- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- One mobilszolgáltatások
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
Mobilarena
A telefonnak a teszt megjelenése előtt volt egy másik topikja, ha valamit keresel, érdemes ott is utána nézni. HTC U11+ a szükséges plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ano
senior tag
Már nem használom nagyon rég óta pedig tuti jó lenne és elegendő lenne a hardver még nagyon sokáig, vizont az hogy az utolsó rendszerfrissítás 2019-es (ha jól emlékszem legalábbis) az szerintem magáért beszél!
Nem tudom létezik-e hozzá valami custom ROM ami legalább android 13 alapokon nyugszik, de ha még mindig csak a 9-es van rajta akkor egyre kevésbé fog működni rajra bármi is, nem beszélve a biztonsági szakadékokról (szándékosan nem rést írtam már)!
-
Shenshi
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalt valaki U11+ nál, mostanában szoftveres működési hibákat? (pl. megnyithatatlan beállítás menü)
Hard reset után működik rendesen, de miután netre csatlakozik, és letőlt valami google frísítést, máris jönnek a hibák.
Köszönöm a válaszokat! -
bmarton88
lelkes újonc
Köszi a válaszokat!
Egyébként nekem is azzal van a problémám hogy mindegyik ilyen fülhallgató kiesik a fülemből, de ez a HTC valahogy jobban bennmarad. De lehet vennem kell egy fejhallgatót inkább -
Yeffy
veterán
en se probaltam sosem. mondjuk kb 10 perc utan repult vissza a dobozaba, amilyen kula minosege volt. sztem meltatlan volt a telohoz. pedig ez a "vetelezunk mintat a fuled belsejerol, h hozzaigazithassuk a hangot" velemenyem szerint tok jo otlet volt.
ugye, amikor még nem csak toltot, de fulest is kaptal a telefonodhoz. raadasul nem tudom, hogy milyen okbol, de en ehhez anno 2 gyari toltofejet is kaptam, EU meg UK verziot is! elvileg csak utobbi jart volna.
-
bmarton88
lelkes újonc
Sziasztok!
Nem tudom valaki olvassa-e még ezt a fórumot, de hátha... A HTC U11-hez kapott gyári fülhallgatót, lehet valahogy számítógéphez csatlakoztatni? Nekem sehogy sem sikerül, és google alapján úgy látom még másnak sem.. -
Ano
senior tag
Sziasztok!
SOS help kéne ... ki tud valami gomb kombinációt amivel esetleg elindítható vész módban egy HTC U11+ ?
elmúlt 4 éves majdnem 1 hónapja a telefonom és szó szerint az egyik pillanatról a másikra se kép se hang és nem igazán volt előjele neki ... ha esetleg lehetne valami "reset"-et nyomni rajta, hogy amíg át másolok róla mindent és beállítok egy új telefont, az jó volna ...
-
Integrale
veterán
Én megfürdettem az enyémet sajnos, és nem bírta. Azóta szenvedek telefonokkal (U12+, OP 7T (2 is), de egyik sem jó összességében annyira, mint az U11+ volt.
Akkumulátor két éves korában is remekelt (jobb volt, mint most az OP7T fele annyi idősen), kamera szintén, és IPS, ami nekem hatalmas erény.
Várnék valami csúcs HTC-t, de hiába. -
Integrale
veterán
Nincs valakinek egy eladó, remek állapotú U11+ HTC-je?
-
Ano
senior tag
jó 2,5 év után ma feldobott egy frissítést a telóm ... kíváncsian várom mit sikerült ennyi idő alatt összehozni
-
strong333
csendes tag
Sziasztok!Esetleg van valakinek eladó készüléke?
-
f3rdzs0
senior tag
nekem most a Xiaomi 10T Pro-n akadt meg a szemem. esélyes hogy arra váltottam volna ha a Oneplus 8 Pro előtt jön ki róla info. LCD 144Hz-es kijelző, de csak 1080p (mondjuk mindenki az LCD miatt sír, szóval ez a csata már elveszett). ujjlenyomat olvasó az oldalán van és a kamera rendszer is egész jónak néz ki.
persze a valóságban a kamera valszeg a közelébe se ér majd az U11+hoz és a szoftver is kérdéses, hogy kinek mennyire jön be (engem anno nem zavart és sokáig frissítették)
mondjuk szomorú hogy már a váltásról szól a topik. ha kapna frissítést, az U11+ még mindig bőven egy top telefon lenne, mert erősebb a legtöbb midrangenél
-
Ano
senior tag
Én még remélem sokáig jó lesz ez a teló, esetleg ha az aksi bekrepál megnézem mennyiért raknak bele egy újat, de ha a közeljövőben (értsd a köv fél évben valamikor
)minden képpen kell cserélnem telót, akkor valszeg a Pixel 5-ös lesz a befutó ...
-
f3rdzs0
senior tag
a Zenfone 7-ben bíztam, mert a 6 még LCD kijelzős volt, de most már az is FHD AMOLED-del jön
nagyon szívesen kideríteném, hogy a HTC anno mennyiért szerezte az U11+ kijelzőit és mennyibe kerül egy FHD AMOLED összehasonlítva. vitatható, de szerintem nagyon kevés telefon jött ki jobb kijelzővel mint az U11+, beleértve ide sok QHD AMOLED kijelzőt is
-
f3rdzs0
senior tag
hát elméletileg emelhetnék simán a frissítést PWM oldalon is a magasabb framerate miatt, de szerintem a driverek már a meglévőre vannak optimalizálva, ezért nem teszik meg. néhány 90 Hz esetén (talán pont OP7) magasabb volt valamennyivel a PWM
elméletileg az áramköröknek megterhelő. a Samsung telefonjain azért nincs 1440p+120Hz egyszerre mert a kontroller nem is tud adni neki elég áramot (ha jól értettem, de ez elég szakmia téma amihez végképp nem értek). OP esetében kap elég áramot és sokat azért hibáztatták a képernyő hibákat, mert a kijelző nem bírta a terhelést
nem is értem miért nem ad ki most bárki egy olcsóbb magas frissítéssel rendelkező LCD telefont
-
f3rdzs0
senior tag
haha pedig direkt megnéztem mielőtt leírtam :D
elméletileg igen, de gyakorlatilag nem. jelenleg szerintem amiatt hogy a QHD 120Hz elég megterhelő a panelnek.
anno az OP8 Pro is ezzel volt hirdetve displaymaten (kb csak még egy pont hogy miért hiteltelen oldal) hogy 240Hz a PWM, de mégseamúgy Samsung esetén nagyon rossz a PWM, valamiért náluk a legbántóbb az implementáció
-
f3rdzs0
senior tag
ahogy Yeffi kolléga mondja
effektive minden oled vibrálással (pulse width modulation) szabályozza a fényerejét valahol 120Hz környékén. azon belül néha kikapcsolja a képernyőt amiből te csak annyit észlelsz hogy nem olyan világos.
ha érzékenyebb a szemed akkor emiatt az izom mikro mozgásokat végez aminek az az eredménye hogy vörös lesz, elfárad, fáj a fejed stb
nem sok helyen van erről szó, ezt a topikot is csak én szennyeztem ezzel tele
-
Ano
senior tag
bocs a balga kérdésért, de mi az a "PWM érzékenység" ??
-
f3rdzs0
senior tag
az első pixelben nem volt mert az LCD kijelző.
amúgy ha nem vagy PWM érzékeny, akkor annyira lehet nem nagy probléma. bár részemről azon a véleményen vagyok, hogy valamilyen szinten mindenkit kell hogy befolyásoljon a PWM. engem nagyon durván érint, de én se látom a PWM-et, legálbbis az agyamig már nem jut el. szóval ezt így kideríteni elég izgalmas voltelsősorban pontosan ez volt az U11+ban a kedvenc featureöm, hogy nagyon szép a kijelzője és nem cseszi szét a szemem
viszont azt most már legalább belátom, hogy 1440p AMOLED és LCD között már én sem látom a különbséget (1080p esetén még a normálnál messzebről is simán megmondom) -
f3rdzs0
senior tag
az nem elég gond?
ezen felül még alacsonyabb a felbontásuk is subpixel szinten, úgyhogy a FHD hányadékul néz ki. teljes átverés, hogy több év után elértünk arra a pontra, hogy az FHD LCD az egy standard, majd elkezdték kiadni a rosszabb felbontású FHD AMOLED-eket és senki nem szólt egy szót senotebookcheck reviewkban szokták listázni hogy miben van PWM és miben nincs. minden AMOLED telefonban van, néhány LCD-t még érint a dolog (pl technikailag az U11+ban is van, csak párezerzszer nagyobb mint akármilyen AMOLED-nél, ezért semmit nem számít ebből a szempontból)
-
Yeffy
veterán
mik azok a rakat hibak? en eddig csak bizonyos szintorzulasokrol, meg esetleges beegesrol tudtam.
ezt a PWM dolgot hol lehet csekkolni, h melyik telefonnak van?
en nem latom lassunak, persze, nem egy szempillantas, kb fel mp, mire felold, nem halok bele.
nyilvan kinek mi, nekem tokeletesen megfelel ez is, foliazni meg azert szoktam, sajnos eloszeretettel karcolodnak ezek a nagyon kemeny, nagyon gorilla glassok.
mondjuk az enyem ehhez kepest mar vagy egy eve csupasz, csak tok van rajta. -
f3rdzs0
senior tag
válasz
Integrale #563 üzenetére
igen, OLED kijelzőknek van egy rakat hibája (ha csak a liluás lenne
), de sajnos most már nincs normlis LCD telefon, szóval maradt ez nekem. remélhetőleg tovább kap frissítéseket mint az U11+
Samsung PWM-je nagyon durva, anno talán az S10-et próbáltam ki boltban, és fél perc után éreztem, hogy valami nem OK. pontosan emiatt kellett OP ahol van DC Dimming, és normálisan van implementálva, hogy ne vibráljon, nem úgy mint Xiaomi esetén (cserébe rosszabb a black crush)
(#562) Yeffy hát szerintem az U11+ ujjlenyomatolvasója baromi lassú a kijelző miatt. valamiért nagyon lassan kapcsolja be a kijelzőt, és onnan jön egy érezhető delay. nagyon sokat tesztelgettem mire rájöttem, hogy nem maga az ujjlenyomat olvasó a lassú, hanem a kijelző bekapcsolása, de a végeredmény ugyanaz (az AOD bekapcsolása segített valamennyit a problémán)
fóliát nem használok telefonon, és mindig is az elülső ujjlenyomatolvasókat preferáltam, a kijelző alattiak meg kb tökéletesek számomra. de ez nagyon személyes preferencia kérdése -
Integrale
veterán
Engem ami borzasztóan zavar, az az Oled panelek lilulása, azt reméltem, hogy a Lumia 930 óta ezeket javította már az ipar. Note 9 esetében is volt ilyen, de ott mintha halványabb lenne, viszont ott a vibrálás erősebb lett volna, fájt is a szemem, OP7T ilyen téren jobb, lehet a 90 hz miatt. Passz.
-
Yeffy
veterán
en kifejezetten szeretem, h hatul van a FP, nem jonnek be egyelore ezek az uveg alatti, altalaban lassabb megoldasok. nem beszelve a folia-kerdesrol ez esetben.
csori telefont mind tonkreteszitek? ejjnye...
kar, h nem talalok hazon beluli utodot.
no de majd egyszer hatha! -
f3rdzs0
senior tag
nekem az OP8 Pro vált be, de túl drága ahhoz, hogy másnak is ajánljam nyugodt szívvel (a kijelző DC Dimming mellett nem cseszi a szemem, szóval már csak emiatt megfelelő
)
nekem volt pár gondom az U11+al, a legnagyobb az az ujjlenyomat olvasó volt. elég lassú volt, és nem szerettem a telefon hátán. az OP8 Pro mindkettőt kijavította (bár nem olyan gyors mint anno az OP5 volt)
a kamera szerintem érezhetően jobb képeket csinál, viszont körülményesebb használni. az én usecasem, hogy minél gyorsabban csak random képeket lövök (pl boltban megyek, és látok valamit, akkor megállás nélkül lőttem egy képet és küldtem tovább hogy kell e venni, jöjjek vissza érte később), és ebben az esetben a HTC sokkal jobb volt, az OP nagyon könnyen behomályosodik
az edge sense nekem is baromira hiányzik a flashlight miatt. van ilyen rajzolgatós hülyeség OP-n kikapcsolt képernyőn, ami úgyahogy működik, de az OP5 óta nem javítottak az érzékelésen, mert ugyanolyan gondjai vannak. bnőm xiaomiján van egy extra gomb amit erre állítottunk be, és az is jobb az OP megoldásánál.
idő közben szegény HTC ragasztós lett. a fiókban ahol tartottam szétjött egy pillanatragasztó, és bevont mindent egy kis réteggel. szerintem leszedhető, és annyira nem vészes, de már daily drivernek nem használnám. tartaléknak viszont még mindig tökéletes. ha el is adtam volna, és gyorsan kell egy új telefon, akkor nagyjából ennyiért kapok valami random xiaomit, szóval megspórolom magamnak a hardveraprózást és van tartalék
-
Yeffy
veterán
válasz
Integrale #558 üzenetére
oh, az szomoru, kar erte...
en is neha kacerkodtam ilyennel, de meg jo, h nem csinaltam viz alatti kepet. foleg most mar, h lassan 3 eves lesz, mar tuti "megfaradtak" a tomitesek, nem akarom, h igy jarjak.A u12+ nekem se jott be anno, a gombos mizeria az egyik, de az akksi is pl kisebb lett, nem ertettem, miert.
OP-knal nekem a kamera az, ami sosem tetszett, meg a mostani 8-as szeriae sem valami nagy asz, ahhoz kepest, h mar mennyibe kerul.Eddig Pixel 5 (rohadt lyukaszto) meg Xperia 5 ii (nincs Qi, ami jol jonne) az eselyes, 1 ii is az volt, de ott meg nincs Dual SIM. nagyon orultem volna, ha lenne hazon belul utodja (valami aktualis csucs, vagy felsokozep hardver, ebben a minosegben, mint az U11+), akkor azt vennem szerintem megint.
de hat sajnos nem ugy nez ki.a fentebb emlitett Edge Sensore mindenkepp fog hianyozni, millioszor hasznaltam/om a zseblampat ugy, egy mozdulat a ki-es bekapcs.
mindenesetre megtartom masodik telonak, es bizom benne, h hatha lesz meg egyszer ilyen kaliberu HTC-m, amivel igy meg voltma elegedve (egy ket apro hulyesegtol eltekintve).
-
Ano
senior tag
válasz
Integrale #558 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy az eddig legjobb telóm ez és sajna előbb-utóbb kell neki keresnem utódot, de hogy mi lesz az, azt még nem tudom ... semmiképpn sem szeretnék visszalépést és pl az edge sensor-t én nagyon szeretem, még ha csak a zseblámpa ki és bekapcsolására használom (olyan mint a Harry Potteres "lumos" varázsige
... csak egy mozdulat és van fény ), de szerintem nincs másik telefon ami tudná ezt ...
Remélem még bírja az aksija legalább 1 évet (nekem márciusban volt 2 éves a kicsike) és akkor lesz bőven időm megtalálni a méltó utódját! -
Integrale
veterán
Ne is mondd. Nyaralás alkalmával bedugtam a vízbe (kb 10 centire) lefotózni valamit (jó lett a fotó), de a telefon nem élte túl. Otthon szétkaptam, kitakarítottam, kicsit oxidos lett ez-az, de bekapcsol, viszont se SIM se WIFI. Úgyhogy nem használható.
Vettem egy U12+-t, de az nem jön be, szerintem visszalépés. Az U11+ még két évesen is, két SIM-mel, 3 e-mail fiókkal tudott 5-7 óra képernyőidőt.
Vettem egy OnePlus 7T-t, pár apróság hiányzik a HTC-ről, összességében méltó utódnak gondolom, de nem előrelépésnek. Akksi ugyanaz, kamera szo-szo, képernyő kisebb felbontású és AMOLED, annak minden hátrányával stb
Én nem aggódnék azon, hogy nem kap frissítést a telefon, HTC 10-em frissítése után üzemidő érezhetően csökkent, frissítést nem kapott többet, így azzal kellett együtt élni. -
Ano
senior tag
Tud esetleg valaki valamit arról, hogy lesz-e még valami frissítés?
Kicsit mérges vagyok ... értem, hogy nem lesz már nagy frissítés a telefonhoz, de azért az utolsó az 2019 Július 1-i ... azaz sokkal több mint 1 éves a szoftver biztonsági szintje
-
GAPZC96
csendes tag
Igen akartam is írni kb úgy mozog mintha 522mb ram lenne benne...
Semmi merülés simán másfél nap erős igénybevétel mellett.
17szazalek a play áruház a többi 1szazalek.
Most ismét egy hard reset utan vagyok megpróbálom az alkalmazasaimat egyesével letölteni nem pedig Google biztonsági mentesbol és hátha ki szurom melyik után akad be -
GAPZC96
csendes tag
Nem tudom van e meg itt valaki,aki talán tudna segíteni.Nehany napja vettem egy ilyen készüléket és sajnos már a belakast követoen észre vettem hogy valami nem stimmel.A menü felugrasa kb 5 másodperc,borzasztoan laggol a telefon minden érintése,ablakok közti váltás több mint 3masodperc,lapozas a face szinte lehetetlen.Gyari vissza állítás után kb fel óráig tökéletesen működik aztán megint kezdi.Tegnap a képernyő felebredese kb 8masodperc volt onnantol kezdve hogy a gombot be nyomtam.Hard reset is meg volt bekapcs és hangero gombokkal.Fel óra után szintén ugyanaz a hiba.Most a hsz.-t írva is én már két szóval előbb vagyok mint ahogyan a billentyűzet reagálna.
Valakinek estelgeg valami ötlet hol keressen a hibát.Szinte csak a gyári alkalmazások vannak rajta már mindent letoroltem.Ki-be kapcsolás után a telefon szintén tökéletesen működő képes.(kb fel óráig)
Előre is köszönöm -
Integrale
veterán
Amiota nalam van a telefon, 100-ig toltom, es merul amig merul. Nem veszek eszre teljesitmenyvesztest, 6-7 ora kepernyoido mindig megvan, 2 nap hasznalatra 5 ora szokott jutni (2 SIM, 3 e-mail fiok, messenger, viber stb stb)
Ez a 100-ig ne toltsuk eleg nagy butasag, az az akksira nezve nem jelent teljes kapacitast, csak az indikator mutatja azt a felhasznalo fele. Raadasul egy toltesi ciklus az 0-100, ha 50-100-ra toltod, az csak fel ciklist jelent. -
Ano
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a legutóbbi aksi mérésemet 9-es androiddal ...
Általában ennél azért többet használom a telót, viszont most összejött ~3 nap készenléttel 2 óra kijelző idő ... továbbá azt is tudni kell, hogy igyekszem elkerülni hogy 100%-ig töltsem az aksit, ezért leginkább naponta töltök bele kicsiket, hogy lehetőleg 40-80% között legyen a töltöttség.
A legutolsó mérés előtt is csak véletlenül maradt rajta a töltőn és ezért indult 100%-ról a "teszt" ... annyi még mellékesben, hogy 90%ban WiFi-t használtam, így elenyésző volt a 4G használat, viszont a WiFi mindig be volt kapcsolva!
Akkor íme a lényeg képekben:
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Visszaallitottam gyari allapotra a telefont, megszabadultam 1-2 bugtol, viszont nem talalom a notification led kikapcsolasanak a lehetoseget. Ahol eddig volt (HR elott szinten 9.0-val), ott most nincs.
Hol talalom?
-
Yeffy
veterán
válasz
Integrale #542 üzenetére
Nekem is van hasonlo, amit eszrevettem, nekem az van, h ha kapok ertesiteseket, pl uzeneteket, de nem tudom/akarom egybol elolvasni, akkor a lehuzott redonyon jobbra "elsepernem", h majd kesobb belepek a programba, de van, amikor nem "elsepri", hanem az a kis helyi opciora valt at, h akarod-e meg ezeket az ertesiteseket kapni.
Bosszanto. -
Integrale
veterán
Észde vettem egy bosszanto hibat.
Irok valamit barmelyik programban, de foleg messengerben feltuno, billentyuzet a kepernyon, lehuzom az ertesiteseket, fel akarnam nyomni ujjal, egy sepro mozdulattal, helyette a redony/ertesitesi felulet alatti gombokat nyomkodja. -
Ano
senior tag
Ez a hangerő állítás nekem se fekszik. A csörgést szoktam sűrűn állítani attól függően, hogy hol vagyok ... Párom P Smartja is megkapta a pie-t de ott van opció, hogy melyiket akarod állitani ... Itt merre van ez, mert nem találtam meg ....
-
Integrale
veterán
Nekem a korabbival az volt a bajom, hogy pl. draga barataim es kedves kollegak megszornak naponta 3-4 olyan videoval, aminek mar akar az elso masodperce is kinos lehet, de addig nem tudtam levenni a hangerot amig el nem indult (kiveve persze tobb erintessel).
Most nincs ilyen gond. :D -
Yeffy
veterán
válasz
Integrale #534 üzenetére
nem tudom, nekem teljesen megfelelt, h alapbol a csorgest allitotta, de ha mondjuk medialejatszoban vagyok, akkor annak a hangerejet.
sokkal kenyelmesebb volt. ezt nem szeretem, de hat ez van, nem kivansagmusor.igen, tudom, h eddig is mukodott igy, eddig se hasznaltam
lustabb vagyok en annal, ugyis altalaban csak 2-esen, 3-mason van a hangero, arrol 3 gombnyomas volt rezgore tenni, nem kellett fogast valtanom, h rabokjek az ikonra.
de ha legalabb ez is allithato lenne, es ki, hogy beallitja a neki megfelelot.
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
Integrale #534 üzenetére
igen én is így gondolom (sőt ezt nagyon sokan pozitívumnak hozták fel anno mikor kijött a Pite).
annyit mondjátok ezt a töltés hangot, hogy ki kell egyszer próbálnom
nekem mindig néma a telefon, úgyhogy sose hallom.
nekem is feltűnt hogy kicsit agresszívabban zárogatja be az alkalmazásokat (de nem vészes). szerintem ez meg inkább a Pixel-nek köszönhető, hogy a Google alig rakott bele RAM-ot és most minden Pite telefon szív vele ahol nem írják át a gyártók ezt
-
Yeffy
veterán
válasz
#49738752 #532 üzenetére
Koszi mindkettotoknek! Szerencsere a toltohangot le lehet venni, le is vettem.
Integrale: igen, tudom, ezt mondom, h most mar ez csak igy mukodik.
Eddig, ha elkezdtem csokkenteni a hangerot, "egyes" utan lett rezgo, utana do not disturb. Tokeletes volt, nem kellett a kijelzore bokni.
Most kell, mert a hangerogom a lejatszo csuszkajat mozgatja, nem a csengeset, mint eddig, amit szerettem, es megszoktam.-juc-: ezek valoban felemas elmenyek, en meg nem tesztelgettem annyit, meglatjuk. A custom csengohangom valahova eltunt, vissza kell raknom.
most pl. az sms backup+ appnak "nem engedélyezte még a google, hogy beléphessen a fiókba".
Lol, nalam is ugyan ez, mar egy ideje, akkor nem nalam van a hiba. Remek kis app, de ha igy marad, akkor sajna masikat kell keresnem, mar 4.1 ota hasznalom. -
Yeffy
veterán
Na, tegnap feldobta az ertesitest az update, raboktem, h tolja fel.
Hat... nem dobtam tole hatast.
A korabban emlitett uj fajta ikonok a "redonyon", bar nem a legjobbak, de szserintem nem olyan veszesek.
Ami mar engem jobban bosszant, hogy vartam a dark mode-ot, mint a messiast, erre nem csak a redony lett olyan? Az is csak reszben, az aljan pl az idojaras widget ugyanugy feher. Ahogy a beallitasok menu is.
En nem tudom, ha mar mindent majmolunk almatol, a konzisztenciat, egyseges dizajnt miert nem lehet?Az idetlen toltescsatlakoztato hangrol nem is beszelve. Jo dolog az, de ha legalabb valami kis finom, szolid hang lenne, mint mondjuk alman, samun, huvelyen, stb. De neeem, okvetlen ilyen hangos, riaszto hang kell.
Gondolom, nem lehet kikapcsolni, mi? Nem talaltam ra opciot.A hangerocsuszka latom oldalra koltozott. Nem lenne ez sem rossz, kozelebb van a telefon szelehez, de eddig, ha pl le akartam nemitani, vagy rezgore allitani a telot, csak nyomkodtam a lefele hangerot amig az adott allapotba nem rakta magat. Most meg meg kulon bokodjem a kijelzot, mert a csuszka az a lejatszo hangereje, nem a csengese.
Gondolom, ezt sem lehet allitani, ahogy a balra koltozott orat sem? Siman lehetne ezeket is allithato funckiova tenni szerintem.Ezek persze nem a telefon, hanem a Pite "sarai", mielott...
Talan a toltohangot kiveve. -
f3rdzs0
senior tag
amúgy még azt vettem észre, hogy a headsetemen a hangerőt furán szabályozza. azon is van külön hangerő és néha a rendszer (media) hangerőt veszi vissza a telefon gombja, neha a headsetet. viszont hangerő növelésnél csak a rendszer hangerőt veszi vissza.
eddig a headset hangerő mindig max volt és nem kellett bajlódni vele, de most erre is figyelni kell
-
Yeffy
veterán
zsilett, akkor lehet, h megis felpattan holnap!
kosszentyu mindenkinek!
-
Yeffy
veterán
ertem, koszi neked is!
a navbar-os issue nem erint, en nem szeretem rejtve, Windows talcat sem, sz'al az nem gond.
ami talanjavithato lenne, nem tudom, megtettek-e, biztos emlekszel, meg anno, nem sokkal, miutan inditottuk a topikot, kaptunk egy frissitest, ami utan a navbar attetszosege megszunt, es "full feher" lett. ezt nem orvosoltak?
illetve dark mode belekerult a pitebe? -
f3rdzs0
senior tag
válasz
Integrale #521 üzenetére
plusz még amit én lentebb írtam
alapvetően az egyetlen hátránya az előzőhöz képest, hogy ha eddig elrejtetted a navbart akkor most töb idő kell neki mire újra használhatóvá válik.
a mérete pedig most akkora lett mint amekkora eredetileg volt, csak anno elcseszték (én még kisebbre vettem, mert most már kénytelen vagyok használni elrejtés helyett)
szerintem teljesen mindegy a váltás. sokkal jobb nem lett, van néhány apróság ami picit jobb. legfeljebb a security update miatt érdemes (remélhetőleg azokból még jön egy pár)
-
Integrale
veterán
Üzemidő szerintem javult, a felülettel kezdek megbékélni (kivéve a kerek ikonokat a notification menüben.)
Híváskor ugyanúgy néha felvehetetlen, csak a képernyő ki és visszakapcsolása után lehet felvenni (nem mindig).
A gombok körül van változás, alacsonyabb lett, használaton kívül elhalványul.
Stabilnak stabil, nincs probléma vele eddig.
Ha ki van kapcsolva az automata elforgatás, de eldöntöd a telefont, akkor megjelenik egy kis ikon a gombok mellett, azzal elforgatja a tartalmat.
Szerintem kb. ennyi. -
Yeffy
veterán
akik mar felpakoltak a frissitest, es hasznaljak par napja, megtennek, hogy par mondatban leirjak, mit tapasztaltak jo/rossz dolgokat?
nem tudom, fel merjem-e raknikoszi
-
Jumbozorz
senior tag
Ez a black theme (Display/advanced)theme)amit lehet állítani mit sötétít be?Blackre raktam, de minden világos maradt.
-
f3rdzs0
senior tag
nagyon úgy tűnik, hogy a navbarral többet babráltak mint csak a magassága. általában rejtve használom, viszont sokkal lassabban kapcsol vissza mint eddig. a frissítés előtt ha felhúztam az ujjam és már ott volt a navbar, megtudtam nyomni. viszont most hiába van a navbar ott, kell neki egy pillanat mire működik, így sokszor a mögötte lévő dolgokra kattintok. ez nem túl jó :/ pont ez volt az egyik legjobb feature a telefonban
-
Jumbozorz
senior tag
Frissítettem pitére, de hívás indításkor egyből elsötétül a kép és a közelség érzékelő nem működik....hívás végén, pedig nem világásodik fel a kép csak kétszeri power gomb megnyomására. Nagyon idegesítő. Más is tapasztalt ilyet?
-
f3rdzs0
senior tag
az új note 10ben az egyik kiemelt feature hogy videózás alatt ha zoomolsz, akkor a hangot is oda koncentrálja a telefon
érdekes hogy ezt az u11 már évek óta tudja :D
-
vzsolt72
lelkes újonc
Minden animációt ki szoktam kapcsolni. De valóban eddig is gyors volt, viszont mintha tovább finomítottak volna rajta. Egyedül designban visszalépés a Pite. Viszont következő verzió már biztos nem lesz rá, pedig a hardver bírná. Sajnos az xda oldalon ennek a modellnek már nem olyan népes a közössége, mint a régebbi htc típusoké volt. Pedig kár érte.
-
vzsolt72
lelkes újonc
Érzésre bár lehet, hogy csak az ember vágyai, minta picit agilisabb lenne a rendszer. Egy fájó pontom van, hogy annyira megszoktam a HTC Sense input billenytűzetet, a Touchpalt nem szeretm, mert nem olyan érzékeny, na meg szerintem adtokat gyűjt. De a HTC Touch inputot használva Pite alatt nem látszanak az ékezetes karakterek play aruház írja is, hogy nem kompatibilis, de én lementettem az apk-kat a régi telómról és feltelpítettem. Működik, de csak az ékezetes karaketerek nem látszanak. Ez valami átméretezési hiba, esetleg, ha valakinek van ötlete. HTC M8-o is Oreig jól működött Pite alatt ugyanez a jelenség.
-
f3rdzs0
senior tag
nektek az értesítési sáv lehúzva szintén sötét? délutánig fehér volt. napszakhoz igazodik?
amúgy feltűnt hogy a nyitott appok listaja maradt függőleges, ami a Pieban már vízszintes, így pl link nyitásnál oldalra nyit új ablakot (legalábbis Slide biztos, eddig nem így csinálta )
-
vzsolt72
lelkes újonc
válasz
#49738752 #505 üzenetére
Ja a hangoknál bekapcsolták a töltési hangot. Ki kell kapcsolni. Nekem eltűntek a fejlesztői beállítások. A build számot háromszor bökdösve visszajön, csak a végén pin kódot kér. Viszont jó hír, hogy visszakerült a BT AVRCP1.3 lehetőség kiválasztása a fejlesztői beállításoknál így lehet, hogy végre újra tudok majd következő vagy előző trackre ugrani a Skoda fejegységén BT zenelejátszásnál. A régebbi telókkal HTC M8 stb. működött.
-
vzsolt72
lelkes újonc
Egy hülyeséget látok, ha pl. kikapcsolom a mobilnet-et, mert wifi van, akkor nyikorog, ugyanígy az energiatakarékos üzemmód bekapcsolásakor is. Ez zavaró. Felnőtt ember tudja mit csinál, nem kell ez a figyelmeztetés, nem teszi a macskát a mikróba. OFF: az eredeti Mobilaraéna tesztben az okos tesztelők szerintem ezt bekapcsolva (mármint energitakarékos mód) hagyták, azért nem látták a képernyőt napfényben. Kikapcsolva még napszemcsiben is látható, ennyit a hozzáértőkről
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Philips LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Freemail
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Autós topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest