Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blizzardking

    őstag

    Sziasztok, első NASom lenne, de pár dolog nem világos, segtsetek plíz!
    Tudás/HW alapján nekem egy Zyxel 326 megfelelne (bőven), de az a hardcore moddolás ami a hsz-ek 85%-át kiteszi, az frankón elriaszt. Ami érdekelne, hogy

    - FTPS (SSL-el védett FTP) megy-e úgy gyárilag, hogy meg is követelje az ssl-t? Vagy milyen módszer van biztonságos elérésre külső hálóról? Tipikusan fájlok kikeresésére+letöltésére kéne, szóval az ftp ideális lenne.
    - Transmissionben letöltési helyet illetve valamiféle autentikációt a kliens felől be lehet-e állítani gyári állapotában vagy ahhoz is konfig fájlokat kell szerkeszteni? :U Olvastam a topik alapjául szolgáló írást, de az 2 éves, hátha próbálnak elmozdulni az out-of-the-box irány felé Zyxelék...
    - Először Raid1-ben gondolkodtam, de sokat olvastam a fő nasos topikot, és bejön amit ott mondtak páran, hogy kezelje a két meghajtót 2 külön kötetként, és azt az 500 gigát ami a hardcore reprodukálhatatlan adataim, azt mentse inkrementális backuppal a saját második meghajtójára. Erre az automatizált és előre bekonfigolt adatmentésre van lehetőség? (Úgy hogy ne nekem kelljen konfig fájlokat szerkesztenem hanem csak kattingatok az egérrel mint Diana Hercegnő)!

    Illetve mi van olyankor ha kinövitek az eszközt? Mostanában a 3 Terás HDD-k vannak viszonylag jó ár/érték arányban, de egyszer az is betelik. Meg még kettő is abból. Ezért megfordult a fejemben hogy veszek egy négy fiókos 542-est, de most még csak két vincsit rakok be, és mire ezeket kinövöm, addigra a nagyobbak lesznek jó árban, és akkor rakok bele még.

    - Ha esetleg tudja valaki (tudom hogy félig off), a 4 fiókos tud olyat, hogy 2 meghajtó raid1-ben, a másik kettő meg külön-külön? (Értelemszerűen a raid a nélkülözhetetlen adatoknak, a többi a pótolható de fontos adatoknak).

    :R :R :R

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Új hozzászólás Aktív témák