- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
Ujjlenyomat olvasóval (ez költői túlzás) és ezzel a hajlított kijelzővel kapcsolatos kritikáddal teljesen egyetértek. Soha nem fogom megszokni, a kijelző meg értelmetlen lopás idegesítő színtörésekkel. Hiányzik ilyen szempontból a Mate10Pro. A rendszerrel semmi gondom, egyedül az automata fényerő 🔆 szabályzás vicc sötétben. Ki az a állat aki ennyire alacsonyra tette, azt nem tudom... Szeretem a telefont, de ami rossz benne az tényleg rossz...
-
Krinyo
senior tag
Az arcfelismerés nem tudom hogy lehet gyorsabb és megbízhatóbb ennél, az ujjlenyomat megfelelő tanítás után 10/10, a kamerák szenzációsak (a dslr azóta a fiókban pihen, szerintem eladom), a kijelző nagyon rendben van, az akku világbajnok, a rendszer atomstabil, amióta megvan csak frissítés után indítottam újra, mert muszáj volt. Soha nem volt még ilyen jó, megbízható készülékem, pedig használtam párat. Ez is egy vélemény.
-
kiezTe90
senior tag
Ne haragudj de páromnak Alma XS van, és Ő is belátta hogy ebbe jobb az arcfelismerés mint az övébe! (Az alma korom sötétbe elveszíti a fonalat néha)
Az újjlenyomat 10/10 pedig nem steril a kezem. (Forgácsoló vagyok, olajos a kezem sokszor)
A rendszer bugos? Ez mit takar?
Nekem soha semmi bajom a rendszerrel, pedig van egy jópár alkalmazás a telefonon. Vagy mire gondolsz?
Semmivel nem gyengébb a Mate 20 Pro, mint az Alma vagy bármelyik más gyártó csúcsmobilja, sőt... -
vasi89
őstag
6 év iPhone használat után írom h ez egy elfogult vélemény csak. A face id konkrétan jobb mint az x-Ben, az ujjlenyomat olvasó pedig jobb mint a 7esben volt. De nincs baj ezzel a véleménnyel csak emiatt ne a Huaweit fikazd egy Huawei topicban. És az ios ugyan olyan felhajpolt lufi mint az összes többi. Érdekes módon semmiféle buggal nem találkoztam még itt. Iosen viszont az utóbbi időben volt szépen. Mac-ről meg ne is beszéljünk. De mivel neked a 6s sokkal professzionálisabb nincs mit tenni, ilyen a vallás..
-
Pistakiss
őstag
Háát, ha valami miatt nézek rajta valamit, akkor felemelem és szemből nézem meg, ha mégis valamiért oldalról nézném, akkor nem bosszankodnék ezen, mivel ez nem normál használat. Egyébkánt ez lehet az üveg miatt is, mivel itt már vastagabb rétegen keresztül látod a képet. Szemből elenyésző az üveg színének hatása, de oldalról már lehet elszíneződés, mint az ég színe a nap helyzetétől függően
-
kakuk.tamas
addikt
De miért nem fogod fel, hogy ez így volt/van? IMEI számot másolhatnak át hivatalos szervízban! És miért?! Roppant egyszerű a magyarázata: a szolgáltató le tudja tiltani, ha kell, be tudja mérni egyszerűen. (Telefonszámot cserélhetsz, de IMEI-t Te házilag /törvényesen/ nem).
És pont. Ha nem hiszed el, beszélj egy Samsungossal/TMX-essel... -
Pistakiss
őstag
Sziasztok! A szervizek nem tartanak dobozos telefonokat, azt a szolgáltató ad, ha cseréli a készüléket! A szerviz mindig csak doboz nélküli, "meztelen" készüléket ad, ami teljesen új, nem javított! Ezt egy HTC telefonomnál tapasztaltam, 3x küldtem vissza, hogy nem veszem át, mert ugyanazzal a hibával 3-szor sem javították ki. Erre írták, hogy ők dobozosat nem tudnak adni, mivel az nincs náluk
-
A Samsung hivatalos szervizéről beszélünk, annak a prémium szolgáltatása volt a "házhozmegyünk" szolgáltatás, a kapcsolódó készülékek topikjaiban pedig találsz sok említett tartalmú hozzászólást, ha érdekel, egyszerűen rákereshetsz, ettől többet én már nem szeretnék hozzátenni a dologhoz, pláne nem ebben a topikban.
-
Nem írtam ilyet, nem értem, hol látod ezt az összefüggést a hozzászólásomban az IMEI kapcsán, a házhoz kivonuló szervizes szűnt meg, majd utána a futáros is, ennyi.
Azért szűnt meg a házhoz kivonuló szervizes, mert ezek a víz- és porálló, "egybenyomott" telefonok nem szerelhetők már háznál, ellentétben a régebbi típusúakkal, ilyen egyszerű a magyarázat.Megnézném, hogy például egy Mate 20 Pro-t is miként szerelnének szét és össze háznál a szervizesek.
-
Egy korrekt szolgáltatás volt, a bejelentést követő munkanapon már ment is általában bármilyen probléma esetén házhoz - vagy más megadott helyre - a szervizes és orvosolta a problémát, nem kellett hurcolászni meg napokra vagy hetekre leadni a készüléket, hanem egy órán belül megoldották a komolyabb gondokat is. A Samsung megszüntette sajnos, meg a futárosdit is. Gyorsszerviz van még szerencsére, ahol akár meg is várható a javítás.
A Huawei legalább futáros megoldást biztosít most. -
-
Nem illegális, hivatalos szerviz megteheti, ők eleve olyan készüléket is kaphatnak kicserélésre, amibe csak rögzíteni kell meghatározott IMEI értéket - bizonyos cserék esetén az előző, kicserélt készülékét - és annyi.
A Samsung szervizben is csinálták, a házhoz kivonuló szervizes - kár, hogy megszüntették azt a szolgáltatást - ott az ügyfél előtt, amikor vitte kicserélésre házhoz a készüléket, beleírta a másik, meghibásodott telefon IMEI azonosítóját, elvitte a hibásat és kész is volt a szervizelés. -
-
Én egy zenei témában föltett kérdésre válaszoltam a saját tapasztalataim szerint, te pedig, láthatóan nem értve a lényeget, teljesen fölöslegesen belekötöttél a mondandómba. Azóta is itt személyeskedsz, minden szárazanyag-tartalom nélkül. Én nem akarom ezzel zsibbasztani a topicot, úgyhogy hagyjuk lógva egymást.
-
Azért írok ide, mert ilyen telefonom van, ezt nem kell külön értened.
Amit viszont értened kéne, mégsem teszed, az az, hogy nem mindenkinek olyan a helyzete, mint neked, és nem mindenki választhat szabadon, akármilyen telefont. A mondandóm lényegét sem látszol érteni, miszerint minden gyártó a silány tömegek kedvét keresi puszta anyagi megfontolásból, és ennek vannak vesztesei, akiknek az igényeivel senki nem törődik.
Újra mondom, inkább kérdezz, mint oktass, mert ez így nagyon gyenge. -
Pontosan azt várom, hogy fordítsanak figyelmet erre 300 ezerért. Mi ebben az érthetetlen? Az LG, a HTC, a Samsung meg tudja oldani, a Huawei miért nem? S még véded őket.
Én pl. azt vallom, hogy minek telerakni a telefonokat kamerákkal, egy is bőven elég, aki komolyan fotózni akar, vegyen fényképezőgépet. Ez persze nem érdekel senkit.
Amúgy 14 éves voltam, mikor megkaptam az első walkman-emet, és 350 kazettából álló gyűjteményem volt, úgyhogy inkább kérdezz, mint oktass erről a korszakról... -
spartan44
tag
Nincs bekapcsolva a lakat. (Ezt elfelejtettem írni az előző hsz-nél bocs.)
Most már egyébként ott vagyok, hogy a maradék képet is töröltem (hátha úgy frissíteni fog) és most már csak a gyári háttérképet (amit a telefon első bekapcsolásakor látsz) dobja ki és semmi mást. Ezt pedig már törölni sem tudom.
-
vaguny
tag
Elég furcsa amit írsz, valóban.
Esetleg nem valami ilyenről van szó?!:
Mate 20 Pro Auto Brightness Anomaly
Az Anandtech által készített tesztben tesznek említést erről a jelenségről:
[link]Mondjuk nem tudom, hogy Nálad ez lehet-e, nem teljesen tiszta számomra, amit írsz
-
lacus83
senior tag
Erősen béta állapotú lejet az a készülék.
A Samsung megoldása inkább a régi tégla Nokiákra emlékeztet azokkal a jó vastag aksikkal.
A Huawei legalább inovatívabban közelítette meg ezt a kérdést. Az ár természetesen magas, majd amikor a második vagy 3ik verzió jön ki akkor ez másként lesz.
Minden "első" újítás drága, nem tökéletes, kiforratlan.
Ahogy te is írtad viszont muszály rizikókat vállalni. -
-
Kis Tigris
tag
Ezt a hozzászólást nem igazán értem.
Mint írtam, ez egy ESTI fotó, s nem napsütés van rajta, hanem holdvilág. Nem szeleslátós, hanem natúr. De legalább a harmadik állítás részben igaz: mikor ide feltöltöttem, a MB korlát miatt le kellett butítani. S az így lebutítottat képet a PROHARDVER motorja tovább rontotta... Ha teljes valójában szeretnéd megnézni "kromatikus aberráció" nélkül, a FB-on több mobilfotós csoportban megteheted -
kakuk.tamas
addikt
De, ebben szinte biztos vagyok. Ez jelenleg akkora ugrás, amiről még sokat kell tanulnia minden gyártónak. Van még sok-sok apró dolog ami igencsak béta állapotú, és ha profi módon akarják megoldani, akkor vissza kell ülni az asztalhoz és kiötletelni a megoldásokat. De mindezt csak akkor lehet, ha már minden információt megkaptak a felhasználóktól.
Amelyik gyártónak van esze, az egy évet kihagy. Lemaradásban úgysem lesz, és legalább nem csinál tesztelőket az emberekből.A Kirin980 még 2 évre elég lesz. A kamera szintén. Az 55W-os töltésnél szerintem ne menjünk tovább
A Mate 20 Pro 40W-osa is elég már.
Lassan elérünk oda, hogy a telefon adja a töltőnek az áramot. 😂 -
Kis Tigris
tag
A Chrome még PC-n is akadozik nálam (az Opera/Firefox szépen gurul), ez ilyen...
Más: tegnap este kimentem kicsit fotózni, lőttem is vagy 20 képet (elsőt mutatom lent, a többit majd hozom sorban). Kézből esti mód felejtős, gyalázatos fotókat lő. De állványról drasztikusan emelkedik a záridő függvényével a minőség is: DSLR-hez szokott szememnek is tetszetősek
Ha nyomtatni nagyban nem is, ide netre, Facebook-ra teljesen jók
-
-
baladam86
aktív tag
Nem azt írtam, hogy csak egynek van stabilizálása, hanem azt, hogy a 3 lencséből csak egy rendelkezik optikai képstabilizátorral (korábban rosszul írtam, nem az ultraszélesnek, hanem a telefotó lencsénél van OIS, mea culpa). Véleményem szerint, ha mindhárom optikai képstabilizátorral rendelkezne, más lenne a helyzet a kézből lőtt képeknél, a digitális stabilizáció jó, jó, de nem érhet a nyomába az optikainak.
kakuk.tamas: eggyel feljebb írtam, hogy már az is csoda, hogy ilyen pici szenzorokkal egyáltalán képesek látható képet készíteni
-
-
vaguny
tag
A helyzet az, hogy az én telefonom a szervizes herce-hurca nélkül közel olyan lenne sokáig, mint az új...mert nagyon szoktam vigyázni a cuccaimra...félek, ha kiadom kezeim közül ez bukik...
Na de ezzel befejeztem a témát, mert nem szól már másról ez a fórum, mint az én hibás készülékem és aggodalmaim.Elnézést kérek mindenkitől, hogy kissé sokat időztem a bajommal!
-
-
mivanminincs
csendes tag
Ez egy nagyon jo, brainstorming/benchmarking indito hozzaszolas. Nem megyek bele (csak offolnek), de ha elindul egy folyam, beszallok.
) Annyit jegyeznek meg, hogy regebbi keszuleknel nem volt "kompromisszumot kotottem" erzesem, most erzek ilyet. Azonban eltelt kis ido a dontesem ota, s kimondhato: ez a telo nagyon jol mozdult a piaci resre, s jol is tamogattak a tevekenyseguket. S az is kimondhato: volt mire. Eddig nem bantam meg, bar kerdes, megert-e ez ennyi penzt.
-
mivanminincs
csendes tag
Persze, nincs is ezzel semmi gond. Koltseghatekonysag esprofit minden gyartonal fontos, aztan mas is emlitette, h ez egy telefon. Csak azert emlitettem, mert biztos van, akinel ez szempont, s ne erje tokonrugaskent. Mert masik oldalrol nezve ha meregdraga hazat vesz az ember, akkor elvarja, hogy a wc se deszkas bodega legyen a kert vegeben, vagy 80-as evekbol pipacsos-galambos csempe, madzagos lehuzoval a tartalyon. Reszletek, de pont azt a vonalat erositi, amire masok is ramutattak: egyfelekeppen megy a juzerek fejese, vegyel kiegeszitoket aka szifon. Megjegyzem: a felhasznalok legalabb fele ra se rant erre a temara, valahol vedheto az allaspontjuk, semmi sem veletlen
-
törölt tag
A felesleges iróniát inkább hagyjuk. Egy olyan társadalomban, ahol kamerák milliói figyelik, felismerik, és analizálják a polgárokat, nem kérdés, hogy amennyiben adatokhoz jutnak, azokat fel is fogják használni. Valószínűsíthetően persze ellenünk, és megint valószínűsíthetően, nem a vásárlási szokásaink érdeklik őket. Az adatok megszerzéséhez pedig, egy mobilkészülék, tökéletesen alkalmas.
Amit mondasz, ettől persze igaz, de ez miért zárná ki, azén verziómat? Az amerikai, és a német kormány, hivatalos álláspontját?szerk:
Egyébként meg, szimplán megszegték, az Irán ellen folytatott, kereskedelmi embargót. Szóval, szegről-végről, de megérdemlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ford topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest