- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elnokur77
csendes tag
Nagyon triviális dologban kérem a segítségeteket. A témában szereplő NAS-on szeretnék interneten keresztül megosztani a barátaimmal media file-okat (videókat elsősorban). Erre keresnék egy kényelmes megoldást. Tehát egy link birtokában meg lehessen nyitni a tartalmat, akár egy azonosítás után...
Tudnátok ebben segíteni?Köszi szépen,
elnökúr -
Tonyk
veterán
-
sedo
tag
válasz
gereedigital #2596 üzenetére
úgy emlékszem azt lib nélkül lehet megtalálni: slacker -a curl
-
Tonyk
veterán
válasz
gereedigital #2592 üzenetére
slacker -a miniu
a találatot kijelölöd és telepíted...
can't load library 'libminiupnpc, tehát nem tudja betölteni a miniupnpc függőséget. ezért kell telepíteni. lesz még ilyen, hasonlóan járj el.
[ Szerkesztve ]
-
gereedigital
csendes tag
Szia az /ffp/tm könyvtárat létrehoztam.
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/torrent/ -t -u xxx -v xxx -a *.*.*.* parancs után ezt kapom.
transmission-daemon: can't load library 'libminiupnpc.so.9'
És sehol nem találom a transmission.json-t
Már 0-ról ketdtem ujra...
-
arty
veterán
válasz
akika1111 #2574 üzenetére
kodi-nak semmi köze a plexhez
(kodi korábban xbmc volt, a plex meg.... plex
)
(#2580) deph - nem az ön-tesztet írtam, miért azt nézed?
+lényegtelen a filerendszer egyébként, a hdsentinel ujraírja a teljes felületet szektoronként (remélem az adataid elvesztése részt legalább elolvastad az előző hozzászólásomban
)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz
gereedigital #2585 üzenetére
Lehet, hogy nem települt, mert mondjuk a hibaüzenetet (ha volt) nem olvastad el. Szóval próbáld meg még egyszer telepíteni és az üzeneteket elolvasni.
Vagy azért nem éred el, mert nem konfiguráltad:
1. Hozz létre egy tm nevű könyvtárat az /ffp alatt : mkdir /ffp/tm
2.Konfiguráld:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/torrent/ -t -u név -v jelszó -a *.*.*.*-w után annak a könyvtárnak az elérési útja megy, ahová akarod, hogy a tm töltsön
-u után egy usernév kell amivel majd hozzáférsz a tm-hez
-v után pedig egy jelszó
-a után, ahonnét el akarod érni majd a tm-et. Pl a teljes belső hálóból: 192.168.0.*. Vesszővel felsorolhatók ip-címek. Ha távolról akarsz hozzáférni, annak is kell az ip-címe. (192.168.0.*,123.456.789). Ha *.*.*.* -ot írsz, mindenhonnan elérhető lesz.Indítsd el a fentieket, kiirkál sok mindent, várj 8-10 másodpercet és CTRL+C -vel állítsd le.
3. Keresd meg a /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json fájlt és írd át benne :
"umask": 18, helyett "umask": 0,
Mentsd el.
4. Keresd meg a /ffp/start/transmission.sh fájlt.
Írd át benne a TRANSMISSION_HOME= értéket két helyen is az alábbira:
TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon
valamint a user=nobody -t (egyelőre) root-ra: user=root (későbbiekben célszerű más nevében futtatni a tm-et)
Ha a fentiek megvannak :
Tedd futtathatóvá és indítsd el:
chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
/ffp/start/transmission.sh startElőfordulhat, hogy nincs meg a /ffp/start/transmission.sh. Ebben az esetben hozd létre az alábbi tartalommal. (nem akartam ide közvetlenül beszúrni)
Ha futtatáskor rinyál a függőségekért (olvasni!), akkor tedd fel a hiányzó függőségeket! Utána indítsd el, ha még mindig rinyál, akkor azokat is tedd fel, és így tovább...
[ Szerkesztve ]
-
gereedigital
csendes tag
Sziasztok.
Szintén segítséget szeretnék kérni.
Adott egy nsa325v2 nas. Minden remekül működik, de elakadtam. Sikeresen telepítettem ffp alól a minidlna-t- mc-t és most szeretném a transmissiont is. Programcsomagoknál letöröltem. Nsa mappába bemásoltm a transmission-2.84-amr-0.txz filet. funpkg -i vel települt is. de nem érem el ip:9091 en.. Lehet, hogy nem települt? Nem túl nagy a linux tudásom. A fórumot már végibogarásztam de sok minden még nem tiszta.Előre is köszönöm a segítséget....
-
Madoc
veterán
Sziasztok! Ha ffp-ből feltettem anno a TM-et,itteni instrukciók alapján.Azt hogy tudom frissíteni a legujabb-ra? Leírná valaki?! Előre is köszönöm!
-
TRob1
veterán
Hehe, köszi (Eszembe sem jutott hogy bunkó lennél
)
A TM verzáknál félreérthető voltam, akkor inkább így kérdezem (mert a changelogot már ezer éve olvastam): Ha a gyári 2.82 csomag helyett ffp alól teszem fel pl. ugyanazt a 2.82-es verziót, lesz-e valami számomra érezhető különbség? Akár negatív akár pozitív. (Mittomén pl. kevesebb memófogyasztás, körülményesebb beállítás egy hozzánemértőnek, vagy akármi...)
-
deph
tag
Sentinel ezt írja ki: "A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra."
Azonban az ön-teszt nem fut le, azt írja ki "Sikertelen olvasó egység hibája miatt"
Most akkor mi van?Ráadásul RAW formátumú a fájlrendszer. Win10 nem tud vele mit kezdeni...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"Olyan kérdés lenne még hogy érdemesebb-e feltenni ffp alól az általad korábban linkelt 2.84-es TM-et az alap 2.82 helyett."
Nézd meg a changelogot és döntsd el van-e fontos számodra belőle. (2.83-ba elég sok javítás került)
"Leállítom majd kiadom a parancsot amit mindjárt írsz? "
Aranyos... A fentiek alapján próbáld kitalálni, hogy lehet eltávolítani! Egyszerű!
/
Szerk: még a végén én leszek a bunkó...
/ffp/start/plexmediaserver.sh stop
sh /ffp/start/plexmediaserver.sh
-> Uninstall[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Köszi az eddigieket. Megvan az authentikáció...
Olyan kérdés lenne még hogy érdemesebb-e feltenni ffp alól az általad korábban linkelt 2.84-es TM-et az alap 2.82 helyett. Nem is csak a verzióra gondolok, hanem úgy eleve. Mik az előnyei, illetve egy ilyen amatőrnek mint én, mik a hátrányai?
Illetve az alább is linkelt plex feltételéről: Gondolom ha netán nem jön be vagy lassú, az eltávolítás is hasonlóan "egyszerű".
(Leállítom majd kiadom a parancsot amit mindjárt írsz?
)
-
Tonyk
veterán
válasz
akika1111 #2576 üzenetére
Ha a puttyal léptél már be, akkor pontosan látod hova kell beírni.
slacker -UaA mz:plexmediaserver
Kicsillagozod a találatot, feltelepíted.
chmod 777 /ffp/start/plexmediaserver.sh
sh /ffp/start/plexmediaserver.shElkezded a telepítést : install menüpont
majd a 0.9.8.18.290-11b7fdd-arm.spk választod ki.Elkezdi letölteni a cuccot, vársz türelemmel. Amikor kiírja, hogy Done, nyomsz egy Exit gombot neki. Majd ismét Exit.
Elindítod:
/ffp/start/plexmediaserver.sh startLehet böngészőből piszkálgatni, beállítani : http://nas-ip:32400/web
[ Szerkesztve ]
-
akika1111
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek.
Szeretném telepíteni a Plex-et
(vagy az új nevén a KODI-t)a nas-ra.Van arra mód, hogy ezt ne PUTTY-on keresztül oldjam meg parancs szavakkal, hanem a listába valahogy beletenni, és onnan telepíteni?
Illetve van valahol valakinek leírás ennek menetéről?
Nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
én az adatok lementése után átraknám a pécébe, ott hdsentinellel nyomnék rá némi stressztesztet*, akkor talán be-badsectorosodik és le tudod gariztatni esetleg...
(ha nem garis, akkor meg bízz benne, hogy jelölődnek a bad sectorok és nem szaporodnak többé, így azok mostantól nem kerülnek használatba...)
* menü fent: disk - surface test - write test
"Overwrites the disk surface with configurable pattern. Forces the analysis of any weak sectors and verifies any hidden problems and fixes them by reallocation of bad sectors (this is drive regeneration).
Enables better use of the disk as after the test the spare area will be used instead of any problematic sectors.
The test measures transfer time for all blocks to reveal which areas of the surface are slower. As the block is slower, the associated color is darker."
-
Konyika
senior tag
Üdv
Csináltam egy kötet törlést, hogy töröljem a merevlemezeket viszont most nem látok semmit az admin felületről!
Mi lehet a baj?? http://prntscr.com/9s625k
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
A sárral bekenést megtettem rögtön.
Annyira magas nekem ez a "linuxtéma", hogy mindig mindent keresgélek/guglizgatok ha egy legalapvetőbb dolgot is szeretnék. Ezért inkább legtöbbször nem is szeretném annyira.
De ezt most valahogy be kellene lőnöm, nehogy már vki turkáljon itt nekem.Nincs kedved egy privihez kicsit szájbarágósabban?
ffp már fenn van (elvileg, mert valahogy feltettem mikor megvettem - asszem
)
Jó lenne ha kívülről elérném legalább a fotókat, de eddig se bírtam, bárhogy erőlködtem. Tehát nem lesz életbevágó. Ha úgy a tutibiztos hogy ne, akkor ne.
ui: Ha a TM Gui-n belül állítok authentikációt az nem ugyanaz mint a settings.json-ben?
És ezt a nevet/jelszót mikor és hol fogja kérni?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
felrakod az ffp-t leállítod a tm-et és a settings.json-ban authentikációt állítasz be neki. De ha már fenn az ffp, akkor inkább az alól tedd fel.
A legegyszerűbb, hogy nem rakod ki a netre. -> vpn-en keresztül éred el vagy kívülről
Esetleg elrakod másik portra kiintről. De ez olyan "kenjük be sárral" megoldás.
-
jackal79
aktív tag
Erre vmi ötlet:
Sziasztok! Valakinek sikerült már megoldani az OneDrive szinkronizálást?
-
Tonyk
veterán
Többeknél rendszeresen előjövő probléma. Nekem az elején volt ilyen (3 éve). Két és fél éve ilyen gondom nem volt. (Mondjuk azt nem is értem mi a francot lehet állandóan az admin felületen matatni?
Ettől persze még nem normális dolog)
Csomó szolgáltatást én a gyári felületen letiltottam, ffp alól megy sok minden. Elképzelhető, hogy ott van valami. Azt tudom, hogy ráhagytam amikor nem volt elérhető az admin felület. Aztán két nap után megjavult és azóta nem jött elő a hiba. De hogy ettől -e vagy a csomag letiltásoktól, passz.
Meg kéne nézni mi az ami fogja, már ha fogja egyáltalán valami a nas-t. Ha jól emlékszem ilyenkor a zyshd szokott letérdelni. (Ezt pedig a python hajtja)
FFP alól: top parancs vagy ps auxvagy újraindítani a webszolgáltatást: /etc/init.d/httpd.sh restart
Esetleg feltenni a Mijzelf féle MetaRepository -t, abban a Firmware Tweaks-et, és ott kikapcsolni egy két pythonos cuccot, ha már nem használsz twonky-t pl.
[ Szerkesztve ]
-
R a y
senior tag
-
R a y
senior tag
Van arra valami ötletetek, hogy miért van az hogy megy 1-2 napot a nas, és utána az admin felület elérhetetlen???? De a torrentek seedelése megy tovább mert a transmissiont elérem, a megosztott mappákat is elérem, másolni is tudok rá!
[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Valakinek sikerült már megoldani az OneDrive szinkronizálást?
-
jackal79
aktív tag
Köszi a segítséget! Minidlna-t valamiért nem sikerül feltennem, mindent lépésről lépesre végigcsinálok, de nem lesz jó.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok. Hogy tudnám megoldani, hogy a \\NSA325-V2\admin\download\transmission legyen a videoknak az alapértelmezett mappája? Twonky-nál ilyen lehetőséget nem találtam. Minidlna-n van ilyen opció?
-
Tonyk
veterán
"Azt olvastam, hogy FFP-t kell telepíteni előtte hozzá, de ez belassítja a NAS-t. "
Ordas baromság, már bocsánat! Mármint hogy lassít.
Egyébként azt írtam, hogy "is", ami azt jelenti, hogy FFP alól is telepíthető.Tehát a gyári csomagok között is megtalálható. Ehhez nem kell FFP.
"Továbbá, hogy az FFP később kikapcsolható. Akkor vele együtt nem kapcsolódik ki a MySQL is?"
Eltávolítható, de teljesen felesleges, nem lassít, memóriát nem visz el, csak a lehetőségek bővülnek.
"Azt meg tudod mondani, hogy elfogadható-e a sebessége? Ill. InnoDB-t tud-e?"
Joomla egész jól elfutkorászott rajta, de mondjuk ne várj tőle asztali pc sebességet. Ezek a CPU-k nem erre valók.
Ezek a motorok használhatók:
-
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Az SQL szervere mennyire megbízható ennek a NAS-nak? Ill. ha a gyári nem az igazi, lehet-e feltenni rá jobbat?
Nem weblapos elérésre kell, hanem egy kis felhasználói program dolgozna rá. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Twonkyn, hogy tudom beállítani, hogy a transmission letöltési mappája legyen a video alapértelmezett mappa? Szóval, ha letöltök, akkor azt lássam a tv-n is. Megoldható?
-
deph
tag
Mi van akkor, ha a HDD visszajelző pirosan világít, de NAS nem jelez hibát?
-
ngabor2
nagyúr
Be lehet állítani, hogy törölni csak jelszóval lehessen? Jelenleg minden megy szépen, leginkább smb-n keresztül használjuk, de nem lenne jó beletörölni.
-
makoss
veterán
-
-
-
deph
tag
Sajnos bárhová teszem a friss ropogós új WD Red vinyót, nem látja a NAS, nem is érzékeli.
Pörög az elején kicsit, aztán már nem, tehát áramot kap.
Pedig már frissítettem 4.8 firmwarre is és hard reset is megvolt[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Pampipapi #2516 üzenetére
Tipp: nézd meg mennyire van beállítva a maximális csatlakozások száma(ftp beállítások). Ha mobilról lépek be, akkor ott nincs kilépés gomb, és aktívnak jelöl minden belépést. Nálam csak az újraindítás segít ilyenkor. (Nem tudom hogyan kell kilőni a már nem kívánatos bejelentkezéseket) Lehet, hogy ez a probléma...
-
Pampipapi
tag
Megint leállt a webes elérés. Most 8 napot ment...
Reboot után működik.
Senkinek nincs ötlete, hogy mi okozhatja?[ Szerkesztve ]
-
R a y
senior tag
Szisztok!
Tegnap szereztem be 325v2-t. Eddig minden okè, csak egy kérdésre nem tudom a választ.
A rendszert egy 2terrás red vinyoval üzemeltem be. Viszont utána beraktam egy másik lemezt, viszont azt nem látja. Az a berakott lemez egy wines gépben használt lemez, csak adatok vannak rajta. Akkor ezek szerint csak formázva lehet betenni? És azt hogy ha a nas nem is látja?!
Koszonom a válaszokat! -
makoss
veterán
Üdv!
Annó volt a Synology-nak egy demója, hogyan működik a NAS.
Van a Zyxel-nek valahol ilyen?
Köszönöm! -
-
-
válasz
polberto #2506 üzenetére
Szia!
Akkor szerintem inkább a router external/wan portjának kell mást beírni, mint a 80-ast. Bár az más kérdés, h nem kéne kitenni a netre csak úgy a cuccot. Esetleg vpnnel. Ha a routered nem tud VPN-t, nézz rá a cikkemre!
Ha mindenképpen kell Neked, akkor talán a webes felületen is lehet, dd a Tweaks-szel biztosan! (Ott láttam is)
Szerk.: ja a nas webes felületén az "upnp port mapping" résznél meg tudod adni.
[ Szerkesztve ]
-
polberto
tag
Már csak a HTTP portot szeretném megváltoztatni.
Hol találom? -
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...