- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
csak akkor használhatatlan közben a transmision.
Értem én a gondod csak ezt nem, mit szeretnél közben csinálni? Új torrent hozzáadásánál nálam is homokozik + nem válaszol de aztán helyre áll a rend. Már megtanultam, hogy amikor letölt és egy másikat adnék hozzá vagy egymás után többet le állítom a letöltést és amikor minden bent van indítok. Áthelyezéskor is ugyan így járok el. Mást nem szoktam letöltés közben csinálni. -
stigma
addikt
Nemtudom a pontos célt mire kell, de neked hatalmas előrelépés lenne, ha olcsóbban akarod a dolgot megúszni akkor az alábbiak:
Asrock J4205 ITX , ASRock J3160-ITX , ASUS N3150I-C , esetleg Q1900-as lapok valamelyie, 4GB ram, táp + ház.
Amit néznék:
- Sata portok száma: ITX lapokon 2-4 szokott lenni, igaz lehet bővítőkártyűt is venni
- Tápból valami jobb seasonic beleset lehet 10k-ig venni szerintem
- házból elég egyszerű itx méret is vagy sok HDD-s kell azt passzolom.kb 50ből szerintem megállnál a felsorolt lapokkal, apróról használt RAM+táp + mondjuk egy Koolink Satellite ITX ház. Rendszernek mehet az OMV.
-
stigma
addikt
Hi, én a helyedben 2 fajta irányba mennék el:
Épített NAS: J4125,J4105 integrált CPU-s lap, 8GB rammal szerelve ami kb 10W-ot fogyaszt loadban. Vagy egy i3-6100/7100 vagy ebből a T-s verzió ami 35W TPD-s + 8GB ram
Rendszerben a legegyszerűbb az OMV(openemediavault) + a sok sok programot Dockerbe tudod telepíteni. Nekem J4105+8GB ram +1 SSD(rendszer) 2 HDD + 300W-os táp.
qbittorrent-et a 200-as nettel ki tudom maxolni (~25MB/s) és mellette még vígan megy jonéhány konténerem pl.: Nextcloud, Transmission,Pihole, Plex,stb.
Oprendszer esetében Xpenology is kiváló, igaz ott figyelni kell a hálókártyára mi van benne + SATA portokra. Nekem N3150-es NUC-om van, nagyon bevált egy 2. backup NAS-nak lehet építek egy erősebbet, mert kiválóan fu akár kisebb gépen is pl.: Intel AtomItt csakis akkor vennék 6100/7100-at ha mondjuk Plex-el akarsz nyumolni és transzkódolni, vagy van olyan program ami elég erőforrásigényes.
Másik irány a Syno/QNAP vonal, ahol ha egy jobb netet akarsz kihasználni letöltésre, akkor csak Intel CPU-s NAS-t veszel pl.: 220+,720+,920+ vagy a régebbi modell syno 218+,918+
Ezekkel már egy 300-500 vagy jobb netet is szerintem ki tudsz használni. Ismerösöm 218+-os Syno esetén a 400-as netét kb ki tudta használni TM-el (~50Mb/s) viszont itt a TM egyszálas letöltése szabott határt szerintem.
Én is és mások is áttértek qbittorentre a többszálas6többmagos CPU esetén jobban gyorsabban tudsz szedni.Itt csak az ár és az szab határt mennyit akarsz vele szívni. Ezek után már nem igazán kell parancsokat tanulni , max ha Docker-t tanulod akkor, de ott csak statikus előre definiáltakat adsz meg.
-
solti
senior tag
Nekem van mellette egy pi4, az csinálja a VPN-t meg a torrentet qbittorrent segítségével. Így megvan olyan 35-40 megabyte/sec (50-ről indul, kb 1 gigáig bírja is annyival, utána esik vissza 35-40 körülire és marad ott tartósan). Én ezért nem vennék másik NAS-t. Pi4-et az említett funkciók mellett meg párhuzamosan még több dologra is használhatod.
-
Ano
senior tag
ez egy olcsó/egyszerű NAS ... ne várj annyira sokat tőle!
Helyedben én betenném simán a másik HDD-t és ütemeznék egy backup process-t a fontosabb fájlokról. Nekem is 2DB HDD van benne (2x6TB), de csak a fotók a fontosak, így arra csináltam egy ilyen backup feladatot, ami 1 az 1ben letükrözi az adott mappa tartalmát a másik hdd adott mappájába minden nap éjjel ... ha nincs válzotás akkor kb 10 sec alatt fut le a feladat, így a 2 HDD-n megvannak a fontos fájlok.
-
ne sajnáld
ha biztonságot szeretnél, usb-n kösd a nas-ra a hdd-t és készíts másolatot minél gyakrabban rá, majd húzd le és tedd el a szekrénybe, esetleg szomszédhoz, stb.
ismételd minél gyakrabban a mentést! (pl hetente, havonta)raid1 is ad valamicske pluszt, de CSAK raid1 (biztonsági mentés nélkül) = hamis biztonság
-
-
krealon
veterán
"Ráadásul abban sem vagyok biztos hogy ha a jelenlegi 1db winyó mellé teszek még1-et akkor raid1-re váltás után megmarad az adatom mivel a jelenlegi Jbod-ban van ugye."
Nem vagyok biztos benne, de szerintem a RAID1-re valtas siman kellen, hogy menjen, adatvesztes nelkul, mert az egyedulallo lemezeket is md (Multiple Device) modban kezeli. (De ha nem igy lenne, akkor is van megoldas erre, linuxos kornyezetben. search://single disk with data to raid 1 mdadm. )
Cimszavakban:
- raid1 az uj lemezen hianyzo lemezzel, particionalas, formazas
- adatmasolas a regi lemezrol a raid-re
- regi lemez torles es hozzaadas a raid-hez
- megvarni a szinkronizalastPersze feltetel, hogy a masodik vinyo ne legyen kisebb (mindket lemezen elferjen a raid adatparticio).
-
krealon
veterán
"És ha vennél másik NASt most akkor mit vennél?"
NAS326-ost, mert nincs gyors netem, es ezzel is meg tudom oldani azt, amit egydragabb (pl synology) tud, csak nem olyan csicsas feluleten, hanem legtobbszor parancssorban.
100Mbps net felett pedig microszerver iranyba mozdulnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest