- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gonorrea
senior tag
válasz
gyulazsolti #9013 üzenetére
Gyári vagy ffp-s? melyik verzió? ha lesz energiám, lehet felrakom majd a régebbit és megpróbálom azzal is
A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Xiaomi watch 2
-
gonorrea
senior tag
válasz
gyulazsolti #9011 üzenetére
igen olvastam, és ezért is gondoltam hogy ez lehet a hiba, mert barátomnál karácsonyi időszak körül kezdődött, én csak most töltöttem le, előtte novemberben használtam tm-t bh-n
és csak nas-on van ez a probléma, barátom rpi 3-án szépen megy mint régen[ Szerkesztve ]
A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Xiaomi watch 2
-
padi68
senior tag
válasz
gyulazsolti #8630 üzenetére
nat szerintem nincs
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #8620 üzenetére
Ja, értem. Beszúrt egy képet és nem annak tartalmáról beszél, hanem a képről, hogy honnét való.... Néma gyereknek az anyja sem érzi a szagát....
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Zaji
őstag
válasz
gyulazsolti #8620 üzenetére
Igen és igen!
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #8618 üzenetére
Ezt a portot neki nem kell elérni, teljesen felesleges. + még a remote guival sem tudja. A 9091-nek már több értelme van
, de ahhoz sem kell feltétlen a remote gui, oda elég lehet a böngésző is.
-
Zaji
őstag
válasz
gyulazsolti #8603 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget.
A hálózati topikban hiába írok, a port működik. -
Zaji
őstag
válasz
gyulazsolti #8601 üzenetére
Igen.
-
Zaji
őstag
válasz
gyulazsolti #8599 üzenetére
Igen. Nem azt kéne?
-
Zaji
őstag
válasz
gyulazsolti #8597 üzenetére
Szia,
Your ISP is not blocking port 49155
Port 49155 is open
Igen, nyitott mind a két helyen tesztelve.
A TM-ben még mindig "closed" a státusz.[ Szerkesztve ]
-
gonorrea
senior tag
válasz
gyulazsolti #8439 üzenetére
Egy hálózaton van a 2 eszköz? Ha nem, akkor van port nyitva neki? Nekem simán megy az ssh elérés távolról is
-
Shokkolo
addikt
válasz
gyulazsolti #8234 üzenetére
Én is MD0 -al használtam annno, semmi gond nem volt, ezt kilőném.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
gonorrea
senior tag
válasz
gyulazsolti #7866 üzenetére
-
Shokkolo
addikt
válasz
gyulazsolti #7752 üzenetére
Semmi gond
Akkor a magyarázat egy DHCP kiesés volt nálad is.
Olyankor ezt a címet veszi fel a géped, hogy próbáljon kommunikálni a hálózaton,
amíg nem kap érvényes címet a dhcp szervertől."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz
gyulazsolti #7750 üzenetére
Windowsban DHCP-t használsz?
Csak mert egy időre lehet, hogy megbolondult és azért jelent meg a hálózatodon.
169.254.x.x az általában a win APIPA címe...Esetleg XBOX? Azok is fel szokták venni, amíg nincs DHCP IP-jük.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #7537 üzenetére
Nekem ssh tiltásra, ez a parancs van, viszont ez tilt mindent, szerintem.
/ffp/start/sshd.sh stop , ssh
Ez így nem parancs, de majdnem
. Fpp-s tm tiltása, és egyébként minden ffp-s, automatikusan induló program tiltása úgy néz ki, hogy a /ffp/start alatt lévő indító állományról, elveszed a futtatási jogot:
pl.:
chmod a-x /ffp/start/transmission.sh
gy.k:
chmod: change mode
a-x --->
a : (all users) minden user
- : elvenni (+ hozzáadni)
x : futtatási jog (R (read), W (write) , X (eXecute (futtatás))Bennlévő torrentek elméletileg itt vannak:
/ffp/tm/.transmission-daemon/torrents
resume fájlok:/ffp/tm/.transmission-daemon/resume
Viszont a 2.93 és a 2.94-es verziók .torrent fájlainak kezelése megváltozott. Átálláskor/visszaálláskor mindenképp lesz recheck, ami nem két perc.
Ez a klónozás engem is érdekelne! Windows-on mivel érdemes?
Bármi, amivel lehet partíciót klónozni. Otthonra ingyenes és nagyon jó a Macrium Reflect (Én céges környezetben használom több száz géphez, amikor nem kell multicast
)
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz
gyulazsolti #7537 üzenetére
Jah, tudom, csak én meg nem készítettem "puskát" anno, most meg keresgélek, de alig-alig találok.
Azért köszi.
Elvileg megtaláltam hová kell másolni, meg is jelentek TMGui-ban, és most ellenőrzi újra a torrenteket.¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz
gyulazsolti #7534 üzenetére
Jah, igen, hisz le szoktam állítani mikor cserélem a tm-et.
Azért köszi.
ui: Egyszer tudnám rendbetenni ( nálam ez esélytelen), soha többé nem frissítenék/változtatnék rajta semmit.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #7370 üzenetére
Ez a gyári felület!
Én is, de ez most nem lényeges.
Fordítsd le 520-on.
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #7368 üzenetére
Jók 520-ra , de nincs rá optimalizálva.
Ha nem az alap web-es felület van (nem tudod tettél-e fel ilyesmit?
), akkor talán a culturist van fenn, az meg kb így néz ki: [kép]
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #7333 üzenetére
Nem értem miért hiszitek azt, hogy csak akkor érdemes frissíteni, ha távolról manageled a tm-et. Hogy leegyszerűsítsem: Windowst is akkor frissíted, ha távolról használod?
-
Shokkolo
addikt
válasz
gyulazsolti #7316 üzenetére
Nagyon köszönöm, holnap megnézem
-
Upo
addikt
válasz
gyulazsolti #7316 üzenetére
Azt azért érdemes tudni, hogy a dual core 520-ra (és 326-ra) a transmission_5 2.93 csomag való, sokkal jobb mint a sima ami a 310-320-325-re (amik még egymagos procival rendelkeznek).
Simáról a transmission_5-re mikor frissítettem akkor elkezdett fagyogatni, de leállítottam az összes torrentet, újraindítás, elindítottam őket, azóta megy stabilan.
Ha valaki cserélni akar akkor előbb állítsa meg az összes torrentet, várja meg amíg tényleg megáll mind, azután frissítsen. Ha benne marad a konfigban hogy van futó torrent akkor gond lesz.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Anonymus23
veterán
válasz
gyulazsolti #7287 üzenetére
De az lehet más is, pl mint a325-nél az md0.
Mintha sysvol, vagy sysvol1 lenne?;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz
gyulazsolti #7284 üzenetére
Azt meg tudnád mondani, hogy mi az elérési útja pl a Video mappának?
Egyelőre marad a "gyári" TM, de ennek nem md0 a disk neve, hanem valami más, csak mivel nincs MC-m, meg se tudom most nézni, hogy mi az elérési út.A 325v2-n ez pl:
/i-data/md0/video/De mi is az 520-on? sysvol1?
;) - The Power of the Light Side
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #6781 üzenetére
Na visszanéztem a legutóbbi problémám is ez volt. 1 hónapja kb.
A beállítás tároló telt meg. Akkor sem lehetett elérni a NAS gui-ját.
Azt meg nem tudom, hogyan kell kitakarítani. Akkor Dini segített, adtam neki hozzáférést, és megoldotta.
De most, hogy "nyugdíjazta" magát, ez a segítségem megszűnt. Nem tudom létezik-e erre valami parancs.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #6779 üzenetére
Véletlenül nem volt fw frissítés?
-
válasz
gyulazsolti #6217 üzenetére
Írtam pü-t.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
válasz
gyulazsolti #6215 üzenetére
Az első HDD-n ott vannak a fájlok, nem? De akkor sem értem az egészet...Itt valami nagyon félrement...
Egyébként vissza lehet hozni, így:
ln -s /etc/zyxel/storage/sysvol /i-data/7e3cb213/sysvol
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #6214 üzenetére
Na lehet kár volt törölni.
Újraindítás után minden eltünt. [kép] TM, MiniDLNA, MC.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #6212 üzenetére
Oké, ez egy ördögi kör akkor, mert az első HDD bindmountjára mutat.
Ha most futtatnál egy find parancsos keresést pl., akkor az a végtelenségig eltartana... Ez nem túl szép megoldás a ZyXEL részéről, még ha egy ilyen speciális esetről beszélünk is.
Kétféleképp tudod kukázni, én inkább az elsőt javaslom (biztonságosabb):
unlink /i-data/7e3cb213/sysvol
Vagy (ha ezt választod, figyelj arra, hogy a '/'-t ne írd ki a végére, illetve ha kérdezne, akkor nyomj 'y'-t):
rm /i-data/7e3cb213/sysvol
A Twonky meg ki van kapcsolva a MiniDLNA miatt.
Az rendben van, de a friss installációt követően az a bájos Python szkript megkezdi a
vandálkodástindexelést a fájlrendszered fölött, az bizony elkezdi létrehozni a mappákat, amik maguktól nem is törlődnek.[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #6210 üzenetére
A .system, és .PKG kukázható nyugodt szívvel. A .media nem tudom pontosan mit takar, mivel nem használtam Twonky-t soha, de szerintem sok vizet nem zavar a jelenléte. Meg lehet, hogy amúgy is létrehozná.
Ami veszélyes itt, az a sysvol symlink. Emlékeim szerint ezt már egyszer körüljártuk, de nem találom most a kimenetet. Nagy kérés lenne kiadni ezt, s a kimenetét bemásolni?:
ls -la /i-data/7e3cb213/sysvol
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #6209 üzenetére
Kifutottam.
Vannak azon a meghajtón még ezek a mappák is. sysvol, .system .PKG .media [kép]
Törölhetőek?
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #6207 üzenetére
Nem az úgy volt emlékeim szerint, hogy tönkrement az 1-es HDD /1TB/ és csak a 2-es HDD /3TB/ volt benne pár napig.
Gariztatás után, vissza lett téve az új, formázás, és szerintem akkor lett dupla admin mappa.
Ha emiatt lehet. Talán.
Akkor a 7e3cb213-on lévőt törölhetem, csak, hogy ne hibázzak, zy-pkgs tartalmával együtt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #6207 üzenetére
Nem lehet, hogy valamikor felcserélted a HDD-ket, s a másikon is nekiálltál a MetaRepo telepítésnek? Nekem nagyon úgy tűnik a képedből, hogy a 7e3cb213 ID-jű HDD utoljára áprilisban volt elsőnek használva, viszont most a 40b38f24 teljesít szolgálatot zy-pkg-k kiszolgálása terén. Szerintem (hacsak nem tudatos lépés volt mindkét HDD-re telepíteni), bátran kukázható a második HDD-den található mappa. Vagy ha van rajta valami Számodra érdekes, nyugodtan mozgasd el biztos helyre/mentsd ki (Rajtad áll szinzén
).
A No matches ok, akkor a kettes pontra ugorj. De ez normális, azt jelenti, hogy nincs még fent a slapt-get.
-
válasz
gyulazsolti #6205 üzenetére
Elnézést, keverem a szezont a fazonnal. Azt hittem 325v2-d van hirtelen...
Az 520-as ezen része sajnos nem az én asztalom. Az 520-as firmware-t valamennyire ismerem (hála a GPL forrásnak), viszont fizikai hardver nélkül a zárt forrású ZyXEL binárisok működésébe sajnos nem tudok belelátni...
A SMART adatok rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #6203 üzenetére
Szia!
Én nem tudok ilyen firmware funkcióról, így nekem hw hibának tűnik.
Kézzel bezöldítve sem változik a színe?:
setLED HD GREEN ON
Vagy pirosan élénkebb? Nálam erre a parancs így néz ki, Neked lehet, hogy más a neve (usageben ott van):
setLED HD RED ON
setLED ESATA RED ONSzerintem nem érdemes foglalkozni vele, ha nem tapasztalsz semmi negatív változást.
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5918 üzenetére
Ha beírod rögtön kiderül, mert vagy lesz hibaüzenet vagy elindul.
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5778 üzenetére
Portforward kell a külső eléréshez. Igen, mint a TM-hez.
A 443 az alap port egy https kapcsolathoz. Ha nem rakod ki a internetre az admin felületet akkor saját, belső hálózatra nem létszükséglet / felesleges a https (443).Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5776 üzenetére
Routeren forwardold a 443-at a nasra, már ha kívülről akarod elérni.(Ha belülről, sok jelentősége nincs a https-nek, hacsak nem akarod magad lehallgatni.)
De vigyázz, ha a router admin felülete már fogja a 443-at, akkor vagy a router 443-ason lógó https szolgáltatását teszed el máshová, vagy a nas 443-át másik portra.ram34
Átfutottam a nyűglődésed, de azt kell mondjam, ez mind-mind user error. Nem értesz hozzá, na. Nincs is ezzel gond, csak ne úgy állítsd be, hogy ez mind rajtad kívül álló okok miatt történnek. De megnyugtatlak. Ugyanennyit szívnál synology vagy qnap nassal is.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5683 üzenetére
Ez lemaradt az előbb. Hátha segít. [link]
-
válasz
gyulazsolti #5678 üzenetére
A konfigod szerint:
rm /ffp/var/cache/minidlna/files.db
-
válasz
gyulazsolti #5676 üzenetére
Nem hiszem. Már nincs fent a NASon a kész fordítás, így a pontos elérési utakat nem tudom, de állítsd le a miniDLNA-t, majd töröld az adatbázisát és a bélyegképek mappáját!
Aztán indítsd el újra!
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5674 üzenetére
És most sem segít. Megint kiakadt. Számol folyamatosan, de a 2. lemezt nem látja.
Le is állítottam.
Más valamit próbáljak?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #5672 üzenetére
Szia!
Mintha sérült lenne a miniDLNA adatbázisa...
Add ki:
/ffp/start/minidlna.sh rescan
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5671 üzenetére
Sziasztok.
Na már meg a MiniDLNA-val gyűlt meg a bajom.
Kivettem a meghajtókat, visszaraktam, de nem látja hálózaton a TV a 2-es vinyót.
Volt újraindítás, ki-be kapcsolás. MiniDLNA stop-start, rescan.
De nem változik. PC-n, NAS fájlböngészőben megvan mind a kettő, látszanak.Itt egy log, és egy [kép]
ahova a bélyegképeket kellene gyártsa.
Itt is csak az egyik lemez jelenik meg.
Ráadásul ki is akadt, folyamatosan számol,a MiniDLNA.Mit tegyek?
Ez a parancs megoldaná a gondomat?
slacker -aA mrdini:minidlna_thumb
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
-
válasz
gyulazsolti #5663 üzenetére
Szia!
Én a helyedben először megnézném, hogy pingre válaszol-e a box, ha pedig igen, akkor ellenőrizném, hogy csak a webGUI lesz elérhetetlen, vagy globálisan minden. Aztán kizárnám az IP ütközés jelenségét.
S végül kiszedném a HDDket és megnézném, hogy úgy rendben működik-e. Ha igen, akkor ez gyanúsan egy tápcsere lesz...
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5662 üzenetére
Elkiabáltam. Megint előjött a probléma. Ismét nem lehet elérni a NAS-t.
Mit próbáljak még csinálni?
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5660 üzenetére
Egy modem reset is volt, kiosztott új címet a NAS-nak, és most megint eltudom érni.
Mi történhetett?
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz
gyulazsolti #5624 üzenetére
Szia!
Letöröltem a régit. FFP fent van. Uwsiteloader fent van.Path rendbe rakásánál a which wget beírásánál /ffp/bin/wget fogad.Mivel a leírásban az van,hogy ha /usr/sbin/wget fogad bennünket akkor kell tovább menni a leállítással.
Ezután feltettem a 2.92 transmissiont. Ezt le is töltötte. Beírtam a föggőségeit. Majd itt FATAL :Empty cache
fogadott.
Mit nem csinálok jól? -
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5484 üzenetére
Mr Dini!
Köszönöm szépen.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5441 üzenetére
Csináltam egy rendszer visszaállítás, biztonsági mentésből, de nem segített.
Most már a 2-es vinyón lévő adatokat sem látom. [kép] -
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5440 üzenetére
A 2 lemez led-je, meg folyamatosan, villog, dolgozik a vinyó hallatszik is, pedig semmi nem használja most.
[kép]Kifutottam a szerkesztésből. Bocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #5370 üzenetére
Sajnos a jelenleg rendelkezésemre álló infók alapján nincs ötletem, hogy mi okozhat ilyesmit.
Szerintem az xupnpd csak véletlen egybeesés. Én két éve használom minden gond nélkül...
-
válasz
gyulazsolti #5367 üzenetére
Szia!
De, a gyári reset törli a csomagokat. Viszont a csomag adatok a HDD-n vannak. Így kis szerencsével, ha reseteled a NAS-t, akkor az FFp újratelepítésével megmaradnak a régi mappák/fájlok.
-
jolti05
őstag
válasz
gyulazsolti #5367 üzenetére
A választ a nagyobb tudású kollégára bíznám!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz
gyulazsolti #5364 üzenetére
Akkor olcsóbban megúsztad, nálam leállítás--elindítás után is, egyszer csak újra visszatért a hiba.
-
jolti05
őstag
válasz
gyulazsolti #5338 üzenetére
Szia.
Nekem is akadt hasonló jellegű problémám korábban.
A jelenség annyi volt, hogy délután még piszkáltam a NAS-t, letöltöttem, másolgattam, sorozatot néztem, estére pedig már meg sem jelent a web GUI, hosszan nyomva a bekapcsoló gombot nem kapcsolt ki... Mindig ki kellett húznom a tápkábelét, majd visszadugni, és boot után remekül ment tovább.Az ok nem lett meg, de úgy oldódott meg, hogy csináltam egy gyári beállítások visszaállítását, és újra beállítottam mindent. Azóta remekül működik.
Persze garantálni nem tudom, hogy ez nálad is működne
-
válasz
gyulazsolti #5270 üzenetére
Mert az FFp is rendelkezik SSH-val, ami elindul mindig függetlenül a pipától. Viszont, ha be-, majd kipipálod, akkor kilövi az összes futó SSH-t a NAS sajnos....
-
válasz
gyulazsolti #5191 üzenetére
Ez a probléma független a külső USB-s eszközöktől. Egyébként kérdéses, hogy reboot után a firmware újra létrehozza e a symlinket. De most ne rebootolj, max, ha végzett a scan.
-
válasz
gyulazsolti #5189 üzenetére
Ok, most jöhet egy full minidlna restart és reméljük a legjobbakat!
/ffp/start/minidlna.sh restart
-
válasz
gyulazsolti #5187 üzenetére
Igen, ez várható volt. Mint említettem, amíg nincs kész legalább egyszer a szkennelés, addig mindig újra fogja buildelni az adatbázist minden restartkor a minidlna.
Viszont, amit privátban kértem, a kimenetek... Abból, meg persze a loggal összevetve világosan látszik, hogy mi okozza a problémát. Ez pedig a /i-data/első disz id/sysvol symlink. Ami a /etc/zyxel/storage/sysvol-ra mutat, azaz önmagára. Magyarán, egy végtelen loop-ban scannel a minidlna, ezért nő folyamatosan az Audió fájlok száma... Mert először átscanneli a /i-data/első hdd/ mappát, majd mikor eljut a /i-data/első hdd/sysvol linkig, akkor azt is átscanneli. És mivel az is tartalmaz egy sysvol mappát, a végtelenségig (és tovább
) fog scannelni a dlna szerver.
Buta megoldás, ami nem biztos hogy jót tesz valaminek, ami létrehozta a symlinket (de pillanatnyilag nem tudok jobbat):
rm /mnt/HD_a2/sysvol
-
válasz
gyulazsolti #5185 üzenetére
Nem. Oda alá illeszd be ezt:
log_level=debug
Csak előtte állítsd le a minidlna-d!
-
válasz
gyulazsolti #5182 üzenetére
Mivel rescan van folyamatban, így reboot/minidlna restart esetén elveszik az adatbázis és újra megkísérli felépíteni azt. De ha egyszer van egy adatbázisod, akkor nem fogja minden rebootkor átbogarászni a csatlakoztatott fizikai tárolókat (esetleg logikai-t).
Viszont az a lépcsős sysvol nekem gyanús... Írtam mailt ezzel kapcsolatban.
A log pedig nem valami informatív, talán érdekesebb lenne, ha a minidlna.conf-ban a log szintet debug-ra állítanád, és úgy indítanád a minidlna-t.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5182 üzenetére
Nem bírtam már szerkeszteni. Most ilyen a log
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5178 üzenetére
-
válasz
gyulazsolti #5175 üzenetére
A minidlna log debug módra állítva mit ír?
-
válasz
gyulazsolti #5171 üzenetére
Jhúj, de furcsa...
A külső HDD-n sincs zene?
Mit szólnál egy újraindexeléshez?
/ffp/start/minidlna.sh rescan
Kölcsön tárhely?
Hosszútávon szerintem az nem megoldás... Meg a fő "probléma", hogy szerencsére hatalmas forgalom van nap, mint nap az oldalamon, ha meg más hostingjára költöznék, csak lassítanám neki az oldalát. Nem, most egy tíz gigás csomagot szemeltem ki, szerintem annyi mindenre elég lesz!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #5169 üzenetére
Egyébként pont most találtam egy röpke kis esélyt arra, hogy rá tudjam venni a NASokat a downgrade-re is. Ez azért lenne jó, mert pl néhány NAS 5.20-as fw-vel nem tudja kezelni az FFp-t... Meg így megnyílna az út a custom fw-k felé!
A gond csak az, hogy rengeteg tárhely kéne hozzá, amiből eléggé fogytán vagyok már...
Ki tudja, talán karácsony után befektetek egy rendes hosztingra!
[ Szerkesztve ]
-
stoke
csendes tag
válasz
gyulazsolti #5167 üzenetére
325v2-m van, gyári fw, itt ilyen a menü:
10 ember él a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem...
-
stoke
csendes tag
válasz
gyulazsolti #5165 üzenetére
admin felületen hálózat --> tcp/ip, de alapból tiltva van tudtommal
10 ember él a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem...
-
válasz
gyulazsolti #5158 üzenetére
Ok, de vigyázz, hogy ésszel csinálj mindent, mert úgy érzem csúnyán be fog akadni és újra kell majd buildelni az adatbázisát...
-
válasz
gyulazsolti #5156 üzenetére
Szia!
Mielőtt bármit is csinálnál, állítsd le a miniDLNA-t:
/ffp/start/minidlna.sh stop
Aztán szerkeszd a konfigját. Javaslom, hogy az egész e-data mappát add be neki, így ha új UUID-s eszközt dugsz be, akkor az is indexelve lesz:
media_dir=AVP,/e-data/
Bár arra nem készítettem fel a kicsikét, hogy tudjon mitkezdeni a leválasztással...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5154 üzenetére
Amennyiben beírod a minidlna.conf -ba akkor megoldható. Kérdés, hogy mit szól hozzá a dlna daemon, ha eltávolítod a hordozható hdd-t.
-
válasz
gyulazsolti #5111 üzenetére
Nem. Valami itt nem stimmel. Pl az FFP mappa kicsivel van írva helyesen és linux alatt számít a kis- és nagybetű, másodszor pedig túl sok space van sok helyen rosszul. Pl a / FFP /opt / java helyesen:
/ffp/opt/java
Ui.: ha az a leírást követed, először le kell szedni PC-vel a becsomagolt ejdk-t, majd a kicsomagoló parancsnál (ez a 'tar -xvzf'-el kezdődő parancs) javítani kell az elérési utat a letöltött java-dhoz.
De amit fentebb linkeltem a 'játszóterem'ből, az talán könnyebb.
-
válasz
gyulazsolti #5107 üzenetére
Ahhoz a leíráshoz annyi szerény kiegészítést még hozzá kell tegyek, hogy mikor azt a leírást megírtam, még nem volt NSA5**, se 326.
Utóbbi NASokhoz nem jó az oraclejava-s telepítés, hanem kézzel kell feltenni az ARMv7 hard float verziójú ejdk-t.
Erről van szó. Sajnos a szkript nem kompatibilis a NASoddal. Vagy kézzel kell leszedned, vagy így: [link]
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyulazsolti #5107 üzenetére
Dini írása jó lesz és le is írja: Ha megvagyunk a telepítéssel, ki is adhatjuk a java -version parancsot...tehát ezzel megnézheted, hogy van-e fent valami javad
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyulazsolti #5104 üzenetére
A topikban keress rá a Jdownloader-re. Telepíts java-t, majd a Jdownloader-t a talált leírás szerint. Utána minden ilyesmi oldal menni fog
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5034 üzenetére
Ez nem win, linux, kutyafüle kérdése. Így kell és kész. A json (JavaScript Object Notation) bármi alatt így épül fel. (Sőt még a látottaknál lényegesen bonyolultabban is)
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5032 üzenetére
Igen, Te! Ott a hiba oka:
TRAILING_COMMA -- remaining text
Azaz, nincs lezáró vessző valamelyik sor végén -- maradt szöveg még az utolsó vessző mögött. A json fájlban mindegyik sor végén ahol változó van vessző kell, hogy legyen. Kivéve az utolsónál.
-
válasz
gyulazsolti #5030 üzenetére
Azért nem jó, mert a json fájlod hibás. Írja is az általad bemásolt log részlet, hogy gond van a json parsolással.
-
válasz
gyulazsolti #5025 üzenetére
Írtam mailt!
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #5025 üzenetére
az az ip kell, ahonnét csatlakozni akarsz , nem pedig a nas címe.
-
válasz
gyulazsolti #5021 üzenetére
Szia!
Kérlek egy kicsit olvass figyelmesebben!
Az elején írtam, h 403-t fog dobni...
Tehát ezt pedig úgy tudod orvosolni, hogy leállítod a TM-met:
/ffp/start/transmission.sh stop
Aztán:
mcedit /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
És itt írd két sornak az értékét cseréld erre (az eredeti konfig nincs előttem, így azt nem tudom megmondani, hogy eredetileg hogy néz ki ez a két sor, de itt csak az érték más, szóval tudni fogod, mit kell átírni):
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": false,Már, ha a dhcp tartományod (ip kiosztásod) 192.168.1.x, ha 192.168.0.x, akkor írd át itt arra!
Illetve érdemes még az utp-enabled-et false-ra állítani, illetve az umask-ot 0-ra.
Aztán mentsd le F2-vel a fájlt, F10-zel lépj ki az mcből és indítsd el a TM-met:
/ffp/start/transmission.sh start
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #5018 üzenetére
Persze, hogy nem. Előtte még el kell indítani. Mivel az előző indulása kudarcba fulladt...
-
válasz
gyulazsolti #5016 üzenetére
Ezt a problémát könnyű kiküszöbölni, mégpedig a libevent függőség telepítésével, amit sikeresen kihagytam a felsorolásból...
slacker -UuiA br2:{libevent,curl}
A curl után ugyan még nem panaszkodik, de majd fog, így azt is felteszi ez a parancs.
A gyárit ne engedélyezd semmiképp, ha az FFp-s be van kapcsolva!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gyulazsolti #5012 üzenetére
A gyári TM-et a nas webes felületén tiltsd le, majd lépj be PuTTy-al (roottal, mint mindig) és add ki ezt:
slacker -UuiA mrdini:Transmission-2.92 br2:rtmpdump
Aztán nyomj entert. Majd add ki ezt:
chmod +x /ffp/start/transmission.sh
Nyomj entert megint, aztán ezt is add ki:
És enter. Ha hibát dobna, akkor azt másold be ide. Ha meg nem, akkor nézz rá, hogy elindult-e (a webes felülete a http://nas ip:9091-en van). Ha itt dob egy 403 forbidden-t, akkor fut a TM, csak be kell állítani, hogy elérhető legyen más gépről is. Ebben is segítek majd, csak előbb ezt csináld meg!
-
válasz
gyulazsolti #5008 üzenetére
FFp-s Transmission csomagot nem próbálod ki? Bár nem tudom, hogy segíthet-e?
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #4992 üzenetére
Pont úgy mint TC alatt.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #4991 üzenetére
Megtaláltam. [link]
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #4985 üzenetére
"Nem kell még egy 3-as a 8339b87 után?"
Figyu, abból tudok kiindulni amit a pastebin-re feltöltöttél. Oda pedig egy olyan kimenetet töltöttél fel, amin a 1TB-hoz ez van írva: "/i-data/8339b87". Nem nézegettem, hogy az MC-ben mi van. (legközelebb ha terminal kimenetet töltesz fel vedd teljes méretűre az adott ablakot és ott add ki a parancsot, hogy minden látszódjon.)
De igen a, az MC screenshoot alapján:/i-data/8339b873/torrent
Transmission-ben kell megadni a fenti útvonalat, vagy a webgui-ban vagy TM remote GUI-ban.
"Tudom felejtsük el a Tcommandert, de mostmár itt is látszik."
Látom, még mindig nem érted mi a különbség a NAS fizikai fájlrendszere és a nas által felkínált smb megosztások között. Amit a TC alatt látsz azok nas által felkínált, elérhető megosztások. Egy szerverszolgáltatás által felkínált (jelen esetben smb vagy samba) megosztások listája (majd azokba belépve a tartalmuk).
A maguk a megosztások nem tükrözik azt, hogy az adott megosztás épp melyik lemezen kap helyet. Lehetne a nasodban 51648641+n db HDD is, a megosztásokat akkor is így látnád egymás után felsorolva az adott szerveren (ami jelen esetben a nasod), de nem tudnád megmondani róluk (ebben a formában), hogy melyik megosztás melyik HDD-n is vannak fizikailag.A TM kliens program közvetlenül a nason futó szolgáltatás lelkéhez kapcsolódik, ezért kell ott megadni a nas fizikai útvonala szerinti útvonalat. (hiszen a szervernek tök mindegy hogy a kliens min fut, annyit kér, hogy a kliens mondja meg neki, hogy az adott torrentet a szerveren (nas) hova töltse le. A TM szerver nem tud arról, hogy mellette még fut smb is. Semmi köze hozzá. És arról sem tud, és köze sincs hozzá, hogy a másik szerver alkalmazás, mit kínál (megosztások) fel a kliensek felé. Mint ahogyan az smb sem tud arról, hogy fut egy pl. TM is a nason. Neki sincs köze hozzá.)
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #4983 üzenetére
Hagyjuk már a Commandert mert annak semmi köze a nas fizikai elrendeződéséhez. Az csak SMB-t lát, megosztásokat. Azt ő nem tudja, hogy mi hol van fizikailag.
Az 1TB-os azonosítója:
8339b87
.Azaz, hozd létre rajta a nas menüjében a torrent megosztást és a TM-ben ez legyen a letöltési út:
/i-data/8339b87/torrent
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #4968 üzenetére
Ha mc alatt bemész az
/i-data/40b38f2
-ba a másik panelben meg az/i-data/8339b87
-be, akkor nem u.a látod ugye?pl. a 2-es lemezen (3TB), hozz létre egy torrent megosztást az admin felületen, majd a letöltési hivatkozáskor a TM-ben így add meg:
/i-data/40b38f2/torrent
. Incomplete nem kell.[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
-
Shokkolo
addikt
válasz
gyulazsolti #4978 üzenetére
ugyan az a gondod... a UPC-s csoda 1 kalap sz@r.
semmi nem működik rajta.Vegyél egy akármilyen privát rotuert, tedd be mögé, és kapcsold át a upc-s sz@rt bridge módba.
Azonnal menni fog mindenA screenshotod meg:
A sysvol-ba mi van?!"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
TRob1
veterán
válasz
gyulazsolti #4973 üzenetére
Jah, igen, 520... mindig elfelejtem hogy az idegenek már köztünk járnak!
Amúgy sztem jó lesz rá, de ha mégsem azt is meséld el.¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz
gyulazsolti #4971 üzenetére
Hasznos eszközök friss NSA3** tulajoknak I (3-as bekezdés) - Mr Dini blogja
¤ R'n'R ¤
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #4960 üzenetére
másold már be ide légyszi , de inkább a pastebin.com -ra az:
lsblk
blkid
és az
fdisk -l
kimeneteit!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
TRob1
veterán
válasz
gyulazsolti #4958 üzenetére
Használd a nyilakat meg az entert.
A fenti két pöttyel mész egy mappával kijjebb/feljebb...
(#4956) tomic :
Amikor feltetted az uwsite... stb-t (kék képernyő+csillagok), csillagoztál mást is be? Ha nem, sztem indítsd újra és tedd fel a többit is (főleg a br2-t - vmi barmalej vagy mi néven van) És utána sztem lesz java-d - mármint ki tudod adni a parancsot. Ha netán mégsem, akkor meg leszeded innen, rámásolod a nasra, és itt feltelepíted majd.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ukrajnai háború
- Energiaital topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...