- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
Mindenféle ítélet nélkül ehhez a BSA részhez kapcsolódva: több évvel ezelőtti csoporttársamat- oktatásban dolgozó közalkalmazottat feljelentették a BSA-nál mert beszólt egy infó órán a srácnak , hogy talán ne barmolja szét az egeret.
Kimentek hozzá MEO-zni a szoftvereit. Tisztaszoftveres progijai voltak, de azokhoz is kell a jogtiszta alap!
Most aztán filózhatunk, hogy azt a kevés nimbuszunkat ami már alig van, most, hogy tartsuk meg, hiszen egy beszólás -egy feljelentés?Azért nem ennyire durva ám a helyzet, de...és ha már ott a de...
Vehetünk XP Home-ot, majd rátelepítjük a Prof-ot.
Tudom, nem erről szól a totyik lényege, csak egy apró adalék. -
leviske
veterán
Ha jól emlékszem, akkor Abu85 írta annó. És ha jobban belegondolok, akkor érthető. A DX11 elég lesz szerintem egy jó 2-3évig, míg el nem terjed komolyabban a Larrabee féle architektura('k) kiaknázása. Utána pedig valószinűleg a DX-et megint az elejétől kéne újraírni.
Meg gondolom Microsofték sem szeretnének az AMD és Intel közé állni... Az Intel hozzájuk már túl nagy, az AMD-vel meg elég jó kapcsolatban vannak.
-
leviske
veterán
Akkor most már csak arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz a DX11 után. Mert ugye tudtommal ez az utolsó...
Kíváncsi vagyok, hogy a következő útirány nyíltabb lesz-e, vagy megpróbálják tartani a monopóliumot a Windows számára.
Ha nyíltabb lesz, akkor végre kialakulhat némi verseny a Mac/Windows/Linux között és beindulhat a komolyabb fejlődés az op.rendszerek terén is....
Egyelőre akárki, akármit mond... szerintem egy helyben togyognak az oprendszerekkel és a negyedét nem használják ki a rendelkezésre álló hardvereknek.
-
cskamacska
addikt
Én simán elhiszem, hogy magyar jog szerint teljesen rendben van a gépe(fizetett/free progik, zenét/filmet meg legálisan lehet tölteni)
, de azért mégis van valami pikáns abban, hogy az egyik böngésző ablakban kötelet kér valaki a warezolóknak, másik ablakban meg a friss torrent termésen legelteti a szemét..
-
Superman
nagyúr
Hagyd már, minden ilyen topikban van egy ilyen túlbuzgó "jogvédő", aki alkalmasint szintén használ nem jogtiszta szoftvereket, de itt osztja az észt.
brd kolléga egyértelműen nem szoftverkalózkodásra buzdított, hanem pontosan körülírta a helyzetet. Még annyit tennék hozzá: ma Magyarországon még cégek sem vásárolnak sokszor jogtiszta szoftvert a fejlesztőknek.
Jó példa erre az én esetem, amikor egy (ne nevezzük itt meg) játékfejlesztő cégnél voltam fejlesztő, nem volt 3D Studio. Legalábbis nem full licenszelt kópia, csupán egy trial verzió, az is egy butított változata az említett szoftvernek. Amikor lejárt, trükközni kellett, merta cég nem adott ki olyan horribilis összeget érte, amibe ez a szoftver került volna és az még csak egy licensz. Ha cégeket nem tudnak rávenni a "jogtisztaságra", akkor mit mondjunk az otthoni felhasználókra?
-
Gazala
aktív tag
"aki maga sem éppen tiszta" -> ez ragalmazas (meg jo, hogy tudod mit muvelek a gepemen)
brd: ezzel a "ra vagyok kenyszerulve..." mondattal sok mindent meg lehet magyarazni, de az meg nem ok az illegalis szoftverhasznalatra. ha annyira szukseged van a win-re, akkor meg kell venni a licenszet, ha nem, van sok mas alternativa.
az nem elfogadhato magyarazat, hogy ra vagyok kenyszerulve.
-
JohnR
aktív tag
Egyetértek.
Azt megléphetnék, hogy az XP-t lecsupaszítják és vmelyik hardverrel együtt árulják (azt meg úgyis el tudják érni, hogy az árú kötelező velejárója legyen), mert a vevőknek az a lényeg, ha már megvesz egy gépet, az legalább működjön.
A sallangokat meg aprópénzért ki-ki igényei szerint hozzátehetné (warez helyett ide is küldhetnének sms-t).
Érdekes, hogy a működőképes dolgokat nem lopják el a warez társadalomtól.
BioNiCMaN : -
JohnR
aktív tag
Az új oprendszereik meg legyenek jobbak, használhatóbbak, szebbek és tartalmazzanak "igazi Újításokat", hogy megérje kicsivel több pénzért lecserélni az XP-t. És akkor az is fogyni fog. Nem sírni kell, hanem újat alkotni, és akkor megveszik + dől a lé
És az oprendszer meg legyen alap kellék, mint egy driver, ne pedig luxus! -
Depression
veterán
Dehogy nem tud tenni ellene. Most volt nemrég hír, hogy már a PgUp/PgDown gombok oldalak görgetésére való használata is a MS-é. Nevetséges, de ez van. ahhoz nem kell sorokat másolni, elég, ha egyetlen karakter meg fog egyezni. (nem fogják sajnálni a kenőpénzt, ha tényleges konkurenciába ütköznek)
Aztán minden progi ellenőrizni fogja, hogy milyen OP.rendszert használsz.
Nekik fontos, hogy az ő rendszerüket használd, ha legális, ha nem. Ez itt a lényeg! Ha sokan mást használnának, a sulik/közintézmények, cégek is átállnának. Ez az egész nem profit növekedésről szól, hanem a piac megtartásáról. -
mob_zzz
aktív tag
Nem rossz válasz, de én a gépen felül értettem a költséget. Mindegy ki mennyit költ számítógépre, de ahhoz hogy használni tudja, kell hozzá OS. A feladatok jó része ma már megoldható Linuxon is, szóval nincs az ember a MS-ra kényszerülve. Aki viszont szeretné használni a Wint (minden kényelmével és nyűgjével együtt), az vásárolja is meg. Én arra kívántam rámutatni, hogy a "drága" oprendszer valójában nem is olyan drága.
Amúggy remélem mindenki ismeri a vonatkozó Szomszédok-klasszikust. -
mob_zzz
aktív tag
Számoljunk!
Átlaggéza használja 3-4 évig a gépét, tökmindegy mennyiért vette. Egy OEM Win 20k körül megkapható. 3 évre leosztva ez havonta kb 600 forintot jelent, két doboz cigi árát. A számítógépet/OS-t pedig napi rendszerességgel használja az ember, szóval nem értem, hogy miért nem éri meg a pénzt... -
sztikac
őstag
Ugyan miért ne lenne? Én is 50 alatt hoztam össze az egész gépemet, és nem nagyon örültem volna még egy 20ezres kiadásnak
ja így már értem. ez tényleg feljogosít arra hogy warezolj(
)
Én meg eddig 5 munkahelyből 3-ban azt láttam, hogy a titkárnő gépén kívül minden linuxos, vagy MAC-es.
rögtön kiderül hogy a linux elterjedsége nem is 1% alatti, hanem mindenki ezt használ, csak a microsoft megint lefizetett mindenkit hogy hazudjon -
sztikac
őstag
Egyébként, lehet, hogy neked van elég pénzed, és ezért jössz a "Magyarországon mindenki így-meg-úgy" nagyzolós-lenézős dumával
senkit nem néztem le még azért mert nincs pénze
de sokaknak nincs pénzük még oem windózra sem, de ha olcsóbb lenne, megvennék
ezt itt általában azoktól hallom akiknek az adatlapján ott figyel a 2-300e forintos konfig. Hiába na, valahogy meg kell magyarázni hogy miért lopunkSokan egész ki ideológiát kerítenek a warez köré: a gonosz világuralomra törő MS-nek én aztán nem fizetek stb... Más kérdés hogy akkor miért használják az ő OS-üket (tudom-tudom most jön a mindenki rá van kényszerítve meg a már iskolában erre nevelnek duma)?
Pl. azok, akik használtan vesznek gépet 30-40-ért.
ez a magyarázat is minden warez-topikban eddig előjöttErre csak ennyit tudok mondani hogy ez is jó duma csak köze nincs a valósághoz.
-
sztikac
őstag
Nem az átlagemberek cserélgetik gyakran az alaplapjukat
akkor kik? Tudom van egy kisebbség akiknek a tegnap megjelent hardver már elavultnak számít, de a nagy többség megvesz egy gépet és 2-3-4 évig használja, max. proci, ram, videókártya van bővítve. Tehát továbbra sem értem melyik felhasználói csoport az akiknek olyan szinten van szükségük up-to date hardverrre hogy évente 2x-3x kell lapot cserélniük de OS-re már nem futja.Én, mint gépre állati keveset költő ember azt mondom, hogy a windows messze drágább, mint kellene.
ezekszerint te is ritkán cserélsz bármit is a gépedben, akkor neked miért nem jó az OEM? Bár mint tudjuk Mo-n ha valami 1 forintba kerül az emberek akkor is képesek fikázni hogy méérnemócsóbb -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A firefox 3 most 10 lappal 229 ramot eszik a gépen. 256 rammal futtatva ez hogyan alakulna? És akkor még nincs virker, letöltőprogi stb...
Melóhelyes gépen is xp van, 512 rammal, de ott nem lehet egyszerre 2 progit futtatni, pl. winamp + böngészés, mert több másodpercre megakad minden.Cathfaern: Akkor még mindig nem találták meg összes lopott serialt.
-
remington2
senior tag
-
-
localhost
Közösségépítő
Szerintem ez nem az én topicom!
Húzok innen elfele, nem fogom mindenféle hamis érvek ellenében a saját tisztességemet próbára tenni, még engem fogtok megalázó helyzetbe hozni, mert lehülyézek (leanyázok) valakit.
Visz(nem)lát TOPIC!
A Szájhősöknek pedig hasonló bölcsességet kívánok.
-
localhost
Közösségépítő
Nem uram, az teljesen rendben van, mi több dícséretes.
A "Ha nem kaptam volna akkor sem fizettem volna érte" - ez a gázos, de nagyon!
És ezzel nem szokás hencegni, szintén hasonlat következik..." Nem biztos hogy képes lennék embert ölni, de ha módom lenne, nem állítom, hogy nem próbálnám ki"
Áhhh! Piha!
-
localhost
Közösségépítő
-
azbest
félisten
AGV 8 free, valami régi fertőzés lehet... ff alatt nem jeleznek be a vírusírtók általában, mert az a memóriában táróolja elsősorban az oldalakat... az ie viszont kiteszi a merevlemezre is és ezért veszi észre a vírusírtó. ff alatt kapcsolódni sem tud... az újabb trójai telepítők nem szoktak megilyedni firefoxtól sem (ez ff alatt nem tudja letölteni a netről a vackait).
(#40) ^Clown : msn-es szutykokat viszont az ingyenes avira antivir hamarab felismeri... küldtem be vírusmintát fertőzött ismerőseimtől kapott anyagból, de inkább feltettem egy avirát is, aminek a rezidens védelmét csak akkor kapcsolom be, amikor tudom hogy kényes tartalmat nézek.
(#35) szmissz: régen ilyen szigorúan vették a dolgot, de el tudom képzelni mennyire elégedett lehet az az ügyfél akinek tévedésből zárolta a gépét... hmm hamarosan megtudom milyen ha lejár az aktiválási határidő visa sp1-nél
még nem írtam be neki a kulcsomat egyszer sem, ahányszor próbáltam... majd ha tényleg véglegesen az lesz a fő rendszerem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest