- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Ez valóban így van. Illetve az, hogy az ára (akkoriban) alig volt több, mintha vettél volna 2db USB-s külső házat a 3.5"-s vinyóidnak.
És annál azért sokkal többre használható.
Az biztos, hogyha több lemezre lenne szükség, akkor én is építenék valami celeron procis megoldást, amiben aztán annyi SATA csatlakozót szerelsz, amennyit nem szégyellsz. Alaplapon szokott lenne 6-8db, PCI-E kártyákkal pedig pluszba akármennyit. Házi hálózati igéyneket biztosan kielégítené. Igaz, jelenleg az NSA325 is megfelel erre a célre. Családi fotók tárolása, filmnézegetéshez hálózati megosztás, stb, apróságok. -
Beni2360
félisten
Már kaptam választ egy másik topikban. De azért köszi.
Pofon egyszerű. csak elfelejtette oda írni, hogy ha kitörölted ki kell lépni belőle és újra indítás után tűnnek el.
Először nem léptem ki és ismételt hozzá adásnál megint ott voltak. na akkor megint törlés majd reboot és végleg eltűntek. -
Beni2360
félisten
Hát ma megint nekifeküdtem ennek az
NFS megosztásnak de valami nem jön össze.
Hol követem el a hibát vagy mit kellene még tennem.
Csináltam egy videót miképpen próbálkozok eredmény nélkül.
Bárki aki tudna segíteni nagyon megköszönném.
-----------
Szerk 2.: viszont a path-mappába ha belemész -na ez nekem nem nagyon megy. Még a mappákat sem tudom elérni az (cd) és hasonló utasításokkal. -
Haart
addikt
Igen ezt én is megnéztem tegnap még, méghozzá ezt a részt:
Storage Methods
The NSA uses the following storage methods:
• RAID (Redundant Array of Independent Disks)
• PC Compatible Volume (1-bay models)
• JBOD (Just a Bunch of Disks)The storage method you use depends on how many disks you have and how many volumes you want to create. It’s important that you consider this carefully as all data is deleted when you re-create a volume.
Ebből nekem az jött le hogy ha beteszek egy ujabb winyót akkor minden adat veszik. De a gyakorlatban nem. És csak most esett le hogy ez nem kreálás hanem migrálás, tehát minden marad és RAID1-re konvertálja a JBOD-ot.
76. oldal teteje amit tegnap véletlenül megnyomtam:
És akkor még fogalmam se volt mit kezdett el. Majd egy frissítés után el sem értem a nast.
-
Haart
addikt
Nem tudom milyen raid de müködik
Igaz most recovering van mert gondolom kikapcsoltam de most legalább elérem, eddig olyan szinten megállt mint a hal szeme hogy el se értem semmilyen szinten.
Tőlem migrálhat vagy azt csinál amit akar csak közben érjem is el.
Ahogy látod a képen ott van felül a sor a magyarázat és van egy migrate gomb, most nincs de előtte volt, azt nyomtam meg igaz véletlenül, de úgy tűnik jót csinált a kicsike. Az más kérdés hogy semmilyen info ablak volt hogy akkor biztos megcsinálod-e és hogy pontosan mit is csinál azt se írta ki, de akkor tudjuk hogy a migrate gomb az azt jelöli hogy a JBOD kötetet ha 2 winyó van berakva akkor RAID1-re migrálja. -
Haart
addikt
Bocs nem már eszembe jutott Migrate gomb volt az. Fogalmam sincs most mit csinál de már 16 órája megy. Ki se tudom kapcsolni a nast, elérni se. Kihúzom az áramból mi lesz? Az hogy elveszik az adatn em érdekel már kimentettem mindent, igazából raid1 tömböt akarok csinálni amugy is.
-
Beni2360
félisten
NFS megosztásban.
De valamit már nagy nehezen összehoztam.
Itt megadtam a megosztás nevet: Nvideo és engedélyeztem. A megosztások közt csak egy nfs megosztás jött létre az sem engedélyezve. majd arra rámenve átírtam a meg. nevet Nvideo-ra és engedélyeztem, erre létrehozott egy Nvideo-1 megosztási mappát ami végre megjelent gépemen is a NAS hálózati megosztásoknál. Ebbe a mappába Tr.M. QUI-ban az F6-tal áthelyeztem egy videót. Ami meg is jelent és most a laptopon levő KODI-ban a fájlkezelőben be is tallóztam és indult.
Vagy az egész procedúrát fordítva kell létre hozni. 1 a megosztási mappa majd az NFS-nél engedélyezni?
De már látom az alagút végét.
Várom a kiigazításokat az útvonal felállításában.
Ui: Igen fordítva kell ahogyan másodszor írtam
Tehát az a kérdésem maradt, hogy egy mappát kétfelé SAMB és NFS nem lehet megosztani? -
Beni2360
félisten
Minden 1GB hálózaton és Cat5e kábelen közlekedik.
USB-n mint írtam nincs ilyen gond.
Próbálnám az NFS beállítást létrehozni de sajnos ismételten nem boldogulok vele. Nem tudom mit kell beírni a rubrikába. letőltés sem indúlt.
és a lényeges kérdésem, hogy egy SAMBa alatt megosztott mappát lehet NFS-re beállítani elérésre. Tudom bocs de nem értek hozzá ezt is 5 éve valaki innen üzemelte be távolról. -
stigma
addikt
Hi, bocs, ismét mindig mindig figyelmetlen voltam, 404 esetében valami gond van a webgui-val vagy nincs index.html fáklod, vagy jogosultság gond.
Én mikor a fetelepítetetm offline módban a Tranmission-t (érts ez alatt egy mappába leszedtem a fájlokat és egyesével lefuttatam) azután a már leírt sort lefuttattam:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.
Ez ugye annyit csinált (tranmission levolt állítva), hogy létrehozott egy /ffp/tm/.transmission-daemon mappát melyben a betöltött torrentek és a beállításokhoz szükséges fájlok, többek között a settings.json is van. Lásd itt: [kép]
Nálad ami nem tuti, az az hogy a GUi alapjájlát az index.html-t nem találja, igaz van egy dupla perjeled, amit javíthat lehet megtalálja a dolgokat.
/usr/local/zy-pkgs/gui/Transmission/transmission/web//index.htmlLehet az, hogy te a TM-et sima csomaglistából tetted fel?
Itt inkább várd meg az okosabbakat mint én, mert én csak most 1 hétre ültem ide telepítgetni, nálam nincsenek fontos adatok a nas-on ha kell akkor resetelek egyet, te azért nem így vagy
-
stigma
addikt
Hi, true/false vagy 0/1-t érti a Tm ez biztos.
Én is mikor feltettem akkor "403-as forbidden" üzenetet kaptam, ami után ezt a sort futtattam le és jó lett:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
Most már csak max szerkeszd, ne lödd el a sok torrentet, de ezzel a sorral lövöd be:
- download di-r amit megadsz
- felahsználónév és jelszó párost amivel a webgui-ba lépsz
- belső vagy külső hálózatról az elérést. -
stigma
addikt
A false-ról true való átállítás nem oldja még meg.
1.lépés: tranmission srop
2. lépés: szerkeszd a fájlt: mc-vel vagy bármi szerkesztővel :
/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
3. lépés:
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": 1,
vagy
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": 1,Ha a routered 192.16.0.valami vagy 192.168.50.valami (új asus esetén) akkor a rpc-whitelistbe ezt írd be.
download-dir-t nézd meg, annak kell jónak lenni, oda töltesz le.
-
-
stigma
addikt
Hi, bocs csak közben szerkeszteni akartam, csak épp el kellett jüönnöm a gééptől.
7-es pontot nézd a transmission-be : Link
Ha tudod hol van a settings.json fájl ha jól emlékszem akkor ezt kell átírni:
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": 1,A sokcsillag akkor kell ha kintről is el akarod érni, ha csak helyi hálóról akkor 192.168.1.* vagy épp a routered első 3 karaktere és utána .*
-
-
Anonymus23
veterán
Csak volt, Mr Dini, de egyéb elfoglaltságok miatt már egy jó ideje nem az.
Egyébként megoldható az összefoglaló szerkesztése, egy modinak kell írni, hogy adja ki a forrás infót (amiben a formázások is benne vannak), és ha valaki megcsinálja, akkor a modi visszamásolja.
(pl én is így csinálom jelenleg egy játék összefoglalóját, pedig nem is vagyok topikgazda, a változó tartalmak ki vannak linkelve egy saját fórumba, amihez van szerkesztési jogosultságom, ami statikus, vagy csak fél évente változik, azt meg fél évente frissítem és szólok a modinak és megcsinálja 1-2 napon belül a frissítést.) -
m0ski
aktív tag
Ez volt a probléma, pedig direkt Notepad2-ben csináltam az sh fájlt... Viszont valami továbbra sem jó, mert
tök üres a tömörített állomány.szerk: rájöttem, miért üres... My bad
MetaRepo + entware van a NAS-on, utóbbi pedig nem txz-ből dolgozik.
Küzdöttem a script futtatással feleslegesen
-
Tonyk
veterán
tm-ből van már jó pár verzióval újabb, fel szoktam ide tenni, amit frissen fordítok. Jelenleg a 2.94+ (9326-os build) a legújabb
Mondjuk ez a másolgatós, ide-oda pakolgatós éppen 10x bonyolultabb, mint amit írtam, de ha szereted magad szívatni, akkor egészségedre
, mert az a három parancs copy-paste és kb 10 másodperc.
-
Tonyk
veterán
tedd fel a slapt-get csomagkezelőt és azzal tedd fel a minidlna-t, ez automatikusan feloldja a függőségeket is a telepítéskor.
slacker -a slapt-get
Frissítsd az adatbázisát:
slapt-get -u
Telepítsd a minidlna-t:
slapt-get -i minidlna
Más: 2015-ben csináltam egy mentést az akkor elérhető ffp repositorykról. Itt találod, mazsolázz a hiányzó függőségek után, ha van hozzá kedved : [link]
-
Ano
senior tag
Nem tudok várni, mert kell a NAS, ezéért gondoltam mindent elölről felépítek ...
Csináltam egy gyári visszaállítást is a biztonság kedvéért, hogy ne akadjon össze semmi új a régi dolgokkal ... de ...
FFP csomag telepítésnél elakadtam, mivel nem találok működő linket ahonnan le tudnám szedni a telepítőjét ...
Valaki tudna adni nekem egy URL-t ahonnan leszedhetném ezt?
-
Mr Dini
addikt
Jah, arra tényleg felesleges egy második webszerver. Esetleg azt tudom ajánlani, amit én is szoktam ilyen esetekben a csomagjaimmal tenni, h elhelyezek egy futtatható sh szkriptet, amiben kiecho-zom a fájlok végére a módosításokat. Viszont ez a megoldás akkor nem működik, ha a konfig elejét is szeretnéd módosítani... Akkor max a seddel szívhat az ember, de erre van egy elegánsabb megoldás! Ha fogod a konfigokat, meghagyod az eredetit és mellé bemásolod a módosítottat, majd a diff használatával csinálsz egy patch-et. Ez összehasonlítja ugyebár az eredeti és módosított fájlod, majd a módosításokat letárolja egy .patch fájlba. Ez a megoldás azért is jó, mert egyszerre több konfigot is tudsz vele átírni.
Na és ezt a kész patch fájlt meghívod a /ffp/start-os sh szkripteddel pl így:
patch -p1>/patch/elérési/útvonala.patch
Aztán ez minden reboot után megpatcheli a fájlokat és hozzáadja a plusz megosztásokat.
Ui.: a leírásban pl a diff generálás menetére nem tértem ki, mert a Google tele van ilyen leírásokkal.
@Tonyk
Megosztásokat meg lehet osztani, de tudtommal pl egy külső hdd-t nem. Illetve ha pl nem szeretné az egész admin megosztást megosztani, csak azért, mert az xy almappára szüksége lenne, akkor kénytelen az ember a konfigot túrni... :/
-
Mr Dini
addikt
Igen, a webgui-n végzett módosításokat beégeti egy, alapból csak olvasható helyre. Viszont meg nem mondom Neked, h mi volt ez a szkript, én már rég áttértem Debianra... Pedig a GPL forrásban láttam is annó, h hogy építi fel.
Egyébként, tudom, picit overkill 2 webszerver, de a nasnak meg se kottyan. A top kimenetébe se látszik egyik sem alapjáraton.
-
Mr Dini
addikt
-
Ano
senior tag
Sajnos nem megy!!
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
FATAL: kylek: No CHECKSUMS.md5
Thanks for using UW Site Loader!slacker -aA idle3-tools
No packages found (status Iiu, pattern (idle3-tools))Szerintem ez pont a kylek repo-ban volt
-
-
Ano
senior tag
Még egy kérdésem van ... a windows kezel Ext4 FS-t?
Mert sajnos az adatok szállítása (szó szerint) sajnos másképpen nem megoldható, mint, hogy a windows-os gépen rámásolom az több gigányi adatot és a másik helyen meg beleteszem a NAS 2. keretjébe és úgy másolom át az adatokat ...
Sajnos minden más megoldás túl bonyolult lenne (USB/LAN stbstb) ...
-
Tonyk
veterán
"legegyszerűbb az lenne, ha beletenném a 2-es vinyó keretbe, ráadásul úgy lenne a leggyorsabb a másolás "
Ez a legbonyolultabb és a leglassabb megoldás lenne.
Hálózaton keresztül másold, úgy a leggyorsabb és még csak szerelni sem kell.Mert így oldották meg. Linux hajtja, az meg extx filerenderrel szeret működni.
A rendszer is hdd-ről fut e miatt is kell az ext4 (Az első kötet inicializálásakor települ fel).
Egy szó mint száz, NTFS-t csak külső kötetként használhatsz. -
Tonyk
veterán
"Beállítottam itt pár sűrűben használt útvonalat, de sajnos a hibaüzenet továbbra is megvan és nem tudok tallózni"
Nem sűrűbben használt útvonalat kell beállítani, hanem a pontos elérési útvonalat.
pl. ha a TM az /i-data/md0/video-ba tölt, akkor ezt kell beírnod:/i-data/md0/video=\\nas-ip-vagy-nev\video
vagy
/i-data/md0/video=\\nas-ip-vagy-nev\kotetneve\video
Egyenlőség jel előtt számít a kisbetű-nagybetű, valamint a / és a \ jelekre is figyelni kell! Egyenlőség jel előtt / van, egyenlőség jel után után pedig \
szerk: Nem csak felcsatolt meghajtót lehet megadni, hanem hálózati megosztást is.
-
rsf
senior tag
-
Ano
senior tag
Úgy tűnik sikerült megoldanom a rezonanciát, amit a HDD keret kis lötyögése okozott ... 1 HDD van most benne és az is lötyög kissé, de igazából a nagy hangot az üres HDD keret adta, aminek legalább 2-3 mm-es lötyögése volt (a vinyó SATA csatlakozója adja meg a kellő stabil rögzítést a keretnek), így a biztonság kedvéért mindkettő keret tetejénél begyömöszöltem egy kis PZS darabot, ami picit megfeszítette a keretet, így már egyik sem mozog és a rezonancia teljesen el is tűnt!
Kissé MacGyver megoldás, de hatékony, olcsó és főként gyors megszüntetése a rezonanciának ...
A TM-el kicsit bajba kerültem ... szépen beállítottam hogy pl a letöltendő torrenteknek a default mappája a "Video" mappa legyen (leginkább filmeket töltenénk le), de azon belüli struktúrában nem lehet tallózni a TM Remote GUI-val ... mert azt mondja hogy:
"Nem található az útvonal. Használd az alkalmazás beállításai opciót az útvonalak beállításához."
Beállítottam itt pár sűrűben használt útvonalat, de sajnos a hibaüzenet továbbra is megvan és nem tudok tallózni, illetve a lehullómenüben sem lehet kiválasztani az előre definiált útvonalakat ...
Hogyan tudnám ezt mégis megtenni?
-
Ano
senior tag
Egyik részére rájöttem ...
a mappa aza "/i-data/<hdd-volume-neve>/admin/zy-pkgs" legalábbis, most megjelet egy plusz alkalmazás, ami a browserben elindítható terminal lenne ... a "anyterm" applikáció ...
AZ MC még nem megy sajnos ... viszont újabb problémába ütköztem ... bzip2 van a hoston de bunzip2 nincs ... és csak betömöríteni lehet, de ki nem ... tudna valaki adni nekem egy bunzip2 bináris fájlt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Gurulunk, WAZE?!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- NEXT LEVEL RACING NLR-A020 - LITE Free Standing Monitor Stand
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest