megfelelő könyvtárba (zypkgs) bemásolás után.
-
Tonyk
veterán
És ssh hogy van ffp nélkül?
(#1788) Pá
Nem hogy a routernek kell tudni, hanem az összes eszköznek amin végigmegy a csomag tudnia kell kezelni a jumbo frame-et. Ráadásul azonos keretmérettel. Tehát ha van egy switch még a router és a gép között, és az nem szereti, akkor kaki került a palacsintába. De ha tudja is, akkor mindkét eszköznek (vagy ahányon végigmegy a csomag) pl 8K keretet kell tudnia. Hiába állítod az egyiket 4-re a másikat 8-ra vagy kilencre, úgy nem ok.
-
Tonyk
veterán
PHPMyadminnál ha jól emléxem nincs akadálya a jelszó megváltoztatásának.
TM--ben lehet jelszót állítani a gyári csomagnál, csak trükkösen.
2 megoldás van: az egyik FFP, majd ssh-n be és simán beírod a konfigurációs fájlba a jelszót, persze előtte tm-et le kell állítani a webes felületen. De ha már fenn az ffp, akkor inkább onnan kéne telepíteni a tm-et és nincs gond a továbbiakban.
A másik megoldás, hogy az admin megosztás alatt a zy-pkgs könyvtárban megkeresed a transmission telepítő fájlját, kicsomagolod belőle a konfigurációs állományt, beleírod a jelszót meg amit még akarsz, visszarakod a txz-be, majd telepíted a webes felületen."ownCloudnak van bármi értelme?"
Miért ne lenne? Saját felhő. Ha nem akarod a netre kitenni az smb-t, ha nem bízol az ftp-ben, nem akarsz vpn-ezni, nem akarsz portoktól függeni, akkor jó lehet.
"remote módon lehet felcsatolni share-t? Akár proxy mögül?"
Ezt nem értem.
múltkor a mycloud kliens nem követte le az IP címem változását
Mycloud? WD-s mycloud? Akkor ez hogy jön ide?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest