- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mob_zzz
aktív tag
Ebben a hozzászólásban nagyon nagymértékű a felületesség.
Egyrészt azért túl drasztikus a teljes letiltás, mert sok felhasználó önhibáján kívül használ lopott szoftvert (átverik a boltban v. nem tudja, hogy egyáltalán fizetni kell érte v. szomszéd Pisti lebeszéli róla, mert majd ő ingyen felteszi) és hát az "ártatlan userek" életének megkeserítése nem egy jó imidzsépítés.Másrészt nem hiszem, hogy akinek nincs pénze megvenni egy 20k-s oprendszert az pont Macre fog váltani.
Amúgy meg szerintem ahogy S W A T hozzászólásaiból kitűnik, nála is, ahogy sokaknál a lustaság is fontos összetevője az illegális szoftverhasználatnak. Linux-szal igaz, hogy az átlagos feladatok 90%-a megoldható (játékok is), viszont elég komoly utánajárást igényel a használata, telepítése, konfigurálása.
Az lenne az optimális, ha aki kényelmetlennek találja a Linuxot/lusta utánajárni az alternatív megoldásoknak, az fizetne a Winért. A kényelemért mindenhol felárat fizet az ember. -
Morden24
nagyúr
Amúgy meg azért akar sok hómjúzer Ultimate-et, mert sok olyan szolgáltatást nyújt, ami kényelmesebbé teszi a hómjúzerkodást...
Csak hogy meglegyen a tisztánlátás: Vista Ultimate = Home Premium + Business + Ultimate extrák.
Tehát ha nincsen szükséged a Biznisz nyújtotta szolgáltatásokra (és valljuk be, elég kevés hómjúzernek van), akkor a felárat a Dreamscene-ért meg a Texas hold'em miatt fizeted ki. Igazad van, kényelmesebb lesz tőle a hómjúzerkodás... akinek megér ez Xtízezer forintot, annak hajrá, lelke rajta, de ne mondjuk már azt, hogy általános igényeket szolgál ki. -
Morden24
nagyúr
a 100k+ nem túlzás
A dobozos Vista Ultimate kerül 100-ba, szóval igenis túlzás. Hómjúzerkodásra meg minek akarna olyat?
Még a kezdőára is "csak" 93K volt a Home Premiumnak, most asszem 65K. Nem mondom, hogy olcsó, mert nem az. De nem 100+.Amúgy meg, mint írtam: a Microsoftnak csak jó, hogy ennyi kalózpéldány van...
Szerintem itt senkit nem érdekel, hogy az MS-nek mennyi a bevétele, legalábbis én egészen biztosan teszek rá. A dolog elmélete a hányinger: amiért nekem kőkeményen fizetnem kell, az neked se járjon ingyen, csak azért, mert adott esetben nincsen kedved kifizetni.
-
Tudtommal azon múlik a dolog, hogy Dx, vagy OpenGL mellett dönt az adott cég.
Állítólag az OpenGL kezd állati káosz lenni, és ezért nem szeretik a fejlesztők (több vele a munka), ráadásul nem is naprakész (ok, itt a 3.0, de azt is szidják). Egyébként amely játék OpenGL-re épülő motort használ, az általában meg is jelenik linuxra.Mindenkinek: Szerintem fölösleges folytatni ezt a vitát, mert nem tudja egyik fél sem meggyőzni a másikat, és lassan anyázás lesz. Aki eddig megvette a vindózt, eddig is meg fogja, addig nem, az ezután sem fogja (legalábbis, amíg ennyibe kerül).
-
fordfairlane
veterán
Alaplapot cserélni?
Nekem még azt se kellett, hogy dobhassam a kukába a lemezt a licenszemmel együtt.
Ilyen a cégnél is előfordult, hogy egyszer csak nem akart működni az OEM kulcs aktiváláskor, és erre valami olyan furcsa választ kaptunk a MS-től, hogy minden újratelepítéskor telefonon kell eljátszani az aktiválás dolgot. Hát köszönjünk, akkor inkább fel a VLK verzió, nincs több probléma. Mondjuk ez egy eset volt a 20 gép közül, szóval nem ez a jellemző. Otthon még rosszabb lenne ez, előfordult, hogy azt próbáltam leprogramozni, hogy lehet rendszerfájlokat felülírni. És sikerült.
Egyszerűen nem komfortos az az érzés, hogy aktiválni kell, és valami közbejöhet, és akkor nem 30 perc az újrahúzás, hanem ki tudja, mennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest