- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
-
Mobilarena
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pjotr
senior tag
Semmi bajom veled, csak a telefon azonosítóinak átkódolása, annak használata bűncselekmény, a számítógépes bűncselekményekhez hasonlóan 2-8 év szabadságvesztés járhat érte. Ez alól a szerviz sem kivétel. Tehát maximum feketén működhetett az, amit írtál, jobb ezt tisztázni, mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez egy működő opció bármilyen helyzetben.
-
Pjotr
senior tag
Ezt nehezen tudom elképzelni, amit írsz.
"Sziasztok!
Szervizben volt az androidos Samsung telefonom, mert nem kapcsolt be. Valamit elvileg kicseréltek benne, és most azt a furcsaságot vettem észre, hogy a telefon által kiírt IMEI szám nem egyezik a garanciajegyen szereplő számmal és az akkumulátor alatt látható számmal, 2 jegy eltér (egy a közepén, egy a legvégén).
Kérdésem az lenne, hogy ez normális? Hogyan lehetséges ez?
Később nem jelenthet az problémát, hogy a telefon által kiírt IMEI más, mint ami a garanciajegyen van?Köszönöm!"
-
vasi89
őstag
korábban csinált olyanokat a TMX, hogy sérülten kaptad vissza a telefont és simán ráhazudták, hogy úgy adtad le. Egy ismerős egyszer tabletet küldött fel hozzájuk javításra egerből, azt nem tudom, hogy hivatalos szervizponton vagy postán küldte de a saját dobozában küldte. Majd visszakapta törött kijelzővel és elutasított garis igénnyel, hogy törött a tablet ami amúgy feladáskor nem volt az... Igaz ez a másik TMX de nem rétem, hogy egy ilyen szervizhálózat hogyan működhet még mindig.
-
Pjotr
senior tag
Igen, mindet küldik vissza Kínába először, hogy megnézzék gyártási hiba vagy beszállítói. Így tudják a gyártást változtatni, ha kell azonnal. És ezeket a készülékeket küldik vissza most javítva, hogy cseréljék a hibásakat. Mivel már pár hónapja megy az értékesítés, tuti refurbished telefonokról van szó. Elején biztos Vadi újakat adtak. Nincs ezzel semmi gond, de akadhatnak olyan hibák, mint nekem a cserélt Honor8-al, hogy picit sérült volt a keret. A fórumtárs írta, hogy Vadi új. Én meg azt mondom, hogy ezt kezeljük fenntartással. Megtévesztő. Ráadásul a Green Line probléma esetén már itt is írtak fórumozók, hogy eleje+hátulja+akku csere itthoni szervizben.
-
-
vasi89
őstag
mondjuk nekem mikor 3 napon belül bekullantott a mate20 csere után és visszavittem, semmiféle igazolást nem kaptam az újabb cseréről a huaweitől, hogy miért van más imei számom. A telenoros garifüzetbe lett kézzel beírva h csere volt és ennyi. Habár gyanítom elég, meg a Huawei látja a központi rendszerben de mindenesetre elég érdekes.
-
Pjotr
senior tag
Gondolom a Huawei Magyarország leányvállalat az itt megtermelt haszonbol végzi a garanciális szervizelést. Ettől függetlenül bárhol tudni kellene ezt intézni. 1x vettem egy nokia e52 telefont ilyen úton, valami orosz eredete volt a készüléknek. Azt a boltba kellett visszavinni garanciális ügyintézésre.
-
SeatZola
őstag
Csokito100 bocs előre is!
Persze, nem lehet csak így nézni.
De a részadatok is érdekesek: telefonálás/böngészés/zenehallgatás
S10+: 24h:00m/11h:49m/14h:53m
Mate20 Pro: 28h:43m/13h:57m/15h:22mÉs ezeket a teszteket teljesen azonos körülmények között mérték. Ezek alapján a Mate többet bírt.
De a lényeg, hogy egy most megjelent új, csúcs telefonnak nem csak ugyan annyit kellene tudnia, mint egy majd félés modellnek, hanem talán kicsit többet.
-
-
-
kakuk.tamas
addikt
és mindenki más aki reagált az írásomra.
Úgy néz ki megvan a ludas. A 5GHz-es hálózaton automatikusan volt a csatorna kiosztás, és olyan csatornán sugárzott, amit nem szeret a telefon (???) (100, vagy nagyobb). Beállítottam fix-re (44-es szabad erre jelenleg), és gond nélkül csatlakozik.
Két téglafalon keresztül, 3 eszköz lóg éppen rajta, az 1000/1000es net ilyen. -
tovgab
aktív tag
Egy normális világban egyáltalán nem kellene figyelembe vennem, hogy egy új technológiáról van szó. Persze 330ezerért még nekem kell kompromisszumot kötni, mert a gyártó úgy implementál valamit a telefonjába, hogy az 10-ből kb. 6-szor működik. Vicc!
Ez most nem csak ide és nem csak a Hüvelyre vonatkozik, de mivel ezt én is besz*ptam, így ide kerül!
Természetesen a dühöm sem neked szól, csak ez már kikívánkozott!
A félkarú AOD-ről, meg a notch miatt nem látszó értesítési ikonokról már nem is beszélve!!! -
bibendumka
csendes tag
-
-
Pjotr
senior tag
Basszus én csak megkérdeztem, hogy mik a Samsungnál az apróságok, amik hiányoznak neked a Huawei-hez képest. Választ ugyan nem kaptam, de már sikerült összevesznetek a Samu vagy Huawei üzemidő kérdésen
ez a nem semmi. Mondjuk tíz perc alatt 32%-rol 50%-ra durrantotta előbb a 4200-as akkut a töltő, ez minimum világbajnok.
-
Tisztelem az itteni munkásságod, kedves és segítőkész vagy mindenkivel!
Viszont, hogy a Mate10Pro nincs partiban készenlétben a 20Proval ez 1000% mivel én is használtam igen sokáig, és minimum 2 órát ráver...Van összehasonlítási alapom, NOTE9 azt nem tudom mivel az nem volt nekem.
De nem gondolnám, hogy a NOTE9 ilyen SOT-ot tudna pl😀 2óra 10perc és 15%merülés. -
xedamen
senior tag
Egyébként meg nem minden a web browsing meg a video playback ember. Samsung telefonok az exynos mellé b@szott ultrafos modem miatt egy rakás hulladékok. Annyit eszik készenlétben 3G/4G-n hogy akksi legyen a talpán, ami kiszolgálja. Nem 1 és 2 YouTube blogger váltott Note 9-ről Mate 20 Pro-ra. Kamera + akksi volt az indok mind mögött. S8-nál fogadtam meg, hogy nem lesz többé Samsungom, s ez alól a lukasztóval kezelt estíz sem lesz kivétel, különösen az S10 plus, ahol elcsúszott a lukasztó és 2x akkora luk lesz rajta. Vicc... Százszor inkább notch, de ez szubjektív
-
-
KKrisz751
aktív tag
BAKKER.. Pont erről beszélek.
Natúr kijelző idő semmit nem jelent. Ahhoz kell az is amit csinálsz rajta.
Betolok egy tők fekete hátteret és nem hagyom aludni a telót és máris hosszú időt mérek.A realitást akkor látod, mikor teljes telefon használatot nézed. Te is más is máshogyan használja a telót.
Mintha csak LE adat alapján vennél gépjárművet. Mégse 1000 LEs traktorral jár mindenki.
Amúgy meg már unalmas a téma.
-
-
KKrisz751
aktív tag
Ebben igazad van a 67% nak a fele. akkor is 14 óra körül van. És nem 8.
Da pont ezért lényegtelen a nyers kijelző használat. Lásd te írtad más arányok és mutatók.
Mint írtam ha elolvastad, a kijelző háttérfénye a mérvadó kijelző használatnál.
Aki programozott LCD-t az tudja, hogy háttérvény nélkül hetekig megy egy ilyen aksival. Amint van háttérfény neki áll merülni.
Oled kicsit más, mert alapból van háttérfény és más a fogyasztása. Ergo pár napig elmegy minimumon, míg max fényerőn sokkal kevesebbet, ha folyamatos a használat.És mivel használod a telefont? Lezúzod egy játékkal ami tolja a grafikát, terheli a procikat és zúzza az aksit vagy nyomkodod egy chrome lapjait. Ezért nem mindegy mi fut még a háttérben, mi az a program ami lehúzza. Lásd a program a hardvert használja.
Ezért lényegtelen a nyers kijelző idő. Sokkal inkább, hogy mi és mennyit és milyen mértékben használja. Ezért van ott a statisztika. Tudod mi meríti a háttérben, milyen futó programok vannak.
De lehet nézegetni a nyers kijelző időt csak értelmetlen önmagában. Ahhoz kell a többi összetevő is.S. Zolika: Látod csak ennyi.
Ezt már a P7es idejében meg kellett tanulni, mert kisebb aksi ahhoz képest "nagy" kijelző és rohadt sok háttérben futó program,. Pláne mikor romokat cserélget az ember. Melyik hogy bírja.
Emellett kisebb ram, gyorsabban telik, több proci használat a programok automata kirakása és visszarakása közben, még a háttérben futva is. -
-
-
Kékmadár93
tag
-
vasi89
őstag
abból a szempontból nem számít h 15 vagy 30 nap, ha péntekig nem lesz meg akkor már mindegy. Pár villamosmegállóra dolgozom a József körúttól, így nem láttam értelmét a háztól házignak de este bemegyek újra és ott is rákérdezek. De mielőtt bárki nekem ugrana, nem az a bajom, hogy nem cserélik 2 nap alatt, hanem h ennyire nem érdekli őket amit mond az ember. Jó persze várhattam volna januárig csak épp benne van a pakliban, hogy akkor meg már nem cserélni fogják hanem javítani, annak meg végképp nem örülnék.
-
-
-
-
-
Aryon87
félisten
-
Dare2Live
félisten
maradjunk PCMWnél az könnyen összelőhető.
Én kinéztem 3-4 telefont, p20 pro, p10 pro, pixel 2... és kb uazt mérték, uaz van táblázatban mint a nagy átlagnak ahogy máshol is. Illetve anand mindennek egy fél órával kevesebbet mér mint nagy átlag nem tudom mért.
mondjuk nem tartom PCMW tesztet nagyra de könnyen reprodukálható, letöltöd futtatod, összenézed mások eredményével kész.
-
djbelo
senior tag
Igazad van! Addig szerintem teljesen felesleges elküldeni szervizbe míg nincs hivatalos álláspont a Huawei részéről! Egy dolgot viszont nem értek. Háztól-házig garancia él a Mate20Pro-ra? Mert nem látom a listában! A P20Pro-ra kijelző garancia is van külön.(premium szervíz)
-
spartan44
tag
Még a csere előtt írtam nekik ezt az üzenetet és nem is egyfajta bejelentést írtam nekik, hanem kérdésként azt, hogy ez a gondom, mit javasolnak: ez még normális vagy csere vagy szerviz? (Valaki még jó pár oldallal ezelőtt azt írta, hogy nekik a cserét javasolták.) Erre ugyanazt a sablonszöveget dobják vissza, amit másnak is. Ezek alapján én azt gondolom, hogy el sem olvashatják az üzenetet, hanem csak a feladó nevét, meg a tárgyat és ha benne van a Mate 20 Pro, már megy is a válasz.
Másrészről: azért már lassan a 2. hét telik el és még ezek szerint mindig ugyanazt a Ctrl + C Ctrl + V szöveget tudják visszahozni. Magyarul ez alapján még mindig sehol sem tartanak az üggyel kapcsolatban.
(De én most egyelőre visszafogom magam, mert az új cserekészülékkel eddig(?) még nincs gondom, de mindenesetre leírtam, hogy mit kaptam vissza tőlük. Mindenesetre ha az ő válaszukra vártam volna, már nem tudtam volna cserélni a készüléket.)
-
komarci
tag
Mate 8 és 9 van használatban a családban a mai napig, mindkettő nagyon jó telefon még így 2-3 évesen is. A Mate 10 és P20 széria kimaradt, így nem tudtam a 3 hónapos kijelzőre való cseregaranciájukról. Ezek fényében felvetődik a kérdés: vajon miért pont a mate 20 széria nem kapta meg a 3 hónapos kijelzőgaranciát. Ha a 3 hónapos kijelzőgaranciát megkapta volna a 20 pro, akkor lenne most tömeges roham és földhözvágás rendesen! De valamiért nem kapta meg...
-
vasi89
őstag
igazad van, részemről iphone témában az volt az utolsó hsz. Csak az a baj, hogy az iphone tulajok jól elbeszélgetnek itt egymással is..
De sokan azt felejtik el, hogy ezt nem mindenki 330as áron vette. Nekem így az órával annyira jött ki mint egy oneplus 6T. Ennyiért még iphone XR sem lett volna, így nincs is miről beszélni.
-
vasi89
őstag
A hozzaallas a probléma. A József körúti Huawei szervizről hallani jókat, sőt sokan kaptak korábban javitaskor pl p8 helyett p9et. Samsungnal pedig van személyes tapasztalatom de eddig az összesben hülyének néztek. Legutóbb bevittem a töltő kábelt mert csak a gyári kábellel nem ment a gyorstoltes. Hát ezt ők a helyszínen nem tapasztaltak mert az én kábelemet ki sem próbálták de felajanlottak hogy hagyjam ott a telefont, Max 30 nap és visszakapom.. Kösz nem...
Dave2Live: legyen igazad. Nem szeretek elhivatott iPhone fanokkal vitázni
rajtam sosem volt szenellenzo. De azt mondd meg h bármilyen tesztben az idei csucshoz van hasonlítva a mate20pro. Te meg jössz itt a tavalyi modellel. Mennyibe is kerül az xsmax? Milyen tartozékok is járnak a pénzért? Na ugye, hagyjuk. Részemről ennyi.
-
mati12
senior tag
Mi az hogy jogszabályi feltételek? Vettem egy telfont 2 éves hűségidővel náluk amit online rendeltem meg.A készülék kijelzője gyárilag hibás, nem szeretném hogy javitsák ezért szeretnék elállni a telefon megtartásától...
Ennyi. Ez így elég indok lehet?
Elnézést ha érthetetlenkedem de nekem nagyon kínai minden jogi szöveg. -
Eagl3
veterán
Szerintem meg pontosan tudják, hogy melyik időintervallumban gyártott készülékeket érintheti a hiba. Ezert írtam, hogy az összes készüléket, amelyikben felmerülhet a hiba vissza kellene hívni. Persze ez jó eséllyel nem fog megtörténni, mert viszonylag nagy költséggel jár, és inkább megszívat 20-ból egy vásárlót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.01.04. Apple jótállás iSTYLE vásárlás!
- Apple Iphone 12 pro 128gb Silver
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest