- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolt160
aktív tag
Ha csak a szíj a gond, bármikor cserélheted bármilyenre, hisz rengeteg szíj létezik hozzá. Nekem szilikon volt hozzá gyárilag, és bőrszíjra cseréltem utólag az Amazon-ról, de rengeteg helyen lehet hozzá kapni szíjat, tokot, stb.
-
Skatysuti
tag
Üdv sziasztok.
Napokban tervezem hogy szert teszek egy huawei watch gt 2 re.
Hezitálok hogy bőr szíjas verziót, vagy a narancs szíjast vegyem.
Kérésem az lenne van valakinek kép esetleg classic verzió narancs szíjjal, illetve sport verzió bőr szíjjal. Nagyban segítenétek a választásban. Köszönöm
-
prolad
addikt
válasz
dajkapeter #2791 üzenetére
Azért hoztam fel a Garmint, hogy lehet ezt jobban is csinálni. Nem is a GPSre, hanem csak a pulzusmérésre, ami nyilván csak akkor ér valamit, ha közelíti a valóságot.
Az a baj, egy helyben toporog az okosórapiac, vannak a buta órák, mint pl a Huawei órái, a tényleg okosak, mint az Apple Watch, Wear OS, Tizen órák, meg néhányan valahol félúton, mint a Garmin. Cserébe az üzemidő fordítottan arányos, emaitt akármit veszel, kompromisszumot kell kötni.
A GT2 Pro mint óra gyönyörű, jól össze van rakva, szép a kijelző, erős az üzemidő, de maga a szoftver elég béna még mindig. Le tudok mondani a nagyon extra funkciókról, de kezelje már rendesen az értesítéseket (pl ha jön egy mail, akkor ne csak a feladót/tárgyat írja ki), lehessen paraméterezni melyik szenzor mikor mérjen (pl SPO2-t csak alváshoz, always on mettől meddig menjen, ha az alvás időtartamát rosszul lövi be, akkor utólag korrigálhassam), legyen tap to wake, hogy ne kelljen az automatikus felemeléssel bohóckodnom vagy a gombokat nyomkodni, ha pl az asztalon van az óra. És ne mondja azt az óra, hogy a nyugalmi pulzusom időnként beesik 50 alá, de cserébe felmegy 160-ra enyhébb terhelés alatt, mert tudom, hogy hülyeség. Tavaly a sima GT-ben ez a szoftver még ígéretes vot 35 ezerért, de azóta kb semmi előrelépés. -
dajkapeter
senior tag
Egyetértek Balcsix kollégával! Ne mérd össze a Garmin és a Huawei eszközöket. A Garmin mióta világ a világ gps-es kütyükkel foglalkozik. A Huawei a telekomunikációban utazik... Nem egy csoport a kettő. Ha úgy nézzük a Garmin okosfunkciói nem annyira "kiforrottak", mint a Huawei-é.
-
Balcsix
senior tag
Azért a Garmin jóval előbb volt az okoseszköz piacon mint a Huawei. Jóval nagyobb tapasztalattal rendelkeznek pár gyártónál. A felsőkategóriás termékeikkel véleményem szerint mai napig nem tudják felvenni a harcot más gyártók eszközei...
De ennek ellenére én eddig teljesen meg vagyok elégedve a GT 2 PRO-val. -
prolad
addikt
válasz
Balcsix #2786 üzenetére
Kipróbáltam pár hónapig egy Garmint (Vivoactive 4), ott pontosabbnak éreztem, nem voltak meg azok a kiugrások, amik itt igen. Nem is várom el egyiktől se, hogy pontos legyen, csak azt, hogy konzisztens. Akkor mindegy, hogy alá vagy fölé méri, látom, amit akarok belőle.
simico
Szerintem nincs egyik ilyen órához sem használati útmutató. Van 10 képernyő az egész órán (nagyon max 20), le kell ülni, végig kell menni rajta, ki kell próbálni. Telefonokhoz sincs ma már használati útmutató és azok mennyivel bonyolultabbak.
Nem rossz valóban a GPS, de többre menne, ha használhatná a telefon helymeghatározását, ha van rá lehetősége. Ott egyrészt még jobb a GPS, másrészt mobilnettel még rásegíthetsz.
A célnak megfelel ez is, csak egy picit le kell vonni a megtett távolságból. -
simico
aktív tag
válasz
zsolt160 #2785 üzenetére
Az óráról indítottuk (volna). A listában rábökött a kültéri sétára, akkor jött egy várjuk meg a GPS-t képernyő, aztán jött egy képernyő ami a pulzust és valami diagramot(?) mutatott - ekkor azt hittük, hogy elindult az edzés, elkezdtünk sétálni. De valójában ez után még feldob egy másik képernyőt amin bolha betűkkel írja, hogy a le gombbal kell elindítani az edzést. Kicsit túl van bonyolítva szerintem, én azt várnám, hogy ha rábökök a sétára akkor azonnal induljon is el az edzés minden további hülyéskedés nélkül. Mindegy, most már tudja a séta indításához szükséges procedúrát.
prolad: ezt nem tudtuk, ezért is lenne jó egy normális használati útmutató ami ezeket leírja.
Útvonal rögzítés nem is fontos neki, csak legyen meg, hogy mikor (nap, időpont) és mennyit (lépés, hozzávetőleges táv) sétált és közben hogyan alakult a pulzus. Tizenöt éve a külső antennás navigációk a belvárosban simán rosszabbak voltak és utcával arrébb is rakott többemeletes házak között, ahhoz képest nem rossz amit ma a mütyür órák tudnakJa, ami még negatívum: a rezgés max fokozaton is botrányosan gyenge, egy hatezer forintos Mi Band légkalapács hozzá képest.
-
Balcsix
senior tag
Pár helyen figyelmeztet is, hogy a pontos pulzus méréshez stabilan kell tartani a kezet. Nem is nagyon hiszem, hogy van olyan csuklón hordható eszköz ami pontosan tudná mérni a pulzust terhelés alatt. Illetve nem szabad teljesen az eszközre hagyatkozni ilyen szempontból, de ez is le van írva az óra hivatalos oldalán. Viszont arra tökéletes, hogy támpontot adjon a jelellegi helyzetről.
Ahogy megfigyeltem nekem elég pontos a tracking. Bár nálam egyfolytában megy a telefonon is a GPS, ez nem tudom hogy számít-e valamit? -
zsolt160
aktív tag
Nem tudom honnan indítjátok az edzést, én az óráról szoktam (sokkal több minden van benne mint a Healt programban), ha van GPS jel a sárga sétáló emberre nyomok és indul. Itt beállítható, hogy ne szóljon Angolul pl. km-ént hogy mennyi az út, mennyi a pulzus, stb., nekem ne dumáljon hirtelen séta közben.
Sok örömet neki! -
prolad
addikt
Nálam az a tapasztalata pulzussal, hogy a nyugalmit jól méri, de terhelés alatt már fölé lő 15-20-at.
Edzésnél meg nem kell a GPS-t megvárni, bejön az GPS jel keresés képernyő, megnyomod a felső gombot, kérdezi, hogy jel nélkül is indítod-e az edzést, azt leokézod és már megy is.
Amúgy se tökéletes, tegnap kb 2x8km-en az oda vissza útnál 400m eltérés volt, nagy vonalakban látja, merre mész, de egy egynes vonal helyett összevissza megy a térképen és a kanyarok néha megzavarják. -
simico
aktív tag
Édesanyámnak végül ez az óra tetszett a legjobban, 42mm-es méretben, jégfehér szíjjal. Tényleg szép, elegáns női óra. Sikerült is találni a programban olyan óralapot amin még szemüveg nélkül is pont látható az idő és a pulzus is. Pulzus és Spo2 mért értékek gyakorlatilag megegyeznek a pulzoximéterrel mérttel. Érdekes módon utóbbit viszont a jobb csuklóján sokadik próbára sem tudta mérni az óra (pedig a pulzust igen), a bal oldalin viszont azonnal - így kénytelen a bal csuklóján hordani.
Amin azért kicsit mérgelődtem, hogy semmi használati útmutató nincs. A Health programban levő útmutató is csak a nagyon alapvető, egyértelmű dolgokat írja. Ezért az első kültéri séta rögzítését buktuk is, mert a fene se gondolta, hogy az edzés kiválasztása és a GPS megvárása után bejövő képernyő után jön majd mégegy újabb képernyő ahol majd az alsó gombbal kell ténylegesen elindítani az edzést. Meg hogy úgy általában mi a fenét csinál a két gomb, azt ki kellett tapasztalni útmutató hiányában. Ezt leszámítva viszont minden szuper, nagyon örül az órának.
-
zsolt160
aktív tag
Eddig nincs, csak Vo2max folyamatos ha edzel.
-
Viper26
nagyúr
Folyamatos Spo2 mérés aktív már? Vagy azt csak a pro-ban engedélyezik?
-
zsolt160
aktív tag
Én szorosan, hisz a fénynek be kell jutnia a bőr alá és nem zavarhatja meg más. Ezért írják, hogy a szőr és a tetoválás befolyásoló tényező)
Itt jön be menyire pontos, mert míg a vérnyomásmérő a vér lüktetéséből érzékeli a pulzust 8ez a pontos) addig az órák fény alapján "nézik" a véráramot, így próbáljak kiszámítani a pulzust.
Azt nem írtad, mekkora volt a pontatlanság? Esetleg az érzékelő megtisztítás... -
Veatta
aktív tag
válasz
Jack Oneill #2773 üzenetére
A pulzus az viszonylag egyenletes eredményt kell hogy adjon függetlenül a mérés helyétől, hiszen az a szívfrekvencia, a vérnyomás az mérési pont függő.
-
simico
aktív tag
válasz
zsolt160 #2767 üzenetére
zsolt160 és Degeczi: köszönöm, ez bíztató! Legrosszabb esetben majd megpróbálok csinálni neki saját számlapot a gyártói programmal. Valószínűleg ez lesz akkor a befutó. Már csak élőben kell megnézni valahol, hogy tényleg jó (méret, stb) és élőben is tetszik-e neki.
Veatta: nyilván nem várok olyan pontosságot mint egy mandzsettás Omron vérnyomásmérő től vagy 24 órás Holtertől (mindegyikhez van szerencsém), bár az ujjra csíptetett/húzott pulzoximéterhez képest nincs nagy különbség, viszont utóbbiakkal kevésbé kényelmes sétálni, vásárolni vagy munkába menni, stb. Egyébként pont a kardiológus javasolta okosóra vásárlását, hogy az előírt napi séták és egyéb otthonon kívüli tevékenységek alatt is kényelmesen tudja monitorozni a pulzusát. A lakásban meg persze ott a vérnyomásmérő és társai.
-
Tosee
őstag
Megnéztem a telefon saját értesítési beállításait, a gmail appnál minden értesítés engedélyezve van fiókonként. Úgy néz ki akkor nálad más probléma miatt jelez az óra többször, de sajnos több ötletem jelenleg nincs. Ha esetleg találsz megoldást, akkor írd le szerintem jól jöhet még bár kinek.
-
simico
aktív tag
Édesanyámnak keresünk okosórát folyamatos pulzusméréshez. A 42mm-es jégfehér Watch GT 2 képek alapján tetszik neki. Viszont az lenne a kérdés, hogy van-e olyan óralap amin idősebb ember szemüveg nélkül is jól látja az időt, esetleg az aktuális pulzust is nagy számokkal?
Ahogy a teszteket olvasom, az elérhető óralapok kevés száma az egyik gyengesége ennek az órának. -
prolad
addikt
Ott csak a címke, de a telefon saját értesítési beállításainál minden fiókhoz van egy értesítések megjelenítése és egy email opció, plusz az egyiknél egy task is,lehet az kavar be.
Meg most nem találom, de rémlik valahonnan, hogy ha push-ra van állíyva a szinkronizálás, akkor volt olyan, hogy a telefon is többször jelezte ugyanazt a mailt. Nálam 5 fiók van most, eddig nem volt vele gond. -
Tosee
őstag
Szia!
Egy próbát megér
Gmail app -> beállítások -> email cím -> "Értesítés a beérkezett üzenetekről"
mire van állítva?
Nálam csak a Címke értesítéseknél van pipa, és csak egyszer jelez az óra.
"Értesítés minden üzenet esetén" - kikapcsoltam. Már az óra megvásárlása előtt idegesített, ha több levelet szinkronizált egyszerre az app (2 gmail fiók) akkor megvadulva jelzett mail-enként. -
prolad
addikt
Sziasztok,
Tegnap beszereztem egy GT2 Pro-t és szomorúan tapasztalom, hogy a Gmailes értesítések még mindig 2x, néha 3x jönnek meg (tavaly volt 1st gen Watch GT-m ugyanezzel a problémával, ott nem sikerült előrébb jutni). Van erre már működő megoldás? Máshol (Facebook, Messenger, Teams), nincs ilyen probléma, szépen jönnek az értesítések. A Health app-ról kivettem az összes akkukímélő módot (Fold 2).
-
zsolt160
aktív tag
Ha nem nézem meg az órán akkor maradnak, míg nem törlöm manuálisan. Ha rátekintek az órára az eltűnk, de a többi marad.
-
Viper26
nagyúr
Értesítések törlődnek oda-vissza? Vagy órán / telefonon rajta marad, ha az egyik helyen törölve volt?
-
PROHARDVER!
Térjetek vissza a topik címében szereplő Huawei Watch témájához. A politika csak a Politika című topikban kaphat helyet, a másik törölt szál témájával pedig inkább a céltopikban foglalkozzatok: Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- Apple Watch Ultra 2 49mm Hibátlan/2028.03.26 Gar./Akku 100%/p4235
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- Apple watch SE 2022 40mm GPS dobozos akku 94%
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest