Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• leviske

veterán

válasz Gazala #468 üzenetére

Nem úgy értettem a komolyan vevést. :DDD Ugy értettem, hogy jobban feladatuknak éreznék, hogy arra is kéne fejleszteni. Nem hülyeségből megy csodaszámba a Linuxot, vagy MAC-et támogató játékok száma. :)

Amugy a MAC-el meg az a bajom, hogy hivatalosan nem támogatja a PC-ket, és ha a jelenlegi PR szövegükre gondolok, akkor nem is fogják hivatalosan támogatni. Így meg majdnem olyan, mintha kalóz Windows-t használna az ember...

Machintost meg nem akarok venni, mert egy iMac az áráért nekem nem azt nyújtja, amit én elvárnék. Az iMac azoknak éri meg, akik dolgoznak a gépükön... én csak játszok/böngészek/sulihoz dolgozgatok. :)

• leviske

veterán

válasz S W A T #464 üzenetére

Na, ez meg a másik kiakasztó... Egy op.rendszer komolyabb rendszerkövetelményekkel mint némely játék...

Nem fikázom a Vistát, de kevesebb felesleges "ficsörrel" barátibb lenne a gépigény. Bár tudom, hogy ez fenn állt a XP esetében is... de nem látom azokat az újításokat, amik indokolnák ezt a rendszerkövetelményt az XP-hez képest... (Pedig az UAC-al való véresebb találkozásomig Vista párti voltam. :) )

"Legelősször megakarták tiltani hogy a fekete xp-k letölthessék a biztonsági frissítést aztán rájöttek az nekik se lenne jó ha tele lenne a web zombikkal."

A Vistában az SP1-ig az a rendszer volt, hogy ha rájön a gép, hogy hamis Vistát használsz, akkor kizár a rendszerből és addig nem léphetsz be, míg nem aktiválod. Ezt az SP1-el kivezették, mert "túl drasztikus"... tehát túl hamar eltűnnének a kalzok és rohamosan fogyatkozna a Vista használók száma... ha ezt bevezették volna XP-n, akkor ott ugyan ez lett volna.

Aki meg váltott volna, az vagy a Linuxra, vagy a MAC-re váltott volna. És valószinűleg a szoftverfejlesztők is már komolyabban vették volna a Linux-ra/MAC-re való programozást. :)

• leviske

veterán

válasz Morden24 #459 üzenetére

Akkor biztos én nézem folyton rossz helyen, de én még 100k-ért nem láttam Ultimate-et. Amúgy meg azért akar sok hómjúzer Ultimate-et, mert sok olyan szolgáltatást nyújt, ami kényelmesebbé teszi a hómjúzerkodást... Az Ultimate-et nem mondanám business kategóriának, mert a + szolgáltatásai a desktopnak szólnak, a [I]hómjúzerenek[/I]. Annyi, hogy a Business szolgáltatásai is bele lettek gyúrva...

"A dolog elmélete a hányinger: amiért nekem kőkeményen fizetnem kell, az neked se járjon ingyen, csak azért, mert adott esetben nincsen kedved kifizetni."

Ezzel egyet is értek... pont ezért érezném igazságosabbnak, ha maga az op.rendszer ingyen volna és csak a különböző szolgáltatásokért/programokért kéne fizetni.

Így viszont olyan a helyzet, mintha a ház alapozásáért kéne fizetni 20milliót, a falazás/vakolás/berendezésért, meg összesen 5milliót. :)

(#460) Gazala: Ezzel egyetértek, ezért is használtam eddig én is OEM Windows-t. :) De én úgy érzem, hogy normálisabban is meglehetne ezt oldani.. nem csak pár idióta telefonos emberkével, akik kioktatnak, hogy márpedig hazudok.

Ezért úgy érzem, hogy egy OEM tulajt a MS ezzel jobban megaláz, mint a kalózokat azzal, hogy feketeképernyőt kapnak. :(

• leviske

veterán

válasz Gazala #456 üzenetére

Az OEM igen is sz@r... Nem értem, hogy például miért kell egy élettörténetet elregélni az ügyfélszolgálatnak, hogy elhiggye (vagy ne higgye), hogy az alaplapom tönkrement és ki kellett cserélni.

Én spec. ugy érzem, hogy egy OEM szoftver nem az ember sajátja... a BOX a sajátja, de azok Magyarországon igen csak drágák és a 100k+ nem túlzás. Nem elég, hogy az SP1 "eredeti" magyar ára is kétszerese/két és félszerese az amerikai árnak, de még ennél is drágábban adják a boltok. (PL: eredetileg az Ultimate ~80k volna, 150k+-ért kapni.)

Amúgy meg, mint írtam: a Microsoftnak csak jó, hogy ennyi kalózpéldány van... ha nem lenne jó/káruk származna belőle, akkor bizony keményebben fellépnének a kalózpéldányok ellen. Azt elhiheted, hogy nem az emberiesség hajtja őket afelé, hogy CSAK fekete hátteret kap az, aki nem eredetit használ.

• leviske

veterán

válasz sztikac #390 üzenetére

Itt vissza is kanyarodunk oda, hogy miért is elterjedt a Windows? Tán nem azért, mert azt tudja a legtöbb ember kezelni? :)

Most próbálgatom a linux-ot és őszintén szólva köze nincs a Windows kezeléséhez.... pedig sok esetben értelmesebben oldották meg a menürendszert.

És már sejtem is, hogy milyen linuxból lopott megoldással fogják gazdagítani a Windows7-et, hogy az jobban nyomja a Windows Live támogatást (amit a Microsoft beigért).

• leviske

veterán

Na, hogy némileg a témánál maradjak: Senki nem használna lopott Windows-t, ha az önmagában érné meg az árát és nem azért, mert a szoftverek 90%-a Windows only.

Azt pedig a Microsoft is nagyon jól tudja, hogy ha az XP-ket és Vista-kat nem csak idegesítőbbé tenné, hanem a felhasználót egyszerűen nem engednék be a rendszerbe (ahogy a Vistában eredetileg volt... csak az SP1-el "javították"), akkor bizony túl sokan áttérnének Linuxra, vagy Mac-re és a végén még a játékfejlesztőknek megérté a plusz munkát az optimalizálás.

És mind ezt úgy mondom, hogy a XP-m és a Vistám is eredeti, bár csak OEM. (Csak a Vista túl sok régi játékommal nem működik rendesen, az XP-mről meg már beszéltünk.) Így ~50k minusszal ugy döntöttem, hogy kipróbálom a Linux-ot.. ami ugyan úgy nem 100%-ig kompatibilis (sőt..), de mondjuk ezt kiegyenlíti, hogy ingyenes. :)

• leviske

veterán

válasz Bici #328 üzenetére

Ha jól emlékszem, akkor Abu85 írta annó. És ha jobban belegondolok, akkor érthető. A DX11 elég lesz szerintem egy jó 2-3évig, míg el nem terjed komolyabban a Larrabee féle architektura('k) kiaknázása. Utána pedig valószinűleg a DX-et megint az elejétől kéne újraírni.

Meg gondolom Microsofték sem szeretnének az AMD és Intel közé állni... Az Intel hozzájuk már túl nagy, az AMD-vel meg elég jó kapcsolatban vannak.

• leviske

veterán

válasz Bici #307 üzenetére

Akkor most már csak arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz a DX11 után. Mert ugye tudtommal ez az utolsó...

Kíváncsi vagyok, hogy a következő útirány nyíltabb lesz-e, vagy megpróbálják tartani a monopóliumot a Windows számára.

Ha nyíltabb lesz, akkor végre kialakulhat némi verseny a Mac/Windows/Linux között és beindulhat a komolyabb fejlődés az op.rendszerek terén is....

Egyelőre akárki, akármit mond... szerintem egy helyben togyognak az oprendszerekkel és a negyedét nem használják ki a rendelkezésre álló hardvereknek.

• leviske

veterán

válasz fordfairlane #297 üzenetére

Alaplapot cserélni? :DDD Nekem még azt se kellett, hogy dobhassam a kukába a lemezt a licenszemmel együtt. :)

Mindenkinek: Nem tudom, hogy Ti miként vélekedtek, de én egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy elég volna egy ingyen OP-rendszer és rá eredeti szoftverek.

Nem értem, hogy a játékfejlesztők/szoftverfejlesztők, hogy nem látják a Linuxban a hasznot.

Abból a 60-150.000Ft-ból az emberek nagy része tudna játékokat és egyéb progikat vásárolni. A konzolok is azért terjednek ilyen iramban, mert az ember egyszer megveszi az alap gépet és utána csak a játékokat veszi hozzá.

(Elnézést, ha ez már volt téma... nem olvastam vissza)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés