- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
talmida
Közösségépítő
Én nagyon szeretem az enyémet! T-mobile wing
Pedig még nem is használom ki minden funkcióját.
Nekem is van asztalim is meg laptop-om is, de egyik sem tudja azt, amit ez a kis kütyû tud, mégpedig azt, hogy melapul a zsebembenLegfôképpen azt szeretem benne, hogy vékony, "pici", (szerény kinézetû) és mégis egy remek kis (4GB-os) "mindenes", amit a voice recording-tôl kezdve a fényképezésen át, a zene és Biblia hallgatáson keresztül az égvilágon mindenre tudok használni.
A nagyobbik fiam is nagyon szereti a sajátját. ..ô azt élvezi benne, hogy szinte bhol, bmikor (munka közben vagy úton is) pillanatok alatt tudja ellenôrízni a market állását is
Nekem a voice recording azért fontos, mert soxor van yó 5letem, amiket így rögzítek...máskülönben meg el szoktam felejteni, ......nekem macerásabb egy jegyzetfüzetet magamnál tartani, mint ezt a kis telefont.
-
Oly
őstag
Mit össze nem tudtok itt vitázni...
A PDA az PDA...
Az nem fogja sem a telefont, sem a Notit helyettesíteni!
Nekem van egy jó üzleti mobilom és notim is.
Viszont a kettő között egy elég nagy űr is.
Most nem a GPS-t hoznám fel, mert az mehet a notin is...
Kezdjük ott, hogy én olyan PDA-t vettem, ami telefon is, de még a BT-s headsettel sem tudtam megszokni. Számomra nem váltotta ki a telefont.
Netezni... hát hogy is mondjam. Mélezni, emesenezni elég. Böngészni már csak erős megkötésekkel. Így a notit (PC-t) sem tudja helyettesíteni.
DE!
Ez a kis kütyü sok szerencsétlenkedéstől megkímél.
Pl.:
- Ha nem vagyok az íróasztalomnál és felhívnak, hogy ez, vagy az mennyibe kerül most, nem kell a kabátzsbemben vagy a kocsi hátsó ülésén keresgetnem a papírok közt az aktuális árlistámat...
- Megrendeléseket és módosításokat azonnal fel tudok jegyezni egy excel-táblába...
- Feladatlistát (sőt! Tescoba menet bevásárló listát) tudok létrehozni, amit pár kattintással elérhetek...
- Naptárbejegyzések is egyszerűbben kezelhetőbbek, mint egy telefonon...
- Fotókat tudok tárolni és (a K800i kijelzőjének 5-6x-os méreten) prezentálni...
- Ha egy két találkozón várnom kellett, el tudtam ütni azt a 4-5 percet (ennyi idő kellene egy notinak a ki és bekapcsolásához) egy jó kis pókerezéssel, vagy valami egyszerű tetris-szerű játékkal...
Persze rengetegen vannak, akiknek semmi ilyenre nincs szükségük (Raktárosok vagy virágkötők), de sokunknak igen is van erre igényünk!
És fogadjuk el, hogy ez a 21. század... Ki sem látszunk már a technikai cuccokból. Ez van.
Ismerek olyat, akinek van 3 telefonja (kettőhöz BT-s headset), PDA, Noti és ezek mellet még egy iratokkal telepakolt akta táska. Ezt nap, mint nap hurcolja magával...
Egy tréningen 3 idióta szót kaptunk, hogy fogalmazzuk meg a jelentését... Addig veszekedtünk rajta, mire rájöttünk, hogy minden nézőpont és szituáció függű...
Ez is!!!
MOD: PDA (Personal digital assistant) = Szamélyi Digitális Aszisztens
Az a dolga, hogy mindig melletted és készenlétben legyen, ha valami feljegyezni, megnézni valód van.
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
''Talán a GPS-nél amit többen is ismerhetnek.A GPS először katonai célokra kifejlesztett helymeghatározó rendszer volt, manapság már mindenki számára elérhető.''
inkább úgy fogalmaznék, hogy katonai célokra fejlesztett, és ma már mindenki számára elérhetők bizonyos szolgáltatásai, némi korlátozással
(a bemásolt 2. mondat egyébként szvsz értelmetlen)
[Szerkesztve] -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Én is gondolkodom egy PDA-n, jó lehet akkor, ha sokat vagy távol, és szeretnéd nettel, filmmel, stb elütni az időt. Egyik éjjel nem volt meló a raktárban, és egy kolléga PDA-ján néztünk végig egy filmet - egész élvezhető volt. E nélkül csak a nem létező legyeket számolhattuk volna, úgyhogy sztem hasznos kis jószág.
-
Alukard
senior tag
Igen, létezik az Opera PDA-ra, nagyságrendekkel jobb mint a PIE, és a MinoMo. Elég sok funkviója van, és igaz 1 scrollozás kell hozzá, de be lehet állítani, hogy ne rendezze át az oldalt, hanem normálisan jelenítse meg.
Az egytem miatt nem kell új PDA-t venned, elég ha a mostani telód kezeli a JAVA alkalmazásokat
Igez, egyelőre pici, de fejlődik, és ha majd te is küldöd az anyagot akkor már elég nagy lesz: [link] -
REDeath
őstag
PH-t azt lehet pl. operával szöveges broser emulálással csak függőleges görgetősávval nézni
olvasni ez is jó. a képeket meg megnyitod és ki-be zoomolsz.
vagy opera mobile-ban nincs ilyen? nincs PDA-m azért kédem, meg szerintem nem is lesz, nem használnám. majd talán ha egyetemre járok, akkor az lesz a puskám, sokan erre használják
Meg ha majd lesz autóm akkor meggondolom hogy sima gps-t vagy pda-t vegyek.
szerk: [link]
[Szerkesztve] -
BloodRay
veterán
Üzenve.
-
Alukard
senior tag
válasz
Yushchenko #106 üzenetére
Valljuk be, sok választásom nincs ha én is akarok zeuszt a gépembe
-
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #109 üzenetére
Azon már van csini zalman.
Vajon 7000cu-t rá tudjuk gyömöszölni pda gpu-jára is? -
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #107 üzenetére
Nem tud valaki valami Zalman PDA tartozékról?
Kéne vennem valamit, hogy arra is legyen legalább zalmi matrica... -
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #103 üzenetére
Jó neked! Én azért még keményen árérzékeny vagyok!
-> Ezért is a pda.
Csak Zalmanra költenék bármikor! -
Alukard
senior tag
válasz
Yushchenko #93 üzenetére
Ha jól émléxem (és igen, vissza olvastam), akkor 1 mondatot sem írtam arról, hogy ki akarom váltani a drága kis FuSi-mat egy PDAval. Csak példákat hoztam föl amikor 1 PDA igenis oda tud kenni 1 notit, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem fogom reggelente összepakolni a notimat, és nem viszem be.
De a melóhelyen inkább a PDAval rohangálok mintsem 1, 6-8 kg -s csomaggal a hátamon.
annak aki érdeklődik, hogy jön össze, a noti 3kg, meg a töltő is, a jöbbi járulékos (hosszabító,....) -
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #100 üzenetére
Hát jah nem éri meg vitatkozni úgyis mindannyian a saját igényeinket tudjuk csak leginkább figyelembe venni.
Nyár végén?Jah nem rossz gép egyáltalán, csak kicsit drága volt.
-
Yushchenko
őstag
válasz
parandroid #98 üzenetére
Kikérem magamnak, van benne wifi
-
Yushchenko
őstag
Jaja 92-esre gondoltam
Laptoptáska nem zavar csak egy telefonnyi bőrtok?? Nem tudom láttál-e már csipeszt, de annak az az egyik különleges jellemzője, hogy nem kell hozzá öv, hanem fel lehet csiptetni a ruhára.
nem használok laptop táskát, rendes táskába belevágom aztán jólvanÉs igen engem zavar ha valami hozzám van csiptetve... Ezért raknám bele a táskába.
Egyébként én nem úgy értelmeztem, hogy Alukard ki akarná váltani a notit, hanem úgy, hogy másra használja csak laptopot(game pl), mobil cuccnak pedig pda-t cipeli.
Ezt ő tudná megmondani, én úgy láttam, hogy szerinte szinte mindenre alkalmas a PDA, még az aoe-t is megemlítette, most mondhatnám, hogy fent van a mobilomon, nem egészen az a játékélmény mint PC-n
Egyrész szerintem ezekkel a féléventi frissítésekkel sokáig kihúzza egy asztali, másrészt pedig megnézem, hogy hogyan felel meg a kor követelményeinek hatékonyan egy 3 éves laptop... Ez olyan, hogy ha szövegszerkesztésre, filmnézésre használod akkor igaz(arra viszont szerintem drága), de nem csak játékhoz kell a teljesítmény...
2 évig bírja így nálam egy asztali PCNotin pedig ami program még kell nekem pl iskolához(Jbuilder, php editor, szar tesztprogramok, stb...) azoknak több mint tökéletes a notebook. Illetve ha megyek valahova el, oda szokott nekem kelleni, mindennapi dolgokra, ami lehet benne van PDA-ba is, de szerintem kényelmetlen(pl msn).
-
parandroid
félisten
válasz
Yushchenko #96 üzenetére
Az az Asus PDA Wifi-s, BT-s, GPS-es. Egy a notidhoz hasonló alap gép GPS és Wifi nélkül valahol 60e Ft körül van újan, így rossz az analógia. Azért ezt hoztam példának, mert egy business class T60-nal ez van partiban.
Az asztali gépem egyébként nekem legfeljebb monitorral együtt ér annyit, mint a notim, mondjuk egyik sem mai darab, grafikai teljesítményben, háttértárban és kijelzőméretben pedig jelentős különbség van közöttük. Bár a számítási teljesítményük kb azonos. Mindenesetre eszem ágában sincs bármelyiket is lecserélni még vagy egy évig, legfeljebb HDD bővítés esedékes (sok szar sorozat...).
p -
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #96 üzenetére
Hmmm akkor most én mondjam, hogy az új PDA-telefont(teljesen legálisan) 63k-ért vettem?
(Azt nem is említem, hogy a tiédhez hasonló, csak kicsit erősebb konfigot raktunk össze múlt héten és 180k nem volt.)
-
Yushchenko
őstag
válasz
parandroid #94 üzenetére
A bekeftetést nem pénz szerzési célokra értettem
Ammm nekem a notim 170k volt sulinetbe, amiből idén 60k visszajön, nem nagy szám, de amire kell lehet használni. Szal 10k akkor ez és az asus PDA között. Ezzel szembe az asztali gépem... 300k-ba már benne van, és még egy éves sincs
[L]De leírom sokadszorra is: minden az egyéni igényeken, preferenciákon és a kompromisszumkészségen múlik. [/L]
aszem itt a pont -
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #93 üzenetére
''(#91) BloodRay: Színvonalas hsz. Írtam már azt is hogy mennyit utálom, hogyha minden szar lóg le rólam, nagyon praktikus tömött villamoson Meg akkor már vegyek fel rövid nadrághoz is övet, hogy ne húzza le a mobil+pénztárca+pda bőrtokba kombó?''
-> Mondjuk szerintem a 92-ik re gondoltál de mind1. Laptoptáska nem zavar csak egy telefonnyi bőrtok??Nem tudom láttál-e már csipeszt, de annak az az egyik különleges jellemzője, hogy nem kell hozzá öv, hanem fel lehet csiptetni a ruhára.
''Senkit nem érdekel, hogy te mit minek értesz Ammm Alukard akarja kiváltani a notit PDA-val, de nemtom mér nem bírsz visszaolvasni.''
-> Hehh kemény vagy mint a kőszikla!Egyébként én nem úgy értelmeztem, hogy Alukard ki akarná váltani a notit, hanem úgy, hogy másra használja csak laptopot(game pl), mobil cuccnak pedig pda-t cipeli.
''Időtállóságról meg szerintem ne beszéljünk, asztaliba fél évente minimum VGA csere van nekem, stb... Noti viszont valszeg 3 év múlva is jó lesz mindenre amire most is való! Itt nekem csak a játék a lényeges különbség.''
-> Egyrész szerintem ezekkel a féléventi frissítésekkel sokáig kihúzza egy asztali, másrészt pedig megnézem, hogy hogyan felel meg a kor követelményeinek hatékonyan egy 3 éves laptop... Ez olyan, hogy ha szövegszerkesztésre, filmnézésre használod akkor igaz(arra viszont szerintem drága), de nem csak játékhoz kell a teljesítmény... -
parandroid
félisten
válasz
Yushchenko #93 üzenetére
Befektetésről ne beszéljünk szerintem, mert informatikában ez jóformán értelmezhetetlen. Ha szükséged van valamire, úgyis megveszed. A nem mindegy az, hogy ha egy adott teljesítményre van szükséged, akkor az mibe kerül.
Pillanatnyilag ha most megnézed a business class kínálatot, ami munkára és otthoni multimédiás felhasználásra, talán még egy kis játékra is megfelelő, akkor desktop PC-ben 200e Ft körül vagy (valami márkás munkaállomás TFT-vel), notiban jó esetben 350e körül (IBM T60), ezek vannak kb partiban teljesítményben. Ha előjönnek a spéci igények (játék), mindkét esetben kezdhetsz mélyebben kotorászni a zsebedben. Egy középkat mindenes PDA most kb 100e Ft (ASUS N639), fullosan 120e Ft (FS N560). Azaz valóban alternatíva lehet bizonyos esetekben az asztali gép + PDA kombináció a notebook kiváltására. Akár.
De leírom sokadszorra is: minden az egyéni igényeken, preferenciákon és a kompromisszumkészségen múlik.
p -
Yushchenko
őstag
Én PC alatt még mindig az asztali gépet értem(hiába az persze noti is ), és senkit nem láttam korábbiak között aki azt írta volna, hogy a pc-jét akarná helyettesíteni pda-val.
Senkit nem érdekel, hogy te mit minek érteszAmmm Alukard akarja kiváltani a notit PDA-val, de nemtom mér nem bírsz visszaolvasni.
Teljesítményre meg ott az asztali, ami mint peterkeT is írta sokkal olcsóbb és időtállóbb -még-). Ennyi.
A teljesítményt és az árat senki nem kérdőjelezte meg. De most kiszámoljam, hogy mennyi lenne az árkülönbözöt ha eladnám a asztali gépem és a notim? Szerintem nem kicsit lenne durvább a szám az asztali javára. Egyszóval nem olyan rossz befektetés egy noti se és szvsz nem is sokkal drágább mint egy csúcs PDAIdőtállóságról meg szerintem ne beszéljünk, asztaliba fél évente minimum VGA csere van nekem, stb... Noti viszont valszeg 3 év múlva is jó lesz mindenre amire most is való! Itt nekem csak a játék a lényeges különbség.
(#91) BloodRay: Színvonalas hsz. Írtam már azt is hogy mennyit utálom, hogyha minden szar lóg le rólam, nagyon praktikus tömött villamosonMeg akkor már vegyek fel rövid nadrághoz is övet, hogy ne húzza le a mobil+pénztárca+pda bőrtokba kombó?
-
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #86 üzenetére
Jah bőrtok!
Van rajta egy speciális, csúcstechnológiájú alkatrész amit úgy hívnak csipesz!Eme berendezés segítségével az oldaladra rögzítheted, akár szoknya, nadrág, pelenka is van rajtad.
-
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #90 üzenetére
Én PC alatt még mindig az asztali gépet értem(hiába az persze noti is
), és senkit nem láttam korábbiak között aki azt írta volna, hogy a pc-jét akarná helyettesíteni pda-val.
Arról volt maximum szó, hogy többek(köztük én is) úgy érzik, asztali gép mellé elég egy pda mint portábilis eszköz(Nem mert többet tud mint noti, hanem mert portábilisabb ennyi. Teljesítményre meg ott az asztali, ami mint peterkeT is írta sokkal olcsóbb és időtállóbb -még-). Ennyi.
Jó étvágyat! -
Yushchenko
őstag
válasz
parandroid #89 üzenetére
Jaja, csak akkor nemtom ebbe mér kötött bele BloodRay kolléga
Mind1, mek enni, jó étvágyat azoknak akik hasonlóan tesznek -
parandroid
félisten
válasz
Yushchenko #88 üzenetére
Persze hogy van asztali és hordozható PC is, sőt Pocket PC is, amit PDA-nak is hívnak. A PC, mint personal computer, sokféle lehet, és mindegyiknek van nagyjából behatárolható felhasználási területe, természetesen átfedésekkel. Viszont teljesen nem helyettesíthetők egymással.
p -
Yushchenko
őstag
válasz
parandroid #87 üzenetére
Na igen, de amit mondtál az így nem erre vonatkozik. Az hogy a hordozható PC-k drágábbak az asztaliknál az egy dolog. Attól még a noti is pc... Ráadásul te is kiemeled hogy asztali PC, szóval kell lenni nem asztalinak, de ez már nagyon off.
-
parandroid
félisten
válasz
Yushchenko #86 üzenetére
Azért a notebookot és a PC-t ne evgyük egy kalap alá, marhára nem ugyanarra való a kettő, bár nem akkora a váltás és a kompromisszumkényszer közöttük, mint a notebook és a PDA között, de kétségkívül van, ha másban nem, akkor árban - ugyanaz a teljesítmény notebookban még jó darabig duplájába fog kerülni egy asztali PC-hez képest, és a bővíthetőségről, fejleszthetőségről még nem is beszéltünk.
p -
Yushchenko
őstag
Erre ott a bőrtok, ami azért messze nem akkora mint egy notitáska...
Mi nem értesz azon, hogy hiába rakom bőrtokba, utána is kell valahova tennem, nem foghatom a kezembe?
-> Hű de képben vagy! Egy GPS kb egy lebutított PDA-nak felel meg(legalábbis ha PNA-ra gondoltál). Akkor meg kb mi értelme is van venni külön egy PDA árának 80%-áért egyet??
GPS az N95-re vonatkozott, egy bekezdésbe van vele, ha megfigyeled.
-> Na szerintem ez volt a legjobb! Ki írt itt ilyet???
olvass vissza és hamar rájösz
Jah! Noti !=PC...
no comment... szerinted mi? Szerintem mind a kettő személyi számítógép, csak az egyik asztali a másik hordozható -
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #82 üzenetére
''Ha nekem lenne most PDA-m, táskába hordanám, mivel már zsebembe tuti nem férne el, ha pedig táskába raknám, akkor inkább notit vinnék'' -> Erre ott a bőrtok, ami azért messze nem akkora mint egy notitáska...
''GPS se egy szar dolog, szerintem semmivel se lenne rosszabb, mint egy PDA-ba épített''
-> Hű de képben vagy!Egy GPS kb egy lebutított PDA-nak felel meg(legalábbis ha PNA-ra gondoltál). Akkor meg kb mi értelme is van venni külön egy PDA árának 80%-áért egyet??
''Amit nemtok felfogni, hogy hogyan válthat ki emberenél egy PDA egy PC-t?''
-> Na szerintem ez volt a legjobb!Ki írt itt ilyet???
Jah! Noti !=PC...
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz
parandroid #83 üzenetére
Na jah, szerencsére nekem nem kell ennyit futkorásznom, ami kell arra elég ez a szar mobil is.
Ammm lejjebb volt szó arról, hogy néhány ember ezzel akarja kiváltani a notit -
parandroid
félisten
válasz
Yushchenko #82 üzenetére
Úgy fest hasonlóan gondolkozunk, csak nehezen találjuk a hangot.
Ha megyek valahova, akkor autóval megyek (vidéken a tömegközlekedés rémálom), ott ugye eleve van helye a PDA-nak. Valamilyen táska mindenképpen van az embernél, ha más nem a notesz, határidőnapló, papírok, doksik, toll, ceruza, szemüveg, névjegyek, töltők, igény szerinti egyéb sallangok, mittudomén mik miatt. Viszont nem mindegy, hogy ez a táska mekkora, és nyilván ha semmi olyan dologra nem készülsz, amihez elengedhetetlen a számítógép, akkor itt jó helye van a PDA-nak is egy bőrtokban.
Viszont: a PDA nem válthatja ki a számítógépet. Nem hiszem, hogy bárki írt volna ilyet, és mint én említettem korábban, nekem sincs eszem ágában sem ilyesmire használni.
Szubnotim van, ami mindössze 1,7kg, sallangokkal és táskával (amibe még mindenféle kacat is belekerül) együtt is max 5kg, de nekem még ez is sok néha, nem is beszélve arról, hogy méreténél fogva nem mindehova tudod magadal cipelni, kocsiban meg nem szívesen hagy az ember ilyesmit.
Ha a PDA kompromisszumokkal (naná, hogy csak úgy) képes helyettesíteni annak a bizonyos táskának a tartalmát, márpedig képes, ha a határidőnaplóról, térképről, névjegyekről, pár fontosabb fotóról, dokumentációról beszélünk, amikre csak pár futó pillantást kell vetni, vagy gyorsan és vázlatosan megmutatni valakinek, és ez azt jelenti, hogy a PDA-t kell csak egy kis bőrtokban magával vinnem, meg esetleg egy lefűzős bőr- vagy vászonfedeles dossziét az elengedhetetlen A4-es iratoknak, az már komoly lépés előre.
Természetesen úgyis lesznek alkalmak, amikor a notit is vinnem kell magammal, de nyilván nem minden esetben kell annak minden funkciója.
p -
Yushchenko
őstag
válasz
parandroid #81 üzenetére
Na jó, megpróbálom még 1x összeszedni a gondolataimat, ha nem jön össze akkor így jártam.
-Volt PDA-m vagy fél évig, próbáltam használni, de nem nekem találták ki
-Ha nekem lenne most PDA-m, táskába hordanám, mivel már zsebembe tuti nem férne el, ha pedig táskába raknám, akkor inkább notit vinnék, egyszerűbb, többet tud, kicsit() nehezebb, de túlélem
-N95... ha milliomos lennék megvenném. Azért mert mobil kell, mindig nálam van. Ettől függetlenül nyaralásnál digi camot használnék, de mindennapokra jó lenne. GPS se egy szar dolog, szerintem semmivel se lenne rosszabb, mint egy PDA-ba épített.
Amit nemtok felfogni, hogy hogyan válthat ki emberenél egy PDA egy PC-t? Márpedig itt erről van szó. Nekem az nagy minőségi visszalépés lenne, ha PDA-n kéne neteznem, vagy gépelnem.
Elnézést kérek hogyha valaki megbántottam, csak a véleményemet írtam le
Na lehet megkövezni
mod: mondjuk az is igaz, hogy manapság eléggé elhalványodnak a különbségek a smartfone és PDAk között, szóval lehet hogy tényleg velem van a baj
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Yushchenko #73 üzenetére
Van néhány dolog, amit nem értek a hozzászólásaiddal kapcsolatban.
- Nem használsz PDA-t, csak utánaolvastál és tudod miről van szó (ok, ez már több, mint amit általában az emberek tudnak róla).
- Nem érdekel a PDA.
- Nem tudod elképzelni, hogy mire és miért lenne jó.
Mindezek ellenére folyamatosan érvelsz ellene, olyan emberekkel vitatkozva, akik nap mint nap használják, gyakorlati és szakmai érveket hoznak fel konzekvensen, szemben a te ide-oda csapongó, összeszedetlen hozzászólásaiddal, amikkel folyamatosan a saját előző hozzászólásaidat cáfolod meg (pl PDA hülyeség, ahogy a smartphone is, fényképezni csak digicam-mel lehet, zenét hallgatni csak mp3 lejátszóval, telefonálni csak telefonnal, navigálni csak térképpel, számítógépfunkciókat csak notebook láthat el, ezzel együtt ha jól értem smartphonet használsz és szeretnél egy Nokia N95-öt, ami egy már 'majdnem-PDA' 'minden-egybe' készülék, ráadásul drágább, mint egy PDA, de legalább annyiba kerül, mint egy GSM-es PDA).
Őszintén szólva nem tudlak követni, bár lehet bennem is a hiba. Ha valóban érvelni szeretnél, akkor szedd össze magad egy kicsit, mert így pont az ellentétes hatást éred el.
No offense.
Más:
Most készülök venni az asztali gépem, a HP nc4200-as szubnotim, a Nokia 6230i telefonom és a Fuji S3500 fényképezőm mellé egy PDA-t, úgy, hogy igazából egyik eszközt sem szeretném leváltani vele, hanem kiegészítésként kerülne ezek mellé. Pillanatnyilag még agyalok a dolgon, de úgy érzem, hogy ki tudnám használni, amit kicsit hiányolok még, az a mobil internet lefedettsége és ára. Ha a lefedettség nagyobb lenne, a használat pedig olcsóbb, akkor egy percig nem haboznék, így pont a mindenhol és mindig elérhetség (email, internet) a kérdéses, illetve kerül annyiba, amennyit egyelőre még nem szánnék rá. GPS alap, hogy kell, ahogy az MS Office és a PDF kompatibilitás is, naptár, szervező (ezek azért telefonon nem túl felhasználóbarátak), de ragaszkodom a WiFi-hez és a BT-hez is (headset, szinkronizálás, telefonkapcsolat). Fényképező számomra nem szükséges, a zenehallgatás pedig csak egy jópofa extra, a kocsiban van mp3-as fejegység, de ott is általában csak rádiót halgatok, bár biciklizéshez ez sem jönne rosszul.
A trükkje az az egésznek egyébként, hogy megnézel pár ilyen eszközt, elképzeled, hogy mire tudnád használni és hogyan, aztán megnézed megint, illetve utánaolvasol, hogy lehet-e, és ha igen, akkor pontosan hogyan. Utána már kb tudni fogod, hogy neked kell-e ilyen, de legalábbis minimalizálod a tévedés esélyét.
p -
bwoay
nagyúr
válasz
Yushchenko #64 üzenetére
''Te PDA-t használod telefonként is?''
dehogy!
Visszatérve a smartphone dologra: írod, hogy ha előreláthatóan szükséged lesz rá, akkor viszel magaddal notebookot. Namost én ugyanígy vagyok a PDA-val.
Ha nem kell, akkor otthonmarad, ilyenkor csak telefont viszek magammal,
ami lényegesen kisebb, mint bármelyik smartphone.
nincs gond a smartphone-okkal, de én ilyen téren nem vagyok túl kompromisszumkész,
inkább viszek magammal több kütyüt, mint egy ''svájcibicskát''.
Azt is megértem, ha valaki egy készüléket akar használni telefonként,
PDA-ként, audio lejátszóként, fényképezőgépként... csak ilyenkor minőség terén
mond le egy bizonyos szintről. Mindenesetre mindkét metódusnak
ugyanakkora létjogosultsága van. -
Digital
addikt
Létezik TCPMP UIQ3-as verzióban? Az írásban lévő linkeltek közül nem találtam
P990i-re kellene
-
peba0706
csendes tag
Navigáláshoz ugye elég egy GPS meg valamilyen GPS progi? Szóval nem kell mobilon adatforgalom meg ilyesmi, mert tudtommal a Pannonnak is van valami ilyesmi szolgáltatása, és ha órákon keresztül térképet töltöget az ember, az szerintem drága dolog.
-
Brumi
senior tag
Én például azért vettem PDA-t mert egyrészt kellett a navigáció, másrészt halálra idegesítettem magam régen azon, hogy a fényképező memóriája még egy napot sem bírt ki, így menet közben kellett többször is áttöltögetni notira, ami városnézés közben nem túl kényelmes. Azért nem vettem kártyát, mert a fényképező kölcsönbe volt, így nem akartam rá költeni, másrészt van hogy elszállnak a kártyák a gépekben, így jobb ha valahol fixen megvan.
Most már van saját fényképező, de csak 256-os kártyával. Nos notit a kényelmetlenség miatt nem akartam venni, ezért vettem egy PDA-t egy 4GB-os kártyával, amire majd áttöltöm a fényképeket menet közben és mégsem kell táskával együtt cipelnem egy notit. -
luciferc
őstag
jók lennének ezek a PDA+GSM kombók, csak iszonyat áruk van, és nem értem, hogy mire fel, hiszen egy nyomorult GSM chip meg antenna kell bele pár kis járulékos vacakkal, plusz a szoftver. A ház, a mikrofon stb. mind rendelkezésre áll. akkor miért kerül +50-60.000 HUF-ba? csúcstechnológiának sem olyan hűde csúcstechnológia (sőt), hogy az indokolja az árat.
-
KrAt
veterán
Egyébként jó dolog a PDA. Énis sokszor le akartam cserélni már a notim egy jobb PDA-ra, csak vhogy nem csináltam meg. Majd max mellé veszek egyet
-
amargo
addikt
válasz
Yushchenko #64 üzenetére
Nos nekem a táskámon van egy ilyen telefon tartó dolog is, pont a vállpántomnál, ami igen hazsnos! Nálam már ez is szempont telefon vásárlásnál. Azt hiszem ezzel csak 1 lehetőséget ragadtam ki a sok közül, hogy ki miért azt veszi, amit.
-
Alukard
senior tag
válasz
Yushchenko #67 üzenetére
nem baj
de ott a pont Shadowsnál
-
RAM
őstag
Ha PDA vásárlás előtt álltok van egy tuti PDA-m eladó. Mindent tud...
-
Shadows
senior tag
szerintem meg a pda a felhasználás céljától függ van akinek kell van akinek nem
DEHOL RAKSZ 1 NOTIT A ZSEBEDBE??? -
Yushchenko
őstag
Te PDA-t használod telefonként is?
Amúgy nem értem mér olyan nagy baj a smartfone, ha valakinek amúgy is van telefonja(márpedig néhány elrettentő példán kívül mindenkinek van) annak tök mind1, hogy mit hordoz magával. Már méretbe se annyira gázosak az okostelefonok, azért régen a 3650 nagyon ütött
Amm szerintem elég jó a funkcionalitásuk a notiknak, csak néhány dologra alkalmatlanok, de sok dolgot kitudnak elégíteni 100%-osan az asztali PCkhez képest is. -
bwoay
nagyúr
amargo értette szerintem, hogy mit kifogásoltam,
de akkor megfogalmazom úgy, hogy nagy általánosságban PDA-ról írsz,
ráadásul kimondottan kezdőknek, azt a látszatot keltve,
hogy PDA kifejezés alatt ezt az egy platformot értjük.
Én fontosnak tartottam volna, hogy a témával most ismerkedők képben legyenek.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a Palm OS masinák
egyre kisebb százalékban vannak jelen. -
bwoay
nagyúr
válasz
Yushchenko #56 üzenetére
számomra télleg nem volt világos, hogy ezt próbálod elmondani, sőt...
egyébként igaz, ha normálisan akarsz szöveget szerkeszteni vagy netezni,
akkor kell egy notebook, de inkább egy asztali gép,
mint ahogy a ''normális'' zenehallgatáshoz is kell egy hi-fi torony,
vagy egy high-end rendszerAz mp3 lejátszó és a notebook is egy,
a mobilitás érdekében tett kompromisszum. És a PDA os az.
A notebooknál jóval mobilabb eszköz, cserébe jópár dologban nagyságrendekkel gyengébb.
Ki lehet sarkítani a dolgot azokra a tuléajdonságaira, amik tekintetében messze elmarad egy notebooktól, de egyrészt (mint azt korábban írtam) nem is ara hivatott, hogy kiváltsa azt,
másrészt azért jópár előnye is van vele szemben. Ezek értelemszerűen nem a szövegszerkesztéssel, netezéssel kapcsolatosak.
Egy PDA alapvetően más jellegű felhasználást feltételez.
Az ember kikapja a zsebéből, jegyzetel, szótáraz, térképen tájékozódik,
stb, mindezt annyi idő alatt, amíg egy notebook be sem bootolna.
Visszatérve a smartphone dologra: írod, hogy ha előreláthatóan szükséged lesz rá, akkor viszel magaddal notebookot. Namost én ugyanígy vagyok a PDA-val.
Ha nem kell, akkor otthonmarad, többek között ezért sem vagyok az okostelefonok híve. -
amargo
addikt
Ki kitakar meggyőzni?
Szerintem azon komplexusainkat, hogy tényleg jó eszközt vettünk a céljainkra, nem a társadalom felé, jelen esetben itt kell bizonygatunk..
Amit bwoay: kollega hiányolt, talán kiegészítésként belehetne szúrni.. bár a cikkből később kiderül, hogy melyik ágával foglalkozik jobban, de zavaró lehet, hogy előtte iGO-t emleget. Tényleg ellehetne különíteni, hogy a felsorolt programok WM-re értendőek, de a funkciók más típusokon is elérhetőek. -
Petek
tag
Engedjétek meg hogy egy kicsit vitatkozzak a pda-val való telefonálással kapcsolatban.
Én kényelmesebbnek érzem a telefonálást a pdamal, mint a d900-as céges telómmal ( csak azért írom le a típusát, mert érdekes hogy az egy drága telefonés ennek ellenére... ), mert sokkal jobb a fogása, ha pedig mondjuk jegyzetelni kell telózás közben és kihangosítom, jobb a hangminősége is, és könnyeb írni is vele. Egyszer használtam egy se k3** telót is, ami annyira kicsi volt, hogy rühelltem kézbe venni telefonálni vele, mert nem találtam ''fogást'' rajta. Pedig nincsenek is lapát kezeim.
AZ egyetlen igazán felróható hibája a pda+gsm kombóknak az a nagyon rövig üzemidő sajnos, de azért egy napot kibír jóesetben, és este egy pillanat töltőre dugni, bár én napközben is szokrtam etetni -
Yushchenko
őstag
Ahogy mondtam mindenkinek más az igénye. Jah valamilyen játék elfut notin, azért stalkert tuti nem fogsz játszani, de szerintem nem is erre találták ki.
Ammm 400Mhz-es intel cpu volt benne a pdamba, valami HP volt, de már emlékszik a halál ra. Igen, én is játszottam aoe-vel, hát játékélmény 0^3
De még 1x szeretnék elnézést kérni, nem tudtam, ha te ennyire fontos ember vagy, hogy állandóan rohangálnod kell az 5-6 emeletes épületbe, akkor tényleg tökéletes neked a PDA -
Alukard
senior tag
válasz
Yushchenko #50 üzenetére
notin jáccani
Hidd el nekem, nem csak a nagy gép igényü járékok tudnak jó játék élményt biztosítani. PDA-ra is rengeteg játék megjelent, és PDA milyensége miatt elég változatosak és sokrétüek is. pl. Age Of Empires, igen, megjelent PDA-ra és még nagyon sok más is. Bár lehet neked azért nem nyújtott akkora élményt a PDA-d mert olyan választottál amiben Texas Instruments proci ketyegett..... eléggé megrázó tud lenni.....
1 másik dolog, tudod, te, hogy hány olyan ember köszönheti az adott cégen belüli közép/felső vezetői állását, zsírosabb bankszámláját, ...., 1 jobb fajta PDAnak??? Az információ hatalom, és annak elérési sebessége mégnagyobb. Megnéznélek, ahogy 1 notival rohangálsz végig egy 6, 5 emeletes épületből álló komplexumon ami 1 cég 1 notival a kezedben, ami hogy ne merüljön le, ki van kapcsolva. A PDA-t nem azért találták ki, hogy bármit is teljes mértékben helyettesítsen, viszont egy notit nagyon sok esetben ki tud váltani.
Hogy konkrét méretbeli adatokkal szolgáljak neked, a PDA amit hamarosan megveszek az a HTC től a TyTN. Nem vastagabb mint a mostani telóm, kinyitva meg 3 centivel nagyobb egy SE k800i -nél. 2,8'' -os kijelzője van, nem pixeles és jól ovasható. Egy 400 Mhz -es Samsung proci ketyeg benne 1 Ati GPU társaságában. Korábban volt egy Trémobil MDA 2esem, és 1 i-Mate JasJar -om, 1ik nagyobb mint a másik, de mind kényelmesen elfért a zsebemben, és jóval hamarabb hozzáfértem az infókhoz mint a notis riválisok.
Mint feljebb láthatjátok mind GSM+PDA kombó, állítom, hogy sok esetben jobb, kellemesebb élményt nyújtott a PDA-n keresztül telefonálni, mint normális mobilon keresztűl. -
Yushchenko
őstag
Szép jó reggelt logout!
Aszem nem fogalmaztam világosan.
Nem éltetem az okostelefont, mert az sem ér túl sokat, ugyanúgy kényelmetlen a használata, mint a PDA-nak szerintem, egyetlen pozitívuma nálam, hogy mindig ott van a zsebembe. Amit le akartam írni, de nem tettem meg(gondoltam kitaláljátok), hogy ha normálisan akartok netezni, szöveget szerkeszteni... kelleni fog legalább egy noti szerintem. Ezért hoztam ilyen hülye mp3 lejátszós példákat
Én ha utazok/dolgozok akkor mindig tudok magammal vinni notit, hogyha tudom, hogy szükségem van rá. -
bwoay
nagyúr
válasz
Yushchenko #50 üzenetére
''Szerintem ha az ember jó minőségbe akar az ember zenét hallgatni, vesz egy nem teszkós mp3 lejátszót. Ha normális képet akar csinálni, az csak digicammal megy, persze jó ha van mobilba is cam, de az csak muszájból jó. PDA jó hogyha kéznél van, de nem fogja 100%-osan ellátni egy PC funkcióit, de ha ez nektek jó, ti dolgotok, nem a meggyőzésről szól ez, csak a véleményét mondja el mindenki ''
rendkívül érdekes érvelés, ami szerintem totálisan fordítva sül el.
a PDA létjogosultságát próbálod megkérdőjelezni úgy,
hogy a dedikált eszközöket élteted, és végül a smartphone-ra voksolsz,
ami a PDA meg a mobiltelefon házasságából született? akkor hogy van ez?
használjak öszvér telefont a PIM funkciókhoz, mailhez, stb,
de zenehallgatásra már vegyek külön mp3 lejátszót, fotózni pedig digicamet?
Nem értelek.
A PDA egyébként korántsem a PC-ket hivatott kiváltani,
hanem a manager kalkulátorokból fejlődött ki annyira,
hogy képes ellátni a személyi számítógépek bizonyos funkcióit.
Te magad írod, hogy ha az ember jó minőségben akar zenét hallgatni,
akkor vegyen egy jó mp3 lejátszót. Én hasonlóképpen nem vagyok hajlandó
kompromiszumot kötni sem a telefonhasználat, sem PDA használat terén.
A telefon legyen kicsi, zsebrevágható, és bírja sokáig egy töltéssel.
A PDA pedig rendelkezzen kellően ngy kijelzővel, hosszú készenléti idővel,
érintőképernyővel, kézírásfelismeréssel, blah-blah-blah...
A két különböző eszközzel szemben támasztott elvárásaim annyira eltérőek,
hogy számomra elképzelhetetlen ezek egybeolvasztása úgy,
hogy ne kényszerüljek rendkívül kényelmetlen kompromisszumokra.
Hasonló okokból használok külön mp3 lejátszót, és digitális fényképezőgépet -
bwoay
nagyúr
sosem gondoltam volna, hogy valaha is olyan írást fogok olvasni,
ami a PDA szót a PPC gépekel azonosítja.
Egyszerre vagyok felháborodott és elkeseredett.
Olyan, mintha ''Mire jó a számítógép?'' címmel
valaki leszűkítené a számítástechnikát PC-re meg Windowsra. -
BloodRay
veterán
-
BloodRay
veterán
válasz
Yushchenko #45 üzenetére
Tudod nekem elég fontos, hogy munka, vagy utazás közben is átnézhessem az anyagaimat zh-k elött. Tudom teljesen blőd ötlet, de ez van.
Emailes példát arra a hasonlóan elmés gps-es mondatra írtam...
Egyébként nálam a pda nem egy plusz ''cucc'', mert az van telefon helyett is. -
Peet210
őstag
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egy pda+gsm kevesebb ideig bírja egy pda-nál.Persze a notihoz képest így is jó.
Az én Nokia 9300-ás telóm 4-5 napig bírja kb + - 1 nap haszálattól függően.
Majd az lesz a jó ha legalább 1 hétig is bírja a pda+gsm ugyan olyan használat mellett
Én is sokat gondolkoztam egy pda+gsm kombón az egyetlen ok amiért még nincs az a pénz -
Yushchenko
őstag
notin jáccani
Ez van, ezek szerint igénytelen vagyok
Ha életképtelen 5leteken akarsz rágódni akkor támadd az UMPC-ket.
nem támadok én semmit, csak elmondtam a véleményem, hogy nekem az okostelefon bőven sok. Van benne cam, ha valami fontosat kéne lefényképeznem, tok mailt küldeni, jobb esetbe tom használni a puskát, kivéve ha jön Dr. genya, és leesik a földre a mobil
Ha meg netezni van kedvem, vagy hatalmas szükségem van valamire, azt tom előre, és berakom a táskámba a notit... nekem nem 7kg
Amm jól értem, hogy le akarod cserélni a mobilodat PDA-ra?
Na a mondanivalóm lényege még1x
Szerintem ha az ember jó minőségbe akar az ember zenét hallgatni, vesz egy nem teszkós mp3 lejátszót. Ha normális képet akar csinálni, az csak digicammal megy, persze jó ha van mobilba is cam, de az csak muszájból jó. PDA jó hogyha kéznél van, de nem fogja 100%-osan ellátni egy PC funkcióit, de ha ez nektek jó, ti dolgotok, nem a meggyőzésről szól ez, csak a véleményét mondja el mindenki
ps: szerintem telefonálni is szar PDA-val
ps2: sorry, hogy nemtok gépelni -
Alukard
senior tag
válasz
Yushchenko #45 üzenetére
Pont ezt szerettem a korábbi PDAmba, nem lógott rajtam minden sz*r, hanem ott volt a zsebembe és ment róla film, mp3, könyvet olvastam, sulis anyagot néztem/ állítottam össze, neteztem, fényképezgettem, maileztem.... szóval gyilkoltam egész nap. És nem lógott rajtam 80 000 kütyü mint ami 1eseken szokott (sz*r teló, mellé 1 digi kam, meg 1 tecsós mp3 nyíró, a gyürük urqa összes kötet, meg még fél könyvtár a hátadon....), nem 3, nem 4 eszköz, hanem 1, de minden funkciót ellát, igaz ha feladja akkor annyi, de nem kell bázisugrani vele. Ja és jóval hasznosabb és jobban kezelhetőbb mint 1 ''okos'' telefon....
Ami viszont tény, hogy ez egy személy függő dolog, hogy ki mennyire/hogy tudja kihasználni az adott PDA képességeit, és szintén embere válogatja hogy kinek tetszik ez a megoldás. Neked nem jött be, ez van ÍJ, ahogy nálunk mondani szokás, de ettől függetlenül nem kell bizonygatni, hogy maga az ötlet is életképtelen.
Ha életképtelen 5leteken akarsz rágódni akkor támadd az UMPC-ket.
Luxuscikk?
Sztem nem, akinek kell az megveszi (persze 1 józan határon belül), ha az ember megerölteti magát akkor nagyon gyorsan össze tudja spórolni rá a pénzt.
Amúgy meg nincs asztali gépem, csak notim, szóval tök mind1, hogy holvan -
rdi
veterán
válasz
Yushchenko #45 üzenetére
pedig, ahogy írtam is, a pda (vagy pna)még nagyon jó lehet kesselésre is
persze mert ez a ROM nem az a ROM
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz
Yushchenko #45 üzenetére
húúú ez nem sikerült magyarra, sorry
-
Yushchenko
őstag
Én kérek elnézést. Akinek létfontosságú hogy pdf-et vagy filmet nézegessen otthonán, vagy munkahelyén kívül, és nincs nála noti, az vegyen csak pda-t
megéri
Akkor ezek csak nekem nem annyira létfontosságúak, mint másoknak
mod:
Jah! És emailt sem küldesz mert ott a postagalamb, max megdöglik út közben.
okostelefonnal lazán küldesz e-mailt
Luxuscikk... Egy okostelefon nem olcsóbb mint egy pda.
de telefonra mindenkinek szüksége van manapság, és mindig magunknál van. A PDA egy plussz elektronikai cucc, lassan már ki se fogunk látszani belőlük. Ha valaki használja rendesen, annak jó, de pl én is vettem anno, és csak egy plusz probléma volt, nem sokat értem vele.Amm látom csak nekem van olyan igényem, hogy ne lógjon le rólam mindenféle szar, és a zsebembe is elférjenek a létfontosságú cuccaim.
[Szerkesztve] -
BloodRay
veterán
''Ha utazok megtudom nézni autós térképen is, max jó óráink lesznek, miközben valamerre bolyongunk'' -> Jah! És emailt sem küldesz mert ott a postagalamb, max megdöglik út közben.
Luxuscikk... Egy okostelefon nem olcsóbb mint egy pda.
Peet210 -> ''Üzemidő.Egy laptom mennyit bír ki akkuról?Kb. 3 óra, akkor azt hiszem, hogy egy pda sem szégyenkezhet (kivételek ezalól a pda+gsm).''
Már miért lenne kivétel egy pda-+ gsm?Simán kibír pár napot, úgy mint egy multimédiás telefon. És egy laptopnál minenképpen sokkal többet messze a konnektortól.
Yushchenko -> ''Komolyan mi az a nagyon hasznos dolog, ami rajta van, és kell neked?
Egy okostelefonba minden benne van ami kell...''
Bocs, hogy Alukard helyett is írok, de az igaz, hogy egy okostelefon is tudja majdnem azt amit egy pda, de azért pdf-t nagyon kényelmes lehet azon nézegetni, esetleg powerpointot.Hogy a telefonos filmnézésről ne is beszéljünk!
-
Yushchenko
őstag
Komolyan mi az a nagyon hasznos dolog, ami rajta van, és kell neked?
Egy okostelefonba minden benne van ami kell... szöveget szerkeszteni, táblázatot kezelni meg nem hiszem hogy azon kéne
Ammm sok értelme nincs notit hoznotok, hogy gémeljetek, az otthon sokkal kényelmesebb. -
hardzsi2
aktív tag
Én kb. 2 éve használok PDA-t (többnyire nálam van a mobil mellett), azóta kiváltotta a naptáramat és jegyzettömbömet. Nevessetek ki, de -számomra- kiválóan helyettesíti még az áruházi bevásárló-cetliket is - ráadásul az újabb bev.listák összeállítása is könnyebb, ha el vannak mentve a régebbiek, hisz sok az ismétlődő tétel. Műszaki cikkek vásárlása előtt is készítek hely/ár listát, így a boltokat járva jobban átlátom, mi hol olcsóbb.
Nem volt gyenge az októberi zavargások idején külföldi projektút során egy WiFi-hotspotos kocsmában az Indexről megtudni a fejleményeket s az érdeklődő külföldiekkel rögtön megosztani - azért így egyszerűbb/olcsóbb, mint az otthoniakkal SMS-ben/telefonbeszámolóval.
Persze a GPS+navi is spórolt már meg értékes félórákat és benzint ismeretlen utakon, ill. külföldön...
Szerintem felesleges nagyon érvelni a PDA ellen. Ez is csak egy eszköz; akinek van, az tudja, hogy neki mire jó, akinek nincs és sosem próbálta huzamosabb ideig használni, az pedig ne próbálja megmagyarázni, hogy miért is nem jó vagy miért nincs rá szükség. Akinek pedig nincs, de érdeklődik iránta, az a mániákus PDA-sok megfelelő fórumánminden infót megtalál (ill. megkérdezhet), ami egy esetleges vásárlás előtt érdemes megtudnia.
-
amargo
addikt
Nézd, rengeteg példát tudok felsorakozni érte és ellene is.
Kerültem jó párszor olyan helyzetbe, hogy: ''hopp kell vennem valamit útközben, na de még is hol..?? ->hotspot->google->cím->iGO->üzletből elégedetten ki''. Vagy valahova utaztam.. vagy gyorsan emlékeztetőt kellet írnom.. stb. Ugyan akkor. Leszarhatnám, hogy utközben kell valami, megveszem máskor->ergó ha valaki ismeri az határidőre átadás fogalmát, lehet, hogy ebből több nappal később lesz. Ha utazok megtudom nézni autós térképen is, max jó óráink lesznek, miközben valamerre bolyongunkEmlékeztettő: megisjegyezhetem, csak nálam sokszor nem a tartalommal van a gond, hanem, hogy nem emlékszek, hogy emlékeznem kellene valamire
A notebook, meg csak hogy egy jó élő példával szolgáljak, a hétvégén lerobbantam kedvessel az autópálya mellett, míg vártam a haverom, megnéztünk egy filmet
A cikkhez: Elég jól megmutatja, hogy mi az igazi felhazsnálása egy PDA-nak, igazából luxus cikk, szerintem ez tény. Meg lennék nélküle is, és sok más nélkül is. De akkor talán ''csak'' egy más igazi szenvedélyemnek hódolnék.. akkor ide nem is érnék -
Zoltán
őstag
''...amit érdemes a ROM-ba vagy memóriakártyára menteni....'' -ROM-ba nem érdemes, csak RAM-ba. ROM: csak olvasható memória.
-
redskinhu
csendes tag
Eddig minden írásból kimaradt a Winampaq zenelejátszó...
Pedig elég jól sikerült szerintem. És van toggle screen funkciója is és a nyomógombokat is hozzá lehet rendelni funkciókhoz. Aki az asztalin is winampot használ az szeretni fogja.
A PDA-ról meg az a véleményem, hogy jófajta úri szórakozás, csak annak éri meg aki sokat utazik, és van ideje tapogatni... és scrollozgatni.
Ja igen amikor én még használtam (most a fiókomban porosodik) akkor előszőr jópofának találtam a naptár és a teendők funkciót. Először... Aztán rájöttem, hogy nagyon utálom, mert állandóan figyelmeztetett valamire.Rosszabb, mint egy barátnő.
[Szerkesztve] -
Peet210
őstag
Látom van akinek a méret miatt nem szimpatikusak a pda-k.
Pedig hát ez bennük a lényeg kérem szépen.
Egy notit zsebre tudunk vágni?Nem.
Én személy szerint nem szivesen cipelek magammal egy notebookot csak azért mert néhány dolgot fel akarok írni megnézni a busz menetrendet az órarendemet, teendőimet, stb...
Üzemidő.Egy laptom mennyit bír ki akkuról?Kb. 3 óra, akkor azt hiszem, hogy egy pda sem szégyenkezhet (kivételek ezalól a pda+gsm).
A notinak és a pdanak is meg vannak az előnyei.Mindenki el tudja dönteni számára melyik a legpraktikusabb. -
BloodRay
veterán
Nem igazán értetted mit akartam írni.
Szerintem egy laptopot nem kényelmes cipelni, illetve menet közben használni(elkopott pár nadrágom oldala...) Ellenben egy PDA-val amit aránylag kényelmes. Ugyanakkor azon pdf-jeimet, ppt-imet, excel file-jaimat átnézhetem út közben is. Persze vannak telefonok amik erre szintén képesek már, de nem szeretem, ha természetellenesen kigúvad a szemem az utcán, ill padon. Azok a funkciók amik pedig szerintem még leginkább parasztvakítások a telefonokon, azok pda-n már valóban nyernek némi értelmet. Szerintem.
Számomra az érintőképernyő is nagyon praktikus tud lenni, persze szövegbevitelhez használhatom a teljes billentyűzetet is.
Természetesen nem mondtam egy szóval sem, hogy egy pda többet tudna mint egy laptop...
Jah! Ahogy Alukard is írja UMTS pedig egy fos még szerintem(Nekem is UMTS mobilom volt. -ZM60), nincs mindenhol(ott sem hozza a sebességet) és qrva drága.
[Szerkesztve] -
Alukard
senior tag
Nekem személy szerint nem baj, hogy nem kell 1 laptoppal rohangálnom várni 3-4 percet amíg aksiról feláll, és jószerivel azonnali módon tudok jegyzetelni, vagy elérni bármit másodpercek alatt, az UMTS el meg kitörölheted 1szerű mobilon, mer elég tragédia (tudom, mert V3x em van), az UMTS képességet csak jószerivel modemként tudtam kihasználni.
Igaz szükséges némi megszokás, de utána már nem lehet élni nélküle -
tkazmer
addikt
Valóban, abszolut értékben sokkal olcsóbb egy pda. De nézzük, mit kapsz azért: egy kis képrnyőt, amely gyakorlatilag csak olyan funkciókhoz jó, amelyek működnek egy telefonon is. Egy érintőképernyőt, amely lehet, hogy nagyon jól hangzik, de (amilyennek én tapasztaltam) sokkal kevésbé felhasználóbarátabb, mint egy normál billentyűzet. Ugye van benne gsm, umts, stb, amelyek szintén megtalálhatóak telefonokban, sőt, néhány újabb notebookban is(erre most nem térek ki, mert azok a notik szerintem is irreálisan drágák). Ellenben egy notebook esetében mi az, ami nem tudsz megcsinálni, de egy pda-n meg igen?(telefonáláson kívül, de arra meg ott a telefon).
Az asztali gépek meg szerintem abszolut nem a mobil eszközök kategória. -
BloodRay
veterán
PDA-t sokkal-sokkal olcsóbban kapni...
Ami a sokoldalúságot illeti, az árkülönbségből van egy olyan asztali gépem amin játszani is lehet, amellett, hogy sokoldalú. Viszont pda sokkal kényelmesebben hordozható és amire menet közben szükségem van a számítógép funkciói közül azt el tudja látni.
Teljesítményben valóban sokoldalú laptop igen nem olcsó. Szerintem. -
tkazmer
addikt
Egyébként egy noti sokkal drágább mint egy pda, szóval annyi erővel...
Azert ez nem teljesen igy van, az igaz, hogy mondjuk 120-150-ert nem kapsz olyan szintu notebookot, mint amilyen szintu pda-t, de vajon milyen teljesitmenyre kepes egy pda, van e olyan sokoldalu, es felhasznalobarat. -
BloodRay
veterán
Én kiöregedett notit váltottam ki pda-telefon kombóval és szerintem jól pótolja.
Egyébként egy noti sokkal drágább mint egy pda, szóval annyi erővel... Az mondjuk igaz, hogy pda-phone bunkofon méretű, de arra meg ott van headset.
Egyébként meg menet közben nekem sokkal kényelmesebb, mint egy noti és nem kell külön-külön cipelnem magammal notitáskát és ''buta''telefont.
Az a gáz max pda-val, h nem lehet mindenhova magaddalvinni. -
Alukard
senior tag
válasz
Yushchenko #26 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de a PDA kat elsősorban NEM GPS navigácóra találták ki, a funkció mint extra szolgáltatás került bele, eredetileg a menedzser kalkulátorokból nőtte ki magát 1 kézben hordozható multimédiás eszközzé amit elég sok ember elég sok mindenre használ. Hamrosan én is befektetek immáron a harmadik PDAmba (HTC TyTN), és ha akarod a csütörtökön a makró óra elött meg is nézheted, hogy mit lehet vele kezdeni GPS nélkül is
Amúgy nekem is ott a noti a multkori órán kinn az etelén még hálópartyt is rendeztünk viszont nincs túl sok kedvem minden nap 1 6-8 kilós táskával ronhangálni amikor 1 kis tenyérgépbe is elfut az ami kell... -
jerry311
nagyúr
válasz
Yushchenko #26 üzenetére
Valóban ott a noti... azonban vannak akik nem cipel(het)ik magukkal a notit mindenhova... Erre jó egy PDA. Meg mondjuk notival nehézkes a telefonálás
-
Yushchenko
őstag
Szerintem a GPS-en kívül nem sokra való
Ha kell valami, arra nekem ott van a noti, jobban, azt jobban szeretem
-
Fanyuvo
tag
A pontok után és a zárójelek elé space-eket kérnénk. Ha már kikerült a főoldalra a bejegyzés, legyen egy kis formája. No offence.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értek egyet a pda ''bunkofonná'' lealacsonyításával, igenis van létjogosultsága, és gyakran jó, ha az embernél ottvan. Nálunk család ruházott be egy IGO-s gps-es pda-ra, mikor valahova megyünk, vagy család valamely tagja, akkor mint gps megy, amikor ilyen célra nem kell, akkor meg én szórakozok vele. Régebben vittem be suliba, ott egyszerű ''drága'' mp3 lejátszóként működött, vagy southparkot néztünk rajta, de volt hogy dos került rá, és régi dosos játékokat küldtünk vele, vagy elszórakoztunk a win alapú wormsel... Mondjuk ezek még mindig olyan dolgok, amik igazából nem fontosak, de nagyban növelik a készülék használhatóságát. Aztán ottvannak a kényelmi funkviók, mint pl. az internetezés ágyból, és visszatérve a görgetésre, nem zavaró. Most persze az ellenzők mondhatják, mit csinál az ember azon a pici kijelzőn, erre azt tudom mondani, akinek nem elég, vegyen laptopot... Visszatréve a távirányítás témakörére, sikeressen megtanítottam a PDA-nak 4 távkapcsolót, hogy mindent tudjak vezérelni a szobámban, jó is volt, csak a belső infraled hatósugara kicsit kisebb a rendes távirányítóknál, de egész használható. Hogy visszatérjünk a mire is jó témakörére, a gps funkciókat autó nélkül is élvezhetjük, mikor városon bellül mentem ismeretlen címre, egyik az hogy igonak hála tökéletes utcatérkép van, másik meg hogy odavezet a házhoz, bár lehet kicsit érdekessen néztem ki az utcán sétálva, amint valami eszközzel a kezemben, ami úgy néz ki, mint egy trikorder a startrekből...
Nah kicsit hosszú lettem, végszónak csak annyit, hogy jó kis cucc egy pda... -
TheVeryGuest
senior tag
A PDA/SmartPhone igazi mindentudó, semmiben nem tökéletes eszköz. Mondjuk félmillás felárú car navigation system helyett ezerszer jobb egy alap GPS-es PDA 50k-ért és egy tört iGo vagy TomTom. A GPS-e is ehhez mérhető pontosságú. Lehet rajta Silen Library Project-es könyveket olvasni, lehet ingyen Netezni WiFi-n ott ahol épp van és jólesik. Szóval ha azt vesszük, hogy mindez 50-60kból kijön.
Az egyetlen dolog, amivel nem vagyok kibékülve az az akkuidő. GPS-el akkuról 3-4 órát megy csak ez nekem elég kevés. -
Ősember
őstag
én abszolut nem vagyok ellene, sokszor voltam már olyan helyzetben, hogy fontos emailt vártam és csak délután jutottam gépközelbe, hogy megnézzem mi a helyzet. olykor olykor nagyon is jo lenne, de összessgében másra nem is használnám, szoval nem tartok rá igényt
-
napos2600
tag
a cikk szerzőjének: nem Pocket Information, hanem Pocket Informant!
tudom erre reagáltok majd, nem flamenek szánom, de a bunkofonozás az egy előítélet. -
Petek
tag
Jó cikk. A bunkofonságáról meg annyit, hogy ha valaki csak a navigációs képességét kihasználja ( és nagyon sokan vannak ilyenek, hisz rengetegen utaznak ) már akkor megérte az árát. Sztem sokkal kevesebben vesznek ilyent kivagyiságból mint pl. drága karórát. Nekem eddig az összes telefonom közül ennek az ébresztője tetszik a legjobban, mert nagyon jól testreszabható. A naptár is sokkal jobban használható mint egy telefonon, talán mert nagyobb kijelző, és az is nagyon aprólékosan testreszabható, és még tucatnyi hasznos dologra használható, a telefon mellett több egyéb készüléket ( gps, mp3 lejátszó stb ) és határidőnaplót, jegyzettömböket is kivált.
Nem értem miért kell minden innovatív műszaki cikket olyan jelzőkkel illetni mint pl bunkofon, akinek nincs rá szüksége az ne vegye meg, de ne is alkosoon véleményt róla anélkül hogy kipróbálta volna a funkcióit.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Én egyébként nem azokról beszélek akik tudják is hogy mire használjanak egy ilyen kütyüt,hanem azokról a kultúrszemélyekről akik csak azért tartják mert valamiféle keletkező státusz-szimbólumot látnak benne,és szvsz ilyenek igen-igen sokan vannak.Egyébként ugyanez igaz a csúcstelefonokról is.Ott lapul a zsebében aztán ha előveszi a telefonszámot is egy cetliről nézi meg amit hívni akar.....
-
rgqjx
aktív tag
Megnézheted, így van.
Amikor vonatozom, akkor filmet nézek, persze szigorúan takarva, hogy ne okozzon másoknak problémát ---> ''nézd a bunkót...!''
Mivel nincs asztali dvd lejátszóm és a számítógépem a másik szobában van, ezért a filmeket a pda-n keresztül (vnc) indítom, tekerem ,stoppolom és igen ezen keresztül adom a tv-re a hangerőt is.
Arról sokáig lehetne flamelni, hogy mire van szükségem és mire nincs, de nagy fiú vagyok és el tudom dönteni. Szeretem ha minden ''szükséges'' dolog egyben van.
Azon én is már csak röhögni tudok, mikor látom néhány helyen, hogy tv, dvd, erősítő, klíma távirányítók közül egyiket eljátszotta a gyerek...
Persze erre találták ki a tanítható univerzális távirányítókat, amit vagy be tudsz tanítani, vagy nem. Mind1 lehet röhögni, maradok a pda-nál
Az újságon az rss-t értem grafika nélküli szövedes állományokat.
A GPS sem létszükséglet, de ha vezettél ismeretlen területen, akkor nagyon fogod értékelni. Kellemetlen a lámpánál félszemmel keresni a térképen az utcákat...
''Szerintem a vicc az egészben az, hogy nem létező igényeket próbálnak kelteni irtózatos mennyiségű pénzzel, hogy vegyél meg egy olyan hülyeséget, amire rohadtul nincs szükséged.''
Erről nagyon sokáig lehetne vitázni, csak a kérdés, hogy hol húzod meg a határt a szükséges és a szükségtelen között?
Ugye a számítógép sem egy olyan szükséges dolog... -
Peet210
őstag
Mi a baj a GPS-szel?Sokan használják és azért mert szükségük van rá.
Séta közben szerintem senki nem néz filmet, de vannak esetek amikor igenis szórakoztató lehet.
A TV távirányító csak egy extrém progi ami egy jópofa dolog.
PIM alkalmazásokat pedig jobb egy ilyen készülékkel kezelni mint egy telefonnal.
Tehát szerintem nem hülyeség.
Persze ez az én véleményem ettől függetlenü elfogadom, hogy Te így látod. -
martonx
veterán
Azért azt megnézném, amint mindegyikre használod a PDA-dat...
Szerintem a vicc az egészben az, hogy nem létező igényeket próbálnak kelteni irtózatos mennyiségű pénzzel, hogy vegyél meg egy olyan hülyeséget, amire rohadtul nincs szükséged. Erre tökéletes példa a GPS, séta közben Divx-nézés 5 inches képernyőn, és hogy mindig mindenhol lennie kell nálad újságnak (internet).
A TV távirányítón meg már csak röhögni tudok.
A telefon, és az mp3 lejátszásnak még csak csak lenne létjogosultsága, de ezt már bármelyik középkategóriás telefon hozza.
Pont ugyanez mondjuk a mostani notebook mánia is.
És ezúton kérek elnézést attól a nagyon szűk rétegtől, akiknek ezen eszközök esetleg tényleg munkaeszközök. -
rgqjx
aktív tag
Lehet, hogy a PDA az új generációs bunkofon, de engem jobban érdekel az, hogy nem kell külön navigációs eszközt, telefont, tv távirányítót, mp3 lejátszót, divx lejátszót, újságot stb. a zsebemben hordanom, hanem mindezt egy készülékbe intágrálva megkapom. Internetezésre nyilván nem a legjobb, de azért el lehet viselni. 3 éve használom és egy rossz szavam nincs rá...
-
-
Peet210
őstag
Nos a 320x240-es felbontáson nem épp a legélvezetesebb a böngészés a 640x480-as felbontáson már inkább használható, de pl msn-ezni vagy csak éppen megnézni néhány fontos dolgot vagy freemail-t a 320x240-sel is lehet.
Itt egy kép ez egy 320x240.
Ha esetleg valakinek van 640x480-asa azti is berakahtja összehasonlítás képp. -
GanXstaZ
tag
350-es Mio készülékemtől megválnék tudom nem hirdetés rovat
de ajándékba kaptam egy jobbat
ha vkit érdekel uj ár alatt jóval elvihető.
-
PDA - az új bunkofon. Ha értitek, mire gondolok. (No flame.)
-
zolle
tag
nekem van egy hp hx2410-em, meg külön gps vevő hozzá, BT-s, iszonyat jó.. csak nem használom
http://pdamania.hu/pda/149/
nem akarja valaki elcserélni egy MIO-ra, + kp? -
tkazmer
addikt
Jó kis cikk lett! Rögtön az elején egy kérdés: mondjuk egy 320x240-es, vagy 640x480-as képernyőn mennyire mutatnak jól a weblapok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest