Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz
#73499136 #25423 üzenetére
Sztem az ara. Hajnalban nezegettem a Tmobilos arakat, biza az az 5k is szamit. Egy ismerosom nalunk van, megkert hogy segitsek beallitani a jelenlegi telefonjat (istenem egy G4 mellett azt nyomkodni felert egy kinzassal
- Xperia E1) es megtudtam hogy tudna uj telot kihozni mivel a husege lejart. P9 Lite pedig kellemes aron van
-
Aryon87
félisten
P6 elhagyta a csaladot, remelem az uj tulajdonosanal is jol fog mukodni. B709 rommal maradt. Xperia M-t valt le.
Koszonom a korabbi segitsegeket nektek, bucsuzom innen -
Aryon87
félisten
Gyors kerdes: a P6 tamogatja az appok athelyezeset SD kartyara?
Bocs nincs idom visszakeresni.
Lenne egy vevo a telora, de ez fontos lenne neki. -
Aryon87
félisten
Hamarosan elmegy a családból a P6, lejárt az ideje. ma kerül hozzám, hogy majd aki megveszi átadhassam neki. Egy LG G3s váltotta le.
Hirdetésben nem kerteltem, feltüntettem hogy rootolt és B709 rom van rajta. Remélem így is lesz rá vevő. -
Aryon87
félisten
válasz
#64315648 #25232 üzenetére
Lehet hogy a 708 telepitesenel nem sikerult mindent toroni, de a 709 eseteben mar mindent.
Viszont a legeslegelso alkalommal toroltem mindent, de akkoris voltak hibak (bejovo hivasnal fekete kepernyo).
Csak azt nem ertem hogy mikor anyam panaszkodott hogy igy meg ugy, en mikor probaltam reprodukalni az altala emlitett gondokat, a telefon mindig hibatlanul mukodott. Mondom user error ez, hiaba magyaraztam hogy nalam mindig mukodik a telefon.
Cm11 eseteben szinten hasonlo problemak voltak, ahogy a B520-nal is, de ott inkabb a wifi eldobasa kikapcsolt kijelzonel, emiatt azbertesitesek nem mentek, holott ki volt kapcsolva minden ezzel kapcsolatos beallitas.
(mellekes off erdekesseg, hogy a Samu Ace 2-nel ugyanezek a gondok voltak a wifi kivetelevel)Eddig ez a 709 tartja jol magat.
-
Aryon87
félisten
válasz
lcee79 #25228 üzenetére
Anyamnak ezt a 709-t tettem fel, panasza meg nem volt, mig a 708 eseteben mar masnap mondta hogy nem jo. Alapszintu okostelefonos, bar mar jol kezeli a telot, a hibakat azonnal kiszurja es idegesiti is, mint pl a beerkezo hivas felvetelenek sikertelensege, vagy az ebreszto leallitasa.
En teljes formazassal tettem fel, mindent torolve a belsobol, meg a rendszert is, es eddig ugy tunik jol megy.
Kerdes meddig... -
Aryon87
félisten
Nem kell kicsomagolnod.
Tedd fel az SD kártyára, és ha a telód rootolva van, valamint van TWRP, akkor lépj be oda, és onnan telepítsd fel. Érdemes egy könnyen érthető mappát csinálnod (akár gépen is) és oda tedd be, hogy a recoveryben megtaláld. Összefoglalóban asszem van leírása a pontos telepítésről. -
Aryon87
félisten
Nem tudom mi a különbség. 708-on problémás volt a beérkező hívás felvétele, valamint az ébresztőnél se működött.
Úgy tűnik a 709-nél ez már nem gond, anyám még nem morgott emiatt. -
Aryon87
félisten
Van B709 is, anyamnak legutobb azt tettem fel. Eddig nem nyavajgott, ugy tunik ez jobb verzio, mint a B708..
A 708-on problema volt a beerkezo hivas kezelese, ill az ebreszto kinyomasara se reagalt. -
Aryon87
félisten
Mennyibe fajhat az akkumulator csereje? Valamint hol erdemes ezt veghezvinni, tekintve hogy garancia nincs, es a Telemax mint tudjuk ganyolt munkat vegez..
35%-rol pillanatok alatt belul lemerult, mire a konyhabol a szobaba ertem es toltore tettem.. Gyanus hogy az akku haldoklasnak indult.
-
Aryon87
félisten
Nos ahogy vártam, a wifi eldobálásos jelenség természetesen elő is jött (B511)
Leszedtem egy másik rendszert, a B709-et, betettem a saját sim kártyámat (gyári független, de tmobilnál vette az előző tulaj).
Időnként csörgetem magamat, minden alkalommal reagál rá, és a híváskezelő funkciók is jók. B708-on nem működött mindig.
Kíváncsi vagyok meddig lesz jó... -
Aryon87
félisten
válasz
TomWexX #25178 üzenetére
Végülis sikerült feltolni a B511-et, ami valami RepacK_by_OXALIS néven megy, ebből gondolom hogy szintén egy mókolt gyári rendszer.
Igaz fél órán keresztül csak a Huawei logó mutatkozott, mondom bootloop lett, aztán kikapcsoltam, és mikor visszakapcsolt, már hamarabb betöltött.
Már most ott van, ami legalábbis engem zavar, hogy ha túlmelegszik a teló, a fényerőt leveszi, pedig az automata fényerő ki van kapcsolva. EMUI 3.0 alatt ezt már nem csinálta, de a B708 rom-on sem.
Anyámat ismerve úgyse lesz jó neki ez a rendszer
A TeamWin nem bonyolult, már rájöttem a használatára -
Aryon87
félisten
update.app a dload mappában, és azt hogy kell elindítani. sajnos az összefoglalót kicsit át kellene fogalmazni, mert akárhányszor olvasom nem tudom értelmezni a mit hogyan dolgokat.
helyi frissítés nem működik, pedig látja a fájlt, de a teamwin-be lép be ahelyett hogy indítaná a dolgokat..
.zipes B511 nincs? -
Aryon87
félisten
Anyám telója tegnap megbolondult. Tűzforró volt, teljesen lefagyott, semmire nem reagált, és 10 percen keresztül volt tartva a ki/be kapcs gombon, nem akart újraindulni (nem tudták hogy kell resetelni).
Nagy nehezen sikerült kikapcsolni.
Valami nagyon nem okés ott..Leszedtem a B511 rom-ot, de guglizás közben láttam van még B512 meg B513 is. Valakinek valami infó, hogy melyik mit tud?
Ill hogy a bánatba kell feltennem? valami dload mappa meg 3 gombos akármi van, de itt ki is merül a tudás, 1x csináltam, az se most volt.. (B511-ről B520-ra váltás) -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
zeon.hu #25119 üzenetére
Elsonek csak a data, cache dalvik, meg ilyen alapokat csinaltam, FR nem volt. Gapps csomagot nem telepitettem, elvileg a B708nak nem kellett (play es tarsai mukodnek).
Visszamentem twrp-be, es utana adtam egy FR-t miutan a rom telepult. Utana kezdodott a belakas.Hogy tolton van-e mikor az adott hibajelenseg van, azt nem tudom. Csak mar idegesito hogy a 4. Rom van rajta es meg most se elegedett anyam.
Javasoltam nekik az LG G4s beszerzeset, uj mobilt nem akar.... Ehh.
De probalkozom a fuzessel.. -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Anyám morog a B708-ra is. Lassan a hajam tépem ki, már nem tudom mi a francot tegyek fel neki.
Néha nem tudja felvenni a telefont, hiába húzza középről a csúszkát nem reagál. Volt hogy fekete képernyő.
meg hol ez, hol az nem jó.mégis mi a szent búbánatot tegyek fel arra a nyomorult telefonra, valaki tud adni valami ötletet?
B511 lassú volt, felment a B520. Ott az értesítések nem mentek normálisan, videóhívásoknál sercegő, recsegő hang, meg még más is.
CM11-nél szintén hangproblémák, híváskor fekete kijelző, facebooknál a videók ziziztek, messenger viszhangzott
B708-nál meg amit fentebb írtam, hangproblémák viszont nincsenek. -
Aryon87
félisten
válasz
zeon.hu #25106 üzenetére
Karácsonykor úgyis megyek anyámhoz, megnézem mit tehetek majd, lehet kiírogatjuk papírra hogy melyik a fontos, aztán törlöm a teljes névjegyzéket és ami kell azt mentem le. Mert azért meredek a közel 600 név.. (van olyan ami 4x mutat
) Maga a rendszer jónak ígérkezik, nekem külön tetszik ez a 3.0 EMUI felület
Bár a CM11 is jól indult, mégis problémák jöttek elő már 1 hónap használat után
Remélem a B708-al nem lesz ilyen.. -
Aryon87
félisten
válasz
TomWexX #25104 üzenetére
Sebaj. Ahany rom annyifele telepites. Amit most tettem fel mukodik kernelcsere nelkul is (amit a mai napig nem tudok hogy micsoda)
Egy problema van csak eddig, hogy a nevjegyzeket lassan tolti be, ha valami nevre kattintok, gondolkodik.
Van koze ahhoz hogy 3 helyrol kell olvassa az infokat? (500+ nev, sok duplikalttal.) -
Aryon87
félisten
Múltkor már kértem, ezúttal ismét kérem:
Legyetek szívesek linkelni egy stabil, normálisan működő gyári romot, vagy akár főzőtt romot is.
Valamint leírni mit és hogyan kell, mert elfelejtettem már a telepítés menetét. Nem szeretnék napokat szívózni a telefonnal.Gyári romból a B520 volt fent korábban ha jól emlékszem, míg jelenleg egy CM11 van most, ami elég furcsán működik mostanában.
Mostanra kéne a segítség, mert késő délután megyek hogy pofozzam helyre a telefont.
Találtam egy ilyen oldalt,, igaz B511, de nem tudok németül...
Meg egy ilyet isMeg olvastam valami B708-ról is, ami állítólag jó és stabil?
Köszönöm.
-
Aryon87
félisten
válasz
Tomacko #25078 üzenetére
Sorry elírtam, CM11 akar lenni, nem a 12-es
Csak álmosan írtam a hsz-t.
Szerintem jó és gyors, de anyám nem elégedett vele (ahogy a gyárival sem volt), de mivel kéri a gyárit (a régi ami volt az ő nyelvén) így muszáj azt feltenni.
Már csak a telepítési macera kellene a 3 gombos verzióval.. Na meg melyik a legstabilabb stock rom? B20 volt korábban. -
Aryon87
félisten
Udv ismet en. Kernek egy leirast gyari rendszerre valo visszateresre, a legstabilabbat szeretnem kerni linkesitve. Elfelejtettem hogyan kell, es idohianyban szeretnem zokkenomentesen megcsinalni anyam telefonjat, ugyanis oszerinte nem jo a CM12 rom. Azt mondja sokszor bejovo hivasnak csak pityog es nincs hangja, fekete kepernyo es egyeb ilyen dolgokat mond.
Akarhanyszor kezembe veszem hogy ellenorizzem az altala leirt hibakat, nalam mindig tokeletes. De a keresenek eleget szeretnek tenni holnap.A segitseget elore is koszonom aki aldoz ra eleg idot ma, hogy leirja lepesrol lepesre a dolgokat + linkek.
-
Aryon87
félisten
Kerdes: gyari rendszernel a telefon nem viszhangzott videocseveges soran, a CM11 alatt mind a 3 videocsevegos appnal viszhangzik (skype, viber, messenger). Erre van valami gyogyir?
Anyam szerint van meg olyasmi is hogy bejovo hivasnal a kepernyo nem mindig reagal. Hasonlo gondja volt a Samu Ace 2nel is, mikor a CM11 rakerult.
-
Aryon87
félisten
válasz
zeon.hu #24950 üzenetére
Én már nem tudom mit csináltam, a touch recovery által formáztam én már mindent amit értem
Üres rendszer lett, majd mondom mi veszteni valóm van, elindítottam a zip telepítést. És csodák csodájára felment a főzött rom mindenféle fennakadás nélkül.
Most szépen muzsikál, igaz forrósodik mint állat..
Kell pár nap mire beáll.
Remélem anyám 3 nap múlva nem fog rinyálni hogy nem jó a teló, mert fingom sincs hogy kell visszatenni rá a gyárit
dload mappás sztori sem sikerült, folyamatosan a touch recovery akármi jött be.Mellesleg a Kingo Root működik a telóra.
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #24946 üzenetére
Nagy kínlódás árán végül töröltem mindent a telefonról, format system, data, ami létezik.
SD-re feltettem a ROM-ot meg a Gapps-t, és érdekes módon most nem dobta vissza aborted szöveggel..
Pedig mindent úgy csináltam legelőször ahogy kell, mégsem sikerült. Belső tároló + sd kártya teljes formázása kellett ahhoz hogy felmenjen a cucc... nem értem...
De pörög a cyanogenmod boot animációja..Szerk: SIKERÜÜÜÜÜLT
-
Aryon87
félisten
Na helló!
Holnap megyek csinálni anyám telóját és a kérdés az lenne hogy ez a folyamat szerint mehet-e a telepítés?
Menete ha jól sejtem röviden tömören:
SD kártyára felrakom a romokat, Rootolom ha kell (Kongoroot működik erre?), CWM telepítés (3 gombos belépéssel?) mad wipok elintézése, és végül ROM+GAPPS telepítés?Ez a rom pedig szerintetek milyen? A legújabb EMUI vagy a régebbi? Ugyanúgy mehet a fenti leírás alapján?
Ha jól tudom anyám telója gyárilag független, de Telekomos, így gondolom a BL nyitott lesz neki. B520 van rajta.
Ebből eredően van-e Lolli rom csinálva a telóhoz, vagy a fejlesztések lefulladtak a KitKatnál?Segítséget előre is megköszönöm, nem akarok holnap szenvedni vele, téglázni meg pláne. Ha netán mégis lenne valami gebasz, hogyan kell visszavarázsolni a gyárit?
-
Aryon87
félisten
Valaki lenne kedves adni egy jó stabil ROMot, meg annak felrakási módszerét?
CM lenne jó, vagy amit Ti ajánlottok
Megköszönném ha A-Z-ig mindent leírátok + linkek (ROM, gapps, CWM meg a root)
Előre is köszönöm. -
Aryon87
félisten
válasz
#73596160 #24853 üzenetére
Üdv!
Eddig tartott a telefon stabilitása. Legalábbis ahogy anyám szavaiból veszem ki. Szokása túlozni, de amikor már sűrűn morog a teló miatt akkor ott már tényleg hibádzik valami. Anno a Samu Ace 2-vel is csinálta, de ott pár napra rá, itt meg kb fél év után.
Ha jól emlékszem a B520 rendszert raktam rá ami ugye sima gyári.
Nos, tapasztalatok és vélemények és linkek + magyar lefordítás kellene a telefonhoz készített atomstabil főzött romról, vagy akár stock romról (olvastam hogy B511 vagy B520 ami stabil), bár a főzőtt az jobb szokott lenni.. Tudom, nincs tökéletes, de azért minél több jó vélemény van valamiről, az általában jó
Egyelőre megpróbálok majd egy gyári visszaállítást, és utána megfigyelni mi merre hogy, de tartok attól hogy idővel hasonló lesz a vége.. Szerintetek? -
Aryon87
félisten
4.7" koruli telokra sztem ne varjatok. Ott a P8, Sony Z szeria compact teloi, esetleg a korosodo Lg G2, de pl tudom ajanlani a G4-et. Sokan valtansk ra, en 4.6"-rol valtottam, par nap alatt meg lehet szokni a meretet, de telhetetlen vagyok, 6" meretnek is orulnek
Hasznaltam mar 3g-s, 8" tabot is mikor az SP szervizben voltHogy temanal is legyek: ugy tunik most nincs gondbanyam telojaval, irok neki, reagal azonnal es valaszol
-
Aryon87
félisten
válasz
zeon.hu #24830 üzenetére
Oks, köszi. Majd vasárnap lesz rá lehetőségem, bár tegnap ezeket végignéztem, és nálam reagált mindenre a teló. Nemtom anyám mit művel vele
zekk007:
Várj legalább fél órát vele, én is így jártam, azt hittem tégla lett, mert a lógón túl nagyon későre lépett túl. Kb 6x-i nekifutásra elindult mert nem vártam vele eleget, pedig jól csináltam mindent
-
Aryon87
félisten
válasz
marilllyo #24820 üzenetére
Aha. Anyámé a teló, ő morog állandóan hogy nem reagál a telefon sokszor
Akkor ez ilyen szoftveres bug ennél..
Sebaj, legalább működik.Még egy apróság ami eszembe jutott.
Viber és messenger videótelefonnál ha a kamera be van kapcsolva iszonyatosan zúg/serceg a hang, másik fél nem hall semmit, és anyám is alig érti. Skype esetében ez a probléma eddig még nem jött elő. Ez ellen van valami orvosság? Ha a kamera nem megy, akkor nincs zúgás/sercegés -
Aryon87
félisten
válasz
zekk007 #24818 üzenetére
Ezen kérdésekre engem is érdekelne a válasz.
Valamint kiegészíteném azzal hogy mit lehetne csinálni azzal hogy az értesítéseket azonnal megkapja a telefon, ugyanis van hogy nagyon késve, vagy egyáltalán nincs értesítés (viber, messenger, skype - sőt ez egyáltalán nem jelez). Pedig ki van kapcsolva az a bizonyos funkció amiben kijelző lezárása után a wifit meg egyebeket...
-
Aryon87
félisten
A telefon egy idő után "alvó" módba teszi magát, emiatt úgy vettem észre hogy a wifit lekapcsolja, emiatt semmi értesítés nem megy rá. Kijelző felélesztése után wifi visszatér, és ömlenek befele az értesítések.
Ez ellen van valami megoldás?
Anyám is tapasztalta ezt, holnap megyek hozzá, addigra tudnom kéne mit állítsak.
Köszi előre is a segítséget. -
Aryon87
félisten
Ezer hálám a B20 rom javaslatáért, a telefon már nem forrósodik annyira, bár még nem nyúztam annyira hogy ez igaz is legyen.
Ma csak ezt a telót használom. Viszont félek a gyors akksi merüléstől, elvégre 1.5 éves telefon.. -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
Zsocy155 #24645 üzenetére
És végre. Hála a linkednek, itthon leszedtem, rápakoltam sd-re, 3 gombos indítás, és már pakolja is fel.. 1 nap felesleges szenvedés volt. na meg titeket bosszantottam
Ezer hálámAzért itt maradok köztetek, mindamellett hogy a teló vasárnap, vagy leghamarabb péntek este kerül anyámhoz
Csak egy kis infókérés: a 3.0-ás Emui vagy minek hívják, mivel jobb (akár főzőtt romként is)? -
Aryon87
félisten
-
-
Aryon87
félisten
válasz
Zsocy155 #24640 üzenetére
Onnan szedem, de xarakodik a megaupload.
tehát, felteszem az sd-re a dload mappát. teló kikapcs, majd a 3 gombot egyszerre nyomva elindítom a dolgot. betölti a "recovery-t". írja a kisebb szöveget és a nagy FAIL szót is. és ennyi. tudok lépkedni a kék szöveges részen, de semmi több.
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #24619 üzenetére
feladom. másolom ide, másolom oda, ugyanott kötök ki. fájlkezelővel xart se érek, ott is akárhova pakolom kakukk... valami gyökér akármit találok, de oda nem enged mozgatni.
gyanítom hogy ahhoz hogy sikerüljön ez az egész, újabb CWM-et kellene rápakolni + root.
De sztem marad ez a B510 rendszer, csak nem nyűgös...
-
Aryon87
félisten
válasz
B.Á.L.!.N.T #24614 üzenetére
ja hogy magát a zipet kell betenni a dload mappába.
Igen, bejutok a recoverybe, a gombnyomások megfelelőek.
írja is hogy nem találja sdcard/dload or data/share/0/dload blablabla
mindjárt lefotózom
Amúgy megörültem annak hogy a teló egyébként T-mobilosnak volt hírdetve, de a service menüben utánanéztem, és a készülék független
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #24609 üzenetére
problémába ütköztem, a 3 gombos belépés után semmilyen módon nem jutok tovább, ugyanis tök mindegy hova másolom ezt a dload-os mappát, sem a belső tárhelyen nem találom, de még az sdkártyát sem látja a teló. Gépről meg hiába másolom szimplán az elkészített dload mappába a cuccot, szintén nem találja.
Na ilyenkor mi van? -
Aryon87
félisten
Belső tárhelyről nem találja az istennek sem a dload mappát, kénytelen voltam betenni egy sd-t
a másolások egy örökkévalóság..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi haladó szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Mozilla Firefox
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest