- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomacko
őstag
válasz
Aryon87 #25184 üzenetére
A Telemaxnak valóban sokan keltik rossz hírét, nyilván okkal teszik ezt, ezt nem is akarom vitatni. Az előttem válaszolóhoz csatlakoznék én is, miszerint nekem is csak jó tapasztalataim vannak velük, de szintén csak garanciában. Én ha velük végeztetném el a munkát, de ha akárki mással is, a következőket tenném:
1. Vinnék magammal egy ismerőst, aki végig jelen van amikor a telefont beadod szervízbe és látja, hogy milyen az állapota.
2. A telefon állapotáról minden oldaláról, részletéről csinálnék fényképet is, amit szintén mellékelnék a szervizeseknek.
3. Mindenképpen írásban rögzittetném, hogy a telefon milyen állapotban került beadásra a szervízbe, és hogy erről fotókat is mellékeltél.Ezt bizony akkor is megtenném, ha egy barátomé a szervíz és ő végzi a munkát el, hogy a későbbiekben még véletlenül sem tudjunk ebből egymásra mutogatva vitát gerjeszteni.
-
Newlachka
őstag
válasz
Aryon87 #25179 üzenetére
az oké,hogy nem bonyolult,de ha nem gyári a recovery nem megy a három gombos telepítés sem
parancssorból is vissza lehet tenni a gyári recoveryt.
P7 topicból másoltam!!:"1. Lépés USB-hibakeresés legyen bekapcsolva! A telefon beállítások - telefonról itt a build számot nyomkodod, amíg fejlesztő nem leszel. Ezután a fejlesztői lehetőségeknél az usb hibakeresés bakapcsolása.
ADB driver
Fontos! A csomagban található windows mappába másolni, mappa tartalmát a neve is mutatja, másolni a windows mappába. Windows 8; 8.1; 10. kötelező, majd újraindítás. A csomag többi tartalmát a C:\adb mappába. Ha nincs hozzunk létre egy adb mappát.
Amit letöltünk recovery, boot, azokat kicsomagolás után a C:\adb mappába kell másolni2. Gyári recovery visszaállítása.
ADOTT P6 ROM RECOVERY-je
A kapcsolat Hisuite legyen.
A C:\adb mappában egy parancssort nyitni. Start menü majd beírod cmd. ( lejobb ha total commandernél belemész az adb mappába és alul beírod, hogy cmd. )
Ezt kell látni. C:\adb
adb devices ( A telefonon engedélyezni kell a számítógép RSA ujjlenyomatát, ha még nem volt.)
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
adb reboot bootloader ( belép bootloader módba ) egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.
fastboot flash recovery XXX(Ide az adott recovery neve kell)_recovery.img ( Ha végzet, pár másodperc, finished )
fastboot reboot ( újraindul )exit"
-
Tomacko
őstag
válasz
Aryon87 #25129 üzenetére
Hibát találni könnyű, bármelyikben, részvétem. Én mondtam anyámnak, akiről minden ismerőse tudja, "műszaki géniusz" vérvonalát, hogy úgy vegyen magának androidis mobilt, hogy ez bizony más világ lesz. És egyáltalán nem biztos, hogy tudunk rajta bármit is javítani attól, mert ezekre mondják azt, hogy "szabadon" variálható rendszerek
Mondta is eleinte, hogy itt nem jó, ott rossz, nem érzékel jól a kijelző stb. mondtam neki öcsémmel együtt szinte kórusban (ilyen ritkán van hogy én is ő is egyszerre vagyunk a szülői háznál), hogy előbb szokni kell és megpróbálni pár dolgot máshogy csinálni, vagy szimplán elfogadni, hogy ez ilyen "lassú"
Persze pár dolgot orvosoltam neki, de többsége ahogy néztem őt használat közbe User error, amit mondtam is neki, szóval tanulni kell ezeket is használni.
Másik:
Olvasom, hogy valaki játszana valamivel és szaggat, hát ez bizony ilyen, nem csak a paramétereket kell nézni vásárlásnál, hogy mennyit tud a proci és mennyi magja van, hanem azt is hogy milyen a szofveres támogatása annak a ritka egyedi gyártású amúgy nagyon erős saját tervezésű belsőnek
Szóval sajnos ez ilyen marad, vannak játékok maiknek jó a motoros támogatása, vannak játékfejesztők akik viszont magasról tesznek a Kirin procis termékekre
-
lcee79
addikt
válasz
Aryon87 #25127 üzenetére
Én is ugyanígy vagyok csak a feleségemmel
Bár néztem még a Huawei p8 lite-ot nekem 55.000-ért hozza ajándék okosórával szerintem ez is elég jó ár, sőt...
Igaz hogy pont az emui 3.1-et használja, ami most a p6-on is van (ezen a 3.0 de kb ugyúgy néz ki)
De már 5-ös androiddal, és proci is jobb... Meg hát p8 lite gyárilag ilyen nem ekecseléssel
Ő is azt mondta, hogy nem akar cserélni, pedig már 2.5 éves.Kíváncsi vagyok mit mond rá holnap (mert ezt épp most találtam ki
)
-
lcee79
addikt
válasz
Aryon87 #25123 üzenetére
Én most vettem akcióban t-mobilnál telefont anyukámnak és hugomnak is
LG LEON
Nem csúcskészülék, de csak telefonálásra használják, meg persze amire épp eszükbe jut... De nem viszik túlzásba
19800 ft volt most a héten snapdragon 410-es procival stb...
ennél jobban nem éri meg egy telefon sem -
okoska74
senior tag
válasz
Aryon87 #25117 üzenetére
Véletlenül nem töltőn van mikor nem reagál a gombokra? Mert ezt eljátssza az asszonyé is, hogyha töltőn van pl. nem tudom elhúzni az ébresztő leállításához a csúszkát, a gmailba belépek de nem tudok benne már navigálni, stb. Ha nincs töltőn nincs semmi problémám vele. B132 -es rommal.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Aryon87 #25105 üzenetére
Lehet külső hívás/névjegyzék kezelőt is használni.
Ha google fiókkal szinkronizálva vannak a névjegyek, akkor állítsd be, hogy csak onnan mutassa, + arra is van lehetőség, hogy csak a számmal rendelkezőket lásd.
Google címjegyzékben pedig vond össze a dupla névjegyeket. -
törölt tag
válasz
Aryon87 #25096 üzenetére
Repacked, azaz eltávolítottak belőle, hozzáadtak ezt-azt. Gyári alapokra épült, de módosított ROM. Kerestem tiszta gyárit is, de nem nagyon találtam olyat, ami TWRP-ből lett volna telepíthető. Egy próbát megér, nekem bejött, bár ma megint kínlódnom kellett a GPS-szel.
-
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #24946 üzenetére
Nagy kínlódás árán végül töröltem mindent a telefonról, format system, data, ami létezik.
SD-re feltettem a ROM-ot meg a Gapps-t, és érdekes módon most nem dobta vissza aborted szöveggel..
Pedig mindent úgy csináltam legelőször ahogy kell, mégsem sikerült. Belső tároló + sd kártya teljes formázása kellett ahhoz hogy felmenjen a cucc... nem értem...
De pörög a cyanogenmod boot animációja..Szerk: SIKERÜÜÜÜÜLT
-
Tomacko
őstag
válasz
Aryon87 #24941 üzenetére
Szia.
Én teljes megelégedéssel használtam ezt a CM11-t, amit Surdu_Petru alkot azt általában lehet borítékolni, hogy amit ő stable verziónak tart az valóban az is. XDA-n amit találsz hozzá leírást a telepítésről az elég egyszerű szerintem, simán menni az ott leírtakkal szerintem.
Így hirtelen fejből amire emlékszem:
feldobsz egy megfelelő TWRP-t, elindítod
csinálsz egy full wipe-t,
feltelepíted a ROM-t
feltelepíted a GAPPS-t
aztán egy dalvik és cache wipe
majd ezután jehet az újraindítás és használat.Az újraindítás ugye mivel friss telepítés, első indítás, simán lehet 10 perc vagy több is.
Részemről ennyit tudnék mondani róla 3/4 év távlatából. De azért olvass utána jobban, én lehet kihagytam valamit.
Tomi
szerk: ebben nem az EMUI 3.0 van még, ugyan én azt működve nem láttam, de az olvasottak alapján számomra amúgy is jobban bejöttek a 2.x verzió funkcionalitásai.
-
Tomacko
őstag
válasz
Aryon87 #24854 üzenetére
Szia.
Én anno a CM11-t használtam rajta, stabil, teszi a dolgát, ahogy a gyári B122 is tette nálam. Leírást meg nem tudok mellé, de az én nem létező nyelvtudásommal is elsőre feltettem az XDA-n lévő leírás alapján. Szóval úgy mondom, hogy számomra egyszerű volt mint a faék....
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Aryon87 #24824 üzenetére
wifi alvó mire van állítva?
p7-en kínai rom van, fordítási hiba miatt nálam "mindig"-re van állítva, így nem alszik
nem emlékszem már pontosan, de talán p6-on is van értesítés és jogosultságkezelő.
+ az alkalmazások beállítását is megnézném.
viberen pl állítható, hogy a teló wifi beállítását használja vagy tartsa mindig ébren.
ha külső launcher van rajta, abban lehet saját üzenetkezelő (pl nova launcher+tesla unread plugin), akkor azt külön is védetté kell tenni és megadni a kellő jogosultságot. -
-
Zsocy155
őstag
-
-
Zsocy155
őstag
válasz
Aryon87 #24641 üzenetére
Ha az sd kártya gyökerén van a dload mappa, akkor látnia kellene a telefonnak a 3 gombos bekapcsoláskor és a FAIL felirat helyett (ha jól emlékszem) a kis robotnak kell megjelenni és a szöveg lassan megy felfelé ahogy írja a folyamatot amit csinál. Ez kb 5-10 perc lenne. Majd a végén (és közben is) újraindul és lehetne belakni a telefont.
Nekem úgy tűnik, mintha az update.app-al van valami bibi. Hánnyal próbáltad?
-
-
Zsocy155
őstag
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #24619 üzenetére
feladom. másolom ide, másolom oda, ugyanott kötök ki. fájlkezelővel xart se érek, ott is akárhova pakolom kakukk... valami gyökér akármit találok, de oda nem enged mozgatni.
gyanítom hogy ahhoz hogy sikerüljön ez az egész, újabb CWM-et kellene rápakolni + root.
De sztem marad ez a B510 rendszer, csak nem nyűgös...
-
Zsocy155
őstag
válasz
Aryon87 #24612 üzenetére
Nézd meg ezt a rövid videót. P6 hard reset
Benne van, hogy kell csinálni a 3 gombos indítást. (hard reset, recovery)
Lehet az egyik ujjadat nem jókor engeded fel.Egyébként a recovery menü bejön?
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #24609 üzenetére
problémába ütköztem, a 3 gombos belépés után semmilyen módon nem jutok tovább, ugyanis tök mindegy hova másolom ezt a dload-os mappát, sem a belső tárhelyen nem találom, de még az sdkártyát sem látja a teló. Gépről meg hiába másolom szimplán az elkészített dload mappába a cuccot, szintén nem találja.
Na ilyenkor mi van? -
Zsocy155
őstag
válasz
Aryon87 #24601 üzenetére
Valószínű azért nem találod mert force upgrade néven szerepel.
A lényeg, hogy -mentés után- a kicsomagolt update. app fájlt a micro sd gyökerére kell másolni a "dload" mappába illetve a dload mappát a benne lévő update.app-al.A kikapcsolt telefont a 3 gomb együttes, hosszabb lenyomásával kell indítani. A többit a telefon elvégzi. Ha végzett,egy gyári visszaállítás belső sd formázással.
Szoktak előtte egy tisztító scriptet csinálni, de azt én még nem csináltam.
A B708-at dicsérik sokan, de az főzött. Én azt nem tettem fel, mert időközben átadtam a P6-ot a nejemnek. -
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #24586 üzenetére
Bocsánat, javítanám azt a részét hogy ez a telefon leveri az Sp-t, papírforma szerint az Sp erősebb nála, de tudjuk ugye hogy szoftveresen elcseszték (tapasztalom, 1.5 éves teló, szenvedek is vele eleget)
Tesztet végigolvastam, videóbemutatóját megnéztem + külföldi bemutatókat is, és az összefoglalót is átolvastam. Már csak a személyes tapasztalatok kellenének
gyári kontra főzött rom, ha szükséges rárakni, de jobb lenne a gyári inkább.
Amire anyám használná: telefonálás, skype, face+messenger, viber, esetleg böngészés és fotózás.
Nem nagy felhasználó, december óta van az okostelók világában, de a Samu Ace 2-t kinőtte, de leginkább az a gond azzal hogy kicsi készülék, és a billentyűzet elég miniatüri, pedig kis keze van neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen digitális videókamerát?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- PlayStation 5
- Medence topik
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged