- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
andreina
csendes tag
válasz
saviboy86 #4429 üzenetére
miért nem próbálod az én módszeremet.
1/ root B898
2/ parcionálás esélytelen, több ember is próbálta
3/ gyári beállítás vissza - szerencsére a root így nem veszett el, viszont csodák csodája 110, vagy 120 Mb lett rajta
4/ Link2SD felrakva
5/ Autorun felrakva, minden frissítés letiltva, tájékoztatás is
6/ rákerült időjárás autorun nem SD-re, Ez folder, My phoe explorer, office suite, skype, jewels star, mobilcare, Bp menetrend SD-re, és még mindig van 82 Mb :-)Se kernel se főzött room nem kell hozzá
-
woodworm
veterán
válasz
saviboy86 #4422 üzenetére
Panaszkodtál, hogy főzött romokkal nem megy egyik kernellel sem a wifi, a gyári romhoz meg nincs oc. Linkeltem egy hozzászólást, ahol azt írják, hogy ezzel a kernellel megy a gyári 898-as rom alatt a oc+swap+wifi. Megjegyeztem, hogyha ezután sem működik, akkor a készülék lehet hibás vagy mégse jól próbálod végezni a cserét.
Nagyon sok embernek működik 889-el és 898-al is a főzött romokkal a wifi a kernelcsere után. Viszont sokan panaszkodtak mindkét rom esetén is a wifi működésképtelenségére. Nem tudom elhinni, hogy elméletileg azonos hardveren ugyanaz a bithalmaz hol működik, hol nem. Két eshetőség van, olcsó húsnak híg a leve és nagy a szórás az alkatrészek minősége terén. Valamilyen oka annak is van, hogy más készülékekben magasabb órajelen jár ugyanez a proci, lehet ide leválogatták. A másik lehetőség, hogy akinek nem működik, valamit nem úgy végez, ahogy a leírás tartalmazza.
Két készülékkel van tapasztalatom, a sajátom majd egy éves, 889 van rajta, működik a wifi és főzött romokkal sem fagy. Az elmúlt év nagy részében a kovacic féle romot használtam. Egy ismerősnek raktam fel 898-ra ugyancsak ezt a romot, nála sem volt semmi gond. De ő nem találta elég gyorsnak a készüléket és megszabadult tőle.
-
woodworm
veterán
válasz
saviboy86 #4420 üzenetére
Talán mégis lehet.
Ahogy emlékszem próbáltad is a főzött romokkal. Ha most sem működik, akkor vagy készülék gond lesz, vagy mégsem teljesen leírás szerint dolgozol.(#4416) andreina
Látod, nem csak főzött rommal lehet, nálad is működhet ez a kernel. A partícionálásról van egy leírás az első hsz.-ban, sokat hozzátenni nem lehet. -
St3ven
addikt
válasz
saviboy86 #4417 üzenetére
Akkor a Te eseteben (is) megállapítható, hogy a gyári rommal lehet kihozni belőle a maxot.
Másfél éve olvasom a fórumot, és már számtalanszor eljutottam erre a következtetésre. Nekem pl. a B899 rom felrakása óta nem volt fagyás, újraindulás, wifieldobás stb. Immáron 7 hónapja.
-
shootme2
senior tag
válasz
saviboy86 #4351 üzenetére
Amit most linkeltél az is működik.
Kezd teljesen elölről.
Tedd fel ezt a B898-at gondolom tudod hogyan kell.
Aztán rakj rá cwm-et ezen leírás alapján ezzel a csomaggal.Ha megvan jöhet a custom rom. CWM-ben:
-Wipe data/factory reset
-Wipe cache partition
-Advanced - wipe Dalvik cache
-Mounts and storage - format system, format cache
-Mounts and storage - mount system, mount data
-Install zip from SD CardAztán jöhet a kernel innen. Mindenképp az OCboot nevűt kell belőle felrakni.
Ennek így működnie kell. -
woodworm
veterán
válasz
saviboy86 #4347 üzenetére
Szerintem a kovacic és az ics rom is a cbr#5-ösre épül, ami a 889-es rom megszabadított változata. Mindkét rom topikjában olvasható panasz a nem működő wifivel kapcsolatban.
Az én telefonomon pár órát tartózkodott az eredeti rom, több mint fél éve megy az rc1 és nem sok gondom volt vele. Két dolog akasztja ki, a proci húzása, ez lehet proci függő is, nem biztos, hogy véletlen az alacsonyabb órajel. A másik a swap, ha bekapcsolom, a képernyőzárból már nem jön ki, vagy resetel, vagy kikapcsol. -
shootme2
senior tag
válasz
saviboy86 #4344 üzenetére
Azért mert egy xy által házilag összebarkácsolt rom nem működik megfelelően nem a telefon a hibás. Ezt Te sem gondolhatod komolyan.
Külföldi fórumokon is rengetegen panaszkodnak hogy sehogy sem sikerül a wifi-t feléleszteni a michelkovacic rom-ban tehát maga a rom rossz. Keress egy másik rom-ot és használd azt. Ott az ICS OS ami az általam linkelt OC kernellel tutira működik (én is használtam) és ugyanúgy néz ki mint a michelkovacic de a legjobb a gyári. -
saviboy86
csendes tag
válasz
saviboy86 #4343 üzenetére
hát ez sem jött össze többször is probálkoztam a kernel telepítéssel,de eredménytelenül...
miért nem tudnak egy olyan kernel csinálni ami teszi is a dolgát???
Kaki ez a telefon,már akkor is az volt amikor megvettem előfizúsan 6hónapja...
ennyire hülye nem lehetek hogy felrakja a kernelt és mégsincs wifi se net...
tud valaki egy kézzel fogható működő leírást minden telepítésnek a menetéről,hátha még is kihagytam valamit??...
A gáz az hogy mindenhol Fórumokon ahol olvastam ezzel kapcsolatban,mindenhol kicsit másképp írják a telepítés menetét,volt ahol úgy írták hogy példaként : 1; root-olás, 2; kernel telepítés, 3; rom telepítésKöszi a segítséget és a baromi nagy türelmet és elnézést kérek,kicsit kezdek kiborulni,hogy nem akar össze jönni....
-
-
woodworm
veterán
válasz
saviboy86 #4324 üzenetére
A helyedben elfelejteném abból a csomagból az 1200 oc, bootop, frush kerneleket, mivel dátumra is régebbiek, mint a 898-as build (benne vannak a másik, 889-es csomagban is).
Amit megtehetsz, hogy próbálod megismételni egymás után az OCboot felrakását, a készítője ezt ajánlotta.
Ha nem sikerül megpróbálhatod ezt a kernelt is. -
saviboy86
csendes tag
válasz
saviboy86 #4311 üzenetére
ezzel a fájlal megoldodott....
még hozzá így:[link]
le kell tölteni a http://datenkeule.de/dl.php?file=file1340459723make_kernel_Y200.zip ----ezt!
(csomagoljuk ki valahova)utánna a U8655_B898_21042013_boot.img fájlt nevezd át erre: boot_new.img
és másold be a file1340459723make_kernel_Y200 mappába és írd felül az ott lévővel!!!aztán jöhet a flash:
A telefont indítsuk a következő módon: hang le + Power (USB hibakeresés legyen bekapcsolva,quickboot kikapcsolva)
Csatlakoztassuk a telefont, majd indítsuk a make_kernel.bat fájlt. Ha végzett, mehet az újra indítás.
Ha nem sikerülne valami, próbáljuk újra. Ha így sem, akkor a restore-kernel.bat fájl indításával vissza rakható az eredeti boot img.A CPU-t ne húzd feljebb mint 1018Ghz mert azzal tönkre is vághatod a telót!!!
Remélem a hozzám hasonló bajokkal küszködő embereknek ezzel tudtam valamicskét segíteni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Torrent meghívó kunyeráló
- The Alters teszt
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest