Hirdetés
- Így készül egy Earfun headset
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
0. fix ip-t adsz meg a nasban vagy static dhcp címet rendelsz a routerben a nashoz (a nasban az ip-t dhcp-re teszed).
1. Regisztrálsz egy felhasználót a no-ip.com-on
2. belépsz és regisztrálsz egy domaint. pl stigma.no-ip.org
3. Routerben a ddns-nél beállítod a felhasználót, jelszót, domain amivel és amit regisztráltál a no-ip-n.
4. Routerben a portforwardban beállítod, hogy pl a 18456-os portot a továbbítsa a nas belső hálós (0. lépés) címére ott is a 21-es portra.
5. Kívülről a pl . ftp://stigma.no-ip.org:18456 -on éred el. Vagy ha pl TC-t használsz , akkor a cím stigma.no-ip.org:18456 legyen, és passzív port használata legyen kipipálva.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
arty
veterán
arra annyit tudnék mondani, hogy szedj le másik repoból másik mc-t (mostanit szedd le előtte), hátha...
(#1444) G@ß! - raid-ben voltak a hdd-k? raid0 vagy 1?
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Anonymus23
veterán
Először is azt kellene megnézni, hogy kap-e a NAS netet, a menüjében van ping, ha van, akkor meg egy NAS + router újraindítás nem árt. Hátha helyreáll a rend.
Biztos, hogy jó IP címek vannak beállítva? Nem kavarodtál bele mivel nem egyforma a 2 alhálózat címe?
;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
A statikus IP címet olyan tartományba tedd, ahova a router nem oszt dinamikus Ip címet.
Pl ha dinamikusnak beállítod, hogy 100 és afelett osszon, akkor mondjuk a NAS-nak MAC cím alapján beállítod a 10-es IP-t, akkor azzal nem lehet gond.
Az alhálózat az ebből a szempontból mindegy (értelemszerűen helyesen kell megadni), a lényeg, hogy az IP cím, az ne a dinamikus tartományban legyen.;) - The Power of the Light Side
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ez valami nagyon régi leírás lehetett...(a KyLEK repó pl már nem is ezen a hoszton van ) 2 a barmalej féle testing minidlna nem csoda, hogy nem tartalmazza a start szkriptet. Ezért azt javaslom, hogy elsőként töröld a feltett minidlna-t a slacker -r minidlna paranccsal, majd töröld a /ffp/etc/minidlna.conf-ot, ezután olvasd el a cikkem első két pontját és ez alapján (remélhetőleg) menni fog a minidlna set-up-ja.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Az első kérdéseddel kapcsolatban... A minidlna-ból a legfrissebb barmalej2 féle van fent? Mert a régebbivel gond volt. Elvileg ha új fájl/mappa kerül be, akkor azt automatikusan indexelnie kéne a beágyazott inotify miatt, de ha végképp nem megy, akkor tedd fel a MetaRepository-s Tweaks csomagot,abban van crontab, amiben tudsz időzíteni parancsokat.
2. Ne a zyxel cloud féle ddns-t használd, hanem regisztrálj mondjuk noip-t.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"Akkor elvileg ha inotify=yes, akkor ha letöltök egy új filmet letöltés akkor azonnal kellene látnom vagy van valamennyi késleltetés => 30-60mp vagy több."
Igen, látnod kéne azonnal. Késleltetés max 1-2 másodperc. Kliensen természetesen nem fog felugrani semmi, hogy új fájl van, frissíteni kell a könyvtárlistát.
"enable_tivo=yes"
Ez meg csak akkor lényeges, ha a kliensed tudja a Tivo-t. Ha nem tudja, semmire nincs hatással. Nélküle is ugyanúgy scanneli az mp3-at és a képeket, szerk: már ha be van állítva media_dir alatt, méghozzá Audio könyvtárként.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
sedo
tag
Ez a minidlna tartalom be nem frissítős probléma nálam is jelentkezett. Teljesen rapszodikus a dolog, van, hogy csomó ideig jó, van, hogy egymás után többször előfordul.
A felhasználási módom igen egyszerű: egy mappába töltök le a torrent klienssel mindent, minidlna ezt scanneli, TV-n nézném/hallgatnám. Annyit vettem észre, hogy általában akkor fordul elő, hogy nem frissít be a minidlna, ha egyszerre csak egy valamit töltök le, illetve ha egyszerre több dolgot szedek le (pl egy évadnyi sorozat), akkor a legelső rész nem lesz megosztva, a többi viszont igen.
Ha simán kilövöm és újraindítom a minidlna servicet, akkor semmi változás, ha rescant nyomok, akkor általában jó. Illetve ha átnevezem a mappát, amiben a nem befrissülő tartalom van, akkor is befrissül, megjelenik. Utána simán vissza is nevezhetem a mappát, akkor is ott lesz. A mappanév/hossz nem lehet gond, mert mindössze egyetlen szám szokott lenni az eltérés pl a sorozatok esetében a részek között.
Egyelőre nem jöttem rá, hogy mi lehet a gond, pedig néha elég bosszantó
-
OrLiX
tag
Köszi, de feltölti a képeket telefonról, nem is az a baj, hogy nem enged be, hanem hogy a cél mappa egy olyan helyen van, amit nem érek el Windows alól.
A tipped jó volt rágugliztam arra és találtam egy oldalt, hogy hogy irányítsam át a mappát.
Meg is történt. Jogosultságot átállítottam (chmod 777 -R MAPPANEVE) de addig jó, míg nem töltök fel újabb fájlokat.
Amint megint töltök, a mappa jogosultsága megváltozik és nem tallózható ki windows alól.ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
Tonyk
veterán
tippem az, hogy a 2. slotban van az alap hdd, az újat amikor berakod az 1-es slotba, akkor mivel azon nincs semmi "extra" ezért nem éred el az ffp-t. Próbáld meg felcserélni a két hdd-t.
Linux alatt pedig nem úgy működik, hogy "bedugod, oszt mán van fel is csatolja". Mivel ez egy mdadm-es tömb (még akkor is ha csak 1 hdd-ről van szó), fel kell építeni a tömböt mdadm segítségével. Ez pedig nem kattingatós, hanem gépelgetős játék.
kb így:
mdadm --assemble /dev/md1 /dev/sdxy
mkdir ~/ide_csatolni
mount /dev/md1 ~/ide_csatolnisdxy -> x: eszköz sorszáma, y: hdd-n lévő adat partíció(, több mint valószínű, hogy 2.)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"A routerben a MAC cím alapján fixálva van, tehát nem kapott más portot."
MAC cím meg a port az két külön dolog. Attól hogy static DHCP van, még a kaphat más portot.
"A Zyxel Nas-ba belépve a Transmission-t látom, hogy fel van telepítve, de böngészőből nem érem el a webes felületen: pl.: ip cím:9091"
Arra gondolsz, hogy a nas menüjébe lépsz be? Ott, a programcsomagok között látod feltelepítve? Mert hogy látod, az nem jelenti azt hogy telepítve van. Illetve ha mégis, akkor fut is?
"Connection refuse"
Az adott ip engedélyezve a kapcsolódáshoz ?
Jó lenne tudni, hogy most akkor a programcsomagos TM-ről beszélünk (a fentiek alaján igen), vagy az FFP-s ről, mert ez alapján meg róla:
"Próbálkozzak az alábbi újratelepítési parancsokkal?
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh => letölteni
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh => jogot adni
uwsiteloader.sh => telepíteni?"A fentiekkel pedig nem újratelepítési parancsok, csak egy repo frissítéshez járulnak hozzá. Slackerrel telepítünk.
lépj be putty-al és add ki ezt a parancsot :
ps x | grep -i transmission
A kimenetet meg szúrd be ide.
Illetve nézd meg, hogy a slacker mit mond, mi van telepítve:
slacker -a ansmiss
nem véletlen írtam ansmiss -t![ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Zavar van az erőben!
Írod, hogy FFP-s TM-et telepítettél. Nos, ennek nyoma sincs.
Azután írod, hogy a programcsomagok között ott az TM. Az viszont nem FFP-s TM, hanem a gyári programcsomagos.
Első körben nézd meg, hogy ott van-e a gyári, ha igen indítsd el. Nézd meg eléred-e.Azután ha érzel még erőt magadban, állítsd le, távolítsd el és a kismillió+1 hozzászólás alapján tedd fel az ffp-s 2.92-est.
-
stigma
addikt
Upsz lehet megvan mit felejtettem ki, vagyis lehet.
Setting.json fájlban nem írtam át a 2 alábbi paramétert:
"rpc-whitelist": "127.0.0.1" helyett "rpc-whitelist": "127.0.0.*,192.168.*.*"
"umask": 18 helyett "umask": 0Amiket átírtam viszont:
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "általam megadott jelszó",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "általam megadott felhasználónév",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
RE. Sajnos nem segített ismerösömnél az hogy átállítom a setting.json fájl átírása.
Tiszta ideg vagyok mert azon kívül amit neki feltettem ( MiniDLNA,Midnight Commander, stb,) midnen megy csak ez nem.
Kérdésem az lenne, FFP-t törölni akarom róla, előrőm kezdek mindent.
Ennek hoygan fogjak neki?legfőklpp a törlés érdekelne, mert a telepítés menni fog nekem:
FFP-s leírás innen + az egyéb frissítések innen összejönnek majd.
Segítséget előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
sikkancs
csendes tag
Köszi szépen, de nem adja!
azt érzi a transmission hogy mókolok a whitelist-tel, de még ha ki is kapcsolom hogy leszűrje bármiféle IP tartományra a belépéseket akkor is ezt hozza ki.
Ujraindítottam minden próbálkozás után a tm-et.
böngészőben pedig ennyit sikerült:
Kylek 2.92 arm 1-ével próbálkoztam..
2 ilyen fájlt találtam, de ahogy nézem ha az egyiket módosítom akkor megy vele a másik is.
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
/i-data/8079d11d/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.jsonNAS-t is újraindítsam?
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Biztos vagy benne, hogy a lejátszó NFS megosztáson érhető el?
Ha igen, a NASon, FFp alatt tedd fel az nfs-utils csomagot:
slacker -uiA s:nfs-utils
Ez tartalmaz egy showmount binárist, aminek ha megadsz egy IP-t, akkor megmutatja, hogy milyen NFS megosztások aktívak rajta. Innen az elérési utat is ki tudod hámozni:
showmount -e <lejatszó IPje>
A Volume0 helyére pedig md0-t írj!
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
"elérem a NAS felületét, de nem tudok belépni"
How can i reset my password from my nsa 325 v2? if forgot my password and id
Press the reset button until it beeps. That will reset the admin password to 1234, and the IP address to DHCP.
Vagyis 1 csippanasig nyomva a Reset gombot az admin jelszava visszaall a gyari 1234 -re, es DHCP-n fog IP cimet kerni a router-tol.
Erdemes mindenkepp a DHCP szerverben beallitani, hogy a NAS mindig ugyanazt az IP cimet kapja a helyi halozaton (Static DHCP entry, Address Reservation, stb). -
krealon
veterán
Az osszefoglaloban talalhato MetaRepository link (http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/) mar nem el, helyette az alabbi hasznalhato.
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Ha jol tudom, az FFP verzioszama mar regen nem valtozott.
Tonyk kolega szokott friss transmission-t forditani, amit kezzel kell telepiteni. -
stigma
addikt
Sziasztok, az általatok segített dolgokat melyre most saját magamnak válaszolok sikerült megoldani, de nem teljes mértékben.
FFP-ből valami 4-es verzió volt ahveromnak feltéve, 6-ra frissítettem.
- MetaRepo-t sikeresen feltettem.
- Transmission-t sikeresen frissítettem 2.94-re de ha NAS-t újraindítjuk akkor ismét a 2.82-es verziót írja hogy azt ahsználja... mit csináljal töröljem le a régit, tegyem fel az újat?
- miniDLNA => uwsiteloader.sh-t leszedtem ahogy csináltam, majd a Kyle féle valamit nem pipáltam ki de sajnos a szükséges csomaglistát nem tölti le nem tudok vele mit kezdeni.jelenelg ismerösömnél a minidlna 1.1.5-ös verziója fut, de elég érdekesen mert hol látja a TV hol nem, de hasonló dolog van a lapotpon is mert nem mindig látja sajnos.
Mappáknál nem mindent lát, most tettem be neki egy 2TB-os HDD-t, melyhez az alábbi sort böktem be neki de nem látja sajnos. Ez miért lehet?
MD1 lett az új kötet amit betettem, az elérési útat mc-ben ellenőriztem az jónak tűnik.media_dir=V,/i-data/md1/video/Torrent
illetve a láthatóság végett az alábbi rész:inotify=yes
Erre van valami ötletetek?
-
Tonyk
veterán
"Transmission-t sikeresen frissítettem 2.94-re de ha NAS-t újraindítjuk akkor ismét a 2.82-es verziót írja hogy azt ahsználja... mit csináljal töröljem le a régit, tegyem fel az újat?"
nem jó helyre pakoltad. illetve FFP vs. csomaglista....
"alábbi sort böktem be neki de nem látja sajnos."
szolgáltatás restart megvolt?
"szükséges csomaglistát nem tölti le nem tudok vele mit kezdeni."
ezekre több megoldás is van. pl. google driveos mentésből letöltöd ami kell, és telepíted, stb.
inotify nem láthatóság , hanem a megfigyeli a megadott könyvtárakat, ha változás történik bennük, automatikusan felveszi/törli/átnevezi a listában.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
a repok elég halottak, gmail tárhelyről letöltött lokális csomag-install lesz a szórakozásod
indulásnak: [link]
viszont az ffp (offline??) installja nem tudom most épp hogyan kellene működjön...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
régi transmissiont NE tegyél fel! egyből mehet az új.
szerintem kezdő usernek trans+minidlna perfekt.neked esetleg hdsentinel:
[link][link] - függőségek a google drive-ról összeszedhetőek
az én parancs kisokosom:
futtatási jog scriptre:
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.shminidlna service:
/ffp/start/minidlna.sh stop
/ffp/start/minidlna.sh start
/ffp/start/minidlna.sh restart
/ffp/start/minidlna.sh statusminidlna rescan:
/ffp/bin/minidlna -Rminidlna cfg (csak leallitott minidlna service mellett!):
/ffp/etc/minidlna.conftransmission daemon (jelenleg 2.94+ van fent):
/ffp/start/transmission.sh start
/ffp/start/transmission.sh stop
/ffp/start/transmission.sh status
transmission cfg (csak leallitott transmission daemon mellett!)
/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
(.transmission-daemon rejtett konyvtar!)hdd fejparkolas kikapcsolasa:
idle3ctl -d /dev/sdakik vannak belepve root-al?
netstat -tnpa | grep "sshd: root"[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
csak nem bírtam ki
A listában felajánlott FFP-t feltettem, amit néztem nem is olyan régi 2018-as fátumot láttam valahol.
uwsiteloader.sh-t elfuttattam az első kivételével midnent befrissített.TM 2.92-t feltettem + a hozzá tartozó csomagkoat is.
3.00-ra nem tudtam frissíteni (leállítás+ fájlok másolgatása) mert utána a felület nem jött be. Gyári skin volt, semmi móker nem volt.Minidlna 1.2.1 feltettem + a rohadtsok csomagot is melyet ajánlottál.
Egyenlőre pöccre megy úgy néz ki 1-2 fájlt átmásoltam és le is tudtam játszani.Köszi mindkettötknek a segítséget és a sok fontos parancsot és hogy gyorsan rendelkezésemre álltatok => arty,Tonyk
-
arty
veterán
annál szerintem nincs újabb ffp, szóval jó így
tm-et én mindenképpen frissíteném a leállít-bemásol-elindít megoldással, legalább egy "legutolsó" 2.94-re, amit itt visszakeresve megtalálsz!
-
arty
veterán
sajnos nem tudok hozzászólni, én leragadtam a 2.94+ -nál
egészen pontosan a tm gui ezt írja:
2.94+ (eef4799388)webes felületből pedig ezt használom:
[link]
vagyis egy régebbi verziót..... de látom van frissítés, hm"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Ano
senior tag
a TM maga jól működik ... van benne vagy 1500 torrent amit Remote TM GUI-val raktam be, csak ez a webes elérés vacakol (régen működött mielőtt újratelepítettem a NAS-t úgy 2-3 éve) ... beállítottam megfeleően ahogy írtad, de így se megy!
Az egészben az a furcsa, hogy a config összes beállításaban true vagy false van ti meg "1"-est írtok hogy engedélyezzem, habár lehet hogy mindkettőt érti a TM
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Ano
senior tag
-
stigma
addikt
Ahogy olvasom kb 5-8MB\sec-el kellene jönni, ehelyett nálam 4,5MB\sec alaatt nem ment feljebb.Valami ötlet? [kép]
SoC tudom kb ennyit tud, viszont FTP/Twonky minden ki van kapcsolva. Itt a CPU uses-t ha megnézem akkor a szokásos TM 90% felett vagy 100%. Ez nem is meglepő, mert TM egyszálon terli fullra a CPU-t.
Ezzel békéljen meg ismerösöm vagy lehet valamit javítani rajta?
A már megírt 2.92-ről sftp-s megoldással varázsoltam 3.00-t.És ez az egyetlen torrent ami fut , szóval nem is terheltem.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
/i-data/md0/Torrent - szerintem ennek ne advanced jogosultságot állíts, hanem tedd át "make share public"-ra!
pthoto-video-music jónak tűnik!
5MB/s hány torrent alapján vont "max" ? mert ha vagy 20, jól seedelt cuccot is próbáltál, akkor ... az kevés (mármint az 5).
encryption csak enabled legyen, ne forced (esetleg disabled), mert az is cpu zabáló.
nálam global peer limit 200, torrentenkénti pedig 50, disk cache 64mb."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
az érdem Tonyké
amúgy erre nyugodtan frissíthetsz: [link]
ez biztosan gyors és újabb legalább!
(és tm leállítása mellett a winscp-vel gyorsan le tudod frissíteni a mostanid, felülírva a régi fájlokat! remélem a 2.92 és ez a 2.94+ ugyanoda dolgozik....)#8706 Tonyk wow, akkor nekem miért nem USB-n van az ffp ?!
a következő hdd csere miatti hajhullást elkerülendő....... (kérdés, h ez mennyire friss ffp? itt bentről nem látom)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Tonyk
veterán
Alapvetően nálam 8. éve megy 7/24-ben (azaz már csak ment). Backupnak, torrent letöltésre, dlna / smb médiakiszolgálónak, FTPS / SFTP , stb (írtam mire használom) szervernek tökéletes. Ennél több szerintem nem kell vagy nincs értelme otthonra (Írom ezt annak ellenére, hogy kettővel feljebb x86/x64-re váltásról beszélek). Plex miatt kellhet egyeseknek erősebb cucc talán, de ennek is szerintem csak az első pár hétben van jelentősége, amíg elvarázsol a videotéka élmény. Utána pont leszarja mindenki. Megnézi a filmet és törli. Azt a párat, amit el akar rakni, ahhoz nem fogja a "plakátot" nézegetni. Értelme nem sok van (számomra).
Ami nekem nagyon hiányzott hozzá, az egy ONVIF kiszolgáló a biztonsági kameráknak (bár ha most keresnék lehet találnék hozzá már fordítható forrást. Szerk: most megnéztem, van.. ) De erre meg 15e forintért be lehet szerezni célhardvert az Ali-ról.
Gyerekeink lassan felnőnek (11 és 15), nem kell állandó meseraktár, torrentből is egyre kevesebb (szinte 0 a Netflix hozzáférés miatt(amit egyébként a sógoromtól kapunk ) ), így már nem járatom állandóan (ha meg kell, akkor WOL távolról).
Eladni sajnálom, mert hosszú-hosszú éveken keresztül becsülettel, probléma nélkül kiszolgált és még most is szolgál.
Így visszatekintve, baromi-baromi jó vétel volt (nsa320). Messze-messze-messze jobb, mint egy "agyonhypeolt", kétszer ennyibe kerülő Synology.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Hát igen ahogy néztem az erősebb inteles nasok már 100k+-ban vannak.
Bár most találtam egy Asustort: AS3102T v2 ez a példány 90k.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest